Találatok a következő kifejezésre: Általában miért vannak a (201 db)

A torrent HDTV-s . Mkv fileokhoz külön mappákban vannak a hangok, de az mkv. is tartalmazza általában. Miért van akkor külön is a hang?

Egy kicsit (nagyon) láma vagyok ebben a témában még, bocs el?re is. A torrentoldalakon a HDTV-s torrentek általában az mkv filet tartalmazzák és külön mappában találhatók a hangok pl. hundub, engdub. Miért vannak a hangok külön is, ha maga az mkv file is tartalmazza?

Legjobb válasz: Azért vannak külön--már aki így teszi fel--,hogy egy jobb minõségû nem magyar .mkv filmbõl szinkronosat lehessen csinálni.A filmek általában angolul jelennek meg elõször és ilyenkor nem kell újra leszedni,hanem csak a magyar hangot szeded le és azt muxolod össze az angol verzióval és kész is van a szinkronos film.

Azért vannak külön--már aki így teszi fel--, hogy egy jobb minõségû nem magyar .mkv filmbõl szinkronosat lehessen csinálni.A filmek általában angolul jelennek meg elõször és ilyenkor nem kell újra leszedni, hanem csak a magyar hangot szeded le és azt muxolod össze az angol verzióval és kész is van a szinkronos film.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Így már tiszta. :D

Miért a csaj szokott szakítani általában? Miért van az hogy nincs második esélyünk nekünk pasiknak?

Legjobb válasz: Mert felmelegítve csak a káposzta jó.. Ha egyszer szakít az ember, annak oka van...( teljesen mindegy, hogy. Anõ vagy. A férfi)

