Találatok a következő kifejezésre: Árt a vagy nekem (233 db)

Inkább egy készpénzes Vevõnek adnátok el a házatokat áron alul, vagy inkább egy megbízhatóan fizetõ Vevõnek aki bár részletekben törlesztené, de alku nélkül vinné?

Tehát azonnal kevesebb pénz,vagy hosszútávon több? És adott esetben a hosszútáv alatt max. 3 évet kell érteni,természetesen szerzõdéssel védve.

Legjobb válasz: Attól függ.Ha évek óta árulod és érdeklõdõ nincs rá,akkor eladnám ahog tudom.Szóval 3 év nem nagy idõ tedd félre egy bankszámlára.Én áron alul nem adnám

Attól függ.Ha évek óta árulod és érdeklõdõ nincs rá, akkor eladnám ahog tudom.Szóval 3 év nem nagy idõ tedd félre egy bankszámlára.Én áron alul nem adnám
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tény, hogy nem tiszta számomra a jogi háttér. Nos igen, úgy már egészen jól hangzik, ha csak az utolsó törlesztõ után kerül át a vevõ nevére. Csak hogy mi van ha egyszer csak nem tud fizetni, áll az egész ügy, viszont nem költözik ki a házból??? Láthatni a hírekben, hogy már az albérletbe adás is milyen kockázatos, mert a törvény nem a tulajdonjogot védi, hanem a benne lakó idegent. Hát akkor mi a helyzet, ha még megvételi szándékról van szerzõdés? Szóval kockázatkerülõ, biztosra menõ emberek nem fogják részletfizetéssel fizetéssel eladni. Anyagi oldaláról nézve jobb a részletfizetéses, hogyha JÓVAL TÖBBET megadnak úgy. Csakhogy van még egy dolog! Milyen gyorsan van szüksége az eladónak a pénzre??? -Ha a csóró eladó ebbõl venne magának más házat máshol, akkor rögtön kell neki az egész pénz! -Ha nincs éppen szüksége a pénzre, csak túl akar adni az eladó egy házon ahol nem laknak, csak az övék, akkor ráér, és könnyebben vehetõ rá résztletfizetés lehetõségére. -Ha meg full gazdag az eladó, és nem érdekli a ház, és nem akar vele bíbelõdni, csak gyorsan megszabadulni, akkor meg inkább eladja olcsóbban azonnali fizetéssel. Csak ha nagyon filléreskedik fog vacakolni törlesztõ vevõvel. Bár ha azt írod, hogy csak pár százezerrel kapna többet az eladó részlet esetén, akkor meg újfent nincs értelme vacakolnia, hiszen infláció is van, egyre kevesebbet ér a pénzünk. Jobb az egyben egyszerre és utána az eladónak kamatozik...
Az anyagi helyzetedtõl függ.Tudsz-e 3 évet várni a kifizetésig?A többszáz ezer ft is pénz.én nem tudok félre rakni sajnos ezért nekem minden ft jól jön.
A kérdező hozzászólása: Adott esetben "csak" pár száz ezer különbségrõl lenne szó.De örültem nagyon az 1-es válasznak!
Én az elsõ vagyok.Van ismerõsöm aki ìgy adta el az ingatlanját.Évek óta árulta.Kp vevõ 2 milliót adott volna, de abból is csak egy volt.Részletes vevõ 3, 7 milliot.Nem.mindegy...A ház a kezedbõl nem csúszik ki mindaddig amig ki nem fizeti.
