Találatok a következő kifejezésre: Árt a vizsgálat, ha a (6 db)

Biztonságos az első vizsgálat terhesen? Nem árt a babának, ha megnyomja a hasam a doki?

Pár hetes terhes vagyok,nemsoká elmegyek az orvosomhoz els? vizsgálatra. Hallottam olyat, hogy ilyenkor megnyomkodják a hasat, és az veszélyes lehet. Félek ett?l. Remélem alaptalanul....

Legjobb válasz: Ne aggódj, az orvosok tudják hogyan kell megvizsgálni egy kismamát. Nekem is annyian mondták hogy ne menjek olyan korán, de már nagyon izgultam mit mond az orvos.

Ne aggódj, az orvosok tudják hogyan kell megvizsgálni egy kismamát. Nekem is annyian mondták hogy ne menjek olyan korán, de már nagyon izgultam mit mond az orvos.
Nekem egyáltalán nem nyomkodta a hasam csak óvatosan megvizsgálta a méhemet. Ne aggódj a doki nem fog olyat tenni ami árthat a babának!
Egyetértek. Én 5 hetesen voltam, de csak finoman kitapintotta a méhem és elküldött uhra. Ne félj, õ tudja hogy nyúlhat hozzád:-) Gratula a babához
Hát szerintem attól kell a legkevésbé félni, hogy az orvos olyat csinál, ami veszélyes, nyilván nem véletlenül orvos, szóval ért hozzá. És ilyenkor még amúgy sem kell annyira aggódni az ilyen dolgok miatt, jó vastagon védve van még a magzat, ilyen jellegû behatások nem nagyon tudnak benne kárt tenni. Ja, és gratulálok!
Én úgy tudom, hogy az elsõ vizsgálaton, pláne még ha korai a terhesség a hetek számát illetõen, akkor csak hasi ultrahangot készít és majd egy késõbbi idõpontra visszahív. DFe szerintem sem kell félni.
Nálunk az uh-kon kivül semmiféle hüvelyi vizsgálatot nem végeznek mert fokozná a vetélés kockázatát. De ez nem mindenhol van igy.
Hu regen rossz lenne ha a mehedben lenne a keszulek. a huvelyben van.
Hûvely vagy hasi ultrahang van!!Elösször álltalában hûvelyi de pl nekem a második babámnál csak hasi volt.
A hüvelyi UH-nál is csak a hüvelyben van.
ha a méhben lenne, azt hiszem nemsok nõtársunk élné túl, ha azt oda "felerõszakolnák" gondolj bele, hogy pl. egészségügyi vákumnál is tágítanak, (sõt altatnak)hogy a vákumot be tudják vezetni a méhbe.
A kérdező hozzászólása: Oké köszi...csak nagyon nem voltam képben :$

El küldtek afp-re arra vizsgálatra amit a 16. héten csinálnak de én akárhogy is számolom amit az orvosom megadott idöpontot a vizsgálatra az a 17. hétnek a második napja ez baj vagy ilyenkor még aktuális ez vizsgálat? és ha nem akkor mit kell tennem?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött 16. hét után, tehát azon a héten, amíg a 17. hét tart. Így a számítás megfelelõ, pont egy közép határidõt kell kikalkulálni, azaz betöltött 16. hét plusz 2-3 nap. Nyugi. Védõnõ vagyok.

Mindig a betöltött 16. hét után, tehát azon a héten, amíg a 17. hét tart. Így a számítás megfelelõ, pont egy közép határidõt kell kikalkulálni, azaz betöltött 16. hét plusz 2-3 nap. Nyugi. Védõnõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor mostmár nyugodt vagyok hogy semmit nem számoltam el.
De a kérdezõ épp azt írta, hogy a 17. hét második napja! De szerintem is izgulj emiatt, fõleg, hogy júliustól már nem is kötelezõ megcsináltatni.
Nem rég kaptam meg az Afp met. Ami 0, 28. Szerintem legalább 1 héttel dl vagyok számolva. Ill az én védõnõm pont 16 hetesen küldött. Szerintem ez lehet a baj. Ne aggódj menj nyugodtan


Árt a mammográfiai vizsgálat, ha a terhesség elején vagyok?

Elmentem az orvoshoz, mert nagyon fájtak a melleim. Akkor még nem tudtam, hogy babát várok, ? pedig még nem érezte. Most már tudom, hogy kb 3 hetes várandós voltam, amikor nála jártam. Mivel volt egy kis fájdalmas csomó a mellemben, így elküldött mammográfiára, de ezek szerint az bizony nagyon is jóindulatú csomócska:) Jan. 9-re kaptam id?pontot, addigra kb 6-7 hetes leszek. Még nem voltam az orvosnál, hogy közöljem a terhességem, de ártani nem akarok a kicsikémnek. Most mit csináljak? Dec. 3-án volt az utolsó mensim. Köszi a válaszokat el?re is!!

Legjobb válasz: Szia.Szerintem jo nem lehet a babanak a mammografia......rontgent se csinalnak olyankor ez meg hasonlo. Szerintem szolj a dokodnak es mond le a programalast, a csomo lehet a baba miatt is...sot szerintem amiatt van.De a sajat biztonsagod erdekeben kerdezz egy szakertot.....bizzal benne, tudja o mi a jo neked...bocsi..nektek:-) Minden jot es egeszseget:-)

Szia.Szerintem jo nem lehet a babanak a mammografia......rontgent se csinalnak olyankor ez meg hasonlo. Szerintem szolj a dokodnak es mond le a programalast, a csomo lehet a baba miatt is...sot szerintem amiatt van.De a sajat biztonsagod erdekeben kerdezz egy szakertot.....bizzal benne, tudja o mi a jo neked...bocsi..nektek:-) Minden jot es egeszseget:-)
Amikor éppen egy orvos röntgensugárral készül bombázni a tested, mindenképpen szólni kell, h babás vagy.Így az eset súlyosságától fõgg, h mi lesz a vége.(Pl egy balesetben rommátörted magad, nem úszod meg, ha tüdõszûrõre kellene menned, akkor eltekintenek tõle)

Ciki az ha megkérdezem a magándokitól az ultrahang vizsgálat árát?

Nincsenek kiírva az árak az endokrinológusnál és mostanra esedékes a 12. napi ultrahang hogy van e peteérése.Egyszer?en nem merem megkérdezni.

Legjobb válasz: Mondd, hogy azért kérdezed, hogy legyen majd nálad annyi készpénz, mert egyébként mindenhol kártyával fizetsz.

Mondd, hogy azért kérdezed, hogy legyen majd nálad annyi készpénz, mert egyébként mindenhol kártyával fizetsz.
Nem ciki.
Egyáltalán nem ciki.
Nem ciki. Egyébként legyen inkább nekik az, ha nincs kiírva.
A piacon ciki megkérdezni, hogy mennyibe kerül a krumpli? A fodrásznál, hogy mennyiért vágja le a hajad? Ez is csak egy szolgáltatás, aminek ára van, és jogod van kiválasztani a neked árban is megfelelõt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!