Találatok a következő kifejezésre: Általában mikor meg a (180 db)

Ha már 2 éve fehér folyásom van akkor bármikor megjöhet vagy még lehet hogy 1 évbe bele telik. Általába mikor szokott a fehér folyástól kezdődően megjönni?

vagy nem is tudom hogy kérdezzem. Szóval ha már van fehér folyás rá mikorra jön meg a menstruáció (általában)?

Legjobb válasz: 1 és 3 év között akármikor a folyástól számítva

1 és 3 év között akármikor a folyástól számítva
A kérdező hozzászólása: én 12:)
Nekem például 2, 5 éve van, de még nem jöttmeg. Am. ez változó. Am 14 éves vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Oke mar megjott...csak szoltam /./
Én vok a 14 éves! :) Nekem is megjött!! :)

Miért van az, hogy az emberek általában, mikor bejönnek a jóidők, képesek még délután is a reggel felvett kabátjukban hazajönni a munkából, miközben folyik róluk a víz és megsülnek a hőségben?

Én a minap térdnadrágot vettem fel, és egy laza strandpapucsot húztam, erre vagy 10 - en megkérdeztek az ismer?sök közül, hogy ennyire meleged van?

Legjobb válasz: én is így szoktam...reggel felveszem a télikabátot,este,du.nincs kedvem cipelni, ezért inkább felveszem majd megfogadom hogy másnap vékonyabb kabátot veszek fel,inkább reggel fázzak egy picit.kitaláljátok mit veszek fel másnap reggel?..magyarázatot nem tudok adni.-////XD

