Találatok a következő kifejezésre: Árt az egészségének, ha (14 db)

Árt az egészségemnek, ha az ételt mikrohullámú sütőben melegítem meg? Mi lehet hosszútávon a következménye?

Legjobb válasz: Senki sem tudja. A villamosmérnökök szerint nem árt. Egyes táplálkozási szakemberek szerint viszont igen. Egyes kutatások a mikrózott bébiételt teszik felelõssé azért, mert mostanában nagyon megnõtt a kisgyerekkori gyomorrákos esetek száma. Kering a neten egy hoax, ami szerint ha a magot mikrózott (majd természetesen lehûtött) vízzel öntözöd, nem kel ki. Még nem próbáltam ki, de tervezem. Én úgy vagyok vele, hogy nem bizonyított, hogy káros, de az ellenkezõje sem bizonyított. Ha lehetõségem van máshol melegíteni, akkor nem használok mikrót. De pl. a munkahelyemen nincs más választásom.

Senki sem tudja. A villamosmérnökök szerint nem árt. Egyes táplálkozási szakemberek szerint viszont igen. Egyes kutatások a mikrózott bébiételt teszik felelõssé azért, mert mostanában nagyon megnõtt a kisgyerekkori gyomorrákos esetek száma. Kering a neten egy hoax, ami szerint ha a magot mikrózott (majd természetesen lehûtött) vízzel öntözöd, nem kel ki. Még nem próbáltam ki, de tervezem. Én úgy vagyok vele, hogy nem bizonyított, hogy káros, de az ellenkezõje sem bizonyított. Ha lehetõségem van máshol melegíteni, akkor nem használok mikrót. De pl. a munkahelyemen nincs más választásom.
Ezt kb 10 perce olvastam. Mikrohullámú sütõ Mikróban alkalmazott sugárzás hatására számos táplálékrész, mint például a tojás fehérje (állati és növényi fehérjék), vagy a glükóz (szõlõcukor, képlete: C6H12O6), természetellenes módon részeikre esnek szét. Az ételek vitális energiatartalma 90%-ról 60%-ra esik vissza. Tejben és a gabonákban új kötések keletkeznek a sugárzás hatására, és ezek kivétel nélkül rákkeltõ tulajdonsággal bírnak. Mikróval kezelt táplálék a vérkép elváltozását okozza. Olyan kezdeti állapot kialakulását okozza, amilyen elváltozásokat, közvetlenül a rákos megbetegedés elõtt állókon lehet megfigyelni. A használót érõ sugárzásból adódó károk többek között az idegkárosodások, a krónikus megbetegedések, vagy szürke hályog. Ezek a gyakran makrózók tünetei. Valamennyi közül a vérrel kevésbé ellátott szervek, így például, a szemek vannak a legtöbb veszélynek kitéve. Ez a technika is több kárt okoz, mint amennyi elõnye van, inkább érdemesebb melegítésre használni gáztûzhelyt, vagy sütõt. Tovább tart, de így lehet, hogy az életed is hosszabb lesz, vagy nem vakulsz meg. Ezt a hotdogon találtam. Itt a teljes cikk. http://www.hotdog.hu/blog/egyember001_blogja
Én úgy tudom, hogy nem árt. Ami ártalmas, ha rosszul zár a mikro és közel állsz (ez a nagyon régi mikróknál fordulhat elõ) ill. ha olyan mûanyag edényben melegítesz, amit nem erre találtak ki, mert abból kioldódhat káros anyag. Szerintem a magok fõzés után sem kelnek ki... bár még én sem próbáltam :)

Árt az egészségének, ha néha tápot, néha pedig házi kosztot kap?

Nem mindig van időm és alapanyagom,hogy főzhessek a kutyámnak.Hetene 2-3szor kap főtt ételt. (A házi koszt alatt azt értem,ami kimondottan neki lett csinálva) Máskor pedig (Acana) tápot kap.Ez így nem árt neki?Vagy jobb,ha nem össze-vissza adom?

Legjobb válasz: Nem árt neki, teljesen jó. Én is szoktam így.

