Találatok a következő kifejezésre: Árt a vizsgálat, (29 db)

Ételallergia vizsgálatot, vagy ételintolerancia vizsgálatot hol végeznek korrekt árakon? Telefonáltam pár helyre, de ilyenek vannak, hogy 16000 Ft vizitdíj+15000 a vizsgálat, majd még egy vizitdíj. Nevetséges. Hol lehet ennél olcsóbban megúszni?

Legjobb válasz: Sajnos az OEP nem támogatja.Amit találtál ott valószínû még 5000 tíz vizsgált élelmiszerenként.A gasztroenterológia-központ 226 élelmiszert vizsgál 49000 Ft-ér.Azt javaslom keres olyan laborokat ahol végeznek ilyen vizsgálatot és kérj tõlük tájékoztatót. Csak így lesz esélyed összehasonlítási az áraikat.

Sajnos az OEP nem támogatja.Amit találtál ott valószínû még 5000 tíz vizsgált élelmiszerenként.A gasztroenterológia-központ 226 élelmiszert vizsgál 49000 Ft-ér.Azt javaslom keres olyan laborokat ahol végeznek ilyen vizsgálatot és kérj tõlük tájékoztatót. Csak így lesz esélyed összehasonlítási az áraikat.
Élelmiszer-intolerancia Ezeket a reakciók nem ugyanazok, mint allergia , de az alábbiak lehetnek:Bõr kiütések és a duzzanat, az asztma és orrdugulás vagy orrfolyás, irritációs bél tünetek, kólika, puffadás és hasmenés, migrén, fejfájás, levertség, ingerlékenység. Ha úgy gondolod étel-intoleranciád van fontos, hogy kérj tanácsot egy orvostól, mivel az összes tünetet okozhassa egyéb betegség is. Segíthet, ha vezetsz egy étkezési naplót, és jegyezd gondosan minden a tünetekkel kapcsolatba hozható élelmiszert. Ahhoz, hogy pontosan diagnosztizáld a étel-intoleranciát, a szokásos gyakorlat az, hogy kiveszed az összes gyanús élelmiszert az étrendbõl, majd újból bevezeted õket egyenként, hogy mely összetevõ (vagy adalékanyag) okozza a reakciót. Egyes reakciók - mint például az asztma - súlyosak lehetnek, ha ilyen tünetek várhatóak orvosi felügyelettel célszerû végezni a próbát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!

A magzatvíz vizsgálat mennyire eredményes? Mi az amit kizárnak bitossan? Nem árt a babának?

Legjobb válasz: Magzatvíz mintavételre csak akkor van szükség, ha a genetikai tanácsadóban javasolják. Olyan betegségeket lehet vele kizárni, mint a velõcsõ- és hasfalzáródási rendellenességek. A 16-18. héten végzik el a hason keresztül egy tûvel és kb 10 ml magzatvizet vesznek le. Kb 2 hét után van eredménye. Ami miatt nem végzik rutinszerûen, az az, hogy görcsöt, vérzést, magzatvíz szivárgását és legrosszabb esetben vetélést okozhat (ennek esélye 3% közvetlenül a vizsgálat után és a késõbbiekben 1%), de egyébként ha minden jól megy, nem árt a babának, mert elõtte UH-on megnézik, hogy hol van õ és a lepény, s tõlük messzire próbálnak szúrni. Amúgy ha mondják, érdemes megcsináltatni, de ha semmi gond nem merül fel, nem fogják elvégezni. Indok lehet például 35 év feletti mami, korábbi beteg gyerek, családban hasonló betegség...

Magzatvíz mintavételre csak akkor van szükség, ha a genetikai tanácsadóban javasolják. Olyan betegségeket lehet vele kizárni, mint a velõcsõ- és hasfalzáródási rendellenességek. A 16-18. héten végzik el a hason keresztül egy tûvel és kb 10 ml magzatvizet vesznek le. Kb 2 hét után van eredménye. Ami miatt nem végzik rutinszerûen, az az, hogy görcsöt, vérzést, magzatvíz szivárgását és legrosszabb esetben vetélést okozhat (ennek esélye 3% közvetlenül a vizsgálat után és a késõbbiekben 1%), de egyébként ha minden jól megy, nem árt a babának, mert elõtte UH-on megnézik, hogy hol van õ és a lepény, s tõlük messzire próbálnak szúrni. Amúgy ha mondják, érdemes megcsináltatni, de ha semmi gond nem merül fel, nem fogják elvégezni. Indok lehet például 35 év feletti mami, korábbi beteg gyerek, családban hasonló betegség...

