Találatok a következő kifejezésre: Árthat-e a hogy (26 db)

Ha szívzörejem van, mennyi az esélye hogy nem szülhetem meg a babámat? ÉS árthat e a babának az én lelki állapotom?

Legjobb válasz: Szia, nekem sok-sok extrasistole-m van, nem tudom ezt érted-e szívzörej alatt? Én már 100 orvosnál voltam, mindegyik azt mondta, hogy nem indokol kezelést a terhesség során sem. Neked vannak tüneteid, vagy csak az orvos vette észre?

Szia, nekem sok-sok extrasistole-m van, nem tudom ezt érted-e szívzörej alatt? Én már 100 orvosnál voltam, mindegyik azt mondta, hogy nem indokol kezelést a terhesség során sem. Neked vannak tüneteid, vagy csak az orvos vette észre?
A kérdező hozzászólása: Hosszú ideig voltam szívbeteg, kezeltek is vele.Egy autóbaleset következménye volt a dolog. Most kiírtak szívultrahangra.A doki nem mondott semmit, csak annyit, hogy majd eldõl... Ez jelenthet valamit?
A kérdező hozzászólása: ami pedig a stresszt illeti, nos, még csak 8 hetes vagyok, párom nem igazán akarja a gyereket, nem érzi rá felkészülve magát. Én viszont akarom, mert már volt egyszer mûtve a méhem cisztával, és e miatt megvan a meddõség esélye is. Akarom a babát, jobban szeretem mind bármi mást a világon. Erre értem a stresszt.

18 hetes kismama vagyok, fogorvoshoz szeretnék menni, tapasztalatokat kérnék azzal kapcsolatban, hogy ilyenkor az orvos ad vajon érzéstelenítő inyjekciót-e vagy "szárazon" dolgozik? Régen mindig kértem, vajon árthat-e a babónak?

Legjobb válasz: Szia. Én azt olvastam hogy az érzéstelenítõ nem árt a magzatnak. A doki úgyis tudni fogja mit lehet. Nekem is kéne mennem dokihoz, de még nem szántam rá magam. Szerencsére panaszom sincs (kopp-kopp-kopp) :)

Szia. Én azt olvastam hogy az érzéstelenítõ nem árt a magzatnak. A doki úgyis tudni fogja mit lehet. Nekem is kéne mennem dokihoz, de még nem szántam rá magam. Szerencsére panaszom sincs (kopp-kopp-kopp) :)
Kaphatsz érzéstelenítõt!!!
A kérdező hozzászólása: Semmi komoly bajom nincs szerencsére, egy fogamat kellene betömnnie, de húzom az idõt...majd majd... de kezdek rájönni, hogy késõbb sem lenne jobb :) -Pont az elõbb próbáltam hívni a dokit, de nem érhetõ el..nahát..-
Van 1 erzestelenito amit kimondottan terhesek is kaphatnak. En a 20. hetig 2 hetente jartam, es mindig ezt adtak. A doki tudni fogja, fel a fejjel es kitartas! Inkabb most menj el, minthogy kesobb kihulljanak a fogaid! Boldog babavarast.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Minden jót nektek.
helló! Én tegnap voltam, nekem is tömött, és adott érzéstelenítõ, azt mondta nem árt. Ne húzd, a lyuk csak terebélyesedni fog. én 15 hetes vagyok, holnap 16
Szia! Ezek szerint is minden orvos más. Én igaz csak a 6. hétben vagyok, de az én fogorvosom érzéstelenítõ nélkül tömte a fogam, mivel szerinte a szuri ilyenkor még rossz hatással lehet a fejlõdõ babára. De így is kibírtam. :)

Lehetséges, hogy összejött a baba, de elmegyünk egy hosszú hétvégére a férjemmel és aggódom, hogy árthat-e a babónak a fürdő, ha kismama lennék? Vigyázni akarok rá, ha már jön.

