Találatok a következő kifejezésre: Árt az egészségének, ha a cicát (1 db)

Árt az ember egészségének, ha a cicát a lakásba beengedjük?

Ezt csak azért kérdezem, mert van két nagyon édi cicusunk, és kinti cicák. Mi falun élünk, és ilyenkor télen megsajnáljuk, olyan hideg van, be szoktuk mostanság engedni ?ket, hadd melegedjenek. De mivel a macsek köztudott, hogy mindenfele mindent bejár, ? több mindent összeszedhet...És így ha az ember beengedi, nem kaphat el t?le valami betegséget??? Inkább maradjon csak kint??? Egyébként szép tiszta, egészséges cicák, de akkor is. Én szeretném ha bent is lehetnének, de egy kicsit félek, és sok ember riogat is vele, hogy nem egészséges...

Legjobb válasz: Macskanátha, veszettség ellen be lehet oltani õket, féregteleníteni meg lehet tablettával... tehéát ez nem lehet akadály :) nálam is kijárnak, de be is jöhetnek.

Macskanátha, veszettség ellen be lehet oltani õket, féregteleníteni meg lehet tablettával... tehéát ez nem lehet akadály :) nálam is kijárnak, de be is jöhetnek.
Nézzük csak, van a macskanátha, amit elkaphatsz, de gond nélkül végig megy a szervezeteden, és akkor már védett leszel egy életre.Ilyen a toxoplazma is.Ne gondolj nagy betegségekre.1-2 nap láz és kész.Egy egészséges felnõtt vagy gyermek immunrendszerét nem viselik meg nagyon.(Csecsemõ és terhes kismama más tészta.) A harmadik, amirõl tudok az a bélféreg, de az is gyógyszeresen kikezelhetõ.(No meg a székletedben lévõ fehér kukacok egértelmû jelei.De ha szoktatok a cicáknak féreghajtót adni, akkor nem hiszem, h férgesek lennének.) Amúgy nem kell félni tûlük.Én gyerekkoromban együtt ettem a cicával.Egy falat süti a macsnak egy nekem.Soha eszembe sem jutott, h bajt is kaphatok tõlük.
23 éves vagyok és nézegetve a gyerekkori fényképeimet kevésen vagyok macsek nélkül lencsevégre kapva:) .Bár kertes házban lakunk a cicák többet vannak bent, mint kint:) Még nem kaptunk el tõlük semmit sem!:) Nyugodtan telepedhetnek sztem a fotelbe a törpedorombolók! Hidd el, meg fogják hálálni!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehet kismacskát egy kutyával összeszoktatni?

A kutyám 4 éves, a kismacskát nem tudom, mert az uton találtam, de még kölyök.

Na tehát, tegnap reggel, gyakorlatra menet találtam egy kismacskát. A tanárom megengedte, hogy bevigyem a tanműhelybe, és majd ha megyek haza délután, hazaviszem.
Csak az a baj, hogy nekem már van egy kutyám. Aki nem bántja a macskákat, mindig játszana velük. Tehát tegnap délután haza is vittem, a kutyám csóválta a farkát, meg szaglászta, viszont a macska fújt rá, meg nagyon félt tőle. Most ideiglenesen a szomszédomnál van, de csak amíg eldöntjük, hogy mi legyen vele.
Én nagyon szeretném megtartani, tegnap is végigbőgtem az egész napot. Egész nap ott volt bent velem gyakorlaton, az ölembe aludt, meg a benti pulóveremen feküdt. Nagyon megszerettem, és olyan jó lenne, ha itt maradhatna. Viszont az nem szeretném, ha az egyik bántaná a másikat, pl. a macska odakapna a kutyának és kikarmolná a szemét (hallottam már ilyet).

7

Szerintetek mi lehet cirmossal?

A cicámnak mind a 2 szeme full csipa,meg folyik belőlle valami.Gyakorlatilag ugy be van dagadva a szeme alja hogy alig lát vele.és nagyon tüsszög.Folyamatosan nyávog.Mit lehet vele csinálni?

8

Nem lesz baja, ha rágcsálja?

A cicám erőszeretettel rágcsálja a szobában lévő Yukkát és a sárkányvirágot ( bár utóbbit inkább csak pofozza).
Utánaolvastam a neten és ezeket elvileg nem említik a cicára mérgező növények között. Ugye tényleg nem lehet baja tőle?

1

Vajon el kaphatja?

Mindenki elkapta a hányós, hasmenéses vírust és a 10 hetes kiscicát senkihez nem tudjuk berakni, hogy elkerülje a vírust.
Vajon elkaphatja?

4

Harmadik szemhély előreesése?

A macskám kinti cica, és pár napja észre vettem,hogy kint van neki ezaz úgy nevezett 3. szemhélya, érdekes mert ha lámpába néz vissza megy neki amúgy meg félig / negyedik kint van, de semmi baja, nem nyágod, eszik, játszik.
Természetesen ha nem múlik el neki, elviszem az orvoshoz.
De olvastam neten, hogy ez előfordul főleg kölyök cicáknál (enyém csak pár hónapos)
És álltalában magától elmúlik 1-2 hét múlva.
Ha valakinek már volt része ilyenben acicájával és leirná, hogy mi lett a vége esetleg mit mondott az orvos azt megköszönném :)

1

Ismeretlen fertőzésben elpusztult macska után mennyi idővel lehet új macskát hozni a házba?

Fenn állhat e az új macska fertőződése? Milyen óvintézkedéseket érdemes tenni? takarítás fertőtlenítés stb...

1

Masfel eves him macskamnak mi baja lehet?

Nagyon megy a hasa, hanyik es nagyon gyenge. Etvagyanak semmi baja de kihanyja es nagyon megy a hasa. nemreg eszrevettuk hogy ferges. Arra mar kapott gyogyszert. Esetleg valami mas tipp, hogy mit tehetnek vele?

4

Ez a macska ilyen kövér vagy fel van fúvódva, esetleg vemhes?

http://kepfeltoltes.hu/view/131021/Teljes_k_perny__r_gz_t_se..
Szerintem nagyon kidudorodik így fentről nézve.

3

Mit csináljak, hogy a kismacska ne kakizza össze az ágyamat? Rá lehet szoktatni alomra?

Macskaki

1

Miért utasítják el az anyamacskák a már többhónapos macskáikat?

Azt vettem észre egy idő után (olyan 4-5 hónap után) elkezdenek fújolni rájuk és már nem foglalkoznak velük, gyakran össze is verekszenek. Miért? Egy háznál van az anya és a fia is, de mintha nem is tartoznának össze, teljesen távolságtartóak, leginkább az anya, a fián csak azt látom hogy nem érti mi van.:D és ezért nem is közelít már az anyjához.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!