Találatok a következő kifejezésre: Ártalmas a vagy (113 db)

A kontaklencse ártalmas a szemre? (Akkor ha rajtad van? /vagy ha még nem vagy 18? )

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést. Ha ártalmas lenne, hogyan viselhetnénk? Azért van, hogy megkönnyítse a látást. Nem tudom, hogy 18 év alatt felíják-e. Szerintem igen. Nekem is van, szeretem. Kényelmesebb, mint a szemüveg.

Nem igazán értem a kérdést. Ha ártalmas lenne, hogyan viselhetnénk? Azért van, hogy megkönnyítse a látást. Nem tudom, hogy 18 év alatt felíják-e. Szerintem igen. Nekem is van, szeretem. Kényelmesebb, mint a szemüveg.
az osztálytársamnak 2 éve van, most 14 éves. hát, ha nem jó a szemed és ez zavar sok mindenben (mert gondolom zavar), akkor miért lenne ártalmas ? én inkább szeretnék látni, ha szkségem lenne ilyenekre. 15/L
Nekem 3 évig bírta a szemem, aztán már minden típust próbálhattam, könnyezett és égett, úgyhogy be kellett fejeznem és maradt a szemüveg.
nem ártalmas, amíg nem nyúlsz koszos/mosatlan kézzel hozzá a szemedhez és tisztítod a lencsét rendszeresen.
A sokéves használat alatt kevesebb oxigé jut a szaruhártyádba azért kicsit eresebb lesz mert a test megpróbál kompenzálni, de ettõl nem romlik a látásod, csak esztétikailag nem olyan szép.
A kérdező hozzászólása: Csak van olyan ember akinek rosszabb lesz tõle a szeme. Én is ettõl félek, hogy ez lenne.
Nem ártalmas. Meg kell keresni a megfelelõ típust, amit aztán bír a szemed. Én lassan 20éves leszek, 11éves korom óta használok kontaktlencsét és nagyon nem bántam meg. Az elején ki kellett tapasztalnom, hogy melyik a legjobb a szememnek, de most már nagyon kevés esetben használok csak szemüveget.

Fúrt kútból, ha locsolok az nem ártalmas a növényeknek? Gondolok itt arra, hogy vasas vagy kemény a víz . Stb

Legjobb válasz: Inkább az lehet ártalmas, ha nagy melegben a frissen kiszívott vízzel öntözöl. Túl hideg lehet a növénynek, ezért inkább este, vagy korán reggel öntözz, nyáron, ha napközben túl meleg van. Esetleg ha van egy nagyobb tárolód, ahol fel tud melegedni, abból lehet nap közben is öntözni. A kemény és vasas víz nem árt, legfeljebb a vasastól rozsdás lesz a fal, vagy a járda, ha arra sokszor, sok víz kerül.