Legjobb válasz: Hát nem a legbinztonságoabbak a fürdök,szerintem .Nagy a fertözés veszélye ,bár ez atol is függ milyen a szervezeted és milyen a fürdö "szinvonala" de az elsö 12 hét a legfontosabb .Egy 3 napos teszt lehet ,hogy kimutatná vársz -e babát .Sok sikert

Hát nem a legbinztonságoabbak a fürdök, szerintem .Nagy a fertözés veszélye , bár ez atol is függ milyen a szervezeted és milyen a fürdö "szinvonala" de az elsö 12 hét a legfontosabb .Egy 3 napos teszt lehet , hogy kimutatná vársz -e babát .Sok sikert
Nagy a fertõzésveszély a fürdõben, és a forró víz káros is lehet. Tudod régen, mikor még nem volt fogamzásgátló, így "szabadultak meg" a nõk (fõleg a cselédekrõl olvastam ezt) a nem kívánt terhességtõl, hogy forró vízbe ültek. Én nem merném megkockáztatni, vagy legalábbis megkérdeznék egy dokit errõl, hogy mi a véleménye.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok a gyors választ!Igazából nem 100%, hogy sikerült , de nem tartom kizártnak, mert néhány napja enyhe hányinger jön rám, úgy ált. egész napomat végigkíséri.Holnap nem kéne megjönni, de reggel elsõ dolgom lesz tesztelni egyet!!!Olyan boldog lennék Istenem!!!!
Ird meg az eredményt ! Drukkolunk :)

Ha netan babás lennék, árthat e a terhességnek, hogy kihagyom a reggelit?

Nekem mar lassan 1egész hete késik.Olyan munka helyem van,ahol csak leghamarább delelött 11:30 körül jutok kajához.Nemszoktam,csak ritkan reggelizni,kivéve hétvégenként.

Legjobb válasz: Ha nagyon éhes vagy, próbálj meg enni, de amúgy nem hinném hogy árt.

Ha nagyon éhes vagy, próbálj meg enni, de amúgy nem hinném hogy árt.
Ha teszteltél mindenképp írj! Nagyon szorítok! +++teszteket!:
A kérdező hozzászólása: Nincs hanyingerem, se semmi mas tünetem.Ma a 6.napja hogy kesik, azota csak gyenge mindjart megön erzesem van, de semmi...
nyugodj meg, nem árthat.Elszöör is 2 hétig nincs is kapcsolat az embrió és az anya között.Utána meg ha beágyazódik, akár eszel akár nem , a te szervezetedtõl õ mindenképp elveszi a számára szükséges tápanyagokat.De ez nem azt jelenti természetesen, hogy nem kell enni... Ha már 1 hete késik a teszt kimutatja.Tesztelj, és ha babás vagy, akkor állj rá a rendszeres és vitamindús étkezésre
Nem feltétlenül. Én sem reggeliztem régen, de mikor terhes lettem, már reggel is éhes voltam. :) Meg próbáltam odafigyelni, hogy normális, egészségesebb kajákat egyek. Meglátod majd, hogy mit kíván a szervezeted!
Nem fog ártani, fõként, ha eddig is így csináltad. Ilyenkor inkább azért fontos a reggeli, mert a szervezeted sokkal jobban igénybe van véve. Na meg a reggeli rosszullétek erõsebbek lehetnek ha még a gyomrod is korog. azért hétvégén, mikor nem dolgozol, próbálj rendesen reggelizni, mert fõként a terhesség közepe, vége táján már nagyon érezni fogod, hogy szükséged van rá!
Ártani azért nem hiszem, hogy fog, de jobb lenne, ha otthon reggeliznél. A baba egyébként ha nem eszel a te tartalékaidat éli fel, õ megszerzi amire szüksége van. De lehet egyre nehezebben fogod így bírni a munkát. Hányingered nincs?
A kérdező hozzászólása: Sajnos a 39.napra máma delelött megindult a verzesem! :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Persze, mindenféleképp megírom, ha mar tudni fogom, köszönöm!

Árthat-e a babámnak, hogy picit fogytam?