Mert felmelegítve csak a káposzta jó.. Ha egyszer szakít az ember, annak oka van...( teljesen mindegy, hogy. Anõ vagy. A férfi)
válást tényleg többet kezdeményeznek a nõk. õket hajtják le jobban, ezért õk unják meg elõször. a férfiaknak maradni kényelmesebb.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a nõkben egyszer csak megszakad valami és vége a pasi meg szeretne kihozni mindent a kapcsolatból és még akkor is nyúzza amikor már semmi bõr nincs rajta. Lehet valami biológiai okai vannak, a nõk a tökéletes pasit keresik aki a legjobb babát tudja csinálni a férfiak meg szeretnének minél több utódot és nem akarják elengedni a bisztos puncit, vagy nem tudom, nem vagyok biológus.
#8 De volt problémánk, hogy már nem volt olyan jó a kapcsolatunk, mivel gyakorlatilag gyerekként jöttünk össze és 4 év elég hosszú idõ, ezalatt kissé kihûlt a dolog. És talán még túl fiatalok voltunk egy komolyabb kapcsolathoz, ezért mentünk szét. De aztán a szünet alatt megkomolyodtunk és egymásra találtunk újból, és a kapcsolathoz is sokkal komolyabban állunk hozzá. Ezt azért írtam, mert a kérdezõnek is lehet esélye, hogy meggondolja magát a csaj, bár attól is függ, milyen személyiség. Mi a barátommal elég hasonlóak vagyunk, nem élünk csapodár és bulizós életet, ezért is szerencse, hogy egymásra találtunk, mivel jól megértjük egymást, és elég kevés ilyen embert ismerünk rajtunk kívül. Viszont ha a kérdezõ "csaja" egy héttel a szakítás után már más pasin lóg akkor nem sok esélye van az újrakezdésnek.
Persze nem a 14-15 éves "gyerekek" kapcsolatára gondolok ;-)
4. Ezek szerint alapvetõen nem volt problémátok, csak nem tettettek a kapcsolatért. Tehát nem volt ok( marmint olyan dolog ami zavart a másikban, vagy amiben nem ertettetek egyet) a szakításra, hagytatok, hogy vége legyen.. Ez azért egy másik eset.. A kérdezõ esete az az, amikor az egyikük szeretné folytatni, tehát ilyen esetben nem tud ellaposodni, mert legalább az egyik fél tesz róla, hogy ne jussanak odáig.. Nem tudom érthetõen magyaráztam-e el, mire gonolok 1.
Mert a férfiak hajlamosak belekényelmesedni abba, hogy ott a nõ, ott a biztos pina, akiért nem kell tenni semmit, és inkább könyörögnek egy második lehetõségért, de a jól bejáratott nõt nem akarják elengedni. Egész egyszerûen lusták. Amelyik férfi szeret, az nem is ad okot arra, hogy ki akarják vágni.
4-es vagyok Ellaposodott a kapcsolat, és már egyikünk sem tudott 100%-ot beleadni ezért jobbnak láttuk külön. De aztán a külön töltött idõ alatt rájöttünk, hogy mit veszítettünk, próbálkoztunk másokkal de egyikünknek sem sikerült, mert tudat alatt mindenkiben a másikat kerestük. Szóval azt kell, hogy mondjam utólag nagyon is jót tett a kapcsolatunknak a külön töltött idõ, mert ha nem lett volna most nem lenne ilyen jó a kapcsolatunk. Megtanultuk értékelni, amink van.
Mi volt az ok, ami miatt szakítottatok? 1.
1. válaszoló: mi négy évig voltunk együtt a barátommal, aztán szakítottunk, külön voltunk pár hónapot, ezalatt mindketten rájöttünk, hogy szeretjük a másikat, és újból összejöttünk és egyáltalán nem bántuk meg, mert ezalatt az idõ alatt felnõttünk, és a külön töltött idõ pedig megtanított arra, hogy értékeljük egymást, amit elõtte tapasztalatlanságunk miatt nem tudtunk annyira megtenni. Azóta is együtt vagyunk, és sokkal jobb a kapcsolatunk, mint elõtte, és most már hosszú távra tervezünk. :)
Elsõ válaszolóval teljesen egyetértek. Ha egyszer két ember szakított, annak meg voltak az okai. Semmi értelme(szerintem) újra ugyanazt eljátszani. Az meg, h általában a nõ szakít...hát nem tudom, szerintem ez nem ennyire fekete-fehér. Én eddig 2x szakítottam és velem is szakítottak már kétszer. De mikor én szakítottam, annak nagyon is megvoltak az okai. és nagyon sok idõmbe telt, h átgondoljam a dolgokat és erre jussak, nem csak úgy szórakozásbol..hopp akkor most szakítok.
Én nem hegyezném ezt ennyire ki egyik oldalra sem, a második esély meg az esetek döntõ többségében nem mûködne.
Igazándiból én azért nem cáfoltam, hogy a nõk szakitanak.. Végiggondoltam.. Minden esetben én szakítottam, amikor megcsaltak akkor is.. Volt olyan, hogy a fiû szerette volna folytatni, én nem akartam... Azért nem, mert akkor mondtam azt, hogy legyen vége, amikor azt aartam hogy vége legyen, amikor már NEM AKARTAM megmenteni a kapcsolatot... Amikor valaki valamit már nem is akar, akkor tök felesleges erõltetni, el kell fogadni. Addig kellett volna észvenni, hogy baj van, , az esélyeket megadjuk egyébként csak ész kell venni, mikor már az esélyeidet játszod ;-) 4-esre visszatérve Megint más dolog, amikor fiatalság bolodndság van, a14 éves gyerekek kapcsolatát nem tartom kapcsolatnak.. Én a felnõtt kapcsolatokra gondolok, és annak tekintetében is válaszolok, válaszoltam

Az anyósok általában miért féltékenyes a menyükre miért fúrják? Aztán csodálkoznak ha afiuk ráordít még ők vannak megsértődve

Legjobb válasz: Rám nem féltékeny az anyósom, meg ez máshol sem jellemzõ a környezetemben.

