Találatok a következő kifejezésre: Árt egy hónapos babának, ha a (5 db)

Árt egy 4 hónapos babának, ha a kanapén a hátát megtámasztva ültetem?

Legjobb válasz: Ha csak pár percig,max.5 akkor nem. De huzamosabb ideig nagyon is ártasz vele!

Ha csak pár percig, max.5 akkor nem. De huzamosabb ideig nagyon is ártasz vele!
Az elõzõ válaszoló vagyok. Azért nem jó, mert megterheli a gerincét, mivel még nem olyan erõs. Az egész súlya a gerincre és a farokcsontra nehezedik.
Szia. Már 4 hónaposan lehet, ha akar magától ülni.A lányom önállóan ül 4 hós kora´tól stabilan.3 hónaposan megállt az ülögarnitúrának dölve.
Szia! Nagyon is árt, ne csináld! Akkor ülhet a baba, amikor önállóan fel tud ülni, vagyis, ha sík terepre teszed és önállóan felül már. Az erõltetett ültetés, kitámasztás, felhúzás stb rosszat tesz a gerincének. Miért kockáztatnád ezt meg?!
2.válaszoló. Én közelebbrõl is megnézném azt a gyereket....

Nem árt egy 16 hónapos babának, ha memóriahabos fedőmatracon alszik? (mellettem a franciaágyban)

Sajnos a kisfiam nagyon átszokott a nagyágyba, amin ilyen fed?matrac van (3,5 cm) de félek, hogy az Õ gerincének nem tesz jót. A kiságyában kókuszmatrac van, de ott csak max. 3 órát alszik elalvás után, majd megébred és át kell tennem magam mellé és reggelig ott is marad. (apukát már kitúrtuk...)

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz tõle nyugodj meg:) A 14 hónapos fiam ágyában 6 hónapos kora óta kb a kókuszmatracon is van ilyen memóriahabos fedõmatrac, na azóta alszik jól:))

Semmi baja nem lesz tõle nyugodj meg:) A 14 hónapos fiam ágyában 6 hónapos kora óta kb a kókuszmatracon is van ilyen memóriahabos fedõmatrac, na azóta alszik jól:) )
Ezen ne aggódj szerintem, semmi baja nem lesz a gerincének. Talán kényelmesebb is neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, megnyugodtam!! :-))

Lassan 4 hónapos babámnak adhatok csikebogyóhús teát? Lehet tőle bármi baja? Ha egy kis cukrot is rakok bele az árt? A bébi (csecsemő víz) ízesített?

Legjobb válasz: Szia, szerintem ne tegyél bele cukrot. A babák meg tudják inni anélkül is, a cukorral csak rászoktatod az édesre.

Szia, szerintem ne tegyél bele cukrot. A babák meg tudják inni anélkül is, a cukorral csak rászoktatod az édesre.
Nyugodtan adhatod, a korhazban is ezt adjak.Cukrot ne tegyel bele, csak ha nagyon muszaj.En kiprobaltam a szolocukrot, de nem ert semmit, nem itta meg.De ha mar 4hosak vagytok adhatod neki a hipp csipkebogyo-malna teat, vagy a pickwick gyerekteat.
Az enyém a kórházban kapott ezt, amíg nem volt tejem.A répacukor helyett jobb a szõlõcukor.A csipkebogyó hasfogó hatású.Arra figyelj, hogy hideg vagy max langyos vízben áztassd, hogy ne vesszen kárba a benne lévõ C vitamin.
a bébivíz? dehogy édesített, jesszus. pont az a lényege, hogy nincs benne semmi fölösleges ásványi anyag, meg egyéb, ami az ásványvizekben van.


Hogy lehet rászoktatni arra egy babát, hogy egyedül aludjon? 8 hónapos a kislányom és csak velem együtt hajlandó aludni. Gyakran felébred és ha nem vagyok melette akkor sír és nem hajlandó visszaaludni.

Az alvás egyre nehezebben megy, mert pont emiatt sokszor éjfélkor még fenn van (nagyon sokszor felébred és nem mindig sikerül gyorsan visszaaltatni) és sokszor reggel 7 előtt már ébren van mert nekem korán kelnem kell. Még mindig velünk egy ágyban alszik, ami nem is lenne olyan nagy baj, csak amiatt aggódok, hogy keveset alszik éjszakánként.

