Találatok a következő kifejezésre: Ártalmas a vagy (114 db)

Fúrt kútból, ha locsolok az nem ártalmas a növényeknek? Gondolok itt arra, hogy vasas vagy kemény a víz . Stb

Legjobb válasz: Inkább az lehet ártalmas, ha nagy melegben a frissen kiszívott vízzel öntözöl. Túl hideg lehet a növénynek, ezért inkább este, vagy korán reggel öntözz, nyáron, ha napközben túl meleg van. Esetleg ha van egy nagyobb tárolód, ahol fel tud melegedni, abból lehet nap közben is öntözni. A kemény és vasas víz nem árt, legfeljebb a vasastól rozsdás lesz a fal, vagy a járda, ha arra sokszor, sok víz kerül.

Inkább az lehet ártalmas, ha nagy melegben a frissen kiszívott vízzel öntözöl. Túl hideg lehet a növénynek, ezért inkább este, vagy korán reggel öntözz, nyáron, ha napközben túl meleg van. Esetleg ha van egy nagyobb tárolód, ahol fel tud melegedni, abból lehet nap közben is öntözni. A kemény és vasas víz nem árt, legfeljebb a vasastól rozsdás lesz a fal, vagy a járda, ha arra sokszor, sok víz kerül.
Tök mindegy hogy a telkeden dobsz-e el, vagy más teszi meg az utca végén. Az ivóvízbázis, a vízzáró rétegek többnyire nagy kiterjedésûek, és szinte bármi beszennyezheti. Kecskeméten pl a reptérnek saját kútja van, viszont magas az arzéntartalma. A talaj kerozinnal átitatott, de az abba a rétegbe nem jut el, viszont az arzén valahogy ott van. Egy a lényeg, vizsgáltasd be!
A kérdező hozzászólása: Valami oknál fogva nem PAKSON LAKOK... És az még pusztán is véletlen, hogy mióta megvan a telkünk (30 éve) 1etlen elemet se dobtam el rajta !!! 1 nyûves potyogtatós budi van mellette kb 1.5 m-re. Szóval savasnak tuti nem az... JA ÉS ÜGYELEK A KÖRNYEZETEMRE !HA VALAKI ELDOBJA A SZEMETÉT RÁSZÓLOK !!!!!!
tegnapelõtt 20:47 Az atomerõmû a biztonsági szintek miatt kevésbé szennyezõ mint bármelyik égetéses hõerõmû. Amúgy meg ha eldobsz egy ceruzaelemet akkor a sav belõle bejut a talajvízbe és megmérgezi azt. És mások is eldobálnak mindenféle veszélyes hulladékokat, amik minden háztartásban megtalálhatóak. A kút vizét mindig be kell vizsgáltatni!
A kérdező hozzászólása: nem atom erõmû mellett lakok ... :)
Én mondjuk nehézfémekrõl és arzénról beszéltem nem vasról, de mindegy!
Semmi baja nem lesz a növényeknek, ha egyenesen a fúrott kútból locsolsz, még akkor sem, ha vasas a víz. Mi 30 éve így locsolunk. Nem kell külön felmelegedni hagyni. Az, hogy napközben, melegben nem locsolsz vele, alapvetõ, ez ugyanígy érvényes bármilyen más vízre. Egyszerûen megégnének a növények. Nyugodtan használhatod locsoláshoz.
Esetleg ha arzénos a víz vagy más nehézfém van benne, akkor az felhalmozódhat a növényekben, és egy koncentrátumot fogsz megenni, ami szerintem eléggé ártalmas lehet az egészségre. Mindenképp vizsgáltassátok be a kutat! Lehet az is h évente kéne, végülis az emberi nemtörõdömségbõl beszennyezett ivóvízbázis nem ritka dolog. Szerintem az esõvízzel is öntözhettek. Három nagy hordó az ereszcsõ alá és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !
anyukámék is kút vízzel locsoolnak! Van két nagy hordó megtöltik reggel estére tökéletes langyos a locsoláshoz
Egy ismerõsöm úgy csinálta, hogy elõször egy hordóba szívta fel a vizet, majd estére, vagy másnapra amikor felmelegedett, csak akkor locsolt vele.
Az öntözés napközben a legideálisabb, mivel akkor párologtat a növény és felszívni is akkor fog a legintenzívebben. Ha van csepegtetõ öntözésed, ilyenkor érdemes öntözni, vagy trágyalevet kijuttatni a talajra.

