Találatok a következő kifejezésre: Árt a ha a férjem (32 db)

Amíg a vagyonmegosztás nem történik meg, addig ne jelentkezzen ki. Egy ismerõs emiatt fizetett rá.
Ne jelentkezzen ki, sõt el se kell költöznie ha nem akar. Ugyanannyi joga van ott lakni, mint a nõnek.
Ha kijelentkezel, lemondasz az ottlakásról (persze nem a tulajdonjogról). Kizáró lakhatást kérhet a feleség, akkor menni kell, lakatlan érték-lakott érték rád esõ része jár ilyenkor (nem az ár fele, de a 1/2tulajdonjog marad)
Amíg a vagyonmegosztás nem történt meg, és Te már nem laksz ott, köteles a volt kedves lakhatási díjat, vagy valami egyéb néven futó térítés fizetni, járj utána, de így van. Olyan nincs, hogy valaki egyik napról a másikra földönfutó, csak azért, mert a másik úgy akarja!

Mi a véleményetek arról, ha a férj kér számon pénzt a párjától aki otthon van gyesen? A rezsit és a kaját pedig fillérre pontosan felezik. De egy liter tej árát is! Nehogy a férj többet adjon ki. Nem gáz?

És amúgy minden házimunkát és gyerek témát ?, azaz a feleség csinál.

Legjobb válasz: Biztos skót a férjed. Ritka szemét alak lehet, már ne is haragudj. Mondtad már neki, hogy ez így nincs rendben?

