Találatok a következő kifejezésre: Árt a a sok (494 db)

Terhességem 19. hete körül árt-e a sok utazás?

Ez reggel 1óra buszozás, 1óra 20perc vonatozás, és 15perc metrózás jelent.

Legjobb válasz: Ha veszélyeztetett vagy, akkor szerintem ez bizony túl sok az utazásból... Én kiíratnám magam táppénzre, és otthon maradnék. Mi miatt lettél veszélyeztetett? (Ez sem mindegy)

Ha veszélyeztetett vagy, akkor szerintem ez bizony túl sok az utazásból... Én kiíratnám magam táppénzre, és otthon maradnék. Mi miatt lettél veszélyeztetett? (Ez sem mindegy)
Szia!Megkérdezhetem, hogy miért született meg ilyen korán az elsõ babád és mit éreztél akkor(véreztél stb.)? Én a helyedben nem kockáztatnék ez elég sok utazásból, plusz gondolom még a munka is.Ha megteheted maradj otthon:) . Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: 22hetesen megszületett az elõzõ babám, és e miatt vagyok veszélyeztetett.
A kérdező hozzászólása: Szia. Reggel felkeltem picit véreztem(pár csepp) hívtam a dokimat, mondta menjek be, fél óra múlva jött haza apum aki be tudott volna vinni.De akkor már fájásaim voltak, és a bab burokkal együtt elindult kifelé, hívták a mentõket.Mire beértünk sajnos nem élt a pici, a doki szerint 22hetesen amúgy se lett volna esélye az életre. Borzalmas volt, senkinek nem kívánom.Mai napig azzal vigasztalom magam hogy jobb így, mint egy beteg gyereket egy életen keresztül látni szenvedni... Hogy mért indult meg a szülés a mai napig nem tudom. Igazából nem dolgozni hanem suliba járnék, ami nem megterhelõ, csak az utazás aggaszt, de persze a baba az elsõ, ezt levelezõin is tudom folytatni.
Én nem kockáztatnék. Nem is annyira a metró és a vonat a gond, hanem a jóminõségû magyar utakon való buszozás.
A helyedben inkább halasztanék... Eleve az ülõ helyzet sem túl jó... Meg a rázkódás. Most a baba a legfontosabb.
Ha nem lenne ilyen elõtörténeted, talán még elmenne... Így viszont ne tedd. Kérdezd meg az orvosodat is, de szerintem õ is ezt fogja mondani. Ha dolgoznál, amiatt még talán el lehetne fogadni, hogy muszáj, különben hogy élnétek meg, stb, de a suli tényleg nem indokolja, fõleg egyetem v. fõiskola, ahol az se tûnik fel, ha kizárólag vizsgázni mégy be.
Pont 22.héten járok, így szíven ütött ami veletek történt. A rendszeres zötykölõdés a buszon ezeken az utakon egy nem veszélyeztetett terhességnél is rizikós. Pont ugyanabban a szituban vagyok mint te, mármint suli+utazás szempontjából. Én úgy döntöttem hogy abbahagyom. Na jó, közrej?tszott benne hogy vizsgaidõszak közepére írtak ki, szal a levelezõt is ki lett lõve.A veszélyeztetett státusz miatt érdemes lenne megfontolnod a passzív félévet vagy az évhalasztást. Majd írd meg hogy döntöttél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és boldog babavárást, ill. babaázást kívánok mindenkinek! Hát akkor szerintem egyértelmû a döntésem még kb fél-1 hónapot bejárok(az talán nem olyan vészes, ) és minél hamarabb, elintézem hogy magántanuló legyek és csak vizsgázni kelljen bejárnom.
Miben kételkedik??? Egyébként szerintem az Ultrahang nem árt!
Szerintem szerencsés helyzetben vagy amiért többször vizsgálnak.Az ultrahang nem árt és ha kételkedik bármiben az orvos az nem véletlen de elmehetsz máshoz is, a 4D szerintem felesleges.Élménynek jó de teljes diagnozisra a hagyományos is szuper.
menj el, én13 hetesen voltam elõször 4d-n, még elég csöppnyi lesz, de rengeteg betegséget kiszûrnek már, a doki szerint a leglényegesebb uh.
Nem, nem árt a picinek. Ja és bocs, de fúJás.
A kérdező hozzászólása: köszi, és a javítást is.


Árt-e a sok oxigén?

