Találatok a következő kifejezésre: Árt az egészségének, ha a (6 db)

Árt az egészségemnek, ha az ételt mikrohullámú sütőben melegítem meg? Mi lehet hosszútávon a következménye?

Legjobb válasz: Senki sem tudja. A villamosmérnökök szerint nem árt. Egyes táplálkozási szakemberek szerint viszont igen. Egyes kutatások a mikrózott bébiételt teszik felelõssé azért, mert mostanában nagyon megnõtt a kisgyerekkori gyomorrákos esetek száma. Kering a neten egy hoax, ami szerint ha a magot mikrózott (majd természetesen lehûtött) vízzel öntözöd, nem kel ki. Még nem próbáltam ki, de tervezem. Én úgy vagyok vele, hogy nem bizonyított, hogy káros, de az ellenkezõje sem bizonyított. Ha lehetõségem van máshol melegíteni, akkor nem használok mikrót. De pl. a munkahelyemen nincs más választásom.

Senki sem tudja. A villamosmérnökök szerint nem árt. Egyes táplálkozási szakemberek szerint viszont igen. Egyes kutatások a mikrózott bébiételt teszik felelõssé azért, mert mostanában nagyon megnõtt a kisgyerekkori gyomorrákos esetek száma. Kering a neten egy hoax, ami szerint ha a magot mikrózott (majd természetesen lehûtött) vízzel öntözöd, nem kel ki. Még nem próbáltam ki, de tervezem. Én úgy vagyok vele, hogy nem bizonyított, hogy káros, de az ellenkezõje sem bizonyított. Ha lehetõségem van máshol melegíteni, akkor nem használok mikrót. De pl. a munkahelyemen nincs más választásom.
Ezt kb 10 perce olvastam. Mikrohullámú sütõ Mikróban alkalmazott sugárzás hatására számos táplálékrész, mint például a tojás fehérje (állati és növényi fehérjék), vagy a glükóz (szõlõcukor, képlete: C6H12O6), természetellenes módon részeikre esnek szét. Az ételek vitális energiatartalma 90%-ról 60%-ra esik vissza. Tejben és a gabonákban új kötések keletkeznek a sugárzás hatására, és ezek kivétel nélkül rákkeltõ tulajdonsággal bírnak. Mikróval kezelt táplálék a vérkép elváltozását okozza. Olyan kezdeti állapot kialakulását okozza, amilyen elváltozásokat, közvetlenül a rákos megbetegedés elõtt állókon lehet megfigyelni. A használót érõ sugárzásból adódó károk többek között az idegkárosodások, a krónikus megbetegedések, vagy szürke hályog. Ezek a gyakran makrózók tünetei. Valamennyi közül a vérrel kevésbé ellátott szervek, így például, a szemek vannak a legtöbb veszélynek kitéve. Ez a technika is több kárt okoz, mint amennyi elõnye van, inkább érdemesebb melegítésre használni gáztûzhelyt, vagy sütõt. Tovább tart, de így lehet, hogy az életed is hosszabb lesz, vagy nem vakulsz meg. Ezt a hotdogon találtam. Itt a teljes cikk. http://www.hotdog.hu/blog/egyember001_blogja
Én úgy tudom, hogy nem árt. Ami ártalmas, ha rosszul zár a mikro és közel állsz (ez a nagyon régi mikróknál fordulhat elõ) ill. ha olyan mûanyag edényben melegítesz, amit nem erre találtak ki, mert abból kioldódhat káros anyag. Szerintem a magok fõzés után sem kelnek ki... bár még én sem próbáltam :)

Árt az ember egészségének, ha a cicát a lakásba beengedjük?

Ezt csak azért kérdezem, mert van két nagyon édi cicusunk, és kinti cicák. Mi falun élünk, és ilyenkor télen megsajnáljuk, olyan hideg van, be szoktuk mostanság engedni ?ket, hadd melegedjenek. De mivel a macsek köztudott, hogy mindenfele mindent bejár, ? több mindent összeszedhet...És így ha az ember beengedi, nem kaphat el t?le valami betegséget??? Inkább maradjon csak kint??? Egyébként szép tiszta, egészséges cicák, de akkor is. Én szeretném ha bent is lehetnének, de egy kicsit félek, és sok ember riogat is vele, hogy nem egészséges...