Biztos skót a férjed. Ritka szemét alak lehet, már ne is haragudj. Mondtad már neki, hogy ez így nincs rendben?
Számold fel a házi munkát, amit elvégzel. Az idõ pénz!
Hátha észrevetted, akkor nincs ok a panaszra. A hibáival együtt elfogadtad. Sokat nem tudsz tenni. Megváltoztatni nem fogod tudni, mert a férjed mint írtam nem új szokást vett fel, hanem az egész lénye ilyen. agy elfogadod, és együtt élsz a rigolyáival, vagy elválsz tõle..
Nekem errõl az a véleményem, hogy a férj már a házasság elõtt is ilyen volt, csak te nem akartad észrevenni. Ez nem olyan viselkedési probléma ami csak házasság után alakul ki. Ha valaki ilyen viselkedésû, az elég régóta ilyen..Ez már szinte beívõdik az ember tudatába.. Hogy nem vetted észre??
Akkor magadra haragudj. A ferjedtol azt kapod, amit eddig is. Ha ilyen hulye voltal, ha tanulopenznek jo. Csak szerencsetlen gyereket szivattad meg rendesen.
Nem volt kotelezo hozzamenni, es gondolom nem a ''boldogito'' igen utan lett ilyen. A ferjed sajnos nem garancias termek. Gyereket szulni neki meg meg nagyobb butasag volt.
Bocs, de eddig még nem derült ki, hogy hova is tûnik az a pénz.
A gyesbõl hogy tudod fizetni a költségek felét? Nálunk csak annyi van, hogy nagyjából megbeszéljük hogy mire megy a pénz, hogy mennyiért vásároltam stb. De hogy mindent felezni.... nem is biztos, hogy elég lenne rá a GYED-em. Véleményem: beszélgetés aztán ultimátum.
10:22, neked az nem tûnt fel, hogy csak a férje szerint teszi félre azt a pénzt ?
Az mondjuk tényleg fontos lenne a véleménymondáshoz, hogy hová rakod az albérletbõl befolyt pénz. Vagy minden bevétel közös, vagy felezés van. Ha Te nem dobsz be mindent a közösbe, tõle miért várod el?
eric-one: Ha csak az egyik félnek érdeke a javítás, a másik pedig boldogan elvan a jelenlegi helyzetben, akkor mégis mi a búbánatot csináljanak? A férjnek egy kényelmes, hülye lenne "megoldani" a helyzetet, õ van nyeregben.
A kérdezõ hol van?Sokan kérdeztek tõle normálisan, de választ nem kaptak...:(
A véleményem ugyanaz ami neked. De ez min változtat? Én nem tudnék egy ilyen s.zarrágóval együtt élni, de te választottad õt, láttad milyen, de nem akartál tudomást venni róla. Magad kell hogy viseljed a döntésed következményeit. Sajnos ilyen az élet.
A kérdező hozzászólása: húhh nah kaptam itt hideget, meleget.. minden véleményt köszönök. az albérlet pénzt félrerakom, ha nem jövök ki a bevételembõl elköltöm. nem élek nagy lábon, spórolok.. rezsivel, kajával, könyvtárba járok, turiból öltözöm, a gyerek szopizik az ingyen van. nem vagyok követelõzõ, nem vágyom ékszerekre. nekem a pénz csak annyira számít, hogy meglegyen ami kell.. nem vágyom vagyonokra, se kacsalábon forgó palotára. kellemes, nyugodt életre . az a komment teccett hogy és mit csinál a férjem az õ megmaradt pénzével, õ is elteszi de rajtam számon kéri... mi jogon??? még a pénzemet is adjam oda?? aztán esetleg álljak ki a sarokra kis mellékesért, s ha ez megvolt szép lassan adjam el a szerveimet is, nem? hadd vegyen a férjem nagyobb autót......
@eric_one : Valóban ha lehet, meg kell menteni a házasságot, de van az a pont, amikor nem érdemes. Pl.: egy alapvetõen jó kapcsolatban történik valami, akkor célszerû megbeszélni és helyrehozni a hibát, de ha már alapjaiban vannak komoly problémák, akkor senkinek nem jó csak azért is együtt maradni, mert az egyik vagy mindkét fél tönkremegy bele.
Na itt van a kutya elásva: Te elteszed az albérletpénzt, ott a gyes és a családi - neki meg a fizetése. Nyilván a te bevételed így magasabb mint az övé.
A kérdező hozzászólása: nyilván.. kvázi én egy szemétláda vagyok.. egyébként nem magasabb a bevételem így sem.. de ha érdekel így összesen 120.000Ft.. albérlettel, családival együtt õ meg 200.000körül keres.. na akkor ??
-A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. (Az erre vonatkozó rendelkezéseket a házasságról, családról és a gyámságról szóló többször módosított 1952. évi IV. törvény (Csjt.) családjogi törvény szabályozza.) Osztatlan közös tulajdon mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt  akár együttesen,  akár külön-külön szereztek, kivéve az, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik.
Elolvasva a problémádat, az jutott eszembe, hogy nálunk nincs ilyen, hogy enyém meg tiéd, hanem miénk van... milyen házasság ez?
, Alljak ki a sarokra kis mellekesert.., -ha ez a keseruseg beszel beloled, itt vege a szerelemnek. Nem vagyok a valas emlegetes hive minden problema felmerulesekor, de itt mar megerett ra a helyzet. Meg egy proba leulni beszelni h ti csalad vagytok, nem az alberloje es ingyencseledje vagy, ha nem valtoztat, hagyd ott.
A férjed nem szeret sem téged, sem a gyerekeket. CSak saját magát. Mi lenne ha te meg kérnél pénzt a mosásért, fõzésért, takarításért? Ugyanolyan munka mint az övé, csak otthoni. Férjem elõzõ párja volt ilyen mindent megfelezõs... nem volt közös kasszájuk. Milyen közös házasélet az olyan? Mi sosem számoljuk ki mennyi fizetést hozott haza. Egyberakjuk, feladjuk a csekkeket, elmegyünk élelmiszert és mást bevásárolni, ha kell ruha vagy más együtt megvesszük stb. Járunk kirándulni, moziba, nyaralni néha. Nincs gyerek ez igaz, de ha volna is így tennénk, mert nem én pénzem, s te pénzed van, hanem MI pénzünk! Szeretjük egymást nagyon és ez ebben is látszik.
Nekem is "ilyesmi" volt a férjem válj el gyorsan nem lesz nehezebb nélküle sõt
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek KÖSZI a választ!!!! :) ) Tanulságosak voltak!
Az senkinek nem tûnt fel, hogy a kérdezõ lakása albérletbe van kiadva és félreteszi a pénzt? Nem csodálom, hogy így a férje felezi a költségeket.
En nem ellenzem a kulon kasszat, de az 1l.tej elfelezese is, na az mar agyrem. Szerintem, ahogy tobben is irtak, szamold fel neki a hazimunka arat, ha annyira pontosan mindent penzben mer. Ha nem tetszik neki, koltozz el a gyerekkel egy idore, es meglatja, mit is er a hazimunka, ha a feleseg nincs aki ingyen megcsinalja. Az meg, hogy gyujtod magadnak az alberletpenzt esetleg, o mit is tesz a fizuja azon reszevel, amit nem kolt el, vajon? Sajna a ti egyuttelesetek nem hazassag, csak uzleti szerzodes.
Kedves Rigó Kata! Ne írj nekem privát üzenetet. Nyilván rátapintottam az igazságra - mert a válaszodat még mindig nem látni a kommentjeid között.
A kérdező hozzászólása: ja és a férjem ha az õ kocsijával megyünk többet, azt szóvá teszi és az enyémmel kell menni, hogy nehogy az õ benzinjébõl fogyjon több, akkor is ha nincs a kocsimba klíma és a gyerek megkukul a melegtõl.... Nos ? Vélemény ?
A kérdező hozzászólása: észrevettem.. csak nem akartam meglátni.. sok egyébbel együtt
A kérdező hozzászólása: köszi... kedves vagy..
Kedves Rigó Kata! Ha együttérzõ, vagy hatékony tanácsokat adó kommentekért írtál erre az oldalra, akkor úgy látszik nagyon rosszul tetted. Az emberek zöme rosszindulatú, legalábbis kishazánkban ezt tapasztaltam.