nekem pl. olyan a szervezetem, hogy se a hideggel, se a meleggel nincs semmi bajom (16 fokos lakásban simán ülök egy szál boxeralsóban és semmi bajom), de hirtelen változást azt nem bírom. (pl. nyáron ha bemegyek a szabadból egy 20 fokos szobába, akkor fél óráig taknyom-nyálam egybefolyik) ilyen átmeneti idõben én kénytelen vagyok (már-már a télinél is jobban) beöltözni, mert ha nem tenném, akkor minden napsütés/árnyék átmenet és minden lenge szellõ után egybõl takonyba borulna a fejem. és egyébként igen, nincs hova tenni.
én is így szoktam...reggel felveszem a télikabátot, este, du.nincs kedvem cipelni, ezért inkább felveszem majd megfogadom hogy másnap vékonyabb kabátot veszek fel, inkább reggel fázzak egy picit.kitaláljátok mit veszek fel másnap reggel?..magyarázatot nem tudok adni.-////XD
én is teszek magasról a többiekre, olyan szinten nem bírom a meleget, h tegnap egy térdnadrágban, meg rövidujjú pólóban lovagoltam odakint és hiába védte a búrám a sisak a naptól, 2 óra hossza alatt napszúrást kaptam és még most is fáj a fejem.... akkor mondja valaki azt, hogy még nincs nyári idõ...
talán azért, mert reggel azért még kicsit hideg van, délután meg rohadt meleg az a kabát, de mégsem tudják levenni, mert nem tudják hová eltenni. És senkinek nincs kedve a tömött buszon fogni az egyik kezébe, a másikban meg táskát, szatyrot stb, úgy, hogy közben még kapaszkodni is tudjon :D
Én ha ilyet teszek, az azért van, mert nincs hova tennem azt a nyamvadt kabátot, mert reggel, mikor kilépek otthonról, még fázok nélküle, de mikor hazajövök, akkor is ugyanúgy kell kapaszkodnom a BKV-n, miközben egyik kezemben táska van, amiben nem fér el...
Szerintem az emberek képtelenek egy 15-20 fokos hõmérsékletemelkedést mentálisan feldolgozni. Tehát úgy érzi, hogy nem veheti fel a télikabát után a rövidujjút, mert közben még kell, hogy legyen egy balonkabát idõszak. Én is tegnap rövidujjúban voltam és szoknyában harisnya nélkül. Mellettem emberek pulloverben. És még azt sem vette le, mert "nem hitte el" hogy már elég a rövid. Folyamatosan kérdezgettek, hogy nem fázom-e, miközben folyt róluk a víz.
Pont ezen röhögtem én is a minap. Szerintem ez egy bug az emberek programjában. Ha reggel felvettem abba megyek haza ha a fene fenét eszik akkor is - ez az egyik gondolata. Há nehogy megfázzak nincs még olyan jó idõ - ez a másik, közbe meg retkesre izzadja magát de csak azért sem veszi le a nagy dunyháskabátot.
A kérdező hozzászólása: * bocs: "kánikulában" :P
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én speciel úgy oldom meg, ha hajnalban megyek vhova, délután jövök, hogy egy vastagabb pulcsit veszek fel és délután - a kánukilában - inkább a derekamra kötöm, vagy bele a hátizsákba.
A kérdező hozzászólása: A félreértések elkerülése végett: nem lázadó korszakomat élõ kamasz vagyok, de tényleg érdekelnek a vélemények, mert most már nem elsõízben tapasztalom ezen "prüdériát", vagy nem is tudom, minek nevezzem. :S Ja, és köze nincs a megfázáshoz az imént említett szitunak, hogy azért nem "vetkõznek neki".
A kérdező hozzászólása: A helyszûke dolgot én is megértem, de azért sokaknak nem ez a problémájuk, hanem az, hogy "nincs még nyár, hogy lazázzak." és ha én fel merek venni egy papucsot, az már gáz. Ha szandit vennék, nem lenne gáz, holott soxor egy pánt különbözteti meg a kettõt egymástól... :-) Nem adok én más véleményére, nem errõl van szó, egyszerûen csak feszélyez...
Én azt bírom, mikor az idõsebbek a fiatalabbra akarják erõltetni, amit õk éreznek :D Ha szerinte hideg van, és pulcsiban fázik (akár 30 fokban) akkor máris jön a "kint van a derekad, meg fogsz fázni, így lesz vesemedence gyulladásod, szerintem vegyél még azér föl kabátot is, nincs azért olyan meleg" Mindezt csak azért, mert Õ konkrétan éppen fázik. És fordítva. Ha szerinte épp meleg van: "nincs úgy meleged? Hát h nem sülsz meg? Vedd márle azt a pulcsit"... Én az ilyeneket rühellem...:D Bazz, hagy döntsem már el én h fázok-e, vagy melegem van-e...

Általában mikor indul meg a szülés, hányadik héttől?

Ez most lehet hogy hü lye kérdésnek hangzik, de az orvosom május 31-re írt ki, mi viszont itthon április végére számoltuk a 9 hónapot. Az első mocorgás december 21- én volt. Az orvos szerinti kiírás 40 hét, de az már 10 hónap...általában hányadik héten indul be a szülés?

Legjobb válasz: Az érett terhesség 40. hetes. És igen, egy terhesség 4 hetes hónapokkal számolva 10 hónap! :) Viszont egy hónap általában nem 4 hét, hanem még van plusz 2-3 nap, így jön ki 9 hónapra. Az én babóm március 17-30 között fogant, december 14-re írtak ki, de végül pont 9 hónappal késõbb dec 18-án született, 40 hét 4 naposan. De a 36. héttõl már nem számít koraszülöttnek egy baba és ha nem indul meg magától, akkor a 42. hetet még meg szokták várni (hiszen a fogantatás idõpontját csak kb-ra tudják általában).

