Találatok a következő kifejezésre: Árt a vagy (3669 db)

Milyen esélyem van arra, hogy allergiás legyek a méh vagy darázs csípésére, ha dongó már megcsípett, de arra nem vagyok?

Van összefüggés ezeknek az állatoknak a csípései között allergia szempontjából? Esetleg egy erre tévedt méhész vagy allergológus, vagy akinek volt hasonló esete felhomályosíthatna.

Legjobb válasz: dongó már megcsípett, és arra nem vagyok mondat kijelentés volt, értelem szerûen az elõtte lévõ mondat a kérdésXD

A kérdező hozzászólása: dongó már megcsípett, és arra nem vagyok mondat kijelentés volt, értelem szerûen az elõtte lévõ mondat a kérdésXD
Tudtommal nincs köztük összefüggés.Szomszédba méhészet van, és amikor segítek többször is csíp meg egy méh.Ezekre nem voltam allergiás.Aztán egyszer csak megcsípett egy bitang nagy lódarázs, és mit ad Isten, allergiás voltam rá
Más mérge van a méhnek(apis mellifera) a darazsaknak(francia, német, kecske, gömböc stb) a lódarázsnak(vespa crabro) illetve a poszméhnek(bombus terrestis) illetve a kék fadongónak. utóbbi kettõ, a dongók jellemzõen nem csipõsek, szelidek. Ha pedig az "allergia" tünete mindössze megdagadás, akkor az azt jelenti hogy az illetõ nem allergiás a csipésre. A méhcsipés allergia tünetei: egész testre kiterjedõ csalánkiütés, hányás, hidegrázás, émelygés, szédülés, erõs börpir.
A kérdező hozzászólása: A dongó csípését magamnak köszönhettem még kis koromban, benne vergõdött egy vödör vízben én meg "megmentettem", de annyi nem volt elég hanem elkezdtem mászkáltatni az ujjaimon(vizes volt és ugye nem tudott elszállni) és ezért csípett meg, igaz ezt õ se élte túl. Egy igaz, és tragédiával végzõdõ történet:D Csak gondoltam hátha le lehet vonni valamilyen következtetést, de hát nem.
A dongó nem csíp, hanem harap. Attól, hogy a darázsra csípésre mondjuk nem vagy allergiás, attól a méh csípésre lehet, mert más mérget használnak. És ez fordítva is igaz. Ezt nem tudom biztosan, de aki állítólag az egyikre allergiás, az a másikra biztosan nem! Az, hogy bedagad az normális, a méregre adott immun reakció, nem számít allergiának. Közepesnek számít, ha nagyra darag. Az igazi veszély a súlyos/életveszélyes allergiás reakció...az anafilaxiás sokk! Száj, torok, gége ödéma...hideg veríték, keringés összeomlás. Az elsõ csípés senkinél sem okoz allergiát, allergiát csak a 2. csípéstõl vált ki, mivel értelemszerûen az elsõnél még nem ismerte az adott anyagot a szervezeted. Remélem tudtam segíteni.

13hetes vagyok, es meg vagyok fázva. Ugye ez nem árt a babámnak?

iztos mär az ezredik vagyok aki ezt kerdezi,csak nyugtalanit,nehogy valami baja legyen a picinek...

Legjobb válasz: Nem,nem árt ö nagyon védve van!Egyél mézet igyál teát! És boldog babavárást!

Nem, nem árt ö nagyon védve van!Egyél mézet igyál teát! És boldog babavárást!
Ne ijedj meg és fõleg ne gondolkozz azon, hogy bármi baja is lehet a kicsinek! Beszélj hozzá és mond el neki, hogy te most ugyan beteg vagy, de neki fejlõdnie kell és növekednie rendesen.. És fõleg gondolkozz pozitívan! Sokan elvesztik a babájukat, de te nem ezek közé tartozol!!! Ha így fogod fel, tuti nem lesz semmi baj! Ha állandóan azon aggódsz, hogy emiatt baj lesz, nagyobb az esélye, hogy lesz is.. Örülj a babádnak és gyógyulj meg hamar!!!! Egy szintén beteg 11 hetes kismama
Szia! A várandósságom alatt kétszer voltam influenzás, és azon túl, hogy nem szedhettem a jó is neocitránomat és társait, semmi baj nem lett - annyi, hogy kétszer annyi ideig tartott, mint amúgy. A baba meg sem érezte, legalábbis ahogy most elnézem...;-)
A kérdező hozzászólása: jaj, nagyon köszönöm a välaszokat!megnyugtattatok!es igyekszem nem tulaggodni magam...minden jot!

