Találatok a következő kifejezésre: Ártalmas-e a a fogaknak (3 db)

Ártalmas-e a szénsav a fogaknak?

valaki szerint semleges, de kíváncsi vagyok rá..

Legjobb válasz: Ezt találtam, bemásolom: Kerüljük a szénsavat, cukrot, savakat tartalmazó italokat (limonádé, gyümölcslevek, kólák, energiaitalok, stb.), mivel ezek a kutatások szerint a fogzománcot közvetlenül támadják meg. Az állandó lepedékképzõdés miatt különösen veszélyes a kisgyermekek folyamatos, cukros teáztatása, és a fiatalok divatja, miszerint félliteres palackokból kortyolgatják a színes üdítõket. Igyunk naponta legalább két liter sima, nem túl hideg csapvizet, vagy natur, nem túl forró, vagy nem jeges, fekete, zöld, oolong teát, ami tartalmaz fogszuvasodás gátló fluoridot is, és szájszárazság esetén is segítséget jelenthet. Az édesítés nélküli, elõbbi teák és a gyógyteák, közvetlenül a szájüregben, ill. felszívódva a szervezetben kedvezõ hatásokat érnek el. Tölthetõ papír teafilterbe (www.teafilter.hu) elõre összekészíthetjük a kiválasztott teát vagy teakeveréket, és otthonunktól távol is bármikor kényelmesen fogyaszthatjuk azokat.

Ezt találtam, bemásolom: Kerüljük a szénsavat, cukrot, savakat tartalmazó italokat (limonádé, gyümölcslevek, kólák, energiaitalok, stb.), mivel ezek a kutatások szerint a fogzománcot közvetlenül támadják meg. Az állandó lepedékképzõdés miatt különösen veszélyes a kisgyermekek folyamatos, cukros teáztatása, és a fiatalok divatja, miszerint félliteres palackokból kortyolgatják a színes üdítõket. Igyunk naponta legalább két liter sima, nem túl hideg csapvizet, vagy natur, nem túl forró, vagy nem jeges, fekete, zöld, oolong teát, ami tartalmaz fogszuvasodás gátló fluoridot is, és szájszárazság esetén is segítséget jelenthet. Az édesítés nélküli, elõbbi teák és a gyógyteák, közvetlenül a szájüregben, ill. felszívódva a szervezetben kedvezõ hatásokat érnek el. Tölthetõ papír teafilterbe (www.teafilter.hu) elõre összekészíthetjük a kiválasztott teát vagy teakeveréket, és otthonunktól távol is bármikor kényelmesen fogyaszthatjuk azokat.
Természetesen van hatása, de a gyakorlatban annyira elhanyagolható mértékû károsodást okoz ahhoz képest, mintha más károsító hatásokat néznék, hogy gyakran semlegesnek tekintik. Önmagában a szénsav nem képes károsítani a fogakat, csak rásegít egy kicsit...
Igen, ártalmas!
Én azóta vagyok biztos benne, hogy ártalmas, mióta kiöntöttem egy fél literes colát a csapba...ahogy felpezsgett kifehérítette a mosdókagylót, de csak azon a helyen, ahová borult a cola. Próbáljátok ki!
Ártalmas, de fõleg a szénsavas üdítõkben, ásványvízben annyira nem, mert az üdítõkben a szénsav így marja a fogat és így a cukor még jobban roncsol, szóval kettõs hatás :)
alapjában véve a SAV árt a fogaknak. Maga a szénsav viszont nem, mivel olyan kis mértékben tartalmazza a folyadék és a zománccal elvileg reakcióképtelen.Fõleg mivel szinte azonnal elbomlik a szájüregben....A kóla sem a szénsav miatt káros.

Megcsináltathatom-e a fogkő levételt, mert adnak lidokain inekciót, vagy az már ártalmas lenne a kis jövevény számára (akkor leszek kb 6 hetes)?

2 hét múlva van id?pontom fogászatra, fogk? levételre. Úgy néz ki, hogy babát várok, bár az orvosi meger?sítésig is kb.2 hét van.

Legjobb válasz: A fogkõ leszedéséhez nem adnak lidokaint, de ha adnának sem lenne ártalmas a babára. Azért említsd meg a dokinak. Nekem gyökértömésem volt és is kaptam érzéstelenítõt, de nem biztos, hogy lidokaint. Kaphatsz novokaint, vagy ultrakaint tartalmazó érzéstelenítõt is.

A fogkõ leszedéséhez nem adnak lidokaint, de ha adnának sem lenne ártalmas a babára. Azért említsd meg a dokinak. Nekem gyökértömésem volt és is kaptam érzéstelenítõt, de nem biztos, hogy lidokaint. Kaphatsz novokaint, vagy ultrakaint tartalmazó érzéstelenítõt is.
Én 22 hetesen voltam fogorvosnál, leszedte a fogkövet, ahhoz nem kell érzéstelenytö. Tömést és fogpóplást is javasolt, amihez kell érzéstelenitö szuri. Csak röntgent nem lehet ilyenkor csinálni. Amúgy meg úgyis szolsz neki, hogy terhes vagy nem? Majd ö megmondja, mit lehet, mit nem.
Szia! Nyugodtan adhatnak lidocaint, nem ártalmas! Egyedül a röntgen, amit terhesen nem csináltathat egy fogdoki. Mellesleg létezik olyan érzéstelenítõ, amit direkt várandós kismamáknak ajánlanak. Említsd meg a dokinak mindenképp, hogy úgy néz ki, nem egyedül ülsz a székben!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Eddig mindig lidokainos cinciót kaptam:)

Meglehet e oldani, ha egyéb cukros dolgok után, "vizet iszunk" feloldja a benned lévõ cukrokat ezáltal kevésbé fog ártalmas lenni amit megettél. Szerintetek jó vagy idióta ötlet e?

Ugye aki sok èdessèget/cukrot eszik (kamaszkorban) sokkal több pattanással fog rendelkezni.

Legjobb válasz: Nem lehet megoldani. Az elfogyasztott cukormennyiség számít, mivel a folyadék nem "mossa ki" csak úgy a cukrot, az elõször felszívódik a beleken keresztül a testbe. Normális esetben a vese nem választ ki cukrot a vizeletbe (ha igen, ott már baj van), ergo a cukor, ami nem használódik fel, az raktározódni fog a szervezetben.

Nem lehet megoldani. Az elfogyasztott cukormennyiség számít, mivel a folyadék nem "mossa ki" csak úgy a cukrot, az elõször felszívódik a beleken keresztül a testbe. Normális esetben a vese nem választ ki cukrot a vizeletbe (ha igen, ott már baj van), ergo a cukor, ami nem használódik fel, az raktározódni fog a szervezetben.
annak semmi köze hozzá
A testedben minden oldatba kerül.. ha többet iszol, ha kevesebbet akkor is.
Ekkora ostobaságot!
A kérdező hozzászólása: A 4. Kommentelönek, csak annyit, nem írták, hogy hülye kèrdèst nem lehet feltenni....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!