ma 01.18-nak Ha rám gondoltál hogy rosszindulatú vagyok( ma 01:10) akkor tévedsz. Nem vagyok rosszindulatú, csak kívülállóként tudom, hogy milyen az emberi viselkedés ami már kis korban is jelen van, és nem felvett szokás. A kérdezõ férje nem a felvett szokásai miatt ilyen amilyen. Már a házasság elõtt is ilyen volt, ahogy a kérdezõ mondta is, hogy bizony észrevette, csak gondolom szerelmes volt, és nem akart róla tudomást venni. Attól még nem vagyok rosszindulatú, mert nem sírok a kérdezõvel együtt, vagy ne sajnálom ezerrel. valamilyen szinten sajnálom, mert kutyaszorítóba került, így csak a lehetséges variációkat vázolom fel neki. A döntés még mindig a kérdezõé. Vagy elválik, és újra kezdi az életét a gyermekével együtt vagy megpróbál továbbra is együtt élni ilyen rigolyás viselkedésû emberrel. Mindkettõ járható út. Más megoldás nincs. Csak megjegyzem. Ha nekem kéne választani, én elválnék. Már váltam el, és tapasztalatból mondom, hogy csak a kezdet nehéz, de utána minden sokkal jobb, és könnyebb.. Az biztos, hogy a kérdezõ ezer kérdést kiírhat. Panaszkodhat fûnek-fának. A gondja attól még megmarad.
A kérdező hozzászólása: abszolut igazság!!! jó hogy ezt valaki kimondta. de most komolyan. nekem itt ez kell.megerõsítés abban amit én is gondolok! KÖSZ!
Nem rád gondoltam, hanem azokra, akik úgy fogalmazták meg a mondandójukat, hogy úgy kell keki, meg õ a hülye. A te véleményed korrekt és udvarias volt. Sok ember ír erre az oldalra, aki tanácsot kér, és jó nagy leb*szást kap, hogy örüljön egy kicsit.
A házimunka felének értékét számold ki neki. Ritka szemét egy pasi.
Bocsi Kérdezõ, de most ti család vagytok, vagy Kft? Mert ugye utóbbinál nem árt az auditált mérleg z üzlettársak számára, az elõbbi esetben viszont - legalábbis számomra - az a természetes, hogy a dolgok közösek A feladatok is, a célok is, a költségek is, az örömök is. Mi pl a párommal az elsõ pillanattól közös kasszán voltunk, ezért azután értetlenkedve nézem az ilyen kérdéseket... ott a fiók, amikor az ember hoz haza pénzt beteszi (mindketten), amikor kell valamire pénz kiveszi (mindketten), nagyobb dolgokat megbeszélünk ("voltam havi nagybevásárolni, elment kb 30 eFt" pl) oszt jólvan. Az "enyém" meg a "tied" a nemlétezõ fogalom, "mienk" van.
Én a kaját felezném, és tuti csak magamra meg a gyerekre fõznék. Ha enni akar, vagy mosott ruhát, fizesse ki a munkadíjat. Sõt tuti csak a saját és a gyerek ágynemûjét raknám el, az övét otthagynám. Õ sem értetek dolgozik, csak magáért. Azon csodálkozom, hogy albérleti díjat nem számol fel neked, meg egy keveset a gyerek után. (mivel belõled is van a gyerkõcben)
Mi alapvetõen külön kasszán vagyunk és ezt tartom a normálisnak, de amikor párom itthon volt a gyerekekkel, akkor fõleg az én pénzembõl éltünk (még ha szûkösen) is. Az oké ha anyagilag szét váltok, de nem szabad fillére pontosan tenni. Mint minden szélsõség ez nem normális.
Na és az albérletpénzt valóban gyûjtögeted? Egyébként ha nem tetszik, el lehet válni.
nekem is volt skót pasim, a másodiknál már direkt néztem, hogy ne sajnálja tõlem a pénzt. Nem volt neki sokkal több, mivel mind a ketten közalkalmazottak voltunk :) A pénz sajnos eléggé fontos dolog, ugyanúgy kell róla gondolkodni. Ha van saját lakásod, költözz oda a gyerekkel egy idõre, hátha észhez tér, hogy nem cseléd vagy meg alkalmazott, hogy kis piti tej-ügyekkel szekáljon. És ha egy pohárral többet iszol, mint õ? Kifizetteti?
Aki a házasságban normálisnak tartja a külön kasszát, annál komoly gondok vannak az egymás iránti bizalommal! Házasságban MINDEN közös, a bevétel is! Ha az egyik fél beteg vagy munkanélküli lesz, és nem lesz jövedelme, akkor mibõl fog megélni? Ahogy az sem normális, amit a kérdezõ férje tesz! Sajnos rajta nem tudsz változtatni! Neked kell eldöntened, hogy képes vagy-e elviselni ezt a helyzetet életed végéig, vagy változtatsz rajta. Ahogy írod, van saját lakásod. Akkor válás után lenne hova menned. Nem vagyok híve a válásnak, fõleg, ha van gyerek is. De ebben az esetben mégis a válás mellett döntenék.
Szerintem meg számítsd fel neki a bejárónõ, a szakácsnõ, és a prostituált díjait. Majd elgondolkodik, hogy miért is nem kell neki fizetnie, hogy van egy bolond felesége.
Te egy szemétládához mentél. Tudhadtad volna, hogy nem változik. Õ meg egy olyan nõt vett el, aki nem tûri a végtelenségig, hogy hülyére vegyék. Tudhatta volna, hogy te sem fogsz változni. Remélem a férjed nem úgy gondol magára mint családfõ és családfenntartó. Az ilyet ott kell hagyni, mert jobb nem lesz. Számolgassa a tartásdíjat!
A kérdező hozzászólása: az az indoka, hogy õ ad nekem sokat, hiszen nála lakunk az õ lakásában és az enyémet albérletbe kiadom. Tehát szerinte kvázi ezt a pénzt neki köszönhetem. És gyûjtögetem magamnak a pénzt szerinte. Télleg én vagyok a szemét??????
Tavaszi szünet van az általános iskolában?
Ha te is vágysz egy éjszakára mással , és õ is, akkor miért nem beszélitek meg, hogy oké, innentõl ezt szabad - mert ugye nem hiszed , hogy megáll egynél??? ha annyira jó volt, hogy irigyled tõle, gondolod csak egyszer történik meg? alapjaiban nincs már értelme ennek a kapcsolatnak szerintem - téged nem zavar, hogy más d.gta a feleséged? ez most komoly????
Kerdezo, Utolso hozzaszolasoddal arultad el hogy ez mint kamu. Ha tenyleg ferfi vagy, akkor tudnal magadnak p.nat talalni. "Reszeg voltam" egy nagyon gyava kofogas. Ha nem ajult el es nem eroszakoltak meg, akkor csak erezte hogy d.gtak nem?
Ja, hat ha teged nem az zavar hogy o csinalta, hanem az hogy te nem, akkor beszeljetek meg hogy szabad a palya, azztan irany. De itt ha neki kell keritonek lenni, akkor ugy tunik, hogy o tud maganak talalni, te meg magadnak nem nagyon...
Stop! Mindjart jon egy ujabb magyarazat, hogy vegul is asszonyka egy csajjal fekudt le:) )
Egyrészt kamu, de tegyük fel, nem az. Szóval nálad enyhítõ körülmény, hogy részeg volt. Tehát nem követett el akkora bûnt, netán nem volt tudatában annak amit tett. De te tudatosan, elõre megfontolt szándékkal meg akarod csalni, miközben állításod szerint õ egy részeg botlást követett el. Ki is a gané? A kamu dologra visszatérve. Szerintem ez megint egy provokatív kérdés, amivel az a cél, hogy összeugraszd a két nemet.
A kérdező hozzászólása: Azért nem találnék magamnak mást, mert kövér vagyok, pajzsmirigygondok miatt. A feleségemnek ezzel volt baja, pedig régi probléma ez, de jó hogy megtartom, hol találnék mást ilyen rondán? Fiatalon is házasodtam, de középiskola óta jártunk. Akartok még tudni valamit, ami magánügy, vagy megpróbáltok segíteni?
