Találatok a következő kifejezésre: Ártalmas-e a a (41 db)

A súlyzózás ártalmas-e a koromban?

Nemrég kezdtem el súlyzózni (állva) f?leg karra 5 kilós súlyzókkal 25-30-as szériával. Meg is látszik az eredmény de néha érzem utána, hogy fáj a derekam. Nem tudom, hogy a hátizmokat is megmozgatja-e a súlyzó vagy rosszul tartom magam és ezért fáj? 15 éves vagyok.

Legjobb válasz: ha rosszul hajtod végre a gyakorlatot akkor mindegy hány éves vagy ártalmas lehet. 15évesen már súlyzózhatsz de jó lenne ha megnéznéd hogy hogy is kéne végre hajtani. ja és ne csak bicepszre edz.

ha rosszul hajtod végre a gyakorlatot akkor mindegy hány éves vagy ártalmas lehet. 15évesen már súlyzózhatsz de jó lenne ha megnéznéd hogy hogy is kéne végre hajtani. ja és ne csak bicepszre edz.
plusz étrend is kéne.
A kérdező hozzászólása: Figyelek is a tartásra de akkor utána nézek komolyabban hogy a helyes. Szoktam tricepszre meg vállra is. Honnan lehet étrendrõl hasznosabban olvasni?

ártalmas e a babának ha dopplerrel hallgatom a szívverését? Hallgathatom mindennap?

Ma kaptam és nagyon orulok neki, már hallható volt, megtaláltam, pedig még csak a 9.ik hétben járok:-)

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim, hogy nem ártalmas, de mivel ultrahangot bocsájt ki, ezért én nem használom mindennap, csak hetente 1szer vagy 2szer, csak, hogy megnyugodjak, hogy minden oké odabent!

14 hetesen hallottam elõször a baba szívhangját. Elõõte mindig csak a hasi artériát hallottam. Lehet, hogy te is csak ezt hallod, de az is lehet, hogy a baba szívhangját.
Nekem azt mondta a dokim, hogy nem ártalmas, de mivel ultrahangot bocsájt ki, ezért én nem használom mindennap, csak hetente 1szer vagy 2szer, csak, hogy megnyugodjak, hogy minden oké odabent!
Nem árt neki! De az elsõnek igaza van! Nem fogunk nyilván ezen vitatkozni, de az orvosok szerint sem nagyon van még forgalomban olyan doppler, amivel lehet hallani ilyen pici magzat szívverését!
A 9. héten még nem hallhattad a babád szívverését, késõbb is könnyen össze lehet téveszteni a köldökzsinór pulzálásával.
Az, hogy a 9. héttõl lehet hallani dopplerrel az az orvosi készülékekre vonatkozik. Nem valószínû, hogy az otthoni szívhanghallgatóval már most hallod a babát. Én is a kilencedik hétben vagyok, a saját hasi aortám hangját már nagyon jól ismerem :) Könnyû megkülönböztetni a két szívhangot, a babáé kb kétszer olyan gyors mint a tied.
A kérdező hozzászólása: ja hát nekem mindegy, ha még nem is a pici szivecskéjét hallottam is, de remélem rendben van, majd ha nagyobb lesz, vagy furcsálni fogom hogy nem mozog, akkor majd nagyon jol fog jonni.csak hát a neten is az feljebb idézett szovegben is irják hogy a 9.ik héttol.nekem az a lényeg hogy jol legyen, hétfon megyek ultrahangra, ott az a legfobb visgálat. amugy vissza olvastam és a dokim az elso terhességemnél eloszor a 12.ik hétben dopplerezett, akkor megvolt, csak mindig odébb húzodott. azért félnék minden nap használni, férjem sem engedi. koszonom a válaszokat
megint én: ha sikerül befognod a szivverést és biztos akarsz lenni abban, hogy a picié, keresd meg a sajátodat is! szeméremdomb felé mozgatva a fejet biztosan megtalálod a sajátodat is. vagy a lágyékfelé. szerintem keresd meg elõször a sajátot és utána lesz viszonyítási alap! én is nagyon megijedtem, amikor a 18hetes uh-gon elõször 76os frekit láttam.mondtam is a dokinak, hogy nem kevés ez? mondta nevetve, hogyha a picié lenne õ is keveselné, de ez az anyai része volt a lepénynek :)
a védõnõk és at erhesgondozók is a 20.héttõl hallgatnak. a kütyüket meg el kell adni vmivel. ha jó magas pulzusszámot hallassz, az a babádé, jóval lassabb, ritmusosabb, az pedig a sajátod. a hasadban fut végig, a csípõdig az aorta, ami a legnagyobb verõér. Különösen vékony egyéneknél hanyatt fekve még látszik is. remélem, valóban hallod már a kicsikét, de ha mégsem, ne aggódj nemsoká fogod hallani és érezni is! még egyszer: a doppler egy ultrahang elven mûködõ készülék, vagyis hang, ami teljesen ártalmatlan. amikor hallani szeretnéd akkor hallgasd. :) boldog babavárást!
akkor az a sajátod volt :) )) 20.hét elõtt nem is nagyon fogsz hallani mást:) )) a babádé kb. 150-200 között van, a tied 60-100között :) hallgads nyugodtan, ez csak egy hang. késõbb majd elmászik elõle ha zavarja
A kérdező hozzászólása: 20 hetes babának már bármivel lehet hallani még akár okori mutyurrel is, az már olyan nagy, oda még digitális, modern eszkoz sem kell, az már jol érezhetoen rugdos, stb.az már doppler nélkulis alapos életjelet ad magárol, tehát nagyon kitoltad a határt, de azért kossz:-)))
A kérdező hozzászólása: Mi történik a babáddal? A magzat most körübelül 20-28 milliméter a fejétõl a fenekéig. Már nagyon aktív, de ebbõl te még semmit nem érzel. Már minden fontos szerve kialakult. A doppler készülékkel már meghallgathatod a szívverését. Bár a herék vagy a petefészkek már kialakultak, a külsõ nemiszervek még nemi jelleg nélküliek, ezért még az ultrahangon sem láthatod fiú lesz vagy lány. A szemhéjak kezdenek formát ölteni, a törzs kiegyenesedik és megnyúlik. És az én picimnek már szépen lehet hallani:-)
A kérdező hozzászólása: olvastam hogy a 9.ik hettol hallhato a dopplerrel is, és a 11-12.ik hten meg már biztosan, szoval nem hiszem hogy az alhasamban a saját szívvesésemet hallottam, de a kérdésem másra irányult.
A kérdező hozzászólása: már meg találtam, az elozo max 90 volt, akkor az én voltam, de a baba is meg van 160-190 kozott volt, olyan aranyos volt!

