Találatok a következő kifejezésre: Árthat a ha nem (84 db)

Babával próbálkozunk. Ha a férjem meg van fázva, az árthat a kiskatonáknak? Nem szeretnénk ha valami baja lenne a babónak, ha összejön.

Mit gondoltok? szerintetek próbálkozzunk, vagy ne?

Legjobb válasz: A hímivarsejtek nagyon ellenállóak, amikor már teljesen megértek. ha ma láza van a férjednek, a spermája attól teljesen rendben van. A láz, betegség, részegség, gyógyszerszedés, forró fürdõ az érési folyamat elején tartó hímivarsejtekre káros, azokat károsítja, el is pusztíthatja. A hímivarsejtek érése kb 74 nap. Azaz a fentebbi hatások kb 70 nap múlva mutatkoznak, akkor válik a férfi ideiglenesen termékennyé. Amúgy ezt a kérdést hetente felteszik, megérte volta rákeresni.

A hímivarsejtek nagyon ellenállóak, amikor már teljesen megértek. ha ma láza van a férjednek, a spermája attól teljesen rendben van. A láz, betegség, részegség, gyógyszerszedés, forró fürdõ az érési folyamat elején tartó hímivarsejtekre káros, azokat károsítja, el is pusztíthatja. A hímivarsejtek érése kb 74 nap. Azaz a fentebbi hatások kb 70 nap múlva mutatkoznak, akkor válik a férfi ideiglenesen termékennyé. Amúgy ezt a kérdést hetente felteszik, megérte volta rákeresni.
Egy kis nátha nem a világ vége. Viszont nálunk történt ez-az akkoriban. Épp pé-kor voltunk együtt, páromnak már hõemelkedése volt, rosszul is érezte magát.Másnap 40 fokos láza lett, amit gyógyszerek sem akartak levinni. Persze babás is lettem akkor este! Örömünk nem tartott sokáig mert 9 hetesen missedem lett. Hogy most emiatt-e nem tudom, igaz volt hormon bajom is. Lehet nincs összefüggésben a kettõ, de én már gondoltam erre is mert elég beteg volt....
Bocs elírtam: ideiglenesen terméketlenné válik a férfi természetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 3 hónapja próbálkozunk, és most ezen a héten várható a pé. , de a férjem teljesen elutasitja a témát, hogy õ beteg , és nem akar beteg gyereket. Kiváncsi voltam, hogy ti mit gondoltok errõl. Mindennap ovutesztelek, ovus fájdalmaim vannak, de még nem volt pozi a teszt. Szerettem volna , ha karácsonyig összejön, és a fa alá tehettem volna egy kis bébicipõcskét.

Ha próbálkozunk a baba összehozásával, árthat a sport? Úgy értem, az első pár hétben, mikor még nem is tudok a létezéséről.

Sajnos nem vagyok egy vékony alkat és ha nem mozgok hamar rakódnak rám a kilók, csak azt nem tudom, hogy a megtermékenyülés után nem okoz-e gondot a sport, az ugrálás, futás, ilyesmi... :(

Legjobb válasz: Nem árthat!