Biztonságos az első vizsgálat terhesen? Nem árt a babának, ha megnyomja a hasam a doki?

Pár hetes terhes vagyok,nemsoká elmegyek az orvosomhoz els? vizsgálatra. Hallottam olyat, hogy ilyenkor megnyomkodják a hasat, és az veszélyes lehet. Félek ett?l. Remélem alaptalanul....

Legjobb válasz: Ne aggódj, az orvosok tudják hogyan kell megvizsgálni egy kismamát. Nekem is annyian mondták hogy ne menjek olyan korán, de már nagyon izgultam mit mond az orvos.

Ne aggódj, az orvosok tudják hogyan kell megvizsgálni egy kismamát. Nekem is annyian mondták hogy ne menjek olyan korán, de már nagyon izgultam mit mond az orvos.
Nekem egyáltalán nem nyomkodta a hasam csak óvatosan megvizsgálta a méhemet. Ne aggódj a doki nem fog olyat tenni ami árthat a babának!
Egyetértek. Én 5 hetesen voltam, de csak finoman kitapintotta a méhem és elküldött uhra. Ne félj, õ tudja hogy nyúlhat hozzád:-) Gratula a babához
Hát szerintem attól kell a legkevésbé félni, hogy az orvos olyat csinál, ami veszélyes, nyilván nem véletlenül orvos, szóval ért hozzá. És ilyenkor még amúgy sem kell annyira aggódni az ilyen dolgok miatt, jó vastagon védve van még a magzat, ilyen jellegû behatások nem nagyon tudnak benne kárt tenni. Ja, és gratulálok!
Én úgy tudom, hogy az elsõ vizsgálaton, pláne még ha korai a terhesség a hetek számát illetõen, akkor csak hasi ultrahangot készít és majd egy késõbbi idõpontra visszahív. DFe szerintem sem kell félni.
Nálunk az uh-kon kivül semmiféle hüvelyi vizsgálatot nem végeznek mert fokozná a vetélés kockázatát. De ez nem mindenhol van igy.

Győri kismamák! Volt valaki a kórházban 4D UH-on? Milyen volt a vizsgálat? Mennyi ideig tartott? DVD-t adnak vagy vinni kell? Megérte szerintetek az árát? Szép képe van a gépnek?

Legjobb válasz: 2010-ben csináltattam a kórházban 4D-s ultrahangot. 45 percig voltunk bent, nagyon alaposan végignéztek mindent a kislányomnál. Nem kellett dvd-t vinnem, és szerintem szép képe volt a gépnek. :)

2010-ben csináltattam a kórházban 4D-s ultrahangot. 45 percig voltunk bent, nagyon alaposan végignéztek mindent a kislányomnál. Nem kellett dvd-t vinnem, és szerintem szép képe volt a gépnek. :)
Én 5.-én megyek, tegnap néztük meg egy ismerõsünk tavalyi felvételét a kórházas 4Drõl. 10perc volt az egész, azt mondták a nõ kedves volt. A felvétel jó lett, megtudták a nemét is, nekik megérte. Most 10ezer forint, én már 2 hete kértem idõpontot, csak 1 hónapra elõre tudtak adni. Már befizettem a csekket (rendelõben adtak) de úgy hallottam sokkal jobb a Kyncsben, tovább nézik, jobb a minõség, visszahívnak, ha nem tudnak jó felvételt csinálni. Viszont drágább is. Ha elõbb tudom ezeket, inkább oda megyek, de remélem jó lesz a kórházban is.
Mi 2 hét múlva a Kyncsbe megyünk.(26ik hét) Drágább mint a kórház, de mi már 12hetesen voltunk ott, és igaz, nem feküdt úgy a drágám, mondták h nem kínoznak tovább, jöjjek vissza 2 nap múlva. Rendesek voltak nagyon. Már izgulok, alig várom h lássuk megint :) 24+3hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem tudjátok véletlenül, hogy ha képet is szeretnénk kérni, ahhoz külön csekk kell, vagy a 4d-s csekken fizessek be annyival több pénzt?
A korházi nõk kritikán aluliak! A jégcsap az forró hozzájuk képest!

Árt a mammográfiai vizsgálat, ha a terhesség elején vagyok?

Elmentem az orvoshoz, mert nagyon fájtak a melleim. Akkor még nem tudtam, hogy babát várok, ? pedig még nem érezte. Most már tudom, hogy kb 3 hetes várandós voltam, amikor nála jártam. Mivel volt egy kis fájdalmas csomó a mellemben, így elküldött mammográfiára, de ezek szerint az bizony nagyon is jóindulatú csomócska:) Jan. 9-re kaptam id?pontot, addigra kb 6-7 hetes leszek. Még nem voltam az orvosnál, hogy közöljem a terhességem, de ártani nem akarok a kicsikémnek. Most mit csináljak? Dec. 3-án volt az utolsó mensim. Köszi a válaszokat el?re is!!

