Találatok a következő kifejezésre: Általános iskola osztályába (67 db)

Német nyelvű önéletrajzba hogy írod az Abschluss után: 8 általános (általános iskolai osztály. )?

Legjobb válasz: illetve: 2004-tõl az üzemet átvette a japán tulajdonú xy kft..

A kérdező hozzászólása: illetve: 2004-tõl az üzemet átvette a japán tulajdonú xy kft..

Az általános iskola 1-4 osztály? Egy hetedikes már nem általános iskolás igaz?

Legjobb válasz: Az ált. iskola elsõ osztálytól megy nyolcadik osztályig. Az elsõ négy év neve "alsó tgaozat", attól felfelé pedig van a "felsõ tagozat"- Attól függetlenül, hogy néhányan hamarabb el/átmennek középiskolába/ gimnáziumba.-

Az ált. iskola elsõ osztálytól megy nyolcadik osztályig. Az elsõ négy év neve "alsó tgaozat", attól felfelé pedig van a "felsõ tagozat"- Attól függetlenül, hogy néhányan hamarabb el/átmennek középiskolába/ gimnáziumba.-
Dehogy is nem!!! Már nem a régi rendszer van, ahol 5.-tõl már gimnázium van, most 1.-tõl 8.-ig ált.iskolás vagy( kivéve ha 8, vagy 6 osztályos gimibe mész
Altalanos iskola: 1-8 osztaly. Alsosok: 1-4-ig. Felsosok:5-8-ig. :) )
A kisiskolás szóra gondolsz szerintem:) Azok csak az alsósok:) Ha benne van az intézmény nevében, ahova jársz, hogy Általános Iskola, akkor általános sulis vagy:S:)
Ha az a hetedikes lassan eléri a 16. életévét, akkor már nem sokáig általános iskolás.

Légyszíves írja meg aki tudja, hogy az általános iskolai diákigazolvány 9-dik osztályba meddig érvényes? ! Én úgy hallodtam, hogy október 31-ig jó lehet! Szerintetek ez igaz?

Legjobb válasz: Nekem is ezt mondták, ennek ellenére az évzárón le kellett adni az általános iskolai diákot, adtak helyette egy ideigleneset, az érvényes október 31-ig, addig az új suliban meg kell kapni a másikat.

Nekem is ezt mondták, ennek ellenére az évzárón le kellett adni az általános iskolai diákot, adtak helyette egy ideigleneset, az érvényes október 31-ig, addig az új suliban meg kell kapni a másikat.
Csináltass ideigleneset. Az egy ideig biztos megteszi.


Lehetséges 6. osztályban beíratni a gyerekemet egy két tannyelvű osztályba/iskolába? (általános iskola)

Ha be lehet íratni akkor kell valami vizsgát tennie?

Legjobb válasz: Nyilván kell az adott nyelvbõl vizsgáznia, és nagyon jól kell teljesítenie, hiszen azon is folyik majd az oktatás.

Nyilván kell az adott nyelvbõl vizsgáznia, és nagyon jól kell teljesítenie, hiszen azon is folyik majd az oktatás.
Csak, ha beszéli a nyelvet alapfokon.:)
hát mivel az általános iskola 8 éves, ezért....
Na ez jó nagy baromság.
Szerintem a 8 osztály elvégzése.
A kérdező hozzászólása: csak mert valami olyasmit hallottam hogy már 2 évvel meghosszabították és már 10 év
A 8. osztály elvégzése. Viszont a tankötelesség 16 éves korig tart, ezért van az, hogy egyes szakképzésekre a 10. osztály megléte után lehet csak jelentkezni.

Mire van szüksége egy általános iskola második osztályába járó kislánynak?

Hirtelen lett egy másodikos kislányom és nagyjából összeszedtük azt, ami kell neki, de semmit nem szeretnék kihagyni...

Legjobb válasz: Nekünk adott a tanító néni egy hosszú listát. Pont ma vettem meg. Szerintem beszéljetek Ti is a tanító nénivel, mert ez minden iskolában/ osztályban más.

