Találatok a következő kifejezésre: Árt egy hónapos babának, (15 db)

Árt e egy hónapos babának ha fél órán keresztül szívjak az orrát nagy teljesítményű porszívóval?

Legjobb válasz: Kedves Lanfear! Olvastad, hogy a kérdezõ fél órát írt? Nem 2-3 percet, ami egy kávé, hanem fél órát. Ennyi ideig orrot szívni fizikai képtelenség. Makacs trutyi esetén én úgy szoktam csinálni, hogy tengervizes sprét fújok az orrába, várok 10 percet, kiszívom, ami kijön. Újabb spricc, 10 perc, szívás. Fél óráig lefogni a gyereket nálam már a kínzáskategóriába tartozik, és nem hiszem, hogy ezt az élményt valaha megköszönné.

Kedves Lanfear! Olvastad, hogy a kérdezõ fél órát írt? Nem 2-3 percet, ami egy kávé, hanem fél órát. Ennyi ideig orrot szívni fizikai képtelenség. Makacs trutyi esetén én úgy szoktam csinálni, hogy tengervizes sprét fújok az orrába, várok 10 percet, kiszívom, ami kijön. Újabb spricc, 10 perc, szívás. Fél óráig lefogni a gyereket nálam már a kínzáskategóriába tartozik, és nem hiszem, hogy ezt az élményt valaha megköszönné.
Hát szívesen kiszívatnám én is annak az embernek az órát fél óráig, aki ilyet mer csinálni a gyermekkel! Fél óráig? Ha hadakozni kell a kicsivel akkor is max 1 perc.
A kérdező hozzászólása: *9hónapos
Az egyik dolog, hogy akármilyen a trutyi, az 1-2 perc alatt távozik, max. hamarabb termelõdik. A másik, az hogy a legfrankóbb porszívó is bedöglik, mert nem erre van kitalálva. Kérdezõ, ez csak egy költõi kérdés volt ugye?
Én félre értelmeztem autómatice félóránkéntra/remélem a kérdezõ erre gondolt/... Fél órán át makacs trutyinál se szívom. Ám köszi, elég sokszor próbáltuk már szívni a kicsi orrát annyi pózban is, annyi löttyel, sajna a fiam tapétaragasztót termel takony helyett... Azt a fejébõl az idõ oldja ki:S
Nem tudom pontosan, hogy árthat-e, de ha belegondolok, hogy fél órán át szívná valaki az orromat porszívóval, akkor az agyam is kijönne. :) Minek fél óráig szívni? Vagy mi van, becsapós vagy elírt kérdés ez?
A fél órát én sem értem. Azt viszont tudom, hogy nem kell, és nem is érdemes addig szívni, mert csak jobban be fog dugulni. Az orrnyálkahártyának bizonyos nedvesség kell, vagy különben azért termeli mindig újra a váladékot, mert túl száraz. (Meg persze náthánál, nyilván a fertõzés miatt) Én mindig úgy csinálom, hogy szívás elõtt befújok Sterimárral, kiszívom, utána pedig 1-1 csepp nasivin, nálunk ez a módszer nagyon bejön.
Viccesen kevésbé vicces helyen 2éve az egyik ápolónõ megjegyezte, hogy szegény babámnak az orrcsepp ellenére is annyira sûrû és sok a váladéka, hogy egy nyugis kv is beleférne, mire kijön...:S Sajna van akinek nem lehet 1perc alatt alapos munkát csinálni. Hogy árt e? A fiam 2, 5éves, konok, szombaton üvöltve tiltakozott, hogy õ biza nem hagyja, nem fújja stb, estére a gyomra nem bírta azt a sok trutyit, moshattam az ágyat, mert összehányta magát... Szóval ha kell akkor sajna kell. Egyszer megköszöni, hogy nem lett baja.
Hát én biztosan elunnék egy félórás orrszívást. A gyerekem meg pláne. Árthat-e? Nem tudom. A gyerek-szülõ kapcsolatot biztosan nem építi.
Nem azt akartad írni véletlenül, hogy fél óránként?
Szegényke, mit lehet fél óráig szívni.
Hát hogy árt-e, azt nem tudom, de mi az ördögnek kellene fél órán át szívni?! Az egész mûvelet fél perc alatt megvan.
fél óra lehet sok, de 10-15 percig szívtam már fiam orrát..makacs, letapadós váladék...az én arcüregem olyan, hogy ha nem fújom egybõl ha taknyos vagyok, akkor nagyon hamar begyullad.Kisfiam õsszel vagy 2x elkapta a náthát közel egymáshoz, és ha az én felépítésemet örökölte, akkor könnyen komolyabb baj történhetett volna... Amúgy öcsémnek komoly középfül gyulladása volt baba korában, akkor elvitték szüleim egy magán fül-orr gégészhez, és õ mondta, hogy szívják kitartóan, és akkor nem kell felszúrni a fülét.Sokat szívták és rendbe is jött.

