Találatok a következő kifejezésre: Általában mikor a babák (40 db)

A babák (általában) mikor ülnek fel először, indulnak el? Személyes tapasztalatok?

Kíváncsiságból közvéleménykutatok :))

Legjobb válasz: 1.babám, 7,5 hósan ült fel egyedül, 12 hósan elsõ lépések 2.babám, 8,5 hósan ült fel, még nem jár, most 10 hós.

1.babám, 7, 5 hósan ült fel egyedül, 12 hósan elsõ lépések 2.babám, 8, 5 hósan ült fel, még nem jár, most 10 hós.
Kisfiam 5.hónaposan ült, 2 héttel az elsö születésnapja után elindult. Kislányom koraszülött, ülni 11 hónaposan tudott, menni 20 hónaposan, sokat bugdácsol.Most 22 hónapos.
Kisfiam 7 hónaposan elõször felállt, abból tanult meg leülni, illetve 7, 5 hónapos korára jött rá, hogyan kell négykézlábazásból is felülni. 8 hónapos korára már a bútorokba kapaszkodva közlekedett, de önállóan, kapaszkodás nélkül "csak" az elsõ szülinapja elõtt pár nappal indult el.
A kisfiam 8, 5 hónaposan állt fel, ezzel egyidõben ült ki. 13, 5 hónapos tudott úgy járni, hogy kapaszkodás nélkül az egész szobát bejárta, több, mint 10 lépést. 14 hónaposan szaladt.
A lányom 7 hónaposan felállt kapaszkodva a kiságyban!!!a dokinéni, és a védõnõ megesküdtek, hogy nagyon hamar járni fog.ehhez képest 13 hósan indult el egyedül, igaz addig úgy mászott, mint a rakéta.most meg már nem érjük utol, másfél éves:)
Kislányomnál: 7 hó ül 11 hó négykézláb 12 hó felállás, 15 hónaposan indult el.
A lányom 8 hónaposan ült fel, rá két napra felállt, 11 hónaposan indult el. A fiam 5 hó 1 hetesen ült fel, azóta négykézláb közlekedik mindenfelé, a többit még nem tudom, most 5, 5 hónapos :) )
8 hónaposan ült fel, 13 hónaposan elindult.
Kisfiam 7 hónaposan kúszott, 7 és fél hónaposan mászott, majd egy hét alatt megtanult felállni és leülni. Most töltötte a 8. hónapot és már lépeget, ha fogjuk a kezét. (persze még nagyon bizonytalan)

Általában miket kell bevinni a kórházba a babának szüléskor?

nem ruhákra gondolok hanem pelenkára meg köldökápolószerekre.a legtöbb helyen ezeket adják vagy vinni kell??

Legjobb válasz: Egy csomag pelust meg popsitörlõt vigyél, köldökápolót adnak, meg popsikrém is van általában.

Egy csomag pelust meg popsitörlõt vigyél, köldökápolót adnak, meg popsikrém is van általában.

Általában mikor tudnak már kézen fogva sétálni a babák? 12-13 hónaposan?

Nekem nem rég állt fel el?ször és kíváncsi vagyok mikor jön az, hogy már lépeget is.

Legjobb válasz: Lányom 8 hónaposan állt fel elõször, három hét múlva lépegetett a bútorok mellett, most 10hónaposan ha egyik kezét fogom akkor megy. Egyedül még csak opár lépést tud, mert elesik vagy leül. Szerintem nektek is lesz egy-két hónap, de vannak babák akik gyorsabbak :o)

Lányom 8 hónaposan állt fel elõször, három hét múlva lépegetett a bútorok mellett, most 10hónaposan ha egyik kezét fogom akkor megy. Egyedül még csak opár lépést tud, mert elesik vagy leül. Szerintem nektek is lesz egy-két hónap, de vannak babák akik gyorsabbak :o)
Kislányom 7 hónapos volt mikor a bútorok mellett kapaszkodva lépegetett.9Hónapos volt amikor magától el is indult.
Teljesen változó, nem lehet így megmondani. Ahogy olvasom, vaanak szuperbabák, 7 hónaposan mennek, de vannak lassabban, megfontoltabban fejlõdõ picik, akik majd csak egy évesen vagy utána kezdenek el járni.


Mikor áll be a babák emésztése általában?

