Találatok a következő kifejezésre: Árthat a a magas (11 db)

Árthat a babáknak a magas vérnyomásom? Ráadásul nem tudok sem ülni, sem feküdni annyira fáj a hátam, a lapockák között. Mi a teendő? Ilyen helyzetet sokan élnek túl úgy, hogy mind a mama mind a babák megússzák egészségesen?

Ikerterhesség esetében fellép? magas vérnyomás, vizesedés, hát-, derékfájás, fehérje a vizeletében, stb. Vagyis terhességi mérgezés tünetei vannak jelen. Az orvos csak holnap fogad, de meg vagyok ijedve. Nem kés? az? 26 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: Szia! Holnap fogad, és ez a lényeg. Addig is igyál nagyon sok folyadékot, volt egy ismerõsöm, aki pont néhány napja mesélte, hogy terhességi toxémiája volt, és napi 3l folyadékot meg kellett innia minimum. Addig is kerüld a sós és fûszeres ételeket, és pócold fel a lábad, és pihenj. Nem tudom, mennyi a véryomásod, és milyen fokú a fehérje a vizeletedben, az tény, hogy ez nem játék! Ha nagyon kiugrana a vérnyomásod, menj be az ügyeletre, mert az a legbiztosabb, és így Te is megnyugodhatsz! Minden jót! 31 hetes kismama

Szia! Holnap fogad, és ez a lényeg. Addig is igyál nagyon sok folyadékot, volt egy ismerõsöm, aki pont néhány napja mesélte, hogy terhességi toxémiája volt, és napi 3l folyadékot meg kellett innia minimum. Addig is kerüld a sós és fûszeres ételeket, és pócold fel a lábad, és pihenj. Nem tudom, mennyi a véryomásod, és milyen fokú a fehérje a vizeletedben, az tény, hogy ez nem játék! Ha nagyon kiugrana a vérnyomásod, menj be az ügyeletre, mert az a legbiztosabb, és így Te is megnyugodhatsz! Minden jót! 31 hetes kismama
Mennyire magas a vérnyomásod?
Nos, a magas vérnyomás igenis ártalmas.Holnap mindenképpen el kell menned dokihoz, mert súlyos bajokat is jelezhet ez.Majd õ megmondja, hogy mekkora a baj, és mi a teendõ.
A kérdező hozzászólása: 160/100
A kérdező hozzászólása: Tudom, csak attól félek kicsit, hogy ne legyen már a holnap is késõ. Az egy valamennyire nyugtató, hogy nem egybõl küldött be sürgösségre, talán nem ANNYIRA veszélyes a dolog, habár a toxémiára utaló tünetek már egy hete jelentkeztek. Köszi a válaszokat
Csak azt nem értem, ha egy hete vannak ezek a tünetek, miért nem nézett meg a doki elõbb, ha már ki is derült. Ez kicsit felelõtlenség a részérõl. De Te ne aggódj, holnap mindent elmondanak! Az aggodalom is növeli a vérnyomást, ne felejtsd! Azért méregesd, és ha nagyon kiugrana, akkor mindenképp ügyelet! Vigyázz magatokra! Az 1. válaszoló
szia! Nekem a barátnõm csinálta végig a terhességet magas vérnyomással, de õ az elejétõl.Valószínûleg gyógyszert is kell szedj majd, de ez már azért van, hogy a baba ne sínyledje meg.Nem szabad viccelni vele, de ha idegeskedsz az nagyon nem tesz jót.egy nap alatt nem lesz semmi baj, erõs kis babád van.Azt rosszab ha te végig idegeskedsz.Fogd fel úgy, hogy már holnap segítenek.Nekem mondjuk még a vérnyomásommal nincs gond, csak a cukrommal ez is aggasztó , megpróbálok mindent megtenni, hogy ne legyen baj.A derekam le szokott zsakadni és én is nagyon nehezen ülök és fekszem sokszor.Nekem nagyon sokat segített a szoptatós párna http://www.szopiparna.hu.Kb 2hete azzal alszok és sztem már nem is tudnék nélküle.Próbád ki hátha segít, ez az üléskor is nagyon jó és nem olyan puha hanem keményes ami jól kitámaszt, de uakkor nagyon kényelmes , mert felveszi az alakodat.Remélem hamar rendbejönnek a dolgaid.Boldog babavárást.25hetes kismami

A barátomnak magas volt egy vizsgálaton a koleszterinszintje. Ha veszek neki ilyen koleszterincsökkentőt ( link ) és már nem lenne magas, akkor árthat neki?

http://jolanda.hu/calivita-etrendkiegeszitok-3/cholestone-va..