Az alábbi két angol mondat helyes? "you are telling me to" és a "you telling me to"? Elvileg ugyanazt jelenti, csak egyik helyen van ARE, a másik mondatban pedig nincsen és nem tudom eldönteni, hogy az are feltétlenül kell-e, vagy sem.

Legjobb válasz: You are telling me to do my homework (pl) helyesen ot van az are! ugyanis ott a be a fõige (persze ragozva) are nélkül nem jó a mondat, persze megérteni megértik, de ha úgy akarnám lefordítani a mondatot, hogy nyelvtanilag tükrözze a hibát, akkor a két mondat kb ez: Arra utasítasz, hogy megcsináljam a leckét te utasítás engem, hogy csináljam meg a leckét

You are telling me to do my homework (pl) helyesen ot van az are! ugyanis ott a be a fõige (persze ragozva) are nélkül nem jó a mondat, persze megérteni megértik, de ha úgy akarnám lefordítani a mondatot, hogy nyelvtanilag tükrözze a hibát, akkor a két mondat kb ez: Arra utasítasz, hogy megcsináljam a leckét te utasítás engem, hogy csináljam meg a leckét
Elsõsorban ezek még nem mondatok, ahoz be kellene fejezni.:D Na de a kötözködést félretéve, az elsõ a helyes. Úgy hivják, hogy present continuous(folyamatos jelen) és egy éppen most történõ cselekvést ir le. kijelentõ módban be létige + v1 + -ing.
Elsõsorban ezek még nem mondatok, ahoz be kellene fejezni.:D Na de a kötözködést félretéve, az elsõ a helyes. Úgy hivják, hogy present continuous(folyamatos jelen) és egy éppen most történõ cselekvést ir le. kijelentõ módban be segédige + v1 + -ing.
létige helyett segédige...boccs a duplaposztért
You are telling me to... - helyes You telling me to... - helytelen! You tell me to... - így lenne helyes a második. Simple present: You tell Present perfect: You are telling
"Present perfect: You are telling" Hülyeséget írtam, bocsánat. Ez Present Continuous, nem perfect. :) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! A mondatos megállapítás pedig jogos.:P


Ha valaki a mindennapok során valamit nem tesz meg, mert nem érez rá késztetést, de amikor egyedül van gyakran gondol arra a cselekvésre, akkor azt az illető akarja vagy sem?

Legjobb válasz: Az egyedüllét, akár az unalom mindenféle gondolatot elõhozhat, ami a tevékeny mindennapok során elsikkad. A mindennapok során arra gondolok pl., hogy nagyon durván ki kéne csutakolni a lakást, ha egyedül vagyok, meg inkább minden mást csinálok. :D Ha egyedül vagyok, gondolok arra, hogy le kéne húznom magam a klotyón, de ha épp másokkal vagyok, akkor kevésbé. :) Nem mindegy, milyen cselekvésrõl van szó. Én azt gondolom, ha igazán akarsz valamit, elõbb-utóbb úgyis meg fogod tenni, ha csak rajtad múlik.

Az egyedüllét, akár az unalom mindenféle gondolatot elõhozhat, ami a tevékeny mindennapok során elsikkad. A mindennapok során arra gondolok pl., hogy nagyon durván ki kéne csutakolni a lakást, ha egyedül vagyok, meg inkább minden mást csinálok. :D Ha egyedül vagyok, gondolok arra, hogy le kéne húznom magam a klotyón, de ha épp másokkal vagyok, akkor kevésbé. :) Nem mindegy, milyen cselekvésrõl van szó. Én azt gondolom, ha igazán akarsz valamit, elõbb-utóbb úgyis meg fogod tenni, ha csak rajtad múlik.