Mit adtok a babának az megfázás megelőzésére? Ami nem árt egy 7 hónapos babának és könnyű beadni?

Legjobb válasz: Cebion, C vitamin cseppek. Az biztos nem árt, és jó is ilyenkor. Megelõzésre sztem nem kell más.

Cebion, C vitamin cseppek. Az biztos nem árt, és jó is ilyenkor. Megelõzésre sztem nem kell más.
Semmit, a gyümölcsökben van c-vitamin. Én sem szedek fölöslegesen.
Cebion-t. Mi is lassan elkezdünk C-vitamint szedni. (A felesleget úgyis kipisiljük)
http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=7143 Immunerõsítõ homeopátia. Az enyém 14 hós és a gyógyszerészünk ajánlotta.Én csak ezt adom egyenlõre: ECHINACEA D4. Úgy tudom csecsemõkenek is adható. Érdemes kipróbálni.
Heti 1 oscillococsinum a 2 gyerek közt megosztva ( 1/3 a 4 hósnak, 2/3 a 6 évesnek), plussz heti 2-3 alkalommal Echinacea 5ch 1×5 golyó egy kiskanálnyi vízben feloldva, mûanyag kanállal beadva. Ezek homeopátiás termékek, csecsemõ kortól adható, mellékhatás nélkül!
A cebion cseppet én is ajánlom, de a biztonság kedvéért a fõzelékébe még teszek egy kis anyatejet is- már egy hónapja nem szopizik- az a legjobb immunerõsítõ.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Elsõ babám és félek, hogy beteg lesz.

Nem árt egy 16 hónapos babának, ha memóriahabos fedőmatracon alszik? (mellettem a franciaágyban)

Sajnos a kisfiam nagyon átszokott a nagyágyba, amin ilyen fed?matrac van (3,5 cm) de félek, hogy az Õ gerincének nem tesz jót. A kiságyában kókuszmatrac van, de ott csak max. 3 órát alszik elalvás után, majd megébred és át kell tennem magam mellé és reggelig ott is marad. (apukát már kitúrtuk...)

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz tõle nyugodj meg:) A 14 hónapos fiam ágyában 6 hónapos kora óta kb a kókuszmatracon is van ilyen memóriahabos fedõmatrac, na azóta alszik jól:))

Semmi baja nem lesz tõle nyugodj meg:) A 14 hónapos fiam ágyában 6 hónapos kora óta kb a kókuszmatracon is van ilyen memóriahabos fedõmatrac, na azóta alszik jól:) )
Ezen ne aggódj szerintem, semmi baja nem lesz a gerincének. Talán kényelmesebb is neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, megnyugodtam!! :-))