Rám nem féltékeny az anyósom, meg ez máshol sem jellemzõ a környezetemben.
Erre a kérdésre milyen választ vársz? Ez egy nagyon általánosított maszlag. Ha konkrét kérdést írsz ki pl: Miért mondta ezt az anyóson szerintetek? Miért így viselkedik az anyósom szerintetek?...stb...Akkor esetleg a saját véleményünket le tudjuk írni, de a szidjuk együtt az anyósokat klubba nem tudunk belépni egy ilyen általános semmitmondó kérdés után! Tehát: értelmes választ nem tudunk neked adni.
hallod kérdezõ, a stilusodból itélve, lehet igaza van az anyósodnak!
Oh én is megkaptam h vén kurvic vagyok. Igaz, hogy 20hoz közelebb vagyok mint a 30hoz
Micsoda férfi, aki lek-za a nõket!
Hát hozzátok ne költözzön egyik meny sem!
Nem tudom, én még sosem tapasztaltam ilyet. Azért kíváncsi lennék, mi történt.
Fõleg akkor kuss az anyósnak, ha a meny ott lakik és baszik valamit is csinálni!
A menyek miért vannak meggyõzõdve arról, hogy õk mindent jobban tudnak, mint az anyós, akinek kuss legyen a neve, meg a fiát is felejtse el.
A kérdező hozzászólása: Állandóán furja a nejem aztan csodalkozik ha ráordítok.mindig is fúrta meg az exem nezén szólitja mintha véletlen lenne de direkt
Ha féltékenyek, mondom HA! féltékenyek, az valószínûleg azért van, mert az õ kisfiuk már nemcsak az õ kisfiuk, hanem férj és családfõ. Nem tudják elfogadni, hogy ezentúl egy másik nõ is fontos szerepet kap a fiuk életében, méghozzá olyan fontosat, hogy társnak választja egy életre. Az ilyen anyósok azt szeretnék, ha a menyük a fiuk életében mindenben csak másodrendû, ha nem sokadrendû lenne. Meg olyan is van, hogy együtt kényszerülnek lakni és ez okozza a problémát. Nem minden esetben jó ötlet az együtt lakás a szülõkkel. Természetesen nem akarok általánosítani, szerencsére nem minden anyós ilyen és sokszor olyan is van, hogy a konfliktust nem az anyós, hanem a meny generálja, de ez már nem tartozik a kérdésed témájához.
Na így már érthetõbb. Biztos nem kedveli. Te szereted, neki ezt nehezebb, jobban látja esetleg a hibáit is, hisz õ nem szerelmes. Lehet az exed imádta, és ezért. Mert emberbõl van. Nem mondom, hogy helyes, amit csinál. Ha nagyon durva, akkor meg kell mondani, hogy addig nem mentek és nem beszéltek vele, amíg abba nem hagyja ezt.
A stílusod, helyesírásod alapján rájött, hogy túl jó hozzád, és jobb életet, intelligensebb férjet szeretne neki. Na, küldjed, hogy vén [email protected] vagyok.... :)
Az 1 és 2 válaszoló pedig az érem másik oldalát mutatják be, attól függetlenül, h fiatalok, vagy "anyóskorúak". Nyilván vannak ellentétek, de a kérdés és ezek a válaszok is elég sarkosak. Intelligencia kell mindkét oldalon.
Általában az eltérõ értékrend okoz ellentéteket.
2 fiam és 1 lányom van, 10 és fél évig együtt laktunk a férjem nagymamájával 1 szobában a 3 gyerekkel és a férjemmel, a másik szobában a nagymama, a többi helyiség közös használatú, tetõtérben sógornõm, szomszéd házban egybenyitott telekkel nagynéni és unokatesó, és apósom is napi szinten meglátogatott bennünket. Sok türelem, alkalmazkodás kell, az is, hogy be tudja fogni a száját az ember, ha kell, mert csak nem szólok vissza egy 80 éves embernek. Ja, és ami nálunk jól mûködött, a férjem sosem mondta, hogy a családjának lenne igaza, ha nem értettünk egyet valamiben a többiekkel, hanem maghallgatott, és próbált megérteni. Anyósomról sajnos nem tudok írni, bár ismertem, de a házasságkötésünk elõtt 2 évvel maghalt, és sosem szólt bele, hogy mit csinálunk. A férjemet anyukám nagyon szereti, sokszor jobban, mint engem, de ennek nagyon örülök :-)
A pszichológiai háttere az, h az anya és fia között olyan "szerelem", olyan különleges kapcsolat van, mivel fogantatástól fogva együtt vannak, ahol minden más NÕ ellenség az anya szemében. Természetesen, minden anyának meg kell élnie és érnie az elválást, a leválást, hiszen a gyerekek felnõnek, ez az élet rendje. A mai társadalom nagyon nagy problémája, bocsánat nem biztos, h ez az eset is az, h az anyuka azért képtelen elengedni a "picifiát", mert akkor teljesen egyedül marad. Az ilyen elengedni képtelen anyák nevelik a gyereket úgy, h magukat nélkülözhetetlenné, váljanak és az új NÕ ne férjen be családba. Ha a gyerek kirepül és nincs rá szüksége, akkor marad férj, ha van, és a problémák, amikkel eddig azért nem kellett foglalkozni mert a gyerek volt az elsõ.

Miért vannak a kigyúrt pasiknak általában csúnya és kövér barátnőjük?