Legjobb válasz: Macskanátha, veszettség ellen be lehet oltani õket, féregteleníteni meg lehet tablettával... tehéát ez nem lehet akadály :) nálam is kijárnak, de be is jöhetnek.

Macskanátha, veszettség ellen be lehet oltani õket, féregteleníteni meg lehet tablettával... tehéát ez nem lehet akadály :) nálam is kijárnak, de be is jöhetnek.
Nézzük csak, van a macskanátha, amit elkaphatsz, de gond nélkül végig megy a szervezeteden, és akkor már védett leszel egy életre.Ilyen a toxoplazma is.Ne gondolj nagy betegségekre.1-2 nap láz és kész.Egy egészséges felnõtt vagy gyermek immunrendszerét nem viselik meg nagyon.(Csecsemõ és terhes kismama más tészta.) A harmadik, amirõl tudok az a bélféreg, de az is gyógyszeresen kikezelhetõ.(No meg a székletedben lévõ fehér kukacok egértelmû jelei.De ha szoktatok a cicáknak féreghajtót adni, akkor nem hiszem, h férgesek lennének.) Amúgy nem kell félni tûlük.Én gyerekkoromban együtt ettem a cicával.Egy falat süti a macsnak egy nekem.Soha eszembe sem jutott, h bajt is kaphatok tõlük.
23 éves vagyok és nézegetve a gyerekkori fényképeimet kevésen vagyok macsek nélkül lencsevégre kapva:) .Bár kertes házban lakunk a cicák többet vannak bent, mint kint:) Még nem kaptunk el tõlük semmit sem!:) Nyugodtan telepedhetnek sztem a fotelbe a törpedorombolók! Hidd el, meg fogják hálálni!

Ha a májusban kapott receptet nem váltottam be, arra rájöhet az orvos? És ha igen, akkor ennek lesz valami következménye (most nem az egészségemre gondolok)?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi. Ha valóban beteg vagy a te felelõsséged hogy kiváltsd amit felírt..és hogy segíts magadon. ha meg pl. vki odamegy mert szimulál felír a doki vmit..szinte senki nem váltja ki, + van az az eset is amikor nincs rá pénz.

Nem lesz semmi. Ha valóban beteg vagy a te felelõsséged hogy kiváltsd amit felírt..és hogy segíts magadon. ha meg pl. vki odamegy mert szimulál felír a doki vmit..szinte senki nem váltja ki, + van az az eset is amikor nincs rá pénz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :) És amúgy mi a helyzet, hogy ha egy olyan gyógyszerrõl van szó, amit rendszeresen kéne szednem? Úgy értem, hogy kb. 2 havonta újra íratnom kéne? (Nem lenne érdemes belemerülni a részletekbe, de mondjuk úgy, hogy megvan rá az okom, hogy nem akarom szedni)
Ha nem akarod szedni vagy nincs rá szükséged miért íratod fel???
A kérdező hozzászólása: Nem kértem én az orvostól, hogy írja fel.
Nem csak rájöhet de hivatalosan meg is tudja nézni az OEP honlapján:) ( de ez már orvosra válogatja, ki minek néz utána) Egyébként meg beszéld meg vele, hogy miért nem szeded, mit gondolsz a problémádról, lehet közös nevezõre tudtok jutni.!!
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már rá, hogy beszélek vele. De az olyan kínos, hogy csak ezért megyek el hozzá. Egyszer jártam eddig nála, de annak is kb. fél éve. Majd ha beteg leszek(ami elég ritkán fordul elõ), akkor ezt is megbeszélem vele.