A kontaklencse ártalmas a szemre? (Akkor ha rajtad van? /vagy ha még nem vagy 18? )

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést. Ha ártalmas lenne, hogyan viselhetnénk? Azért van, hogy megkönnyítse a látást. Nem tudom, hogy 18 év alatt felíják-e. Szerintem igen. Nekem is van, szeretem. Kényelmesebb, mint a szemüveg.

Nem igazán értem a kérdést. Ha ártalmas lenne, hogyan viselhetnénk? Azért van, hogy megkönnyítse a látást. Nem tudom, hogy 18 év alatt felíják-e. Szerintem igen. Nekem is van, szeretem. Kényelmesebb, mint a szemüveg.
az osztálytársamnak 2 éve van, most 14 éves. hát, ha nem jó a szemed és ez zavar sok mindenben (mert gondolom zavar), akkor miért lenne ártalmas ? én inkább szeretnék látni, ha szkségem lenne ilyenekre. 15/L
Nekem 3 évig bírta a szemem, aztán már minden típust próbálhattam, könnyezett és égett, úgyhogy be kellett fejeznem és maradt a szemüveg.
nem ártalmas, amíg nem nyúlsz koszos/mosatlan kézzel hozzá a szemedhez és tisztítod a lencsét rendszeresen.
A sokéves használat alatt kevesebb oxigé jut a szaruhártyádba azért kicsit eresebb lesz mert a test megpróbál kompenzálni, de ettõl nem romlik a látásod, csak esztétikailag nem olyan szép.
A kérdező hozzászólása: Csak van olyan ember akinek rosszabb lesz tõle a szeme. Én is ettõl félek, hogy ez lenne.
Nem ártalmas. Meg kell keresni a megfelelõ típust, amit aztán bír a szemed. Én lassan 20éves leszek, 11éves korom óta használok kontaktlencsét és nagyon nem bántam meg. Az elején ki kellett tapasztalnom, hogy melyik a legjobb a szememnek, de most már nagyon kevés esetben használok csak szemüveget.

Ártalmas a laptop akkumulátorának, ha áramról használom a gépet? Ki kell venni a aksit vagy maradhat benne?

Legjobb válasz: Alapjában véve nem ártalmas. Viszont ha csak hálózatról használod és soha nem meríted le az nem tesz jót az akksinak. Hetente merítsd le olyan 20-30%-ig. Ne teljesen, ugyanis ha totál lemeríted az mindennél jobban árt. Utána töltheted megint és használhatod hálózatról. Kivenni azért sem érdemes mert ha jön egy áramszünet akkor annyi a mentetlen anyagnak :)

Alapjában véve nem ártalmas. Viszont ha csak hálózatról használod és soha nem meríted le az nem tesz jót az akksinak. Hetente merítsd le olyan 20-30%-ig. Ne teljesen, ugyanis ha totál lemeríted az mindennél jobban árt. Utána töltheted megint és használhatod hálózatról. Kivenni azért sem érdemes mert ha jön egy áramszünet akkor annyi a mentetlen anyagnak :)
Ez nem a reklám helye, de pont a múlt havi ChipMagazinban volt errõl egy cikk. A lényeget leírták, soha ne merítsd 10% alá és ha huzamosabb ideig hálózatról megy, akkor jobb ha kiveszed. Azért is, mert a hõ sem tesz neki jót!
Csak 9-10 felett ártalmas, ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: Koszi!
6, 5-ig mehet fel. Azért tartósan 10 körül ne legyen, mert az se jó.:)

14. hetes kismama vagyok, valószínű van egy kis gombás fertőzésem. Az orvosom pevarylG-t javasolt. Haszálta már valaki, mik a tapasztalatok? Nem ártalmas a bébire?

Legjobb válasz: Kismamának biztosan nem ír fel olyan szert az orvos, ami a babára ártalmas lenne, ne aggódj! A termék tájékoztatójában is ez szerepel : "Terhesség esetén szabad-e a Pevaryl G hüvelykúpot alkalmazni? Terhesség idején a készítmény csak abban az esetben használható, ha orvosa azt az Ön terhessége ismeretében kifejezetten elõírta." Ez nyilván annyit jelenthet, hogy pl nem nyitott a méhszájad, nincs egyéb fertõzés, gyulladás jelen, és ehhez hasonlók. Bízz az orvosodban, jobban, mint az itteni válaszolókban!