Semmi bajom a csúnyákkal, csak azt hittem, azért gyúrják ki magukat, hogy szép csajokat szedjenek fel.:D

Legjobb válasz: Mert a szépek el vannak szállva maguktól.

Mert a szépek el vannak szállva maguktól.
Tévedsz! Csak az van vékony és szép lánnyal, aki nem bírná el a testesebbeket... A pasik azért gyúrnak, hogy elbírják a csúnya, kövér nõket.
Biztos lehetsz benne hogy volt már jó néhány cicababával és van összehasonlítási alapja. És azzal van, amelyikkel jobban érzi magát. Ennyi. Amúgy meg pont a csúnya kövér csajoknak vannak olyan kib.szott nagy igényei, hogy k.rva igényes külsõ, kigyúrt test ésatöbbi!!! Pont azoknak akik amúgy g.cire elhanyagolják magukat!!!
Hát mivel eleve sportol a srác így biztos van célja ezálltal komolyabb ember és tudja jól hogy a csinos, lányoktól sokat nem várhat..sajnos ez így van ma már. (Tisztelet a kivételnek!!!!) 19/f
Mert nekünk férfiaknak nemcsak a külsõ számít, a nõkkel ellentétben.
Azért mert a csúnya lányok úgyse csalják meg õket :D
szép és jo, hogy nem csak a kinézet szàmit, de könyörgöm nektek, hatàrok nélkül? igazad van kérdezö, ez tönyleg igy van! Ezek a beteg emberek inkàbb a kövér bàlnàkat viszik sajnos! egy szép nönek manapsàg kihivàs megtartani a pàrjàt, megvédeni a hàlyas pusztulatoktol mint a szandi és kata, linda:D
Tetszik ez a válasz!
A vékony, szép lányok az atléta alkatú mérnök fiúkkal állnak szóba.
érdekes!ezt én se tudom.talán mert a bálna testét csak a kigyúrt bírja el? meg a bálna mellett szana szét csalhat?a bálna meg jó lesz konyhatündérnek, meg bejárónõnek! s a bálna ennek is örül hogy egyátalán esténként a kigyúrt pasi mellette hajtja le a fejét? de ha nem az se baj:D mindezek ellenére a bálna az utcán meg tudja mutatni a kirakatbabáját! már ha a kigyúrt ki viszi az utcára:D talán ezekért:D:D

Mi az oka annak, hogy a HR-osztályon kizárólag fiatal, csinos nõk dolgoznak? És miért vannak a bérelszámoláson pedig általában idõsebb hölgyek?

Legjobb válasz: Már látom :) Szóval igazad volt. Ez azért van, mert nem szeretnek pályakezdõt felvenni! A bérszámfejtésre bekerülni kihalásos alapon lehet!

Már látom :) Szóval igazad volt. Ez azért van, mert nem szeretnek pályakezdõt felvenni! A bérszámfejtésre bekerülni kihalásos alapon lehet!
Szerintem Te kérdezõ valamit nagyon benéztél. A bérszámfejtõk legtöbbször idõs hölgyek.
Az adóhatóságban a csip-csup ügyeknél a kihallgatásokon is fiatal csinos nõk vannak, mert tapasztalatlanok és a nagykutyák nem akarják az apró, jelentéktelen munkát végezni. Egy fiatal nem tudja úgy reprezentálni a cég érdekét a bértárgyaláson, mint egy tapasztaltabb kolléga.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló: a bérelszámolásnak semmi köze a bértárgyaláshoz!
A kérdező hozzászólása: 3-as szerintem te néztél be valamit, olvasd el mégegyszer a kérdésemet, pont azt írtam, hogy a bérszámfejtõk pedig idõs hölgyek:)

Miért van itt annyi felelőtlen tinédzser által feltett kérdés? Tényleg ennyire meggondolatlanok lennének manapság a fiatalok?