Pár napja diétáznom kell, és rengeteg folyadékot innom (magas vércukor+enyhe húgyúti fert?zés). Gondolom, ebben a melegben többen is vannak, akiknek nincs étvágyuk, és fogynak. Mondjuk én eszek rendesen, csak diétásan. 24+5 hetes mami

Legjobb válasz: ha egy picit fogysz az nem baj csak a baba nöljön :)

ha egy picit fogysz az nem baj csak a baba nöljön :)
arra figyelj, hogy a szükséges vitaminokat bevidd, és a diéta ellenére igyekezz ne egyoldalúan táplálkozni. Semmi baja nem lesz a picurkádnak, van aki végighányja az elejét, sokat fogy és még sincs semmi baja a picinek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A babának nem árt, ha nem drasztikusan fogysz - ugyanis õ elveszi ami kell, ha van mibõl. NEKED árthat: pl. rámehet egy fogad - vagy akár 8 is. Erre figyelj inkább.
Én mióta terhes vagyok (9 hetes) folyamatosan fogyok, ami attól van hogy szinte minden ételtõl undorodok, nagyon kevés dolog van amit igazán jóétvággyal eszek meg.A védõnõm azt mondta hogy ez megváltozik, de én eddig semmmi változást nem tapasztaltam.Szedem a vitamint hogy legalább az alapvetõ dolgok meglegyenek a szervezetemben.Én is aggódom.

Kismamák, anyukák! Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy árthat -e a cigi, ha akkor teszem le ha megtudom, hogy babát várok?

Legjobb válasz: Az elsõ négy hétben nemigen lehet ártani a babának. Én, mivel úgy tudtam, természetes úton nem lehet gyerekem, 3 hetesen erõs antibiotikumot kaptam, tüdõröntgenen voltam, és lázcsillapítót is szedtem. Czeizel Endrével is beszéltem errõl, mert annyira féltem, hogy mit tettem. Azt mondta, hogy a kimaradt menzi elõtti idõben õssejtjei vannak a babának, azokból tud regenerálódni, ha károsodás érte. Ha véletlen ez nem sikerül, akkor elmegy. Pocakos vagy már? Ha most abbahagyod, semmi következménye nem lesz. De ha még csak tervezed, inkább hagyd abba, mert a teherbeesés esélyét csökkenti! Sok sikert!

Az elsõ négy hétben nemigen lehet ártani a babának. Én, mivel úgy tudtam, természetes úton nem lehet gyerekem, 3 hetesen erõs antibiotikumot kaptam, tüdõröntgenen voltam, és lázcsillapítót is szedtem. Czeizel Endrével is beszéltem errõl, mert annyira féltem, hogy mit tettem. Azt mondta, hogy a kimaradt menzi elõtti idõben õssejtjei vannak a babának, azokból tud regenerálódni, ha károsodás érte. Ha véletlen ez nem sikerül, akkor elmegy. Pocakos vagy már? Ha most abbahagyod, semmi következménye nem lesz. De ha még csak tervezed, inkább hagyd abba, mert a teherbeesés esélyét csökkenti! Sok sikert!
Nem! de ha ugy érzed babát vársz akkor csökkensd min.-ra
Az elsõ terhességem nem volt tervezett. Mikor az orvos megállapította a terhességet, a rendelõbõl kijövet után azonnal átadtam a nálam levõ cigis dobozt és öngyújtót a férjemnek. Azóta sem gyújtottam rá, egy szálra sem. Ennek már 5 éve! A kislányunk egészségesen, idõre, 4 kilósan született. Ha most leteszed a baba érdekében, nem lesz emiatt gond. És ugye leteszed, mert az Õ egészségével nem szabad játszani, egy egész életen át szüksége van rá!
a cigi mindig árt, pláne neked. az igazi az ha kb. két évvel elõtte leteszed. de ez sajna már nem nagyon fér bele, ahogy látom, pedig ennyi idõ amíg a nikkotibn teljesen eltûnik. amúgy nem sokat árt, mert az elsõ két hétben még nincs kapcsolata a gyereknek veled, csak utána kapcsolódik a véráramodba. viszont onnantól nagyon sokat árt! a kérdés, hogy biztos, hogy azonnal le tudod tenni a cigit, és, hogy a leszokást biztos, hogy akkor akarod végigcsinálni, amikor amúgy sem vagy a topon a koraterhességtõl?
Tüdõgyulladás gyanúja merült fel, mert az erõs antibiotikum ellenére még mindig volt lázam, és fájt a hátam. Fojt az orrom is. Utólag kiderült, hogy lehet, hogy a beágyazódás miatt volt, van, akinél ilyen tünetekkel jár. Ezért tüdõgondozóba küldtek, csináltak egy felvételt, amin semmi nem látszott, majd minden oldalról újból a tüdõgyógyász is megnézett. Szerdára vártam a mensit, ez hétfõn volt.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak köszönöm a megnyugtató választ! Milyen röntgeneket csináltak Neked? Hány hetesen? Miért?
Elsõ hozzászóló vagyok. A kislányom decemberben megszületett, teljesen egészséges, boldog kisbaba! A röntgen miatt ne aggódj, nekem három felvételt is készítettek. Õsrégi gépen ráadásul, kis Bács megyei faluban lakom, ide még nem ért a modern technika...
Én amikor megtudtam terhes vagyok, az rögtön a ciklusom kimaradásának napja, tehát 4 hetes voltam! A + teszthez elszívtam az utolsó cigimet, mint békepipát! :) Azóta nem dohányzom, ez volt 6 hónapja. Kívánni kívánom még most is néha, de nem érdekel. Sokat vártam erre a babára nem fogom ezzel elrontani a boldogságunkat, hogy dohányzom! Ugyanis vetélést okozhat a cigi ha már benned van a kis babó! Már most tudom, hogy szoptatás után vissza fogok szokni, de sebaj! :)
A kérdező hozzászólása: Még nem tudom, hogy kismama vagyok-e 1 napja késik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elsõ válaszadónak üzenem, hogy én is tüdõszûrésen voltam a ciklus második felében, ezért is aggódom, a cigirõl le tudok mondani egybõl, az biztos!
Szerintem mindenkinek magánügye a dohányzás és ezért elitélni valakit vagy megszólni nem szép dolog.Ha elszivsz pár szál cigit, attól még semmi baja nem lesz a babának!Ha ettõl jól érzed magad és megnyugtat, akkor szerintem inkább szivd el, minthogy ideges legyél!Az idegesség többet árt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ utolsó válaszoló! Még nem tudom mi lesz, még nem jött meg, tesztelni még nem merek!

