Találatok a következő kifejezésre: Árt a vagy nekem a sok (7 db)

Árt a babának vagy nekem a "sok" mobiltelefonálás?

Tudom, hogy még nem kimutatott, de elkezdtem aggódni... (ezen is :-))

Legjobb válasz: Úgy látszik sokat aggódsz, ami nem jó neked sem és a babának sem. Ha izgulsz, használd kevesebbet, vagy használj hadsetet. De nem kimutatott, hogy árt, ne izgulj. Modern világban élünk...

Úgy látszik sokat aggódsz, ami nem jó neked sem és a babának sem. Ha izgulsz, használd kevesebbet, vagy használj hadsetet. De nem kimutatott, hogy árt, ne izgulj. Modern világban élünk...
Nos, akkor most nézzük mérési eredményeket. Mérnök hallgató vagyok, és az egyik órán bemértünk néhány telefont. A mûszeren az állt, h a hármas érték az nem káros még az egészségre.200nál akad ki a mûszer.A ma forgtalomban lévõ telefonok 95%ánál kiakadt a mûszer, ha közvetlenül melléje tettük a telefont.Fél méterrõl ez olyan 100as érték körül mozgott, és sokak értéke nem nagyon csökkent az egészségre káros határ alá egy méterrõl sem. Azok a telefonok nem akasztják ki, amik nagyon drágák és nagyon modernek.Egyik srácnak volt ilyen, de nem akarta megmondani, h mennyibe kerül. Mióta ezt tudom, próbálom a telefonomat legalább fél méterre helyezni a pocimtól, de az én értékeim lényegesen jobbak voltak, nem akasztotta ki a mûszert egyik esetben sem.Viszont õ is az egészségre káros érték fölött volt. H a babára mindez hogyan hat, tényleg nem bizonyított, de ha agykárosító hatása van egy kifejlett szervezetre, akkor biztos õ sem szereti.Neked kell megoldást találni.Egy tipp:fémszálas textíliával le lehet árnyékolni, h ilyet hol kapsz?Nem tudom...
Ne aggódj. Ha ártana, nagyon sok sérült baba születne. Azért a biztonság kedvéért (lsd fent) ne tedd a hasadhoz, nadrágzsebbe. És ugyanígy ne állj a bekapcsolt mikró elé és ne ülj a monitor elõtt és még sorolhatnám... Jó és nyugodt babavárást!
Nyugi, ha ezek mind káros hatással lennének egy magzatkára, akkor nekem kb. egy Quasimodot kellett volna szülnöm. Ugyanis egész nap a laptop elõtt kuksoltam (dolgoztam, neteztem)és még volt, hogy órákat beszéltem a húgommal mobilon. Szerencsére teljesen egészséges a kicsilányom, már 4 hónapos lesz hó végén. Egészségesen fejlõdik, teljesen normális idegrendszerrel. Nem lesz semmi baj, ne izgulj! Gratula a babához.

Ha van egy cégnek honlapja, ahol árul is dolgokat (nem webshop), az miért van, hogy nem írja ki az árait? Nagyon sok ilyen honlappal találkozom, és máig sem értem, hogy mi lehet az oka, vagy mi lehet ebben a jó nekik?

Ahol nincsenek kiírva árak, ott mindenhol az van, hogy érdekl?djön az üzletben, és/vagy telefonon.

Legjobb válasz: gyorsan változnak az árak, kis mennyiségben tartanak csak maguknál, nincsen szükségük webshopra, idejük sincsen online aktualizálni mindig a dolgokat. az, hogy kiteszik a lapra, tájékoztató jelleggel mutatja, hogy azt is lehet náluk kapni, ha éppen van. pl ezekért.

gyorsan változnak az árak, kis mennyiségben tartanak csak maguknál, nincsen szükségük webshopra, idejük sincsen online aktualizálni mindig a dolgokat. az, hogy kiteszik a lapra, tájékoztató jelleggel mutatja, hogy azt is lehet náluk kapni, ha éppen van. pl ezekért.
A kérdező hozzászólása: Most akkor például ezen mik változnak? http://www.babycenter-sopron.hu/katalogus.php?akid=5 nem hiszem hogy például egy babakocsi ára állandóan változik.

