Találatok a következő kifejezésre: Ártalmas a vagy csak (7 db)

Csak jobb :D De amúgy ez az 1l Siporax=200l víz az hülyeség.
Egyetértek, ez a 200 liter hatalmas kamu. Elég az 50-nek is, jóindulattal. Tehát 40 literre már hatásos. Túl sok szûrõanyag úgysem lehet, ez nem túladagolható, hiszen annyi baci telepszik meg, amennyinek elég a tápanyag.
túl szûrni lehetetlen az akváriumot. viszont tényleg kamu ez a 200 liter, vagyis nem pont kamu, mert ez akvárium függõ. pl egy erõsen alul telepített 200 literes akváriumot tényleg képes lehet megszûrni 1liter siporax, viszont egy erõsen túl telepített 54 litereshez akármennyit vehetsz...
A 200 liter túlzás. Jó, ha több bio van kicsit. Persze túlzásokba sem kell esni, mert baciból is csak annyi lesz, amennyi jól lakik, ha érted. Szerintem az 1 liter Siporax / 50 liter víz ideális lehet, legalább így érdemes kalkulálni.
A 200 literhez olyan 5 kiló korallzuzalékon szûröm át a vizet. Jó az nem siporax, meg nem édesvizi akv, de 5 liter biztos kéne hozzá.
Sokmindentõl függ: halak száma, mérete, fajtája. Azt nem tudom, ezt a 200 litert hogy állapították meg, szerintem max a kezdeti állapotában, mikor még nincs semennyire eltömõdve. Késõbb ez csökken. Bár fenn lehet tartani egy magas értéket, ha jól védjük az eltömõdéstõl.

Egy pár éjjel arra lettem figyelmes, hogy ha az egyik oldalamról akarok átfordulni a másikra, akkor iszonyatosan fáj a szeméremcsontom. Tényleg nagyon fáj. Ez mitől van? Ártalmas vagy csak velejárója a babának?

27 hetes els? babás vagyok

Legjobb válasz: Velejár,helyezkedik a babó,attól van.Nekem is fájt olyko-olykor,mert feszíti vagy a buksi,vagy más része.Ne aggódj:) A legkutyább az,erre is készülj fel,h egy idõ után kiválaszt magának egy oldalt,és a kerek pocid szépen féloldalt fog dudorodni:)Nagyon vicces látvány,én mindig visszabökdöstem neki,mikor már nagyon kényelmetlen volt. Beszélgess vele,h menjen szépen egy kicsit odébb,figyeld meg,egy idõ után hallagati fog rád.De szép idõk is voltak:) Könnyû szülést,és jó babázást kívánok!

Velejár, helyezkedik a babó, attól van.Nekem is fájt olyko-olykor, mert feszíti vagy a buksi, vagy más része.Ne aggódj:) A legkutyább az, erre is készülj fel, h egy idõ után kiválaszt magának egy oldalt, és a kerek pocid szépen féloldalt fog dudorodni:) Nagyon vicces látvány, én mindig visszabökdöstem neki, mikor már nagyon kényelmetlen volt. Beszélgess vele, h menjen szépen egy kicsit odébb, figyeld meg, egy idõ után hallagati fog rád.De szép idõk is voltak:) Könnyû szülést, és jó babázást kívánok!
Szia, én most 26 hetes vagyok, és ugyan ezzel szenvedek, a doki azt mondta, velejáróra, lesz jobb, és lesz még rosszabb idõ szak is! De majd pár hét múlva ott lesz a baba a karunkban és el is felejtjük ezeket a fájdalmakat! Szép, és boldog baba várást!
Ez már sajna így lesz! Nekem is kb. ilyenkor kezdõdött. Ez attól van hogy a szeméremcsont környékén az izületek meglazulnak, hogy felkészüljenek a szülésre. Nekem van úgy hogy alig bírok menni. Nem valami kellemes, de valahogy csak kibírjuk! 32 hetes kismama
Kb nekem is ennyi idõsen kezdõdött.34hetes vagyok és még mindig tart.És nem csak este, nappal is.Estére erõsõdik, alig tudok lemászni az ágyrol.De kitartok.:)
ugyanez a bajom, kb 25 hetes korom óta. egyre kellemetlenebb lesz. ha mész ki éjszaka, elõször csak az egyik lábadat tedd le, aztán a másikat, nekem ez segített. illetve eddig direkt zárt lábbal fordultam, mert azt hittem, hogy az úgy jó, de most már rájöttem, hogy kevésbé fáj átfordulásnál, ha az egyik lábamat az égnek meresztem. :) tortúra az egész, de csak kibírjuk már valahogy. :) ja, egyre jobban fáj, minél jobban telik az idõ. 36+3

Ártalmas a babámnak vagy csak élvezi, ha a cicám az ölemben van és dorombol?

