Találatok a következő kifejezésre: Április környékére hogy (5 db)

Április környékére tervezem, hogy veszek egy yorkshire terriert, csak nem tudom, hogy honnan vegyem meg. Hol találhatnék egy megbízható tenyésztőt Baranya-megye környékén?

mindenképpen törzskönyvezett, állatorvossal vizsgáltatott kölyköt szeretnék.

Legjobb válasz: Szia Szerintem boróbálkoz majd meg a kutyás ujságokkal..Én is onnan találtam meg a Chihuahuámat és minden rendben van vele...fontos hogy eldöndsd,házikedvencnek kell vagy kiállításra is akarod-e vinni,mert az ár attól függ..

Szia Szerintem boróbálkoz majd meg a kutyás ujságokkal..Én is onnan találtam meg a Chihuahuámat és minden rendben van vele...fontos hogy eldöndsd, házikedvencnek kell vagy kiállításra is akarod-e vinni, mert az ár attól függ..
Szerintem meg akkor jársz a legjobban, ha nem holmi jöttment idegentõl hanem mondjuk a MEOE vagyis MAGYAR EBTENYÉSZTÕK ORSZÁGOS EGYESÜLETE által ajánlott tenyésztõtõl vásárolsz kutyát.

Ha most tavasszal (április környékén) vennék egy kölyök macskát, akkor az télre megerősödne annyira, hogy a kertben is lehessen tartani? Vagy egy macskát mindenképp csak a házban tarthatok?

Legjobb válasz: Azért a legszívósabb macskát is érdemes beengedni télen a mínusz 20 fokokban legalább az elõszobába. De most látom, azt mondod, VENNÉL. Milyen fajtára gondoltál?

