Találatok a következő kifejezésre: Általában mikor a (1404 db)

Általában mik a korlátai a motorcserének egy autóban?

Jellemzően mit kell még kicserélni a motoron kívül egy ilyen művelethez? Például a sebességváltók sokféle motorhoz csatlakoztathatók? A különféle elektronikus rendszerek a motortól függetlenek, bármilyen motorral tudnak működni? (A konkrét egy 3 literes 230 lóerős benzinmotort kicserélni egy kisebb dízel motorra. A cél, hogy az egyébként full extrás luxus kasztni megmaradjon, de a fogyasztás kisebb legyen (hiszen a sebességkorlátozás úgyis 130 km/h). Az ötletre nem kérek kommenteket, csak a kérdésre válaszokat! :) Köszi előre is!

Legjobb válasz: általában a papírozás jelenti a legnagyobb gondot...

általában a papírozás jelenti a legnagyobb gondot...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes leírást! Úgy számoltam, hogy ez az átlakítás akkor érné meg, ha 600.000 Ft-nál nem kerül többe alapanyaggal, építéssel és papírozással. A hangsúlyodból jól veszem ki, hogy valószínûleg nem megoldható ezen az értékhatáron belül? :)
Még ha Magyarországon meg lehetne csinálni (de nem igazán), akkor is a komplett hajtásláncot és az elektronikát is ki kellene cserélni. Többe kerülne e leves, mint a hús!
A kérdező hozzászólása: Tehát egy teljesen más gyártmányból, modellbõl kivenni a motort és belerakni gyakorlatilag nem lehet (a papírok miatt)?
az a baj, hogy a papíroknál ott bukik a dolog, hogy hivatalosan csak olyan motorra lehetne cserélni, amelyik eredetileg is benne volt kis ügyeskedéssel meg lehet oldani, hogy a típushoz gyártott motorok közül egy eltérõt beletenni, de így is elég macerás és sok pénz ha mindenképp cserélni akarsz, akkor is marad a benzines motor, szinte mindent cserélni kéne a dízel esetén és a papírokkal is szenvednél
A kérdező hozzászólása: 2. kommentelõ: A helyzet az, hogy ezt az autót csak ekkora és ennél nagyobb benzinmotorokkal gyártották. :( Tehát kisebb benzinmotorra lehetséges kicserélni, csak dízelre nem?
A kérdező hozzászólása: Errõl tudnál bõvebben írni? Nem lehet forgalomba helyezni olyan autót, ami nem gyári felépítményû? Vagy hogy érted?
benzinrõl dízel? esélytelen meg lehet csinálni, de baromi sok pénz, a papírokról ne is beszéljünk még akkor is jobban jársz, ha nagy bukóval eladod a mostanit, és veszel egy ugyan olyat dízelben
Á, szerintem 600e-bõl ki lehet hozni ezt a mutatványt... már persze ha sk csinálod. Ha 4000 Ft órabéres autószereldében gondolod elõadni, akkor felejtõs.

Testépítők, testépítő versenyeken általában mi a díj az első három helyezettnek?

Junior és feln?tt,

Legjobb válasz: ez szerintem versenyenként változik,nem minden versenyen ugyan az és gondolom nem minden éven ugyan az a nyeremény. általában pénz jutalom és tépkieg,én legalábbis úgy tudom. a legnagyobb versenyen a MR.O meg az elsõ helyezett több mint 30 millió forintot kap. pontosan nem tudom mert ugyebár függ az árfolyamtól de úgy 30 és 40 közt valahol van a pénz nyeremény.

ez szerintem versenyenként változik, nem minden versenyen ugyan az és gondolom nem minden éven ugyan az a nyeremény. általában pénz jutalom és tépkieg, én legalábbis úgy tudom. a legnagyobb versenyen a MR.O meg az elsõ helyezett több mint 30 millió forintot kap. pontosan nem tudom mert ugyebár függ az árfolyamtól de úgy 30 és 40 közt valahol van a pénz nyeremény.
A kérdező hozzászólása: köszi, és 1 junior versenyen mi a díj?(az elsõ 3-nak)
sejtelmem sincs
Magyarországon felnõtteknél kupa, oklevél, tápkieg és néha 50-100e.Ft. Juniorban szerintem nem nagyon van lóvé, max tápkiegek, de utána kell majd még nézni, versenyenként változó.