Megölték a kiskutyámat, egyfolytában sírok 2 napja.11 hetes terhes vagyok, nem ártok babámnak? Nem vagyok ideges csak félek hogy a sok sírás árt neki. Egyszerűen nem tudok megnyugodni! Van egy kisfiam és őt is vígasztalnom kell!

Az egész családot nagyon megrázta ami történt,imádtuk ?t.

Legjobb válasz: Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.

Mindenképpen próbálj megnyugodni, bár megtudlak érteni: nekem is halt meg már kutyám, és most is van egy, akit nagyon szeretunk és nem szeretnénk elveszíteni. A helyedben megpróbálnák a kisfiamra koncentrálni, a vidám játék sokat tesz .... és tudom, hogy nem pótolja, de nézz utána új kutyusnak, az állapotodnak biztosan nagyon jót tenne: felszabadulnál, jobb lenne a közérzeted. a lényeg az, hogy minél kevesebb stressznek tedd ki a kisbabád.
Szia! Jól mondta az elsõ válaszoló, minél hamarabb kell egy új kutyus. Eltereli a figyelmed, hiszen gondoskodni kell róla, a kisfiadnak is sokat segítene. Nekem is halt meg több kutyám, egyik sem természetes úton, amint lehetett, új kutyát szereztünk. Ne sírdogálj, nézz optimistán elõre, ezzel mindenkinek jót teszel. Boldog babavárást!

Akik több órát (pl: 24 órát) vajúdtak. Nekik milyen a vajúdás? Arra vagyok kiváncsi hogy hány percesek a fájások hogy ilyen sokáig tart? Leirnátok a szakaszait a szüléseteknek?

Legjobb válasz: Nekem este 10 körül kezdõdött 10 percesekkel, ez nagyon sokáig tartott, mert reggel 6kor mikor indultam a kórházba még mindig 10 perces volt. Aztán késõ délelõtt (nem emlékszem pontosan) 5 percesek, végül délután 2 körül az 1-2 percesek jöttek, azok már a tolófájások voltak. Végül császárral szültem mert beszorult a szülõcsatornába, 15:32kor.