A kérdező hozzászólása: Névre pedig akkor kerül át, amikor az utolsó fillért is megfizette.Így röviden ennyi a jogi háttér tisztázására. Nos, így mit mondotok? Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Egy részletfizetéses szerzõdés úgy néz ki, hogy amennyiben nem teljesíti a Vevõ a szerzõdésben foglaltakat, úgy automatikusan semmisnek minõsül az üzlet.A Vevõ az addig befizetett pénzét elveszti, felfoghatja úgy, hogy albérletet fizetett.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem is azok jutottak eszembe hirtelen amit a második írt. A legtöbb ember ha eladja a házát egybõl pénzt akar, és nem részletekbe. Én inkább áron alul eladnám, de legyen egybõl kifizetve az összes. Egyébként a részletfizetés nem minden esetben jó. Az egyik kollégámnak a volt felesége nem tudta kifizetni a ház árának a felét, így megegyeztek abban, hogy részletben fizeti. Mi mondtuk, hogy ez nem lesz jó, mert a pénz 3-5 év alatt sokat romlik és nem fogja tudni félretenni a pénzt, hogy késõbb lakást vegyen belõle. De nem hallgatott ránk. 4 éven át fizetett havonta az asszony, de a pénz mindig elment. Mert elvesztette a munkáját, fel kell élnie, Amikor lett munkája, az adósságot kellett fizetnie. Az utolsó évben az asszony nem fizetett, mert a vállalkozása csõdöt mondott, nem volt több bevétele. Így most se pénz, se lakás.. Szóval engem tuti nem tudnának meggyõzni a részlet fizetéssel..(hacsak nem ad letétbe valamit ami miatt megérné, mondjuk egy kis nyaralót, vagy egy autót aminek 3 év múlva is szép ára van)
Én nem bíznék meg benne. Szóval honnan tudom, hogy tényleg törleszti-e majd? Szerzõdés ide vagy oda. Nem vagyok járatos az ingatlanpiacban és a jogi hátterében annyira, hogy ilyenbe bele merjek menni. És nincs olyan jogász/ügyvéd ismerõsöm, aki tuti szerzõdést csinálna. És jó, mi van ha aláírom, a vevõ fizet, akar is rendesen törleszteni, ne feltételezzünk mindjárt rosszat, csak annyira gondoljunk, hogy önhibáján kívül nem tud törleszteni. Elveszti a munkehelyét, vagy megbetegszik, vagy meghal. Akkor hogy és ki fogja nekem kifizetni a tartozását? Ki lesz, aki behajtja rajta vagy az örökösein? Esetleg olyanban lennék benne, hogy kiadnám neki a lakást, és a kifizetett havi bérleti díjakat mindig levonnám a megbeszélt vételárból. Ha már a felét kifizette így bérelve, akkor ráiratnám a fele házat. Ha a 75% fizetve, akkor haszonélvezeti jogommal iratnám rá, és ha mindet kifizette, akkor levehetjük a haszonélvezõi jogomat. De ez is túl zûrös azért...
Van azért megoldás. Én ingatlanirodán keresztül adtam el telekárban egy rossz házat. A szerzõdés szerint a vevõ letette az ügyvédi irodában a vételár 10%-át. Ebbõl kifizettem a céget, volt 60 napom az elköltözésre. A másik házzal azonban gondom volt, mert visszalépett az eladó. Keresnem kellett másikat. Ott én tettem le a 10%-ot, aztán kiköltöztem (holmit átvihettem az újba, én meg rokonokhoz mentem néhány napra). Egyik nap közmûvek átírása, teljes összeget megkaptam, másik nap ugyanez fordított szerepben. Vagyis megoldható, de nem könnyû megszervezni.