20 HETES TERHES VAGYOK,ÉS AZT VETTEM ÉSZRE HOGY AMIKOR A CICÁNK AZ ÖLEMBEN DOROMBOL,ELKEZD MOCOROGNI A BABÁM.kÉRDEZTEM ORVOSOMAT,HOGY JÓTÉKONY-E DE Õ AZT MONDTA SZERINTE NEM.SZERINTETEK?ÉN SOK JÓ DOLGOT HALLOTTAM A DOROMBOLÁS ÁLTAL KELTETT REZGÉSEK HATÁSÁRÓL AZ EMBERI SZERVEZETRE.AKKOR CSAK NEM ÁRTHAT NEKI!

Legjobb válasz: toxoplazma vizsgálat megvolt?lehet a dokinak a cicával való érintkezés nemtetszik. a baba szerintem érzékeli a dorombolást és tetszik neki.nekem a multkor a kiskutyám tette a fejét a combomra és miután nem simogattam meg, morgott egy picit és a babám erre meg elkezdte magát neki nyomni a hasamnak.összeismerkedtek :D boldog babavárást

toxoplazma vizsgálat megvolt?lehet a dokinak a cicával való érintkezés nemtetszik. a baba szerintem érzékeli a dorombolást és tetszik neki.nekem a multkor a kiskutyám tette a fejét a combomra és miután nem simogattam meg, morgott egy picit és a babám erre meg elkezdte magát neki nyomni a hasamnak.összeismerkedtek :D boldog babavárást
ha az orvos nem javasolja, biztos nem jó! a toxoplazma fertõzéstõl nem félsz? tudod, többek között a macskák terjesztik!
Szia! A dorombolás biztos, hogy nem árt, sõt, szerintem a baba szereti, az enyém is szerette. :) A doki inkább a fertõzésektõl fél. (valószínû tényleg a toxoplasmától) De ha némelyik dokin múlna, akkor steril szobában feküdnénk végig a kilenc hónapot, és utána persze a gyerekkel az elkövetkezendõ 18 évet. Szerintem csináltasd meg a toxoplasma vizsgálatot, (a cicán is lehet) és ha az rendben, nincsen több félnivalód, mintha az utcán "eldorombol" mellettetek egy hangosabb motor.
1., Ha régi macskás vagy, úgyis rég túl vagy a fertõzésen, 2., Állatorvos ismerõseim még nem is találtak fertõzött házikedvencet, sokkal veszélyesebb a nem jól mosott gyümölcs-zöldség 3., Az én kisfiam és a cicám egyértelmûen kedvelik egymást, a cica érzi a bébit, a kicsi meg ahogyan Neked is, rögtön megmozdul. Nem tudom, hogy valóban igaz-e, de néhány pszichés probléma esetén "kúraszerûen" tartatnak macskát vagy kutyát a beteggel.
én biztos vagyok benne hogy jo hatással vagy..hisz neked is jol esik mikor hozzádbujik a cicmic..ezt ö is érzi..a toxoplazmozis meg nagyon ritka és általában nem házban tartott cicánál van..ne aggodj..imádni fogják egymást..
utolsó elöttihez : mindenképp vizsgáltasd ki ezt a toxoplazma dolgot, mert két nõvérem van, mindakettõnek van jelenleg is macskája, nekem nincs, kutyám van.de gyerek korunkban mindig volt cicánk. én már átesetem a víruson, õk nem :S ez nem törvény szerû, hogy ha van cicád, már megvolt a fertõzés
A kérdező hozzászólása: sziasztok.Igen volt toxoplazma vizsgálatom, negatív lett.Ezért sem félek, h bármi baja lehet a babának.Köszönöm a válaszaitokat, szerintem sem lesz baja.Érezném ha nem lenne jó neki:)
Az elsõ terhességemnél volt egy vak kiscicánk, és az elõszeretettel szeretett dorombolni, imádta a kisfiam. Nem ártalmas a babának.


Elektromos rovarököt használnák a lakásban szúnyogok ellen, raid vagy off, csak azt nem tudom ártalmas-e a 8 hónapos babámra nézve?