Nem árt neki, teljesen jó. Én is szoktam így.
A kosztra biztos nem panaszkodhat a kutyád!
Persze jó így :) Sokan így csinálják.
Õszintén szólva szerintem nem a legjobb. Vagy csak ez vagy csak az, de a kétféle etetés váltogatása megterhelheti a gyomrát hosszú távon. Én a táp mellett adok neki néha csontot, vagy kis nyers húst de akkor is van egy állandó alap ami a táp.
Én úgy szoktam hogy lefõzök egy nagy adag húsos dolgot neki. Fûszert mellõzni kell.általában dobálok bele neki kis bacon darabokat vagy sonkàt hogy azzal összefõjjön a husi. Egy làbosnyi kaja megvan kb 1000-1200ftbõl mivel akciósan veszem az alapanyagokat. Lesz így egy szaftossabb husis fõtt kaja. Ezt szoktam összekeverni a premium tàpjàval. És vettem még külön vitamint neki amiben van kálciumtól kezdve minden. Drága volt de sok van benne. Mivel premium tàpot keverek a fõtt kajàjához ezért csak egy szem vitamint teszek a kajájàba. A vitamin adagolást az állatorvosunkkal egyeztettem mert azzal is vigyázni kell.
Attól függ mit értesz házi kost alatt. Ha embernek való fûszeres ételmaradékot, akkor én azt nem adnám. Ha külön fõzöl néha neki és azt adod ami ugye nem fûszeres, akkor az jó. Én néha tápot, néha pedig nyers dolgokat adok, pl. nyers nyúl, nyers pulyka, nyers hal, répa, alma, sütõtök, stb.
Ha fiú akkor meg fõleg.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk 12-13 éves korban.
hát én 15 voltam mikor elkezdtem ...és telitalpúval, meg kisebb sarokkal...hát nem tom, esetleg 13-14 de kicsivel kezd nagyon...nem is tom...
árt. fõleg a gerincnek
hogy ne ártana? eldeformálódik a talp, a gerinced tönkremegy, huszonévesen már olyan hátfájós leszel mint az öreg anyókák.
persze, hogy árt
Néha-néha fel lehet venni, ünnepekre buliba, de állandóan inkább ne tedd (max, amit elõttem is írtak, valami telitalpú, párcentis sarokkal, kerek orral fazont nézz ki). Sajnos én elrettentõ példa lettem, mivel kiskorom óta tûsarkú cipõt hordtam, hegyes orral, és szépen kinõtt két nagy bütyök a lábfejemen. A nagyobbik gond, hogy ezt hiába mûtteted meg késõbb, mert sajnos idõvel visszanõ. Nekem szerencsére a gerincemmel nem lett gond, de ez is elég, hidd el.
A kérdező hozzászólása: Nem állandóan gondoltam, hanem évnyitó, évzáró, színház, ilyesmi.11 centis az sok 14 évesnek?:S
Sok! Maximum 5-öt engednék, abban talán még járni is tud és nem néz ki röhejesen.


Maszturbálás mennyire árt az egészségre ha gyakran csinálja az ember?

Lassan már 40 éves leszek,párkapcsolatban élek.Nem tudom minek nevezzem magam de sex örült vagyok talán,naponta maszturbálok legalább 3-4szer jó pár éve.A párommal max heti 1 alkalommal szexelünk,nem kivánja.A kérdésem,szerintetek ha 3-4szer maszturbálok naponta,az majd kihat az egészségemre???Félek egy sziv infarktustol,köszi előre is a válaszaitok.

Legjobb válasz: Soha, semmikor, semmilyen körülmény közt nem ártalmas. No para! Egészséges! F25

Soha, semmikor, semmilyen körülmény közt nem ártalmas. No para! Egészséges! F25
ennek mi köze az életkorhoz? aki hülye, az 40 évesen is hülye
Hogy 40 évesen valakinek ennyi esze legyen... :D
Elhasználod az agysejtjeidet :DNem érzed úgy mintha butább lennél?
nem szárad ki, gyorsabban termeli ilyenkor egészségügyileg, ízületi kopás a válladban, csuklódban
Csináld csak, Majd akkor lesz gond, ha már magadnak sem kellesz.
Naponta 3-4, akkor pár nap mulva már nem lesz lövésed kiszáradsz.
napi 3-4? Na menj a pi..ba!
40 évesen annak kell infarktustól félnie, aki az egész életét végigfeküdte, mindenféle edzés nélkül és jelentõs túlsúlya van. amúgy meg ennyi idõsen nem vagy öreg. cseréld le a sárkányt egy 20-25 éves többet és örömmel kefélõ pipire.
Mivel orgazmust okoz, ezért nem lehet túl veszélyes. Ha az lenne, kihalt volna az emberi faj, mert mindenki félne tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak akik jó indulatú válaszokat írtak, a többiek meg "ignore". Kicsit megnyugodtam atttól amit irtatok de talán mégis le kéne csilapodnam, kevesebbszer üzni ezt a "sportot" :)

17"-es CRT TCO-99-ös szabványú monitor mennyire árt meg az egészségemnek, ha napi 12+ órát ~50 centi szemtávolságból használom két hétig, és minek árt pontosan?