Azért a legszívósabb macskát is érdemes beengedni télen a mínusz 20 fokokban legalább az elõszobába. De most látom, azt mondod, VENNÉL. Milyen fajtára gondoltál?
Na jó azért a -20°C azért más. A kutya is bent aludt akkor természetesen, pedig kinti kutya teljesen. De ez már az emberi felelõségrõl szól, ami teljesen más téma.
Hááát, az biztos, hogy én pénzért vásárolt macsekot biztos nem tartanék kint. Nekem Maine Coonom van, 90ezerbe került csak a macska, nem beszélve a tápról, kellékekrõl, sose lesz kijárós. Ha majd lesz saját házunk építünk neki kifutót, de csak úgy nem engedem ki soha. Persze ez egy olyan dolog, ha mondjuk lesz házi cicám menhelyrõl, akkor sem engedném ki nyugodt szívvel, mert félteném. Itt nem csak a pénzrõl van szó, odakint bármikor elcsaphatja egy autó, verekedik, vagy csak simán a hóna alá kapja valaki és fene tudja mit csinál vele...
Nekünk két cicánk volt, mindkettõ a kertben lakott és imádták a telet. Szerintem igen, megerõsödne télre. Õk nagyon erõs állatok, semmi baja nem lesz :)
A kérdező hozzászólása: :)
Még jó hogy kint lehet tartani télre! <3
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Am én is az autóktól meg a kutyáktól féltem....
Én nem engedném ki az udvarra.Nekünk sziámi macskánk van (találtam!) és nem merjük kiengengedni, mert félünk, hogy valaki ellopja, vagy elüti egy autó, elkapja egy kutya...sajnos sok veszély van odakint.keverék macskáink kint vannak, de õk születésük óta, úgyhogy bele vannak rázódva a kinti életbe. Amúgy ha áprilisban veszed, akkor az már akkor min 2 hónapos, szóval tuti, hogy addigra meg fog erõsödni :)
A kérdező hozzászólása: Vannak ingyen elvihetõ cicák is... 100ezret tuti nem költenék egy macsekra! Úgy gondoltam, hogy vagy ingyen elviszek, vagy olcsón szerzek be... Akkor az az ól megfelel, ha teszek bele egy pokrócot, meg párnát?
Szerintem ne vegyél cicát! Rengeteg cica van ami ingyen elvihetõ, menhelyeken, neten is sokan hirdetnek. Szebbnél-Szebbek. Vagy vala, mi szomszédtól/ismerõstõl akiknek mindig fial a házi macskájuk. Nem hiszem hogy érdemes lenne erre pénzt áldozni, fõleg 100 000 meg nagyobb értéket, ilyen helyzetben... De persze aki ezt megengedheti az tegye! :) Télre meg fognak erõsödni! Nekem augusztusba születtek, és átélték a telet! Még be se kellett engednem õket, habár alapból olyan jó kis szigetelt házat csináltam nekik doboz, hungarocell, szõrmék, ruhák... s mind ezt nem a szabad ég alatt, hanem kint egy ólba.
A kérdező hozzászólása: Én is attól félek, hogy egy autó elüti egyszer:( Az a baj, hogy bent nem biztos, hogy tudnám tartani, nincs rá lehetõség. Van azonban a kertünkben egy ól, amiben szerintem el tud lakni(természetesen nem zárnám be, az ól ajtaja állandóan nyitva lenne, és bármikor bemehet oda, hogy megmelegedjen). Remélem, hogy más macskák viszont nem fogják használni... Én valószínûleg nem egy 90ezer forintosat fogok venni, szerintem menhelyrõl fogom hozni, vagy keresek eladó macskát az interneten.
A kérdező hozzászólása: Valami rövid szõrû fajtára gondoltam, konkrét fajtákat még nem nézegettem. Melyek a szívósabb fajták? Egyébként köszi mindenkinek a válaszokat, megnyugodtam, hogy tartható kint.(Ha meg minusz húsz fok lenne, akkor beengedem :) )
féltéstek még attól is, hogy mérgezett egeret eszik, és meghal, vagy mérget eszik, vagy lecsapja, akinek a kertjébe piszkít. Nekem veszett el kinti cicám, egyszer egy éjszakát töltött egy kutyás kert fáján, hiába kerestük. Másodszorra már nem találtuk meg. :(
Nem muszáj kint legyen. Az elsõ napok jobb ha bent vannak és kimész vele és visszaviszed a házba. Milyen kutya lesz?
Úgysem tudod megállni, hogy ne egész nap vele foglalkozz. Ebédelni azért menj be! :)
Április elején lesz a tavaszi szünet, ha már akkor elég idõsek lesznek a kicsik, akkor a szünet elsõ napján hozd el õt és akkor egész nap kint tudsz lenni vele. Lehetõleg reggel menjetek érte, akkor estére talán már valamennyire megszokja, hogy nálatok van.
Hát elõszõr is rakd rendbe az udvart, csinálj neki meleg kuckót és elõszõr oda szoktas. Legyél kint vele, altasd el, itasd és etesd meg. Játszhatsz is vele az is jó neki :) . De elõszõr úgy csináld, hogy kiviszed, "körbevezeted" hogy fleismerje az õ új otthonát, aztán úgy mész, hogy a kutya lásson és õ is téged és hagyd hagy kémleljen egyedül is körül. Aztán pedig legyél vele sokat. Jó kutyázást! UI: Nyáron jobb lett volna, de persze ez attól is függ, hogy a szülõk most találtak 1 tenyésztõt (remélem!!!) akinek most vannak kiskutyái és nem 2-3 hónap múlva, meg persze a felnõttek ragaszkodhatnak pont ahhoz a tenyésztõhöz) Ja és milyen kutyus lesz?
Az én kutyámmal ugyanez volt.Nem kell félni, túléli a kintlétet. Én úgy csináltam, hogy amikor elhoztuk csináltam neki egy kis kuckót az istállóban(amiben csak kacatokat tárolunk, semmilyen istálló funkciója nincs), aztán 1 órára egyedül hagytam, hogy megszokja a helyét, aztán estig vele voltam.Aztán bevittem a helyére, megetettem, mellette maradtam amíg elaludt, aztán kimentem szép csöndesen. Egész éjjel nyüszített, amit kb egy hétig csinált folyamatosan (gondolom az anyja hiánya miatt, de fokozatosan leszokott róla. Ez volt az elsõ napunk. Mikor megszokta az udvart, a helyét, meg az embereket körülötte, akkor meg kiengedtem a kutyaházba. Most 3 éves és kitûnõ házörzõ :) Bent a lakásban egyáltalán nem volt, nem kell félteni a te kiskutyádat sem :) Remélem segítettem
Ha a kertben lesz a kutya, gondolom családi házban laktok. Biztos van olyan hely ( garázs, tároló, kazánház-legrosszabb esteben), ahol lehet, amíg nem tudsz vele foglalkozni. Az elsõ napokban nem szabad kint hagyni egyedül.
Tudod én a helyedben inkább nyári szünetben kérnék kutyát mert olyankor van idõd vele foglalkozni. Én is olyankor kaptam. Mert amikor kicsi a kutya akkor kell vele a legtöbbet foglalkozni és rászoktatni arra hogy mit szabad és mit nem. Ja és ha annyira ragaszkodsz ehhez az idõponthoz akkor úgy ajánlanám hogy légy kinn vele ameddig csak teheted. Majd altasd el az öledben és mikor elaludt rakd be a helyére. Lehetõleg egy alacsony deszkát rakj a kutyaház elé hogy este ne másszon el mert megijedhet és stresszes lesz. Szóval úgy rakd majd oda a deszkát hogy félig ott legyen és félig kinn is legyen. Majd reggel adj neki kaját stb. Remélem segíthettem.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de a szüleim nem engedik meg, hogy a kutya a házban legyen.
Elsõ napokban nálunk is bent volt, fokozatosan kell kiszoktatni. Neki ez elég nagy stressz, hogy elszakítod a családjától, legyél vele minél többet.
A kérdező hozzászólása: Köszike aranyosak vagytok, és mindegyik tanács nagyon jól jött nekem:) nem tenyésztõtõl hozzuk hanem menhelyrõl, és igen, tavaszi szünetre szeretném, és így addig meg is szokna minket:) Gondolkodtam a nyárban is, de félek, nem nõ meg akkorára télre, hogy kibírja. Ui: tibeti terrier lesz( persze megfelelõ tanácsadással és sztem a tibetke keveréke lesz). :)


