Találatok a következő kifejezésre: Árt a ha még nem tudom (29 db)

Peteéréstol számitva hány napig kell inni a palástfu teát? Ha esetleg közben sikerul a baba nem árt neki ha még nem tudok róla és iszom?

Legjobb válasz: A palástfû teát egészen a terhesség 12.hetéig kell/lehet inni.Semmi baja nem lesz tõle! Amennyiben mégis megjön,akkor pedig a cickafarkteát ajánlatos inni.

A palástfû teát egészen a terhesség 12.hetéig kell/lehet inni.Semmi baja nem lesz tõle! Amennyiben mégis megjön, akkor pedig a cickafarkteát ajánlatos inni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Hát remélem nem fog megjönni. Már egy éve várjuk a babát, de csak most kezdtem teázni. Remélem lesz eredménye :)

Árt a szolárium, ha még nem tudom biztosan, hogy terhes vagyok?

Pár 1-2 hónapos terhesség alatt megengedett e a szolárium

Legjobb válasz: Amíg nem tudod, hogy terhes vagy-e, szerinte elmehetsz, de legkésõbb a hat-hetedik héten már kimutatja az ultrahang is, szóval ha nagyon akarsz, még most menj szolizni.

Amíg nem tudod, hogy terhes vagy-e, szerinte elmehetsz, de legkésõbb a hat-hetedik héten már kimutatja az ultrahang is, szóval ha nagyon akarsz, még most menj szolizni.
Szia. Keress vissza egy-két oldalnyit, ott volt hasonló kérdés. Én nem megyek, pedig nagyon szerettem járni. Ha elmész akkor csakis álló szolit válassz és max 5-7 percig. Üdv, 30 hetes kismami
Az orvosok nem tiltják, én hetente egyszer elmegyek 6 percre, azalatt nem melegszik fel a magzatviz és a babádnak sem lesz baja. 21 hetes kismami

A palástfű nem árt a babának, ha már megfogant, én még nem tudok róla és a ciklus második felében iszom?

Azt tudom,hogy a beágyazódáshoz segítség lehet,ha iszom a teát,de remélem nem ártok vele a nem várt menzi napjáig mert úgy tudom,hogy terhesen nem szabad inni.

Legjobb válasz: Nem árt! Én 3 hónapig ittam terhesen :) A dokimat megkérdeztem és azt mondta, hogy nem ártok vele a picinek :)

Nem árt! Én 3 hónapig ittam terhesen :) A dokimat megkérdeztem és azt mondta, hogy nem ártok vele a picinek :)
Palástfûteát szabad inni a terhesség elsõ harmadában is, pontosabban eleve a ciklus második felében, peteérés után kell elkezdeni, én is ittam a 11. hétig. A cickafarkfû, ami nem ajánlott terhesen, szóval idd nyugodtan a palástfüvet, napi max. 2 csészével.
A kérdező hozzászólása: köszi csajok!:)

Az a gondom hogy nem tudom hogy tanítsam meg a német juhászkutyámat arra, hogy amikor sétálunk ne kezdjen el ráncigálni ha meglát egy másik kutyát? Akkor is mikor az a kutya mondjuk a kerítésük mögött van oda akar rohanni és folyton ugatja.

Nem szemtelenkedik és hallgat rám,de mégis azt mondják hogy nem fogadott el falkavezérként?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy nem fogadott el falkavezérnek, de ez több annál, minthogy begyakorolj bizonyos gyakorlatokat. És tapasztalatom szerint fõleg nem a sétával kezdõdik az elfogadtatás. Javaslom Jan Fennel Hallgassunk a kutyánkra címû könyvét. Amíg nem érzel rá a lényegére, nem lesz egyszerû, de magad és a kutyus érdekében is javaslom, hogy ne add fel. Tudom, mert elõször egy bull terrierem volt, ami nem kis kihívás, most pedig német juhász. Okos kutya, nem lesz nehéz dolgod. Kezdhetném azzal is, hogy hogyan eteted, hogyan beszélsz hozzá, mennyit tanítgatod, fegyelmezed stb... szal ez elég összetett. Vagy egész egyszerûen szociális probléma is lehet, nem tudom mennyi idõs a kuty, mennyit vitted kutyák közé stb...

