Találatok a következő kifejezésre: Általános iskola osztályába milyen (11 db)

Ki milyen iskolába járt általános iskola alsóban? Olyanba, ahol, egy épületben volt minden osztály, vagy olyanba, ahol külön utcákban voltak az osztályok?

Én az utóbbiba.

Legjobb válasz: Nálunk egy utcában van mindkét épület, de az egyikben az alsósok voltak, a másikban a felsõsök. Amikor elsõs volt, akkor elsõtõl negyedikig voltak a kis épületben az alsósok, mikor másodikos lettem, ezt lecsökkentették harmadikig, negyediktõl már a nagy épületben voltak az órák. Úgyhogy negyedikesen én is átkerültem a nagyépületbe és azóta is itt vagyok. :) egy nyolcadikos lány

Nálunk egy utcában van mindkét épület, de az egyikben az alsósok voltak, a másikban a felsõsök. Amikor elsõs volt, akkor elsõtõl negyedikig voltak a kis épületben az alsósok, mikor másodikos lettem, ezt lecsökkentették harmadikig, negyediktõl már a nagy épületben voltak az órák. Úgyhogy negyedikesen én is átkerültem a nagyépületbe és azóta is itt vagyok. :) egy nyolcadikos lány
Egy utcában (a fõutcán) volt a két épület nem messze egymástól: 1. "kisiskola" 1-4. osztály 2. "nagyiskola" 4-8. osztály

S. O. S. Milyen szakmát tanuljak hogyha ezek az év végi jegyeim általános iskolában felsõ osztályban? ( Bõvebben lennt )

Sziasztok! 7. Osztályoss vagyok szeptemberben megyek 8.-ba ( gondolom selytettétek ). Ezek az év végi jegyeim felsõ osztályban:

Legjobb válasz: Még pár dolgot mondanék, kérdeznék. 8. Osztályban ha belehúzok a tanulásba akkor 4-es 5-ös leszek, mert jó agyam van képes vagyok rá. Fogtechnikus szeretnék lenni ahhoz jók szerintetek ezek a jegyek? Vagy ha nem akkor tudnátok ajánlani pár szakmát még amihez ezej a jegyek jók és jól keresnek? Elõre is köszi

A kérdező hozzászólása: Még pár dolgot mondanék, kérdeznék. 8. Osztályban ha belehúzok a tanulásba akkor 4-es 5-ös leszek, mert jó agyam van képes vagyok rá. Fogtechnikus szeretnék lenni ahhoz jók szerintetek ezek a jegyek? Vagy ha nem akkor tudnátok ajánlani pár szakmát még amihez ezej a jegyek jók és jól keresnek? Elõre is köszi
ne már testmagasság, súly, meghallgat, ez általános vizsgálat, ne fossál már béke van N
Valószínûleg súly, magasság, szemvizsgálat, vizeletvizsgálat, vérnyomásellenõrzés, esetleg fogászati ellenõrzés, bár az nem valószínû. Talán kikérdeznek, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert, meg maximum megtapogatják a hasadat, hogy nincs-e valami belsõ probléma.
vizeletvizsgálat nem lesz az tuti
Van hogy a fiúknál megnézik a nemiszervet is, heréket meg kell a diáknak emelnie kézzel és fitymáját hátrahúznia, de ez nem kötelezõ vizsgálat, mondhatod hogy ezen a vizsgálaton nem veszel részt, minden máson igen, erre ugyanis nem kötelezhetnek csak nem mondják el nektek .Az iskolaorvos elvégezheti ezt a vizsgálatot, mert elõ van neki írva, de a diáknak nem kötelezõ ezen résztvennie.Sõt lányok bugyijába is benézhet, de a diákot erre szintén nem kötelezhetik hogy ezen résztvegyen. Ha egyszerre több diákot akarnának megvizsgálni, ill több diákot hívnának a vizsgálóba és más elõtt akarnának megvizsgálni akkor meg lehet kérni hogy ti egyenkénti vizsgálatot szeretnétek, csak vagy az éppen ott lévõ tanárnak, vagy az orvosnak kell szólni róla.Nekünk 6.-ba akartak volna here, fitymavizsgálatot de szóltunk eléggé határozottan hogy ezen nem veszünk részt, persze ijjesztegetni próbáltak hogy beírást kapunk, meg hogy ezen muszály résztvenni mert neki elõ van írva, erre én mondtam, mert én voltam a szószóló, hogy ez nem igaz, az orvosnál az szerepel elvégezheti a vizsgálatot, de erre nem kötelezheti a betegét és erre nem tudott mit mondani, de megmondtuk hogy ez nem igaz, és nyugodtan írjon be.Nem kaptam beírást. Ami aggaszt a vizsgálatokkal kapcsolatban beszéld meg a szüleiddel, hogy tudjanak róla hogy ha valami nagyon kellemetlen vizsgálat lenne akkor te mit tehetsz meg és hogy nyugodtan merjél majd nemet mondani. De alapból alapvizsgálatok szoktak lenni. Na mesélj mi volt?Hogyan zajlott?
A kérdező hozzászólása: amúgy fiú vagyok és jövõhét kedden megyünk
látást is vizsgálnak, meg hallást... a szokásos. a pólódat sem kell levenni, max felhúzni.
nálunk ez úgy néz ki, hogy póló le, meghallgatja a doki a légzést, vérnyomást mérnek, magasságot meg súlyt, meg 5 év alatt egyszer végigtapizták a hasam meg a hátam, hogy nincs-e valami nagy rendellenesség, aztán viszlát :D ez ugyan már középsuli, de ugyanez volt általánosban is :D