Az gáz, hogy a feleséged részegeskedik, az még gázabb, hogy nélküled!!! Ne alázd már ennyire meg magad könyörgöm, nem a kisállata vagy!Nekem pl. kifejezetten tetszenek a súlyos pasik! Lehet, hogy nektek nyitott házasság kellene, ha szeretitek egymást, és nektek az felel meg, akkor így meg lehet oldani.Csak az a baj, hogy Te csak azért vagy a nõvel, mert úgy gondolod, mást nem találnál, pedig ez biztos nem így van!!!
Hehe. Mi lenne ha igy lenne meg ha úgy lenne? Mert mi lenne ha nem itt lennél arra tudjuk a választ. Egy hülye kérdéssel kevesebb lenne.
Ja, szóval azért nem haragszol, mert megcsalt, mert nem találnál még egy lányt akinek tetszenél. Azt ugye érzed, hogy ez mekkora szánalmas?
A kérdező hozzászólása: Szánalmas, vagy sem, más lehetõségem nincs, én legalábbis nem látom.
Ugyan mar!!! Sok kover nonek es ferfinek van sex-partnere, rovidebb-hosszabb idore. Ha kell fizess, de akkor is talalsz.
Minek mondta el? Az ilyesmit nem titokban kellene tartani.
A kérdező hozzászólása: Nem õ mondta el, hanem a kis pasija. Neki még ahhoz sem volt gerince, hogy elém álljon és elmondja.
Neked meg ahhoz nincs gerinced, hogy elhagyd. Tökéletesen összeilletek.
"Esetleg egy hármas felajánlása? Részemrõl az nem lenne megcsalás. Nem akarok válni, õ is csak részeg volt, nem haragszom rá annyira, hogy látni se akarjam, csak én is szeretnék egy olyan éjszakát, mint neki volt." Te férj, szimplán hülye vagy! Minek kell neked még egy ilyen nõ? És ha részeg volt, attól mi változik? Ha valakinek jó a házassága, mindent megkap, tiszteli a másik felet, az lehet akármilyen részeg, nem fog senki mással lefeküdni! Érted? Meg attól a feleséged, ha neked is lesz egy görbe estéd, akkor ugyanúgy nem fog tõled dolgokat megkapni, vagy ugyanúgy hiánya lesz a kapcsolatban, mint ahogy eddig is? Nyilván attól még ugyanúgy az ok, amiért félrelépett fenn fog állni. Vagyis utána is félre fog lépni. Illetve, ha részegen félrelépett, honnan tudod, hogy józanul nem tette volna ugyanúgy meg? Vagy esetleg lehet már úgy is megtette, csak nem derült ki... Ha neked ennyivel el van intézve, hogy te is ágyba bújsz mással, akkor nem tudlak sajnálni, meg is érdemled, hogy így élj! Nekem ez olyan szinten fájna és megalázó lenne, hogy többé nem kellene a házastársam, nem hogy ennyivel elintézzem.
Meg még annyi, hogy attól, hogy a férj is lefekszik mással, attól kevésbé lesz s...r alak a feleség? Nem! Ez nem fogja a bûnösségét csökkenteni. Tehát ezzel semmi nem lesz jóvá téve. Meg amúgy a megcsalás az, amirõl a másik nem tud. Ha a feleség félrelépett, amirõl a férj nem tudott, az megcsalás. De ha a feleség tud róla és rábólint, hogy ezért cserébe a férj is ágyba bújik mással, akkor abban mi a megcsalás? Semmi, mert tud róla. A feleség beleegyezésével történne. Szóval itt szó nem lenne visszacsalásról, ergo nincs megbosszulva semmi.
A ferj nem tud valakit talalni ha meg tud bocsajtani es bosszut akar allni? Milyen ferfi ez?
úgy a fair, ha Te megcsaltad, õ is megcsal. Keress neki valakit, akivel lefekhet, mert Te is megtetted... Istenem...
Masnit kötnék a nyakamba és szexi fehérnemûben várnám.
A kérdés inkább az, hogy miért vagytok még házasok, ha te félredugtál?
A kérdező hozzászólása: Vicces vagy elsõ, te biztosan jobban tudod. Én a férj vagyok. A feleségemen kívül még soha senkivel nem voltam. Hasonlóan látom, mint a kettes válaszoló. Így könnyebben meg tudnék bocsátani és neki sem lenne bûntudata.
Nesze hülyegyerek, így jár aki szûz puncival köt házasságot:) Megnyugtatlak, h nem csak te jártál így, az ilyen nõkbõl lesznek a legnagyobb ribizlik...
Mondanám, hogy inkabb adjuk be a valopert, mert ennek nincs értelme.
Miért? Akivel õ megcsalt azt te kerested neki? Ennél hülyébb, gyerekesebb bosszút még nem láttam! :D Egyébként meg mi van, ha a õ a szomszéd csorbafogú, 90 éves, sajtszagú Maris nénit választja neked? :D Bocsáss meg neki, vagy hagyd el, vagy legyetek egy kis idõt külön és gondold át, vagy bármi, te tudod, te érzed, de ekkora marhaságot még öregapám se hallott, már ne is haragudj!
A kérdező hozzászólása: Ha egy kis idõre elköltözöm, és közben fekszem le valakivel, majd megbocsátok, vagy ha jobb volt, akit találtam, akkor mégsem, az humánusabb lenne? Egyelõre csak végighallgattam és most nem beszélek vele.
Azokban az esetekben, amikor megtörtént egy megcsalás és úgy próbálják ezt kompenzálni, hogy a másik visszacsal, én úgy láttam eddig, hogy ez csak tovább rontott a helyzeten, tehát nem követte megkönnyebbülés, vagy könnyebb megbocsátás, vagy kisebb bûntudat. Szóval nem oldotta meg a problémát, csak tovább bonyolította. Gondoljátok át szerintem, eldöntöd, hogy egyáltalán érdemesnek tartod-e megmenteni ezt a kapcsolatot, mert egy megcsalás emlékét azért nem könnyû viselni, a bizalom meg talán soha nem lesz a régi. Ha ti úgy gondoljátok, vagy te úgy érzed, hogy segít valamit a visszacsalás, akkor oké, de én ebben azért nagyon kételkednék.
Nálam ilyenre már nem lenne lehetõsége, mert röpülne a házasságból! És mi változik attól, hogy a férj is lefekszik mással? Attól az alapvetõ probléma, ami miatt a feleség félrement fog változni? Nem! Vagy attól a kommunikáció, aminek hiányában a félrelépés megtörtént, majd jobb lesz? Nem! Vagy attól, hogy a férj is félrelépett, attól még szexuálisan-érzelmileg rendben lesz a házasság? Nem! Nálam a megcsalás egy megbocsájthatatlan dolog! Mert van az embernek szája, mondja meg, ha valami nem jó neki, és meg lehet beszélni, lehet rajta változtatni és ha a dolgok megváltoznak, akkor nincs ok félrelépni! Amennyiben a helyzet nem változik, akkor meg nincs értelme folytatni a házasságot, akkor meg el kell válni és mindenki ott keresi a boldogságot, ahol akarja. Csak megcsalni, meg ilyen esetben megbosszulni könnyû út. De attól még semmi nem fog változni! Egy kapcsolat mûködéséért két ember a felelõs, két ember kommunikációja, akarása kell hozzá. Most attól, hogy a kedves férj is lefekszik mással, attól kevésbé fog fájni, hogy a felesége félrement? Nem hiszem. A bosszúnak van értelme? Semmi az ég világon.
Ja és nem a humánusságról van itt szó, hogy meg ne bántsd a kis lelkét annak, aki megcsalt. Hanem arról is, hogy a te lelkednek tényleg olyan jót tenne-e, mint ahogy talán most érzed?
A leghumánusabb az lenne, ha elköltöznél és beadnád a válókeresetet. Megalázott, ez van, sajnos helyrehozni már nem lehet, ezért kell túllépni. A visszacsalás SOSE segít. Amit leírtál az lényegében szakítás, csak betartalékolod õt, de a kapcsolatotok sose lenne ugyanolyan.
Ja és azért mert neki nem volt gerince, neked legyen, és legyél ennyivel több nála. Ezt meg is mondhatod neki.
A kérdező hozzászólása: Esetleg egy hármas felajánlása? Részemrõl az nem lenne megcsalás. Nem akarok válni, õ is csak részeg volt, nem haragszom rá annyira, hogy látni se akarjam, csak én is szeretnék egy olyan éjszakát, mint neki volt.
Lehet, h nem gerince nem volt csak nem akart megbántani.