Inkább az lehet ártalmas, ha nagy melegben a frissen kiszívott vízzel öntözöl. Túl hideg lehet a növénynek, ezért inkább este, vagy korán reggel öntözz, nyáron, ha napközben túl meleg van. Esetleg ha van egy nagyobb tárolód, ahol fel tud melegedni, abból lehet nap közben is öntözni. A kemény és vasas víz nem árt, legfeljebb a vasastól rozsdás lesz a fal, vagy a járda, ha arra sokszor, sok víz kerül.
Tök mindegy hogy a telkeden dobsz-e el, vagy más teszi meg az utca végén. Az ivóvízbázis, a vízzáró rétegek többnyire nagy kiterjedésûek, és szinte bármi beszennyezheti. Kecskeméten pl a reptérnek saját kútja van, viszont magas az arzéntartalma. A talaj kerozinnal átitatott, de az abba a rétegbe nem jut el, viszont az arzén valahogy ott van. Egy a lényeg, vizsgáltasd be!
A kérdező hozzászólása: Valami oknál fogva nem PAKSON LAKOK... És az még pusztán is véletlen, hogy mióta megvan a telkünk (30 éve) 1etlen elemet se dobtam el rajta !!! 1 nyûves potyogtatós budi van mellette kb 1.5 m-re. Szóval savasnak tuti nem az... JA ÉS ÜGYELEK A KÖRNYEZETEMRE !HA VALAKI ELDOBJA A SZEMETÉT RÁSZÓLOK !!!!!!
tegnapelõtt 20:47 Az atomerõmû a biztonsági szintek miatt kevésbé szennyezõ mint bármelyik égetéses hõerõmû. Amúgy meg ha eldobsz egy ceruzaelemet akkor a sav belõle bejut a talajvízbe és megmérgezi azt. És mások is eldobálnak mindenféle veszélyes hulladékokat, amik minden háztartásban megtalálhatóak. A kút vizét mindig be kell vizsgáltatni!
A kérdező hozzászólása: nem atom erõmû mellett lakok ... :)
Én mondjuk nehézfémekrõl és arzénról beszéltem nem vasról, de mindegy!
Semmi baja nem lesz a növényeknek, ha egyenesen a fúrott kútból locsolsz, még akkor sem, ha vasas a víz. Mi 30 éve így locsolunk. Nem kell külön felmelegedni hagyni. Az, hogy napközben, melegben nem locsolsz vele, alapvetõ, ez ugyanígy érvényes bármilyen más vízre. Egyszerûen megégnének a növények. Nyugodtan használhatod locsoláshoz.
Esetleg ha arzénos a víz vagy más nehézfém van benne, akkor az felhalmozódhat a növényekben, és egy koncentrátumot fogsz megenni, ami szerintem eléggé ártalmas lehet az egészségre. Mindenképp vizsgáltassátok be a kutat! Lehet az is h évente kéne, végülis az emberi nemtörõdömségbõl beszennyezett ivóvízbázis nem ritka dolog. Szerintem az esõvízzel is öntözhettek. Három nagy hordó az ereszcsõ alá és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm !
anyukámék is kút vízzel locsoolnak! Van két nagy hordó megtöltik reggel estére tökéletes langyos a locsoláshoz
Egy ismerõsöm úgy csinálta, hogy elõször egy hordóba szívta fel a vizet, majd estére, vagy másnapra amikor felmelegedett, csak akkor locsolt vele.
Az öntözés napközben a legideálisabb, mivel akkor párologtat a növény és felszívni is akkor fog a legintenzívebben. Ha van csepegtetõ öntözésed, ilyenkor érdemes öntözni, vagy trágyalevet kijuttatni a talajra.

Ártalmas a laptop akkumulátorának, ha áramról használom a gépet? Ki kell venni a aksit vagy maradhat benne?

Legjobb válasz: Alapjában véve nem ártalmas. Viszont ha csak hálózatról használod és soha nem meríted le az nem tesz jót az akksinak. Hetente merítsd le olyan 20-30%-ig. Ne teljesen, ugyanis ha totál lemeríted az mindennél jobban árt. Utána töltheted megint és használhatod hálózatról. Kivenni azért sem érdemes mert ha jön egy áramszünet akkor annyi a mentetlen anyagnak :)

Alapjában véve nem ártalmas. Viszont ha csak hálózatról használod és soha nem meríted le az nem tesz jót az akksinak. Hetente merítsd le olyan 20-30%-ig. Ne teljesen, ugyanis ha totál lemeríted az mindennél jobban árt. Utána töltheted megint és használhatod hálózatról. Kivenni azért sem érdemes mert ha jön egy áramszünet akkor annyi a mentetlen anyagnak :)
Ez nem a reklám helye, de pont a múlt havi ChipMagazinban volt errõl egy cikk. A lényeget leírták, soha ne merítsd 10% alá és ha huzamosabb ideig hálózatról megy, akkor jobb ha kiveszed. Azért is, mert a hõ sem tesz neki jót!
Csak 9-10 felett ártalmas, ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: Koszi!
6, 5-ig mehet fel. Azért tartósan 10 körül ne legyen, mert az se jó.:)

14. hetes kismama vagyok, valószínű van egy kis gombás fertőzésem. Az orvosom pevarylG-t javasolt. Haszálta már valaki, mik a tapasztalatok? Nem ártalmas a bébire?

Legjobb válasz: Kismamának biztosan nem ír fel olyan szert az orvos, ami a babára ártalmas lenne, ne aggódj! A termék tájékoztatójában is ez szerepel : "Terhesség esetén szabad-e a Pevaryl G hüvelykúpot alkalmazni? Terhesség idején a készítmény csak abban az esetben használható, ha orvosa azt az Ön terhessége ismeretében kifejezetten elõírta." Ez nyilván annyit jelenthet, hogy pl nem nyitott a méhszájad, nincs egyéb fertõzés, gyulladás jelen, és ehhez hasonlók. Bízz az orvosodban, jobban, mint az itteni válaszolókban!