17"-es CRT TCO-99-ös szabványú monitor mennyire árt meg az egészségemnek, ha napi 12+ órát ~50 centi szemtávolságból használom két hétig, és minek árt pontosan? Rövidlátó vagyok ennél messzebbről homályos a kép és erőltetem a szemeim amitől félórán belül szaggató fejfájást kapok. Volt tartalék szemüvegem, az (sajnos) két hete tört össze a másik tegnap. Az utcára spéci szemüveget kell hordanom (ezek is olyanok voltak), ezek leghamarabb két hét múlva lesznek kész, mert Nyugat-Európából jönnek a lencsék.

Legjobb válasz: Ha nem 50hz-en megy, akkor nem. De jobb lenne egy LCD.

Ha nem 50hz-en megy, akkor nem. De jobb lenne egy LCD.
Én azt tudom mondani hogy amikor a crt leváltottam lcd-re akkor bizony megszünt a szemkönnyezés stb. Sokat számít, különösen neked hiszen amúgy is rövidlátó vagy. Nem nagy befektetés, akár használtan is vehetsz lcd-t eléggé hosszú életûek. Mindenféleképpen cseréld le, érezni fogod a különbséget.
A csöves monitorok azért is ártalmasak, mert a felgyorsított elektronok, kilépve az üvegfelületbõl, nekivágódnak az arcodnak, szemednek. Ezért az ilyen monitorokat sosem szabad szembõl nézni, hanem kicsit elfordítva, valamilyen szögben. Ha meg gyengébb a szemed, akkor meg próbáld kihagyni ezt az idõt, amíg meg nem jön a szemüveged.
A kérdező hozzászólása: 85Hz-en megy, de egy hasonló színhûségû (nem TN filmes) és képernyõjû magasságú TFT-LCD (nem filmeket nézek rajta) min. 45-50e Ft akciósan is. A szemem viszonylag jó, csak hát nem, hibátlan mint senkinek. TCO-99-ös szabvány már kizárja a kivágódó porszemeket többek közt ezért nem kel rá a régi monitor szûrõ. CSAK hát az elektromágnestér.
Ez esetben nem lenne rossz valami polarizált lencsés szemüveg, vagy régebben kapható volt polarizált képernyõ-elõtét.
Semmit nem árt, tombolnak a hormonok.
Ártani nem árt.Még újnak számít nálad, majd ráunsz, és nem kívánod .
akkor árt, ha mást már nem si csinálsz, csak ezt. Elhanyagolsz mindekit és mindenkit. meg ha már fáj a farkad az nem baj ha egy órán át csinálod, a 7-8-at hogy éred el? vered egy órán át, közben elmész 7x?
* mindent és mindenkit
Fiú vagy ? Ha igen, hányszor mész el az egy óra alatt ? Legjobb, ha csak egyszer! Csináld úgy! Tartsd magad egy óráig folyamatosan az elfröccsenés elõtti állapotban 7-8-10-20-szor, ahányszor csak meg tudod állni ! A végén akkorát élvezel majd, hogy nem is gondoltad volna, hogy létezik ekkora élvezet a világon! És minden nap egyre tovább fogod bírni ! Ha lány vagy, élvezz minél többször az egy óra alatt ! Majd lesz neked is fiúd, aki szíves-örömest csinálja neked kézzel-szájjal 7-8x is egymás után. Szóval, ha fiú vagy nehogy rászoktasd magad a korai magömléshez, hogy egy nap gyorsélvezéssel 7-8x elmész !! A csajok azokat bírják, akik sokáig bírják!!!
Én ezt napi 7-8-at nem hiszem el.
Helló, én is 13 vagyok és ugyan ez a problémám napi 4-5x megyek el de van olyan hogy 6x. valaki tud segíteni?

Árt az egészségnek/szépségnek ha valaki sokat sír?