Nem árthat!
Mindent ugyanúgy mint elõtte. Ha eddig soha nem sportoltál ne most kezdd el, illetve kímélõ sportokat mûvelj... úszás, kirándulás, bicikli, különbözõ nem ugrálós tornák. Ha eddig is sportoltál akkor pedig hajrá. Egyáltalán nem árt, rengeteg nõ aki nem tervezi a terhességet sportol. Csak nyugalom és mindent ugyanúgy csinálj mint elõtte. A terhesség nem betegség :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam. :) )
Ez engem is érdekelne. Én is aktívan sportolok, ráadásul olyat, amivel nagyon óvatosnak kell lenni. Nem szeretném abbahagyni a próbálkozás miatt, mert ki tudja, lehet, hogy csak egy év múlva jön össze, vagy még több.... Amúgy szerintem lehet mozogni, még jót is tesz a medencei vérkaringésnek, csak nem mindegy, hogy mit és mennyit. Pl. az intenzív ugrálás szerintem árthat. Nagymamám mindig meséli, hogy õ mekkora pocakkal mosóteknõket emelgetett....nyilván az egészséges terhességnak nem nagyon árthat, fõleg ha az anyuka eleve hozzá van szokva. De azért csak óvatosan!
A kérdező hozzászólása: Hát igen engem csak az aggaszt, hogy sok helyen olvasom, hogy a beágyazódásig nyugalom kell (mármint olyan értelemben, hogy ne rázkódjak sokat), de akármit is mozgok, az azért nem épp nyugalom. :) ) És én sem akarom abbahagyni, mert nem tudhatom mikorra jön össze... Ez nagy dilemma. :( De azért abban reménykedem, hogy csomó mindenkinek úgy jönh össze a baba, hogy nem is gondolnak rá és élik a normális mindennapi életüket...akkor a sport sem lehet akadály elvileg.
Azt mondják h amit addig sportoltál az utána is mehet, nem árt, max kicsi ovatosabban.a beágyazódásnál akkor kell a nyugalom ha mondjuk lombikos vagy...
Egyetértek az utolsóval és a saját tapasztalataim is ezt támasztják alá. Mindkét terhességem elõtt heti 1-2-szer jártam step-aerobikra, ami ugye alapvatõen ugrálás. Mikor már volt esélye, hogy terhes vagyok, akkor sem hagytam abba, bár egy kicsit közben lazábban csináltam. Az elsõ babó 2 hónap után jött össze, a második elsõre és semmi problémám nem volt. Persze mikor pozitív lett a tesztem és doki is látott, már nem ugarbugráltam többet. Az elsõnél áttértem a kismama aerobicra, most a másodiknál semmi rendszeres sport. Most nyáron laza bicajozás volt idõnként az 5. hónap végéig, na meg a 2, 5 éves lányommal való játék. mégis kevesebbet hízok.
Mindkét teherbeesésem idején, illetve míg ki nem derült napi 4 km-t futottam.Nem hiszem, hogy árthat, vagyis saját tapasztalatom az, hogy nem okozott gondot.

Ha gyógyszer mellett esik valaki teherbe, de még nem tud róla s szedi a gyógyszert továbbra is, az árthat a magzatnak?

Legjobb válasz: Nem árthat ez bizonyított tény,olvass utána a google-n! Az oka annyi,hogy a mai fogamzásgátlók nagyon minimális hormont tartalmaznak a régiekhez képest.Ezen felül nem idegi alapon ható tabletta,hanem a nõi hormont emeli meg,ennél fogva nem árt. :) 24l

Nem árthat ez bizonyított tény, olvass utána a google-n! Az oka annyi, hogy a mai fogamzásgátlók nagyon minimális hormont tartalmaznak a régiekhez képest.Ezen felül nem idegi alapon ható tabletta, hanem a nõi hormont emeli meg, ennél fogva nem árt. :) 24l

Árthat a szervezetemnek, ha nem csak havi egy, hanem több (mondjuk havi 2) víznapot tartok?

Úgy gondolom, hogy gyorsabb lenne így a fogyás. . .

Legjobb válasz: Nem árt, van a diétának egy másik verziója is, ahol az 5. napra esik a víznap. De azért azt nem ajánlom! Az ember szervezete azt már nem igen bírja(fõleg ilyen hõségben), egyik ismerõsöm is teljesen legyengült azzal a verzióval. De a havi 2 nem árthat meg, de a víznapot próbáld kevésbé meleg napokra tenni, ne hogy rosszul legyél!