A neten, játszótéren. Angolul tudsz, nem?
Szomszéddal, ahova mész mindenhol leszolítasz anyukákat. Pl jaja de jó a gyerek kismackója stb... Homokozó a legjobb hely. Meg délelött mikor 1-1 anyuka lézeng csak a kicsijével a játszón. Mi 8 hósan kezdtük ahogy már tudott magától ülni. Férjed nem ismerkedik a munkahelyén?
Miért kell magyar anyuka? Bárkivel jó ismerkedni. A legjobb lenne, ha valami foglalkozásra elhordanád. mama-baba jóga, vagy valami ringató szerûségre. Vannak játszóházak is. A játszótéren is tudtok ismerkedni. Hajrá!
A gyerek kb. 6 hónapos koráig ott marad, ahová tetted. Szóval ne aggódj, bár egy babakocsi jól jönne.
Az enyém napközben egy éves koráig csakis babakocsiban tudott elaludni (miközben tologattam, de úgy elég gyorsan).
Az utazóágyban is ugyanolyan jól tud majd aludni, ha az alja megfelelõ. Nem tudom, a tiédben van-e matrac... Az unokahúgomék lakásába nem fért be a normál méretû kiságy, csak az utazóágy. a kisfiuk az elsõ naptól abban aludt. Ma már 2, 5 éves a gyerek és semmi baja..
Ez nem gond. Ketszintes a hazunk, a gyerekszoba azemeleten van, ott van normal kisagy. Mivel a baban kivul van egy nem sokkal idosebb gyermekem is (14 honap a korkulonbseg), igy nem jarhatok fel allandoan altatni, egyedul hagyva a masik gyereket a nappaliban. A foldszinten van egy utazoagy, napkozben ott alszik a pici. Nincs ezzel semmi baj.

Hogy lehet egy 5 hónapos babát arra szoktatni, hogy egyedül játsszon?

Eddig nem volt gond mert el volt egyedül is, de most elkezdett hasra fordulni, vissza nem tud még fordulni és mindig ott kell lenni segíteni neki, mert hanem sír és ideges. A hordozóban elvan egyedül, de ha valaki ott van a közelében. Ha eltününk a látoköréb?l egyb?l sírva fakad. Ti, hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk ugyanez a helyzet, de már 6 hónaposak leszünk. Amikor lent hagyom a szõnyegen 2 mp alatt hason van és jajjgat, mert nem éri el a játékokat, mászni még nem tud. Olyan édes ilyenkor. Odaülök mellé picit játszunk hason is, ülve is. A bébihordozóban csak úgy marad, ha ott vagyok szem elõtt, de azt is hamar megunja. Szóval irtó sok türelem kell! A fõzést is 2 - 3-neki futásra készitem el. Tõlem a háztartás is ráér, mert nincs aki segitsen. De hát... ez van! Lesz még mászásos idõszak is, az még nehezebb lesz(gondolom). De igy gyönyörû és csodálatos az élet! Kellemes babázást! Üdv.

Szia! Nálunk ugyanez a helyzet, de már 6 hónaposak leszünk. Amikor lent hagyom a szõnyegen 2 mp alatt hason van és jajjgat, mert nem éri el a játékokat, mászni még nem tud. Olyan édes ilyenkor. Odaülök mellé picit játszunk hason is, ülve is. A bébihordozóban csak úgy marad, ha ott vagyok szem elõtt, de azt is hamar megunja. Szóval irtó sok türelem kell! A fõzést is 2 - 3-neki futásra készitem el. Tõlem a háztartás is ráér, mert nincs aki segitsen. De hát... ez van! Lesz még mászásos idõszak is, az még nehezebb lesz(gondolom). De igy gyönyörû és csodálatos az élet! Kellemes babázást! Üdv.
Vegyetek neki egy pihenõszéket, és amíg mondjuk a konyhában fõzöl, addig ültesd õt is oda magad mellé a székbe és beszélj neki arról, hogy mit csinálsz éppen. Élvezni fogja! ;-)

Lassan 4 hónapos babámnak adhatok csikebogyóhús teát? Lehet tőle bármi baja? Ha egy kis cukrot is rakok bele az árt? A bébi (csecsemő víz) ízesített?