Legjobb válasz: Nem,nem árthat.Étrend kiegészítõ,nem gyszer.

Nem, nem árthat.Étrend kiegészítõ, nem gyszer.

Fontos! Terhességem közepe óta magas a vérnyomásom, gyógyszerrel lett szinten tartva. Tegnap óta viszont szinte nem is megy 150 alá. Miért árthat a babának a magas vérnyomás? 35heteskm.

Legjobb válasz: Mert toxémia léphet fel vagy simán nem tudsz megszülni a vérnyomás miatt. Nekem is magas volt a legvégén, ahogy közeledsz a végéhez, egyre rosszabb lesz. Mivel még "csak" 35 hetes vagy, 150-es vérnyomásodat mindenképpen jelentsd a nõgyógyászodnak. Lehet, hogy be fog fektetni, hogy kontroll alatt legyél. Az magasnak számít terhesen. A vizeletedbõl meg tudják nézni, hogy van-e valami komolyabb (hogy van-e a vizeletedben fehérje, ezt nézik). Mindenképpen az orvosodhoz fordulj!

Mert toxémia léphet fel vagy simán nem tudsz megszülni a vérnyomás miatt. Nekem is magas volt a legvégén, ahogy közeledsz a végéhez, egyre rosszabb lesz. Mivel még "csak" 35 hetes vagy, 150-es vérnyomásodat mindenképpen jelentsd a nõgyógyászodnak. Lehet, hogy be fog fektetni, hogy kontroll alatt legyél. Az magasnak számít terhesen. A vizeletedbõl meg tudják nézni, hogy van-e valami komolyabb (hogy van-e a vizeletedben fehérje, ezt nézik). Mindenképpen az orvosodhoz fordulj!
Igen, a toxémiához így egymagában semmi köze, sima terhességi magasvérnyomásnak hívják, hívd fel az orvosod vagy a szülészetet ha nincs fogadott dokid hogy mit tegyél. Minden kórházban más a protokoll, de a barátnõmet ilyen magas és folyamatos vérnyomással még aznap délután megcsászározták. A baba agyvérzést kaphat, neki azt mondták, még megindítani sem engedte a kezelõorvosa, sürgõsségi császárt végzett. Azóta mindketten makk egészségesek, õ épphogy betöltötte a 34. hetet.
A toxémia mellett a magas vérnyomás a méhlepényt öregítheti, ami miatt a baba ellátása rosszabbodhat. Mivel van még egy jó hónap elméletileg, ezt bizony kezeltetni kell. Nekem 130 és 140 között szokott lenni, de már kaptam is vérnyomáscsökkentõt. Muszáj szinten tartani a kicsi érdekében elsõsorban. Vigyázz magatokra és ezzel feltétlenül fordulj az orvosodhoz, biztos kapsz még másik gyógyszert. Minden jót (35. hetes mami)

27 hetes kismama vagyok. Árthat a babának, ha napi 12 órát dolgozom, magas vérnyomással? Irodai munkáról van szó és már csak 1 hónapot dolgozom.

Legjobb válasz: Mégis mennyi az a magas vérnyomás?Ugye 140/90alatti?Ha fölötti az már gyógyszeres kezelést igényel, ugye tudod?!