Legjobb válasz: Így sose fogod leszoktatni. Tedd külön ágyba, s hadd bõgjön. Megszokja. A miénk sose aludt velünk, volt, s van külön ágya.

Így sose fogod leszoktatni. Tedd külön ágyba, s hadd bõgjön. Megszokja. A miénk sose aludt velünk, volt, s van külön ágya.
Ez teljesen gyerekfüggõ. A lányom csak ringatva aludt el, nehéz volt és hosszú idõ átszoktatni, bár õ mindig az ágyában aludt végül. Én félálomban az ágyába tettem, ott maradtam mellette, simogattam a hátát, kezét. Eleinte sokszor felébredt, aztán egyre kevesebbszer. A fiamat meg nem lehetett ölben altatni, kezdetektõl az ágyában aludt el.

Mikortól lehet ültetni egy babát? A kisfiam 3 hónapos és folyton húzza magát fölfele, mint ha ülni szeretne. Lehet már ilyen korban egyszer-egyszer felültetni, vagy nagyon árt a gerincének?

Legjobb válasz: Ha õ húzza fel magát akkor hagyd had üldögéljen, valószínû azért tudja magát felhúzni mert elég erõs az izomzata ahhoz, hogy ne ártson neki az ülés, és a gerinc mellett futó izmok is úgy erõsödnek meg ha használja õket a baba. Direkt ültetni nem szabad a babákat, amennyiben õ maga akarja ezt tenni akkor pedig ne korlátozd a mozgásában. És egy évesen valóban már a járást próbálgatják, fél évesen ülnek egyedül is stabilan átlagosan a babák.

Ha õ húzza fel magát akkor hagyd had üldögéljen, valószínû azért tudja magát felhúzni mert elég erõs az izomzata ahhoz, hogy ne ártson neki az ülés, és a gerinc mellett futó izmok is úgy erõsödnek meg ha használja õket a baba. Direkt ültetni nem szabad a babákat, amennyiben õ maga akarja ezt tenni akkor pedig ne korlátozd a mozgásában. És egy évesen valóban már a járást próbálgatják, fél évesen ülnek egyedül is stabilan átlagosan a babák.
Az elsõ hozzászóló vagyok. Rosszul emlékeztem, a jó válasz valóban 5-6 hónap. Igazatok van.
Szia! Ha babád szeretne ülni akkor egy kicsit lehet ültetni szerintem. Az én kisebb lányom 8 hónapos és õ is szeretett volna elõbb ülni és segítettünk neki néha egy picit. Most már egyedül fölül. üdv. Csilla
MI van???Milyen 1 éves koráig.Hisz akkor már járnak a babák nem h ülnek!!!!!!
Szia! Az én lányom is 3 hónapos, õ is húzza fel magát ülõ helyzetbe, nem korlátozom. Olyannyira jól megy neki, hogy rövid ideig már segítség nélkül is ül, ha pici segítséget kap, akkor bármeddig. Már a babakocsiban is csak addig fektethetem, amíg alszik, különben balhé van. Én azt gondolom, tudja a baba, mennyit bír. Erõltetni semmit nem szabad, de ami magától megy, amit szívesen próbálgat, az nem árthat, hadd csinálja.
1 éves koráig nem kéne, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Az 1 év az tényleg túlzás :) , amikor 5-6 hósan már egyedûl is ülnek. Mi azt szoktuk csinálni, hogy játszás közben, amikor megfogja a két kezem elkezdi húzni magát, ilyenkor elhúzom, hagyom ülni 10-20 mpig azután visszafektetem, ezt max 4x 5x naponta eljátszuk, nagyon élvezi, vigyorog közben és bámészkodik. Remélem ez nem rossz amit csinálok.
Én tegnap etettem a 10 hetes babámat cumisüvegbõl, félig fekve a kezemben, egyszer csak felült magától, de biztos véletlen volt. 2 hete csinálja azt, hogy megfogja az ujjunkat és emeli magát felfelé. A babakocsiban sem szeret feküdni meg kell emelni picit. A keresztfiam 5 hónaposan már magától ül, úgy, hogy nem dõl el és nem támaszkodik semminek sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!