Találatok a következő kifejezésre: Árt a vizes (17 db)

Kérdésem:árt a vizes fa a kazánnak?

Legjobb válasz: Nem, csak vizesen sokkal alacsonyabb a hatásfoka. De a gõz simán eltávozik a kéményen keresztül. Viszont a vizes fával fûtés drágább, ezért érdemes elõtte kiszárítani. Nálunk mindig van mellette kb egy hétre elég fa, annyi idõ alatt simán kiszárad, ha vizes.

Nem, csak vizesen sokkal alacsonyabb a hatásfoka. De a gõz simán eltávozik a kéményen keresztül. Viszont a vizes fával fûtés drágább, ezért érdemes elõtte kiszárítani. Nálunk mindig van mellette kb egy hétre elég fa, annyi idõ alatt simán kiszárad, ha vizes.
Hát, szerintem nem jó neki. Meg a kéménynek sem. Korrodálja õket. Ezt így, azt meg úgy.
A vizes fától csupa kátrány lesz a kazán is meg a kémény is. Valamint a kazán tele lesz ilyen lemezes lerakódásokkal, ami elállja a füst útját. Meg hát alig adja át a hõt, mert a lerakódás szigetel. Mi 2 évet fûtöttünk vizes fával, olyan az egész berendezés, mintha ki lenne kenve szurokkal.

Árt a hajnak, ha vizesen fésülöm mosás után?

Legjobb válasz: de fog.vizesen ne fésül.vagy akkor amikor a balzsamot rákened és átfésülöd fogas fésûvel.

de fog.vizesen ne fésül.vagy akkor amikor a balzsamot rákened és átfésülöd fogas fésûvel.
nekem akkor hullik ki nagyon sok hajszálam amikor balzsammal bekenem a hajam, hajmosásnál nem hullik annyira szerintem nem árt csak tényleg kijön pár hajszálad, de hát az embernek naponta hullik a haja, ez normális
pedig a fodrázok is vizesen fésülik a hajat különben kócolva nem tudják beszárítani!
Aki azt írta, hogy árt, az mellékeljen már hozzá valami linket, ami ezt alátámasztja! Megszárítva teljesen lehetetlen kifésülni, mert annyira összegubancolódik. Na akkor aztán tényleg kihullik a fél hajad! Vizesen viszont könnyedén ki lehet fésülni.
Nem szabad! Töredezik a vége és szakad ilyenkor a haj!
Attól függ. Ha például hosszû göndör és viszonylag sûrû hajad van, akkor ez a legjobb alkalom, hogy rendesen kifésüld. Én is így teszek már sok-sok éve. Az is igaz viszont, amit mások írtak, hogy jobban hullik tõle. A kérdés inkább az, hogy a te hajadnak többet használ-e, mint árt.
ártani nem árt csak ha így fésülöd akkor könnyebben szakad ki a haj
amugy erre a célra vannak a kifésülõsprayk a gyerekeknek is gyártanak
bah én ezért nem járok fodrászhoz, mert csak elb.sszák a hajam:S:S
A kérdező hozzászólása: Töredezni nem fog tõle jobban? Köszi a aválaszt!
Én olvastam egyik portálon, hogy vizesen a haj 3x sérülékenyebb, mint szárazon. Szóval csak óvatosan, mert könyebben megtörhet.
jaaj ez a nagy luxxus -.-" miért ne lehetne kifésülni? régen fésû sem volt baz.d. :D amúgy komolyan semmi értelme ennek a kérdésnek :/ Fésülködj nyugodtan .. max megfulladsz .. a hajadból kiszivárgó víztõl :'D -.-
A kérdező hozzászólása: Azért tettem fel, mert azt hallottam valahol, hogy jibban törik tõle. Ki tudom fésülni szárazon is, max. 20 perc, de ha vizes, még 10 se kell. És szerintem több hajam hullik ki, ha 20 percig cibálom. egyébként is lentrõl felfele, fokozatosan fésülöm, nem fentrõl kezdem. Ja, annyira gyerek se vagyok, és van ilyen fésülõs balzsamom (vagy mi), gliss kur, de nem akarok állandóan használni, a jót könnyû megszokni :D 16/L
Árt neki. Úgy képzeld el, hogy a haj olyan, mint a papír, vizesen sokkal sérülékenyebb. Könnyebben nyúlik és szakad el, mint szárazon. http://www.longlocks.com/how-to-grow-long-hair.htm "Be *extremely* gentle with your hair when it is wet, this is when your hair is at its most delicate." "Wet hair can stretch, making it more vulnerable to breakage or cuticle damage." http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=97.. Ilyen fésût érdemes használni, ezzel is csak nagyon óvatosan fésüld, mikor vizes.