Az érett terhesség 40. hetes. És igen, egy terhesség 4 hetes hónapokkal számolva 10 hónap! :) Viszont egy hónap általában nem 4 hét, hanem még van plusz 2-3 nap, így jön ki 9 hónapra. Az én babóm március 17-30 között fogant, december 14-re írtak ki, de végül pont 9 hónappal késõbb dec 18-án született, 40 hét 4 naposan. De a 36. héttõl már nem számít koraszülöttnek egy baba és ha nem indul meg magától, akkor a 42. hetet még meg szokták várni (hiszen a fogantatás idõpontját csak kb-ra tudják általában).
Én úgy hallottam , hogy elõtte-utána 2 hét 38-42 hét között születnek a babák, de azt csak õk tudják mikor akarnak jönni :D
37-dik héttõl már a terhességet befejezettnek tekintik az orvosok.

Előzetes letartóztatáskor először 30 napot kap, majd 90 napra hosszabbítanak, ez után általába mi következik? Ismét +90 nap? Mennyivel szoktak hosszabbítani, ha még kérték a hosszabbítást?

Legjobb válasz: Bûncselekménytõl függ mennyi az elõzetes letartóztatás maximális tartama (pl.: 3 évnél nem súlyosabban büntetendõ bûncselekmény esetén max. 1 év). Addig pedig annyiszor hosszabbítják meg, amennyiszer csak szükséges (általában a jogerõs ítéletig).

Bûncselekménytõl függ mennyi az elõzetes letartóztatás maximális tartama (pl.: 3 évnél nem súlyosabban büntetendõ bûncselekmény esetén max. 1 év). Addig pedig annyiszor hosszabbítják meg, amennyiszer csak szükséges (általában a jogerõs ítéletig).

Mivel több a különbség egy 3 és egy 5 csillagos szálloda között az ellátásban és ugy általában? Eddig még csak 3 csillagosba voltam, de azzal is teljesen megvoltam elégedve. Mesélnetek h az miben mássab

Legjobb válasz: Ugy altalaban tisztabb es elegansabb. Amig a 3*osban elofordul, hogy foltos a szonyeg, a tapeta levalik, az agynemu vagy a matrac is foltos, ugy ilyet 5*osban ritkan talalsz, de ha megis, akkor szolsz nekik es azonnal atraknak egy masik szobaba, sot neha meg karpotolnak is valamivel, ingyen vacsi, egy ejszaka gratisz, stb. A furdoszobaban talalsz egy csomo kacatot, amit aztan el lehet hozni, sampon, szappan, balzsam, testapolo, sot nehol kontos, papucs, zuhany sapka stb. 3*osban legfeljebb adnak szappant meg egy sampont. Az 5*osnal van concierge, aki szinte minden kivansagot teljesiteni tudja, vagy talal ra valami megoldast. 3*osnal van egy recepcios meg egy takarito neni. 5*osnal bizonyos emeletszam felett van lift. 3*osban is lehet, de foleg lepcso.

Ugy altalaban tisztabb es elegansabb. Amig a 3*osban elofordul, hogy foltos a szonyeg, a tapeta levalik, az agynemu vagy a matrac is foltos, ugy ilyet 5*osban ritkan talalsz, de ha megis, akkor szolsz nekik es azonnal atraknak egy masik szobaba, sot neha meg karpotolnak is valamivel, ingyen vacsi, egy ejszaka gratisz, stb. A furdoszobaban talalsz egy csomo kacatot, amit aztan el lehet hozni, sampon, szappan, balzsam, testapolo, sot nehol kontos, papucs, zuhany sapka stb. 3*osban legfeljebb adnak szappant meg egy sampont. Az 5*osnal van concierge, aki szinte minden kivansagot teljesiteni tudja, vagy talal ra valami megoldast. 3*osnal van egy recepcios meg egy takarito neni. 5*osnal bizonyos emeletszam felett van lift. 3*osban is lehet, de foleg lepcso.
..vagy.. 5* szállodában reggelinél választhatsz 50 féle dolog közül, 3*-ban 15 féle dolog közül. 5* szállodában sok helyen alap a wi-fi , 3* ban meg mondjuk csak a lobbyban 5* szállodában sarokkád vár, 3*-ban zuhanykabin 5* -os lakosztály 40m2, 3* szoba 15m2 5*szállodában számos helyen leverheted a pénzed: bowling, casino, bár, wellness, 3*ban nem sok helyi lehetõség van..
tavaly 4*osban voltam, kb hasonlóak voltak a kényelmi szolgáltatások mint az 5ösnél. talán annyira nem volt kinyalva a popóm, de a fürdõben minden volt, mi szem-szájnak ingere, svédasztalos kajálás, wifi a szobában, légkondi, minden nap beágyaztak utánam (ez kicsit bosszantott) tettek új törcsit, kártyával nyílt a szobaajtó. volt bár, spa, dohányzó.