Ha terhes vagyok, de még nem tudok róla hisz a nem vártig még 1 hét van, ártalmas- e a szex "mármint a beágyazódásnak"?

Legjobb válasz: Dehogy ártalmas. Ha van megfelelõ megtermékenyült pete, akkor az beágyazódik, ha nem megfelelõ, vagy nem termékenyült meg, akkor nem.

Dehogy ártalmas. Ha van megfelelõ megtermékenyült pete, akkor az beágyazódik, ha nem megfelelõ, vagy nem termékenyült meg, akkor nem.
nem a szexen mulik a beágyazódás
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem a szexen mulik a beágyazódás!!!!!! nem így értettem csak ha szexelünk utána nagyon görcsöl a hasam alja és ez idegesít
A kérdező hozzászólása: méghozzá elég rendesen görcsõl és attól félek hogy a görcsök árthatnak a babónak (ha egyátalán ott van)
az bizony lehet nem árt vigyázni


A növénytápsó ártalmas-e a kis guppikra vagy a garnélákra?

Legjobb válasz: Nem, a kisguppik különösen szeretik a növénnyel dúsan benõtt akváriumot, így rájuk nem ártalmas. Garnélákra sem.

Nem, a kisguppik különösen szeretik a növénnyel dúsan benõtt akváriumot, így rájuk nem ártalmas. Garnélákra sem.

Elektromos rovarököt használnák a lakásban szúnyogok ellen, raid vagy off, csak azt nem tudom ártalmas-e a 8 hónapos babámra nézve?

Legjobb válasz: Fura kérdés kérdezõ, de nem egyszerûbb ha veszel szúnyoghálót? Az biztos nem ártalmas a kicsire, nem merül ki... Nekem a 5ablakra volt 2500ft a szúnyogháló és 15perc, nincs se légy se szúnyog. És nyugodt lehetek, hogy a gyerekek nem találják meg a vegyszert.

Fura kérdés kérdezõ, de nem egyszerûbb ha veszel szúnyoghálót? Az biztos nem ártalmas a kicsire, nem merül ki... Nekem a 5ablakra volt 2500ft a szúnyogháló és 15perc, nincs se légy se szúnyog. És nyugodt lehetek, hogy a gyerekek nem találják meg a vegyszert.
úgy emlékszem rá van írva, hogy 1 éves kor alatt nem lehet
Ha más megoldás nincs, amíg a rovarölõ bent van a konnektorban, vidd ki a babát a szobából, és csak azután vidd vissza, ha már kihúztad, és a szaga sem érzõdik. De használhatsz helyette citromfû illatú gyertyát is, attól is elmenekülnek a szúnyogok. Viszont akkor végig ott kell lenned a kicsivel, nem jó ötlet kettesben hagyni a gyerekeket égõ gyertyával!

