Találatok a következő kifejezésre: Árt a ha túl (28 db)

Ha túl szorosan gumizom be a hajam az tényleg árt?

Vékony szálú a hajam és kevés is eléggé. Ha nem gumizom be szorosan akkor kicsúszik és azt nem szeretem. Tesómtól hallottam hogy nem tesz jót a hajszálaknak ha er?sen van gumizva. Igaz lenne?

Legjobb válasz: Igaz! Töredezetté, eltörtté teszi a hajat. Tegyél bele vastag csattot, az is összefogja és nem gyûri a hajat. Ezen kivül a fejbõrödnek is árt,ha szorosan gumizod össze.

Igaz! Töredezetté, eltörtté teszi a hajat. Tegyél bele vastag csattot, az is összefogja és nem gyûri a hajat. Ezen kivül a fejbõrödnek is árt, ha szorosan gumizod össze.
Csak annyit tennék hozzá, hogy valószínûleg azért mondják, hogy rossz a hajszálaknak, mert a hajhagymák vérkeringése, így tápanyag ellátottsága csökken, ezért törhet, meg nagyobb eséllyel hullik:-( Ez persze csak tényleg tartós, és szoros hajgumizás eredménye
Ha állandóan nagyon szorosan összefogva hordod, az nem is a hajszálaknak árt, hanem a fejbõrödnek. Folyamatos feszítés alatt áll a bõr, amitõl idõvel nagy eséllyel hullani fog a hajad, arról nem beszélve, hogy fáj is.
Szerintem ez egy réi régi mondás. Mert régen sokan használtak erre a célra befõttes gumit, és az tényleg töri a hajat. De ha egy mai hajgumival fogod össze, nem gondolom, hogy problémát okozna. Nekem rengeteg hajam van, ha nem fogom össze, olyan, mint a sörény :) Szóval évek óta összefogom, ha tehetem. Azért engedem ki néha, hogy a fejbõr szellõzzön, és kevésbé korpásodjon meg ilyenek. De ha állandóan összefogva hordod, talán jobban törik, de nem a hajgumitól meg a szorítástól, hanem ha állandóan ugyan ott fogod össze, és ugyan ott hajlítod a hajad. A rossz minõségû hajgumiestleg dörzsöli, szálkásítja, használj puha anyagúakat, fém- és kemény gumi menteseket. Fogdd össze mindig máshogyan. De én nem tapasztaltam eféle hülyeséget. Javaslom amúgy, ha mindig összefogva hordod, jobban figyel a kezelésére, használj balzsamot, vagy pakolást, erõsíti a hajat és egy laza védõréteget képez rá, ha nem öblíted le rendesen.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm a segítséget :)

Ha túl sok áramot kap akkor a telefon vagy a töltö megy tönkre?

Ha pl autóban szivargyujtóról töltöm a telefonom és nem 12 V ot kap hanem többet akkor a telefon vagy a töltö megy tönkre? vagy eggyáltalán tönkre megy? el?re is köszi

Legjobb válasz: 1. A Volt nem az áram, hanem a feszültség mértékegysége. 2. A szivargyújtó tölt˜õt autó elektromos rendszeréhez tervezték, tehát valami nagyon nincs rendben ha ettõl tönkremegy. 3. Személyautók elektromos rendszerének feszültsége normál állapotban 14,4 V (járó motorral).

1. A Volt nem az áram, hanem a feszültség mértékegysége. 2. A szivargyújtó tölt˜õt autó elektromos rendszeréhez tervezték, tehát valami nagyon nincs rendben ha ettõl tönkremegy. 3. Személyautók elektromos rendszerének feszültsége normál állapotban 14, 4 V (járó motorral).
Hogyan gondolod hogy 12V-ot ráadsz egy 3-4 Voltos készülékre? Felrobban az egész telefonostól töltõstõl hisz átég pillanatok alatt minden.
Ha van gyári autós töltõd, akkor abban van egy stabilizátor kocka ami kvázi hõvé alakítja a felesleges feszültséget, és annyi jön ki rajta amennyi kell...
A kérdező hozzászólása: 1.nek. Rosszul irtam ki a kérdést. De választ nem sikerült adnod csak a hibáimat javitgattad. köszönöm ;)
A kérdező hozzászólása: 2.-nak. Mondjuk egy autos töltövel... jézusom kik vannak itt...
A kérdező hozzászólása: a 3. nak köszönöm a választ
Hát elég kötözködõsek. :D Azt azért szögezzük le, hogy ~5V stab-kockás legyen az a töltõ, pl. a navié nem jó, az 12V, és a csatija lehet olyan, mint a telóé.