Legjobb válasz: Szia, szerintem ne tegyél bele cukrot. A babák meg tudják inni anélkül is, a cukorral csak rászoktatod az édesre.

Szia, szerintem ne tegyél bele cukrot. A babák meg tudják inni anélkül is, a cukorral csak rászoktatod az édesre.
Nyugodtan adhatod, a korhazban is ezt adjak.Cukrot ne tegyel bele, csak ha nagyon muszaj.En kiprobaltam a szolocukrot, de nem ert semmit, nem itta meg.De ha mar 4hosak vagytok adhatod neki a hipp csipkebogyo-malna teat, vagy a pickwick gyerekteat.
Az enyém a kórházban kapott ezt, amíg nem volt tejem.A répacukor helyett jobb a szõlõcukor.A csipkebogyó hasfogó hatású.Arra figyelj, hogy hideg vagy max langyos vízben áztassd, hogy ne vesszen kárba a benne lévõ C vitamin.
a bébivíz? dehogy édesített, jesszus. pont az a lényege, hogy nincs benne semmi fölösleges ásványi anyag, meg egyéb, ami az ásványvizekben van.

Hogy lehet rászoktatni arra egy babát, hogy egyedül aludjon? 8 hónapos a kislányom és csak velem együtt hajlandó aludni. Gyakran felébred és ha nem vagyok melette akkor sír és nem hajlandó visszaaludni.

Az alvás egyre nehezebben megy, mert pont emiatt sokszor éjfélkor még fenn van (nagyon sokszor felébred és nem mindig sikerül gyorsan visszaaltatni) és sokszor reggel 7 előtt már ébren van mert nekem korán kelnem kell. Még mindig velünk egy ágyban alszik, ami nem is lenne olyan nagy baj, csak amiatt aggódok, hogy keveset alszik éjszakánként.

Legjobb válasz: Így sose fogod leszoktatni. Tedd külön ágyba, s hadd bõgjön. Megszokja. A miénk sose aludt velünk, volt, s van külön ágya.

Így sose fogod leszoktatni. Tedd külön ágyba, s hadd bõgjön. Megszokja. A miénk sose aludt velünk, volt, s van külön ágya.
Ez teljesen gyerekfüggõ. A lányom csak ringatva aludt el, nehéz volt és hosszú idõ átszoktatni, bár õ mindig az ágyában aludt végül. Én félálomban az ágyába tettem, ott maradtam mellette, simogattam a hátát, kezét. Eleinte sokszor felébredt, aztán egyre kevesebbszer. A fiamat meg nem lehetett ölben altatni, kezdetektõl az ágyában aludt el.

8 hónapos babám a korai éjszakai órákban 22-tól hajnali 3. ig 3-4x ébred fel, baj, hogy ilyenkor adok neki tápszert? Rá lehet szoktatni arra, hogy nappal egyen többet?

Számunkra nem fárasztó a dolog, csak vajon egészséges a babának? Nappal nagyon keveset eszik, és a tápszert is csak akkor fogadja el, ha aludni akar. Cumi nem kell neki. Éjszaka meg olyan 500ml tejcsi fogy el.

Legjobb válasz: Szia! Ez szerintem nem jó út amin elindultatok! Át kellene szoktatni, hogy nappal egyen és most már jobban bébiételt, püréket, ne a tápszer legyen a fõ kaja amitõl jóllakik! Át kéne gondolnod miért eszik nappal keveset? Mik az étkezési szokásaitok, mi volt az amit szívesebben fogadott, lehet változtatni kéne egy-két dolgon!