20 éves lány vagyok és el se tudnék képzelni olyan ostobaságokat, mint amiket itt olvasok! Annyira ritka a normális kérdés... Szinte mindegyik azt kérdezi, hogy nem védekezett és most mit tegyen, hogy ne legyen terhes, a másiknak az a problémája, hogy 1 nap ismeretség utána nem tudta megdönteni a csajt... Már kezdem azt hinni, hogy én nem vagyok "normális", hogy nekem nincsenek ilyen problémáim! :D De viccet félretéve, nem értem, hogy miért akarnak saját maguknak rosszat azzal, hogy folyton deviáns módon viselkednek, tesznek minden társadalmi és erkölcsi normára! :S

Legjobb válasz: Mért van itt ennyi olyan kérdés, hogy "Miért van itt ennyi felelõtlen tinédzser által feltett kérdés?"? Én már ezeket is unom. Persze, mi okosak vagyunk, õk meg nem. Válaszolni kell nekik és kész. Vagy ha nincs kedve az embernek válaszolni, nézi a többit. Nem kell folyton ezen lovagolni, hogy a tinik milyen hülyék és mi, felnõttek, milyen okosak vagyunk...

Mért van itt ennyi olyan kérdés, hogy "Miért van itt ennyi felelõtlen tinédzser által feltett kérdés?"? Én már ezeket is unom. Persze, mi okosak vagyunk, õk meg nem. Válaszolni kell nekik és kész. Vagy ha nincs kedve az embernek válaszolni, nézi a többit. Nem kell folyton ezen lovagolni, hogy a tinik milyen hülyék és mi, felnõttek, milyen okosak vagyunk...
Kis mértékben igazad van de a fontosabb dolgokat inkább kérdezzék meg nehogy valami hülyeséget csináljanak felelõséggel tartozunk a mai fiatalságért .
hát inkább itt égesse le magát névtelenül mint a védõnõ vagy egyébb személyek elõtt...
Nemtudom, de szerintem felesleges az itt feltett kérdések alapján megítélni a korosztályt. Én 14 éves vagyok, és az ismerõsi körömben ezeken a kérdéseken nevetnének, de inkább sajnálkoznának... Szóval. Nemhiszem, hogy ez régebben másképp lett volna, csak akkor nem volt kitõl/hol megkérdezniük ezeket a ciki kérdéseket. Itt meg ugye névtelenül lehet, semmi kockázat nincs.
Nézd, ez szerintem egyénfüggõ. 16éves lány vagyok és szûz. A kérdések 90%át én is baromságnak tartom, szerintem is felkészületlenek és felelõtlenek a kortársaim, csak arra kérlek, hogy ne általánosíts, mert hidd el, vanak köztünk érettek is. :)
ez hülyeség.... te is fiatal vagy még nehogy azt mondt már, hogy mikor te voltál 16 éves nem voltak ilyenek a környezetedbe. Nehogy azt higyétek, hogy ez a mostani probléma a fiataloknál. 10 ével ezzelõtti generációnál is ugyanez volt csak akkor még inkább tabu téma volt nem nyomta folyamatosan ezt a tv. Nem kötötte rá senki a másik orrára és nem voltak ilyen internetes fórumok ahol bárki név nélkül tanácsot kérhet a problémájára. Nekem elég modern nagymamám van vele sokkal több mindent megtudok beszélni mint anyummal és õ is mesélt érdekes történeteket.... mikor a barátnõjét úgy agyon [email protected]ák, hogy nem bírt a saját lábán haza menni stb.
Engem is idegesítenek a kérdések, fõleg mivel ez a topic elvileg 18 éven felülieknek szól. Az is dühítõ, hogy ahhoz elég nagyok, hogy a rohadt msn-en lógjanak, kisajtolják a szülõkbõl a 20ezres cipõket, a cigi, meg a pia árát, és alap dolgokat nem tudnak, mert azt már ciki megvitatni a kortársakkal. Felnõttnek érzik magukat, de mégis éretlenebbek
A kérdező hozzászólása: De most komolyan, jártak ezek iskolába? Mert biológia órán és egyéb "felhomályosítások" alkalmával minden szükséges információt megkapnak! A többi meg majd jön magától! :)

Az emberek általában, de legfőképp a nők miért vannak úgy betojva minden ízeltlábútól?

Mi olyan félelmetes mondjuk egy nagyobb szöcskében? Vagy, könyörgöm, egy pici pókban? Azt se tudja, hova meneküljön a szerencsétlen, a n?k meg 30 méterre elfutnak el?le meg sikítoznak. Miért? Ezerszer nagyobbak és er?sebbek vagyunk náluk, ha éppen harcra kerülne sor, de magát a félelmet sem értem. Mo.-n nem nagyon él olyan ízeltlábú, ami komoly veszélyt jelenthetne az emberre, és ami igen, az se támadja meg "csak úgy", ahogy a hollywood-i filmeken feln?tt ostoba városi ember képzeli. Védekezésb?l meg minden állat támad, de azért valljuk be, nem nagyon akad össze egy átlagember lódarazsakkal meg búvárpókokkal. Honnan ez a nevetséges, eltúlzott félelem?