A használtautó-kereskedők neten megjelentetett áraiba -amit egy-egy autónál feltüntetnek- bele van számítva az eredetiségvizsgálat stb. ára is, vagy még kell pluszban ezért-azért fizetnem?

Mennyire igaz az, hogy ha náluk vásárolok, akkor ?k mindent elintéznek az okmányirodai papírokkal bezárólag?

Legjobb válasz: Kereskedõtõl függ, de nyílván nekik is érdekük, hogy a vevõ elégedett legyen, ezért sok helyen van ilyen hogy az ár magában foglalja a mûszakit, átírást vagy esetleg garanciát vállalnak az autóra.

Kereskedõtõl függ, de nyílván nekik is érdekük, hogy a vevõ elégedett legyen, ezért sok helyen van ilyen hogy az ár magában foglalja a mûszakit, átírást vagy esetleg garanciát vállalnak az autóra.
Nem tudom... sok kereskedõnél nem jártam, de ahol voltam, ilyen nem volt. Ennyi az autó ára, ezt ki kell perkálnod nekik, aztán utána hogy mit csinálsz vele, hogy íratod át, a te dolgod...

6 hetes terhes vagyok, van pár eléggé rossz fogam. Ha elmegyek megcsináltatni az ugye nem árt a magzatnak. Mármint a fogászati kezelés, lidocain stb? 30/N

Legjobb válasz: Nem árt, de azért kérdezd meg. Én most voltam 24 hetesen fogdokinál, nekem azt mondta,hogy nem árt, bár jobb szeretik nem az elsõ 3 hónapban csinálni! De azóta voltam a dokimnál, nála is rákérdeztem,és mondta,hogy nem árt!

Nem árt, de azért kérdezd meg. Én most voltam 24 hetesen fogdokinál, nekem azt mondta, hogy nem árt, bár jobb szeretik nem az elsõ 3 hónapban csinálni! De azóta voltam a dokimnál, nála is rákérdeztem, és mondta, hogy nem árt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, most megnyugtattál, mert eléggé aggódtam ez miatt.
Ha nem csináltatod meg a fogaidat, az árt a babádnak. Mondd meg a dokinak, hogy babát vársz, és akkor olyan dolgokat használ, amik nem ártalmasak neki.
A második trimeszterben már megcsináltathatod!

Angolban a "how are you been" ugyanazt jelenti, mint simán a "how are you"? Vagy van vmi jelentősége a "been"-nek?

Legjobb válasz: Nincs olyan, hogy "how are you been". Bizonyára arra gondoltál, hogy "How have you been". Az gyakorlatilag ugyanaz, mint a "How are you", bár talán inkább akkor használják, ha hosszabb idõ óta nem találkoztak. Egyik kérdésre sem kell részletesen válaszolni :)

Nincs olyan, hogy "how are you been". Bizonyára arra gondoltál, hogy "How have you been". Az gyakorlatilag ugyanaz, mint a "How are you", bár talán inkább akkor használják, ha hosszabb idõ óta nem találkoztak. Egyik kérdésre sem kell részletesen válaszolni :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

FONTOS! Ha ajándékba adunk egy könyvet és eredetileg rá van nyomtatva az ár a borítóra, akkor hogy illik ajándékozni? Le kell húzni az árat vagy maradhat rajta?