Szia! Ez szerintem nem jó út amin elindultatok! Át kellene szoktatni, hogy nappal egyen és most már jobban bébiételt, püréket, ne a tápszer legyen a fõ kaja amitõl jóllakik! Át kéne gondolnod miért eszik nappal keveset? Mik az étkezési szokásaitok, mi volt az amit szívesebben fogadott, lehet változtatni kéne egy-két dolgon!
az álometetésrõl bõvebben itt olvashatsz, ha nem ismered a módszert (ha igen, akkor elnézést) http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/a-suttogo-titkai
A suttogo titkai az tényleg nagyon jo. Sokminden le van benne irva. probáld meg beszerezni, késöbbiekben is hasznos lehet.
rá lehet szoktatni, hogy nappal többet egyen de nálunk úgy sikerült, hogy éjjel "éheztettük". amíg nem tettük meg, nem evett többet nappal. csak pár éjszaka volt rossz, aztán jól belakott este :)
Estére próbáld ki, hogy tejpépet adsz neki (6hós kortól bõven lehet), van mindenféle, gyümölcsös, egyéb ízesített (milupa, humana, stb.), 5-6 étkezés /doboz /6-700 ft. Nálunk bevált, illetve még az is, hogy Sinlacot kevertem az esti tápba (ez a szentjánoskenyérmag por változata, piciknek, tejérzékenyeknek is adható, sûríti, édesíti a tápot, mert mézédes és nagyon finom). A másik ötletem, hogy próbáld ki az ú.n. "álometetést", amikor 23 óra körül kiveszed ha felébred, ha nem, és "megtömöd", cumisüveggel persze. Enni fog, mert ha a szájába kerül, eszik.. :) Suttogó módszer, nekem ez is bevált sokáig, bár a fogzás rendesen bezavart... az megint más tészta. N/32 (1, 5éves kisfiú anyukája)
az elõzõ kettõ válasz vagyok, az jutott még eszembe, h valóban napközben meg kéne próbálni táplálóbbat adni neki, az enyém pl úgy evett csak jódarabig, h konzervet feleztem, és felháziasítottam krumplival, répával, meg amit ehetett azzal, de 8hósan már egész sokmindent evett. remélem segítettem (nehéz idõszak ez).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az az érzésem, hogy éjszakai megtömés az is amit csinálok. Talán az éjszajai "éheztetés" volna célravezetõ. A sinlancot nem ismerem, de ki fogjuk próbálni. Sajnos tejpépbõl sem fogad el, csak 60ml-t (jó esetben). Fõzelékbõl, ha szereti, 1/4-1/3 üvegnyit, banánból max. 1/3-ot. Gyümilébõl pár korty, vizbõl 1-2 korty. 5 hetes korától 5 hónapos koráig többnyire átaludta az éjszakát. Mindig nagyon keveset evett, csak akkor még volt anyatej és a doki azt mondta, hogy abban minden van amire szüksége van.
nem tudom mit iszik a babád teát vagy vizet, de én úgy csináltam hogy amikor felébredt teát adtam neki, és rájött hogy nem kap enni, csak teát és azóta 1x kel fel akkor kér teát olyan 2-3 körül és aztán fél hét körül, akkor kéri a tápit.nem mondom hogy hamar ment, de bevált.
Üveges cuccal eteted? Próbálj fõzni neki, már zöldfûszereket adhatsz neki. Ízesítsd meg neki, egy kis husit bele, szerintem jobban fog ízleni neki. Lehet, hogy kevés folyadékot adsz neki. Megkérdeztem a dokit, egy babának a folyadékigénye kilónként 100 ml. Ez megvan? Rá kell szoktatni, hogy nappal van az evés, éjjel alvás. Én drasztikus módszerrel csinálnám. Hagynám sírni. De közben be-bemennék és megkínálnám vízzel. Elõször csak 15 perc múlva, aztán fél óra múlva stb. adnék neki tápszert. Hidd el 1 hét alatt jelentõsen javulna a helyzet.
Véleményem szerint nem lehet, csak ha biztosan, magától ül.
Addig ne ültesd amíg magától nem ül.
Hát én betettem, mert nagyon élvezte az elsõ etetéseknél, de aztán rájöttem, hogy ölben mégis csak jobb, jó érzés hogy, úgy, mint a szopinál, az ölemben van és úgy etetem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!