Elképzelhetõ, hogy nem fogadott el falkavezérnek, de ez több annál, minthogy begyakorolj bizonyos gyakorlatokat. És tapasztalatom szerint fõleg nem a sétával kezdõdik az elfogadtatás. Javaslom Jan Fennel Hallgassunk a kutyánkra címû könyvét. Amíg nem érzel rá a lényegére, nem lesz egyszerû, de magad és a kutyus érdekében is javaslom, hogy ne add fel. Tudom, mert elõször egy bull terrierem volt, ami nem kis kihívás, most pedig német juhász. Okos kutya, nem lesz nehéz dolgod. Kezdhetném azzal is, hogy hogyan eteted, hogyan beszélsz hozzá, mennyit tanítgatod, fegyelmezed stb... szal ez elég összetett. Vagy egész egyszerûen szociális probléma is lehet, nem tudom mennyi idõs a kuty, mennyit vitted kutyák közé stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, ki fogom próbálni a módszereiteket. 3/2es válaszoló, a kutyus 2 éves, minden nap foglalkozok vele. eddig egy párszor találkozott más kutyákkal, vittem is együtt sétálni mással. Elõször ugyanezt csinálta, ugrált, rángatott, ugatott, viszont egy idõ után fokozatosan közelebb mentem vele a másik kutyához akkor nem csinálta, a végén már a pórázt sem kellett rácsatolnom. Az egyik barátom azt mondta hogy azért ugatott rá, mert meg akart "védeni" engem a másik állattól, és utána látta hogy nem akar bántani ezért nem csinálta tovább...ez szerintetek mennyire igaz?
A kérdező hozzászólása: *bocsi, a második válaszolónak. a 3.nak azt szerettem volna mondani, hogy nincs gond a fegyelmezéssel, ezt az egy dolgot nem tudtam neki megtanítani. :)

Árt a magzatnak, ha akkor iszom alkoholt amikor ő már a pocakomban van, de én még nem tudok róla? (például az első hónapban)

Legjobb válasz: Én ittam, szülinapi buliban. A dokinak mondtam, és azt mondta, hogy az elsõ 6 hétben a magzati sejtek korlátlan regenerációra képesek, így vigyáz a magzatokra a természet, hiszen ennyi idõs terhesen még nem is tudjuk, hogy ott a kicsi. Úgyhogy nyugi, kutya baja nem lesz:)

Én ittam, szülinapi buliban. A dokinak mondtam, és azt mondta, hogy az elsõ 6 hétben a magzati sejtek korlátlan regenerációra képesek, így vigyáz a magzatokra a természet, hiszen ennyi idõs terhesen még nem is tudjuk, hogy ott a kicsi. Úgyhogy nyugi, kutya baja nem lesz:)
Nekem is bejátszott egy lánybúcsú a 4. hétben :) Egészséges 2, 5 éves nagylányom van
9:54-es vagyok. Köszi, sejtettem, hogy ez a neve, csak nem voltam biztos benne, és nem akartam hülyeséget írni... :) )
9.54-es válaszolónak:ólomköpenyt tesznek rád, hogy más szervedet ne érje a röntgensugár.
Amit az elsõ válaszoló art, azt nem is tudtam. Ma is tanultam valamit!:) Én antibiotikumot szedtem és dohányoztam is mielõtt kiderült, hogy jön a baba. Ma már 2 éves, makkegészséges, gyönyörû nagy fiú!
Nekem is volt egy jól sikerült szombat estém, mikor még nem tudtam róla, hogy babát várok. 3-4 hetes lehettem, nyár volt, szalonnasütésnek indult, és elég jó kis buli kerekedett belõle. Alkohol, cigaretta, még a szivar is becsúszott... Hál' istennek nem történt semmi baj. Engem még röntgeneztek is, mielõtt megtudtam volna, hogy terhes vagyok. No nem a buli sikerült ilyen jól, hanem nem vettem észre egy lépcsõfokot, amin sikerül elég szerencsétlenül átlépnem. Muszáj volt röntgent csinálni, mert alig tudtam lábra állni.... Mondtam a dokinak is, hogy volt röntgenem, de mondta, hogy nem okozhatott problémát, mert a bokámat röntgenezték. Meg a hasamra tettem azt a nem tudom mit, amit röntgennél adnak...
Elsõnek van igaza, ez így van.Sajnos én is így jártam.Szilveszterkor már terhes voltam.Pezsgõztem, cigiztem.Néha itthon is romantikáztunk egy kis borral.Sõt! Forralt bor hatása alatt fogant a kislányom:) )Én is aggódtam, de láttam a tv-ben egy mûsort Dr.Czeizel-lel.Õ mondta, hogy az elsõ 6 hétben még szándékosan se lehetne ártani a babának.Egyrészt mert nincs még közvetlen kapcsolat az anyai keringéssel, így õ nem kap belõle.Másrészt mert az õssejtek korlátlan regenerációra képesek.Ráadásul a mindent vagy semmit törvénye érvényesül.A legkisebb hibát vetéléssel oldja meg a természet.De ha nincs vetélés, akkor makk egészséges a kicsi.A pozitív teszt óta én se ittam, de szerencsére minden eredményünk ideális.A magzati alkohol szindrómához tényleg rendszeres alkohol fogyasztás kell, amikor már mûködik a méhlepény, és eljut szegénykéhez.
Elõzõhöz szólva a magzati alkohol szindróma akkor alakul ki, ha a terhesség alatt folyamatosan alkoholt fogyaszt a kismama, tehát napi szintem többet, mint egy pohár bor ( alkoholisták). Na már most én nem azt mondom, hogy akkor nyugodtan iszogassanak a kismamák, de heti egy-két pohárka jó minõségû vörösbortól nem lesz baja a picinek.
Nem.Amíg nem ágyazódik be, nincs "kapcsolatban" Veled.Én nyár végén estem teherbe, és mivel jó idõ volt nem vetettük meg az esti sörözõs partikat...a fiam 2 éves, és kicsattan az egészségtõl
Én már terhes voltam a lányommal mikor egy borfesztiválon voltunk és elég jól becsíptem! A csajszi azóta 2 éves makk egészséges nagylány!
A kérdező hozzászólása: Még nem várom ám, csak érdeklõdtem:) Köszi a válaszokat!!
nem.
Nem hiszem, szerintem én is ittam alkoholt, amikor még nem tudtam róla, hogy terhes vagyok. Ha jól számolom, olyan 3 hetes lehettem, amikor koncerten voltam, ittam is jópár sört, de még nem tudtam róla, hogy baba lesz. Most már majdnem három éves, egészséges nagyfiú :)
9.54-es vál.-nak:SZÍVESEN!