A kisfiam szombaton volt 3 hetes,3350-el született 3220-al jöttünk haza.Csak anyatejet kap,amib?l van elég,mert sokszor van széklete,ma pl. 4x is volt nagyobb mennyiségben.Így aztán lassan hízik szerintem,mert most 3580 gramm.A gyerekorvos szerint majd akkor kezd hízni,ha beáll az emésztése és nem kakil ennyiszer.Mikor fog elkezdeni hízni?

Legjobb válasz: hm, ez érdekes - a babám 2 hónapos, kb 5-6x van széklete egy nap és havonta kb 1,5 kilót hízik :)

hm, ez érdekes - a babám 2 hónapos, kb 5-6x van széklete egy nap és havonta kb 1, 5 kilót hízik :)
A kettõ nem függ össze, hacsak nem hasmenésrõl van szó. Az én kisfiamnak is sokáig napi 4-5 kakija volt, mégis megduplázta a születési súlyát 3 hós korára. Talán a 8. hó óta van napi 1-2 kaki és hidd el már nem hízik olyan mértékben mint eleinte:) Nemrégiben néhány napra megszaporodott a kakis pelus száma, 3-4 -re. Épp ellenõrzésen voltunk és rákérdeztem a dokira, mennyire normális ez, hisz a baba nem beteg. Azt mondta nem a széklet mennyisége, hanem a széklet minõsége a fontos és hogy ilyen kis gyerekeknél teljesen normális ez az ingadozás. Ha nem híg a széklet, lehet 5* is naponta. Azt mondta mindez a hozzátáplálás, az újdonságok következményei, a szervezetének felkészülési állomásai... Szerintem ne aggódj, pici még a babád, de a bevitt tej mennyiségtõl nem lesz több széklet. Figyeld õt, és tudni fogod mi kell neki. Lehet még nem érett meg a tejed. Ezt magad is megnézheted úgy, hogy lefejsz valamennyit, hagyod állni néhány percet és van föle, akkor nagyon jó tápláló a tejed. Látszik az rajta, hogy átlátszó, vizes vagy kissé zsíros, fölös. Nekem ezek a tapasztalataim... Minden jót!
Akkor tényleg nagy gond lehetett nálam mert az én babám kb.2 hónapos korától csak 1 héten egyszer kakilt most 3 hónapos és most pótlásként tápit kap most azért 2-3 naponta kakil 2x...

4 hónapos babám evés közben (csak szopizik) felsikít, elkapja a fejét és vigasztalhatatlanul ordít, nem is tudom utána általában etetni tovább. Mi a baj?

Régebben hasfájás miatt csinálta, de akkor inkább megfeszült, most meg összegörnyed,és mintha kapaszkodna belém, azért gondolom, hogy más lehet. És nagyon izzad is a feje közben.

Legjobb válasz: Az én babám 4 hónapos nekem is csinált ilyeneket mert jön a foga egy kicsit érzékenyebb ilyenkor az ínyük és lehet,hogy ez a baj nézesd meg a dokival õ hogy látja a fogzását a picidnek. Én meg nézettem és a mi orvosunk irt is fel kenõcsöt azóta nincs problémánk

Az én babám 4 hónapos nekem is csinált ilyeneket mert jön a foga egy kicsit érzékenyebb ilyenkor az ínyük és lehet, hogy ez a baj nézesd meg a dokival õ hogy látja a fogzását a picidnek. Én meg nézettem és a mi orvosunk irt is fel kenõcsöt azóta nincs problémánk
Ha túl sokat eszik akkor is igy reagálhat, vagy ha sok levegõt nyelt. Sok kismama ugy gondolja, akkor sír a baba ha kevés a tej vagy fáj a hasa, pedig sokszor túleszi magát, vagy levegõt nyel, ilyenkor nem is folytatja az evést.
Elég rosszul hangzik. Nálunk is volt hasonló, de akkor válaszotta el magát, még 3 hós sem volt, a cumisüveg jobban tetszett neki, egy darabig fejtem és azt is odaadtam neki a tápszer mellé. Az izzadásra ötletem sincs, nem fáj valamije? Talán a gyerekorvostól kellene megkérdezni.
Nem a füle fáj??? Szopás közben szokott nekik nagyon, ha fáj.Próbáld az újaddal óvatosan begyomni, és elengedni, hogyan reagál rá.Ha a füle akkor fordulj orvoshoz vele.
nem pajzsmirigy probléma?
A kérdező hozzászólása: Pajzsmirigy???
A kérdező hozzászólása: Hogyhogy jobban tetszett a cumisüveg?Az enyém nem ismeri.
A kérdező hozzászólása: Fülét nyomkodtam, nem látom, hogy fájna neki.