Nekünk adott a tanító néni egy hosszú listát. Pont ma vettem meg. Szerintem beszéljetek Ti is a tanító nénivel, mert ez minden iskolában/ osztályban más.
A kérdező hozzászólása: Új iskolába fog járni, még nem írattuk át, de nem szeretném, hogy bármi is hiányozzon tanévkezdéskor, ezért tettem fel itt a kérdést, mert szeretnék elõre készülni. És amúgy is, a holmik nagy része mindenhol ugyanaz.
Hirtelen lett egy második osztályos lányod??Mi az, hogy hirtelen?Hát eddig nem volt gyereked, vagy mi?
grafitceruza, szinesek, radír, 2.osztályos füzet csíkos, kockás, sima füzet, tolltartó, táska, uzsonnásdoboz, üveg amiben vihet inni(sima mûnyag 0.5 literres), könyv-és füzetborító, cimke, órarend, tornazsák, fehér poló, fekete nadrág, tornacipõ, blúz, szoknya, szandál, harisnya, rajzlap, írólap?, vízfesték, zsírkréta, ecset, vizestál, filctoll?, olló, szinespapír, vonalzó(15 cm-es), ragasztó (stift)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi, azt nem tudja valaki, hogy 2.-ban milyen vonalas füzet kell?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, ha lenne két zöld kéz, akkor megkapnád... :D

Ki milyen iskolába járt általános iskola alsóban? Olyanba, ahol, egy épületben volt minden osztály, vagy olyanba, ahol külön utcákban voltak az osztályok?

Én az utóbbiba.

Legjobb válasz: Nálunk egy utcában van mindkét épület, de az egyikben az alsósok voltak, a másikban a felsõsök. Amikor elsõs volt, akkor elsõtõl negyedikig voltak a kis épületben az alsósok, mikor másodikos lettem, ezt lecsökkentették harmadikig, negyediktõl már a nagy épületben voltak az órák. Úgyhogy negyedikesen én is átkerültem a nagyépületbe és azóta is itt vagyok. :) egy nyolcadikos lány

Nálunk egy utcában van mindkét épület, de az egyikben az alsósok voltak, a másikban a felsõsök. Amikor elsõs volt, akkor elsõtõl negyedikig voltak a kis épületben az alsósok, mikor másodikos lettem, ezt lecsökkentették harmadikig, negyediktõl már a nagy épületben voltak az órák. Úgyhogy negyedikesen én is átkerültem a nagyépületbe és azóta is itt vagyok. :) egy nyolcadikos lány
Egy utcában (a fõutcán) volt a két épület nem messze egymástól: 1. "kisiskola" 1-4. osztály 2. "nagyiskola" 4-8. osztály

Ha valaki 8 osztályos gimnáziumba megy jövőre, annak lesz ballagás idén, általános iskola 4. osztály végén?

Legjobb válasz: Nálunk nem volt ballagása azoknak, akik 6 osztályos gimnáziumba mentek annak idején a 6.osztály után.

Nálunk nem volt ballagása azoknak, akik 6 osztályos gimnáziumba mentek annak idején a 6.osztály után.
Nem lesz.
Nem lesz, majd csak a gimnázium végén.
nekem volt
Nálunk az volt, hogy a 4-eseket, akik gimibe mentek, odaállították a 8-os ballagók mellé, õk is kaptak tarisznyát meg virágot. De nem vonultak körbe a ténylegesen ballagó osztályokkal, s visszaálltak a mi osztályunkba, búcsúztatni a nyolcadikosokat. Nekem kicsit furcsa volt, sajnáltam õket.
ne már testmagasság, súly, meghallgat, ez általános vizsgálat, ne fossál már béke van N
Valószínûleg súly, magasság, szemvizsgálat, vizeletvizsgálat, vérnyomásellenõrzés, esetleg fogászati ellenõrzés, bár az nem valószínû. Talán kikérdeznek, hogy szedsz-e valamilyen gyógyszert, meg maximum megtapogatják a hasadat, hogy nincs-e valami belsõ probléma.
vizeletvizsgálat nem lesz az tuti
Van hogy a fiúknál megnézik a nemiszervet is, heréket meg kell a diáknak emelnie kézzel és fitymáját hátrahúznia, de ez nem kötelezõ vizsgálat, mondhatod hogy ezen a vizsgálaton nem veszel részt, minden máson igen, erre ugyanis nem kötelezhetnek csak nem mondják el nektek .Az iskolaorvos elvégezheti ezt a vizsgálatot, mert elõ van neki írva, de a diáknak nem kötelezõ ezen résztvennie.Sõt lányok bugyijába is benézhet, de a diákot erre szintén nem kötelezhetik hogy ezen résztvegyen. Ha egyszerre több diákot akarnának megvizsgálni, ill több diákot hívnának a vizsgálóba és más elõtt akarnának megvizsgálni akkor meg lehet kérni hogy ti egyenkénti vizsgálatot szeretnétek, csak vagy az éppen ott lévõ tanárnak, vagy az orvosnak kell szólni róla.Nekünk 6.-ba akartak volna here, fitymavizsgálatot de szóltunk eléggé határozottan hogy ezen nem veszünk részt, persze ijjesztegetni próbáltak hogy beírást kapunk, meg hogy ezen muszály résztvenni mert neki elõ van írva, erre én mondtam, mert én voltam a szószóló, hogy ez nem igaz, az orvosnál az szerepel elvégezheti a vizsgálatot, de erre nem kötelezheti a betegét és erre nem tudott mit mondani, de megmondtuk hogy ez nem igaz, és nyugodtan írjon be.Nem kaptam beírást. Ami aggaszt a vizsgálatokkal kapcsolatban beszéld meg a szüleiddel, hogy tudjanak róla hogy ha valami nagyon kellemetlen vizsgálat lenne akkor te mit tehetsz meg és hogy nyugodtan merjél majd nemet mondani. De alapból alapvizsgálatok szoktak lenni. Na mesélj mi volt?Hogyan zajlott?
A kérdező hozzászólása: amúgy fiú vagyok és jövõhét kedden megyünk
látást is vizsgálnak, meg hallást... a szokásos. a pólódat sem kell levenni, max felhúzni.
nálunk ez úgy néz ki, hogy póló le, meghallgatja a doki a légzést, vérnyomást mérnek, magasságot meg súlyt, meg 5 év alatt egyszer végigtapizták a hasam meg a hátam, hogy nincs-e valami nagy rendellenesség, aztán viszlát :D ez ugyan már középsuli, de ugyanez volt általánosban is :D