Legjobb válasz: Szia.Szerintem jo nem lehet a babanak a mammografia......rontgent se csinalnak olyankor ez meg hasonlo. Szerintem szolj a dokodnak es mond le a programalast, a csomo lehet a baba miatt is...sot szerintem amiatt van.De a sajat biztonsagod erdekeben kerdezz egy szakertot.....bizzal benne, tudja o mi a jo neked...bocsi..nektek:-) Minden jot es egeszseget:-)

Szia.Szerintem jo nem lehet a babanak a mammografia......rontgent se csinalnak olyankor ez meg hasonlo. Szerintem szolj a dokodnak es mond le a programalast, a csomo lehet a baba miatt is...sot szerintem amiatt van.De a sajat biztonsagod erdekeben kerdezz egy szakertot.....bizzal benne, tudja o mi a jo neked...bocsi..nektek:-) Minden jot es egeszseget:-)
Amikor éppen egy orvos röntgensugárral készül bombázni a tested, mindenképpen szólni kell, h babás vagy.Így az eset súlyosságától fõgg, h mi lesz a vége.(Pl egy balesetben rommátörted magad, nem úszod meg, ha tüdõszûrõre kellene menned, akkor eltekintenek tõle)

Tiszteletem! A kerdesem az lenne, hogy mi a kulonbseg (az arat leszamitva) az 1-es es a 2-es csoportu orvosi alkalmassagi vizsgalat kozott? Pl. Ki adhatja ki, milyen vizsgalatokat takarnak pontosan.

Az NKH oldalan azt olvastam, hogy a 2-est is lehet a haziorvosnal is intezni. El kell menni kulon egyeb (vervetel, szemeszet, anyamkinja. ) helyekre?

Legjobb válasz: 2 hivatásos (munkát vállalhatsz vele) Függ az orvostól, hogy mit vizsgál rajtad, de nem kell se szemészet se vérvétel csak abban az esetben ha valami betegséged van.

2 hivatásos (munkát vállalhatsz vele) Függ az orvostól, hogy mit vizsgál rajtad, de nem kell se szemészet se vérvétel csak abban az esetben ha valami betegséged van.
A kérdező hozzászólása: Mas valaki?
Az egyes csoportút a háziorvos csinálja, míg a kettest a foglalkozás egészségügyi vizsgával rendelkezõ orvos, többe kerül a kettes, és max.5 évre adhatja meg.
Itt egy link: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200013.NM Ez a közúti jármûvezetõk egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló 3/1992. (VI. 26.) NM rendelet. Ez mindenre választ ad, mert ez szabályozza az orvosi alkalmassággal kapcsolatos dolgokat. Az, hogy mi a különbég az 1. és 2. csoport között, a 3.§ írja le. Az egészségi alkalmassági vizsgálatot elsõ fokon végzõ szervek a 8.§-ban leírtak szerint. Sok egyéb hasznos dolgot olvashatsz ebben a rendeletben.
A kérdező hozzászólása: http://www.nkh.hu/PAV/Tevekenysegek/Rendkivulivizsg/Lapok/ve.. "Érvényes 1-es, vagy 2-es csoportú orvosi alkalmassági vélemény, melyet háziorvos, foglalkozás-egészségügyi orvos adhat ki." Lehet rosszul ertelmeztem, de a 2-est is kiadhatja a haziorvos is.?
A kérdező hozzászólása: Koszontem, bar egyszerubb lett volna, egy: "Igen a haziorvos is kidhatja...." valasz. :)

Mekkora az esély arra hogy c 1111 értékel jövö heti magzatburok vizsgálat hatással bir a szülés megindulására?

Legjobb válasz: Nem magzatvíz vizsgálat? Elvileg annak nem kéne hatással lenni! Vannak persze kivételek pl.: a burok már eléggé elvékonyodott és megpöccen a vizsgálóeszköztõl, és megreped, de az elég ritka. A másik, hogyha nem tiszta a magzatvíz, mert akkor mindenképp megindítják a szülést. A c1111 tudod mit jelent?