Kismamának biztosan nem ír fel olyan szert az orvos, ami a babára ártalmas lenne, ne aggódj! A termék tájékoztatójában is ez szerepel : "Terhesség esetén szabad-e a Pevaryl G hüvelykúpot alkalmazni? Terhesség idején a készítmény csak abban az esetben használható, ha orvosa azt az Ön terhessége ismeretében kifejezetten elõírta." Ez nyilván annyit jelenthet, hogy pl nem nyitott a méhszájad, nincs egyéb fertõzés, gyulladás jelen, és ehhez hasonlók. Bízz az orvosodban, jobban, mint az itteni válaszolókban!
Én használtam és nagyon hatásos.Canesten kúpot is használhatsz, de a Pevaryl G erõsebb!
Nekem még korábban írták fel, de nekem nem használt.:-(

Mikortól ártalmasak a magzatra a tulajdonképpeni ártalmas szerek? Ha már kialakult a köldökzsinór, vagy ha a terhesség alatt végig "mérgezik magukat" a kismamák?

Ha valaki terhes, de még nem tud róla, sokszor írják itt azt a hozzászólók, hogy még nem baj, ha nem tudta, és antibiotikumot szedett, fogamzásgátlót szedett, ivott vagy dohányzott. Mikortól veszélyesek mindezek a magzatra?

Legjobb válasz: A nem árt igazából csak nagyjából csak addig igaz amíg el nem marad a vérzés. A különbözõ gyógyszerek a terhesség elsõ hónapjában lehetnek veszélyesek. (addig amíg a baba minden szerve kifejlõdik) A legtöbb gyógyszer terhesekre gyakorolt hatását nem vizsgálják, ezért a gyártók óvatosságból tüntetik fel, hogy nem ajánlott terheseknek. Vannak egyértelmûen magzatkárosító gyógyszerek (pl. bizonyos bõr problémák kezelésére alkalmazott Roacuttan) ezt tényleg fogamzásgátlóval együtt kell szedni.

A nem árt igazából csak nagyjából csak addig igaz amíg el nem marad a vérzés. A különbözõ gyógyszerek a terhesség elsõ hónapjában lehetnek veszélyesek. (addig amíg a baba minden szerve kifejlõdik) A legtöbb gyógyszer terhesekre gyakorolt hatását nem vizsgálják, ezért a gyártók óvatosságból tüntetik fel, hogy nem ajánlott terheseknek. Vannak egyértelmûen magzatkárosító gyógyszerek (pl. bizonyos bõr problémák kezelésére alkalmazott Roacuttan) ezt tényleg fogamzásgátlóval együtt kell szedni.

Ma voltam fogorvosnál. Az érzéstelenítő injekció ártalmas a babóra? 12 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia!32.hetes vagyok és már vagy 5-ször kaptam injekciót a fogorvosnál.Én úgy tudom nem lehet baj!

Szia!32.hetes vagyok és már vagy 5-ször kaptam injekciót a fogorvosnál.Én úgy tudom nem lehet baj!
szia, nem árt.én késõbb úgy a 33. héten voltam anno fogászaton, és nekem azt mondta a fogorvos, h nyugodtan kérhetek érzéstelenítõt, nem hat ki a babára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, megnyugodtam. Minden jót!
szívesen.minden jót neked is

Terhes vagyok, szeretnék úszni, szedhetek így azért l-karnitint, nem ártalmas a babára?

Legjobb válasz: Én biztos nem szednék semmilyen kiegészítõt terhesség alatt. Minek kell neked az úszáshoz karnitin? Mindenhogy hízol pár kg-t, elkerülhetetlen, az hogy mennyit, a táplálkozásoddal szabályzod.

Én biztos nem szednék semmilyen kiegészítõt terhesség alatt. Minek kell neked az úszáshoz karnitin? Mindenhogy hízol pár kg-t, elkerülhetetlen, az hogy mennyit, a táplálkozásoddal szabályzod.
Ne szedj.

Hosszú távon ártalmas a Furminátor vagy sem?

Olvastam, valaki panaszkodott, hogy tönkre tette a kutyája szőrét? Van igazság ebben?

Legjobb válasz: Vannak olyan szõrû kutyák, amiken tilos alkalmazni ,csak ezt szeretik figyelmen kívül hagyni egyesek. Múltkor pl egy coton de tulearnt csináltam, mondtam is gazdinak, h a szõre nem okés. Erre elõkapott egy furmit, h ezzel fésüli......