Ártalmas-e a henna hajfesték a hajnak?

Festettem a hajam rendes festekkel az nagyon kiszárította, a hennával is ez lesz?

Legjobb válasz: tejóég!! hogy lehet ennyi hülyeséget összehordani! a henna egy növényi eredetû festék és nemhogy ártalmas lenne, nagyon is hasznos! csak jót tehetsz vele magadnak, ha a sok szintetikus vegyi anyaggal teli hajfesték helyett hennával fested! a testfesték és az allergia és a károssággal kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy egy hennás készítmény CSAK akkor lehet káros, ha más szintetikus adalékokat is tartalmaz (tény viszont, hogy erre van példa)! tehát: megbízható forrásból vegyél, igazi hennát! henna csak vörösben létezik, lehet sötétíteni dióval, kávéval, vörösborral, indigóval (indigó növénybõl készült por, ez sem káros!!!) világosítani pici sáfránnyal, citrommal, kamillával lehet, de ettõl olyan rókavöröses leszel (Liptai Claudiás). a cassia is világosít rajta (ez is egy növényi por), de ha szõke hennát akarnak rádsózni, az tuti vegyi anyagokkal van tunningolva, vagyis káros. tudom ez már régi kérdés, remélem kedves kérdezõnek már kitisztult a kérdés és nem vezették félre! muszáj volt hozzászólnom, mert nagyon elvittétek az erdbe... a henna NEM KÁROS! üdv! 26/L

tejóég!! hogy lehet ennyi hülyeséget összehordani! a henna egy növényi eredetû festék és nemhogy ártalmas lenne, nagyon is hasznos! csak jót tehetsz vele magadnak, ha a sok szintetikus vegyi anyaggal teli hajfesték helyett hennával fested! a testfesték és az allergia és a károssággal kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy egy hennás készítmény CSAK akkor lehet káros, ha más szintetikus adalékokat is tartalmaz (tény viszont, hogy erre van példa)! tehát: megbízható forrásból vegyél, igazi hennát! henna csak vörösben létezik, lehet sötétíteni dióval, kávéval, vörösborral, indigóval (indigó növénybõl készült por, ez sem káros!!!) világosítani pici sáfránnyal, citrommal, kamillával lehet, de ettõl olyan rókavöröses leszel (Liptai Claudiás). a cassia is világosít rajta (ez is egy növényi por), de ha szõke hennát akarnak rádsózni, az tuti vegyi anyagokkal van tunningolva, vagyis káros. tudom ez már régi kérdés, remélem kedves kérdezõnek már kitisztult a kérdés és nem vezették félre! muszáj volt hozzászólnom, mert nagyon elvittétek az erdbe... a henna NEM KÁROS! üdv! 26/L
Rákot okoz.Ne.
az igazi henna csak vörösre fest, ha barna abban ugyanúgy van szintetikus anyag. Én azt nem értem, ha tényleg nem káros a henna, és jobb is mint a szintetikus hajfesték, akkor miért fáradoztak olyan sok éven át hogy szintetikus hajfestéket állítsanak elõ, és miért az van a boltokban mint pl a henna... Mert elvileg ugyanazokat a színeket árnyalatokat ugyanúgy ellehet érni mint a sima festékkel, és van szõke szín is (leszívásra.. szóval világosítani is lehet.) szerintem a válasz az hogy ugyanolyan káros mint a szintetikus. ne fessétek és azzal jártok a legjobban. Mellékesen tényleg rákkeltõ tudományosan is alátámasztva, de csak az egyik fajtája a fekete henna. azt kerülni kell!
Én a kozmetikusomtól veszem a hennaport ami kimondottan fekete hajfestésre való elõre csomagolva! Zöldes színû a por! Rendesen befogja a hajam... de amíg sima festékkel festettem addig szép fénye volt de most olyan matt! Meg én kékes feketével festettem és az nagyon tetszett! Mivel lehetne kicsit feldobni a hennát???
A kérdező hozzászólása: Már megfestettem a hajam hennával és nagyon jó lett igazán egészségesnek és csillogónak néz ki. Nem hiszem, hogy káros lenne. Egy gyögynövény üzletben vettem, tehát remélem, hogy nem volt benne szintetikus anyag. Jah és nem vörös hanem barna...Lehet barnás a henna? vagy egyébbel van keverve...
A kérdező hozzászólása: Már megfestettem a hajam hennával és nagyon jó lett igazán egészségesnek és csillogónak néz ki. Nem hiszem, hogy káros lenne. Egy gyögynövény üzletben vettem, tehát remélem, hogy nem volt benne szintetikus anyag. Jah és nem vörös hanem barna...
Hát én még nem festettem hennával, de úgy tudom h nagyon káros, illetve ha késõbb befested normális festékkel a hajad, akkor arra már allergiás leszel. Ez volt ráírva az egyi festékre. Ez nem 100%de én így tudom.
Ha csináltattál már testre henna mintát, és voltál olyan normális hennásnál, akkor az elmondta neked, hogy a hennában erõsen rákkeltõ anyagok vannak.Hajfestékben ez sokszoros mértékû, ha rendszeresen festetnéd vele a hajad, igen bizony gáz lenne belõle.Ez van. Hiteles információt meg kérj akitõl akarsz.Keress meg henna-hajfestékekkel dolgozó boltokat, árusokat, õk úgysem ezt fogják mondani...
A kérdező hozzászólása: Rakot okoz??? ezt honann veszed... Legyszives hiteles informaciokat....
Ugyan már! Miért kell baromságokat beszélni? Kérdezõ az én hajam 8 évig rendes festékkel volt festve. Teljesen tönkre ment.Egyik ismerõsöm ajánlott egy henna festéket és azóta is azzal festem :)
Ha valakit érdekel "mélyebben" ez a henna téma, igazi/nem igazi az olvassa el. Nagyon hasznos. http://antalvali.com/019_henna_lawsonia_inermis