Ha tegnap volt pé-m, együtt is voltunk, de ma du. Mennék strandra (meleg vizes), akkor az árt a kiskatonáknak?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy árt. Viszont... Ebben a hónapban én is a peterés után mentem melegvízi fürdõzésre, és, bár soha nem szoktam, összeszedtem egy komolyabb fertõzést, aminek a vége sajnos antibiotikum kúra lett.

Nem hiszem, hogy árt. Viszont... Ebben a hónapban én is a peterés után mentem melegvízi fürdõzésre, és, bár soha nem szoktam, összeszedtem egy komolyabb fertõzést, aminek a vége sajnos antibiotikum kúra lett.


Megrázhat az áram ha vizes hajra felveszem a fejhallgatót? ( Lent kép )

Err?l a fejhallgatóról van szó:

Legjobb válasz: Nem, nincs benne akkora feszültség, és gondolom jól le is van szigetelve.

Nem, nincs benne akkora feszültség, és gondolom jól le is van szigetelve.
Nem tudom, hogy hogyan kaptál felmentést általános iskolában fizikából és technikából, de ha bejártél volna, akkor tudnád, hogy NEM, rendeltetésszerû használat és normál mûködés esetén nem fordulhat elõ ilyen!!
Nem.. sokat használtam már úgy.. (:
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak üzenem 7.-s vagyunk és sem fizikából sem technikából nem tanultunk ilyet
akkor is illene tudnod h lehetetlen a füles nem vesz fel áramot csak a kábelon jön a jel de áram akkor sem csak ha van rajta led vagy vmi fénytechnika de akkor is csak max 12V
Persze hogy megrázhat az áram. Ha közben a konnektorba nyúlsz. Ha arra irányult a kérdés, hogy a fejhallgatótól kaphatsz e áramütést, akkor arra az a válasz: soha
sztem azért kérdezte mert stílusosan akar meghalni nem úgy hogy vízzel teli kádba beledob 1 kenyérpirítót hanem hogy zene hallgatás közben miközben hallgatja LL. Juniort ^^
A kérdező hozzászólása: na elmész a franca LL Juniorral xD Metált a népnek :D

Ha villanyos fűnyíróval nyírom a vizes füvet megrázhat az áram?

Legjobb válasz: Ha a fûnyíró az elektromos szabványok betartása mellett készült, akkor nem.

Ha a fûnyíró az elektromos szabványok betartása mellett készült, akkor nem.
A tologatós nem, de a bovdenes az igen.
Nem valószínû több okból sem. Egyrészt a motorba, az elektromos alkatrészekhez kéne, hogy bejusson a víz, ami ugye felül van burkolat alatt. Ahol a kés forog, azt is burkolat védi. Ha mégis bejutna a víz, ott a földelés és a biztosíték (jobb helyeken fí-relé) ami azonnal leold.
Ha normálisabb fûnyíró akkor nem fog.
A mi fûnyírónk háza nem földelt. Nálunk nincs fi relé. A villanyszerelõ nem is ajánlotta fel nekünk ezt a lehetõséget, amikor áthuzalozta a házat. Csak onnan ismerem a fi relét, hogy vízszivattyúval kapcsolatos oldalakat olvasgattam. De nem fog megrázni az áram.
Jobb ha tudod kedves kioktató 68%-os, hogy általánosságban írtam, mint ahogy arra a zárójelbe tett "jobb helyeken" megjegyzésem is utalt. Honnan kellene tudnom, hogy nálad van-e fí-relé, vagy nincs?! Nyilván vannak olyan házat szép számmal, ahol nincs felszerelve, mert nem kötelezõ. Én nem sajnáltam rá pár ezer Ft-ot, hogy ne játsszak a saját és a családom életével, ha mégis valaha valami elektromos baleset történne. Ha neked nincs fí reléd, az a te dolgod. Akkor most egy újabb újdonságot fogok veled megosztani: az én fûnyíróm szerkezeti és burkolati elemei nem tisztán mûanyagból vannak. Van jócskán fém a burkolaton is. Ennek megfelelõen gyárilag három eres a vezetéke és földelt a villásdugója. És úgy látszik ez nem olyan egyedi eset, mert a válaszolók között másnak is van ilyen fûnyírója.
Igen ha fém a ház akkor földelt de ez olyan ritka mint a fehér varjú
Kedves elõzõ, a mi fûnyírónknak háromerû kábele van, gondolom azért, mert a kívülrõl elérhetõ fémalkatrészek földeltek.
Jobb ha tudod kedves 77% os hogy semmiféle földelés nincs pláne nem fi relé. A ház azért mûanyag hogy ne rázhasson meg. A tekercsek szigeteltek a kivezetések is a fázisjavító kondenzátor, a segédfázis kapcsoló is... minden szigetelt semmi de semmi nem rázhat meg.
Ha házilag barkácsolt a fûnyíró vagy sérült a vezeték inkább ne próbáld ki.
Én számtalanszor nyírtam vizesen (tologatóssal), és sose rázott meg! :) Remélem nem is fog...:D
Persze, fí-relé nélkül sem törvényszerû, hogy megrázzon, nem is valószínû, de szerintem jobb túlbiztosítani, minthogy valaha is csak egyszer megrázzon.

