Találatok a következő kifejezésre: Ápolási támogatást az (5 db)

Súlyosan fogyatékos gyermekek után milyen támogatást lehet igénybe venni az emelt családin kívül? Meddig lehetek itthon a babával gyesen? Létezik még ápolási és az kinek járhat?

Legjobb válasz: Szia, Úgy tudom a gyes 12 éves korig jár.ápolási díjat is igényelhetsz(habár nem tudom kortól függ e?),a fokozott ápolást igénylõ személy kb 35 e ft ot kap.tehát több mint a gyes.(fokozott ápolás:nem szobatiszta,nem tud öltözni,étkezni magát ellátni),közlekedési támogatás,egy évben 7 ezer ft,ápr 31 ig lehet beadni azt hiszem 3 éves kor felett de nem biztos.ha speciális iskolába jár ez 24 e ft.mozgássérült parkoloigazolvány.habár nem irtad mozgássérült e.sajnos sorstársak vagyunk,igaz nekem már 12 éves a fiam.ha gondolod kérdezz utánna tudok nézni dolgoknak.

Szia, Úgy tudom a gyes 12 éves korig jár.ápolási díjat is igényelhetsz(habár nem tudom kortól függ e?), a fokozott ápolást igénylõ személy kb 35 e ft ot kap.tehát több mint a gyes.(fokozott ápolás:nem szobatiszta, nem tud öltözni, étkezni magát ellátni), közlekedési támogatás, egy évben 7 ezer ft, ápr 31 ig lehet beadni azt hiszem 3 éves kor felett de nem biztos.ha speciális iskolába jár ez 24 e ft.mozgássérült parkoloigazolvány.habár nem irtad mozgássérült e.sajnos sorstársak vagyunk, igaz nekem már 12 éves a fiam.ha gondolod kérdezz utánna tudok nézni dolgoknak.

Ha egy támogatásnak az a feltétele, hogy az kaphatja, aki az elmúlt 6 hónapban ápolási díjban részesült, akkor jelenleg kaphatom-e még az ápolási díjat, vagy már nem?

Legjobb válasz: Szia Érdekelne, hogy mi ez a támogatás, mert jelenleg én is ápolásin vagyok, de valószínû, hogy már nem sokáig kapom.

Szia Érdekelne, hogy mi ez a támogatás, mert jelenleg én is ápolásin vagyok, de valószínû, hogy már nem sokáig kapom.


Ápolási segély mellett igényelhető az egyszeri anyasági támogatás?

Édesapámat ápolom és ezután kapok ápolási segélyt.Továbbra is ezt szeretném kapni és a tgyas,gyed,gyest-t nem igényelni(mert nem lehet a kett?t egyszerre).Viszont az anyasági támogatás igényelhet? mellette?

Legjobb válasz: Miért ne? Az anyasági támogatás a szülésre tekintettel jár. Akkor is jár, ha halva születik a gyerek, pont így ne járna?

Miért ne? Az anyasági támogatás a szülésre tekintettel jár. Akkor is jár, ha halva születik a gyerek, pont így ne járna?
Közeli hozzátartozó a szülõ nagyszülõ és testvér.
Gondolom az ápolási díjra gondoltál, de attól függ, mennyi idõs a gyerek. Itt a jogszabály: 1993 évi III. törvény, 40-44 §.
Elõzõ vagyok, a törvényben hivatkoznak a Ptk.-ra eszerint közeli hozzátartozók: a házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelõszülõ, valamint a testvér; hozzátartozó továbbá: az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, bejegyzett élettársa, a jegyes, a házastárs, a bejegyzett élettárs egyeneságbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa, bejegyzett élettársa;


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!