Legjobb válasz: Ha le tudod venni az árát mert matrica akkor vedd le róla.Ha nem megy akkor fekete filctollal szépen húzd át.Ha eleve nyomtatva van a könyv borítóján az ár,akkor ne foglalkozz vele.Az igazság az,hogy aki szereti a könyveket,az soha nem fogja megnézni mennyiért vetted,mert egy használt könyvnek is tudnak örülni,fõleg ha olyan könyv amit régóta keres! "egy könyvbarát"

Ha le tudod venni az árát mert matrica akkor vedd le róla.Ha nem megy akkor fekete filctollal szépen húzd át.Ha eleve nyomtatva van a könyv borítóján az ár, akkor ne foglalkozz vele.Az igazság az, hogy aki szereti a könyveket, az soha nem fogja megnézni mennyiért vetted, mert egy használt könyvnek is tudnak örülni, fõleg ha olyan könyv amit régóta keres! "egy könyvbarát"
Szia! Ha teljesen lelehet szedni, akkor tedd, de ha rá van nyomtatva, akkor nem szabad csinálnod vele semmit!! (protokoll szabály :) )
ha rá van nyomtatva akk csak ALKOHOLOS filccel húzd át...:)

A miss sporti szemceruza jobb mint egy márkátlan (mármint kevésbé árt a szemnek) vagy csak drágább? Vagy melyik az ami legkevésbé árt a szememnek gyakori használat mellet?

Legjobb válasz: Nem annyira értem a kérdésed. De ha az a kérdés, hogy jobb-e, akkor végül is, attól függ, honnan nézed. Ha nem akarsz teljesen névtelen cuccot venni, akkor nyílván jobb. De amúgy szerintem közel sem olyan drága, mint a többi "DM-es" márka. És ami legkevésbé árt... valószínûleg a márkás kozmetikumok, ezekrõl gondolhatjuk legalábbis azt, hogy azért olyan drága, mert valószínûleg jó. Dehát ez azért nem mindig így van. Tapasztalat... kísérletezz, rá fogsz jönni, hogy szerinted melyik a legjobb, amelyik árban is elfogadható.

Nem annyira értem a kérdésed. De ha az a kérdés, hogy jobb-e, akkor végül is, attól függ, honnan nézed. Ha nem akarsz teljesen névtelen cuccot venni, akkor nyílván jobb. De amúgy szerintem közel sem olyan drága, mint a többi "DM-es" márka. És ami legkevésbé árt... valószínûleg a márkás kozmetikumok, ezekrõl gondolhatjuk legalábbis azt, hogy azért olyan drága, mert valószínûleg jó. Dehát ez azért nem mindig így van. Tapasztalat... kísérletezz, rá fogsz jönni, hogy szerinted melyik a legjobb, amelyik árban is elfogadható.
Én próbáltam sokfélét. a Miss Sportynak jó a szemcerkája, meg a többi sminkcucca is. Szerintem milliószor jobb mint néhány (vagy több) "márkátlan". De ez attól függ, hogy kinek mi a jó...
Szerintem a Miss Sporty túlságosan lágy állagú, én azért nem szerettem, mert nagyon elmaszatolódott. Szerintem ártani egyik sem fog, hacsak nem vagy allergiás az összetevõire. Egy márkásabb szemceruzával szebben lehet festeni, meg szebb a színe.
Nekem már évek óta ilyen típusú szemcerkám van, és nagyon elégedett vagyok vele. Próbáltam többfélét is, de nekem ez vált be a legjobban, és szerintem árban is elfogadható. Bár a többi termékével nem vagyok elégedett, de a szemceruza bevált.
Nekem van miss sportx-s ilyen golyós szemveruzám de olyan kemény mind a föld, azaz nem kenõdik rendesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek! De ha bárkinek van még ezzel kapcsolatosan ötlete akkor írjon.
A MISS SPORTY nem rossz márka, de középszerü.Nekem még a RIMMEL jött be nagyon! Vannak sokkal drágábbak is töle, mint a Dior v. Lancome szemceruza.Ezek biztos, h. jobbak minöségre és összetevökben is, azért ilyen az áruk is.(kb. 3-4 ezer Ft.)Egyszer azért próbálj ki egy ilyet is, és meglátod, h. mi a különbség! Ez kicsit olyan, mint a parfümöknél, h. ha veszel egy 2000 Ft-sat, az csak 1 órán keresztül érzed, de ha veszel egy 13000 Ft-sat, akkor fél nap után is megkérdezik, h. milyen parfüm ez rajtad?? Legalábbis nálam így van...
Nekem nagyon érzékey a szemem mindenre, a sminkre és a lemosóra is sajnos. Az egyetlen fajta szemceruza (kivéve a kezdet kezdetén édesanyám ezeréves noname õskövületét) amitõl nem könnyezek ha nem kenem bele a szemembe, az az Aden Cosmetics-tõl van, piaci cucc, de nekem bevált. Még a Rimmeltõl is "végigbõgtem" a napot.
Én is miss sporty-t használok egész jó mert jol kenõdik, de és egy pillanatra végig szoktam huzni az öngyujtó lángján és ugy még puhább mert megolvad és sokkal feketébb lesz.:) remélem segitetem, nagyon jo módszer nekem bevált:)