Milyenek a Noelek általában? Mi a legjellemzőbb e név gazdáira?

Legjobb válasz: Szia! A Noelek általában rosszak,csintalanok szemtelenek, mindig mindent jobban tudnak,és egyáltalán-ördögök!!Viszont kitünõ tanulók,széplelkûek,sóliszt gyurmából bármit megformálnak, zoknibábot varrnak, nagyarcal elmennek karate edzésre és sírva hazajönnek, szeretik a kistestvérüket, és bármennyire is kicsinálnak nap végére-senkivel nem cserélnéd el...hát ilyenek.

Szia! A Noelek általában rosszak, csintalanok szemtelenek, mindig mindent jobban tudnak, és egyáltalán-ördögök!!Viszont kitünõ tanulók, széplelkûek, sóliszt gyurmából bármit megformálnak, zoknibábot varrnak, nagyarcal elmennek karate edzésre és sírva hazajönnek, szeretik a kistestvérüket, és bármennyire is kicsinálnak nap végére-senkivel nem cserélnéd el...hát ilyenek.
Én csak egyetlen Noelt ismerek, de õ az egyik legvásottabb és egyben legszeretnivalóbb tanítványom.
Szerintem elég új ez a név, nekem nincs ilyen nevû személyes ismerõsöm.De szerintem nem a név befolyásolja.
Így nem lehet általánosítani. Javaslom neked a számisztikát, ha hiszel benne. A vezetéknévvel együtt kell megadni a keresztnevet. Próbáld meg a Noel-lel. Azt mondják, hogy már más személyiség jön ki, ha lesz második neve is. pl. itt is megnézheted: http://www.ezoterikus.hu/hir.php?id=1000
Kedves elsõ! Mit értesz azalatt hogy vásott? Ismerek egy Noelt. Közvetlen aranyos imádnivalo. Mindenkit elvarázsol
1. vagyok Pontosan azt értem alatta, amit szinonimaként takar: rakoncátlan, csintalan, rendetlen, komiszkodó, ebadta...
Kedves elsõ! Mintha a kisfiamròl beszélnél :) õ most elsõs


8, 5 hós kislányunk 7 hós kora óta feláll kapaszkodva. Pár napja már egy kézzel kapaszkodik. Mennyi idő míg abszolút megáll egyedül? Általában mi a tendencia?

Tudom, hogy mindenkinél más és más, de érdekelne, hogy kb. mikor fog egyedül, kapaszkodás nélkül megállni. Most még eldől, vagy lehuppan, ha elengedi amibe kapaszkodik.

Legjobb válasz: Az én lányom ugyanígy kezdte, kb 9-9,5 hósan már egyedül állt, aztán 10 hós volt, mikor vettem neki egy kis bébitaxit, amit õ tologatott (volt egy kis mûanyag kapaszkodója hátul). Nem az, amibe beleültetik, mert az tök káros és veszélyes! Tologatta pár napig, aztán egyszer csak elengedte, és elindult egyedül. Tudom, úgy terveztem, majd 1 évesen veszek neki cipõt, de el kellett rohannom egy szandálért. Utána nem volt megállás:)