Általában 26 naponta jön meg a menstruációm! Ilyenkor mikor van a középidő? Mikor próbálkozzunk? 2009. aug. -ban kezdtünk neki, de még mindíg semmi.

Legjobb válasz: Az elsönek: nekem még soha nem volt semmi tünetem a peteérés környékén, pedig 40 éven keresztül volt meg, és négy gyerekem van idöközben. A kérdezönek: általában a ciklus közepén (a fele idöben) van a peteérés, de ezen kivül bármikor lehet ugynevezett spontán peteérés, tehát bármikor teherbe eshetsz. VISZONT ha nagyon erösen AKAROD a terhességet, az erösen gátolja a teherbeesést. A legkönnyebben akkor sikerül, ha nem foglalkoztok az optimásli idöpont meg hasonlókkal, hanem csak egyszerüen vártok, mire összejön. Orvosilag akkor lehet arra gondolni, hogy valami nem egészen van rendben, ha legalább két évi védekezés nélküli és rendszeres nemi élet mellet se lesz valaki terhes. Tehát még semmi okod idegeskedni, minél lazábban vagy, ammál nagyobb az esélyetek a babára.

Az elsönek: nekem még soha nem volt semmi tünetem a peteérés környékén, pedig 40 éven keresztül volt meg, és négy gyerekem van idöközben. A kérdezönek: általában a ciklus közepén (a fele idöben) van a peteérés, de ezen kivül bármikor lehet ugynevezett spontán peteérés, tehát bármikor teherbe eshetsz. VISZONT ha nagyon erösen AKAROD a terhességet, az erösen gátolja a teherbeesést. A legkönnyebben akkor sikerül, ha nem foglalkoztok az optimásli idöpont meg hasonlókkal, hanem csak egyszerüen vártok, mire összejön. Orvosilag akkor lehet arra gondolni, hogy valami nem egészen van rendben, ha legalább két évi védekezés nélküli és rendszeres nemi élet mellet se lesz valaki terhes. Tehát még semmi okod idegeskedni, minél lazábban vagy, ammál nagyobb az esélyetek a babára.
Akkor van a legjobb idõ a terhességre , amikor picit fáj a hasad alul és tojásfehérje szerû folyásod van !
Ez így van, de ha úgy gondoljátok, akkor a 10. naptól lehet próbálkozni a babával. 26-nak a fele 13, de ez nem 100%, hogy pont félidõben van. Nekem 27 naposak a ciklusaim általában, s a 12-13. napon szokott lenni az ovum. Kipróbálhatoda hõmérõzést vagy az ovu tesztet is, s pár hónap után látni fogod, hogy neked kb. mikor van félidõd.
Na-na, pontatlanok a válaszok. A középidõ nem pont középen van. :-) A ciklusnak van elsõ és második fele.Az elsõ akármilyen hosszõú lehet, a második hossza azonban állandó: 12-16 nap (nõtõl függõen), átlagosan 14 nap. Tehát vonj le a ciklusod hosszából 14 napot, és neked az a középidõd, kb akkor van tüszõrepedésed. 26-14=12, azaz a 12. nap környékén kell belehúznotok a pároddal.
Igen, igen. Úgy van, ahogy az elõttem válaszoló írta! A 12. nap környékén van peteérésed! A peteéréstõl számítva a 14. napon jön meg a következõ menstruáció!