Nem árt, van a diétának egy másik verziója is, ahol az 5. napra esik a víznap. De azért azt nem ajánlom! Az ember szervezete azt már nem igen bírja(fõleg ilyen hõségben), egyik ismerõsöm is teljesen legyengült azzal a verzióval. De a havi 2 nem árthat meg, de a víznapot próbáld kevésbé meleg napokra tenni, ne hogy rosszul legyél!
Ártani nem árt, de szerintem bõven elég a havi 1 nap.A gyümölcsnapokkal együtt ragyogó eredményt lehet elérni ha tényleg betartod a diétát.Sok sikert!
Sziasztok! Azért sem jó, ha túl sürün tartasz viznapot, mert akkor lelassitod a szervezeted anyagcseréjét, ami azt fogja eredményezni, hogy ha "ételhez jut" a szervezeted, akkor azt nagyobb mértékben fogja raktározni, mint hasznositani. Ezáltal hizékonyabb leszel. Hidd el!!!! Ebben a fogyókurában is helyén van az aranyszabály: mindent csak mértékkel. -))

Ha 10-11 hetes terhesen elmegyek kb 3 rövidke szolira akkor az árthat a babának? Soha életemben nem voltam még szoliban.

Legjobb válasz: Azt pontosan nem tudom árt e, amikor én megtudtam, hogy terhes vagyok többet nem mentem. Nem értem miért pont most akarod elkezdeni, ha eddig soha nem jártál.?

Azt pontosan nem tudom árt e, amikor én megtudtam, hogy terhes vagyok többet nem mentem. Nem értem miért pont most akarod elkezdeni, ha eddig soha nem jártál.?
Én a nívea önbarnítót használom, attól nem leszek foltos. Mielõtt elkezded használni radírozd le a tested, majd minden este tusolás után testápoló helyett a nívea önbarnítóval kend le magad jó vastagon. Egy hét alatt szupre színed lesz, olcsóbb és egészségesbb mint a szoli.
Én a Johnsons Holiday skin testápolót használtam és szép színem lett már 3 nap után.Próbáld ki, szerintem nem az nem árt.
Barnítós testápolót nyugodtan használhatsz megfelelõ bõrápolás után, és nagyon szép napbarnított színed lesz ha ügyenesen használod. (Dove, Nívea)
A kérdező hozzászólása: Nem most akatom kezdeni, csak kb 3 rövid laklalomra gondoltam, nem egy rendszeres szoliba járásra. 12. héten megyünk egy helyre ahol jó lett volna talán ha van minimális kis szinem és nem vagyok olyan hókadt mint most. Mi lenne, ha barnító krémet használnék? De ha árt, akkor nem érdekel.
Ha eddig soha sem voltál, akkor fõleg növekszik az esélye annak is, hogy leég a bõröd. Mivel ugye nem vagy hozzászokva. És a leégéstõl nagyon kell óvakodni ebben az idõben. Mivel még a terhesség elején vagy, most alakul ki a babának mindene, szerintem ezt a szoláriumot hagyd ki!
Infra szaunába?Nem régen volt szo errõl a tv-ben.Veszélyesebb, mint a normál szauna.Belül kezd el melegiteni, észre sem veszed.Árt a babának, olyan mintha lázas lennél és a lázas állapot, mint tudjuk nem tesz jot.A kérdésre válaszolva, probáld meg csak az arc barnitot, azt is mértékkel.
Szia ha nem voltál még akkor most terhesen ne is menj, az aki elötte is járt, annak is csökkentett ritmusban ajánlják. Ki lehet bírni h nem mész.Ém nagy szolis voltam de a Babóka fontosabb. Boldog babavárást 29 hetes kismama
Terhesen ne! Valószínû, hogy nem lesz semmi baja a babának, de ne pont terhesen szolizz, ha eddig sem voltál, meg amúgy se! Majd szülés után.
Elvileg nem igazán ajánlják, mert vérbõséget okozhat. Ugyanaz a kerülendõ kategória, mint a forró fürdõ, vagy a szauna.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor marad az önbarnító.
szia szoliban dolgoztam most terhes vagyok, 3 rövidke értem 6 percen, alkalomtól tapasztalatból mondom nem lesz szined. maximum jól megégsz, mivel ha rég voltál 3 percel kell kezdened legalább 3 alkalommal és utánna lehet emelni 6-ra, de nem terhesen, terhesen kis mértékben ajánlott a szolárium ami azt jelenti hogy max havi hat perc, az meg semmi.én azért jöttem el a szolibol mert még a szoli sugarai is ártanak, volt kolléganõm el is vetélt, persze minket egésznap ért valamilyen szintem, én a barnitót is hülyeségnek tartom, mert csunyán kopnak (mindegyik) és a dokinál én szégyelném ezeket a foltokat, és mivel pigmentmodositók vannak benne az sem egészséges, egy kismami fehér bõrrel is szép, ésugyis hideg van már szinte csak az arc látszik én 1 árnyalattal sötétebb alapozót használok alkalmakkor. sok szerencsét.
Az önbarnítós testápolóktól akkor nem leszel foltos, ha elõtte szépen leradírozod a bõröd, akkor gyönyörû egyenletes színed lesz, és a babának se lesz baja. Csak rögtön utána moss alaposan kezet, mert megfogja az ujjközöket. Terhesség alatt legalább olyan fontos, hogy Te jól érezd magad a bõrödben, ezért kényeztesd magad amivel csak tudod, mert utána kevés idõd lesz. Infra szaunába mehetsz nyugodtan pár percre, az is élénkíti a bõrt, és ha jól érzed magad belül, akkor sugárzol kívül is.

