Találatok a következő kifejezésre: Ápolási támogatást az a (4 db)

Ha egy támogatásnak az a feltétele, hogy az kaphatja, aki az elmúlt 6 hónapban ápolási díjban részesült, akkor jelenleg kaphatom-e még az ápolási díjat, vagy már nem?

Legjobb válasz: Szia Érdekelne, hogy mi ez a támogatás, mert jelenleg én is ápolásin vagyok, de valószínû, hogy már nem sokáig kapom.

Szia Érdekelne, hogy mi ez a támogatás, mert jelenleg én is ápolásin vagyok, de valószínû, hogy már nem sokáig kapom.

Súlyosan fogyatékos gyermekek után milyen támogatást lehet igénybe venni az emelt családin kívül? Meddig lehetek itthon a babával gyesen? Létezik még ápolási és az kinek járhat?

Legjobb válasz: Szia, Úgy tudom a gyes 12 éves korig jár.ápolási díjat is igényelhetsz(habár nem tudom kortól függ e?),a fokozott ápolást igénylõ személy kb 35 e ft ot kap.tehát több mint a gyes.(fokozott ápolás:nem szobatiszta,nem tud öltözni,étkezni magát ellátni),közlekedési támogatás,egy évben 7 ezer ft,ápr 31 ig lehet beadni azt hiszem 3 éves kor felett de nem biztos.ha speciális iskolába jár ez 24 e ft.mozgássérült parkoloigazolvány.habár nem irtad mozgássérült e.sajnos sorstársak vagyunk,igaz nekem már 12 éves a fiam.ha gondolod kérdezz utánna tudok nézni dolgoknak.

Szia, Úgy tudom a gyes 12 éves korig jár.ápolási díjat is igényelhetsz(habár nem tudom kortól függ e?), a fokozott ápolást igénylõ személy kb 35 e ft ot kap.tehát több mint a gyes.(fokozott ápolás:nem szobatiszta, nem tud öltözni, étkezni magát ellátni), közlekedési támogatás, egy évben 7 ezer ft, ápr 31 ig lehet beadni azt hiszem 3 éves kor felett de nem biztos.ha speciális iskolába jár ez 24 e ft.mozgássérült parkoloigazolvány.habár nem irtad mozgássérült e.sajnos sorstársak vagyunk, igaz nekem már 12 éves a fiam.ha gondolod kérdezz utánna tudok nézni dolgoknak.


Közeli hozzátartozó a szülõ nagyszülõ és testvér.
Gondolom az ápolási díjra gondoltál, de attól függ, mennyi idõs a gyerek. Itt a jogszabály: 1993 évi III. törvény, 40-44 §.
Elõzõ vagyok, a törvényben hivatkoznak a Ptk.-ra eszerint közeli hozzátartozók: a házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelõszülõ, valamint a testvér; hozzátartozó továbbá: az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, bejegyzett élettársa, a jegyes, a házastárs, a bejegyzett élettárs egyeneságbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa, bejegyzett élettársa;


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!