Inkább egy készpénzes Vevõnek adnátok el a házatokat áron alul, vagy inkább egy megbízhatóan fizetõ Vevõnek aki bár részletekben törlesztené, de alku nélkül vinné?

Tehát azonnal kevesebb pénz,vagy hosszútávon több? És adott esetben a hosszútáv alatt max. 3 évet kell érteni,természetesen szerzõdéssel védve.

Legjobb válasz: Attól függ.Ha évek óta árulod és érdeklõdõ nincs rá,akkor eladnám ahog tudom.Szóval 3 év nem nagy idõ tedd félre egy bankszámlára.Én áron alul nem adnám

Attól függ.Ha évek óta árulod és érdeklõdõ nincs rá, akkor eladnám ahog tudom.Szóval 3 év nem nagy idõ tedd félre egy bankszámlára.Én áron alul nem adnám
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tény, hogy nem tiszta számomra a jogi háttér. Nos igen, úgy már egészen jól hangzik, ha csak az utolsó törlesztõ után kerül át a vevõ nevére. Csak hogy mi van ha egyszer csak nem tud fizetni, áll az egész ügy, viszont nem költözik ki a házból??? Láthatni a hírekben, hogy már az albérletbe adás is milyen kockázatos, mert a törvény nem a tulajdonjogot védi, hanem a benne lakó idegent. Hát akkor mi a helyzet, ha még megvételi szándékról van szerzõdés? Szóval kockázatkerülõ, biztosra menõ emberek nem fogják részletfizetéssel fizetéssel eladni. Anyagi oldaláról nézve jobb a részletfizetéses, hogyha JÓVAL TÖBBET megadnak úgy. Csakhogy van még egy dolog! Milyen gyorsan van szüksége az eladónak a pénzre??? -Ha a csóró eladó ebbõl venne magának más házat máshol, akkor rögtön kell neki az egész pénz! -Ha nincs éppen szüksége a pénzre, csak túl akar adni az eladó egy házon ahol nem laknak, csak az övék, akkor ráér, és könnyebben vehetõ rá résztletfizetés lehetõségére. -Ha meg full gazdag az eladó, és nem érdekli a ház, és nem akar vele bíbelõdni, csak gyorsan megszabadulni, akkor meg inkább eladja olcsóbban azonnali fizetéssel. Csak ha nagyon filléreskedik fog vacakolni törlesztõ vevõvel. Bár ha azt írod, hogy csak pár százezerrel kapna többet az eladó részlet esetén, akkor meg újfent nincs értelme vacakolnia, hiszen infláció is van, egyre kevesebbet ér a pénzünk. Jobb az egyben egyszerre és utána az eladónak kamatozik...
Az anyagi helyzetedtõl függ.Tudsz-e 3 évet várni a kifizetésig?A többszáz ezer ft is pénz.én nem tudok félre rakni sajnos ezért nekem minden ft jól jön.
A kérdező hozzászólása: Adott esetben "csak" pár száz ezer különbségrõl lenne szó.De örültem nagyon az 1-es válasznak!
Én az elsõ vagyok.Van ismerõsöm aki ìgy adta el az ingatlanját.Évek óta árulta.Kp vevõ 2 milliót adott volna, de abból is csak egy volt.Részletes vevõ 3, 7 milliot.Nem.mindegy...A ház a kezedbõl nem csúszik ki mindaddig amig ki nem fizeti.