Nekem este 10 körül kezdõdött 10 percesekkel, ez nagyon sokáig tartott, mert reggel 6kor mikor indultam a kórházba még mindig 10 perces volt. Aztán késõ délelõtt (nem emlékszem pontosan) 5 percesek, végül délután 2 körül az 1-2 percesek jöttek, azok már a tolófájások voltak. Végül császárral szültem mert beszorult a szülõcsatornába, 15:32kor.
Szia! Nalam hajnali 2-kor kezdodtek 20 percesekkel, majd reggel 10 percesek lettek. Akkor felhivtam a korhazat, mivel elso baba volt es csak 15 percre laktunk es meg a magzatviz sem folyt el azt mondtak varjak az 5 percesekre, vagy ha mar nem birom a fajdalmat akkor menjek be. Elkuldtem paromat dolgozni, hogy majd telefonalok. :) 5-kor mar nem birtam 5 es 7 perces fajasaim voltak, felhivtam parom hogy gyere haza, megyunk szulni. Este 6-kor ertunk be korhazba, 5 cm-re voltam kitagulva. Akkor azt mondta a szuleszno ha igy haladunk hajnali 1-re meglesz. Kaptam gazt, kesobb egy fajdalomcsillapito injekciot, EDA-t nem kertem. Az injekcio hatott, meg aludtam is egy keveset. Ejfelkor meg mindig csak 8 cm voltam, ezert kaptam oxitocint, aztan burkot repesztettek. Hajnalban jottek a tolofajasok, de meg nem tunt el a mehszaj, megallt 9 cm-nel. Kezzel rasegitettek, addig nem volt szabad nyomnom. Akkor mar borzaszto faradt voltam es nagyon fajt a kitolas is, ami szinten elhuzodott, majdnem 2 orara. Vegul reggel negyed 8-kor szuletett meg a fiam, gatmetszes nelkul, termeszetes uton. Igy majdhogynem 30 orasra sikerult a vajudasom. Nem volt konnyu, de megerte, erdekes modon nagyon fitt voltam szules utan. :) Most varom a masodikat remelem legalabb egy 10 oraval rovidebb lesz, mar azert is halas lennek. :) Sok sikert neked!
Nálam hajnali egykor kezdõdött rendszertelen fájásokkal. 5-re 5 percesek lettek, fél 7-kor értünk a kórházba. 5 perces fájások maradtak, de nem tágultam semmit, így délután 4-kor kaptam oxytocint, amitõl sokkal erõsebbek lettek a fájások plusz kaptam még infúziót és oxigént, 5-kor burkot repesztettek, kiderült, hogy enyhén meconiumos a magzatvíz, de a baba szívhangja végig jó volt. 6 után már kitágultam annyira, hogy beköthették az EDA-t. Késõ estére már kitágultam annyira, hogy jöhetett volna a baba, de nem akart elindulni kifelé. Én viszont elkezdtem belázasodni, így fél 12-kor elvittek császározni. Végül éjfél elõtt 10 perccel született meg császárral. Kiderült, hogy magas-egyenes állásban volt, tehát arccal kifelé, ezért nem tudott megszületni.
Szia 23 orat vajudtam. Eleinte olyan volt mintha kicsit erosebb menstruacios gorcsok lennenek. Akkor meg azt mondtam ezt siman kibirom :) na de aztan bekemenyitett, ket es fel oran keresztul olyan eros fajasaim voltak, hogy azt hitte, m lebontom a korhazat :) akkor megvizsgaltak, es mondtak hogy semmit nem tagultam, igy valaszthatok, epidural es inditas, vagy sima fajdalomcsillap[ito kozt...na en az inditot kertem. amikor bekotottek az epiduralt ISTENI volt. feludules, tudtam pihenni is egy kicsit, am nehany ora mulva kialakult az un. ablak szindroma, ami annyit tesz, hogy egy 5*5cm heleyn nem hat a fajdalomcsillapito, es az indito altal eloidezett hatalmas fajasokat ereztem...na akkor ismet veszelybe kerult a korhaz fala...olyan fajdalmaim voltak, hogy potyogtak a konnyeim, nem kaptam levegot, panikrohamom lett...nem vagyok hisztis, jol bizom a fajdalmat...na de az leirhatatlan volt. addig amig elokeritettek az orvost kaptam gazt...de nem ereztem a hatasat...aztan a doki adott egy nagy adag fajdalom csillapitot, attol jobb lett.ejfelkor kezdthettem tolni, 2 ora 48 perc alatt lett meg a fiam...szoval nekem nem volt mint itt sokaknak hogy harom nyomas alatt megvolt a gyerek...en ugy nyomtam mint a gep...es a fiam csak nem akart jonni. Nagyon nehez szulesem volt, de megerte, mert ez egy kis csoda.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok mindkettõtöknek! Nem semmi lehetett kibírni ilyen sok órán keresztül ezeket a fájdalmakat.
A kérdező hozzászólása: A te sztorid is durva. Gratula!
A kérdező hozzászólása: Könnyû és gyors szülést kívánok Nektek!
Miért készülsz 24órás vajúdásra??? Lelkileg fel kell készülni és agyban el kell dönteni hogy hamar meg lesz.Nekem elsõ szülésem volt és 5és fél óra alatt megvolt.:)
Szia Az én szülésemet ugy inditották vasárnap este prostin tablettával, másnap reggelig nem történt semmi. Hétfõn reggel kaptam mégegyeet. Aztán elõször csak néhány fájás, du-ra már 5 percenként, aztán ez ment egész éjjel. Kedd reggel burkot repesztettek, olyan du 3 körül vittek be a szülõszobába, ott már kaptam epidurálist. De csak pár órán keresztül hatott, mert közbe nyomták a gyorsitot is. Éjfélkor végre sikerült kihisztiznem a császárt mivel még akkor iscsak 4-5 centire voltam tág. Aztán 00:55-kor érkezett meg a babám.
A kérdező hozzászólása: 20:20-as remélem már megszületett a babád gyors és könnyû szülésed volt! 8:53-as. Nem készülök 24 órás vajúdásra, igazából én már megszültem. Mivel elfolyt a magzatvíz infúzióval indították és 3 óra alatt meg is született a kisfiam. Azért tettem fel a kérdést mert kiváncsi voltam hogy azt az erõs fájdalmat hogy viselik el azok a kismamák akik hosszú ideig vajúdnak, mert nekem nagyon fájt de nem kértem fájdalomcsillapítót. Nem tudtam hogy a hosszú idõben mennyi a kevésbé fájdalmas és a nagyon fájdalmas rész. Mert nagyon nehéz lehet több órán keresztül azt az erõs fájdalmat elviselni. Nekem az infúziótól rögtön szinte két percesek lettek a fájások de az utólsó másfél órában szinte percenkénk kérdeztem mikor születik már meg a baba. Gyors szülést kívánok mindenkinek!
B#zi-e vagy?
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ./ . . . . . . . . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . ., . . . . . . ..`. . .. . . . . . ../ . . .. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\ . . . . . . \ , , . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . , . .. ` . . . . . . . . . . . . . . . . `:, , . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._, -. . . ..`
megesik az ilyen velem is fordult mar elõ :)
2-es bravó szép munka
A kérdező hozzászólása: Komoly válaszok?
ennek az álomnak a végrehajtáshoz minden feltétel adott és sokszor meg is történik. mivel barátnõk, ezért a csajod mindent elmond neki rólad. pl jó nagy farkad van, olyan szenvedéllyel dugsz, hogy elélvez 5x és a többi. ez meg felcsigázza a barátnõt, fõleg ha nincsen palija és eljátszik a gondolattal, hogy de jó lenne dugni veled. amikor rámész, akkor ne a dumán legyen a hangsúly, hanem a tetteken, csókold meg és minél gyorsabban dugd meg, aztán játszd el a bûntudatost neki.