Árthat-e a pár napos/hetes magzatnak, ha az anyuka úgy esik teherbe, hogy közben fogamzásgátlót szed, és mivel az első menzesz elmaradtáig nem tudja, hogy terhes, ezért szedi a tabit, miközben már megfogant a magzata?

Legjobb válasz: Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.

Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.
hát elég rosszul indul, de inkább szerintem is a nõgyógyászt hívd fel, õ mondja meg mi van ilyenkor.
Ne aggódj semmi baja nem lesz a babának a nõgyógyász is ezt fogja mondani :) (Az enyémnek sem lett)
szia 33 hetes várandós vagyok a kisfiammal, aki Mercilon szedése mellett fogant. (nem voltam beteg, nem hánytam ki, rendesen szedtem stb, szal érdekes és értékes eu-i szintû statisztikai adatnak hívta az "esetet" az egyik doki :S) Megjártunk több genetikai kivizsgálást is a legnevesebb magyar szakiknál, és megnyugtattak, hogy a babó teljesen egészséges! Állítólag a gyógyszertõl is függ, a Mercilon éppenséggel olyan kis dózisú, hogy nagyon ritkán okoz problémát, akkor is csak erõsíti az öröklött hajlamot (szívfejlõdési rendellenességet okozhat leginkább, de NAGYON ritkán). Szóval mi megnyugodtunk, de nagyon sok idegeskedéstõl kíméled meg magadat, ha mihamarabb elmész orvoshoz, és it nem az SZTK-s rendelésre gondolok, mert a SOTÉ-n nagyon röhejes volt a "genetikai tanácsadás" ( 7 órát utatzunk, 4-et vártunk, 2percet voltam benn és meg sem néztek UH-val...).
Nem árthat. Se fejlõdési rendellenességet nem okoz, se vetélést. Nem kell abortuszra menned emiatt, egyetlen olyan eset sem ismert, amelynél probléma lett volna a babával a tabletta miatt. Ezek csak hormonok, ráadásul igen kis mennyiségben. Rengeteg baba fogan úgy, hogy az anyjuk tablettával védekezik, csak valami hiba támad a rendszerben. Ne aggódj! :-) Csak hagyd abba a gyógyszert - bár gondolom, már abba is hagytad.
én pont tegnap nézem egy müsort.A csaj 3havonta kapott fogamzásgátló injekciót, és terhes lett.Nem volt hányingere, a hasa se nõtt meg, 5kg hizott, de ezt a sok zsiros étel fogyasztás miatt gondolta, meg a gyomra égett, ezt is a táplálkozásának tudta le, bulizni járt, ivott, cigizett. Szerencsére a baba egészséges lett. Mondjuk nem hiszem el hogy a hasán nem vette észre, mert még ha molett is volt kicsit, az akkor is keményebb lesz.Na meg ott van a baba mozgása, hogy nem lehet érezni?! A kérdésedre a válasz, szerintem mindenképp beszélj orvossal errõl, az õ szava a legbiztosabb.
Semmi baja nemlesz, a mai fog.gátlók már annyira kevés hormont tartalmaznak.gondolj bele 1 kihagyott szem miatt is beindulhat a peteérés.