Az én lányom ugyanígy kezdte, kb 9-9, 5 hósan már egyedül állt, aztán 10 hós volt, mikor vettem neki egy kis bébitaxit, amit õ tologatott (volt egy kis mûanyag kapaszkodója hátul). Nem az, amibe beleültetik, mert az tök káros és veszélyes! Tologatta pár napig, aztán egyszer csak elengedte, és elindult egyedül. Tudom, úgy terveztem, majd 1 évesen veszek neki cipõt, de el kellett rohannom egy szandálért. Utána nem volt megállás:)
Lányom is 7 hósan állt fel anno. Ülni nem tudott csak 9!! hónaposan, elõtte egy kézzel kapaszkodott ülve és a másikkal játszott. 10 hónaposan állt meg egyedül.
Mintha én tettem volna fel a kérdést :) Az én fiam is 7hónaposan állt fel most 8, 5hónapos áll egy kézzel kapaszkodva stabilan az elmúlt 2hétben próbálkozik az önálló allassal de persze másodpercek alatt eldõl összeesik Én is nagyon kíváncsi vagyok mikor áll meg önállóan
A kérdező hozzászólása: Kislányunk a héten ült fel elõször egyedül. Eddig nem is próbálkozott, mert szinte egész nap csak állt. :) Aztán egyszer csak 4kézláb helyzetbõl hátra tolatott a kis popóval és szép egyenesen felült. Vettem neki egy Fisher price tanuló asztalkát, imádja. Egész nap ott áll, és zenél. Azóta próbálkozik az egy kezes kapaszkodással, ami már nagyon szépen megy neki. Szerencsére kevesebbet is esik mostmár. Korábban iszonyat sokat koppant szegénykém feje. Köszönöm a válaszokat, akkor én is nézek valami tologatós játékot. Mondjuk Õ a gurulós ruhaszárítónál szokott álldogálni, ami szépen gurul elõtt és Õ lépeget. :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ! Linkelném nekem egy olyan bébitaxit kérlek, ami nektek volt? Köszönöm! :)
hihi. mintha én tettem volna fel... :) a kislányomat ma is figyeltem hogy már szinte mindenhol feláll és egy kézzel el is engedi amibe kapaszkodik de csak néz a nagy szemeivel aztán lehuppan és robog tovább (mászik ezerrel)
Elsõ vagyok. Ilyet találtam: http://www.brendon.hu/Products/Details/25207 A miénk jóval egyszerûbb és olcsóbb volt, a lényeg a kapaszkodó hátul, nálunk sokáig favorit volt. A fiam is imádta.

Biztos vagyok benne, hogy a férjem megszállott több gonosz szellem által? Mi a véleményetek? Csak a kereszténységen belül.

Tudom kapok egy-két gúnyos választ. De talán az is megérkezik, amire várok.

Legjobb válasz: Szia! A férjedet nem démon szállta meg. Pszichológiai értelemben valóban "démona" van, ez pedig egy betegségben teljesedik ki: a neve Bipoláris zavar. A "Kevert fázis" címszó alatt szereplõ tünetek szinte egy az egyben megfelelnek az általad leírtakkal. http://hu.wikipedia.org/wiki/Bipol%C3%A1ris_zavar

