Találatok a következő kifejezésre: Árt egy hónapos (57 db)

Nem árt egy 16 hónapos babának, ha memóriahabos fedőmatracon alszik? (mellettem a franciaágyban)

Sajnos a kisfiam nagyon átszokott a nagyágyba, amin ilyen fed?matrac van (3,5 cm) de félek, hogy az Õ gerincének nem tesz jót. A kiságyában kókuszmatrac van, de ott csak max. 3 órát alszik elalvás után, majd megébred és át kell tennem magam mellé és reggelig ott is marad. (apukát már kitúrtuk...)

Legjobb válasz: Semmi baja nem lesz tõle nyugodj meg:) A 14 hónapos fiam ágyában 6 hónapos kora óta kb a kókuszmatracon is van ilyen memóriahabos fedõmatrac, na azóta alszik jól:))

Semmi baja nem lesz tõle nyugodj meg:) A 14 hónapos fiam ágyában 6 hónapos kora óta kb a kókuszmatracon is van ilyen memóriahabos fedõmatrac, na azóta alszik jól:) )
Ezen ne aggódj szerintem, semmi baja nem lesz a gerincének. Talán kényelmesebb is neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, megnyugodtam!! :-))

Mit adtok a babának az megfázás megelőzésére? Ami nem árt egy 7 hónapos babának és könnyű beadni?

Legjobb válasz: Cebion, C vitamin cseppek. Az biztos nem árt, és jó is ilyenkor. Megelõzésre sztem nem kell más.

Cebion, C vitamin cseppek. Az biztos nem árt, és jó is ilyenkor. Megelõzésre sztem nem kell más.
Semmit, a gyümölcsökben van c-vitamin. Én sem szedek fölöslegesen.
Cebion-t. Mi is lassan elkezdünk C-vitamint szedni. (A felesleget úgyis kipisiljük)
http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=7143 Immunerõsítõ homeopátia. Az enyém 14 hós és a gyógyszerészünk ajánlotta.Én csak ezt adom egyenlõre: ECHINACEA D4. Úgy tudom csecsemõkenek is adható. Érdemes kipróbálni.
Heti 1 oscillococsinum a 2 gyerek közt megosztva ( 1/3 a 4 hósnak, 2/3 a 6 évesnek), plussz heti 2-3 alkalommal Echinacea 5ch 1×5 golyó egy kiskanálnyi vízben feloldva, mûanyag kanállal beadva. Ezek homeopátiás termékek, csecsemõ kortól adható, mellékhatás nélkül!
A cebion cseppet én is ajánlom, de a biztonság kedvéért a fõzelékébe még teszek egy kis anyatejet is- már egy hónapja nem szopizik- az a legjobb immunerõsítõ.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Elsõ babám és félek, hogy beteg lesz.

Hogy lehet rászoktatni arra egy babát, hogy egyedül aludjon? 8 hónapos a kislányom és csak velem együtt hajlandó aludni. Gyakran felébred és ha nem vagyok melette akkor sír és nem hajlandó visszaaludni.

Az alvás egyre nehezebben megy, mert pont emiatt sokszor éjfélkor még fenn van (nagyon sokszor felébred és nem mindig sikerül gyorsan visszaaltatni) és sokszor reggel 7 előtt már ébren van mert nekem korán kelnem kell. Még mindig velünk egy ágyban alszik, ami nem is lenne olyan nagy baj, csak amiatt aggódok, hogy keveset alszik éjszakánként.

Legjobb válasz: Így sose fogod leszoktatni. Tedd külön ágyba, s hadd bõgjön. Megszokja. A miénk sose aludt velünk, volt, s van külön ágya.

Így sose fogod leszoktatni. Tedd külön ágyba, s hadd bõgjön. Megszokja. A miénk sose aludt velünk, volt, s van külön ágya.
Ez teljesen gyerekfüggõ. A lányom csak ringatva aludt el, nehéz volt és hosszú idõ átszoktatni, bár õ mindig az ágyában aludt végül. Én félálomban az ágyába tettem, ott maradtam mellette, simogattam a hátát, kezét. Eleinte sokszor felébredt, aztán egyre kevesebbszer. A fiamat meg nem lehetett ölben altatni, kezdetektõl az ágyában aludt el.