Jah ha barnás akkor kicsit tovább hagytad égve a gyertyát...
azt megnezed mit eszel?! rinya...
Ja az nem érdekel, hogy a gyárak is károsak. Az bezzeg érdekel, hogy a dohányosokat csesztesd. Jézusom, látom neked sincs jobb dolgod. "És ha otthon dohányzik, még "joga is van hozzá", annak ellenére, hogy egész nyáron zárva kell tartanod az ablakot miatta. " Ez te sem gondolod komolyan ugye? Ez a dohányos mizéria, kicsit már unalmas és fárasztó. Végezetül, igen én is dohányzom. Lehet lepontozni, nagyon "szomorú" leszek miatta. :)
[link] nem tudom, mennyire lesz hasznos, de itt van pár külföldi példa. hallottam már angliai magyartól, h ha az angol lát egy tilos a dohányzás táblát, akkor nem gyújt rá, vagy máshol- ahogy a fenti példából is látszik- ha rászólsz, h ne bagózzon, akkor abbahagyja általában külföldön, addig Magyarországon az sem zavarja, h 15 cm-re a tilos a dohányzás tábla mellett gyújtott rá. Magyarországon az emberek nagy része egyszerûen túlságosan primitív ahhoz, h figyeljen másikra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Ja az nem érdekel, hogy a gyárak is károsak. Az bezzeg érdekel, hogy a dohányosokat csesztesd. Jézusom, látom neked sincs jobb dolgod. "És ha otthon dohányzik, még "joga is van hozzá", annak ellenére, hogy egész nyáron zárva kell tartanod az ablakot miatta. " Ez te sem gondolod komolyan ugye? Ez a dohányos mizéria, kicsit már unalmas és fárasztó. Végezetül, igen én is dohányzom. Lehet lepontozni, nagyon "szomorú" leszek miatta. :) " valószínûleg azért nem érdekli, mert tudja, h a gyárakat/autókat egy szinten kezelni egy élvezeti cikkel ( cigi), orbitális baromság. ha te ezt nem fogod fel, az a te szegénységi bizonyítványod, és egyébként sem kifogás, h azért kell elviselni, h a pofámba fújják a füstöt, mert a gyárak is károsak. Hát ha nem írod le, h bagós vagy, rá nem jöttünk volna. 99%-otok ilyen primitív kifogásokkal jön. képzeld, én régen olyan suliba jártam, ahol a legtöbb ember bagózott. csak kint a suli elõtt, mégis olyan büdös volt a ruhájuk, h az összes füzetem, táskám átvette a szagot, pedig a teremben nem is cigiztek. persze minek is magyarázok olyannak, aki fizet azért, h nehezen kapjon levegõt és károsítja a tüdejét (ergo ostoba), meg bûzlik mindene a cigitõl (igénytelen).
Szeretném megosztani veletek, az én szív szorító történetemet. Tini korba a menõségbõl indul a dohányzás a fiúk és a lányok körébe. Nálam is megvolt elszívtam a haverokkal suli alatt napi fél dobozzal, 6-7hónap múlva azt érettségi elõtt meghalt nagyapám áttétes tüdõ rákja volt a halálos ágyán fogta a kezemet és láttam a tekintetében hogy valamit mondani akár de szinte már allig bírt, közelbb hajoltam hozzá és azt sugta nehézkesen a fülembe "drága kis unokám sok mindenen fogsz átmenni az életben, de egy valamit tanulj meg soha ne hagyd hogy olyan dologhoz nyúlj ami belülrõl felõröl és lassan pusztít el" kezdetben nem értettem nagyapám szavait, de ahogy teltek a napok és a hetek a temetése után jöttem rá igazán hogy mire célzott. Másnap délben a barátaimmal összes gyûltünk és mondtam a haverok elõtt kell ez nekünk sárga hiányos fogazat, bûdõs száj, kéz, tüdõrák, nagyapám az élõ példa stb. erre kinevettek. Jól van csináljátok csak! ordítottam rájuk de én nem teszem tönkre ezzel a vacakkal az életem! érettségi után elkezdtem aktívan sportolni futni, kondizni, a matek érettségim nem sikerült jól ezért technikus képzésre jelentkezten nem tartottak sose semmire engem mert lusta voltam de én bebízonyítottan hogy igenis képes vagyok mindenre azóta is és ennek már több mint 8-9éve. Tavaly volt az évi érettségi találkozom és amit láttam az szörnyû volt a volt régi haveri körömbõl 1ember elhalálozott szájrákos lett, a másik alkoholista lett és lánc dohányos, a harmadik a drogokhoz nyúlt mert a felesége elhagyta, a negyedik és egyben legjobb haverom teljesen ráncos fejjel és szó szerint rohadt fogazattal mosolygott rám. Ezek után lehet mérlegelni hogy megéri e?
Köztéren, pl. buszmegállóban, ahol ki van írva, hogy tilos a dohányzás, ott van egy telefonszám is, ahol bejelentést tehetsz. Talán a többi esetben is tudnak segíteni. Mindenesetre lakókörnyezet zavarása esetén a Levego Munkacsoport jogeseteibõl tudsz válogatni, a levego.hu honlapon a Tanácsadó Iroda menüpont alatt vannak ezek.

