Találatok a következő kifejezésre: Árthat az injekció (4 db)

Holnap megyek fogorvoshoz és kapok érzéstelenitő injekciót! Fáj a fogam! Árthat az injekció illetve milyen fájdalomcsillapitót szedhetek be? Algoflexet?

Legjobb válasz: Gondolom babas vagy...szolj a dokinak( ha nem venne eszre)..:-))) tudja o mit adhat es mit nem.

Gondolom babas vagy...szolj a dokinak( ha nem venne eszre)..:-))) tudja o mit adhat es mit nem.
Nem írtad hány hetes terhes vagy. A fogorvos a 20 hét leleltéig nem tömi be a fogad. Engem legalább is nem válalt el mert azt mondta a 20 hét után injekciózhat. Paramax Rapidot 500mg bevehetsz.
Szia! Én azt hallottam, hogy egyáltalán nem árt a babának a fogorvos által használt érzéstelenítõ!!!Ezt egyébként a védõnõtõl kapott anyagban olvastam.De ezt majd biztos az orvos is el fogja mondani neked.Ne aggódj! 10 hetes kismami
Én is úgy tudom, hogy ézéstelenítõt kaphatsz, csak röntgenezni nem röntgenetzehet.!!!ez fontos!
Én is úgy tudom, helyi érzéstelenítés van, vagyis a babának nem lesz baja tõle, de ha bemész mindenképp szólj neki.A gyszerrõl meg szintén a dokit kérdezd, fontos hogy hanyadik hétben vagy.Jobbulást!
Én 10 hetesen voltam elõször fogorvosnál, kaptam érzéstelenítõt, és a fogamat is betömték. A fogorvos szerint, az injekcióban lévõ anyagok nem jutnak el a babához. Persze elõtte mindenképpen jelezd, hogy kismama vagy, én is azt csináltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!
Injekciót kaphatsz, nem árt a babának!! De a dokinak szólni kell, hogy babás vagy.) Algopyrint javasolnak csak az orvosok, azt is indololt esetben és max napi 2dbot. Próbáld meg inkább tabi nélkül átvészelni:)
Szia! Én pont azelõtt voltam fogdokinál, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Mivel már voltak furcsa tüneteim, mondtam neki, hogy lehet, hogy terhes vagyok. Végül nem kellett érzéstelenítés, mert csak egy kicsi, régi tömést cserélt ki. Viszont azt elmondta, hogy ha kellett volna érzéstelenítés, akkor sem ártott volna a babának! (Úgy fúrt, hogy mondta, jelezzek, ha fáj, mert akkor ad injekciót.) A fájdalomcsillapítóról pedig a fogdokit kérdezd, neki tudnia kell, mit lehet és mi az ami használ is fogfájásra.

Árthat az érzéstelenító injekció?

Ha esetleg babás lennék, és fogdokihoz járok, akkor árthat az érzéstelenít? injekció? Most nem jut eszembe a neve hirtelen.

Legjobb válasz: eszembe jutott lidocain :)

A kérdező hozzászólása: eszembe jutott lidocain :)
szia.én is babatervezõ vagyok sajna már 9 hónapja.Volt egy gyulladás a fogamban, amit gyökérkezelni kellett volna.mondtam a dokinak, hogy babátszeretnék, és most abban a helyzetben vagyok h lehet, h igen.a doki tesztet csináltatott velem, mert akkor õ nem adhat nekem injekciót.mert ebben az idõben az nem jó.ha hülyeséget mondok a doki után mondom.vártam 1 hetet, csin tesztet és ugy mentem vissza.kérdezz rá a dokinál te is.mond el milyen helyzetben vagy.boldog babavárást.sok sikert.
Szia 3 hete mentem ki huzatni egyik fogam mivel babát szeretnénk egy ideje és fájt a fogam gondoltam megcsináltatom ne legyen vele macera akkor még nem tudtam hogy terhes vagyok de rákérdztem és akkor mondták hogy a helyi érzéstelenítés azaz lidokainnak nincs semmi akadálya sõt a fogorvost ha teherbe esem rendszeresen kell látogatnom majd és a kezelésnél csak a gyógyszeres kezelést kell mellõzni! Boldog babavárást

Terhesen lehet fogat tömetni? Vagyis az injekció nem árthat a magzatnak?

Legjobb válasz: Szia. Ha kell tömetned akor próba´ldd meg inyekció ne´lkül. Kilehet bi´rni.max.kérj lidokainos sprét,de az nem igazán segít.Semmiféle gyógyszer nem aja´nlott terhesség alatt.

Szia. Ha kell tömetned akor próba´ldd meg inyekció ne´lkül. Kilehet bi´rni.max.kérj lidokainos sprét, de az nem igazán segít.Semmiféle gyógyszer nem aja´nlott terhesség alatt.
Lehet! Sõt, kell is, mert ha gyulladás van az sokkal rosszab a babának, mint az egyszeri érzéstelenítés.
Lehet!
Na tömettél?Babádnak lett baja tõle?
Nekem mûtötték a fogam, áldott állapotom elején. Szólj az orvosnak, hogy babát vársz, õ tudni fogja mit adhat neked.


Árthat a babának az, h. injekciót kaptam? És ha igen, hogyan?