Általános iskola 3. osztályában milyen kötelező olvasmányok lesznek? Létezik hogy 25 ezer forint értékben kérnek könyvet? Vagy csak a párom exe néz hülyének minket?

Legjobb válasz: Az én lányom most végezte el a harmadik osztályt, nekünk tavaly 19 000 Ft volt, szóval sajnos elképzelhetõ, hogy ilyen sok lesz. Nálunk olvasónapló volt, lehetett választani, a Kinizsi, a Két Lotti és a Kincskeresõ Kisködmön között.

Az én lányom most végezte el a harmadik osztályt, nekünk tavaly 19 000 Ft volt, szóval sajnos elképzelhetõ, hogy ilyen sok lesz. Nálunk olvasónapló volt, lehetett választani, a Kinizsi, a Két Lotti és a Kincskeresõ Kisködmön között.
25 000 a kötelezõkre? Szerintem ez hülyeség, bocsi azt hittem, hogy 25 000 a tankönyv. Nem kötelezhetnek erre, plusz hány könyvet akarnak kiolvastatni szegény gyerekkel? Szerintem elég rosszul tudja.
Kötelezõket nem is kell megvenni, kiveszed a könyvtárból és kész.
Ez a legnagyobb baromság amit csak halottam. Kötelezõt elég ha könyvtárból kölcsönzöd.. Még ha igaz is lenne...akkor is...az oltári sok könyv... Max 1-2-3 könyv szokott lenni.. Nekünk pl harmadikba még kötelezõ se volt...
A kérdező hozzászólása: 25 ezret mondott a kötelezõ olvasmányokra, és ezen felül 11 ezret a tankönyvekre. ez gy volt nálatok is hogy csak a kötelezõ volt ennyi,
nem lesz 25000 kötelezõre a tankönyv más tészta , a két Lotti, Vuk, kincskeresõ kis ködmön, (de lehet hogy Pál utcai fiuk, néhány helyen hamar elolvastatják legyen idõ másokra ) az esélyes .
Én is könyvtár párti vagyok! Én is ennyi idõsen szerettem meg a könyvtárat!
Könyvtár vagy antikvárium... A tankönyveket is szerintem meg lehet venni használtan másoktól csak el kell kérni a szerzök neveit és a címeket vagy az ISBN számot ha van!! Van ám eszük a tanároknak lehúzni az embereket, Ráadásul a legtöbb tankönyvet tanár írja!!! Ha a sógorom tanár lenne én is bizonyára az õ könyvét vetetném meg az egész iskolával!!

Általános iskola 6. osztályban milyen tantárgyak vannak és millyen füzet kell hozzájuk?