Mit lehet tenni, ha az apa a kapcsolattartást arra használja fel, hogy a gyerekekre negatív hatással van, veszélyezteti egészségi, erkölcsi és szellemi fejlődésüket és az anyjuk ellen hangolja?

14 év házasság után,2009 év eleje óta élünk külön vagyonközösségben a volt férjemmel, mert nem volt hajlandó tovább hozzájárulni a családja életéhez, kijelentette, most csak ő és csak is ő a legfontosabb, lenullázta érzelmileg, anyagilag az egész családot, elveszítettük a közös családi házunkat. Egy év vívódás és viszály után beadtam a válókeresetet.2011 szeptemberében kimondták a válást, a három közös fiúnkat nálam helyezték el (12,14, és 16 évesek).2010 júliusáig a közös családi házunkban egy fedél alatt éltünk,2011 novemberéig a két nagyobb fiúnk szinte szóba sem akart állni az apjával és a láthatáskor sem mentek vele egy - két alkalmat kivéve, akkor is az én unszolásomra, de az apuka sem kereste a lehetőségét annak, hogy a gyerekekkel jobb kapcsolata lehessen. A kicsivel folyamatos volt a kapcsolattartás, aminek a vége az lett, az apuka próbálta meggyőzni a gyereket, vele éljen, mert akkor neki csak egy gyerek után kéne tartásdíjat fizetnie. Ezek után a kicsi nagyot csalódott az édesapjában és folyamatosan romlani kezdett köztük a kapcsolat, mára már fordult a helyzet, most már ő nem akar menni és a két nagy igen. A válás 2011 szeptemberi kimondása után, az apa bejelentést tett ellenem a gyámhivatalhoz, hogy akadályozom illetve én nem biztosítom részér a láthatást, ez nem így volt, hanem a 2 gyerek nem akart menni vele, bármit mondtam nekik. Az elköltözését követően több mint egy évig eszébe sem jutott a két nagy fia, kizárólag csak a kicsi létezett a számára. Miután nem sikerült meggyőzni arról, hogy vele éljen, most a két bátyja van soron.2011 októberében a válás kimondása után 1 héttel a gyámhivatalhoz fordult, ekkor még a két nagyobb fiú erős ellenállást tanúsított, de sok - sok beszélgetéseink után meggyőztem őket, hogy próbáljanak meg az apjukkal jó kapcsolatot ápolni. November közepétől rendszeres a kapcsolattartás és hozzájárultam a kapcsolatuk javítása érdekében, hogy a 2 hetes láthatáson kívül akkor találkozhassanak amikor szeretnének. Az eredmény, az utóbbi 3 hónap alatt a két idősebb gyerek teljesen ellenem fordult, a legidősebb minden létező tantárgyból bukásra áll és hasonlóképen az öccse is, a kicsit az édesapjuk és az élettársa segítségével kiutálták maguk közül csakhogy ne menjen velük, mert olyan dolgok történnek ( apával és a párjával közös dohányzások, hazugságra nevelés, tisztálkodás rendszeres elmulasztása,lopásra való tanítás, az iskolából való lógáshoz való támogatás, közös csavargások, bulizás, ellenem való hangolás stb. ) és olyan szavak hangzanak el amiről nekem nem szabad tudnom. Így most a kicsi már 2 alkalommal nem volt még csak a kötelező láthatáson sem. Az utóbbi 2 hónapban odáig fajult a helyzet, hogy a 16 éves gyerek bejelentette, Õ az apjánál szeretne élni és az indok az volt, nem bírja a kötöttséget, apánál azt csinál amit akar, ott nincsenek szabályok és buli az élet. Természetesen mivel tudom, hogy még rosszabb lenne a helyzet, mint most, nem engedtem el, de nem is zárkóztam el a lehetőségtől. Arra kértem, míg az iskola tart addig maradjon és javítsa ki a jegyeit. Úgy tűnt talán még meg is gondolja magát és visszazökken a megszokott életritmusunkba, de minden láthatás után ugyanaz történik, napokig lekezelő, fölényes módon viselkednek az öccsével együtt, nem fogadnak szót minden nap szó nélkül eltűnnek otthonról és este 8 - 9 előtt haza sem érnek, a telefonjaikat eladták, csakhogy ne érjem el őket, ha az apjuktól kérdezem, ott vannak e vagy nem válaszol vagy letagadja és utólag kiderül, mégis ott voltak. Mit tudok ilyen esetben tenni? Hova lehet ilyen problémával fordulni? Mit tegyek annak érdekében, hogy megakadályozhassam a gyermekeim életének végérvényes kisiklását?