Kismamának biztosan nem ír fel olyan szert az orvos, ami a babára ártalmas lenne, ne aggódj! A termék tájékoztatójában is ez szerepel : "Terhesség esetén szabad-e a Pevaryl G hüvelykúpot alkalmazni? Terhesség idején a készítmény csak abban az esetben használható, ha orvosa azt az Ön terhessége ismeretében kifejezetten elõírta." Ez nyilván annyit jelenthet, hogy pl nem nyitott a méhszájad, nincs egyéb fertõzés, gyulladás jelen, és ehhez hasonlók. Bízz az orvosodban, jobban, mint az itteni válaszolókban!
Én használtam és nagyon hatásos.Canesten kúpot is használhatsz, de a Pevaryl G erõsebb!
Nekem még korábban írták fel, de nekem nem használt.:-(

Mikortól ártalmasak a magzatra a tulajdonképpeni ártalmas szerek? Ha már kialakult a köldökzsinór, vagy ha a terhesség alatt végig "mérgezik magukat" a kismamák?

Ha valaki terhes, de még nem tud róla, sokszor írják itt azt a hozzászólók, hogy még nem baj, ha nem tudta, és antibiotikumot szedett, fogamzásgátlót szedett, ivott vagy dohányzott. Mikortól veszélyesek mindezek a magzatra?

Legjobb válasz: A nem árt igazából csak nagyjából csak addig igaz amíg el nem marad a vérzés. A különbözõ gyógyszerek a terhesség elsõ hónapjában lehetnek veszélyesek. (addig amíg a baba minden szerve kifejlõdik) A legtöbb gyógyszer terhesekre gyakorolt hatását nem vizsgálják, ezért a gyártók óvatosságból tüntetik fel, hogy nem ajánlott terheseknek. Vannak egyértelmûen magzatkárosító gyógyszerek (pl. bizonyos bõr problémák kezelésére alkalmazott Roacuttan) ezt tényleg fogamzásgátlóval együtt kell szedni.

A nem árt igazából csak nagyjából csak addig igaz amíg el nem marad a vérzés. A különbözõ gyógyszerek a terhesség elsõ hónapjában lehetnek veszélyesek. (addig amíg a baba minden szerve kifejlõdik) A legtöbb gyógyszer terhesekre gyakorolt hatását nem vizsgálják, ezért a gyártók óvatosságból tüntetik fel, hogy nem ajánlott terheseknek. Vannak egyértelmûen magzatkárosító gyógyszerek (pl. bizonyos bõr problémák kezelésére alkalmazott Roacuttan) ezt tényleg fogamzásgátlóval együtt kell szedni.

Ma voltam fogorvosnál. Az érzéstelenítő injekció ártalmas a babóra? 12 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia!32.hetes vagyok és már vagy 5-ször kaptam injekciót a fogorvosnál.Én úgy tudom nem lehet baj!

Szia!32.hetes vagyok és már vagy 5-ször kaptam injekciót a fogorvosnál.Én úgy tudom nem lehet baj!
szia, nem árt.én késõbb úgy a 33. héten voltam anno fogászaton, és nekem azt mondta a fogorvos, h nyugodtan kérhetek érzéstelenítõt, nem hat ki a babára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, megnyugodtam. Minden jót!
szívesen.minden jót neked is

Mivel lehet izmot növelni? Ami nem ártalmas a szervezetre. Neveket tippeket kérnék nem diéta és stb. Ha tudtok neveket szereket erre vagyok kíváncsi.

Gyártokat és szereket termékek érdekelnének

Legjobb válasz: Van egy bitang jo gyarto. Del-Zalai Hus a nevük,vagy a Busa-File Kft, es az Uncle beans sem elhanyagolhato ;))