Árt a forró vizes zuhanyzás?

Minden este letusolok. Eleinte langyos vizben, aztán egyrecsak elzárom a hideget.2 perc mulvva már szinte forró vizzel mosom magam. Ez annyira megnyugtató (nekem) hogy akár 10 percig is állok a tusolóban, és ömlesztem magamra a forró vizet. Ez káros? (tizenéves lány vagyok)

Legjobb válasz: ennyidösen nem hiszem,hogy ártana,inkább késöbb a vérnyomást emeli a forroviz,de a börödet nem ápolja az biztos!:)szerintem használj egy picivel több hideget!

ennyidösen nem hiszem, hogy ártana, inkább késöbb a vérnyomást emeli a forroviz, de a börödet nem ápolja az biztos!:) szerintem használj egy picivel több hideget!
Nem tudom, hogy nálatok milyen hõmérsékletû a forró víz, de központi melegvíz szolgáltatás esetén legalább 40 fok. Ilyen hõmérséklet kitágítja az ereket és vérnyomásesést eredményez. Ez pl ájuláshoz is vezethet. A forró víz árt a bõrnek, és kiszáradást okoz, a zsírosodásra hajlamos fejbõrben viszont okozza a faggyúmirigyek mûködését.

Miért igaz, hogy a szilárd NaCl nem vezeti az elektromos áramot, vizes oldata pedig igen?

Legjobb válasz: Nem biztos hogy igazam van, de van egy tippem. Elõször is az áramvezetéshez elmozdulásra képe töltött részecskék kellenek. Szilárd állapotban kristályos (ionrácsos) , így a Na és Cl ionok kötöttek, nem tudnak mozogni. Vizes oldatában azonban szétbomlik, vegyesen vannak víz, Na+ és Cl- részek az egyvelegben, és a két ion képes mozogni.

Nem biztos hogy igazam van, de van egy tippem. Elõször is az áramvezetéshez elmozdulásra képe töltött részecskék kellenek. Szilárd állapotban kristályos (ionrácsos) , így a Na és Cl ionok kötöttek, nem tudnak mozogni. Vizes oldatában azonban szétbomlik, vegyesen vannak víz, Na+ és Cl- részek az egyvelegben, és a két ion képes mozogni.
A tipp helyes. Az ionrácsos NaCl-ban valóban helyhez kötöttek az ionok, nem tudnak elmozdulni, így hiába kapcsolsz rá elektromos térerõsséget, nem fognak annak irányába mozogni, nem indul be az elektromos áram. Az oldatban viszont a NaCl Na+ és Cl- ionokra disszociál, amik már tudnak mozogni.
Ugyanezért van, hogy a folyékony NaCl már vezeti az áramot.

Ha annyira vizesek a falak, hogy a járólapon lecsapódik a pára, akkor arra megoldást jelent az utólagos vízszigetelés? Kb. milyen árban lenne egy cirka 60 nm-es ház esetében?