Legjobb válasz: Huhhh, az ilyen kérdésre mindig ugrom. Felnõtt, értelmes nõ vagyok. A kívülálló számára egy átlagos ember, van munkám, van párkapcsolatom, csinosan öltözöm, beszélek angolul. DE: rettegek a pókoktól, ha meglátok egyet, lemerevedem, remegni kezd a lábam, a kezem, hideg önt el, és már ahogy ezt írom, most is érzem a tüneteket megjelenni. A többi rovarral sem vagyok jó barátságban, úgy általában azt mondhatom, hogy aminek négynél több lába van, az kerüljön el. De visszatérve a válaszom elejére, hogy miért ugrom az ilyen kérdésekre? Mert gonosz, aljas módon a logikával közelítenek. "Mi olyan félelmetes benne?" "Õ jobban fél, mint te!" (ez egyébként a kedvencem, nem, basszus, én félek jobban tõle, õ láthatóan vígan vágtázik át az asztalomon.) "Hiszen csak egy pók." "Erõsebb vagy nála." "Nem veszélyes rád." "Nem bánt." "Nevetséges, eltúlzott." Ezek nem igazságos mondatok, az ESZEMMEL én is tudom, hogy erõsebb vagyok nála, de a testem másként reagál. Számtalanszor próbáltam már leküzdeni, sõt, az egész életem errõl szól, hogy megpróbálom leküzdeni, mivel nem sikíthatok állandóan, lépten-nyomon, például munkahelyen. De igenis, rettegek tõle, bepánikolok, és nem vagyok úrrá a testemen, ha meglátok egyet. Te, aki feltetted a kérdést, szerencsés vagy. Ilyen szempontból. Nem félsz tõlük, oké, felfogtuk. De még a gondolat halvány írmagját is elfelejtheted, hogy azzal, hogy logikus észérveket sorakoztatsz fel, az, aki eddig félt az ízeltlábúaktól, ezentúl nem fog félni. Logikus észérvekkel ugyanis tele a padlás. Itt elvesznek. + 1 infó: Egyszer egy kétéves kislánnyal (nem a sajátom) voltam egy játszóházban, ahol a gyerekek felfedeztek egy hatalmas pókot. Tényleg hatalmas volt, nem a fóbia mondatja velem. Szerintem a legnagyobb, amit életemben láttam. És ott, a kislánnyal nem veszítettem el a fejem, sõt, amikor egy apuka (mert egyetlenegy vállalkozott rá) egy befõttesüvegbe zárta a pókot, és a velem lévõ kislány meg akarta nézni, odamentünk, és megnéztük (kicsit túlzok, én nem igazán néztem oda), tehát valószínû, ha egyszer gyerekem lesz, adott helyzetben képes leszek kontrollálni a helyzetet.