Hova mentek nyaralni a babátokkal, horvátországba vagy balatonon, tudtok irni nekem linket hogy nézzek árakat? A nyáron 9honapos babámal szeretnénk menni horvátba vagy a balatonhoz attol függ melyik jönne ki jobb árra!

Legjobb válasz: Megnéztem neked: Írd be a Google keresõbe: Rab Lopar kemping Azonnal kidobja, hogy kiadó lakókocsi Rabon a San Marino kempingben árak is fent vannak.

Megnéztem neked: Írd be a Google keresõbe: Rab Lopar kemping Azonnal kidobja, hogy kiadó lakókocsi Rabon a San Marino kempingben árak is fent vannak.
100 ezerért lehet bérelni légkondis, teljesen felszerelt letelepített lakókocsit Horvátba, RAB-szigeten (Lopar). Nem lelakottak, homokos a part, és hosszan sekély, meleg a tenger. Már 5x voltunk, unjuk! Ezért az 1 éves gyerekünkkel Bulgáriába készülünk. Amit még Horvátba ajánlok Omis, és Brac, de ezek mind drágábbak. RAB-ot azért ajánlom, mert bejáratott, minden évben ugyanolyan volt, és csak 100 e. Az elõsátorban van pótágy, akár 5-6 fõ is elfér.
A kérdező hozzászólása: Tudnál nekem linket elérhetöségetirni ahol utánna tudok nézni ennek a rabszigeti lakokocsis nyaralásnak?Nagyon jo lenne ha összejönne, mi csak 3-man mennénk ugy is lehet béreni 1 lakokocsit, és kiságy vagy ilyenek fürdeni hol lehet fözési lehetöség hogy vannak ezek irnál rola?Köszi!
igen én is lopar ab, meg mi omisban voltunk még 11hónapos gyerkünkkel, meg olaszországban rimini mellett
Ha beírod a keresõbe, hogy RAB Lopar v. lakókocsi, biztos meg fogod találni. Hárman is mehetek természetesen, fõzési lehetõség adott az elõsátorban, ez egy autós kemping, kemping területén supermarket, kis piac, pékség, húsbolt posta, shoppok, étterem, disco...van. Fürdés: 50-100 méterenként külön nõi-férfi 6 db tusoló, Wc, mosogatási, mosási, vasalási lehetõség. Ez egy óriási kemping, annak ellenére, hogy sûrûn vannak ezek a vizes blokkok, néha várni kell, de halad a sor. Rengeteg a kisgyerekes, és nem szokott gond lenni velük.
Szia! Mi is horvátokhoz akartunk menni, de marad a Balaton. Mert mi van, ha hirtelen beteg lesz, vagy akármi... Így inkább most a Balcsira megyünk, majd jövõre pedig külfökdre! mi ide megyünk, akkor lesz 9 hós a lányunk!! http://www.amv.hu
Splitig végig autópálya van, a komp 30 percenként közlekedik, ha haza kell jönni pl. Szegedre 6 óra alatt itthon vagyok 730 km, és mégis a tengeren voltam 100 ezerbõl. A Balcsiról meg 2-3 óra az út.

Angolban a "how are you been" ugyanazt jelenti, mint simán a "how are you"? Vagy van vmi jelentősége a "been"-nek?

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy "how are you been". Bizonyára arra gondoltál, hogy "How have you been". Az gyakorlatilag ugyanaz, mint a "How are you", bár talán inkább akkor használják, ha hosszabb idõ óta nem találkoztak. Egyik kérdésre sem kell részletesen válaszolni :)

Nincs olyan, hogy "how are you been". Bizonyára arra gondoltál, hogy "How have you been". Az gyakorlatilag ugyanaz, mint a "How are you", bár talán inkább akkor használják, ha hosszabb idõ óta nem találkoztak. Egyik kérdésre sem kell részletesen válaszolni :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)


2hós babának árt a tv nézés? Néha arra vagyok figyelmes figyeli a tv és rúg kapál, tetszik neki, de féltem a szemét árthat neki?

Legjobb válasz: ha több, mint 3 méterrõl nézi, akkor nem árt a szemnek. De a szemén kívül nem jó a mentális fejlõdésének, mert a túl gyorsan változó, villódzó képek "felidegesíthetik", vagy összezavarhatják.

ha több, mint 3 méterrõl nézi, akkor nem árt a szemnek. De a szemén kívül nem jó a mentális fejlõdésének, mert a túl gyorsan változó, villódzó képek "felidegesíthetik", vagy összezavarhatják.
Egy felnõttnek is árt a tévézés, nemhogy egy kéthónaposnak....
nem tesz jót, de az én fiam is állandóan a tv-t bámulja, ha be van kapcsolva.így én, a tv függõ kikapcsolom és csak a legszükségesebbeket nézem meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, az utolsónak, nem fogom engedni neki.
A kérdező hozzászólása: persze mindenkinek köszönöm.

Árt a babának vagy nekem a "sok" mobiltelefonálás?

Tudom, hogy még nem kimutatott, de elkezdtem aggódni... (ezen is :-))

Legjobb válasz: Úgy látszik sokat aggódsz, ami nem jó neked sem és a babának sem. Ha izgulsz, használd kevesebbet, vagy használj hadsetet. De nem kimutatott, hogy árt, ne izgulj. Modern világban élünk...

