Találatok a következő kifejezésre: Árthat a ha még nem tudtam (2 db)

Árthat a babának, ha még nem tudtam a létezéséről (4. hét) és mellkasröntgenezésen voltam?

Legjobb válasz: Szerintem olyan pici még, hogy kizárt dolog!!!Az elsõ 20 napig egyébként még gyógyszer sem árt, meg akkor kezdõdik meg az igazi kontaktus a méhünkkel. Persze nyugodtabb lennél, ha nem estél át volna rajta, de szerintem ilyen picikén, még biztosan nem ártottál neki. Pl. biztosan 4 hetes vagy????Az elsõ naptól számolod a terhességed, mert akkor pl. nem is annyi vagy, hanem kevesebb, hiszen nem a menszes elsõ napján esünk teherbe.....jobb esetben. Lehet, hogy csak 3 vagy 2 hetes vagy!!!Akkor meg pláne!!!!!! Boldog babavárást!!!

Szerintem olyan pici még, hogy kizárt dolog!!!Az elsõ 20 napig egyébként még gyógyszer sem árt, meg akkor kezdõdik meg az igazi kontaktus a méhünkkel. Persze nyugodtabb lennél, ha nem estél át volna rajta, de szerintem ilyen picikén, még biztosan nem ártottál neki. Pl. biztosan 4 hetes vagy????Az elsõ naptól számolod a terhességed, mert akkor pl. nem is annyi vagy, hanem kevesebb, hiszen nem a menszes elsõ napján esünk teherbe.....jobb esetben. Lehet, hogy csak 3 vagy 2 hetes vagy!!!Akkor meg pláne!!!!!! Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszönöm a sok választ!
November 8-án volt egy 5óra hosszás szívkatétrezésem, ott 10perces nem direkt, szórt sugárzásu röntgent csináltak.Más képpen nem lehet megcsinálni a beavatkozást, ólom köppeny se volt rajtam.Rá egy hétre derûlt ki hogy babás vagyok.Ja 3.5évig nem estem teherbe.Azonnal mentem orvoshoz hogy ilyenkor mi a teendõ.Elküldtek genetikai tanácsadásra, ott az mondta a prof. hogy a megtermékenyüléstõl számítva két hét védettség van, a minden vagy semmi törvény alapján.Ha károsodott volna a sejt akkor nem maradt volna meg a terhesség.Így megtartottuk a pici fiúnkat.Tegnap voltunk ultrahangon, meg van mindene.Szerintem nem lehet gond.Akkor az orvosod elküldött volna további vizsgálatra.Üdv-19.hetes kismama
Szia! Én a beágyazódás környéken voltam kéz-láb RT-en.Nekem azt mondták, ha sugárzás érte elmegy.Súlyos fejlõdési rendellenességget vettek észre, de a genetikus szerint a kettõnek nincs köze egymáshoz.Harcolj érte, hogy genetikai UH-ra idõbe eljuss!Ha nem, akkor menj 4D-s UH-ra!Én már bánom, hogy vakon hittem a dokinak, mert a babám 1hónaposan meghalt születés után.
Szia!Én ugyanígy voltam!Nem sikerült a felvétel, így 3-szor megismételték (nyaki rtg).Nem tudtam a picirõl még!A doki megnyugtatott szerencsére!Azt mondta ne is foglalkozzak vele!Megkérdeztem mégegy dokit itt a neten, õ is azt mondta nem probléma!Ja én még mr vizsgálaton is voltam 3 hetesen.Most 21 hetes vagyok és idáig minden rendben, minden eredmény tökéletes.Azokban a napokban viszont aludni sem tudtam szinte, annyira izgultam, hogy mit mondanak a dokik.Beszélj te is az orvosoddal és szerintem megnyugtat!:) Gratulálok!!!:)
Ha artott neki akkor sajnos el fog menni az elso 3 honapban, ha ezt az idot atveszelitek akkor minden oke. Nekem 1 baratnom 4 rontgent csinaltatott a fogarol mert nem tudta hogy babat var, es minden rendben van a terhessegevel. Ne idegeskedj!Drukkolok hogy minden rendben legyen!
Amikor nekem kellett menni - minden évben kell - megkérdezték, hogy elõfordulhat-e, hogy áldott állapotban vagyok. Ha abban lettem volna, vagy csak a gyanúja is fennállt volna, nem röngeneztek volna meg, azt mondta az asszisztens: "Nagyon kell vigyázni a kicsi terhességre" Remélem, az elsõ két hétben voltál, és nem akkor, amikor a baba már megfogant. Egyébként pedig a sugarak ugyanúgy elérik a megtermékenyült petesejtet, mint a beágyazódott embriót. Sajnos! Konzultálj az orvossal, egyébként szerintem a természet ezt is megoldja maga módján!
Szia Ez teljesen magán vélemény: Amiket írtál, tényleg valszínû, hogy csak két hetes terhes lehettél, szóval akkor még nem is voltál az. Viszont ha annyira nagy baj lett volna, akkor kilökõdik, és nem tud beágyazódni a bébid. Persz tényleg a doki tud megfelelõ és megnyugtató választ adni :) Drukkolok neked, remélem minden rendben lesz. Ja és gondolom nem véletlenül pont most akart jönni a picurkád! :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! A vicc az egészben az, hogy a jövõheti meddõséget megszünetetõ célzatú mûtétem miatt kellett a röntgen.
Te nagyon okos utolsó válaszoló! Nõgyógyásztól tudom, hogy a szolárium kis mértékben nem ártalmas, mert a sugarak nem érnek el a magzatig. A kérdezõnek: Szerintem kérdezd meg a dokit, de én azt gondolom, hogy, sokan csinálnak ártalmas dolgot, amíg nem tudnak a babáról és mégis egészségesen születik. 21 hetes kismami
Az egyik ismerösöm kb. 5-6 hetes lehetett, és elment szoliba és már attol elment neki, mert az egy sugár. De lehet az is hogy neked semmi bajod sem lesz kérdezd meg az orvosod
Egy hete voltam fogorvosnál, aki röntgent kért. Egyetlen kikötés volt, ha terhes lennék, nem lehetne röntgenezni. Szóval sajnos árthat a babának.
Valószinüleg igen. Mindenképpen beszéljéll az orvosoddal sürgösen. Volt olyan ismerösöm aki még nem is tudta hogy terhes , elment röntgenre, utánna mire rájött, elkellett venni sajnos a babát.
A röntgen sugarak veszélyesek ilyenkor, ezért nem ajánlják, de megnyugtató választ orvos fog tudni adni neked.
ÉN IS UGY TUDOM HOGY SAJNOS TÉNYLEG ÁRT. DE LEGJOBB LENNE HA MEGKÉRDEZNÉD AZ ORVOST. NEKEM AZ EGYIK ORVOS AZT MONDTA, HOGY AZ ELSÕ 7-8 HÉTBEN NEM SZABAD ORVOSSÁGOT SEM SZEDNI HA MEGVAGYOK FÁZVA.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó menses elsõ napjától számolva 4. hét kb.
Sajnos igen! Vagy elmegy a baba mert baja lett, vagy folytatódik egészségesen a terhességed.
Szia! Én úgy tudom, hogy a röntgensugár kromoszómatörést okozhat, és nem minden esetben megy el a beteg baba.Hiszen születnek sajnos elég magas számban beteg gyerekek.A genetikai vérvétel biztosan kimutatja ha baj van. Talán nem okozott semmi károsodást, minden jót neked.