Árthat a babának, ha már nagyon éhes vagyok, de még legalább 4-5 óráig nem tudok sem enni, sem inni és ezt napi szinten?

Legjobb válasz: 2 es vagyok az ivást nem is figyeltem, igen az nagyobb gond talán mint az "éhezés".

2 es vagyok az ivást nem is figyeltem, igen az nagyobb gond talán mint az "éhezés".
Az evés nem gond, de az ivás miatt lehetnek gondok. Miért nem tudsz enni/inni?
Nem hiszem hogy ártana tekintve hogy pl. éjjel sem eszünk 8-9 órán át úgyhogy nem hiszem hogy ez magát a babát megviselné. Téged annál jobban mert gondolom ha éhséget érzel akkor leeshet a vércukrod, elájulhatsz stb. ami KÖZVETVE már a babának se jó, de miért alakul így hogy 4-5 órán át nem ehetsz? Munka miatt vagy miért?
Ha hullámvasutat játszik a vércukorszinted, az a babára is hatással lesz. Napi szinten pláne. Nincs olyan munkahely, ahol nem lehet inni legalább, ha enni nem is. Narancslé (hozzáadott cukor nélkül) szénhidrátban is megadja ami hiányzik és folyadékban is. 2dl-es, szívószálas. Egy wc-ben is meg tudod inni. Ez nem kifogás.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy sokat vagyok egyedül munkában, és nem hagyhatom el a pályámat. (Vendéglátás) Ott viszont nem lehet enni és inni, mert meglátja a vendég. Általában mûszak elején megvan a kajaszünetem és utána max egyszer tudok elmenni mosdóba, de akkor is úgy, hogy siessek vissza.
4es válaszoló!Sajnos én sem tudtam sem enni sem inni a munkahelyemen, volt h mûszak vége elõtt ami 12 órás volt 1 órával mehettem fel a szünetemre, addig pl wcre sem mehettem ki mert kígyózott a sor a pénztáraknál!Pénztárba pedig tilos enni és inni is!Ez van sajnos ilyen világot élünk, ha szólni mertél repültél!Én emiatt is mentem táppénzre 6 hetes koromtól fogva mert nem bírtam ki 11 órát pisilés nélkül!
Én éjszaka mindig korgó gyomorral kelek pisilni de nem eszem mert fáradt vagyok:) Úgyhogy olyankor minimum 8 órán át nem eszem.
Utolsó vagyok.Inni azért iszom.Hozzáteszem világ életemben vendéglátóztam. Dolgoztam puccos szállodában is de inni azért még ott is lehetett:)
Milyen gyógyszer pontosan?
A kérdező hozzászólása: Neo Citran és Algopyrin. Mindegyiken rajta van, hogy a terhesség elsõ harmadában nem ajánlott. Azzal bíztatom magam, hogy sokan lehetünk így, akik nem tudják még hogy babát várnak, de gyógyszer szedésre kényszerülnek..
szerintem ilyenkor még nem árthat:)
Én a beágyazódás idején voltam beteg.neocitran, majd antibiotikum. Sajnos nem lett jó vége, missed ab.De a doki azt mondta, hogy nem a gyógyszertõl, hanem magától a betegségtõl ment el a baba.És hogy ugyanannyi esély volt arra is, hogy megmaradjon.