Nem magzatvíz vizsgálat? Elvileg annak nem kéne hatással lenni! Vannak persze kivételek pl.: a burok már eléggé elvékonyodott és megpöccen a vizsgálóeszköztõl, és megreped, de az elég ritka. A másik, hogyha nem tiszta a magzatvíz, mert akkor mindenképp megindítják a szülést. A c1111 tudod mit jelent?
A kérdező hozzászólása: amnioszkópia magzatburok vizsgálatnak hivom tudom mit jelentenek az értékek
Oké oké nem rosszból kérdezem. Szerintem nincs rá hatással, hanyadik héten jársz?
Nekem megindította:) Pedig én csak egy újnyira voltm nyitva.
A kérdező hozzászólása: 39 hét
A kérdező hozzászólása: vagyis a 40 hetemet taposom
Akkor tök jó a méhszájad, szépen érik. Ja megpöccen a vizsgálattól akkor amúgy is érett lenne már. De ez ritka. Az is lehet, hogy hétvégén beindulsz:) ))!
A kérdező hozzászólása: proféta szoljék belöled kedves

Írnátok jó magán nődokit a XIX. , XVIII. kerületben, akinél egy vizsgálat ára 12. 000 Ft alatt van? Most csak egy hüvelyi u. h. -ot szeretnék, meg pár szó konzultációt.

Köszi

Legjobb válasz: Kicsit off leszek bocsi: Örs vezér tér környéke? Az elsõ vizsgálat 10ezer, ha terhes vagy a terhesgondozás 8ezer, havi 1x "kell" menni. Nagyon korrekt, fiatal, de nem nagyon, jópofa, de ha kell komoly, figyelmes, szán rád idõt, és sok csajszival beszéltem, csak jókat hallok róla, Én terhes vagyok, és hozzá járok. A rendelõ is nagyon tuti, kultúrált, és jól felszerelt. Dr. Toldi László , ha beütöd a google-be kidobja a honlapját. Jó egészséget!

Kicsit off leszek bocsi: Örs vezér tér környéke? Az elsõ vizsgálat 10ezer, ha terhes vagy a terhesgondozás 8ezer, havi 1x "kell" menni. Nagyon korrekt, fiatal, de nem nagyon, jópofa, de ha kell komoly, figyelmes, szán rád idõt, és sok csajszival beszéltem, csak jókat hallok róla, Én terhes vagyok, és hozzá járok. A rendelõ is nagyon tuti, kultúrált, és jól felszerelt. Dr. Toldi László , ha beütöd a google-be kidobja a honlapját. Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Azt hiszem oda nem érek oda emberi idõben a melóhelyrõl. Mivel XVIII.ban lakom, XIX.-ben dolgozom, (szinte a szomszédban) és a munkaidõben nem kultiválják az orvosozást, muszály a környéken. De azért köszi
Szió! Elõzõ vagyok. Ez a doki péntekenként rendel, és volt, hogy este 20h-ra mentem hozzá én is, mikor dolgoztam még... Mert amúgy a XIX-tõl nincs messze szerintem...:-) Szia
Szióka Én a XIX.ben lakom és a XVIII.ba járok nõgyógyászhoz.Én stk-s rendelésre járok Dr.Séra Péterhez aki benne van magyarország 3 legjobb nõdokiai között.Neki van magán rendelése is, de az sztk-s rendeléssel is nagyon meg vagyok elégedve.Sajna az árait nem tudom fent említett okokból kifojólag de adok címet és telefonszámot egy kérdést megér:Intézmény: Nõgyógyászati magánrendelés Cím: 1184 Budapest, XVIII. kerület Kubinyi Imre u. 6. Telefon: 1/292-3537 Remélem nem változott meg!

Fogamzásgátlót szeretnék. Hogy zajlik ez az egész vizsgálat és mennyibe kerül a magándoki és a tabletta ára milyen összeg körül mozog? 3 honapra elég ugye?

a barátommal lassan 2 éve leszünk együtt és már idejének látom h fogamzásgátlót szedjek!neki is sokkal jobb ha elmehet bennem nem??