Van egy 65-70 literes akváriumom és egy erõs szûrõm. A levegõztetõ nyílását, ha a legkevesebbre is veszem akkor is rengeteg, szerintem túl sok oxigén jön belõle. Még nincsenek benne halak, de ez egy meleg vizû trópusi édesvízi akvárium lesz és azt olvastam, hogy kevesebb levegõnek kell benne lennie. A halak gurámik lesznek és egy raj kolibrihal. És azt olvastam hogy emelkedik a pH a nagy átlevegõztetés hatására. Árt ha sok az oxigén a vízben?

Legjobb válasz: Bizonyos hõmérsékleten csak bizonyos mennyiségû oxigén oldódhat. Ez egy egyensúly, ki is megy oxigén és oldódik is. Melegben a kifelé menõ oxigén kicsit több, mint hideg vízben. A lényeg, hogy sima levegõztetéssel nem tudsz bevinni túl sok oxigént, maximum a telitõdési koncentrációig, de veszélyes méreteket nem ölthet. Amúgy ha belsõ szûrõd van, le is veheted a levegõszívó részét, nem szükséges.

Bizonyos hõmérsékleten csak bizonyos mennyiségû oxigén oldódhat. Ez egy egyensúly, ki is megy oxigén és oldódik is. Melegben a kifelé menõ oxigén kicsit több, mint hideg vízben. A lényeg, hogy sima levegõztetéssel nem tudsz bevinni túl sok oxigént, maximum a telitõdési koncentrációig, de veszélyes méreteket nem ölthet. Amúgy ha belsõ szûrõd van, le is veheted a levegõszívó részét, nem szükséges.
Oxigéntúladagolásról nem, de a sok buboréktól való megbetegedésrõl már hallottam.Nem tesz jót egyik halnak sem az a sok buborék ráadásul tök fölösleges mert a vízfelszínen is jut be elég oxigén nálam még scrum is van a felszínen mégis van elég oxigén.
Tudtommal nem alakulhat ki vízben extrém ocigéntartalom. Bizonyos hõmérsékleten van egy maximális, amit ha elért a rendszer, akkor nem növekedhet tovább.
A látható oxigénbuborékok nem oldódtak be a vízbe. A befújt levegõbuborékok a felszínre érve kipukkannak ezáltal megmozdítják a vízfelszínt és oxigén oldódik be. Ha csak simán fodroztatod a vízfelszínt (pl.: esõztetõvel) teljesen jó lesz az oxigénbeoldásod. (Az extrém oxigén tartalom is tud káros lenni.)
A kérdező hozzászólása: Nem kell olyan gigászi oxigén mennyiségre gondolni, de folyamatosan látom, hogy nagyon sok oxigénbuborékocska rezeg a vízben és vándorol..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha a pH emelkedhet ettõl, az már régen rossz! Csak akkor emelkedik a pH levegõztetéstõl, ha több CO2 keletkezik a vízben, mint amennyi távozik adott idõ alatt a felszínen keresztül. De mivel a CO2 oxigénbõl keletkezik, ez azt is jelenti, hogy több fogy, mint amennyi pótlódik, így hiány alakul ki, ami se a halaknak, se szûrésnek nem jó. Ráadásul a növények is fogyasztják a CO2-t, így a pH csúnyán ingadozhat a napszakokkal, ami veszélyes. Ha a víz olyan lágy amilyennek lennie kell, szükség esetén csersavval vagy egyébbel savasítva, akkor levegõztetve is megfelelõ marad a pH. És levegõztetés mellett a pH garantáltan stabil. Egyébként a gurámik hõmérsékletigénye nem igazán esik egybe a kolibrihaléval. Ennek az írásnak a második fele hasznos lehet neked: [link]
Nem
igen
A pH maximum akkor emelkedik szerintem, ha nagyon lágy a vized, és sok co2 oldódot, mert ugye az jobban oldódik, mint az oxigén. Ha ilyenkor telinyomod levegõvel, kihajtja a co2-t, amivel emelkedik a pH. De ettõl 3-4 KH fölött szerintem nem kell félni.
Az a buboréktól való megbetegedés nem levegõztetéstõl alakul ki. A túl sok oxigénhez az kell, hogy magasabb nyomásról szabaduljon ki a víz. Például frissen a csapból. Olyankor túltelítetté válik a víz és oxigénbuborékok jöhetnek létre a halon belül, ami elég kellemetlen. Illetve ez történik még amikor a hideg víz hirtelen felmelegszik. De a víz mozgatásával ezt nem lehet elérni. Azzal az egyensúlyi értékre megy az oxigén(és minden egyéb gáz), se fölé, se alá. És ez az érték pont jó a halaknak. Az más kérdés, hogy ha zubog az egész akvárium a levegõztetõtõl, az a halak agyára mehet, szóval kerülendõ, de nem az oxigén miatt.