Szia! A férjedet nem démon szállta meg. Pszichológiai értelemben valóban "démona" van, ez pedig egy betegségben teljesedik ki: a neve Bipoláris zavar. A "Kevert fázis" címszó alatt szereplõ tünetek szinte egy az egyben megfelelnek az általad leírtakkal. http://hu.wikipedia.org/wiki/Bipol%C3%A1ris_zavar
Szerintem bipoláris depresszió lesz a hunyó.Ha nem kombinálódk más kórképpel, akkor nagy esélyjel minden gond nélkül kihúzható ebbõl az állapotból a megfelelõ szerek kombinálásával.Amik persze idõvel elhagyhatók (1-5 év).
A kérdező hozzászólása: A folyamatos, õszinte kommunikáció úgy látszik használ.
A kérdező hozzászólása: Ismerem a pszichiátriai kórképeket szakmámból adódóan. Csak nekem ezek kevesek. Egyébként sem megy el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Mind a két módszerbe hiszek és próbálom alkalmazni (pszichoterápia, beszélgetés, ima).De valami oknál fogva csak addig megy el, amíg enyhülnek a tünetek és megáll. tényleg nem megy el sem pszichiáterhez, sem imaközösségbe. Ami engem kiborít, hogy amikor rájön az "ideg", egy hihetetlen eltorzult személyiség jön ki belõle, tényleg mint a filmekben(torz fej, hang, szidalom). Utána õ is mondja, hogy ez nem õ. Idegileg viszont ez engem tesz padlóra, mert van amikor naponta többször is elõjön belõle, utána megnyugszik és egy teljesen szerethetõ más személyiség lesz. Ami a problémája a múltja, a személyisége, negatív benyomások, ambivalencia. Olyan ember, aki nagyon várja hogy elfogadják, de a legkisebb rossz érzésre, a legnagyobb mocsokkal reagál.Amit sok embertõl utána vissza is kap.S ráadásul gyermeket várok tõle, most vagyok 33 hetes.".2 házasság. Szeretõnek nagyon jó volt, mert nagyon lobbanékony természetû, én meg nyugis vagyok és így kiegészítettük egymást. De a házasság így maga a pokol, mert mentálisan beteg és valamiért nem szabadulunk egymástól, erõs a kapocs.
férjed helyében én is megõrülnék melleted
A kérdező hozzászólása: Bocsi, a helyesírásért. Kicsit siettem. Gyorsabb a gondolat, mint az írás.
A kérdező hozzászólása: Most már megígérte elmegy az ideggyógyászatra. Ez az alap. A beszélgetések ill. saját magával a dolgok tisztázása kettõnkre marad. Egy magán pszichológus 7000, - Ft-ot is elkér alkalmanként! És ráadásul nem lehet tudni alkalmas-e a pszichiáter. Nekem vannak pszichológus kollegáim, nagyon ellenszenvesek ahogy a klienseikhez állnak és emberileg is idõnként. (Én nem vagyok pszichológus, hanem más szociális szakember)Kezdek arra is rájönni, mi az, amit a férjem nem szívesen vállal fel a kapcsolatunkban és ez akár ilyen hisztérikus formában is elõjöhet. Mindezek mellett hiszek démonokban és angyalokban is. De végül is mindegy honnan sikerül a hiba kijavítása, kívülrõl vagy belülrõl.
Ha a pszichiáterhez nem megy el, akkor a démonûzõhöz sem fog.
hívjátok segítségûl Isten nevét, és elmenekül tölletek, írja a biblia. Isten neve pedig Jehova zsoltárok 83:18-19 egy próbát megér. ha lehet, a férjed imádkozzon hangosan, de te is megteheted, ha õ nem tudna.
ja, most olvasom, mindketten hisztek a démonokban.akkor viszont azon lenne érdemes elgondolkozni, miért van az, hogy csak azokat szállják meg "démonok"akik hisznek bennük, és foglalkoznak ezzel a témával...szerinted mire mondta Jézus, hogy "legyen nektek a hitetek szerint"?
a férjednek pszihés problémái vannak.aki így viselkedik, az nem megszállott, hanem tele van félelemmel, amivel nem tud szembenézni.meg kellene próbálnod beszélgetni vele.lehet, hogy stresszes a munkahelye, valami miatt fél, és nem tudja ezt kezelni.ha veled szemben is agresszíven viselkedik érdemes lenne feltenned magadban a kérdést, hogy van-e rá valami oka, vagy csak egyszerûen másokon tölti le a saját dühét, szerencsétlenségét.a psziho gyógyszereket én sem javaslom, mert nagyon károsan lehetnek.beszélgetés egy pszihiáterrel viszont hatásos lehet.sajnálom, ha nem erre a válaszra vártál, de nem hiszek ebben a "csakúgy megszállósdiba"pedig hiszek Istenben.
A kérdező hozzászólása: A férjem is hisz a démonokban és Istenben is.. Egyébként meg õrül értem, nem mellettem.Hogy én is humoromnál legyek.
Ne adj neki ilyen linket, úgysem hiszi el. Az igazság az, hogy a te férjedet valami ilyesmi szállhatta meg. Bár nem vagyok démonológus meg szellemológus, de az iskolában megszereztem a szellem- és démonírtó technikusi képesítést. http://www.thecartoonpictures.com/r-casper-152-casper-780.htm Nem biztos, hogy pont így néz ki, de valami hasonlót képzelj el!
Ez valami depresszióféle.
Szerintem te vagy megszállott.
A kérdező hozzászólása: Azért elkezdtem egy másik taktikát. Ugyanis vannak erkölcsileg alacsony szinten álló emberek (lehet férjem is az). Ilyenkor az illetõ a benne felhalmozodó mocskot a gyengébbik, jószívû félen vezeti le. ugyhogy a taktika: mocskolódásra mocskolódás a válasz. Szidalmazásra szidalmazás stb. Igy nem lesz meg az a pszichológiai jutalma, hogy "kielégül", hanem kap õ is a pofájára. Szerintem elöbb-utobb igy abbahagyja vagy lelép az illetõ. Érzem az a taktika jó.a többi mellett