Úgy látszik sokat aggódsz, ami nem jó neked sem és a babának sem. Ha izgulsz, használd kevesebbet, vagy használj hadsetet. De nem kimutatott, hogy árt, ne izgulj. Modern világban élünk...
Nos, akkor most nézzük mérési eredményeket. Mérnök hallgató vagyok, és az egyik órán bemértünk néhány telefont. A mûszeren az állt, h a hármas érték az nem káros még az egészségre.200nál akad ki a mûszer.A ma forgtalomban lévõ telefonok 95%ánál kiakadt a mûszer, ha közvetlenül melléje tettük a telefont.Fél méterrõl ez olyan 100as érték körül mozgott, és sokak értéke nem nagyon csökkent az egészségre káros határ alá egy méterrõl sem. Azok a telefonok nem akasztják ki, amik nagyon drágák és nagyon modernek.Egyik srácnak volt ilyen, de nem akarta megmondani, h mennyibe kerül. Mióta ezt tudom, próbálom a telefonomat legalább fél méterre helyezni a pocimtól, de az én értékeim lényegesen jobbak voltak, nem akasztotta ki a mûszert egyik esetben sem.Viszont õ is az egészségre káros érték fölött volt. H a babára mindez hogyan hat, tényleg nem bizonyított, de ha agykárosító hatása van egy kifejlett szervezetre, akkor biztos õ sem szereti.Neked kell megoldást találni.Egy tipp:fémszálas textíliával le lehet árnyékolni, h ilyet hol kapsz?Nem tudom...
Ne aggódj. Ha ártana, nagyon sok sérült baba születne. Azért a biztonság kedvéért (lsd fent) ne tedd a hasadhoz, nadrágzsebbe. És ugyanígy ne állj a bekapcsolt mikró elé és ne ülj a monitor elõtt és még sorolhatnám... Jó és nyugodt babavárást!
Nyugi, ha ezek mind káros hatással lennének egy magzatkára, akkor nekem kb. egy Quasimodot kellett volna szülnöm. Ugyanis egész nap a laptop elõtt kuksoltam (dolgoztam, neteztem)és még volt, hogy órákat beszéltem a húgommal mobilon. Szerencsére teljesen egészséges a kicsilányom, már 4 hónapos lesz hó végén. Egészségesen fejlõdik, teljesen normális idegrendszerrel. Nem lesz semmi baj, ne izgulj! Gratula a babához.

Miért arra a pasira vágyom, aki tudom, hogy semmibe venne és nem arra, aki becsülne szeretne és sose okozna nekem fájdalmat?

Van egy fiú, aki már fél éve szerelmes belém, azóta más lányra se nézett és várja, hogy összejöjjek vele. Tudom, hogy komolyan gondolja és ismerem annyira, hogy tudjam, hogy sose bántana meg és a tenyerén hordozna. Mégsem tudom magam rávenni, hogy összejöjjek vele, mert sehogy se vonzódom hozzá. Helyette ott van egy másik srác, aki tudom, hogy az eddigi barátnőit mind megcsalta, nem igazán tisztel egy lányt se, de olyan a kisugárzása, hogy amint meglátom, máris vonzódok hozzá. Ennek van valamilyen magyarázata? Én nem akarom, hogy így legyen, de sajnos így van.

Legjobb válasz: majd megkomolyodsz. Rá érsz.