Nem árt a tul sok d vitamin?

szedek normälis terhesvitamint is,es iszok melle calcium pezsgötablettät,de mind a 2-ben van d vitamin.tul lehet igy adagolni?es ärthat a babänak?9hetes vagyok

Legjobb válasz: nekem a nodokim azt mondta, hogyha szedek mas vitamint, vigyazzak, hogy A meg E vitamin ne legyen benne.. D vitaminrol nem beszelt.. de biztos ami tuti, en rakerdeznek

nekem a nodokim azt mondta, hogyha szedek mas vitamint, vigyazzak, hogy A meg E vitamin ne legyen benne.. D vitaminrol nem beszelt.. de biztos ami tuti, en rakerdeznek
Az utolsó válaszoló vagyok. Ha nincs benne, akkor ihatod szerintem. Mint írtam az enyémben sem volt és a 14. héten kérdeztem a dokit, hogy igyak-e pluszban pezsgõtablettát. Azt mondta, hogy ne, nincs rá szükségem (egyébként nem akartam minden nap inni, csak 3-4 alkalommal egy héten). Azt mondta, hogy a tejci elég lesz (tény, hogy sokat iszom). Hát, el kell hogy mondjam, nem volt elég. Terhesség elején egy lyukas fogam volt, amit akkor be is tömettem, a 30. hétre egyik hétrõl a másikra azt vettem észre, hogy három egymás mögötti kilyukadt és el is kezdtek befeketedni. Úgyhogy egy nagy bõgéssel búcsút vettem az addig szinte teljesen egészséges fogazatomnak és elkezdhettem fogorvoshoz járni. Említettem a dolgot a nõgyógyásznak és mit mondott: "Ne haragudjon szívem, ezek szerint mégsem volt elég, ezentúl inkább igyon egyet két naponta." Kicsit mérges voltam.
Az azért nem teljesen igaz, hogy a vitaminokat nem lehet túladagolni. Fontos tudni, hogy vannak vízben és zsírban oldódó vitaminok, a vízben oldódóakat valóban nem lehet, mert amit a szervezet nem hasznosít, az simán kiürül. A zsírban oldódóakból a felesleg viszont raktározódik és túladagolási tüneteket okozhat, mint például étvágytalanság, hányás, hasmenés, székrekedés. Egyébként a kálciumhoz azért szokták gyakran hozzácsapni a D vitamint, mert a kálcium leghatékonyabb hasznosításához a szervezetnek D vitaminra is szüksége van. Ha az említett dolgok közül bármelyiket tapasztalod (amit mondjuk elég nehéz kiszûrni, mert a terhesség alapvetõen produkálhatja ezeket a dolgokat), akkor inkább keress olyan kálcium tablettát, amiben nincs D vitamin. Van olyan is, én is találtam. Kálcium egyébként van a terhesvitaminodban? Azért kérdezem, mert az enyémben például nincs, így mellette én is iszok pezsgõtablettát, de nem mindennap, mert elég sok tejterméket is fogyasztok.
A calciummal csak óvatossan, mert ha túl sokat fogyasztól belõle korai lepény leválást okoz. én ezt hallottam. Kérdezd meg a dokidat!
nem árt. a vitaminokat nem lehet túladagolni, mert a felesleg ami nem szívódik fel, azt kipisiled. nyugi.
A kérdező hozzászólása: azert szedem a calciumot, mert egyältalän nem eszem/iszom tejtermeket, es azert valamennyire csak szükseg van...de azert köszi a välaszokat, es megkerdezem a dokit.
A kérdező hozzászólása: nekem sincs ca a terhesvitaminomban, ezert is gondoltam, hogy valahogy csak szükseg van rä...holnap reggel megyek a dokimhoz, es megkerdezem.köszike!

A szolárium árt a szemnek? Sokan mondják hogy védőszemüveget kell felvenni, de attól pedig foltos lesz az ember. Véleményeket!

Legjobb válasz: A szolárium mindenkinek ártalmas.Nemcsak a szemnek,hanem a bõrödnek is.Rákot kapsz tõle.

A szolárium mindenkinek ártalmas.Nemcsak a szemnek, hanem a bõrödnek is.Rákot kapsz tõle.
Csukd be, elég az.
nem elég a szembecsukás, mert áthatol a sugárzás a szemhéjon és károsítja a szemet. Vedd fel a védöszemüveget!! Legfeljebb ha ott fehérebb maradsz, alapozóval korrigálhatod. Egy kozmetikus
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. védõszemüveget a szoliban kell kérni? és milyen árban van?:O
nem kell megvenni, ingyen van a szoliban. :)

Nagyon árt ez a sok féle festés a hajamnak? Főleg hogy másmilyen szinekkel?