Szerintetek általános iskola 4. osztályában dolgozatnál hány százaléknál húzzák meg a ponthatárokat?

Tehát hány százaléktól 5-ös egy dolgozat, hány százaléktól 4-es... Nálatok ez hogy van? Van erre központi szabályozás, vagy az iskola vagy a pedagógus döntheti-e ezt el. Fiaméknál 90%-tól 5-ös csak, és ezt nagyon szigorúnak érzem. Úgy emlékszek, hogy nálunk gimnáziumban volt ez a határ, hogy 60%-ig 1-es, 70%-ig 2-es, 80%-ig 4-es, 90%-ig 5-ös. Vagy nem jól emlékszek?

Legjobb válasz: Általánosban 96%-tól kaptunk ötöst, addig a 4 évig, amíg oda jártam 5,0 voltam, úgyhogy nem olyan vészes az szerintem. Most így gimiben pl matekból 80%-tól kapunk ötöst, magyarból 85, de ha nehéz a dolgozat lejjebb viszi a ponthatárt. (Ha könnyebb, akkor nem viszi feljebb.)

Általánosban 96%-tól kaptunk ötöst, addig a 4 évig, amíg oda jártam 5, 0 voltam, úgyhogy nem olyan vészes az szerintem. Most így gimiben pl matekból 80%-tól kapunk ötöst, magyarból 85, de ha nehéz a dolgozat lejjebb viszi a ponthatárt. (Ha könnyebb, akkor nem viszi feljebb.)
Mindkét fiam alsós, leggyakrabban így van. 90-100 % 5 80-90 % 4 60-80 % 3 40-60 % 2 Ezek a nagyon kerek határok, ezen szoktak picit változtatni a dolgozattól függõen. A tankönyvkiadó cégek között is van olyan, akik a központilag összeállított felméréseikhez meghatározzák a ponthatárokat. Osztályfõnök mondta szülõin, hogy ezen szokott néha enyhíteni, ha túl szigorúnak találja. Vagy ha túl nehéznek talál az osztály számára egy feladatot, kiveszi azt a felmérésbõl.
6. vágyok Fiam negyedikes és náluk 92% felett 5ös és 80% felett 4es
Alapban magasabbak a pont határok, 60 % tol van a kettes.
Nálatok még jó is, nálunk 0-49%=1, 50-65=2, 66-79=3, 80-91=4, 92-100=5. Egyébként meg szerintem ez dolgozatfüggõ is, simán összeállíthat egy olyan nehézségût így is, hogy senkinek ne legyen egyes. Attól függ, hogy milyen nehezek ill. könnyûek a feladatok.
Teljesen tanár- és alkalomfüggõ. Nálunk gimiben a középszintû illetve a 10%-os (amit írtál) rendszer él, bár van amikor az emelt (60%+ 5-ös) szerint nézik (igen, nevetséges). Nem az osztályzás szigorú, de bele lehet kérdezni mindig az apróságokba.
Szigorúnak érzed? Az ötösért meg kell dolgozni! Nehogy már ötöst akarj egy pl 80 százalékos dolgozatért
Hú nem hiszem az túl durva lenne :D Gimis vagyok nem igazán százalékoznak a tanárok csak matekból, ott érettségi ponthatár szerint tessék: 80–100% elérése esetén jeles (5), 60–79% elérése esetén jó (4), 40–59% elérése esetén közepes (3), 25–39% elérése esetén elégséges (2), 0–24% elérése esetén elégtelen (1)
Hát, nálunk úgy volt alsóban mint a 08:11-es válaszolónál. Aztán felsõben már 50% alatt egyes volt. Most gimiben meg vegyes. Fakton általában 80% a ponthatár, de a többi órán 90% általában. Nem igazán akadtam fenn ezen a dolgon, mindig próbáltam maximumra törekedni. Néha az is elõfordult, hogy a 89%-nál már megadták a jobbat. :)
Miert embertelen? Mert a fele tudas nem elegendo a ketteshez? Szerintem ez a normalis.