Árthat a mobilomnak, ha sokáig nem kapcsolom ki?

Egy Red bull mobile-om van (Huawei), és már 213 órája nem volt kikapcsolva.

Legjobb válasz: Az enyém 2678 órája. Mûködik.

Az enyém 2678 órája. Mûködik.
A kérdező hozzászólása: xD
Nem abszolút nem ront sõt a napi ki-be kapcsolás akár ronthat is az akkunak. Amúgy az egyém kb. 2 éve nem volt kikapcsolva.
1-2 hetente érdemes kikapcsolni pár percre. A telefon SW-je is igényli néha
Én csak újraindítom idönként, kikapcsolni sose szoktam. (1 éves iPhone 3GS).

Ha nagyon sokszor es erosen (muszaj mert maskulonben nem kapok levegot) fujom az orrom az arthat a babanak? Vagy nyílhatok tole?

Mar kiprobaltam mindent,gozolest,orrspreyt...nem segít semmi 5 napja beteg vagyok.Lazam nincs.Csak mikor fujom az orrom a mano mindig kinyomja magat utana,feszíti magat.31+5 kismama

Legjobb válasz: Szerintem nem. én allergiás voltam, volt,mikor 2 másodpercenként trüsszögtem, orrot fújtam stb. nem történt semmi. lehet,hogy az orrfújás hangossága felébreszti :) nem lesz semmi.

Szerintem nem. én allergiás voltam, volt, mikor 2 másodpercenként trüsszögtem, orrot fújtam stb. nem történt semmi. lehet, hogy az orrfújás hangossága felébreszti :) nem lesz semmi.
Én 37 hetesen fáztam meg, egész nap fújtam az orrom, minden bajom volt, ja és erõsen köhögtem is. 40+2 naposan mentem vizsgálatra, még tök zárt voltam...úgyhogy ettõl nem fogsz nyílni.

Árthat a babám lábának, ha nem 100% pamut zoknit adok rá?

A kinaiban vettem neki zoknikat,itthon láttam,hogy 70% pamut,a többi valami poliészter vagy mi. Káros lehet a lábának?

Legjobb válasz: :-))))))

:-))))))
Nem lesz tõle semmi baja, hacsak nem allergiás a mûszálra..de azt 10 perc után észre veszed, hogy kipirosodott a bõre a zokni alatt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon vicces :) )) Akkor túlaggódom? Csak most jutott eszembe, hogy valahol olvastam, hogy csak tiszta pamut zoknit adjunk a babára. 14, 5 hós a kisfiam, eddig nem néztem, hogy milyen zoknit veszek neki, csak ez a cikk ijesztett meg. Akkor ti is megveszitek a müszálas kínait?
Adjál rá két 70%-os pamut zoknit, már több is lesz mint száz!
Ez akkor lesz inkább fontosabb, ha majd több órán át cipõ lesz a lábán, akkor fontos a minél magasabb pamut-arány, hogy az izzadtságot beszívja, és ne fülledjen be a zokniba a lába. Szinte lehetetlen valóban 100% pamut zoknit találni, ha van is az nagyon rugalmatlan, hamar tönkremegy. Én a Scamp márkájú, magyar zoknikat veszem, ez 90% pamut, szerintem jó minõség, és az ára is elfogadható, 300 Ft/pár körül van, persze nem olyan olcsó, mint a kínai. az ott 100%-os pamutnak eladott zoknik némelyikérõl lesír, hogy tiszta mûszál. Nézz utána a neten, lehet weben rendelni, de boltokban is kapható. Én a Minimanó Babacentrumban veszem, mert az van hozzánk közel.
Persze!
:) )
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondoltam, hogy ha sokáig van cipõben beleizzad a lába. Köszi a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!