Huhhh, az ilyen kérdésre mindig ugrom. Felnõtt, értelmes nõ vagyok. A kívülálló számára egy átlagos ember, van munkám, van párkapcsolatom, csinosan öltözöm, beszélek angolul. DE: rettegek a pókoktól, ha meglátok egyet, lemerevedem, remegni kezd a lábam, a kezem, hideg önt el, és már ahogy ezt írom, most is érzem a tüneteket megjelenni. A többi rovarral sem vagyok jó barátságban, úgy általában azt mondhatom, hogy aminek négynél több lába van, az kerüljön el. De visszatérve a válaszom elejére, hogy miért ugrom az ilyen kérdésekre? Mert gonosz, aljas módon a logikával közelítenek. "Mi olyan félelmetes benne?" "Õ jobban fél, mint te!" (ez egyébként a kedvencem, nem, basszus, én félek jobban tõle, õ láthatóan vígan vágtázik át az asztalomon.) "Hiszen csak egy pók." "Erõsebb vagy nála." "Nem veszélyes rád." "Nem bánt." "Nevetséges, eltúlzott." Ezek nem igazságos mondatok, az ESZEMMEL én is tudom, hogy erõsebb vagyok nála, de a testem másként reagál. Számtalanszor próbáltam már leküzdeni, sõt, az egész életem errõl szól, hogy megpróbálom leküzdeni, mivel nem sikíthatok állandóan, lépten-nyomon, például munkahelyen. De igenis, rettegek tõle, bepánikolok, és nem vagyok úrrá a testemen, ha meglátok egyet. Te, aki feltetted a kérdést, szerencsés vagy. Ilyen szempontból. Nem félsz tõlük, oké, felfogtuk. De még a gondolat halvány írmagját is elfelejtheted, hogy azzal, hogy logikus észérveket sorakoztatsz fel, az, aki eddig félt az ízeltlábúaktól, ezentúl nem fog félni. Logikus észérvekkel ugyanis tele a padlás. Itt elvesznek. + 1 infó: Egyszer egy kétéves kislánnyal (nem a sajátom) voltam egy játszóházban, ahol a gyerekek felfedeztek egy hatalmas pókot. Tényleg hatalmas volt, nem a fóbia mondatja velem. Szerintem a legnagyobb, amit életemben láttam. És ott, a kislánnyal nem veszítettem el a fejem, sõt, amikor egy apuka (mert egyetlenegy vállalkozott rá) egy befõttesüvegbe zárta a pókot, és a velem lévõ kislány meg akarta nézni, odamentünk, és megnéztük (kicsit túlzok, én nem igazán néztem oda), tehát valószínû, ha egyszer gyerekem lesz, adott helyzetben képes leszek kontrollálni a helyzetet.
http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B3bia - ezért. a fóbia egy betegség.
Valaki ettõl fél valaki attól. Én pl. a kisebb pókoktól nem félek de a kaszáspók na az ha meglátom menekülök, pedig tudom hogy ártalmatlan és van madárpókom is, de az szép.Én a többi ízeltlábútõl nem félek kivéve még a csótányt.
Elsõ válaszoló vagyok. Nem tudom hogy nálam ez miért alakulhatott ki, a pókotól való félelem(mikor óvodás voltam még kutattam is õket, nézegettem õket).A csótányoktól való félelem azért alakulhatott ki, mert más is fél a családból és mindig mondta ha lakótelepi lakásba mentem akkor vigyázzak velük nehogy belemásszon a táskámba stb . Valaki írta a kontrollálást is.Ez nálam is igaz, volt olyan eset, ahol kontrollálni kellet magam, mert ha elkezdek sikongatni hülyének néztek volna.
Én férfi vagyok, de mégis vannak olyan ízeltlábúak, amiktõl kiver a víz. A csótánytól irtózom, de a pókokkal vagy a méhekkel semmi problémám nincs. Iskolában cserebogár szezonban mindenki velük szórakozott, de én most sem merem megfogni. Nagy, hangosan repül, érzed, ahogy beleakad a bõröd egyenetlenségeibe a kampós lába, stb. Nem tudnám megmondani, hogy miért félek az egyiktõl és miért nem a másiktól. A póktól talán azért nem, mert neki nem olyan kampós a lába (nyilván az, de nem látszik annyira), ill. lenyûgöz, ahogy becsomagolja áldozatát. A méhtõl talán a sárga szín miatt nem.
A kérdező hozzászólása: "Én csak attól félek, ami hirtelen bukkan fel. Ha dolgozol nyugodtan, majd oldalra pillantasz a jegyzeteidre, erre odateleportált egy tízcentis imádkozó sáska, akkor szerintem te is sikítanál." Fogadjunk?:D Az imádkozó sáska pont az egyik kedvencem.
