Találatok a következő kifejezésre: Árthat e babámnak (48 db)

Eléggé pattanásos vagyok. Árthat e babának, ha kinyomkodom őket?

R�gebben is az voltam,nem javult a helyzet �s nem tudom ezt a baba ,hogy �li meg,pr�b�lom nem nagy f�jdalommal csin�lni,de f�lek nehogy neki is megl�tsz�djon valami.hallottam m�r eff�le hiedelmeket,nem tudom lehet e hinni ennek..??

Legjobb válasz: Szerintem a legegyszerûbb ha nem nyomkodod. Miért nem mész el egy kozmetikushoz? Õ rendbeteszi az arcod, azzal, hogy magadat nyomkodod csak ártasz. Szerintem nem a babának, csak Neked lesz egyre rondább az arcod. Én is "pöttyös" voltam nagyon, mióta babát várok kevésbé. De azt a keveset sem nyomkodom, nem túl szép látvány egy vörösre nyomkodott arcú kismama. Keress fel egy szakembert. BUÉK!

Szerintem a legegyszerûbb ha nem nyomkodod. Miért nem mész el egy kozmetikushoz? Õ rendbeteszi az arcod, azzal, hogy magadat nyomkodod csak ártasz. Szerintem nem a babának, csak Neked lesz egyre rondább az arcod. Én is "pöttyös" voltam nagyon, mióta babát várok kevésbé. De azt a keveset sem nyomkodom, nem túl szép látvány egy vörösre nyomkodott arcú kismama. Keress fel egy szakembert. BUÉK!
Miért ártanál vele a babának? De tényleg kozmetikus kéne ide, mondjuk ez igényesség kérdése.
A babának nem lesz tõle semmi baja, csak neked lesz csúnya a bõröd, meg hegesedés is kialakulhat.Ha nem akarsz menni kozmetikushoz, sokféle kence kapható, kérdezd meg az orvosodat mit ajánl.

Milyen ez az ugralo szerintetek? Hasznos e vagy arthat e babamnak?

http://www.mothercare.ie/ContentBuilder/DisplayPage.aspx?Dat..

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, hogy hány kiló és, hogy a fejét tudja tartani!!! Ebben magának kell a gerincét is tartania, ami neki még nagyon megterhelõ. Ha nem szeretnél késõbbi gerincproblémákat, még várj a használattal! A gerince még nem csontosodott el, így most még nagyon képlékeny, a terhelés hatására akár deformálódhat is!!!

Teljesen mindegy, hogy hány kiló és, hogy a fejét tudja tartani!!! Ebben magának kell a gerincét is tartania, ami neki még nagyon megterhelõ. Ha nem szeretnél késõbbi gerincproblémákat, még várj a használattal! A gerince még nem csontosodott el, így most még nagyon képlékeny, a terhelés hatására akár deformálódhat is!!!
Elsõ vagyok: szerintem is korai még 3 hónaposnak.
Nekem tetszik, de nagyon vigyázni kell, hogy úgy használd, ahogy kell. Csak 6 hós kortól, állítható a magassága, úgy kell beállítani, hogy a járni még nem tudó baba lába félig leérjen a padlóra, ha beleültetjük és 20-30 percnél tovább ne használjuk. Fejleszti az egyensúlyérzéket.
A kérdező hozzászólása: Koszi!! Ez itt azt irja, hogy 3 hos kortol lehet hasznalni, ha a baba mar tudja tartani a fejet. Az en fiam mar rgota tudja tartani a fejet, mar nem is ingadozik, most mult 3 honapos. Korai lenne meg akkor neki? Ja es 6.5 kg
Szerintem kérd ki egy ortopéd orvos véleményét. Én biztos hogy egyáltalán nem használnám, nagyon természetellenesen néz ki. Várd meg amíg tud ülni (nem felülni, hanem megülni, mert a kettõ sokszor nem esik egy idõpontra), és akkor felszerelhetsz neki hintát.
17.49-es vagyok. én se használnám egyébként, a hatása kb. a kompéhoz hasonlíthat... Inkább hagyd, hogy a maga ütemében fejlõdhessen, szabadon mozoghasson egy pléden, játszószõnyegen vagy a járókában! Többet ér!!!!
Szia!!Nekünk ilyen van(sztem ugyan olyan mint amit kinéztél):) http://e-bababolt.unas.hu/spd/unas_50097/Lindam_babaugralo_r.. Nekünk bevállt, igaz 6 hós elmúlt a fiam miután elkezdtük használni!!!:)