Túl savas a szám és ez árt a fogaimnak. Ha elkezdek lúgosító teákat inni az segíthet? :s

Legjobb válasz: Próbáld ki, nekem nem segített sem a tea, sem egyéb hézi praktikák, 4 hónapig szedtem protonpumpa gátlót, attól múlt el, Menj orvoshoz, ha még nem vizsgáltattad ki, hogy mi okozza.

Próbáld ki, nekem nem segített sem a tea, sem egyéb hézi praktikák, 4 hónapig szedtem protonpumpa gátlót, attól múlt el, Menj orvoshoz, ha még nem vizsgáltattad ki, hogy mi okozza.
érdemes lenne "nyáltesztet" csináltatnod, gyomor/emésztési problémák is okozhatják szóval elõször fogorvoshoz kellene menni, aztán jó szájápolási szokásokat alkalmazni: fogkrém + jó fogkefe, aztán nyelvtisztító + fogselyem, és esetenként szájvíz, de lehetõleg ne legyen benne alkohol
Inkább betadint használj!
Valami gyulladáscsökkentõ krémet /pld. szemkenõcsöt/ Kék Lukács krémet tegyél rá.
A kérdező hozzászólása: köszi, a többi teendõt tudom, estére bekötözöm furacilinnel, reggel leveszem, bekenem gyulladáscsökkentõvel, de a borogatás elõtt mindig áztatom sós vízzel. árt neki a túl sok só?
Én neomagnolos vízben áztatnám. A só is lehet jó, de ebben nem vagyok biztos. Nekem ez a gyulladáscsökkentõs szemkenõcs vált be, és a benõtt rész kivágása. Ha van bioptron lámpád, akkor használd. Az ezüstcolloid jó lenne rá.

Sudocremet 'túl lehet adagolni'? Árt a baba bőrében ha csak azt használjuk?

Most fogyott el egy tegely, vegyek újat vagy próbáljak ki mást, nem kezdi ki majd a bababoret, ha mindig azzal kenem? Amúgy szép a popsija meg egyszersem pirosodott ki. Most két honapos.

Legjobb válasz: Az én lányom pl. nem bírta a Sudo-t. Ahogy azzal kentük neki, kisebesedett. Nekünk a sima gyógyszertári popsikrém vált be. De ha nálatok bevált, gondolom ezentúl is jó lehet.

Az én lányom pl. nem bírta a Sudo-t. Ahogy azzal kentük neki, kisebesedett. Nekünk a sima gyógyszertári popsikrém vált be. De ha nálatok bevált, gondolom ezentúl is jó lehet.
Születése óta sudot használunk. 2 éves a kisfiam. Nekünk a gyógyszertári nem jött be. De már volt Babyloves is, az is jó. Mikor milyet veszek.
Mi 1, 5 évig használtuk csak és kizárólag a sudo-t. Akkor viszont valamiért állandóan be volt pirosodva a feneke, gondoltam kipróbálok mást. Azóta a Bepanthen-t használjuk. Nagyon jó, azóta megint rendben van a popója:-) Amúgy túladagolni nem lehet, nyugodtan használhatod tovább!
Két és fél éves a nagyobb lányom, még nem szobatiszta, születése óta használjuk. Ha véletlenül mégsem azt kentem rá, vagy kimarta mondjuk a barack akkor ez rögtön helyrerakta. A kisebb lányomnál is ez vált be, a gyógyszertárit is használjuk, de az nem annyira jó. Más testrészére is használom, nagyon hurkás baba, a nyaka kis szokott pirosodni, egy éjszaka alatt helyrerakja a sudocrem.
Szerintem igen. Lányomnak csak megfogta bõrét, én egyébként nem szeretm a Sudocrem-et. Sima gyógyszertárit használj.
azt mondják olykor jó változtatni mert mindenhez hozzászokik a baba bõre. én is sudot használtam aztán most felváltva K1-et és bepantent valamint sudot. imádom a bepanten illatát :) )
Mi Neogranormont használunk, de csak akkor, ha kezdené kicsípni. Éjszakára sudo, vagy ami éppen jön, annyira nem lényeg, de nappalra semmit nem kenek, így jobban szellõzik a bõre. Amint enyhe pírt látok, azt átkenem gyorsan Neogranormonnal. Külföldön élünk, itt azt sajnos nem lehet kapni, így otthonról hozzuk. Sudokremet lehet kapni de a fiamnak annyira nem jó. Éjszakára csak azért kenem be neki, mert akkor sok idõt tölt el a pelusban.
A kérdező hozzászólása: Akkor minden pelenka cserénel nem is kenitek be a popijat? Meg nem volt kipirosodva de majdnem mindig kentem. És mi van ha a krém be megy a nunijaba, nem okoz gyulladást?
Ha valakit nem bíztatnak, hamar elfogy a lelkesedés..
vágd nyakon
Csak a pároddal turbékolva láthasson, és egy-két héten belül õ fog menekülni a közeledbõl.