Aggaszt, hogy fog a mellem majd kinézni. Ha sokat rángatja az árt neki? vagy csak abba már nincs tej?

Legjobb válasz: Mire gondolsz?H nem lesz szép a formája?Vagy mi aggaszt?Ha már túl vagy az elsõ 2 héten,akkor nem valószínû,hogy kisebesedik,esetleg,ha éppen picit érzékenyebbek,akkor kend be körömvirágkrémmel. Tej folyamatosan termelõdik szopi alatt,csak a vége felé kevesebb jön.De az is lehet,hogy éppen akkor kakilnia vagy pukiznia kell,netán büfiznie. Így is úgy is lógni fog egy kicsit,mert a szopi miatt megnyúlott a bõr,és ha abbahagyja,akkor visszamegy rendes méretére,de a bõr nem nagyon tudja felvenni az új formát.

Mire gondolsz?H nem lesz szép a formája?Vagy mi aggaszt?Ha már túl vagy az elsõ 2 héten, akkor nem valószínû, hogy kisebesedik, esetleg, ha éppen picit érzékenyebbek, akkor kend be körömvirágkrémmel. Tej folyamatosan termelõdik szopi alatt, csak a vége felé kevesebb jön.De az is lehet, hogy éppen akkor kakilnia vagy pukiznia kell, netán büfiznie. Így is úgy is lógni fog egy kicsit, mert a szopi miatt megnyúlott a bõr, és ha abbahagyja, akkor visszamegy rendes méretére, de a bõr nem nagyon tudja felvenni az új formát.
Nekem gyönyörû melleim voltak. Kemény, kerek, feszes. Most lóg, puha és csíkos. Kit érdekel, ha a babám táplálása miatt ilyen. A férjem így is szeret, attól még lehetünk csinosak.
Nekem tiszta csík a mellem és a fenekem is. A férjem imád, mert a gyermeke anyja vagyok. De ha téged nagyon zavar, meg tudják mûteni. A szoptatástól megnyúlik a bõr, akár tetszik, akár nem. Én már hallottam olyanról, hogy majdnem olyan lett, mint rég. De csak majdnem.
Hát olyan már nem lesz mint rég, az biztos.
MENJ EL PLASZTIKÁZTATNI HA LÓGNI FOG AMELLED...DE SZERINTEM EGY BABA ENNYI ÁLDOZATOT MEGÉR. HA NEM AKKOR NEM KELLETT VOLNA VÁLLALNI!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!