Vannak olyan szõrû kutyák, amiken tilos alkalmazni , csak ezt szeretik figyelmen kívül hagyni egyesek. Múltkor pl egy coton de tulearnt csináltam, mondtam is gazdinak, h a szõre nem okés. Erre elõkapott egy furmit, h ezzel fésüli......
Én is pont azt tanácsolom, h kérdezz meg egy nevesebb tenyésztõt. Igen , a legtöbb a mai napig fûrészlapot használ, aminek a normális módon kiadott változta a furmi.
Huskyra pont nagyon nem jó, légyszi Little red kérdezz már meg egy nevesebb tenyésztõt mielõtt tanácsokat osztogatsz csak úgy találomra. De nyugodtan tegyétek tönkre a szõrét a kutyának, nem az én dolgom. Csak segiteni akar az ember. Kérdezõ, még az egyik legnevesebb husky kennel tulajdonosa is leirta, hogy nem szabad használni huskyra károsodást okoz náluk...
Én is azt olvastam róla, hogy nem szabad sûrûn használni és figyelni kell, hogy ne szedjen ki túl sok szõrt az ember. Az is fontos, hogy nem szabad nagyon erõsen rányomni(csak lazán) és egy területen sem 1-2-nél többször átmenni egyszerre.Figyelni kell arra is, hogy ne távolítsuk el az összes aljaszõrzetet, mert az véd a nap sugaraitól is!
A kérdező hozzászólása: Ok, akkor megnyugodtam. Néztem a youtubon is a felvételeket, és a neten az összes infót elolvastam, még eddig nem találtam olyan fotót, vagy leírást ahol "balesetrõl" számolnak be.
Nyugi, ki van ez fejlesztve rendesen. Nem véletlenül a jelenleg kapható legjobb aljszõreltávolító. Tengap meguntam már én is a vedlést és átkeféltem a kutyámat. Minden egyes alkalommal meglepõdök, h mennyi szõrt képes kiszedni. A kutyám fedõszõrét viszont semmilyen szinten nem károsítja, pedig nem tegnap óta kefélem vele...
A kérdező hozzászólása: Hm, hát pont huskyra használom. Még nem tudok nyilatkozni, hogy roncsolja-e vagy sem a szõrét, de rettentõ sok aljszõrt kiszed és tulajdonképpen ez a cél, de azt semmiképpen nem szeretném, ha tönkre tenné a szõrét, mert most olyan szép. De én néztem a kiszedett szõrt és tényleg mind csak elhalt aljszõrt szed ki, akkor mégis mit csinál, hogy teszi tönkre, milyen elven mûködik? Állítólag valami penge van benne ......, de akkor az miért nem vágja le a rendes ép szõrt? A nyakánál pedig nagyon nehéz fésülni, ott több van, meg a fenekénél. Egyáltalán, hogy ér le a bõrig a fésû? Olyan kicsi a mélysége. Én L-es vettem.
huskynál pont semmi kárt nem okoz...
Nem minden fajtára jó. Pl huskyknál nem tesz jót a használata.
Pont a múltkor írtam már én is, hogy Furminátor félbe vágta a kutyám szõrét. Úgy nézett ki a kutya mint az üvegmosó kefe.
-n
Tudom, hogy te jobban tudod azoknál, akik huskyt tartanak meg tenyésztenek... Hány huskyt is tartasz otthon? Én már nem állok le vitázni ezen, mindenki úgy rontja el a kutya szõrét, ahogy csak akarja.:D Az enyémeknek tökéletes a bundájuk furminator nélkül, és tudom, hogy nem is fog tönkremenni, annyi pénzem meg azért nincs, hogy hülyeségekre adjak tizezreket, ami aztán még lehet kárt is fog okozni.

Menyire egesseges vagy artalmas a sor?

Eloszor is bocsanat az ekezetek hianyossaga miatt. A kerdest azert raktam fel mivel egyik helyen azt hallani, hogy egessegesebb mint az udito italok mert tisztitjak a veset, mashol pedig azt hallani, hogy erossen karos az izmokra nezve meg a majra..Tehat elvegre mi igaz es mi nem? egesseges vagy inkabb artalmas?

Legjobb válasz: *Egeszseg..

A kérdező hozzászólása: *Egeszseg..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!