Mannhein - Debrecen. Van ilyen repülőjárat? Ha igen betudnátok linkelni? Nem találtam semmit róla, az ára is érdekelne a férjem dolgozik kint Németorszgában

A kérdés adott, ha nincs debreceni egy pesti is megtennié csak kellene egy ár és hogy mikor megy.

Legjobb válasz: Nem találhattál róla semmit, mert nincs.

Nem találhattál róla semmit, mert nincs.
Áprilistól lesz Dortmundba heti kétszer reülõjárat Debrecenbõl. Az igaz, hogy 290 kilométer Mannheim-Dortmund, viszont piszok jó úton, vasúton.! Ha az árak érdekelnek, akkor menj rá a http://www.wissair.com oldalra, ott naprakész lehetsz. Különben meg igen olcsón meg lehet úszni, ha jó idõben foglalsz!
wizzair - természetesen
hát ha a barátom ilyent kérdezne tõlem köpni nemtudnék. :(
Ha megkérdezném és azt mondanám nem csal meg, ennek ellenére azt érezném, hogy hazudik.Kutatnék mindenhol ahol csak tudnék. Egy régi kapcsolatomban csaltak már meg, nem jártam utána.... Így csak el pazaroltam egy csomó idõt, arra az emberre.
Az én taktikám az, hogy kérdezgetem a dologról, óvatosan, a témát kerülgetve, és úgy teszek, mintha nem sejtenék semmit. Az a tapasztalatom, hogy a jó hazudozók nem a keresztkérdéseken buknak le, azokra föl vannak készülve, hanem azon, amikor pár hét elteltével ugyanazt megkérdezem tõle, mint korábban... olyankor már fogalmuk sincs, miket hordtak össze :)
Az e-mail-ek megnézésével csak óvatosan, akár még rosszul is ki lehet belõle jönni. Egy "levéltitok megsértése" címû történet is kibukhat a dologból. Ez meg ugye büntetõjogi kategória. Szóval e-mail-t, telefont sosem csekkolnék. Persze nem csak emiatt. Viszont a gyanúnak mindenképp utána járnék, mert a megcsalás megbocsáthatatlan. Legalábbis én nem tudnék szemet hunyni fölötte és mindenképp tudni akarnám, ha többen játszunk ugyanarra a kapura.
Elõször megkérdezném, mivel ismerem, azt hiszem, el tudnám dönteni, hazudik-, ha nem tudnám eldönteni biztosan kutatnék valamilyen formában, de annál okosabbnak gondolom, hogy megtartson sms-eket e-maileket, amik kompromittálhatják. Aztán sose lehet tudni...
Személyes cuccában soha nem turkálnak. Proli dolog, nem egyezik az elveimmel. Elõször is, megpróbálnám kielemezni, hogy miért gyanakszom egyáltalán megcsalásra. Az más történet, ha hazudik, meg az, ha egyetlen egyszer találok egy más színû hajszálat a kabátján (ami rákerülhetett a buszon, a munkahelyén is). Ha úgy gondolom, alapos a gyanúm, és nem hiszti, akkor én inkább követném vagy körbekérdezném az ismerõsöket, vagy esetleg úgy tennék, mintha elmennék aznap este, aztán váratlanul hazamennék, hátha akkor épp a másikkal van, kihasználva a helyzetet. Ez sem a legetikusabb megoldás, de szimpatikusabb, minthogy a telefonjában turkáljak, az... nem is tudom... magánélet-sértõ.
Én egyértelmûen utánajárnék. A gyanúnak általában van alapja. Persze lehet, hogy csak a véletlenek játszanak össze, ezáltal gyanússá válik a másik, de szerintem ez a ritkább. "Csak akk járnák utána ha biztos volnák a megcsalásba, ha viszont csak féltékenységröl van szó felöled akk elöbb tisztázd le magadal a dolgot" Ez azért jó tanács volt. Csak a sorrend rossz nagyon. Ha biztos vagy benne, minek jársz utána? Ha nem vagy biztos benne, és nem jársz utána, honnan tudod, hogy csak magaddal kell-e tisztázni?
Ha határozottan érzeném egy ideje, hogy nem stimmel valami, és nem lehetne a párommal errõl õszintén beszélni, akkor akár ilyen eszközökhöz is folyamodnék, akármennyire nem etikus dolog.Nem bírnám elviselni a sumákolást.
Csak akk járnák utána ha biztos volnák a megcsalásba, ha viszont csak féltékenységröl van szó felöled akk elöbb tisztázd le magadal a dolgot, feleslegesen a párodat gyanusitani nem biztos h jó ötlet!
Én is utàna jàrnék, nem szeretem ha àtvernek. Igen valószínû hogy a gyanutól fogva nézném a telójàt stb, és minden apró jelet figyelnék és csak bizonyítékkal szembesíteném, különben tagadni fog! Jobb tisztàn làtni, mint hülyére véve élni!
Én utána járnék az biztos.Sajnos ilyen típus vagyok nem tûröm a bizonytalanságot.Megpróbálnám követni vagy kutakodni ha rákérdezel persze, hogy tagad.
Kérdezõ! Kérdezd meg a közös ismerõsöket, juss el a titkolt kapcsolatáig és beszéljél õvele. Az õ fejét is átvágja! Sorstársak vagytok, derítsétek ki az igazat és leckéztessétek meg a fiút!
Nem:D Nem kell nekem sehová belenéznem, nem is fogom, nem is érdekel.:)
Amit nem tudunk az nem fáj!
Teljesen felesleges kutakodni! Úgy is félrelép a legtöbb nõ amint tud!!
Igen, elajándékozhatja.Keressetek fel egy ügyvédet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ

Lányok ti néztek pornót? és titokban tartjátok? és nézek de ha a férjem néz arra meg féltékeny vok

upc videotarbol melyik filmeket ajánljátok?

Legjobb válasz: nyomorult egy ember lehet az aki nem ismeri a torrentet, és upc videotárból szerez be ilyet....

nyomorult egy ember lehet az aki nem ismeri a torrentet, és upc videotárból szerez be ilyet....
Nemértelek. Lányok néztek pornót? Én nézek de a férjem amikor néz féltékeny vagyok. Ajánlanátok valamit videótárból? Akkor csak én nem értem mi is valójában a kérdés? Nyomorult vagy, eltévedtél a kategóriákban.
Ha te nézel, a férjednek miért nem szabad? Ugyanazért nézi, mint te. Amúgy meg nézd online, azt nem kell letölteni se, elõzményekbõl is törölhetõ, aztán mindenki találja ki, mit néztél. UPC videótár...Pfff.
mi az a upc videótár?
Mit nem lehet érteni a kérdésben? 1. Megkérdezte, hogy más lányok is néznek-e pornót 2. nem érti miért féltékeny mikor a férje néz, pedig õ maga is szokott, ezzel kapcsolatban vár véleményeket. 3. Mellékesen megkérdezte, hogy ki milyen filmet ajánl... Aláírom, jobban is meg lehetett volna fogalmazni, de szerintem érthetõ a kérdés. Egyébként, hogy válaszoljak, én is szoktam nézni pornót, a párom is, tudjuk is egymásról, nincsen ebben semmi különös, gondold végig, nincs értelem féltékenynek lenned. Lehet, ha néha együtt is néznétek, megváltozna a hozzáállásod. 23/l
*értelme
Szoktam nézni, a párom is, együtt is, én talán még jobban szeretem mint õ. Senki elõl nem titkolom, miért tenném? A UPC videótárat felejtsd el, sokkal jobb filmek vannak ingyen a videómegosztókon, én a pornhub.com-ot ajánlom.

