Találatok a következő kifejezésre: Árthat-e a ha (41 db)

Árthat-e a babának, ha légúti sztafilococcus fertőzésemet már évek óta nem tudom kikezelni?

Egy mandulam?tét után kaptam el, pontosan 10 éve.

Legjobb válasz: Én ugy gondolom,mint kezdo anyuka,es laikus,hogy minden fertozesa (terhesseg) alatt arthat.A Sztafilococcus meg,mint tudjuk eleg makacs virus.Ugyhogy azt tanacsolom,ha meg eddig nem voltal orvosnal,hat menj.Viszont ha mar nem vagy terhes es attol felsz,hogy cseppfertozessel fertozheted-e a babad,hat ennek gyorsan utana jarhatsz szerintem az interneten.

Én ugy gondolom, mint kezdo anyuka, es laikus, hogy minden fertozesa (terhesseg) alatt arthat.A Sztafilococcus meg, mint tudjuk eleg makacs virus.Ugyhogy azt tanacsolom, ha meg eddig nem voltal orvosnal, hat menj.Viszont ha mar nem vagy terhes es attol felsz, hogy cseppfertozessel fertozheted-e a babad, hat ennek gyorsan utana jarhatsz szerintem az interneten.

Ha szívzörejem van, mennyi az esélye hogy nem szülhetem meg a babámat? ÉS árthat e a babának az én lelki állapotom?

Legjobb válasz: Szia, nekem sok-sok extrasistole-m van, nem tudom ezt érted-e szívzörej alatt? Én már 100 orvosnál voltam, mindegyik azt mondta, hogy nem indokol kezelést a terhesség során sem. Neked vannak tüneteid, vagy csak az orvos vette észre?

Szia, nekem sok-sok extrasistole-m van, nem tudom ezt érted-e szívzörej alatt? Én már 100 orvosnál voltam, mindegyik azt mondta, hogy nem indokol kezelést a terhesség során sem. Neked vannak tüneteid, vagy csak az orvos vette észre?
A kérdező hozzászólása: Hosszú ideig voltam szívbeteg, kezeltek is vele.Egy autóbaleset következménye volt a dolog. Most kiírtak szívultrahangra.A doki nem mondott semmit, csak annyit, hogy majd eldõl... Ez jelenthet valamit?
A kérdező hozzászólása: ami pedig a stresszt illeti, nos, még csak 8 hetes vagyok, párom nem igazán akarja a gyereket, nem érzi rá felkészülve magát. Én viszont akarom, mert már volt egyszer mûtve a méhem cisztával, és e miatt megvan a meddõség esélye is. Akarom a babát, jobban szeretem mind bármi mást a világon. Erre értem a stresszt.

Árthat-e a babámnak, ha néha többet idegeskedek, mint kellene? 31 hetes kismam vagyok.

Legjobb válasz: Szia!Bizony nem tesz jót neki!Nem tudom mi miatt idegeskedsz,de ha valaki miatt,kérd meg,hogy hagyjon békén,vagy kerüld el!

Szia!Bizony nem tesz jót neki!Nem tudom mi miatt idegeskedsz, de ha valaki miatt, kérd meg, hogy hagyjon békén, vagy kerüld el!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Bizony van olyan személy aki miatt, vizsgaidõszakom is van és még itt van ez az átkozott pénztelenség is.Bár gondolom ez utóbbi mindenkit aggaszt!
azt hittem csak en vagyok csupa ideg!de komolyan!olyan dolgokert aggodok amiert maskor nem.szerintem a hormonjaink dolgoznak!
A kérdező hozzászólása: Szerintem is közrejátszik a terhesség, próbálok uralkodni magamon.Ami általában sikerül is, de néha... .Azért békés és boldog babavárást kívánok mindenkinek!!!!!! :-)

Lehetséges, hogy összejött a baba, de elmegyünk egy hosszú hétvégére a férjemmel és aggódom, hogy árthat-e a babónak a fürdő, ha kismama lennék? Vigyázni akarok rá, ha már jön.