Árthat-e a babának, ha légúti sztafilococcus fertőzésemet már évek óta nem tudom kikezelni?

Egy mandulam?tét után kaptam el, pontosan 10 éve.

Legjobb válasz: Én ugy gondolom,mint kezdo anyuka,es laikus,hogy minden fertozesa (terhesseg) alatt arthat.A Sztafilococcus meg,mint tudjuk eleg makacs virus.Ugyhogy azt tanacsolom,ha meg eddig nem voltal orvosnal,hat menj.Viszont ha mar nem vagy terhes es attol felsz,hogy cseppfertozessel fertozheted-e a babad,hat ennek gyorsan utana jarhatsz szerintem az interneten.

Én ugy gondolom, mint kezdo anyuka, es laikus, hogy minden fertozesa (terhesseg) alatt arthat.A Sztafilococcus meg, mint tudjuk eleg makacs virus.Ugyhogy azt tanacsolom, ha meg eddig nem voltal orvosnal, hat menj.Viszont ha mar nem vagy terhes es attol felsz, hogy cseppfertozessel fertozheted-e a babad, hat ennek gyorsan utana jarhatsz szerintem az interneten.

A sok gyógyszer, alkohol, gyomortükrözés árthat-e a babának? (Még azelőtt történt, hogy megtudtam, terhes vagyok.)

Lombikprogramra jártunk, mert elvileg nem lehetett természetes úton babánk, ezért nem is védekeztünk. Mégis, csoda történt, és tegnap kiderült, hogy hat hetes terhes vagyok. A méhemben egy 5 mm-es "egyel?re" üres petezsákot találtak :)

Legjobb válasz: azt monják,hogy a terhesség elötti alkohol fogyasztás nem árt a babának. A terhesség ideje alatt kerülendö az alkohol,és dohány termékek fogyasztása,mert növeli a vetéles sza´zale´kát,a koraszüle´st,és csökkenti a babák születési su´ját. A gyomor tükrözésnek semmi köze a terhsséghez.A tkrözést a gyomrodba lecsu´sztatott csövel csinálták,az embrio pedig a méhedben van.A kettö messze van egym´sto´l. Egy a lényeg innentöl semmi alkohol,cigi,koffein is minimális. Gratula a babához.

azt monják, hogy a terhesség elötti alkohol fogyasztás nem árt a babának. A terhesség ideje alatt kerülendö az alkohol, és dohány termékek fogyasztása, mert növeli a vetéles sza´zale´kát, a koraszüle´st, és csökkenti a babák születési su´ját. A gyomor tükrözésnek semmi köze a terhsséghez.A tkrözést a gyomrodba lecsu´sztatott csövel csinálták, az embrio pedig a méhedben van.A kettö messze van egym´sto´l. Egy a lényeg innentöl semmi alkohol, cigi, koffein is minimális. Gratula a babához.
Ehhez csak annyit tennék hozzá: úgy tudom, a baba agysejtjei addig alakulnak ki, ameddig a pocakodban van. Egész életében annyival kell beérnie. Születés után aztán ezek kapcsolódnak össze, stb., szóval az alkohol meg a dohányzás ezeket a sejteket öli meg, ill. akadályozza meg a kialakulásukat. Ha jót akarsz a babádnak és kellõ számú agysejtekkel akarod õt felszerelni egy életre, ne dohányozz, ne igyál a terhesség alatt.Pszichológiából tanultuk (fõsuli), én hiszek ezeknek az adatoknak.Amúgy sok örömet kívánok nektek!