Mikor szokták a babák általában megszeretni a fürdést?

nekem 13 hetes a babám és nem szeret fürödni.mindig magához huzza a kezeit szorosan és látszik rajta hogy fél.soha nem volt rossz élménye fürdetés közben.kimondottan ügyeltem arra hogy ne legyen semmi hirtelen mozdulat ,jó legyen a vizh?fok.akkor mi lehet a baj? mit lehet tenni hogy megszeresse a vizet.igy babauszásra sem vihetjük

Legjobb válasz: Szerintem a 38-39 az meleg a babának elég nekik a 37 fokos.

Szerintem a 38-39 az meleg a babának elég nekik a 37 fokos.
A mi babánk a nagyon meleg, 38-39 fokos vizet szereti. Kezdetektõl textil pelust tettünk alá, a feje felõli két csücskét bele adtuk mindkét kezébe, abba kapaszkodott. Fontos, hogy ne legyen éhes, amikor fürdeted. Mielõtt teljesen "belemerítettük" volna a vízbe apa karján locsolgattuk egy kicsit és csak azután tettük az egész testét bele. Ahogy növögetett úgy emeltük a víz mennyiségét a kiskádban, bár lassan átteszem a nagykádba, mert úszik a szoba, annyira szeret pancsolni. Õ láthatóan kb. 4-5 hetes kora óta élvezi a fürdést, most 5 hónapos. Szerintem a babádnak már rég szeretnie kellene a pancsolást. Ketten fürdetitek? Biztos kézzel tartod? Félsz már az egésztõl? Látszik rajtad, hogy ideges vagy? Szerintem egyenlõre próbáld lerövidíteni a fürdéssel töltött idõt, adj neki kapaszkodót, mint pl. a pelus v. valamelyikõtök keze vagy pár hétig csak 2 naponta fürdesd, hátha idõvel megszereti.
Hát mi kicsit másképp csináljuk, ne kövezzetek meg érte :) Amíg a köldökcsonk nem száradt le, a kiskádban fürdött, úúúútálta. Azután gondoltam egyet, és a nagykádat engedtük teli 37 fokos vízzel. Párom lezuhanyozott, és úgy ült be a kádba. A picit a mellkasára tettük, és nagyon lassan csúszott bele a vízbe, hogy legyen ideje megszokni. Azóta csak így fürdünk, és egyszerûen imádja! Most lesz 8 hetes, 2 hete már velem is fürdik. Egyszer volt nagyon nyûgös napja, akkor fürdésnél is sírdogált, mígnem rátalált a cicimre, a kádban szopizott. Csodálatos élmény mindannyiunknak a közös fürdés, és õ is fantasztikusan érzi magát (hatalmasokat sikongat és teli szájjal mosolyog), érzi hogy biztonságban van. Még úsztatni is szoktuk. Van akik ezt el sem tudják képzelni, a higiéniára hivatkozva. Úgy gondolom ez fel sem merülhet probléma, de azt is meglehet érteni. Ízlések és pofonok...
nos nem tudom hogy fürdetsz, de rég szeretnie kéne.. a víz hõfok legyen 38-39 C , ha fázik amúgy libabõrös lesz. Ha viszed a kádba elõször mindig a hasafelé tedd be, hogy lássa a vizet, aztán fordítsd hátra. Gondolj bele ha ledoblak hanyatt valahova és nem tudod mi lesz majd alul ahova érkezek, te is megijednél. Ezért kell a babának megmutatni elõször mindent. Pár percig legyen hason a kádba. csak vigyázz ne érjen az arca a vízbe.
Szerintem ez nagyon változó az én babám még csak 3 hetes lesz de nagyon szeret a vízben lenni. Viszont nála sem mindegy, hogy rögtön ébredés után van a fürdés vagy ha már egy ideje fent van mert ha ébredés után van akkor nem tetszik neki vagy ha éhes õ jobban szeret teli pocakkal fürdeni. De például a kórházban mondták, hogy amelyik babának rá volt tekeredve a köldökzsinór a nyakára az félni fog a víztõl. Az én babának ra volt és meg sem fél.
Nálunk bejött a 38 fok és mivel 15-20 perc a fürdés , még szökik is a hõ. Hozzá szoktunk engedni kancsóból langyosat.
A kérdező hozzászólása: ketten fürdetjük és kádállványunk van.lehet hogy az a baj egyébként a nyakára volt tekeredve a köldökzsinor ezért is született császárral .a mamám mondta hogy rakjak a pociára textilpelust és akkor nem fog félni de az is csak néha jön be.