Ha túl korán kezd el valaki fogamzás gátlót szedni, az kihatással lesz arra, ha későb majd gyereket szeretne. Lehetséges, hogy a sok fogamzásgátlótól végül nem lehet terhes, vagy beteg gyerek születik?

Legjobb válasz: Ezek szerintem a régi bikaerõs fogamzásgátlóknál voltak így. Manapság már a meddõ nõknél is szokták alkalmazni, h fogigátlót írnak fel, és utánna hamarabb esnek teherbe. Szerintem nem befolyásolja a késõbbi teherbeesést ha vki szed ilyen modern minimális hormontartalmú készítményeket.

Ezek szerintem a régi bikaerõs fogamzásgátlóknál voltak így. Manapság már a meddõ nõknél is szokták alkalmazni, h fogigátlót írnak fel, és utánna hamarabb esnek teherbe. Szerintem nem befolyásolja a késõbbi teherbeesést ha vki szed ilyen modern minimális hormontartalmú készítményeket.
17 évesen kezdtem, 24 évesen hagytam abba, utána fél év szünet gumival/kiszállással, és a harmadik éles hónapban összejött a baba. Nem láttam hátrányát hogy szedtem. 15 hetes km

Milyen száraz illetve konzerves eledelt adjak a macskámnak? Eddig Friskiest adtam száraznak és mindenfélét konzervesnek. Jó lenne ha azért a macskakaják ára nem lenne túl magas.

Legjobb válasz: Szárazeledelbõl a Cat Chow-ot ajánlom.Nem sokkal drágább mint a Friskies(1500 ft körül van 1,5 kg),viszont jobb.14% húst tartalmaz,és nincs benne mesterséges színezék és tartósítószer.Konzerv:jó a Fressnapfban kapható fit+fun(150 ft 400 g) valamint az Aldis Topix(30% húst tartalmaz és 160 ft a 400 g).

Szárazeledelbõl a Cat Chow-ot ajánlom.Nem sokkal drágább mint a Friskies(1500 ft körül van 1, 5 kg), viszont jobb.14% húst tartalmaz, és nincs benne mesterséges színezék és tartósítószer.Konzerv:jó a Fressnapfban kapható fit+fun(150 ft 400 g) valamint az Aldis Topix(30% húst tartalmaz és 160 ft a 400 g).
Elõzõ vagyok.A Fressnapfban érdemes körülnézni, hatalmas a választék.Saját termékek(csak ott kaphatók)is nagyon jók.
http://fressnapf.hu/termekek/tags/macska Itt megnézheted a Fressnapf összes saját termékének az árát és az összetevõit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És amúgy a hús vagy a fehérje tartalmat kell nézni?
Úgy tudom, mindkettõt.Ha legalább 10% húst tartalmaz, akkor már jó.Szárazeledelben 30-32% fehérje az ideális.
És az is fontos.hogy ne tartalmazzon színezéket és tartósítószert.Ezt oda szokták írni.
10 tévhit macskatáplálás ügyben, részletes magyarázattal, logikus érvekkel. http://rockingcooncats.com/hu/wordpress/?p=35 kérdések és válaszok: http://rockingcooncats.com/hu/wordpress/?p=11

Milyen lehetőségeim vannak, ha C++-ban a long double nem elég a számábrázoláshoz? A számításaimnál túl nagy a halmozódó pontatlanság és használhatatlanok az eredmények arra, amire nekem kéne.

Legjobb válasz: Ez nagyon függ a feladattól. Van, ahol egy fixpontos típus másféle pontatlanság-halmozódása megoldja a problémát. Vannak tetszõleges pontosságú számtípusok, azok lassabbak, de minden ilyen problémádat megoldják. Ezek természetesen nem részei a C++-nak, viszont az interneten számtalan megvalósítást találsz belõle.

Ez nagyon függ a feladattól. Van, ahol egy fixpontos típus másféle pontatlanság-halmozódása megoldja a problémát. Vannak tetszõleges pontosságú számtípusok, azok lassabbak, de minden ilyen problémádat megoldják. Ezek természetesen nem részei a C++-nak, viszont az interneten számtalan megvalósítást találsz belõle.
Számolj bitsorral?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!