utolsó elég embertelen iskola lehet...
Kislányom negyedikes, 95% felett(Tehát 96%-tól) 5-ös, 90 %-tól 4-es, s mindössze 60 % felett 2-es. Van egy elvárás velük szemben.Nagyon nehéz. De megéri.Veszi az akadályokat.
amúgy meg ha a 4es szint megy neki akkor el kell fogadni , fölöslegesen ne terhelje túl magát fõleg ne alsóban.
Bocsass meg kerdezo, de a tanár jol csinálja. Ha te mégsem értesz vele egyet, akkor fordulj az igazgatohoz. Alsó tagozatban a százalék határok magasabbak mint felsõben, mert a tananyag is könnyebb.
Figyelj, attól hogy mi itt onlájn megerõsítünk abban, hogy ez igazságtalan és hátrányos a gyermekek fejlõdése tekintetében, jobb lesz? Ne azért tedd meg mert mi itt azt kérjük, hanem azért mert így érzed helyesnek és motiválónak. Igen, a tanárral kell megbeszélni az oktatásával kapcsolatos problémákat.
A kérdező hozzászólása: Másik helyre is kiírtam a kérdést, úgyhogy csak bemásolom. Tollbamondásnál van egy adott pontszám pl. 30, abból vonja le a hibapontokat. Másfél oldalas tollbamondásban volt két db. kétvonalas hibája, 4-es. És még csak negyedikes. És sorozatosan hozza a 89%-os dolgozatokat. Kezdi feladni. És igen, nagyon fontos a gyakorlás, de amikor egy gyerek heti 2-3 röpdolgozatot megír, ami utána belekerül az ellenõrzõbe, az már túl nagy teljesítménykényszer. Van 7 jegye nyelvtanból már a második félévre, és már tudja, hogy nem lesz 5-ös. Pedig most tényleg hajt. Lehet úgy is gyakorolni, hogy ne menjen jegyre. Nem tesz neki jót, nincs sikerélménye. És õ még egész jó tanuló. A gyengébbeknek vajon jót tesz ez?
*7 éve
érdekes nálunk 7 nyolcadikig egy volt a ponthatár az egész suliban tehát 30/-tól kettes 50-tõl 3mas 76-tól négyes és 90-tõl 5-s gimibe lett az hogy 50-tõl 2-es 60-tól 3-as most egyetemen is 60-tól kettes kivéve a kémia ahol már 50 és a matek ahol 30%ot kell elérni
kedves kérdezö hány pontbol-hány pontott értél el ? alsós fiaimnak, mint az 5 válaszolonak is olyan százalákos határok vanak.
A kérdező hozzászólása: Nem 80%-os dolgozatra szeretnék 5-öst, csak azt érzem szigorúnak, hogy egy 29 pontos dolgozatnál veszít 3 pontot, az 4-es. Nem igazítja a ponthatárokat a dolgozathoz, hanem szigorúan betartja a %-os határokat.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólását, a véleményét. Számomra azok a vélemények is hasznosak, amivel nem értek egyet. Nem büntetjük a négyeseiért, de nógatjuk az ötösökért, mert magától nem érdekelné annyira, már rég feladta volna. Egyébként férjem is pedagógus, és nem ért egyett a kollágájával, fiunk tanárával, ezért érdekelt mások véleménye, tapasztalata is. Sokat tanulunk velük itthon, gyakorolunk, és pl. angolból megpróbáljuk azokat a hiányosságokat pótolni, amit a tanár nem követelt meg (pl. hogy értsen minden szót az olvasmányban). Mindig megbeszéljük otthon a dolgozatokat, hogy mit rontott el, mire kell odafigyelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!