Általában mikor lesznek szobatiszták a babák?

Legjobb válasz: 2 éves koruk körül

2 éves koruk körül
Az enyem epp az ellenkezoje. Alig alszik, es enni sem akar. Szerintem babafuggo.
az én babám is így volt, ne aggódj, minden baba más ha éhes, adj neki enni, ha alszik, ne ébreszd fel (hacsak nincs besárgulva), majd felkel, ha megéhezik - biztos nem éhezteted, akkor éheztetnéd, ha sírna az éhségtõl, de te nem adnál neki ilyen pici babának még a legjobb az igény szerinti szoptatás, pár hónap múlva magának fogja kitolni az idõtartamokat pl az én babám az elején még volt, hogy óránként evett volna, de néha 4 óra hosszát is aludt délután a 3. hónapban pedig már átaludta az éjszakát és beállt a 2, 5-3 óránkénti evésre most 6 hós és napi 5x eszik, magának alakította ki bízz az ösztöneidben, nem kell könyv szerint csinálni, figyeld mit szeretne a babád, meg fogja "mondani"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnyugtattatok.

A babám az általam készített gyümölcstől főzeléktől mindig nehezen kakil, de ha üveges bébikaját adok neki, akkor naponta kétszer is produkál. Mit tegyek?

Adjak neki csak üveges kaját? Vagy mit lehetne tenni a f?ztömmel? Én botmixerrel mixelek és ha nagyon rostos szálak vannak a gyümölcsben, akkor át is szoktam passzírozni.

Legjobb válasz: Én jobban szeretem az üvegest, az szigorúan ellenõrzött. Adj neki azt.

Én jobban szeretem az üvegest, az szigorúan ellenõrzött. Adj neki azt.
Én mindent megpárolok mielõtt neki adnám. Még a gyümiket is. Szerinem a bébikajákat is így csinálhatják. Próbáld meg. Múltkor csináltam neki olyat, hogy alma, õszib. és banán megpárolva (kevés vízzel felforralod fedõ alatt pár percig) és úgy turmixolod. Kicsit kevesebb benne így a vitamin, de könnyebben emészthetõ.
Én csináltam úgyis, hogy félüveg bébikaja és abba a másik fél az általam lereszelt gyümölcs. Mivel az üveges kaja 48 óráig is jó bontás után, így napra elég volt. Az üveges gyümik nagyon émelyítõek, édesek, ami miatt jobban kakilnak tõle a babák...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az ötletet, kipróbálom. Köszi mindenkinek!!!
Ott helyben szóltam volna. Menj vissza oda ahol kaptad az anyakönyvit, és reklamálj.
A kérdező hozzászólása: Kórházban kérdezték a választott nevet. El is betûztem, illetve mutattam is a gyerek karján lévõ szalagot, amin szerepelt a neve... :(
Vidd vissza oda, ahol kiadták.
De a kórházban adják, oda hiába viszi vissza. Menj be az anyakönyvi hivatalhoz, de lehet, hogy már csak névváltoztatási kérelmet terjeszthetsz be. Nem kellett aláírnod a papírt, amin kérted az anyakönyvi kivonatot? Mert ha igen, és már ott elírták, akkor szívás.
ez milyen név?
Abba az anyakonyvi hivatalba menj, amelyik teruletehez a korhaz tartozik, ott allitottak ki, ott is tudjak modositani. Hogy mi lesz az eljaras azt nem tudom, de biztosan meg kell lennie annak a papirnak, amit a korhazban toltottek ki. Ha azon jol szerepel a nev es te szignoztad, akkor biztos, hogy ingyenesen kell modositaniuk, hiszen a hivatal hibazott. Ha esetleg mar ott is rosszul szerepelt a nev es azt szignoztad (megeshet barkivel), akkor szinte biztos, hogy illetekkoteles lesz a modositas. En a helyedben elso korben telefonon hivnam fel oket es kernek segitseget, biztosan eltart egy ideig a papirok elokeresese es majd ujrahivasnal elmondjak hogy mi a helyzet es mit kell tenni.
Szerintem az okmányirodában van az anyakönyvi hivatal, ott kell intézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!