majd megkomolyodsz. Rá érsz.
" Ennek van valamilyen magyarázata? " -van magyarázata, ez van minden lánynál, igazolja az alfahím elméletet. Mert ugye az nagyobb kan aki szarik a lányokra mert annyi közül választhat hogy nem becsüli meg és ebbõl arra következtetsz hogy sok csajnak vonzó, akkor automatikusan vonzó lesz neked is. Aki meg mindent megadna neked arról meg azt feltételezed hogy senkinek sem kell. Ezért kell letagadni a 15 éven felüli lányoknál hogy még szûz vagyok :DDD Pszichológia guru lettem mostanság, egyre jobban látom az emberi elme összetettségét, és az ösztönök hálózatát.
Szomorú dolog, de ez sajnos az ösztönök játéka. Ezért max. az evolúciót lehetne szidni, mert olyan, mint egy öreg általános iskolás tanár, aki még második osztályban is az ABC-t tanítja.
Lányok, ezzel aztán döbbenetes, csodálatos családokat fogtok alapítani, gyerekeitek végignézi, ahogy szeretitek azt, aki agyoncsal titeket, lesz honnan példát vennie, csak így tovább!
a legtöbb sosem ismerné be
fenéket kihívást, egyszerûen neki is csak a kinézet számít és semmi más legalább õ eljutott már odáig, hogy ez tudatosodott benne is
Kihívást látsz benne és ez vonz, hiába tudod, hogy nem õ lenne a megfelelõ partner, de akkor is õ kell.
Az életben sokszor nem adatik meg az a luxus, hogy visszaforduljunk és másik ösvényt válasszunk. Bárhogy is döntesz a következményeit neked kell viselned
Lehet, hogy csak tudat alatt jót akarsz akarsz neki és hagyod, hogy inkább találjon valakit akivel majd boldogok lesznek mert tudod, hogy veled nem lenne az. Majd akkor fogod hiányolni mikor õ már nem lesz neked, de arra már késõ lesz
Ugyanez a helyzet velem is. Egyik srác: normális, kis szerény, csendesebb típus, olyan jófiú. De hiába hogy aranyos, nem vonz. Csak rendesnek látom. A másik: megcsalta minden barátnõjét, engem is átvert egyszer (na nem durván, nem fektetett meg) de meglátom és legszívesebben rámásznék. Annyira vonz mindene. Egyszerûen annyira vonzó hogy nem igaz.
Hát lányok, már csak ennyi eszetek van. Meg sem érdemeltek minket! :)
Adam kifejtette azt, amire céloztam. :) .

Ahol Ti szültök, vagy szültetek, és kell bevinni mindenféle dolgot, ruhát, stb a picinek, miket pakoltatok neki be, arra a 3-4 napra?

Legjobb válasz: Nem nagyon kell semmi.Rucit többnyire ott adnak neki, csak a hazajövetelhez kell majd.Nem árt pelust popsitörlõt esetleg textilpelust vinni,nekünk adtak ugyan de csak egy pár darabot azt pótolni kellett.Más nem kellett. üdv:2,5hós anyuka

Nem nagyon kell semmi.Rucit többnyire ott adnak neki, csak a hazajövetelhez kell majd.Nem árt pelust popsitörlõt esetleg textilpelust vinni, nekünk adtak ugyan de csak egy pár darabot azt pótolni kellett.Más nem kellett. üdv:2, 5hós anyuka
Minden helyen màs és màs. Én külföldön szülök, és eddig akàrhàny anyàt kérdeztem, mind màs vàlaszt adott. Én ugy döntöttem, hogy pakolok be 2 napra valot a babànak, és viszem magammal. Ha felesleges, akkor a pàrom ugyis làtogat, majd ö hazaviszi, de én màr nem hallgatok senkire, inkàbb feleslegesen vigyem be, mint hogy hiànyozzon. Persze ez csak az én véleményem. Neked a legjobb lenne a dokiddal beszélni, hogy mit vigyél és mit ne. Ö pontosan tudni fogja a vàlaszt!
Pelenkát, popsitörlõt, kis kesztyût, vékony sapkát, cumit, cumisüveget, hajkefét(állitólag érdemes óvatosan masszirozgatni vele a baba buksiját)és textil pelenkát raktam. Ruhát kórházit adnak rájuk ahol én szülök. Remélem picit tudtam segiteni, 38hetes kismami.
Szia! Én a Szent Istvánban fogok szülni, és kell tennem ruhát is neki, meg kistakarót is...kórháza válogatja..
A kérdező hozzászólása: 4. válaszolónak: Én is ott fogok majd szülni. Te mikor? Én viszek fürdõlepedõt, textil pelenkát, popsitörlõt, badyt, rugit, plédet, zoknit, hálózsákot, sapkát, kb. ennyire gondoltam.
Amiket felsoroltál az elég, vigyél egy pár pelust is, mert kb 4-et adnak naponta az meg nem biztos, hogy elég. (Én is az Istvánban szültem.)
A kérdező hozzászólása: Persze, pelenka is, az is megvan már, csak elfelejtettem írni. :-)) Köszi!

Barátnőm (én is nő vagyok) tartozik nekem 10000 forinttal. Nagy szükségem lenne arra a pénzre, ugyanakkor tudom, hogy ők is rosszul állnak anyagilag. Hogy kérjem vissza a pénzemet?