Mikor valaki itt akar üzengetni, meg találkozásokat összehozni, annak általában mi a vége?

A többség tényleg megtalálja amit keres vagy inkább a 16 L aki fiúval levelezne igazából vén pasi?

Legjobb válasz: A 16/L-ek valójában 16/F-ek többnyire.

A 16/L-ek valójában 16/F-ek többnyire.
Megmondom mi lesz. Minden olyan ahogy elmondja. DE egy kicsit ferdíti az igazságot a maga javára. Ès a találkozókból semmi nem lesz.
Azért ne általánosítsunk :) Én innen már ismertem meg 2 hihetetlenül normális és okos lányt akikkel már évek/hónapok óta tartom a kapcsolatot. Illetve az egyik barátnõm is itt ismertem meg, de õ megkergült a való életben :P Szóval nem annyira lehetetlen de azért nem is törvényszerû. 24/F
Én (38F) itt talaltam 1 jó baratot(lányt), akivel pár személyes találkozó után összejöttünk.Ha valaki komolyan akar itt ismerkedni, ne kamuzzon, kiderül.
kiderül hogy 19 helyett 12 éves macska
az, hogy messze lakik Kaposvártól.
Orbitalis sex
Én innen ismerem a párom, másfél hónapnyi levelezés után jöttünk össze, még szeptemberben. Minden két emberen múlik :)

Egy már se veled, se nélküled kapcsolatnak általában mi a vége, ha a probléma hûtlenség volt?

Megcsalás után mindent ment tovább úgy mint régen, majd viták, külön költözés, szakítás, és azóta újra beszélés .... Vele sem jó, de nélküle sem.

Legjobb válasz: Az ilyet sosem értettem. Ha vele SEM jó, akkor minek vagy vele? Szakítsd, tedd túl magad és keress olyat, akivel az...