Árt e egy hónapos babának ha fél órán keresztül szívjak az orrát nagy teljesítményű porszívóval?

Legjobb válasz: Kedves Lanfear! Olvastad, hogy a kérdezõ fél órát írt? Nem 2-3 percet, ami egy kávé, hanem fél órát. Ennyi ideig orrot szívni fizikai képtelenség. Makacs trutyi esetén én úgy szoktam csinálni, hogy tengervizes sprét fújok az orrába, várok 10 percet, kiszívom, ami kijön. Újabb spricc, 10 perc, szívás. Fél óráig lefogni a gyereket nálam már a kínzáskategóriába tartozik, és nem hiszem, hogy ezt az élményt valaha megköszönné.

Kedves Lanfear! Olvastad, hogy a kérdezõ fél órát írt? Nem 2-3 percet, ami egy kávé, hanem fél órát. Ennyi ideig orrot szívni fizikai képtelenség. Makacs trutyi esetén én úgy szoktam csinálni, hogy tengervizes sprét fújok az orrába, várok 10 percet, kiszívom, ami kijön. Újabb spricc, 10 perc, szívás. Fél óráig lefogni a gyereket nálam már a kínzáskategóriába tartozik, és nem hiszem, hogy ezt az élményt valaha megköszönné.
Hát szívesen kiszívatnám én is annak az embernek az órát fél óráig, aki ilyet mer csinálni a gyermekkel! Fél óráig? Ha hadakozni kell a kicsivel akkor is max 1 perc.
A kérdező hozzászólása: *9hónapos
Az egyik dolog, hogy akármilyen a trutyi, az 1-2 perc alatt távozik, max. hamarabb termelõdik. A másik, az hogy a legfrankóbb porszívó is bedöglik, mert nem erre van kitalálva. Kérdezõ, ez csak egy költõi kérdés volt ugye?
Én félre értelmeztem autómatice félóránkéntra/remélem a kérdezõ erre gondolt/... Fél órán át makacs trutyinál se szívom. Ám köszi, elég sokszor próbáltuk már szívni a kicsi orrát annyi pózban is, annyi löttyel, sajna a fiam tapétaragasztót termel takony helyett... Azt a fejébõl az idõ oldja ki:S
Nem tudom pontosan, hogy árthat-e, de ha belegondolok, hogy fél órán át szívná valaki az orromat porszívóval, akkor az agyam is kijönne. :) Minek fél óráig szívni? Vagy mi van, becsapós vagy elírt kérdés ez?
A fél órát én sem értem. Azt viszont tudom, hogy nem kell, és nem is érdemes addig szívni, mert csak jobban be fog dugulni. Az orrnyálkahártyának bizonyos nedvesség kell, vagy különben azért termeli mindig újra a váladékot, mert túl száraz. (Meg persze náthánál, nyilván a fertõzés miatt) Én mindig úgy csinálom, hogy szívás elõtt befújok Sterimárral, kiszívom, utána pedig 1-1 csepp nasivin, nálunk ez a módszer nagyon bejön.
Viccesen kevésbé vicces helyen 2éve az egyik ápolónõ megjegyezte, hogy szegény babámnak az orrcsepp ellenére is annyira sûrû és sok a váladéka, hogy egy nyugis kv is beleférne, mire kijön...:S Sajna van akinek nem lehet 1perc alatt alapos munkát csinálni. Hogy árt e? A fiam 2, 5éves, konok, szombaton üvöltve tiltakozott, hogy õ biza nem hagyja, nem fújja stb, estére a gyomra nem bírta azt a sok trutyit, moshattam az ágyat, mert összehányta magát... Szóval ha kell akkor sajna kell. Egyszer megköszöni, hogy nem lett baja.
Hát én biztosan elunnék egy félórás orrszívást. A gyerekem meg pláne. Árthat-e? Nem tudom. A gyerek-szülõ kapcsolatot biztosan nem építi.
Nem azt akartad írni véletlenül, hogy fél óránként?
Szegényke, mit lehet fél óráig szívni.
Hát hogy árt-e, azt nem tudom, de mi az ördögnek kellene fél órán át szívni?! Az egész mûvelet fél perc alatt megvan.
fél óra lehet sok, de 10-15 percig szívtam már fiam orrát..makacs, letapadós váladék...az én arcüregem olyan, hogy ha nem fújom egybõl ha taknyos vagyok, akkor nagyon hamar begyullad.Kisfiam õsszel vagy 2x elkapta a náthát közel egymáshoz, és ha az én felépítésemet örökölte, akkor könnyen komolyabb baj történhetett volna... Amúgy öcsémnek komoly középfül gyulladása volt baba korában, akkor elvitték szüleim egy magán fül-orr gégészhez, és õ mondta, hogy szívják kitartóan, és akkor nem kell felszúrni a fülét.Sokat szívták és rendbe is jött.