Legjobb válasz: ha egy szomorú film váltotta ki, akkor nem, ha viszont stressz miatt, akkor igen (tudom, egyszerû mondani, de kerüld a stresszes helyzeteket és embereket)

ha egy szomorú film váltotta ki, akkor nem, ha viszont stressz miatt, akkor igen (tudom, egyszerû mondani, de kerüld a stresszes helyzeteket és embereket)
Maga a sírás nem. De mivel a sírást valami kiváltja, ezért azt mondanám hogy igen. Például ha megverik, vagy sír mert nincs pénze élelmiszerre. Olyat aki csak úgy jókedvében bõg még nem láttam, de ha ez a helyzet, akkor nem árt.
A sírás inkább hasznos, mert segít levezetni a feszültséget, amit ha magadba fojtanál, az okozna betegségeket.

Egészségesen táplálkozok, de ha néha egészségtelenül eszek 1-2 napig az árt az egészségemnek?

pl: reggeli: gabonapehely(cukorral)

Legjobb válasz: nem lesz bajod nyugi

nem lesz bajod nyugi
Attól függ, hogy mit jelent a " néha ".

Tüdőgyulladásom van. Egy hét múlva egy fontos üzleti utam lesz, meg kellene arra gyógyulnom. Tudom, hogy az egészség minden üzletnél fontosabb, de akkor is jó lenne ha meggyógyulnék. Mit tegyek?

Szedem napi 2szer az antibiotikumot,3szor köptet?t,2szer acc-t egész nap forró mézes teát iszok, szinte csak fekszek egész nap. Mit ajánlotok még?

Legjobb válasz: Legjobb út a gyógyulás felé.Feküdd ki, ez nem játék. Nekem egyszerre volt tüdõgyuszim meg mellhártyagyuszim. Két hét kellett amíg rendbe jöttem. Szerintem egy hét az még hosszú idõ. De nem ám kimenni, meg táncolni, szigorúan feküdni. Meg aludjál sokat,az is regeneráló ilyen állapotban. És ne streszelj, mert késõbb gyógyulsz. Jó egészséget neked!

Legjobb út a gyógyulás felé.Feküdd ki, ez nem játék. Nekem egyszerre volt tüdõgyuszim meg mellhártyagyuszim. Két hét kellett amíg rendbe jöttem. Szerintem egy hét az még hosszú idõ. De nem ám kimenni, meg táncolni, szigorúan feküdni. Meg aludjál sokat, az is regeneráló ilyen állapotban. És ne streszelj, mert késõbb gyógyulsz. Jó egészséget neked!

Ha a májusban kapott receptet nem váltottam be, arra rájöhet az orvos? És ha igen, akkor ennek lesz valami következménye (most nem az egészségemre gondolok)?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi. Ha valóban beteg vagy a te felelõsséged hogy kiváltsd amit felírt..és hogy segíts magadon. ha meg pl. vki odamegy mert szimulál felír a doki vmit..szinte senki nem váltja ki, + van az az eset is amikor nincs rá pénz.

Nem lesz semmi. Ha valóban beteg vagy a te felelõsséged hogy kiváltsd amit felírt..és hogy segíts magadon. ha meg pl. vki odamegy mert szimulál felír a doki vmit..szinte senki nem váltja ki, + van az az eset is amikor nincs rá pénz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. :) És amúgy mi a helyzet, hogy ha egy olyan gyógyszerrõl van szó, amit rendszeresen kéne szednem? Úgy értem, hogy kb. 2 havonta újra íratnom kéne? (Nem lenne érdemes belemerülni a részletekbe, de mondjuk úgy, hogy megvan rá az okom, hogy nem akarom szedni)
Ha nem akarod szedni vagy nincs rá szükséged miért íratod fel???
A kérdező hozzászólása: Nem kértem én az orvostól, hogy írja fel.
Nem csak rájöhet de hivatalosan meg is tudja nézni az OEP honlapján:) ( de ez már orvosra válogatja, ki minek néz utána) Egyébként meg beszéld meg vele, hogy miért nem szeded, mit gondolsz a problémádról, lehet közös nevezõre tudtok jutni.!!
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már rá, hogy beszélek vele. De az olyan kínos, hogy csak ezért megyek el hozzá. Egyszer jártam eddig nála, de annak is kb. fél éve. Majd ha beteg leszek(ami elég ritkán fordul elõ), akkor ezt is megbeszélem vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!