Legjobb válasz: Errõl jobb, ha az osztályfõnöködtõl érdeklõdsz vagy az igazgatótól vagy annak helyettesétõl. Minden iskolában mást tanítanak, de nyilván van olyan, amit mindenhol tanítanak, pl. nyelvtan, irodalom, történelem, matematika. Gondolom az is egyértelmû, hogy utóbbira kockás füzet kell, a többire meg vonalas.

Errõl jobb, ha az osztályfõnöködtõl érdeklõdsz vagy az igazgatótól vagy annak helyettesétõl. Minden iskolában mást tanítanak, de nyilván van olyan, amit mindenhol tanítanak, pl. nyelvtan, irodalom, történelem, matematika. Gondolom az is egyértelmû, hogy utóbbira kockás füzet kell, a többire meg vonalas.
Tavaly voltam 6.-as, leírom nekünk mik voltak. -Osztályfõnöki: sima/vonalas, választani lehetett -Tanult nyelvekhez: vonalas+szótár -Magyar nyelvtan: vonalas -Irodalom: vonalas -Történelem: vonalas -Ének: kottafüzet -Matek: négyzetrácsos+sima -Informatika: vonalas/négyzetrácsos, választás alapján -Természetismeret: vonalas -Rajz: A/4-es, sima füzet (-Hittan: vonalas) -Nálunk Technika nincs, de szerintem arra amúgy sem kell füzet. -Testnevelés óra is van, de arra tornaruha kell. (Melegítõ, póló, pulcsi, cipõ, plusz zokni, deo, ha szükséges tornadressz, ha lány vagy hajgumi, hajcsat.) De igaza van az elsõnek, minden iskolában máshogy tanítanak, más módszerekkel. Semmi új tantárgy nincs nagyon, a 7. húzósabb.

Általános iskola 5. osztályába milyen füzetek kellenek?

A4-es kell már, vagy elég az A5-ös is.

Legjobb válasz: Szerintem az iskola fog adni egy listát errõl és a papírboltokban is elég jól tudják csak meg kell kérdezni, és komplett füzetcsomagok vannak minden évfolyam számára. De a a csíkos gazdaságos és a madaras áruházakban is megtalálod egy csomagban ami kell.

Szerintem az iskola fog adni egy listát errõl és a papírboltokban is elég jól tudják csak meg kell kérdezni, és komplett füzetcsomagok vannak minden évfolyam számára. De a a csíkos gazdaságos és a madaras áruházakban is megtalálod egy csomagban ami kell.
Én már nem vagyok általános iskolás, de szerintem azóta nem sokat változtak a dolgok. Nekünk ötödikben már konkrétan nem mondták meg, hogy mekkora füzet kell. De az A5-ös a szabvány. Magyar, töri, nyelv mindenképp vonalas, plusz szótárfüzet is kell. Természetismereti tantárgyhoz sok tanár sima füzetet kér. Matematika természetesen négyszetrácsos. Ének-zene pedig kottafüzet. Nekem ötödikben már A4-es spirál füzeteim voltak, de volt tanár, amelyik szólt érte, hogy azt nem lehet. De nálunk az iskolában minden évben lehetett a sulitól is rendelni füzetcsomagot. Én mondjuk nem rendeltem sose, mert sokszor rosszul rakták össze, meg rossz minõségû füzetbõl. De meg lehet érdeklõdni a suliban, hogy milyen kell, mert szoktak listát csinálni.
Én is az A5-ös méretet javasolnám, mert általánosban, még szertik a tanárok, ha olyan van amilyet õk szeretnének...középsuliban már senkit sem fog érdekelin...
Igen, jobb a A/5-ös méretû füzet. Spirálosért még szólhatnak, hogy az nem jó, kivágja a táskát vagy mi.

Általános iskola 7-8. osztályában milyen ösztöndíjak vannak? (SOS! )

Arról szeretnék érdekl?dni, hogy általános iskola hetedik és nyolcadik évfolyamba milyen ösztöndíjak vannak. Sajnos a neten semmit nem találtam.

Legjobb válasz: Semmilyen.Mégis milyen ösztöndíjat akarsz?Azt a kevés és könnyû anyagot mindenki meg tudja tanulni.