Legjobb válasz: Fura kérdés kérdezõ, de nem egyszerûbb ha veszel szúnyoghálót? Az biztos nem ártalmas a kicsire, nem merül ki... Nekem a 5ablakra volt 2500ft a szúnyogháló és 15perc, nincs se légy se szúnyog. És nyugodt lehetek, hogy a gyerekek nem találják meg a vegyszert.

Fura kérdés kérdezõ, de nem egyszerûbb ha veszel szúnyoghálót? Az biztos nem ártalmas a kicsire, nem merül ki... Nekem a 5ablakra volt 2500ft a szúnyogháló és 15perc, nincs se légy se szúnyog. És nyugodt lehetek, hogy a gyerekek nem találják meg a vegyszert.
úgy emlékszem rá van írva, hogy 1 éves kor alatt nem lehet
Ha más megoldás nincs, amíg a rovarölõ bent van a konnektorban, vidd ki a babát a szobából, és csak azután vidd vissza, ha már kihúztad, és a szaga sem érzõdik. De használhatsz helyette citromfû illatú gyertyát is, attól is elmenekülnek a szúnyogok. Viszont akkor végig ott kell lenned a kicsivel, nem jó ötlet kettesben hagyni a gyerekeket égõ gyertyával!

Segítség kellene! Kismamák, ki milyen festékkel festett? Milyet vegyünk? Árat is ha lehet, csak kb tudjam mennyibe kerül. (olcsó kellene és ezek a bababarát festékek nagyon drágák, van más esetleg ami nem ártalmas annyira? ) 35 hetes kismama vagyok.

A festést férjem csinálja,nyitott ajtó/ablakok mellett én próbálok majd nem a közelben lenni nappal addig se szívjam be a dolgokat. A festés napjaira nem tudok elmenni sehova, tehát a frissen festett szobában kell aludnom, mert 1 szobában lakunk egy szállón sajnos még egy ideig... Köszi előre is!

Legjobb válasz: mésszel festettünk. senkire nem káros,fertõtlenít. 1000 ft egy zsák,kb 5ször tudod kifesteni vele a házat.

mésszel festettünk. senkire nem káros, fertõtlenít. 1000 ft egy zsák, kb 5ször tudod kifesteni vele a házat.
Ha ügyelni szeretnél arra, hogy semmi káros ne kerüljön a babád szervezetébe, akkor bizony meg kell venni a bababarát, dög drága festéket...Én sima diszperzitet vettem, azzal festettem ki, és dekoráltam a babám kis sarkát, mivel mi is egy szobában lakunk. Nem más csinálta, hanem én! Az a lényeg, hogy rendesen szellõzzön a szoba, míg készíted, meg persze, míg szárad. 35 hetesen készítettem a falat, 37. hét elsõ napján már szültem :D Ha szellõztetsz közben, semmi bajod nem lesz, illetve száradás után a babádnak sem lesz baja a sima falfestéktõl sem. Ha már nagyobb lesz, és nyálazza, eszi a falat, akkor talán oldódhat ki belõle olyan dolog...de ahogy írod, addigra talán már nem is lesztek az aktuális helyen. Az enyém pl mindent a szájába vesz szó szerint, de a falat nem eszi azért :) Csak simogatja, és nevet a figurákra! 1 éves anyukája
Dulux-ot használtunk, teljesen megfelelt :) sokféle szép szín, gyorsan szárad, utólag is gyorsan javítható, ha gond lenne a fallal. 32hkm
* elsõ vagyok: én sem tudtam elmenni itthonról még napközben sem nagyon, mivel férjem dolgozott és festõ festett, és szó szerint az egész lakást festettük. Semmi bajunk nincs, minden gyorsan száradt, jól vagyok :)
A kérdező hozzászólása: :) Dulux /Diszperzit mennyi lehet kb ? Amúgy köszi :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy igen , költözni fogunk pár hónap múlva, csak hát pont a baba miatt amiért újszülött és gyenge , meg fogékony minden betegségre, muszály még itt kifestenünk, meg persze az új lakásban is de addigra már tudom hogy mivel , csak most nem :(
A kérdező hozzászólása: Én biztos hogy senkit nem pontoztam le, miért tenném... Mésszel tuti nem festünk, a bababarát festék meg túl drága ahhoz hogy ezzel fessük ki a szobát ahonnan nemsokára ugyis elmegyünk... ezért még mindig keresem az ettõl olcsóbb és kevésbé ártalmas megoldást, ha valaki tud még valamit kérem írjon ! Köszi.
Megpróbálom majd elõkeresni, de járatjuk az egyik otthonteremtõ magazint és azt hiszem egy tavalyiban volt valami a bababarát festékekrõl, hogy nem minden az aminek látszik, és sokra csak rá van írva. Szóval nem biztos, hogy sokra megy azzal, ha levesz extra drágán valami bababarátot a polcról, amire rá van írva. Egyébként pár hónap múlva elköltöznek, nem fogja nyalogatni a gyerek a falat. Mondjuk a mésszel én sem szarakodnék, meg az aztán kibäszás azokkal is, akik a késõbbiekben diszperzittel festenének.
A kérdező hozzászólása: Amennyire nem akartunk mésszel festeni annál jobban sikerült, de végül nem bántuk meg. A választás : Fresco Beltéri Mészfesték-re "természetes higiénia" esett, az eladó mondta hogy teljesen egészséges, légáteresztõ nem kell félni tõle. Festés közbe még szaga is alig volt, hamar kiszáradt, és még szép is lett a színezõfestékkel , úgyhogy semmi gond, probléma megoldva. Köszi mindenkinek :)