Mennyire árthat a babának, ha a terhesség elején 3 hétig még dohányoztam (összesen kb.15-20 szálat)? Sajnos nem tudtam előbb a piciről. Most vagyok 5 hetes + 2 napos.

Legjobb válasz: nyugi smemi gond nem lesz vele,sokan vannak igy,hogy dohányoznak mert nem tudják hogy babát várnak.A lényeg hogy már felhagytál vele!:-)

nyugi smemi gond nem lesz vele, sokan vannak igy, hogy dohányoznak mert nem tudják hogy babát várnak.A lényeg hogy már felhagytál vele!:-)
Csak megnyugtatásul közlöm, a terhesség elsõ heteiben (kb 2 hét) nem köti össze az édesanya szervezetét az embrióval semmi! Szóval ha ebbõl indulunk ki akkor nem hiszem, hogy nagy kárt okoztál vele. Viszont dicséretes, hogy azonnal letetted. Láttam olyat, aki nem tette le, szülése elõtt is szívta. Nem sokat, de szívta. Undorító. Én is cigiztem, de pont a teherbeesésem elõtt letettem.
Én ahol konkrét adatot találtam ott mindenütt azt írták, hogy a cigaretta napi 10 szál felett okoz kimutatható különbséget a babák fejlõdésében. Ez is azokra vonatkozik, akik végig dohányoznak a terhességük alatt. Ne aggódj e miatt. Összesen egy doboz cigi 3 hét alatt, az nem csinál semmit a babával.
Sokan vannak ezzel így. Általában 4-6 hetesen tudják meg a nõk, hogy babásak. Én is dohányoztam kb 5.hétig, és van egy gyönyörû szép egészséges kisbabám. Ne izgulj, nem lesz baj, csak ne gyújts rá többet!!! Grat a babához :) :)
szio eloszor is gratu, hogy letetted a cigit! nyugi, nem lesz gond, csak ne gyujts ra, és ne aggodj emiatt :) és gratu a babahoz is! (elnezest, ha nem tul informativ a valaszom, sose dohanyoztam, es orvos sem vagyok, hogy konkretan megmondjam a tutit, de tudom milyen nehez dolog letenni a cigit, akkor is ha nem dohanyzom, és oszinten tisztellek, hogy sikerult, sokan nem kepesek rá.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támpgatásotoka, én is büszke vagyok magamra, és remélem, minden rendben lesz :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!