Árthat e a baba szopizásának, ha mikor nem tud aludni cumit adok neki, hogy megtudjon nyugodni?

Nem sir ilyenkor,csak nem alszik.

Legjobb válasz: Én is szoktam elalvához cumit adni neki ha kéri, néha a játékhoz is. Semmi baja a szopizásának. Úgyanúgy szív rendesen. Mondjuk nem vagyok nagyon a cumi híve, de vannak esetek amikor jól jön. Meg talán könnyebb is lesz leszoktatni róla mintha a kezét szopizná, remélem.

Én is szoktam elalvához cumit adni neki ha kéri, néha a játékhoz is. Semmi baja a szopizásának. Úgyanúgy szív rendesen. Mondjuk nem vagyok nagyon a cumi híve, de vannak esetek amikor jól jön. Meg talán könnyebb is lesz leszoktatni róla mintha a kezét szopizná, remélem.
Nyugodtan.Nekem a lányom cumizik születe´se óta.Még mindég szopizik.Már elmúlt 7 hónapos.
Nem árt.Az én kisfiam 16 hetes, szopizik, cumisüveget is használunk és cumizik is.A cumi és az etetõ cumi nem is egyforma, ráadásul nem is egy márka!Ha így nézed 3 féle formát kellett megszoknia.Mondhatom minden probléma nélkül vette az akadályokat.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, sikerült megnyugtatnotok!

5 hetes kismamaként kérdezem hogy a Vape Magic, konnektorba dugható szúnyogrisztó árthat e a magzatnak, vagy félelmem indokolatlan?

Ugyanis az adatlaján a "belégzése toxikus"-bejegyzés áll. Van e esetleg más egészségesebb alternatíva?

Legjobb válasz: Én nekem is ment egész terhességem latt és nem lett baja a babámnak. Igaz én másik fajtát használtam Estleg ha van rajt információs telefonszám, akkor ott segíteni tudnak. vagy érdezd meg a doit, esteleg védõnõdet!

Én nekem is ment egész terhességem latt és nem lett baja a babámnak. Igaz én másik fajtát használtam Estleg ha van rajt információs telefonszám, akkor ott segíteni tudnak. vagy érdezd meg a doit, esteleg védõnõdet!
Sajnos egyik ilyen jellegû készítmény sem teljesen biztonságos (még az illatosítók sem), mert mindegyiket belélegzed. Én a szúnyoghálót javasolnám (ablakra, vagy az ágy fölé a baldachin jellegût), az biztosan nem toxikus. De érdemes a dokit vagy védõnõt megkérdezned, illetve a gyógyszertárost. Egy 37 hetes mamika
Szia Kismama! Én is pont ezzel a gonddal küzdöm. Igaz nekem már megszületett a kisbabám, de nem merem használni az elektromos, toxikus riasztókat. Most találtam az interneten ultrahangos szúnyogrisztót, igaz elég drága, de mi lehet emellett döntünk, mert ez nem mérgezõ az biztos. Talán ez a jó megoldás. Akinek van tapasztalat írjon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!