Ha netán most összejönne a baba, 17. -ére nem várom, tehát még nem tudok semmit, de viszont kell használnom klion hüvelytablettát, az nem befolyásolja? Vagy nem árt?

pár napja van hüvelygombám,és ezt irta fel a doki.de azt még nem tudhatom h összejön-e a baba.mivel 17.-ére nem várom.remélem ez nem befolyásolja.

Legjobb válasz: Sztem nem befolyásol semmit, mert a méhszáj zárt, nem juta el oda "fel" semmi. Nagyon dukkolok!!!!

Sztem nem befolyásol semmit, mert a méhszáj zárt, nem juta el oda "fel" semmi. Nagyon dukkolok!!!!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, megnyugtattál.csak sajnos ez a gomba 2-3 havonta visszatér:(lehet ez miatt nem jött össze még.jó lenne már ha összejönne.
Én is 17-re nem várom. Neked van valamilyen tüneted? J.
A kérdező hozzászólása: nem, nincs semmi tünetem.talán annyi hogy szokott néha fájni a méhem.de ez nem tünet.a folyást most nem tudom figyelni, a gomba miatt.
én nem használnám a hüvelytablettát. Mikor velem volt ilyen, elõszõr csináltam egy Candida tesztet (DM-ben lehet venni), pozitív lett. Erre például nem jó a Klion, hanem Canesten kell, a Klion csak elfedi a tüneteket, de nem gyógyulsz ki. Honnan tudta a doki, hogy nem candida fertõzésed van? Csinált tenyésztést?
A kérdező hozzászólása: nem csinált tenyésztést.de megvizsgált.hát gondolom hogy csak tudja.rákell hallgatni.és muszáj használnom, mert akkor rosszabb lesz.hát remélem ha most sikerült, ez nem fog neki ártani.de nem is biztos hogy az vagyok.jövõ héten kiderül.mást nem nagyon tudok tenni.ez van, sajnos.mi az amit mondtál?hüvelytabletta?nem hallottam még róla.
Szia! Nekem is Klion tablettát és Klion kúpot kellett használnom, és azt mondta a nõgyógyászom, hogy semmit sem befolyásol. Én 14-re nem várom. "Tünetem" csak annyi, hogy 37-37, 3 körül mozog a hõm. Normál esetben ez 36, 4. Szurkolok:)

Mi van akkor, ha terhes vagyok, de még nem tudok róla, és mégis megjön a bajom, és tampont használok? Nem árt?