Már 2 hónapja oda kellett volna adnia, de mindig közbe jött neki valami. Ezt én meg is értem, de most a sulikezdés el?tt én is be akarnék vásárolni a gyerekeimnek, amihez a nála lév? pénz is fontos lenne. Mit mondjak, vagy hogyan beszéljek vele, ha nem akarom, hogy összevesszünk? És ha megint haladékot akar (amellett, hogy tudja mi a helyzet nálunk), akkor mit válaszoljak?

Legjobb válasz: Ha már két hónapja haladékot kér, akkor most legyél nagyon határozott. Mondd meg neki, hogy te azért nem fogsz mástól kölcsön kérni, mert õ ilyen rosszul áll - az iskolakezdés kiadásaiba pedig betervezted ezt az összeget. Mondhatod azt is (mert lehet, hogy így is van), hogy az arra félretett pénzbõl adtál neki. Nagyon nehéz helyzet, de ha emiatt õ megsértõdik, akkor ne magadat okold. Ha most is engedsz, akkor szerintem arról a pénzrõl le is mondhatsz. :(

Ha már két hónapja haladékot kér, akkor most legyél nagyon határozott. Mondd meg neki, hogy te azért nem fogsz mástól kölcsön kérni, mert õ ilyen rosszul áll - az iskolakezdés kiadásaiba pedig betervezted ezt az összeget. Mondhatod azt is (mert lehet, hogy így is van), hogy az arra félretett pénzbõl adtál neki. Nagyon nehéz helyzet, de ha emiatt õ megsértõdik, akkor ne magadat okold. Ha most is engedsz, akkor szerintem arról a pénzrõl le is mondhatsz. :(
Beszélj vele, mondd el neki, hogy te sem állsz valami fényesen anyagilag, és ha tudja, adja vissza a pénzt. Vagy kérj kölcsön te is tõle egy ezrest, és ha vissza akarja kérni, mondod neki, hogy úgyis tartozott õ is neked, úgyhogy egálba vagytok.:-)
Ja, bocs, elnéztem egy nullával. szóval kérj kölcsön egy tízest.:-)
ha elmúltatok18, jelendst fel. D:

Vaterán, ha rendelek valamit és a postaköltséget nekem kell fizetni, akkor azt már a termék árával együtt kell elutalni vagy azt majd csak akkor kell kifizetnem a postán, ha megjött a csomag?

Legjobb válasz: Ha elõre utalással fizetsz, akkor elõre kell a termék árával fizetned, ha utánvétes, akkor a termék árával együtt kézhezvételkor a postásnak. A díjat egyeztesd elõtte az Eladóval, mert lehet eltér a feltüntetettõl. ( súlyfüggõ, vagy több termék egyben jön, stb. befolyásolhatja)

Ha elõre utalással fizetsz, akkor elõre kell a termék árával fizetned, ha utánvétes, akkor a termék árával együtt kézhezvételkor a postásnak. A díjat egyeztesd elõtte az Eladóval, mert lehet eltér a feltüntetettõl. ( súlyfüggõ, vagy több termék egyben jön, stb. befolyásolhatja)
A kérdező hozzászólása: oké, köszönöm:)
Az elõre utalással óvatos legyél! Nézz körül itt a kérdések között, hogy mennyi az átverés!
Jaj, kedves 3-as, szerintem még az utcára se lépj ki, mert elütHET egy autó! Kérdezõ:Úgy van, ahogy az elsõ válaszadó leírta. De azt minden esetben nézd meg, hogy akitõl rendelsz, annak milyen értékelései vannak, én soha nem rendelek olyantól akinek 98% alatti pozitív értékelései vannak, mert ott már akadhatnak gondok.

Torontóba repülök, a jegyet ott veszik meg, az ára tartalmazza-e a repülőtéri illetéket, vagy nekem kell fizetnem?

Legjobb válasz: Ha már valaki megveszi neked a jegyet, akkor kifizeti a teljes árat! Neked nem kell semmit fizetni! A repülõtéri illetéket nem azért hívják így, mert a repülõtéren kell fizetni!

Ha már valaki megveszi neked a jegyet, akkor kifizeti a teljes árat! Neked nem kell semmit fizetni! A repülõtéri illetéket nem azért hívják így, mert a repülõtéren kell fizetni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!