Ha van egy hónapos elmaradt számlatartozásom, akkor arra a számra vehetek új elõfizetést?

A lányomnak akarok szülinapjára telefont venni, de én még nem tudtam rendezni a számlatartozásom, mert egy idõben nagyon megcsúsztam vele, és még egy hónapnyi hátra van, amit most nem tudok kifizetni.

Legjobb válasz: tudtommal nem

tudtommal nem
Most mit is akarsz? Havidíjas szolgáltatást vagy mobiltelefont? Új szerzõdést a nevedre nem kötnek amíg hátralékod van. Telefont meg annyit veszel amennyit akarsz, csak gyõzd kifizetni.
A kérdező hozzászólása: mobiltelefont. a lányomnak van egy száma, elõfizetéses, azt õ állja, de az én nevemen van. és ehelyett szeretnék egy új elõfizetéses mobiltelefont, ha változik a szám az nem probléma.
Annyi mobilt veszel és olyat amit ki bírsz fizetni.
Ha elõfizetés, akkor nem vehet addig, amíg ki nem egyenlíti a tartozását! Én már egy napja várok, hogy kiegyenlítsék a számlámat, tegnap reggel elutaltam a pénzt, de még mindig semmi!!!

Mit vigyünk magunkkal egy horvát nyaralásra? Lassan össze kéne szedni a gondolataimat, mert 4 hét múlva már a tengerparton leszünk. Arra 10 hónapos lesz a lányom.

Akik már voltak hasonló korú gyerk?ccel nyaralni, légyszi írjatok tapasztalatot, tippeket, hogy hogyan készüljek! De az is írjon, aki szintén készül?dik, hátha közösen össze tudjuk hozni a listát!

Legjobb válasz: Szia! Mi 17 hóssal megyünk a Balcsira, ezeket írtam eddig össze: strandsátor, úszópelus,naptej,pelenka,popsitörlõ, fürdõruha, úszógumi,ruha, elõke, kiskanál,kistányér, törölközõ, játék, pléd,sapka, cipõ,gyógyszerek,bébikaja, tejpép,fültisztító, fürdetõ,fogkefe, fogkrém,cipõ, szandál.