Legjobb válasz: Megoldást jelent, konkrét árat csak helyszíni felméréssel lehet mondani, de az biztos, hogy nagyon drága. Nem elég csak a falakat szigetelni, hogy azokon ne szivárogjon fel a víz, hanem akkor lesz tökéletes, ha ún. teknõszigetelést csinálnak. Ez azt jelenti, hogy a falak szigetelõanyagát és a lakótér aljzat-szigetelését úgy kell illeszteni és "örök életû" szigetelõanyaggal összeragasztani, hogy alulról az aljzat se kapjon vizet. Ehhez sajnos a járólapot is fel kell szedni, új alapzatot készíteni és arra új járólapot. Ha csak a falat szigeteled, alulról továbbra is jön fel a nedvesség.

Megoldást jelent, konkrét árat csak helyszíni felméréssel lehet mondani, de az biztos, hogy nagyon drága. Nem elég csak a falakat szigetelni, hogy azokon ne szivárogjon fel a víz, hanem akkor lesz tökéletes, ha ún. teknõszigetelést csinálnak. Ez azt jelenti, hogy a falak szigetelõanyagát és a lakótér aljzat-szigetelését úgy kell illeszteni és "örök életû" szigetelõanyaggal összeragasztani, hogy alulról az aljzat se kapjon vizet. Ehhez sajnos a járólapot is fel kell szedni, új alapzatot készíteni és arra új járólapot. Ha csak a falat szigeteled, alulról továbbra is jön fel a nedvesség.
A kérdező hozzászólása: A nagyon drága mit jelent? Egy körülbelüli összeget tudnál mondani nekem?
Ha azt mondom, hogy árt akkor nem izzadsz többet?:D
A kérdező hozzászólása: Nem de esetleg akkor n zumbára járok hanem bodyartra
jesszus, aszmog is elég ártalmas, szerintem az utcára se menj ki többet

A cukros vizes oldat vezeti-e az áramot? ,

légyszi válaszoljatok,mert a fizika házimhoz kell!!!légysziiiiii....holnapra kellene :SSSS

Legjobb válasz: pontosabban meg kellene magyaráznom h miért nem vezeti az áramot :SSSS

A kérdező hozzászólása: pontosabban meg kellene magyaráznom h miért nem vezeti az áramot :SSSS
A kérdező hozzászólása: okés-okés, csak nem tudtam kiirni, mert nem engedte :|||___am meg nekem ez nagyon magas :DDDD, nemtom, mi ilyet még nem tanultunk xDD
Egy kérdésen belül nem szokás többet feltenni. Amit te keresel, az Lenz törvénye: http://en.wikipedia.org/wiki/Lenz's_law
Hogy lehet valamit elktrolizálni ha az oldata nem vezeti az áramot? És a szén hová lesz?
A kérdező hozzászólása: a másik feladatban meg kell határoznom a tekercs hirtelen megállitásaok keletkezõ, rövid ideig tartó áram irányát!Segitsetek!!!! :SSSSS :)
Cukoroldatot ha elektrolizálsz, hidrogén és oxigén fog keletkezni.
A kérdező hozzászólása: és ha kIt=m-el, akkor mivel egyenlõ t???
A kérdező hozzászólása: köszönöm....szerintem ez hasznos lesz :")))
Vezetni fogja, de csak rosszul. És nem a cukor, hanem a víz miatt. A tökéletes oldatban, ahol csak és kizárólag víz és cukor található, nem vezeti az áramot (mindenféle szennyezõtõl mentes oldat). Ennek az a magyarázata, hogy a cukormolekula szerves anyagként nem disszociál (nem bomlik ionokra), így nem keletkeznek töltéssel rendelkezõ részecskék, amik a vezetést fokozzák.
A kérdező hozzászólása: köszi....de most azt hirjam le h miért nem vezeti, azért mert nem esik szét elemeire v miért??? :((((
nem vagyok biztos benne, hogy a desztillált vízben oldott cukor nem vezeti az áramot, de szerintem nem vezeti, ugyanis képtelenek benne az elektronok elmozdulni, a fémekkel, vagy a sós vízzel ellentétben. Azért mert a cukor szerves molekula, a só meg egy "só", ami szétesik Na+ és Cl- iónokra.
A cukormolekula elektromosan semleges, vízben diszpergálva nem esik szét ionokra, így nem keletkeznek ionok, így az utolsó csepp vízig (ha elég közel vannak az elektródok) megy az elektrolízis, a cukor pedig kiválik, mivel csökken a víz mennyisége. Én pedig azt mondtam hogy a tökéletesen tiszta (extrém mód analitikai tisztaság) víz gyakorlatilag szigetelõ, amivel az elektrolízis folyik, az nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!