Az ilyet sosem értettem. Ha vele SEM jó, akkor minek vagy vele? Szakítsd, tedd túl magad és keress olyat, akivel az...
Az érzelem számit, hogy szeretitek-e még egymást, de az is, hogy ki volt a megcsaló?Ha te csaltad meg, akkor mit akarsz még tõle, ha forditva, akkor gondolkodj el, hogy miért tette?
Osszegezd a dolgot.Mi az ami mellette szol mi az ami ellene , mindenkinek jar egy masodik esely :) En jol tudom.Addig hozd helyre amig lehet.Engem elhagyott a baratom es egy honap mulva meg kibekultem vele mert imadtam es mai napig is imadom , de aztan kis idore ra megbosszultam ugy ereztem eleinte h meg bocsajtok aztan meg ahogy telt az ido nem birtam elviselni persze eleg nagy hattere volt az egesznek mindennek oka volt de velemenyem szerint akkor sem rajtam kellett volna csattanjon az ostor.A vege az lett hogy jol megmbantottuk egymast , minden modon ahogy lehet es aztan kb 1 evig voltunk kulon en kozbe voltam massal , de rgy varatlan okbol kifolyolag egyszeruen azt ereztem hogy nem az akkori baratomat szeretem hanem azt akivel eloszor jartam, kibekultunk de meg midig nem 100%os a kapcsolatunk.Keves a bizalom , sok a ketelkedes.Ettol fuggetlenul ma mar tudom hogy nem tudnam ujra megtenni ha vitazunk is inkabb halgatok.Nem lehet tudni mi a vege inkabb probalj leulni vele es megbeszelni , akarja e meg , szeret e meg o mit erez ilyesmi...Remelem valamit segitettem :)
Hosszu távon szerintem nem jo, ha most még nem férjet keresel vagy reménykedsz, adj még egy esélyt de a ugyanugy jár azzal is hogy esetleg egy ujabb ilyen fájdalom kockázatát is vállalod. Átéltem, nem változik az ember csak ha saját maga akarja és nagyon elhatározza magát, és kevés az ilyen de megtörténhet, viszont abban a hitben valakivel lenni hogy nem jo, nem jo, de jo lesz, az nem vezet jora tapasztalatom szerint, csak ahhoz h megint megbant és megint ugyanugy fáj, mikor annyi idõ alatt akár ki is lehetett volna heverni

Általában mi a program, ha a párod a családodnál van, vagy te az övéknél? Miket csináltok együtt?

elsősorban azoktól kérdezem, akik nem minden nap a párjuknál vannak, hanem akik ritkán, pl havonta egyszer ellátogatnak. Olyankor együtt csinál valamit a család? Azért kérdezem, mert én pl a távolság miatt nagyon ritkán tudom meglátogatni a szüleit, és amikor ott vagyunk pár napig, akkor eleinte még együtt társasozunk, vacsorázunk, aztán meg csak a tévé előtt ülnek, nem mondom h velem kéne foglalkozniuk, félre ne értsétek, csak nekem kicsit nehéz alkalmazkodni, mert mondom a barátomnak, h akkor menjünk el sétálni, vagy fel a szobájába, és mondja, h maradjunk itt a családjával, de én meg nem érzem családi programnak h ülünk és apuka kapcsolgat a csatornák között... Mi a véleményetek erről? Én megértem h ne akarnak 3 napig körülugrálni minket, nekik is most van szabadságuk, meg nem is kell körülugrálni. 21L

Legjobb válasz: Mi is kb havonta jövünk a férjem szüleihez és fordítva is. Beszélgetni szoktunk mi volt az elmúlt egy hónapban, vagy együtt filmet nézni, közös ebéd, vacsi. Mi is elszoktunk menni sétálni. Most is itt vagyunk, mi párom szobájában netezünk, õk meg filmet néznek, majd koccintunk az újévre mert mi tegnap nem voltunk itthon. 20/L

Mi is kb havonta jövünk a férjem szüleihez és fordítva is. Beszélgetni szoktunk mi volt az elmúlt egy hónapban, vagy együtt filmet nézni, közös ebéd, vacsi. Mi is elszoktunk menni sétálni. Most is itt vagyunk, mi párom szobájában netezünk, õk meg filmet néznek, majd koccintunk az újévre mert mi tegnap nem voltunk itthon. 20/L
Elsõ pár alkalommal körbeugrltak, azóta semmi különös, idõ egy részében beszélgetünk, segitek kaját elkésziteni, idõ többi részében kettesben hagynak minket
Mi elég sûrûn megyünk és ott is alszunk, ezért viszek laptopot és netezek, ezzel lekötöm magam, amíg õk nézik a tévében a sportot, meg a focit, mert az engem nem érdekel és különben megõrülnék. Csak ezért vettem laptopot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!