Ha szívzörejem van, mennyi az esélye hogy nem szülhetem meg a babámat? ÉS árthat e a babának az én lelki állapotom?

Legjobb válasz: Szia, nekem sok-sok extrasistole-m van, nem tudom ezt érted-e szívzörej alatt? Én már 100 orvosnál voltam, mindegyik azt mondta, hogy nem indokol kezelést a terhesség során sem. Neked vannak tüneteid, vagy csak az orvos vette észre?

Szia, nekem sok-sok extrasistole-m van, nem tudom ezt érted-e szívzörej alatt? Én már 100 orvosnál voltam, mindegyik azt mondta, hogy nem indokol kezelést a terhesség során sem. Neked vannak tüneteid, vagy csak az orvos vette észre?
A kérdező hozzászólása: Hosszú ideig voltam szívbeteg, kezeltek is vele.Egy autóbaleset következménye volt a dolog. Most kiírtak szívultrahangra.A doki nem mondott semmit, csak annyit, hogy majd eldõl... Ez jelenthet valamit?
A kérdező hozzászólása: ami pedig a stresszt illeti, nos, még csak 8 hetes vagyok, párom nem igazán akarja a gyereket, nem érzi rá felkészülve magát. Én viszont akarom, mert már volt egyszer mûtve a méhem cisztával, és e miatt megvan a meddõség esélye is. Akarom a babát, jobban szeretem mind bármi mást a világon. Erre értem a stresszt.

Lehetséges, hogy összejött a baba, de elmegyünk egy hosszú hétvégére a férjemmel és aggódom, hogy árthat-e a babónak a fürdő, ha kismama lennék? Vigyázni akarok rá, ha már jön.

Legjobb válasz: Hát nem a legbinztonságoabbak a fürdök,szerintem .Nagy a fertözés veszélye ,bár ez atol is függ milyen a szervezeted és milyen a fürdö "szinvonala" de az elsö 12 hét a legfontosabb .Egy 3 napos teszt lehet ,hogy kimutatná vársz -e babát .Sok sikert

Hát nem a legbinztonságoabbak a fürdök, szerintem .Nagy a fertözés veszélye , bár ez atol is függ milyen a szervezeted és milyen a fürdö "szinvonala" de az elsö 12 hét a legfontosabb .Egy 3 napos teszt lehet , hogy kimutatná vársz -e babát .Sok sikert
Nagy a fertõzésveszély a fürdõben, és a forró víz káros is lehet. Tudod régen, mikor még nem volt fogamzásgátló, így "szabadultak meg" a nõk (fõleg a cselédekrõl olvastam ezt) a nem kívánt terhességtõl, hogy forró vízbe ültek. Én nem merném megkockáztatni, vagy legalábbis megkérdeznék egy dokit errõl, hogy mi a véleménye.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok a gyors választ!Igazából nem 100%, hogy sikerült , de nem tartom kizártnak, mert néhány napja enyhe hányinger jön rám, úgy ált. egész napomat végigkíséri.Holnap nem kéne megjönni, de reggel elsõ dolgom lesz tesztelni egyet!!!Olyan boldog lennék Istenem!!!!
Ird meg az eredményt ! Drukkolunk :)

Kismamák, anyukák! Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy árthat -e a cigi, ha akkor teszem le ha megtudom, hogy babát várok?

Legjobb válasz: Az elsõ négy hétben nemigen lehet ártani a babának. Én, mivel úgy tudtam, természetes úton nem lehet gyerekem, 3 hetesen erõs antibiotikumot kaptam, tüdõröntgenen voltam, és lázcsillapítót is szedtem. Czeizel Endrével is beszéltem errõl, mert annyira féltem, hogy mit tettem. Azt mondta, hogy a kimaradt menzi elõtti idõben õssejtjei vannak a babának, azokból tud regenerálódni, ha károsodás érte. Ha véletlen ez nem sikerül, akkor elmegy. Pocakos vagy már? Ha most abbahagyod, semmi következménye nem lesz. De ha még csak tervezed, inkább hagyd abba, mert a teherbeesés esélyét csökkenti! Sok sikert!