Mégis mennyi az a magas vérnyomás?Ugye 140/90alatti?Ha fölötti az már gyógyszeres kezelést igényel, ugye tudod?!
7:44-es érdekes. Nekem a dokim azzal kezdte, hogy megmérte a vérnyomásom, akkor volt 140 körül, és közölte hogy akkor a mai naptól veszélyeztetett terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ma megyek orvoshoz délután. Nekem eddig semmi gondom nem volt táppénz ügyileg, engem minden alkalommal ki akart írni a doki. Ma megeggyeztem a fõnökömmel, visszevettünk a tempóbol.
12 hetes vagyok és nagyon fel szokott menni a vérnyomásom, van hogy 150 fölé én azért lobbizok a dokinál hogy vegyen TP-re, mert csak melós napokon magas! (3 nap szabi alatt semmi bajom nem volt, 120 körül volt) De azt mondta irodai munkával nem vehet fel! Nekem a 8, 5 óra is megterhelõ, nem hogy ha 12 órát kéne göriznem! Nyomás TP-re!
Igen, ez veszélyes! A babád és magad érdekében is inkább pihenj. Semmi nem ér annyit hogy kockáztass.
Nem értelek, komolyan. Magas a vérnyomásod, napi 12 órát dolgozol, elkezdesz vérezgetni és még azon agyalsz, hogy dolgozz-e tovább és lesz-e valami baja a gyereknek. Ha így folytatod, jó irányba halaszd ahhoz, hogy legyen. Mire vársz? Hogy a terhesség végéig fekvésre, netán kórházra legyél ítélve?! Vagy koraszülést szeretnél? Gondolom, nem. Tessék szépen visszavenni a tempóból, kevesebbet dolgozni, többet pihenni, a babád és a te egészséged legyen az elsõ!
A kérdező hozzászólása: 3 hetet voltam távol a munkától abból két hét kórház. Az orvos azt mondta, ameddig a labor nem romlik, és úgy érzem bírom addig lehet. na most hétvégén elkezdtem vérezgetni, de már az is elmúlt. Egyszerûen csak érdekel, hogyha napi 12 órát dolgozom, és hypertoniás vagyok, az árthat -e a babának vagy sem? Okozhat- e koraszülést vagy bármit, ha az ember nem fekszik eleget.
Árthat, de reméljük nem fog. A napi 12 óra nagyon sok, és rengeteg stressz, muszáj dolgoznod? Jó lenne ha pihennél. Nekem is magas volt a vérnyomásom, de mondtam a dokinak, hogy várjunk egy-két hetet, eljövök táppénzre és meglátjuk. Igazam lett, két ht múlva már teljesen normális volt. Lehet nálad is rendezõdne, ha pihennél.
A kérdező hozzászólása: 23 hetes kismama voltam amikor gyógyszerre állítottak 3szor 2 dopegytre, de a doki visszaengedett még egy kicsit dolgozni
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint minden orvos másképp vélekedik, én megbízom az orvosomban. Szigorú kontroll alatt vagyok, hetente vérvétel, minden nap vízelet vizsgálat, két hetente ultrahang, hetente szívhang.

Az alacsony vérnyomás magas pulzus árthat a babának? PL.80/40 pulzus 150

Legjobb válasz: Ha jó a mérés és tényleg ennyi, az gond lehet, beszéld meg az orvosoddal! Ez nagyon alacsony vny. és nagyon magas pulzus!! Szerintem mindenképp tisztázd, mielõtt komoly gondod lesz belõle.

Ha jó a mérés és tényleg ennyi, az gond lehet, beszéld meg az orvosoddal! Ez nagyon alacsony vny. és nagyon magas pulzus!! Szerintem mindenképp tisztázd, mielõtt komoly gondod lesz belõle.
Ez tényleg nem játék!Irány az orvos!!
Bocsánat a kérdéséért, de iszol kávét és dohányzol?? Állítólag attól (cigi) magas a pulzus....
A kérdező hozzászólása: Csak néha iszok reggel egy tejeskávét, cigizni nem cigizek.

A folyamatos, magas paratartalom, art a szervezetnek? Vagy minek arthat?

Legjobb válasz: A magas páratartalom önmagában nem baj, de ha a falad elkezd penészedni, akkor már lehet gáz.Nagyon sok betegséget okozhat a penész, nézd át rendesen a lakást, és használj penészölõt, ha találsz valahol.

A magas páratartalom önmagában nem baj, de ha a falad elkezd penészedni, akkor már lehet gáz.Nagyon sok betegséget okozhat a penész, nézd át rendesen a lakást, és használj penészölõt, ha találsz valahol.

Elkezdtem inni a Hunyadi János Gyógyvizet, a magas só tartalma nem árthat?