A múlt héten nagyon megfáztam. Pénteken lázas is voltam, és 3 napig injekcióztak. Antibiotikum, ill. algopirin szurit kaptam. Akkor jobbnak láttam, ha gyorsan kikezel a házidokim, mint h. szenvedjek még napokig. De most elbizonytalanodtam, és félek,h. ártottam vele a kisfiamnak.

Legjobb válasz: Gyógyszer szedés elõtt kérdeztem ezt, igen. Mivel a hétvégén injekciókat kaptam, mondta a doki,h. mától kezdjem el az augmentint. Reggel bevettem eggyet de nem tudtam,h. hányat kell naponta (mert a patikus nem írta rá) így megkérdeztem a dokit. Azt mondta,h. reggel délben, este kell szedni, amíg el nem fogy. Mivel már tényleg jobban érzem magam, és soknak tartom ezt a mennyiséget, nem fogom szedni a gyógyszert. Nem mondtam a dokimnak, majd késõbb fel tudom használni a gyógyszert. Addig kúrálom magam, mézzel, meg citrommal tovább, de a hét végén tényleg szükségem volt gyógyszerre. Köszönöm a válaszod.

A kérdező hozzászólása: Gyógyszer szedés elõtt kérdeztem ezt, igen. Mivel a hétvégén injekciókat kaptam, mondta a doki, h. mától kezdjem el az augmentint. Reggel bevettem eggyet de nem tudtam, h. hányat kell naponta (mert a patikus nem írta rá) így megkérdeztem a dokit. Azt mondta, h. reggel délben, este kell szedni, amíg el nem fogy. Mivel már tényleg jobban érzem magam, és soknak tartom ezt a mennyiséget, nem fogom szedni a gyógyszert. Nem mondtam a dokimnak, majd késõbb fel tudom használni a gyógyszert. Addig kúrálom magam, mézzel, meg citrommal tovább, de a hét végén tényleg szükségem volt gyógyszerre. Köszönöm a válaszod.
Hát az elsõ válaszoló jópofa... Nekem sajnos szivárgott a magzatvizem, 24 hetesen kezdõdött, kórházban voltam egy hétig ezzel, de szerencsére visszatapadt a burok, így ha fekve is, vihetem tovább a terhességet. És mit adtak? Lóadag Augmentint. Pontosan azért, hogy a babó nehogy vm-en fertõzést kapjon. Látott vagy 8 orvos, egy se mondta, hogy az augmentinnel baj volna.
A kérdező hozzászólása: Már teljesen jól vagyok, péntekhez képest meg fõleg, de szednem kell még augmentint. A dokim a terhességem tudatában írta fel.
Komolyan mondom, azt a dokit, aki egy terhes nõnek megfázásra antibiotikum injekciót és utána még ant. tablettát is fölír (ez már szinte lóadag), én komolyan kizárnám az orvosi kamarából, de sajnos, manapság ez senkit sem érdekel és nem is lehetséges. Ráadásul az Augmetinnál nemcsak állati kísérletet végeztek, hanem várandós nõkön is, igaz csak abban az esetben okozhat károsodást, ha szivárog a magzatvíz. 30 hetesen gondolom ilyenrõl még szó sincs. Úgyhogy ne aggódj. De tény, hogy erõsen nem ajánlott a szedése a kismamáknak. Bocsánat, hogy ezt írom, de hülye ez a házidoki... Vannak esetek, amikor az antibiotikum nélkül még rosszabb lenne, pl. anyukámat befektették a kórházba terhesen, mert foghúzásnál benne maradt még valami és begyulladt az egész, 39 és 8 fokos lázzal, penicilint kapott. De, ha nem kap, akkor szerintem az õ élete is veszélybe került volna. Szerencsére, nem lett semmi baj. De az is igaz, hogy a penicilin az egyik (ha nem az egyetlen) olyan antibiotikum, amit lehet terhesség alatt használni, de azt is csak nagyon indokolt esetben. Ha gyógyszer szedés elõtt kérdezed ezt, akkor nem ajánlottam volna. Mostmár csak azt mondhatom, hogy tényleg ne aggódj! Más is szedett antibiotikumot és nem lett semmi baj. Testvérem pl. mikor 4 hónapos terhes volt, influenzás lett, lázzal feküdt otthon, semmilyen gyógyszert nem szedett be, csak lázcsillapítót és mindenféle házipraktikákat alkalmazott és kikúrálta magát 1 hét alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is utolsó.
Pedig nem találtam ki, igen is az Augmentinnál végeztek emberi kísérletet, és pont a szivárgásnál okozhat problémát. Érdekes orvosok vannak. Nem vitatkozni szeretnék, de tény, amit írtam. Külföldön az Augmentin betegtájékoztatójára ezt rá is írják, úgy látszik itthon ezt nem tartották fontosnak és kihagyták. Az orvosok meg sajnos sokszor nem képzik tovább magukat és nem tudják az új híreket a gyógyszerekrõl és a betegségekrõl. Egyébként meg a magzatvíz szivárgás miatti fennálló fertõzés veszélyre nem mondom, hogy nem kell antibiotikum, sõt nagyon fontos!, de lehetett volna kevésbé veszélyeset.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!