Mit tegyek ha a férjem nem foglalkozik velem és a kisfiunkkal (3 hónapos)? Levegőnek vagyunk nézve! Úgy érzem, hogy csak arra kellek hogy legyen étel tiszta ruha meg aki kitakarít! Meddig lehet ezt bírni így?

Legjobb válasz: Állj elé és kerekperec mond meg neki,hogy mi bánt!Kötelessége egy ilyen kis gyerekkel foglakoznia,meg persze veled is.Kérd meg ,hogy változtasson a viselkedésén.

Állj elé és kerekperec mond meg neki, hogy mi bánt!Kötelessége egy ilyen kis gyerekkel foglakoznia, meg persze veled is.Kérd meg , hogy változtasson a viselkedésén.
Semmit nem fog érni a beszélgetés, meghallgat és jobb esetben 1 hétig törõdik veletek. Sajnos igaza van az elsõnek! :( Majd máskor elõbb megismered és csak utána szülsz neki gyereket!
Kérdezz rá konkrétan, hogy van-e valakije!?
Mond meg neki, hogy nem vagy te senki cselédje, és ha már téged nem vesz figyelembe, legalább a gyermekkel foglalkozzon.Te még el tudsz válni, de a babónak õ marad az apja.
Máskor rendesen megismered azt a férfit, akitõl gyereket szülsz.
rá kell ébredjen, hogy ezzel ö is veszit.az én férjem is ilyen volt, most sem minta apa, de amikor észrevette hogy nagyobb volt a baba, és eggyáltalán nem szerette az apját, sirt nála, csak hozzám akart jönni, akkor gondolom leesett neki, mert azota sokat játszik a fiával.meg is látszik, mert a kicsim nyujtja már felé a kezét mikor meglátja.
Lehet depis lett az apuka, az új helyzettõl! A férfiak tudnak depisek lenni, nem csak a nõk szülés után. Más lett a helyzet, ott a baba, sír, nyûgös, vele talán többet foglalkozol mint vele, lehet még féltékeny is a gyerekre. Én ilyenekre gondolok.
Sajnos nálunk is ez a helyzet. Az én babám is 3 hónapos és abszolut nem segit semmiben, annak örülök ha otthon van, bár sok értelme nincs. Mi közösen vállatok a gyereket és még az elsõ hetekben mintaapuka volt, de aztán mintha kicserélték volna, rá sem ismerek!
A kérdező hozzászólása: Nem volt õ ilyen!Ma már úgy elmegy mellettünk, hogy hozzánk sem szól!Külön szobában alszunk!Olyan mintha nem is házaspár lennénk hanem lakótársak de az is a rosszabb fajtából!Abban biztos vagyok hogy nincs senkije!Ám hiába próbálok beszélni vele mintha a falnak beszélnék!
A kérdező hozzászólása: Hál istennek nem egy sírós nyûgös baba:) Én foglalkoznék vele is de nem hagyja, hogy közeledjem hozzá:(
A kérdező hozzászólása: Hiába próbálnám bevonni a baba gondozásába egyszerûen nem hajlandó, egyedül az esti fürdetést nem hagyja ki!Ha viszont megkérem, hogy vigyázzon már rá egy kicsit akkor beül a picivel a gép elé és gépezik és csodálkozik, hogy miért sír nála!Nem szól hozzá nem szórakoztatja!
egyetértek az elsõ válaszolóval, akármennyire is nem tetszik az igazság. mielõtt az ember férjhez menne meg szülne nem ártana megismerni a másikat. egyáltalán akarta teljes szívébõl a babát? mert akkor szokott ez lenni mikor a nõ úgy gondolja , hogy neki gyerek kell és a pasi még nem kész rá. de hát bevállalják. aztán szülés után jönnek a gondok. sajnos rengeteg ilyen kérdés van. hogy mit lehet csinálni?beszélni vele és ha ilyen akkor semmiképp sem kell szülni még egy gyereket.
A 13:16-os hozzászóló vagyok. Abból amit írsz az derül ki, hogy még nem tudja/akarja feldolgozni, hogy a hobbijainak háttérbe kell szorulnia. Nekem is voltak hobbijaim, de lassan leépítettem, mert rájöttem hogy már apa vagyok és nem gyerek. Érdekes, de általában az apukák akkor kezdik igazán szeretni a gyermeküket amikor valami visszajelzést kapnak, például egy mosoly, vagy amikor kimondja a gyerek, hogy "papa". Szóval mi férfiak nem tudunk "elájulni" akár egy idegen kisbabától mint a nõk. Valószínûleg késõbb ha a baba nagyobb lesz és jönnek kedves visszajelzések az apuka felé akkor a férjed is átértékeli a dolgokat. Sok sikert kívánok.
Gondolkozz el rajta te miben hibáztál ha eddig nem volt ilyen... Biztos minden megszûnt számodra a gyereken kívül, és hisztis lettél, és mindig a gyereket helyezed elõtérbe! A legtöbb anyuka elköveti ezt a hibát! Biztos azt akarod hogy õ is üljön egész nap otthon mint ahogy te mert szültél és nem tudod elfogadni hogy az õ munkája is ugyanannyit ér mint a tiéd! Lehet hogy irigy vagy rá mert õ még elmehet valahova. Az ilyen hibákba mindig belesnek az anyák... Sok férfi nem tud mit kezdeni egy ekkora gyerekkel. De talán vele kéne megbeszélni, ha õ nem akar mi akkor sem tudjuk mi lehet a valódi oka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha a férjem nyit egy folyószámlát és az én fizetésem arra megy a N. A. V ahhoz hozzáférhet?

A volt férjem miatt vissza kell fizetni a szocpolt és a számlámat figyelik ami rá megy azt le is veszik Most állnék vissza munkába gyes után

Legjobb válasz: Ha bíróság útján letiltás lesz a fizetéseden, akkor azon a számlán fogják levonni, ahová a munkahelyed a fizetésedet utalja. Bírói ítélettel a cégtõl elkérik a bankszámlaszámot, ahová a cég utalja a fizetést. Õk meg szépen letiltják. Ebben az esetben mindegy kinek a nevén van a számla, a lényeg, hogy a cég hova utalja a béredet.. Ha nem akarod hogy levonjanak a fizetésedbõl, akkor kérd a saját kezedbe a fizetésedet. ( nem is olyan régen olvastam, hogy van rá törvény hogy lehet kérni kézbe is)