Az elsõ négy hétben nemigen lehet ártani a babának. Én, mivel úgy tudtam, természetes úton nem lehet gyerekem, 3 hetesen erõs antibiotikumot kaptam, tüdõröntgenen voltam, és lázcsillapítót is szedtem. Czeizel Endrével is beszéltem errõl, mert annyira féltem, hogy mit tettem. Azt mondta, hogy a kimaradt menzi elõtti idõben õssejtjei vannak a babának, azokból tud regenerálódni, ha károsodás érte. Ha véletlen ez nem sikerül, akkor elmegy. Pocakos vagy már? Ha most abbahagyod, semmi következménye nem lesz. De ha még csak tervezed, inkább hagyd abba, mert a teherbeesés esélyét csökkenti! Sok sikert!
Nem! de ha ugy érzed babát vársz akkor csökkensd min.-ra
Az elsõ terhességem nem volt tervezett. Mikor az orvos megállapította a terhességet, a rendelõbõl kijövet után azonnal átadtam a nálam levõ cigis dobozt és öngyújtót a férjemnek. Azóta sem gyújtottam rá, egy szálra sem. Ennek már 5 éve! A kislányunk egészségesen, idõre, 4 kilósan született. Ha most leteszed a baba érdekében, nem lesz emiatt gond. És ugye leteszed, mert az Õ egészségével nem szabad játszani, egy egész életen át szüksége van rá!
a cigi mindig árt, pláne neked. az igazi az ha kb. két évvel elõtte leteszed. de ez sajna már nem nagyon fér bele, ahogy látom, pedig ennyi idõ amíg a nikkotibn teljesen eltûnik. amúgy nem sokat árt, mert az elsõ két hétben még nincs kapcsolata a gyereknek veled, csak utána kapcsolódik a véráramodba. viszont onnantól nagyon sokat árt! a kérdés, hogy biztos, hogy azonnal le tudod tenni a cigit, és, hogy a leszokást biztos, hogy akkor akarod végigcsinálni, amikor amúgy sem vagy a topon a koraterhességtõl?
Tüdõgyulladás gyanúja merült fel, mert az erõs antibiotikum ellenére még mindig volt lázam, és fájt a hátam. Fojt az orrom is. Utólag kiderült, hogy lehet, hogy a beágyazódás miatt volt, van, akinél ilyen tünetekkel jár. Ezért tüdõgondozóba küldtek, csináltak egy felvételt, amin semmi nem látszott, majd minden oldalról újból a tüdõgyógyász is megnézett. Szerdára vártam a mensit, ez hétfõn volt.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak köszönöm a megnyugtató választ! Milyen röntgeneket csináltak Neked? Hány hetesen? Miért?
Elsõ hozzászóló vagyok. A kislányom decemberben megszületett, teljesen egészséges, boldog kisbaba! A röntgen miatt ne aggódj, nekem három felvételt is készítettek. Õsrégi gépen ráadásul, kis Bács megyei faluban lakom, ide még nem ért a modern technika...
Én amikor megtudtam terhes vagyok, az rögtön a ciklusom kimaradásának napja, tehát 4 hetes voltam! A + teszthez elszívtam az utolsó cigimet, mint békepipát! :) Azóta nem dohányzom, ez volt 6 hónapja. Kívánni kívánom még most is néha, de nem érdekel. Sokat vártam erre a babára nem fogom ezzel elrontani a boldogságunkat, hogy dohányzom! Ugyanis vetélést okozhat a cigi ha már benned van a kis babó! Már most tudom, hogy szoptatás után vissza fogok szokni, de sebaj! :)
A kérdező hozzászólása: Még nem tudom, hogy kismama vagyok-e 1 napja késik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elsõ válaszadónak üzenem, hogy én is tüdõszûrésen voltam a ciklus második felében, ezért is aggódom, a cigirõl le tudok mondani egybõl, az biztos!
Szerintem mindenkinek magánügye a dohányzás és ezért elitélni valakit vagy megszólni nem szép dolog.Ha elszivsz pár szál cigit, attól még semmi baja nem lesz a babának!Ha ettõl jól érzed magad és megnyugtat, akkor szerintem inkább szivd el, minthogy ideges legyél!Az idegesség többet árt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ utolsó válaszoló! Még nem tudom mi lesz, még nem jött meg, tesztelni még nem merek!