Legjobb válasz: EZT "November közepétõl rendszeres a kapcsolattartás és hozzájárultam a kapcsolatuk javítása érdekében, hogy a 2 hetes láthatáson kívül akkor találkozhassanak amikor szeretnének. Az eredmény, az utóbbi 3 hónap alatt a két idõsebb gyerek teljesen ellenem fordult, a legidõsebb minden létezõ tantárgyból bukásra áll és hasonlóképen az öccse is, a kicsit az édesapjuk és az élettársa segítségével kiutálták maguk közül csakhogy ne menjen velük, mert olyan dolgok történnek ( apával és a párjával közös dohányzások, hazugságra nevelés, tisztálkodás rendszeres elmulasztása,lopásra való tanítás, az iskolából való lógáshoz való támogatás, közös csavargások, bulizás, ellenem való hangolás stb. ) és olyan szavak hangzanak el amirõl nekem nem szabad tudnom." a gyámhatóságon meséld el, és kérd, hogy a láthatás ellenörzés mellett történhessen.

EZT "November közepétõl rendszeres a kapcsolattartás és hozzájárultam a kapcsolatuk javítása érdekében, hogy a 2 hetes láthatáson kívül akkor találkozhassanak amikor szeretnének. Az eredmény, az utóbbi 3 hónap alatt a két idõsebb gyerek teljesen ellenem fordult, a legidõsebb minden létezõ tantárgyból bukásra áll és hasonlóképen az öccse is, a kicsit az édesapjuk és az élettársa segítségével kiutálták maguk közül csakhogy ne menjen velük, mert olyan dolgok történnek ( apával és a párjával közös dohányzások, hazugságra nevelés, tisztálkodás rendszeres elmulasztása, lopásra való tanítás, az iskolából való lógáshoz való támogatás, közös csavargások, bulizás, ellenem való hangolás stb. ) és olyan szavak hangzanak el amirõl nekem nem szabad tudnom." a gyámhatóságon meséld el, és kérd, hogy a láthatás ellenörzés mellett történhessen.
Próbálj bizonyítékot szerezni elõször az apa rossz hatására! Pl. e-mailben kérdezd meg a gyerektõl, mibõl áll az a szabdság apánál, hátha itthon is megoldjuk.Ne robbants bombát, amíg nincs bizonyítékod az apa rossz hatására! Kamasz gyerekekre nagyon nehéz hatni, ha vki szabadságot ad, haverként kezel, nyilván ahhoz húz. Biztosítsd ki magad, a jövõben hálásak lesznek érte a gyerekeid, ha most nem hagyod lezülleni õket. Tõlük nyelj mijndent, kinövik.Szép egy apa, sajnállak.
Apukát fel kell jelenteni, amennyiben bizonyítani is tudod a dolgokat, mert ez gyermek veszélyeztetés, BTK!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!