Ha bíróság útján letiltás lesz a fizetéseden, akkor azon a számlán fogják levonni, ahová a munkahelyed a fizetésedet utalja. Bírói ítélettel a cégtõl elkérik a bankszámlaszámot, ahová a cég utalja a fizetést. Õk meg szépen letiltják. Ebben az esetben mindegy kinek a nevén van a számla, a lényeg, hogy a cég hova utalja a béredet.. Ha nem akarod hogy levonjanak a fizetésedbõl, akkor kérd a saját kezedbe a fizetésedet. ( nem is olyan régen olvastam, hogy van rá törvény hogy lehet kérni kézbe is)
Miért kell visszafizetni a szocpolt? Egyébként bármilyen számlán mozog a pénzed, simán ráteszik a kezüket. Ahogy írta az elsõ válaszoló, sajnos a munkahelyen keresztül. Mert õket kötelezhetik arra, hogy kiadják a számlaszámot ahová megy a pénzed.
Teljesen felesleges ilyesmivel trükközni. És valószínû a készpénzes bér kifizetés sem megoldás. A hatóság simán letilthatja a fizetésed: megmondja a munkáltatónak hogy márpedig x százalékát nem adhatja oda a munkavállalónak és kész. Max. a fekete munka megoldás, de az is csak ideig-óráig.
" volt férjem miatt" Azért na, ha az õ hibája akkor miért neked kell fizetni? Kicsit ellentmondást érzek itt. :)
A kérdező hozzászólása: kicsit hosszú lenne a miértjét le írni de igen õ miatta!!!
Tudjuk, mindig más a hibás...

Szülőként hogy reagálnátok arra, hogy ha a gyereketek titokban férjhez menne/feleségül venne egy lányt?

Valamelyik kérdésben szerepelt, hogy egy huszonéves pár titokban házasodott össze, mert a lány teherbe esett, de az esküv?re nem hívták meg a szül?ket.

Legjobb válasz: Õszinte legyek? Nem tud meghatni. Abból is balhé lett volna, hogy miért most házasodunk, miért ott, miért nincs templomi, miért nem hívtuk meg ezt és azt, miért ilyen a vacsora, miért nincs menyasszonytánc etc, miközben anyám nekiesik apámnak, apám új nõje (aki csak 5 évvel idõsebb nálam!) köldökig kivágott cuccban flangálna, és a családunk az õrületbe kergetne minket. Ez a nap a párról szól, nem pedig a szüleikrõl. Amelyik szülõ ezen besértõdik, és emiatt nem akarja látni az unokáját, az eléggé buta és legfõképpen önzõ, megérdemli.