Szia! Mi 17 hóssal megyünk a Balcsira, ezeket írtam eddig össze: strandsátor, úszópelus, naptej, pelenka, popsitörlõ, fürdõruha, úszógumi, ruha, elõke, kiskanál, kistányér, törölközõ, játék, pléd, sapka, cipõ, gyógyszerek, bébikaja, tejpép, fültisztító, fürdetõ, fogkefe, fogkrém, cipõ, szandál.
Anyósomék tegnap jöttek haza nagyfiammal és egy dolgot mindenképpen vigyetek: nagyon sok pénzt:-))) azt mondták drágaság van, fõleg a kaja, pedig õk nem is azok a spórolós fajta Tavalyhoz képest nagyon felmentek az árak Ja és sok volt szúnyog
Elsõ vagyok, igen fenistil gél meg szúnyogriasztó itthon is kell. Sajnos. A dokit tegnap kérdeztem milyen gyógyszert vigyünk, láz és fájdalomcsillapító, hasfogó, hasmenésre, kalcium, kötszer, sebtapasz. Ezeket mondta. Bár a kalciumot nem tudom hogy milyen formába szokták gyereknek adni és mire jó, jó lenne ha valaki megírná.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Igen, pénzt mindenképp viszünk, de elsõsorban olyan dolgokra gondoltam, amit ott nem biztos, hogy be tudok szerezni. Kalciumot a múltkor vettem, Calci Kid a neve, ez szirup, és csecsemõknek is adható. A patikus azt mondta, hogy a Nurofen adagolójával egyszerûen ki lehet mérni és adni a picinek. Meleg ruhával mennyire készüljek? Remélem, hogy jó idõ lesz, de azért rakok szerintem azt is.
mi tavaly július vépgén voltunk Zadartól egy kicsit lejebb, akkor 18 hónapos lányommal. Meleg ruhát vittem, de tök fölösleges volt. max egy vékonyabb pulcsit tegyél be és egy hosszú nadrágot, de melegítõ nem kell, mert este is 35C van. Mi vittünk utazóágyat, de nem használtuk, mert nagyon melege volt benne, viszont idén Balcsin voltunk és a kisebbik lányom, aki most 7 hós, jól elvolt benne. Úgyhogy ha már aludt ilyenben és szereti, akkor práseljétek be valahogy a kocsiba:) Mi vittünk húst, zöldségeket, ásványvizet és sört a fiókban, mert ezek valóban nagyon drágák. Tejtermékekbõl ugyanazokat meg lehet kapni, mint amit itthon, csak más néven, de az is drágább. A Jana sem olyan nagyon olcsó... Mi vittünk napernyõt neki, sok textil pelust, és fényvédõt, orrszívós porszívót, Nurofent, lázcsillapító kúpot, kisollót, hajkefét, és a szokásos neszeszert (sampont, fürdetõ, popsi krém...stb). Mi vittünk hordozható dvd-t, bár 10 hónaposan még nem engedtem a lányomat tévézni, de nagyon hosszú az út, még akkor is, ha éjszaka indultok. Vettem neki olyan rajzolós puha könyvet, amihez a ceruzát vízzel kell feltölteni, az nagyib bevállt. A lázcsillapítót, bébiételeket és az innivalóját a kesztûtartóban szoktam vinni, mert az hûthetõ, ha a tiétek nem az, akkor érdemes hûtõtáskában helyet hagyni ezeknek. Én pizsamában tettem bele az ülésébe (hajnal 3-kor) és csak kint 10 körül egy benzinkúton öltözettem át, hagytam elõl neki könnyû ruhát és a pelenkázáshoz szükséges dolgokat. Arra készülj fel, hogy a benzinkutakon iszonyú hosszú sor áll a a wc-nél, igaz ugyan, hoyg cseébe tiszta és ingyenes. Hát hirtelen ennyi, de kérdezz nyugodtan. Jó utat és kellemes nyaralást.
A kérdező hozzászólása: Húúú, köszönöm a választ, sok jó ötletet adtál. Kicsit izgulok, hogy mindent össze tudjak szedni, nehogy valami fontos lemaradjon. Mi Split alá megyünk, este 10-éjfél környékén akarunk indulni, hogy ne legyen nagyon meleg a kocsiban, és remélem, hogy jó sokat fog aludni út közben a kisasszony. Még egyszer köszi a választ, ha valami még eszembe jut, lehet, hogy kérdezlek:) !

Árt egy 4 hónapos babának, ha a kanapén a hátát megtámasztva ültetem?