Tisztelt Doktor úr! 30 hetes várandós anyuka vagyok és sajnos sok a baci a vizeletemben, ami többszöri antibiotkumos (Zinnat) kezelésre se múlik. Mennyire árthat a babának illetve nekem? Illetve van-e valamilyen természetes gyógymód a gyógyszeren kívűl? E

Tisztelt Doktor úr! 30 hetes várandós anyuka vagyok és sajnos sok a baci a vizeletemben, ami többszöri antibiotkumos (Zinnat) kezelésre se múlik. Mennyire árthat a babának illetve nekem? Illetve van-e valamilyen természetes gyógymód a gyógyszeren kívűl? Első baba lesz és nem vagyok tájékozott ez ügyben de azt olvastam ez a baci nagyon makacs. Most megint vizelettenyésztést kellett leadnom, hogy megtudjuk hogyan tovább. Előre is köszönöm a válaszát! Üdv, Krisztina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen várja meg a tenyésztés eredményét, s ezután érdemes konzultálni a gondozó orvossal, hogy szükséges-e újabb antibiotikumkezelés. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen várja meg a tenyésztés eredményét, s ezután érdemes konzultálni a gondozó orvossal, hogy szükséges-e újabb antibiotikumkezelés. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 30 hetes várandós anyuka vagyok és sajnos sok a baci a vizeletemben, ami többszöri antibiotkumos (Zinnat) kezelésre se múlik. Mennyire árthat a babának illetve nekem? Illetve van-e valamilyen természetes gyógymód a gyógyszeren kívűl? E

Tisztelt Doktor úr! 30 hetes várandós anyuka vagyok és sajnos sok a baci a vizeletemben, ami többszöri antibiotkumos (Zinnat) kezelésre se múlik. Mennyire árthat a babának illetve nekem? Illetve van-e valamilyen természetes gyógymód a gyógyszeren kívűl? Első baba lesz és nem vagyok tájékozott ez ügyben de azt olvastam ez a baci nagyon makacs. Most megint vizelettenyésztést kellett leadnom, hogy megtudjuk hogyan tovább. Előre is köszönöm a válaszát! Üdv, Krisztina

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen várja meg a tenyésztés eredményét, s ezután érdemes konzultálni a gondozó orvossal, hogy szükséges-e újabb antibiotikumkezelés. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen várja meg a tenyésztés eredményét, s ezután érdemes konzultálni a gondozó orvossal, hogy szükséges-e újabb antibiotikumkezelés. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Arthat-e a bronzkrem terhesseg alatt a babanak?

Nagyon odafigyelek, milyen keszitmenyeket kenek magamra-csak termeszetes eredetu kremeket meg olajokat hasznalok-de annyira sapadt vagyok-es nem vagyok anaemias egyaltalan!-hogy egy minimalis mennyisegu barnitokremet teszek -csak az arcomra-reggelente, hogy jobb legyen a kozerzetem..de arthatok ezzel a pocaklakonak??koszi..

Legjobb válasz: semmi baja nem lesz, nyugodtan használd.én is használtam. én a szemölcs elleni krémet féltem magamra kenni, a doki megnyugtatott, hogy a bõrfelszinre kent krémekbõl semmi nem jut el a babához. 5 hós babszi anyukája

semmi baja nem lesz, nyugodtan használd.én is használtam. én a szemölcs elleni krémet féltem magamra kenni, a doki megnyugtatott, hogy a bõrfelszinre kent krémekbõl semmi nem jut el a babához. 5 hós babszi anyukája