3 hetes a babám és nem akar két mellből szopizni. Csak az egyiket fogadja el a másik nem kell neki. Ez mitől van? És ez ártalmas vagy nincs jelentősége?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, h. mitõl lehet, de arra figyelj, h. mindig fejd ki azt, amelyiket nem fogadja el. Ha eszik éjjel is, akkor mikor félálomban van, próbáld neki adni.

Azt nem tudom, h. mitõl lehet, de arra figyelj, h. mindig fejd ki azt, amelyiket nem fogadja el. Ha eszik éjjel is, akkor mikor félálomban van, próbáld neki adni.
Valószínû, hogy már az egybõl jóllakik. Elég neki egy is. Az én gyerekeim is az elsõ pillanattól csak egy mellbõl szopiztak. Soha sem volt ebbõl gondunk. A nagyok másfél évig szopiztak, a pici 6. hónapja.
A kérdező hozzászólása: Na igen de az a baj, hogy ha abból akarom etetni akkor is ha éhes akkor sem fogadja el bármennyire éhes..nem tom mért van...Köszönöm a válaszokat:)

A delta search csak akkor ártalmas, ha a keresőjét használom? Vagy máskor is?

Legjobb válasz: Ha nem használod, akkor is figyel. Felmászik a szekrényed tetejére és onnan les rád. Noname keresõ, és akaratlanul települ a gépedre. Én ettõl semmi jót nem remélnék. Amúgy meg naponta megkérdezik, hogyan lehet törölni a böngészõbõl, mert visszarágja magát. Hamár visszarágja magát, akkor az azt jelenti, hogy van egy háttérben futó programja. Ha ilyenje van, akkor sok másra is képes lehet.

Ha nem használod, akkor is figyel. Felmászik a szekrényed tetejére és onnan les rád. Noname keresõ, és akaratlanul települ a gépedre. Én ettõl semmi jót nem remélnék. Amúgy meg naponta megkérdezik, hogyan lehet törölni a böngészõbõl, mert visszarágja magát. Hamár visszarágja magát, akkor az azt jelenti, hogy van egy háttérben futó programja. Ha ilyenje van, akkor sok másra is képes lehet.
A delta search egy egyszerû program, ami rohadt erõszakos és sunyi. Nem vírus. Az hogy akaratlanul települ az se igaz, ugyanis valami más programmal szokták feltelepíteni mindig, de úgy hogy a másik program telepítése közben ott van a telepítõben a kérdés, hogy akarja-e telepíteni a Delta Toolbart. Csak a júzerek 90%-a next-next-next-finish módon telepít és még csak át se futja a szemével, hogy mit írnak a telepítõk. Több alkalommal is találkoztam már ilyen telepítõvel (pl. cnet-es installereknél) és mindig ott volt legalul a kérdés, hogy akarja-e telepíteni a Delta Toolbart és ha kivettem a pipát sohasem települt. A törléssel se értem, hogy mit bíbelõdnek egyesek. A munkahelyemen 4 számítógépre is sikerült feltelepítenie pár kollégámnak és minden esetben gond nélkül el tudtam távolítani, azóta se tûntek fel. Amúgy általában a Browser Defender nevû programmal szokott együtt települni. A Browser Defender tud olyat, hogy nem engedi letiltani, vagy akadékoskodik. Az hogy ártalmas-e azt nem tudom, de nem hiszem hogy az, nem annak tûnik. Inkább idegesítõ. Amúgy az interneten is számos oldal foglalkozik már ezzel a dologgal, nem árt google-ozni is néha.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!