Székelési problémám van mióta babát várok, nem nagyon használ semmi :(

Legjobb válasz: Köszi a tanácsot! Tamarin lekvárt hol tudok venni?

A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot! Tamarin lekvárt hol tudok venni?
Szia! Nem árt, de szerintem próbálj meg mást. Borzasztó ízük van ezeknek a gyógyvizeknek. Nekem a TamarinLax lekvár jött be, a szilvalekvár, kefír, tej, ezeket együtt is fogaszthatod, biztos meghozza a hatást! 2 és fél hónapos kisfiú anyukája
Nekem a nõgyógyász nem ajánlotta a Hunyadi vizet amikor rákérdeztem, bár itt olvastam másoktol a Mira vizet is ( ami hasonló jellegû )Szóval nem tudom. A savanyú káposzta leve ( piacon lehet kérni ) és a Glicerin kúp az ami nekem segít. Probáld ki ezeket inkább szerintem.

Magas vérnyomásos, szívproblémás ember lakhat pár napot 2300m magasan egy panzióban, árthat már ez a magasság?

Legjobb válasz: Szerintem árthat.A levegõ nyomása kisebb ilyen magasságban és a belsõ nyomás még jobban megemeli a vérnyomást amire a szív sem reagál jól.

Szerintem árthat.A levegõ nyomása kisebb ilyen magasságban és a belsõ nyomás még jobban megemeli a vérnyomást amire a szív sem reagál jól.

Kismamik! Ha magas a vércukrom, az a babának hogyan árthat? Ha sok édességet eszek akkor magasabb?

Legjobb válasz: Szia! Ha 12hétnél fiatalabb terhességben deformitásokat okozhat,vetélést,vérzést.Ha 12 hétnél több a terhesség,akkor lepényleválás,koraszülés,nagysúlyú vagy halott csecsemõ születése!De,ha szerencséje van,akkor végig kihordja a terhességet és gond lehet a babának születése után,mert már a magzati életben elhasználja az inzulintermelõdét és születés után már csak csökkent mértékben dolgozik a hasnyálmirigye a babának!Röviden ez a lényeg!És igen,ha valaki sok cukros édességet vagy nagyobb mennyiségû ch fogyaszt,akkor nagyon magas lesz a cukorja!Azért van az,hogy naponta többször keveset kell enni,azonos idõben!A 10 alatti cukor még nem káros,de folyamatos 10 feletti már nem tesz jót!További kérdésre is szivesen válaszolok,privibe is!

Szia! Ha 12hétnél fiatalabb terhességben deformitásokat okozhat, vetélést, vérzést.Ha 12 hétnél több a terhesség, akkor lepényleválás, koraszülés, nagysúlyú vagy halott csecsemõ születése!De, ha szerencséje van, akkor végig kihordja a terhességet és gond lehet a babának születése után, mert már a magzati életben elhasználja az inzulintermelõdét és születés után már csak csökkent mértékben dolgozik a hasnyálmirigye a babának!Röviden ez a lényeg!És igen, ha valaki sok cukros édességet vagy nagyobb mennyiségû ch fogyaszt, akkor nagyon magas lesz a cukorja!Azért van az, hogy naponta többször keveset kell enni, azonos idõben!A 10 alatti cukor még nem káros, de folyamatos 10 feletti már nem tesz jót!További kérdésre is szivesen válaszolok, privibe is!
Az elõzõ válaszolónak teljes mértékben igaza van. Én még annyit tennék hozzá, hogy nem csak az édességbõl nem lehet nemhogy sokat, hanem semmit enni, hanem arra is figyelned kell, hogy melyik étel mennyi szénhidrátot tartalmaz. Óvatosan kell bánni pl. a rizzsel, tésztával, pékárukkal is, mert rengeteg bennük a szénhidrát. Ha cukros lettél a manótól szívesen küldök neked egy táblázatot, amiben benne van, hogy melyik étel mennyi szénhidrátot tartalmaz, ha küldesz e-mailt. Boldog babavárást és no cukor! 28 hetes kismami
http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm Szerintem itt mindent leír. Nekem volt, egy falat édeset sem ehettem, szigorú diétám volt végig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!