Artalmas e a gyakori maszturbalas erett ferfinel?

Legjobb válasz: Nehéz gyerekkorod lehetett... mégis ki hitette el ezt veled?

Nehéz gyerekkorod lehetett... mégis ki hitette el ezt veled?
Nem.. :D Miért lenne ártalmas? :o
a hülyeség ártalmasabb
Nem ártalmas, csináld nyugodtan. (tiszta kézzel, tiszta környezetben)
Attól függ, hol. Nyilvános helyen súlyos sérüléseket okozhat.
Igen, és vasúti sínen se csináld, mert elgázol egy vonat, sõt a sztrádán se, mert elüt egy kocsi- vagy kamion.... :)

Nem ártalmas e a terhesség akár kezdeti szakaszában is a hason fekvés, Szabad e és ha igen, meddig terhesen rollerezni (a zötykölődés, rázkódás miatt kérdem, ami ezzel együtt jár)?

Legjobb válasz: Persze, hogy szabad. Mindent szabad, ami jól esik és nem káros sem rád sem a gyerekre nézve. Addig fekhetsz hason ameddig kényelmes, ha nõ a hasad majd nem lesz az :) Rollerezni is addig rollerezhetsz ameddig tetszik, egy idõ után úgyis annak örülsz, ha járni tudsz :)

Persze, hogy szabad. Mindent szabad, ami jól esik és nem káros sem rád sem a gyerekre nézve. Addig fekhetsz hason ameddig kényelmes, ha nõ a hasad majd nem lesz az :) Rollerezni is addig rollerezhetsz ameddig tetszik, egy idõ után úgyis annak örülsz, ha járni tudsz :)
Az elsõnek igaza van, egy kapaszkodó babának semmi nem árt. Nyugodtan alhatsz hason amíg jól esik, aztán majd úgy is szól a baba ha nem tetszik. Háton aludni éppen annyira káros mint hason, mivel a baba hátul tapad és elszoríthat egy vénát. Nyugodtan aludj hason amíg jól esik. A roller pedig éppen annyira veszélyes mint ha Budapesten busszal utazol a kátyús utakon. Nyugodtan élvezd az életet amíg nem vagy rosszul és nem nõt hatalmasra a pocakod.
A rollert és biciklit a szédelgõsebb, ájulósabb kismamáknak nem szokták javasolni a balesetveszély miatt. De a buszok is ráznak eléggé, ez tény. Én ezért nem is ülök a buszon, inkább állok, kevésbé ráz szét, de az állás meg balesetveszélyesebb, ha gond van, mint az ülés :) nicns jó megoldás :) csak kevésbé rossz :) Ha bírod, nem szédülsz, stb. akkor szerintem amíg kedved van. Gondolom nem most kezdted.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Így nyugodtabb vagyok. :)

Ártalmas-e a számítógép mellet telefonálni? Ill káros e a gépre nézve.

Legjobb válasz: Ha a neted USB modemes mobilinternet, akkor összegerjedhet a mobiltelefonnal. A kettõ egymás közelében nem használható.

Ha a neted USB modemes mobilinternet, akkor összegerjedhet a mobiltelefonnal. A kettõ egymás közelében nem használható.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!