Lehet hogy felbontották a szerzõdést és most a kötbért ki kell fizetned. Bár kellett volna kapnod felszólítást.
A kérdező hozzászólása: csak olyan csekket kaptam amin az ált hogy felfüggesztették a kártyát és hogy 12ezer a tartozás!ennyi
A kérdező hozzászólása: És ha felbontották akkor nem lesz több csekk csak ez az 53?
Amíg le nem jár a szerzõdés, fizethetsz, mert aki hûségidõ alatt felmondja, annak ki kell fizetnie a teljes összeget. Hívd fel a 1270-et, majd elmagyarázzák.
A kérdező hozzászólása: De ez mekkora lopás már?Õk basznak rám 40 gurigát és még fizessek a semmire ugyanugy!!Ez faszántosan kivan találva!! Amugy köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: Én nemmondtam fel a szerzõdést!
ugyan olyan marad a nett csak nem fibernet fogja adni hanem a UPC.nem lesz se lasabb se gyorsabb
A kérdező hozzászólása: És a FiberPower csomagok elérehtõek lesznek? Csak azért, mert jelenleg 4000 Ft-ért van 2.5 megás internet, de az UPC-nél 3200 az 15 megás
nekem meg 4400 ért jön 6mega
ha upc lesz, akkor azokat a csomagokat adja majd amiket õ tud adni, lehet hogy kimegy hozzátok egy figura hogy új szerzõdés meg mittomén, de lehet csak annyi lesz hogy beálltják az õ táblázatuk szerint a netet mindenkinek aztán kész, amúgy nem hiszem hogy kiküldenének többmilliós számlát,


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!