Legjobb válasz: Ha csak pár percig,max.5 akkor nem. De huzamosabb ideig nagyon is ártasz vele!

Ha csak pár percig, max.5 akkor nem. De huzamosabb ideig nagyon is ártasz vele!
Az elõzõ válaszoló vagyok. Azért nem jó, mert megterheli a gerincét, mivel még nem olyan erõs. Az egész súlya a gerincre és a farokcsontra nehezedik.
Szia. Már 4 hónaposan lehet, ha akar magától ülni.A lányom önállóan ül 4 hós kora´tól stabilan.3 hónaposan megállt az ülögarnitúrának dölve.
Szia! Nagyon is árt, ne csináld! Akkor ülhet a baba, amikor önállóan fel tud ülni, vagyis, ha sík terepre teszed és önállóan felül már. Az erõltetett ültetés, kitámasztás, felhúzás stb rosszat tesz a gerincének. Miért kockáztatnád ezt meg?!
2.válaszoló. Én közelebbrõl is megnézném azt a gyereket....

Mi vesz rá egy bronzkoszorús mestertenyésztőt arra, hogy egy 10 és fél hónapos kutyával fedeztesse be a szukáját?

Nagy test? kutyáról van szó, korábban sokat nézegettem ezt a kennelt kiskutya szempontjából, de most elbizonytalanított, hogy lehet, hogy mégse innen kellene kölyök. A kannak persze csak el?sz?rése van még, a szuka sz?rt. Egyszer?en nem értem, hogy miért, a tenyésztési szabályzatban is azt olvastam, hogy leghamarabb 18 hónaposan ajánlott tenyészteni. Esetleg véletlen párosítás lenne? Ugyanis mindkét kutya a sajátja.

Legjobb válasz: Elég durva. Én is hallottam már ilyenrõl, de ott a szuka volt mindössze 15 hónapos. Nem részletezem az indokokat, állítólag véletlen volt. Azután büszkén kiteszi a honlapjára. Hát... Én felhivnám és megkérdezném, hogy ez most mégis micsoda? Vagy egyszerûen felejts el és keress egy másik kennelt.

Elég durva. Én is hallottam már ilyenrõl, de ott a szuka volt mindössze 15 hónapos. Nem részletezem az indokokat, állítólag véletlen volt. Azután büszkén kiteszi a honlapjára. Hát... Én felhivnám és megkérdezném, hogy ez most mégis micsoda? Vagy egyszerûen felejts el és keress egy másik kennelt.
A kérdező hozzászólása: Azért szaporítónak nem nevezném, de óriási csalódást jelentett, fõleg, hogy vonaltenyésztésként tálalja a dolgot. Nem kell tõle kölyök. :-((((
Egy cím elérése még nem jelenti azt, hogy emberileg is rendben van minden.
Hát én biztos nem vennék tõle kutyát. Szánalmas, hogy itt tartunk, hogy a MEOE mindeféle címeket osztogat ész nélkül, még a törzskönyves szaporítóknak is :(
Az ilyet hívják bronzkoszorús mesterszaporítónak. Ha véletlen volt, akkor is felelõtlen. Ne vegyél kutyát tõle. S mivel korhatár alatt van, a kölyök törzskönyve amúgy is felülbélyegzett lesz.
A gyerek kb. 6 hónapos koráig ott marad, ahová tetted. Szóval ne aggódj, bár egy babakocsi jól jönne.
Az enyém napközben egy éves koráig csakis babakocsiban tudott elaludni (miközben tologattam, de úgy elég gyorsan).
Az utazóágyban is ugyanolyan jól tud majd aludni, ha az alja megfelelõ. Nem tudom, a tiédben van-e matrac... Az unokahúgomék lakásába nem fért be a normál méretû kiságy, csak az utazóágy. a kisfiuk az elsõ naptól abban aludt. Ma már 2, 5 éves a gyerek és semmi baja..
Ez nem gond. Ketszintes a hazunk, a gyerekszoba azemeleten van, ott van normal kisagy. Mivel a baban kivul van egy nem sokkal idosebb gyermekem is (14 honap a korkulonbseg), igy nem jarhatok fel allandoan altatni, egyedul hagyva a masik gyereket a nappaliban. A foldszinten van egy utazoagy, napkozben ott alszik a pici. Nincs ezzel semmi baj.