Május 6-án jött meg, általában 28 napra meg is jön mindig. Mikor van a peteérésem?

Ha jól számolom, és hihetek a kalkulátoroknak, akkor ma-holnap esély van a teherbeesésre. Egyenl?re nem érzek semmit, lehet attól még peteérésem?

Legjobb válasz: A peteérést nem lehet feltétlenül érezni,nagyon ritka az,ha valaki megérzi.Ha átlátszó és nyúlós folyásod van az utalhat rá! Általában a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon van!

A peteérést nem lehet feltétlenül érezni, nagyon ritka az, ha valaki megérzi.Ha átlátszó és nyúlós folyásod van az utalhat rá! Általában a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon van!
Vagy kb. itt is ki tudod számolni a termékenység- kalkulátorban http://www.kismama.hu tudnod kell, hogy mikor volt az utolsó mensi! Sok sikert! Nekem nagyon bejött! :)
A menstruáció elsõ napjától számított 2 hétre!

Egy fiú általában mikor veszti el a szüzességét? És még ha egy lányt el akarok hívni randira, hogy kezdjek hozzá? 16/F

Legjobb válasz: nincs korhoz kötve hogy mikor veszítsd el de 30 alatt a legjobb talán(onnantól nehezebb csajozni).Hogy hogy hívd el az attól is függ hogy mennyi önbizalmad van általában a "Szia szeretnélek megismerni elmegyünk valahova?" a legegyszerûbb,egyenes nyílt és bátorságot sugall(azt veszi le hogy nem félsz a visszautasítástól)(persze utána hozz fel témákat)

nincs korhoz kötve hogy mikor veszítsd el de 30 alatt a legjobb talán(onnantól nehezebb csajozni).Hogy hogy hívd el az attól is függ hogy mennyi önbizalmad van általában a "Szia szeretnélek megismerni elmegyünk valahova?" a legegyszerûbb, egyenes nyílt és bátorságot sugall(azt veszi le hogy nem félsz a visszautasítástól)(persze utána hozz fel témákat)
16 évesen oda mész hozzá köszönsz és megkérdezed van e kedve eljönni veled valahova
14 évesen
-1mp

Ha általában 29 naposak a ciklusaim és legutóbb május 8-án jött meg, akkor most mikor vagyok abban a bizonyos termékeny időszakban?

Legjobb válasz: Kb május 20-25 körül lehettél. Úgy kell kb kiszámolni, hogy a 29 napos ciklusból levonsz 14-et, ami a ciklus második szakasza, ami általában állandó hosszúságú (10-14 nap hosszú). Az kb máj 22-23 t jelez nálad peteérésnek. Ha veszel ovutesztet, akkor pontosan is megtudod, hogy mikor van peteérésed.

Kb május 20-25 körül lehettél. Úgy kell kb kiszámolni, hogy a 29 napos ciklusból levonsz 14-et, ami a ciklus második szakasza, ami általában állandó hosszúságú (10-14 nap hosszú). Az kb máj 22-23 t jelez nálad peteérésnek. Ha veszel ovutesztet, akkor pontosan is megtudod, hogy mikor van peteérésed.

19 hetes vagyok a baba medencevégű fekvésben van. Általában mikor fordulnak meg? Nem baj hogy még az enyém nem?

Legjobb válasz: Még akár az utolsó percben is megfordulhat, bár az enyémnek esze ágában se volt. :D

Még akár az utolsó percben is megfordulhat, bár az enyémnek esze ágában se volt. :D
Nyugi! Kb. 34. hétig meg tudnak fordulni. Szóval még a tied nagyon ráér.
Elég nagy helye van ahhoz, hogy akár egyik percrõl a másikra megforduljon. Nekem pl. az utolsó UH-n (20. hetin) fejvégû fekvásbe volt, de most már farfekvésben van, érezni lehet. 22 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!