Õszinte legyek? Nem tud meghatni. Abból is balhé lett volna, hogy miért most házasodunk, miért ott, miért nincs templomi, miért nem hívtuk meg ezt és azt, miért ilyen a vacsora, miért nincs menyasszonytánc etc, miközben anyám nekiesik apámnak, apám új nõje (aki csak 5 évvel idõsebb nálam!) köldökig kivágott cuccban flangálna, és a családunk az õrületbe kergetne minket. Ez a nap a párról szól, nem pedig a szüleikrõl. Amelyik szülõ ezen besértõdik, és emiatt nem akarja látni az unokáját, az eléggé buta és legfõképpen önzõ, megérdemli.
Nálunk is így lesz, szóval nemsokára kiderül :D Mindenesetre a szüleink/rokonaink nem tudnak viselkedni, csak elrontanák a napot, így jobbnak látjuk kihagyni belõle õket, és azt a pénzt, amit a násznépre költenénk, inkább megtartjuk magunknak.
Nekem a szüleim házasodtak így. Szegény nagymamám a mai napig emlegeti, hogy milyen rosszul esett neki. Az én családom sem egy mesebeli cukorszirupos bagázs, de azért semmiképp nem hagynám ki õket. Legfeljebb akkor legyen csak esküvõ, semmi lagzi, hogy ne legyen módjuk balhézni.
Ha az ég világon senkit nem hívtak el (barátok, egyéb rokonok, stb), akkor csak csalódott lennék és szomorú. Ha csak engem nem hívtak volna el, akkor elgondolkoznék azon, hogy mégis mit tettem, mint szülõ, amivel ezt kiérdemeltem?
Mi tavaly házasodtunk össze titokban. Nem akartunk felhajtást. Voltaképpen nem is mondtuk el, hogy házasok vagyunk. Anyósom kérdezett rá egy nap, hogy hogyhogy A fia vezetéknevét használom. Akkor elmondtuk, hogy csak 2 tanús volt az esküvõ, és csak egy papír az egész. Mi nem akartunk senkit anyagi csõdbe juttatni, és nekünk sem volt 1-2 milliónk lagzira. Így volt legjobb megoldás. Anyósom elfogadta, gratulált, és ennyi. Apám is gratulált..A testvéreim is..A távoli rokonok akiket jó ha 1-5 évente látunk nem hatnak meg, hogy morognak vagy sem.
Ütném a fejem a falba, hiszen szörnyen szar szülõ lehettem, ha nem bízik bennem.
Elgondolkoznék, hogy miért is tették ezt?!
Nekem mindig azt mondták, amikor ilyen esetrõl hallottak, hogyha az esküvõn nem lehetnek jelen, akkor az unokánál és a pár további életében miért legyenek jelen? És ez mennyire igaz! Enélkül se volt számomra kérdés egy percig se, hogy jelen lesznek. N
82 %-os 23:51! Hogy ebbõl mekkora balhé lesz! Még nem is tudod...
24-es, ez nagyon nem így mûködik. Ha mi csak a legszûkebb családot akarnánk meghívni, az 21 fõ (anya+nevelõapám+apa+mostohaanyám+3öcsém+4nagyszülõ+anya testvére+párom szülei+bátyja+felesége+2 gyerekük+3nagyszülõ), ami NAGYON SOK. Ha ezek közül BÁRKIT kihagyunk, abból hatalmas sértõdés lenne. És természetesen nem ekkora család, mert ha õket hívjuk, akkor szépen õk is beszervezik a rokonokat, ez senkinek sem kell. És hol vannak még a barátok, akiket szívesen látnánk? Ezért szépen mindenkit kihagyunk, és lesz 2 tanúval, nyugalomban. Ha ebbõl bármelyik családtag presztízskérdést csinál, az a saját önzõségét bizonyítja. Egy esküvõ NEM a rokonokról szól, fõleg nem a szülõkrõl. CSAK A PÁRRÓL.
19. vagyok. Szerencsés az, akinek él az összes nagyszülõje, páromnak és nekem összesen 3 nagymama volt, a szüleink, meg az én tesóm, ez összesen 8 fõ, meg páromnak volt egy tanúja, ez így 10 fõ. Nem volt népünnepély, és mindenki tudomásul vette mit szeretnénk. Csak az nem veszi a fáradtságot, hogy megtisztelje a szüleit, aki nem akarja. Tudom én, hogy vannak hülye rokonok is, de velük elég egy kört futni, és ez csak egy beszélgetés, mi ebben a nehéz? Nem hiszem, hogy a buli nélküli szertartásra bárki bárkit hozni akarna.
Kedves elõzõ, a 4 kevés, minimum 5: kell az anyakönyvvezetõ is:) ) Egyébként a 20-as hozzászólást lepontozóknak van jobb ötlete is a vázolt problémára, vagy csak szimplán nem tartják hasznosnak, ha valaki nem konzervatív világnézetû?
Én már régen eldöntöttem, hogy vagy nagyon nagy esküvõm lesz, vagy 4 személyes (2+2 tanú).
"a kötelezõen meghívandó személyek a szülõk, nagyszülõk, és testvérek." - kedves utolsó, köszi a szemléletes példát, kb ez lenne az a mondat, ahol ha én a házasulandó lennék egy ilyen szituban, 5 perc alatt úgy döntenék, hogy nem is olyan fontos az a papír... tudniillik innentõl már nincs visszaút, azt már nem tudod megoldani, hogy ez a kb 20 fõs gyülekezet (4 szülõ, 8 nagyszülõ, testvérek) ne hívjon újabb embereket magával (a testvéreknek s vannak párjai, a nagyszülõknek is testvérei stb) gépfegyveres õrt listával meg nem állíthatsz a házasságkötõ terem ajtajába, aki beengedi a testvért, de kitiltja a testvér barátját - meg egyébként is .... És máris azokról az elvárásokról és konvenciókról fog szólni az egész, amit az így házasulók nyilván el akartak kerülni, sikeresen pokollá lett téve az ünnepük. Egy ilyen népünnepély mellett már nem teheted meg azt mondjuk, hogy odamész farmer-pólóban például ... illetve hát megteheted végülis, csak akkor a következõ hetekben sokkal több baxtatásra készülhetsz fel, mint ha simán két tanuval mész, amirõl ez a kérdés szól. Meg hát már a 4 szülõbõl is lesz legalább egy, aki mindenéáron a konvenciókat akarja erõszakolni ... azt meg nem teheted meg, hogy azt az 1-et hagyod ki, mert akkor valszeg a párja sem fog jönni, és azt meg végképp nem teheted meg, hogy csak az egyik oldali szülõk legyenek jelen. Tehát, aki nem akar hagyományos esküvõi felhajtást, annak bizony tényleg a legtisztább a 2 tanús felállás, akkor legalább biztosan nem elõre és alapban teszik tönkre nekik, és utólag is ebbõl várható a legkevesebb vita, sértõdés. Szóval szerintem alapvetõ hiba, ha ezt a dolgot a szülõ "a saját személye ellen szóló" dologként értelmezi, ahelyett, hogy egyszerûen azt látná, hogy a fiatalok egy kockázatok és felhajtás nélküli, intimebb szertartásra vágytak, ennyi.
Engem boldogtalanná tenne, ha nem hívna meg. Ez a nap nem csak a házasulóké, hanem a szülõknek is egy esemény, mert tulajdonképpen ekkor tudatosodik bennük, hogy a gyereket véglegesen sikeresen felnevelték, és kész a családalapításra. Nem kell nagy lagzit csapni, de azért a gyerekek részérõl egy köszönöm, hogy felneveltél dolog bele kell, hogy férjen. Persze az más kérdés, ha a szülõk idióták, és a gyerek menekül a családból és nem is szereti õket. A szülõk nem meghívása az esküvõre, akár csak egy rövid polgári szertartásra, azt az üzenetet hordozza, hogy nem szeretitek õket, és joggal érzik így. Nekem az a véleményem, hogy a kötelezõen meghívandó személyek a szülõk, nagyszülõk, és testvérek. Ezzel vége is ennek a körnek, õket meg elég megkínálni egy pohár pezsgõvel, ez meg nem egy nagy összeg.
szomorú és csalódott lennék... hogy tehetett ilyet? hogy hagyhatott ki egy ilyen fontos eseménybõl az életében?
Szülõként: a titokban kötött esküvõ nagyon elszomorítana, a két tanús: a körülményektõl függ, de nem a szívem vágya. Szeretnék ott lenni, amikor a gyerekeim hûséget fogadnak egymásnak, és szerintem a testvéreik se akarnának máshol lenni azon a napon. Ha nem akarnak cécót, felhajtást, vagy még közös ebédet se, az az õ dolguk, elfogadnám.
remélem, hogy a most 4 éves fiammal olyan viszonyban leszek mint amilyenben anyukámmal vagyok. nálunk ez szóba sem jöhet. anyukámat a barátnõmként kezelem, tud a dolgaimról, és remélem a fiam is õszinte lesz velem nagyobb korában is. persze vannak családok, ahol jobb kihagyni a szülõket, nálunk ez hála Istennek fel sem merült sem az én, sem a párom részérõl és tényleg nagyon remélem, hogy a gyermekünkkel is baráti kacsolatunk lesz a szülõ-gyermek kapcsolat mellett. ha 2 tanúsat szeretnének nélkülünk majd, akkor annyi, hogy szóljanak elõtte. itt és itt lesz, akkor és ekkor. de remélem, h látom a fiamat majd kimondani az igent :) ) nagy dolog ez 1 szülõ életében, hozzáteszem, normális családokról beszélek.
Kedves 12, Nálatokmindenki megértené miért nem hívnak meg. Fontosabb, hogy ott legyél az esküvõn, mint a gyerek boldogsága? És megütnél egy felnõtt embert? Szánalmas
Mi elmondtuk, hogy összeházasodunk, de nem lesznek vendégek, csak két tanú. Azért lett így, mert a szüleimben nem bízom meg, hogy végül eljönnének-e, mert konkrét igent vagy nemet nem tudtak mondani.. Azt meg nem szerettem volna, ha adok meghívót, hitegetnek, h persze, ott leszünk. Aztán az esküvõ napján derül ki, h mégse jöttek el. Nem tudnám végigcsinálni úgy a napot.
Szülõként elég volna, annyi ha azt mondja, anya összefogunk házasodni, ketten. Nekem ennyi is elég. Õ éltük, õ dolguk. Lehet, hogy jobb helyre is tudják tenni azt a pénzt.
Én csalódnék a lányomba az egy biztos. De azért megkérdezném tõle, hogy miért titkolta el tõlünk és lehet járna mellé egy pofon.
Nem látok ebben semmi rosszat, hirtelen jött dolog, számukra fontos volt a papír, hát szereztek, anélkül, hogy másokat kényszerhelyzetekbe és kiadásokba hajszoltak volna. Szóval kb meghívnám õket egy ebédre, és gratulálnék.
A kérdező hozzászólása: Én például nem nagyon szeretnék nagy esküvõt, templomit sem nagyon, bár az majd a páromtól függ, de meg tudlak érteni, titokban házasodó hozzászóló :) Ha ilyen zûrös családom lenne... Bár nálunk ez a helyzet szerencsére nem áll fenn, de annyit én is tudok elõre, hogy a szüleim idegesebbek lesznek miatta, mint én.
Elõzõ vagyok, bocsánat, a 23-asnak szántam a hozzászólást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!