Van egy bitang jo gyarto. Del-Zalai Hus a nevük, vagy a Busa-File Kft, es az Uncle beans sem elhanyagolhato ;))
"Gyártokat és szereket termékek érdekelnének" Nekem aláhúzza a "gyártokat" szót, és amúgy sem értem hogy mit szeretnél...
Izmot szeretnel novelni, de a KONDITEREM eszedbe sem jut? Egybol a szereket/gyartokat kerdezed...
rizs+csirkemell!Gyártó:Kína és Józsi bácsi baromfiudvara.Ember.Izmot a kaja növeli.A táplálék kiegészítõ csak kiegészít.Kaja nélkül még szteroiddal sem lehet maradandó izmot építeni.Nemhogy tápkiegekkel.Benne van a nevében táplálék KIEGÉSZÍTÕ.Gyúrni kell és zabálni.Ha már megy az erõltetett étkezés majd akkor egészítgessél ki
Mi az az "Uncle beans"?:D
A kérdező hozzászólása: edzõterembe járok igen diéta megy rizs csirkemell tojás stb. heti 4 edzés ami 2 órás csak az a bibi hogy nem nõl az izom és nem szélesedem 4 hónapja 82 kiló 175 magas vagyok se le se fel nem megyek
Ha fejlõdsz és hirtelen megállsz az azért van mert a régi izomzatodnak megfelelõ fehérjét viszel csak be ami ahhoz elég hogy a szervezet fenntartsa az izomzatodat de ahhoz nem hogy tovább növekedjen.Vigyél be +1 étkezést akár myomax-al vagy volumassal.Edzés után nyomjál be kilónként 1 tskg szõlõcukrot de minimum 50g-ot.Alakítsd át az edzéstervedet mert 1 idõ után megszokod sablonos lesz és ellinkeskeded a gyakorlatokat akár úgy is hogy észre sem veszed.Néhány új gyakorlat sokat dobhat.Bevihetsz 1 kreatin kúrát is(ajánlom az 1 kilós byotech-es 100% monohydrate nevû cuccost, ha a monot nem bírja a gyomrod akkor 1 másik kreatin készítmény)Szintén csodákra képes.Ha már 25+vagy valamilyen testo fokozó vagy flavon sem ártana.Myometh, Isostak
A kérdező hozzászólása: tribusteront szedtem utána brútál anadrol kúra melyen most vagyok. remek felvílágosítást kaptam fehérje 100% weyt protein most brutal muscle on fehérje
A kérdező hozzászólása: tehát tömeget növeljek de mivel ami nem zsírosít el és tiszta izmot nõvel a karom 4 cm ment le igaz leszálkásodta kicsit de jó lenne vastagabb kezek bicepsz annyit nem ehetek mert nagyon a hasamra megy igy is van kis felesleg a hasamon

Egy terhesmama nadrág el lehet szabva és szoríthat, ahol nem szabadna, vagy amennyit szorít az még nem ártalmas a babóra nézve?

Olyan terhesmama nadrágom van ami nem túl sokat enged ha leülök. Ilyenkor az alhasamnál szorít ami nem zavaró, csak a baba többet mocorog ilyenkor. Ebb?l gondolom, hogy talán neki nem kényelmes. Sajnos kisvárosban lakunk, nincs lehet?ségem b? választékban terhesmamaruhákból, még a turkálókban sincs szerencsém. 29 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Én is vettem 2 db nadrágot, de ugyanezek a problémáim mint neked, úgyhogy valószínû mind ilyen. Például vezetés közben engem is szorít, állandóan húzkodom, mert mocorog a baba. Vagy csak minket zavar?! 19 hetes kismama

Szia! Én is vettem 2 db nadrágot, de ugyanezek a problémáim mint neked, úgyhogy valószínû mind ilyen. Például vezetés közben engem is szorít, állandóan húzkodom, mert mocorog a baba. Vagy csak minket zavar?! 19 hetes kismama
Ha szoros, az semmiképp sem jó egyikõtöknek sem! Nem csak a te, de a baba komfortérzetét is zavarja. Ha ezek a nadrágok nem felelnek meg, próbáld ki az ún. bandázst. Ez egy 25-35 cm széles gumírozott/sztreccs öv, többféle színben kapható, és pont az a lényege, hogy ha ráhúzod a régi, kedvelt nadrágjaidra, szoknyáidra, akkor alatta nem kell behúzni a cipzárt, mert az öv meg is tartja, és ettõl nem látszik a nyitott slicc sem. Ha kismama boltban nem találsz, a teszveszen többen is árulnak ilyet, én is ott vettem.

Terhes vagyok, szeretnék úszni, szedhetek így azért l-karnitint, nem ártalmas a babára?

Legjobb válasz: Én biztos nem szednék semmilyen kiegészítõt terhesség alatt. Minek kell neked az úszáshoz karnitin? Mindenhogy hízol pár kg-t, elkerülhetetlen, az hogy mennyit, a táplálkozásoddal szabályzod.

Én biztos nem szednék semmilyen kiegészítõt terhesség alatt. Minek kell neked az úszáshoz karnitin? Mindenhogy hízol pár kg-t, elkerülhetetlen, az hogy mennyit, a táplálkozásoddal szabályzod.
Ne szedj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!