Csak elgondolkodtatott, mert a barátn?m 2 hónapos terhes volt, és még mindig megjött neki, de ? betétet szokott használni. Csak gyanús volt neki, hogy hányt, stb. Meg is lep?dött mikor a doki mondta neki hogy terhes, de persze nagyon örült neki.

Legjobb válasz: Nem a méhedbe helyezed fel a tampont hanem a hüvelyedbe. Sokan szexelnek is amikor még nem tudják,hogy terhesek.Egy átlagostól nagyobb pénisz el is éri a méhszájat szex közben.Mégse történik baj. Terhességben(egészséges) zárt a méhszáj és az embrió is jól beágyazódik mélyen a méhben. Szóval semmi probléma a tamponnal,csak higiénikusan használd.Idõben cseréld,ne érj hozzá ha már kicsomagoltad csak a végénél egy ujjal nyomd fel.Ja és elötte kézmosás:))

Nem a méhedbe helyezed fel a tampont hanem a hüvelyedbe. Sokan szexelnek is amikor még nem tudják, hogy terhesek.Egy átlagostól nagyobb pénisz el is éri a méhszájat szex közben.Mégse történik baj. Terhességben(egészséges) zárt a méhszáj és az embrió is jól beágyazódik mélyen a méhben. Szóval semmi probléma a tamponnal, csak higiénikusan használd.Idõben cseréld, ne érj hozzá ha már kicsomagoltad csak a végénél egy ujjal nyomd fel.Ja és elötte kézmosás:) )
Semmi bajod nem lesz a tampontól, sem a babának. Viszont, nem szeretnél tesztet csinálni?
Szia, Az elõzõ válaszolóval annyiban nem értek egyet, hogy nekem zárt a méhszájam, mégis eltiltottak a szextõl, mert bármikor bevérezhetek. Én a várt mensi elõtt pár héttel éreztem a mellfeszülést, ami eddig sosem volt, s megjön érzést. 25 naposak a ciklusai, azért megvártam a 28. napot, de nem jött meg, s kíváncsiságból vettem egy tesztet s pár nap múlva amint megcsináltam pozitív lett. 7 napra rá elkezdtem vérezni. Elsõ kérdése az orvosnak, hogy éltünk-e nemi életet, mert az beindíthatja. Persze nem mindenkinél, de állítólag elsõ gyereknél megeshet, s ezért is vetélnek el sokan. A tamponról nekem az a véleményem, régen én is használtam, esténéként is, de cystám lett tõle. Én a helyedben, míg nem vagyok biztos a terhességben, persze ha meg akarod tartani, nem használnám, de ez az Én véleményem. Csinálj tesztet. Nekem akkor is kimutatta amikor véreztem a teszt akkor is pozítivat mutatott.
Tampontól ciszta??Ilyet még nem hallottam.Ezt az orvos mondta neked??
A kérdező hozzászólása: bocsi, 3 napig
Nem.
Szia! Lehet használni terhesség alatt.
Nyugi, nem ártottál a babának vele.
A kérdező hozzászólása: köszi csajok :)
Kisterhességnél nem, de amint megbizonyosodsz a terhességrõl hagyd abba.

Van egy fiú a suliban és szünetekben állandóan szemezünk és mindig arra van amerre én. Ha barátaival beszélget akkor is látom, hogy arra néz, de msn-en meg alig ír valamit. Nem tudom mit csináljak?

Honnan tudjam meg hogy tetszek-e neki? vagy hogy lépjek? várjak még? de ez megy már fél éve.

Legjobb válasz: Szerintem nem akar tõled semmit ha másfél éve ezt csinálja.MAx tetszel neki de semmi komolyat nem akar.Szemezz vele és közben mosolyogj rá ha vissza mosolyog nyert ügyed van.ÉS akkor lépj!MErt lehet hogy nyuszifiúxD

Szerintem nem akar tõled semmit ha másfél éve ezt csinálja.MAx tetszel neki de semmi komolyat nem akar.Szemezz vele és közben mosolyogj rá ha vissza mosolyog nyert ügyed van.ÉS akkor lépj!MErt lehet hogy nyuszifiúxD
Lépj mert lehet hogy szégyenlõs :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!