Legjobb válasz: Hát nem a legbinztonságoabbak a fürdök,szerintem .Nagy a fertözés veszélye ,bár ez atol is függ milyen a szervezeted és milyen a fürdö "szinvonala" de az elsö 12 hét a legfontosabb .Egy 3 napos teszt lehet ,hogy kimutatná vársz -e babát .Sok sikert

Hát nem a legbinztonságoabbak a fürdök, szerintem .Nagy a fertözés veszélye , bár ez atol is függ milyen a szervezeted és milyen a fürdö "szinvonala" de az elsö 12 hét a legfontosabb .Egy 3 napos teszt lehet , hogy kimutatná vársz -e babát .Sok sikert
Nagy a fertõzésveszély a fürdõben, és a forró víz káros is lehet. Tudod régen, mikor még nem volt fogamzásgátló, így "szabadultak meg" a nõk (fõleg a cselédekrõl olvastam ezt) a nem kívánt terhességtõl, hogy forró vízbe ültek. Én nem merném megkockáztatni, vagy legalábbis megkérdeznék egy dokit errõl, hogy mi a véleménye.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok a gyors választ!Igazából nem 100%, hogy sikerült , de nem tartom kizártnak, mert néhány napja enyhe hányinger jön rám, úgy ált. egész napomat végigkíséri.Holnap nem kéne megjönni, de reggel elsõ dolgom lesz tesztelni egyet!!!Olyan boldog lennék Istenem!!!!
Ird meg az eredményt ! Drukkolunk :)

Pénztárgépen dolgozok, árthat e a babának a mágnespad ha terhes leszek?

Sehol nem találok semmi konkrét dolgot.Egy nagy áruházban dolgozok pánztérosként, de szeretnék egy 2.ik babát árthat a mégnespad a babának?

Legjobb válasz: Csak ha rád esik 3-4 m magasról.

Csak ha rád esik 3-4 m magasról.
igen
Nézd meg a betegtájékoztatón. De a clostyt csak akkor kell elkezdeni szedni, amikor megjön, akkor sem az 1. napon. ha bizonytalan vagy, csinálj egy tesztet is.

Arthat-e a babanak ha az anya 15-16 hetesen antibiotikumos kezelest kap?

Legjobb válasz: Az orvos mérlegel ilyenkor, hogy mekkora a kockázat, mennyire elkerülhetetlen. Ha nem bízol benne, menj el máshoz.

Az orvos mérlegel ilyenkor, hogy mekkora a kockázat, mennyire elkerülhetetlen. Ha nem bízol benne, menj el máshoz.
Nem. Az orvosod tudja mit csinál. Lehet, ha nem szeded, sokkal nagyobb veszélybe kerül a babód.
Igen, így van, a gyógyszeres kezelés kevesebbet árt mintha nem kezelnének, múltkor hallottam Czeizel Endrét a tévében és õ magyarázta, hogy nem kell annyira félni a gyógyszerektõl, mert bizonított, hogy a kezelés hiánya inkább okozott károsodást.
Nem árt!Csak az árt, ha te beteg vagy és nem kezelnek.Az antibiotikumokat amúgy is lehet terhesen szedni.
Vannak olyan antibiotikumok, amiket kismamák is kaphatnak. Én a kórházban is kaptam. Aztán 18 hetesen tüdõgyulladást kaptam, 20 hetesen meg arcüreggyulladást. Mind a kétszer megint antibiotikum. Tény, hogy nem jó, de a betegség mégrosszabb. :( Én augmentint és ospent kaptam. Mind a kettõ szedhetõ terhesség alatt. Az ospenre rá van írva az augmentint és a zinatot a kórházban pedig úgy osztogatták, mint a cukrot. :s Ja a barátnõm még rosszabbul járt, folyton húgyúti fertõzése volt, õ aztán sokszor kapott antibiotikumokat. :( A kislánya ennek ellenére makk egészséges féléves! ;)
A terhesség alatt a láz a legveszélyesebb, azt csillapítani kell!
A kérdező hozzászólása: En is azzal biztatom magam, hogy az orvosom tudja mit csinal :) Csak mindenert aggodom, mert elso baba :) Remelem nem lessz problema. Koszonom szepen a valaszokat!
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek es megnyugtato es biztato valaszokat! :)

Ha netan babás lennék, árthat e a terhességnek, hogy kihagyom a reggelit?