Mostanában hajfestés mániám van. Nem találom a hajszinem ami teszik. Szinte minden hónapban más milyenre festem. Ezt nem úgy értem hogy lila, piros aztán barna, fekete. Hanem barna volt, aztán sötétbarna, majd vörös, és most megint bekentem sötétbarnára :S De én elég világos barnát szeretnék most és nem tudom hogyha erre a sötétbarnára egy 3 hét múlva rámennék világos barnával milyen szint kapnék :S meg igazából ez nem árt jobban a hajnak mint aki pl. minden hónapban ugyanazzal a hajszinnel festi a haját? :S

Legjobb válasz: Hát jót nem teszel a hajadnak az tuti biztos. Igazából meg kéne várnod a 4-6 hetet egy-egy festés között, és lehetõleg ammónia mentes hajfestéket használj. Ha világos barnát akarsz, akkor szerintem mindenképp le kell szivatni, így nem fogja befogni, max a lenõtt részt. Az a lényeg, hogy olyan sampont és balzsamot használj, ami regeneráló (én pl a gliss kur 19et használom, és szerintem elég jó), és emellett minimum heti 1szer pakolást (tejes, placentás), és amennyire tudod, mellõzd a hajvasalást, hajszárítást.

Hát jót nem teszel a hajadnak az tuti biztos. Igazából meg kéne várnod a 4-6 hetet egy-egy festés között, és lehetõleg ammónia mentes hajfestéket használj. Ha világos barnát akarsz, akkor szerintem mindenképp le kell szivatni, így nem fogja befogni, max a lenõtt részt. Az a lényeg, hogy olyan sampont és balzsamot használj, ami regeneráló (én pl a gliss kur 19et használom, és szerintem elég jó), és emellett minimum heti 1szer pakolást (tejes, placentás), és amennyire tudod, mellõzd a hajvasalást, hajszárítást.
Ne aggódj, ha odafigyelsz a hajadra( ápolod, 6 hetente vágatsz a végébõl) nem lesz gond. Nekem volt hogy hetente festettem a hajam míg rá nem találtam az intenzív vörösre és a vagány rövid hajra. Most már akár 4-5 hetet is kibírok!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Igazából vágatni egyátalán nem szeretnék, elég régóta növesztem hogy elérjem a kivánt hosszt :( Az az igazság hogy szivatni nem szeretném mert már mindenki tudja hogy eléggé roncsolja a hajat. Az oké hogy 5 hetente festem de nem néz ki hülyén hogy mindig másmilyen szinek? :S igazából nem is nagyon más, csak világosítani szeretném :(
Nem árt.
Baracklébõl annyit ihatsz, amennyi belédfér. A vesédnek se fog ártani, legfeljebb többet kell majd kimenned.

Tényleg árt a számítógépnek, ha sokat van ki-be kapcsolva és újraindítva?

Legjobb válasz: Minden elektronikai berendezésnek árt a sok ki be kapcsolás!

Minden elektronikai berendezésnek árt a sok ki be kapcsolás!
A kérdező hozzászólása: És melyik árt jobban, ha egész nap megy, vagy ha ki-be van kapcsolva?
Maga az újraindítás nem árt semmit. Elsõ jól mondta, a ki-be kapcsolgatás tönkretehet egyes elemeket. Attól is függ, milyen minõségûek az eszközök. Persze ha napi 2-3x kapcsolod csak be és ki, akkor azért az nem okoz nagy problémát.
Természetesen jobb, ha nem fut a számítógép megállás nélkül, mert az sem tesz neki jót. Intenzív használat mellett, ha naponta ki-be kapcsolod 1-2x az egyáltalán nem árt.

Igaz az, hogyha a kutya sokat áll két lébon, akkor az árt a gerincének?

Ezt nemrég hallottam és a mi kutyusunk többet van két lábon,mint négyen és nem akarom,hogy baja legyen....

Legjobb válasz: Nem , nem árt.Minden kutya sokat áll 2 lábon.

Nem , nem árt.Minden kutya sokat áll 2 lábon.
hosszú távon ártalmas lehet, igen. lévén négy lábra vannak kitalálva, nem kettõre...
Igen, mivel terheli a gerincet. Nem véletlenül van 4 lábuk.
Hát az enyém is sokat áll kétlábon! Biztos nem tul jó, de nem tudom
Régen az emberek is négy lábon jártak, aztán ma már mindenki két lábon áll.
Igen, ez nagyon megterhelõ a gerince számára, de a térdnek is. Szoktasd le róla.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!