Semmilyen.Mégis milyen ösztöndíjat akarsz?Azt a kevés és könnyû anyagot mindenki meg tudja tanulni.
minálunk Szociális van meg ugye év végén
max, ha nagyon jó sportoló vagy. van, ahol van ilyen, h. jó tanuló-jó sportoló ösztöndíj. félévkor meg év végén, ha díjakat kapsz sportból meg 4, 3 felett van az átlagod

Milyen az általános iskola 8. osztálya?

Legjobb válasz: Mint a többi. Korán mész, fészkelõdsz órán, szaladgálsz szünetben, hazamész.

Mint a többi. Korán mész, fészkelõdsz órán, szaladgálsz szünetben, hazamész.
A kérdező hozzászólása: Semmi továbbtanulási téma de jó!
Szerintem ha kicsit tanulsz is és az elõzõ években sem voltak rosszak a jegyeid akkor oda vesznek majd fel, ahova szeretnéd. Ezen kívül nekem nem volt nehezebb, mint az elõzõ évek.
A kérdező hozzászólása: ok. középiskolában mit tanultok a kiválasztott szakon kívül?
Ha továbbtanulás érdekel, akk talán konkrétan azt kérdezd meg :D Nekem anno annyi volt, h elmentem egy suliba felvételi jellegû dologra, 2 napos volt, volt matek meg magyar teszt, önismereti cuccok, aztán jött a levél h felvettek, így máshová ne mis jelentkeztem. De én egyáltalán nem is paráztam rá, mert akkor még én voltam a legjobb tanuló meg vágtam mindent és úgyis tudtam h felvesznek :D (mára sajnos ez megváltozott kicsit) Tanulj aztán nem lesz para.
A kérdező hozzászólása: ok. köszönöm a válaszokat!
valószínûleg életed legjobb éve lesz, elsõ félévet kicsit felpörgeted (otthon tanulgatsz 1-1, 5 órákat) + órán néha figyelsz és ha effektíve egy értelmes gyerek vagy akkor bárhova felvesznek. Második félévet meg végighülyéskeditek az osztállyal, ott már csak az a cél, hogy ne bukj meg ;)
Élete legjobb éve? Ilyenkor jövök rá, mennyire nem volt normális gyerekkorom. Szerintem szenvedés volt a nyolcadik, mint az összes többi év, de ha te nem vagy magyar egy cigánysuliban, biztos más lesz. Ha értelmes vagy, kb. tanulnod sem kell. Elmehetsz különórákra, ott tanulhatsz a felvételire, ami egyébként szánalmasan könnyû. Egy tanács: álmaid középsulijába jelentkezz elsõként, ne légy gyáva
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Milyen tanszerek szükségesek az általános iskola hetedik osztályához?

Legjobb válasz: semmi különleges:D számológép vonalzók ceruza toll könyvek füzetek

semmi különleges:D számológép vonalzók ceruza toll könyvek füzetek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Egy kicsit többre gondoltam de ez is megfelel :)
én leírom neked részletesebben..én is most leszek 7-es:) nálam az új tantárgyak : biosz fizika kémia földrajz (bár nálunk fizika 6-ban is volt) kell füzetekbõl : 1 leckefüzet, 2 nagy sima füzet és 2 kicsi sima füzet, kell minimum 5-6 db kis vonalas és 3-4 nagy vonalas füzet, egy nagy kockás és egy nagy vonalas spirál füzet, 2-3 darab kis kockás füzet, ismét egy nagy alakú vonalas, egy kis vonalas és 1-2 szótárfüzet angol órára.(nekünk ennyit kellett venni:) ) továbbaik:színespapír, rajzlap, temepre, vízfesték, tollak, filctoll, szíbónes ceruzák.szöveg kiemelõ, grafit ceruzák, rotlink, hibajavító, radír, ecset, zsírkréta, órarend:) füzet címke, folyós ragasztó és stiftes ragasztó és cellux, vonalzó készlet(ebbe minden bene van), körzõ, umis mappa, kemény lapú mappa..:) nos nekem 7-re ezek a dolgok kellettek:) remélem segítettem..amúgy mi 35.000 ft-ért vásároltuk be ezeket..ami persze minõségi és mintás:)
bocsi a helyesírásértxD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!