Nekem mar lassan 1egész hete késik.Olyan munka helyem van,ahol csak leghamarább delelött 11:30 körül jutok kajához.Nemszoktam,csak ritkan reggelizni,kivéve hétvégenként.

Legjobb válasz: Ha nagyon éhes vagy, próbálj meg enni, de amúgy nem hinném hogy árt.

Ha nagyon éhes vagy, próbálj meg enni, de amúgy nem hinném hogy árt.
Ha teszteltél mindenképp írj! Nagyon szorítok! +++teszteket!:
A kérdező hozzászólása: Nincs hanyingerem, se semmi mas tünetem.Ma a 6.napja hogy kesik, azota csak gyenge mindjart megön erzesem van, de semmi...
nyugodj meg, nem árthat.Elszöör is 2 hétig nincs is kapcsolat az embrió és az anya között.Utána meg ha beágyazódik, akár eszel akár nem , a te szervezetedtõl õ mindenképp elveszi a számára szükséges tápanyagokat.De ez nem azt jelenti természetesen, hogy nem kell enni... Ha már 1 hete késik a teszt kimutatja.Tesztelj, és ha babás vagy, akkor állj rá a rendszeres és vitamindús étkezésre
Nem feltétlenül. Én sem reggeliztem régen, de mikor terhes lettem, már reggel is éhes voltam. :) Meg próbáltam odafigyelni, hogy normális, egészségesebb kajákat egyek. Meglátod majd, hogy mit kíván a szervezeted!
Nem fog ártani, fõként, ha eddig is így csináltad. Ilyenkor inkább azért fontos a reggeli, mert a szervezeted sokkal jobban igénybe van véve. Na meg a reggeli rosszullétek erõsebbek lehetnek ha még a gyomrod is korog. azért hétvégén, mikor nem dolgozol, próbálj rendesen reggelizni, mert fõként a terhesség közepe, vége táján már nagyon érezni fogod, hogy szükséged van rá!
Ártani azért nem hiszem, hogy fog, de jobb lenne, ha otthon reggeliznél. A baba egyébként ha nem eszel a te tartalékaidat éli fel, õ megszerzi amire szüksége van. De lehet egyre nehezebben fogod így bírni a munkát. Hányingered nincs?
A kérdező hozzászólása: Sajnos a 39.napra máma delelött megindult a verzesem! :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Persze, mindenféleképp megírom, ha mar tudni fogom, köszönöm!

Árthat e Anyukámnak, ha kettes típusú cukorbetegsége van és hetente vagy kéthetente 1 napig nem szedi a gyógyszert?

Bár az is el?fordul,hogy az egyiket kihagyja.

Legjobb válasz: Attól függ melyik gyógyszerét hagyja ki. Lehet, hogy csak a szénhidrát felszívódását késleltetõg gyógyszerét nem veszi be. Ha nem túl magas a cukra, akkor nem probléma.

Attól függ melyik gyógyszerét hagyja ki. Lehet, hogy csak a szénhidrát felszívódását késleltetõg gyógyszerét nem veszi be. Ha nem túl magas a cukra, akkor nem probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Egyébként a Diaprel mr.-t hagyja ki, a Metfogamma-t nem.

A hídeg zsíroldó árthat - e a króm mosogatónak, ha rákerül töményen?

Eddig zománcos volt, most cseréltük ki.

Legjobb válasz: Én Well Donet használok és az nem árt neki.Persze le szoktam mosni rögtön utána.Nem inoxot akartál írni véletlenül?

Én Well Donet használok és az nem árt neki.Persze le szoktam mosni rögtön utána.Nem inoxot akartál írni véletlenül?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. De Inox.
Nem árt, a háztartási sósav viszont igen!!! Fõleg a csapokat színezi el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!