Keresem a választ arra, hogy egy 2-ét hónapos törpepincsert, hogy lehet a leghamarabb szobatisztaságra nevelni?

Tudni kell, hogy a kutyust az eladó 2-ét hónapon keresztül kennelben tartotta,azóta mehet szabadon mióta náluk van. Amikor a kutyust levisszük nem tudja, hogy miért van lent, csak játszani akar meg ölben lenni.Pedig fent a lakásban is meg kapja a játszást és a tör?dést.

Legjobb válasz: ( mikor fent pisil,vagy tojik, szedd fel,de ne dobd ki, késõbb, mikor kiviszed ,vidd magaddal a csomagot , kint pedig leteszed a földre ,a kutya meg teszi a dolgát,a szagok miatt, 2-3 eset után megérti ,hogy mit akarsz . mikor fent csinálná felkapod,és viszed ,az elsõ pár hétben iszik napi 0,5-1 litert , a hólyagja meg 1 dl-es ! nem birja soká. merthogy nem ért emberül,mi meg nem beszélünk kutyául :) persze a levitt csomagot tedd zacskóba és dobd ki:) meg amit lent produkált azt is szedd fel !!! reggel felkel= kiviszed az udvarra ,pisi ,esetleg kaki ,majd dícséret. reggeli után = kiviszed az udvarra ,pisi ,esetleg kaki ,majd dícséret. délelõtt =.. délben = délután = stb az elsõ pár hétben napi 8 × 10 × kell kivinned ,lehetõleg ugyanabban az idõben. miután felébred, kaja után valamivel ( ne azonnal ),stb addig is a lakás egy pontját,vagy többet fogja használni. kutyapelus,ujságpapir,stb. de ,mindíg mosd fel FERTÕTLENÍTÕVEL-HIPÓ-DOMESTOS, hogy ne érezze a szagot annyira ! 4-5 hónapos korára szobatiszta lessz . ha a lakásban nem érzi a saját szagát,kint pedig igen ( mindíg ugyanoda vidd ),akkor oda fog piszkítani .

( mikor fent pisil, vagy tojik, szedd fel, de ne dobd ki, késõbb, mikor kiviszed , vidd magaddal a csomagot , kint pedig leteszed a földre , a kutya meg teszi a dolgát, a szagok miatt, 2-3 eset után megérti , hogy mit akarsz . mikor fent csinálná felkapod, és viszed , az elsõ pár hétben iszik napi 0, 5-1 litert , a hólyagja meg 1 dl-es ! nem birja soká. merthogy nem ért emberül, mi meg nem beszélünk kutyául :) persze a levitt csomagot tedd zacskóba és dobd ki:) meg amit lent produkált azt is szedd fel !!! reggel felkel= kiviszed az udvarra , pisi , esetleg kaki , majd dícséret. reggeli után = kiviszed az udvarra , pisi , esetleg kaki , majd dícséret. délelõtt =.. délben = délután = stb az elsõ pár hétben napi 8 × 10 × kell kivinned , lehetõleg ugyanabban az idõben. miután felébred, kaja után valamivel ( ne azonnal ), stb addig is a lakás egy pontját, vagy többet fogja használni. kutyapelus, ujságpapir, stb. de , mindíg mosd fel FERTÕTLENÍTÕVEL-HIPÓ-DOMESTOS, hogy ne érezze a szagot annyira ! 4-5 hónapos korára szobatiszta lessz . ha a lakásban nem érzi a saját szagát, kint pedig igen ( mindíg ugyanoda vidd ), akkor oda fog piszkítani .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem hasznosak lesznek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!