Legjobb válasz: Az én magándokimnál ezek a vizsgálatok 6000 Ft-ba kerülnek, de 5000-10000 Ft-ért vizsgálják a betegeket. A vizsgálat elõtt kérdéseket tesz fel neked pl. - mi a panaszod/mi más egyéb ok miatt mentél hozzá (fogamzásgátló felírásánál tõlem megkérdezte, hogy én eddig mivel védekeztem), - a menstruációdról (mikor volt utoljára, rendszeres-e), - rákérdez korábbi betegségekre vonatkozólag is (nõgyógyászati betegség, mûtét), - gyógyszerallergiád van-e Ezután le kell vetkõznöd alulról, és fel kell feküdnöd a nõgyógyászati vizsgálószékbe. Kívülrõl megnézi a külsõ nemi szerved, hogy nincs-e valami rendellenesség vagy más probléma. Ezután hüvelytükör segítségével megvizsgálja a hüvely és méhnyak területét, hogy nincs-e vele valami probléma (pl. váladékozás, gyulladás). Kolposzkóppal (olyan mint egy távcsõ)nagyított képen is megnézi a méhszájat. Ezután kenetet vesz a rákszûrésre a méhnyak területérõl. Ezután két kézzel áttapintja a kismedencei szerveket (méh, petefészek), hogy kiszûrje a kóros elváltozásokat. Majd következik a mellvizsgálat: áttapintja a melleidet, hogy nincs-e csomó vagy egyéb kóros elváltozás. Ha talál problémát, azt megvitatjátok, ott lekezel vagy felírt valamit. Ha nem talál semmit, akkor ír egy receptet és felvilágosít a gyógyszer használatáról, mûködésérõl és esetleges mellékhatásáról. A gyógyszerek 5000-6000 Ft-ba kerülnek, és 3 hónap elég, igen. Ha elfogy, akkor visszamész, és felíratsz újra. Az én dokimnál ez idõpontkérés nélkül mûködik és ingyenes. Gondolom, ez másnál is így van. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett! :D Remélem, tudtam segíteni. :)

Az én magándokimnál ezek a vizsgálatok 6000 Ft-ba kerülnek, de 5000-10000 Ft-ért vizsgálják a betegeket. A vizsgálat elõtt kérdéseket tesz fel neked pl. - mi a panaszod/mi más egyéb ok miatt mentél hozzá (fogamzásgátló felírásánál tõlem megkérdezte, hogy én eddig mivel védekeztem), - a menstruációdról (mikor volt utoljára, rendszeres-e), - rákérdez korábbi betegségekre vonatkozólag is (nõgyógyászati betegség, mûtét), - gyógyszerallergiád van-e Ezután le kell vetkõznöd alulról, és fel kell feküdnöd a nõgyógyászati vizsgálószékbe. Kívülrõl megnézi a külsõ nemi szerved, hogy nincs-e valami rendellenesség vagy más probléma. Ezután hüvelytükör segítségével megvizsgálja a hüvely és méhnyak területét, hogy nincs-e vele valami probléma (pl. váladékozás, gyulladás). Kolposzkóppal (olyan mint egy távcsõ)nagyított képen is megnézi a méhszájat. Ezután kenetet vesz a rákszûrésre a méhnyak területérõl. Ezután két kézzel áttapintja a kismedencei szerveket (méh, petefészek), hogy kiszûrje a kóros elváltozásokat. Majd következik a mellvizsgálat: áttapintja a melleidet, hogy nincs-e csomó vagy egyéb kóros elváltozás. Ha talál problémát, azt megvitatjátok, ott lekezel vagy felírt valamit. Ha nem talál semmit, akkor ír egy receptet és felvilágosít a gyógyszer használatáról, mûködésérõl és esetleges mellékhatásáról. A gyógyszerek 5000-6000 Ft-ba kerülnek, és 3 hónap elég, igen. Ha elfogy, akkor visszamész, és felíratsz újra. Az én dokimnál ez idõpontkérés nélkül mûködik és ingyenes. Gondolom, ez másnál is így van. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett! :D Remélem, tudtam segíteni. :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!nagyon aranyos vagy

Árt-e a a magzatnak a gyakori ultrahang vizsgálat?

20 hetes terhes vagyok és már 6szor voltam ultrahang vizsgálaton. Félek hogy a gyakori UH árthat a kisbabámnak.

Legjobb válasz: nem árt. nekem havonta kell mennem az orvosomhoz és mindig megultrahangoz,legalább többször látod a kicsikét :) szintén 20hetes

nem árt. nekem havonta kell mennem az orvosomhoz és mindig megultrahangoz, legalább többször látod a kicsikét :) szintén 20hetes
Én azt olvastam, hogy semmilyen káros hatása nincs az ultrahangnak a babára nézve. Én is a 20.hétig hatszor voltam, mert voltak problémák(vérzés stb.), most vagyok a 38. héten , ehhez még jött 3 ultrahang és a babának semmi baja. Nyugodj meg nem ártalmas.
22 hetes vagyok most és már 11x voltam Uh-n, legutóbb ma. A bébim megfelelõen fejlõdik.
Nem árt, annyi hogy azért nem szereti sok babó, mert állítólag kicsit felmelegíti a magzatvizet, de ezt igazán õk tudnák elmondani:-) De nem okoz semmi károsat.Nekem 2 hét alatt 4x volt, és jól vagyunk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!