A kérdező hozzászólása: Névre pedig akkor kerül át, amikor az utolsó fillért is megfizette.Így röviden ennyi a jogi háttér tisztázására. Nos, így mit mondotok? Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Egy részletfizetéses szerzõdés úgy néz ki, hogy amennyiben nem teljesíti a Vevõ a szerzõdésben foglaltakat, úgy automatikusan semmisnek minõsül az üzlet.A Vevõ az addig befizetett pénzét elveszti, felfoghatja úgy, hogy albérletet fizetett.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem is azok jutottak eszembe hirtelen amit a második írt. A legtöbb ember ha eladja a házát egybõl pénzt akar, és nem részletekbe. Én inkább áron alul eladnám, de legyen egybõl kifizetve az összes. Egyébként a részletfizetés nem minden esetben jó. Az egyik kollégámnak a volt felesége nem tudta kifizetni a ház árának a felét, így megegyeztek abban, hogy részletben fizeti. Mi mondtuk, hogy ez nem lesz jó, mert a pénz 3-5 év alatt sokat romlik és nem fogja tudni félretenni a pénzt, hogy késõbb lakást vegyen belõle. De nem hallgatott ránk. 4 éven át fizetett havonta az asszony, de a pénz mindig elment. Mert elvesztette a munkáját, fel kell élnie, Amikor lett munkája, az adósságot kellett fizetnie. Az utolsó évben az asszony nem fizetett, mert a vállalkozása csõdöt mondott, nem volt több bevétele. Így most se pénz, se lakás.. Szóval engem tuti nem tudnának meggyõzni a részlet fizetéssel..(hacsak nem ad letétbe valamit ami miatt megérné, mondjuk egy kis nyaralót, vagy egy autót aminek 3 év múlva is szép ára van)
Én nem bíznék meg benne. Szóval honnan tudom, hogy tényleg törleszti-e majd? Szerzõdés ide vagy oda. Nem vagyok járatos az ingatlanpiacban és a jogi hátterében annyira, hogy ilyenbe bele merjek menni. És nincs olyan jogász/ügyvéd ismerõsöm, aki tuti szerzõdést csinálna. És jó, mi van ha aláírom, a vevõ fizet, akar is rendesen törleszteni, ne feltételezzünk mindjárt rosszat, csak annyira gondoljunk, hogy önhibáján kívül nem tud törleszteni. Elveszti a munkehelyét, vagy megbetegszik, vagy meghal. Akkor hogy és ki fogja nekem kifizetni a tartozását? Ki lesz, aki behajtja rajta vagy az örökösein? Esetleg olyanban lennék benne, hogy kiadnám neki a lakást, és a kifizetett havi bérleti díjakat mindig levonnám a megbeszélt vételárból. Ha már a felét kifizette így bérelve, akkor ráiratnám a fele házat. Ha a 75% fizetve, akkor haszonélvezeti jogommal iratnám rá, és ha mindet kifizette, akkor levehetjük a haszonélvezõi jogomat. De ez is túl zûrös azért...
Van azért megoldás. Én ingatlanirodán keresztül adtam el telekárban egy rossz házat. A szerzõdés szerint a vevõ letette az ügyvédi irodában a vételár 10%-át. Ebbõl kifizettem a céget, volt 60 napom az elköltözésre. A másik házzal azonban gondom volt, mert visszalépett az eladó. Keresnem kellett másikat. Ott én tettem le a 10%-ot, aztán kiköltöztem (holmit átvihettem az újba, én meg rokonokhoz mentem néhány napra). Egyik nap közmûvek átírása, teljes összeget megkaptam, másik nap ugyanez fordított szerepben. Vagyis megoldható, de nem könnyû megszervezni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!