a pókokat utálom mert összevissza másznak, és önkéntelenül is az ugrik be, hogy mi lenne ha rámmászna, vagy fülembe, ilyesmi .. brrr, de egyébként azért annyira nem utálom õket, ha megtehetem, nem ütöm le õket, hanem kirakom, vagy ha félreesõ helyen van a hálója, nem szedem le. szúnyogokat nagyon utálom, mert szúrnak, vérszívó paraziták. A darazsakat utálom, mert aggresszívek, szúrnak, ha eszek egy gyümölcsöt nyáron, rögtön ott van legalább 5 db, és a mocskok még csak bele se halnak a szúrásba, mint a méhek. Na a méheket pl. nem utálom. Szorgalmas, aranyos, dolgos állatok, gyûjtik a mézet, feláldozzák magukat a méhcsaládért, ha kell. Mi van még..szöcskét nem utálom, tücskök túl hangosak, de nincs fóbiám miattuk. Fülbemászó meg hasonlók undorítóak. Hangyákat nem szeretem.
Én csak attól félek, ami hirtelen bukkan fel. Ha dolgozol nyugodtan, majd oldalra pillantasz a jegyzeteidre, erre odateleportált egy tízcentis imádkozó sáska, akkor szerintem te is sikítanál. Ha a szomszéd lenne ott, akkor is. Minden más esteben én a csípéstõl félek, nem az állattól. Pók, darázs, méh - nem bírom a fájdalmat, nem is szeretném. Tartom a távolságot. (Azok persze nem. Ilyenkor azn ember rettegve hátrál.)
Mert a nõk arra vannak tervezve hogy megvédjék az utódaikat minden veszélytõl. Amíg nem volt gyerekem, simán eltûrtem mindenféle pókot a lakásban, a legyeket is inkább kihajtottam mint lecsaptam volna õket, még a méhecskékkel is elvoltam (na, jó, azért közel nem mentem hozzájuk). Most viszont, hogy pici babám van, minden ilyesmit gondolkodás nélkül, azonnal likvidálok. Úgyhogy bocsi, de ez ösztönös. Kinél erõsebb, kinél gyengébb. Itt persze nem a kóros fóbiáról beszélek, hanem az egészséges ízeltlábúnemszeretésrõl.
ez valahogy kialakul. ha pl. az anya fél a pókoktól, akkor a gyereke is félni fog tõle. mert ezt mutatja (hiába 'kontrollálja', ahogy az egyik válaszoló megírta). kiskoromban nem féltem az ízeltlábúaktól (azért nem írom másképp, nehogy belém köss mert mondjuk bogarat, vagy rovart írok:D -.-), egészen addig, amíg bele nem térdeltem egy b*zi darázsba. azóta irtózom a darazsaktól is, elönt a víz és az infarktus közelében járok, ha meglátok egyet. a pókoktól úgyszintén félek, mert a nagynénémtõl "eltanultam" ezt a szokást. a katicáktól, szöcskéktõl, hangyáktól nem. a méhecskék közelébe sem szeretnék menni, pedig azokat szépnek látom, nem mint azokat az undorító darazsakat. meg már a legyektõl is undorodom, amióta szétnyomtam egyeet az ablakon és kijött a ... ennyi.
Nem tudom, van-e értelme ennél a kérdésnél vitatkozni (vagy válaszoljak inkább privátban), de így döntöttem. Próbálok pontról pontra haladni. "A logikában semmi gonosz meg aljas nincs önmagában". Így van, a logikában semmi gonosz nincs. Azokban a kérdésekben/kijelentésekben van, melyek a logikával közelítenek ("dehát csak egy pók"). Ez egy gonosz kijelentés. Én is tudom, hogy CSAK egy pók. Itt az észérv nem érv. Sajnos nem tudom, mi a te fóbiád, nem tudok észérvekkel reagálni rá, de megpróbálnám. A kolléganõm retteg a cápáktól. A cápáktól Magyarországon úgy, hogy még csak külföldön sem volt soha életében. Senki nem érti meg a cégnél, csak én. Mindenki azt mondja neki, hogy "dehát soha életedben nem találkozol cápával", meg "még sosem láttál cápát élõben". Ez lufi, ez nulla, ezt õ is tudja. Ezek az észérvek. "De azt ne mondd már nekem, hogy minden nõnek születésétõl fogva pókfóbiája van! Ez valamiért kialakul." Ez teljesen igaz, és olvastam is már sokat utána, mert engem is érdekel, de vadabbnál vadabb elméletekbe botlottam. Azt viszont tudom, hogy nálam nagyon korán kialakult, mert így van, mióta az eszemet tudom. Amit meg most mondok, úgysem fogod elhinni... Egy tanyán nõttem fel. Apám ki is volt bukva tõlem rendesen, ha õszinte akarok lenni. Gyerekkoromban próbálta közelíteni álláspontjainkat, például legyet fogtunk a cselõpóknak, ami kitámadt a földbe vájt lyukból, és elkapta a legyet, de nem lett tõle jobb. Apu ma már csak legyint, és sóhajtva kitessékeli a pókot a lakásból. Viszont kígyót (siklót), gyíkot, egeret akár élve is megfogom, békát nem szívesen, de ha muszáj lenne, megtenném. Nálam egyáltalán nem igaz, hogy szülõi mintára félek én is. Soha nem láttam otthon eszeveszett csapkodást, vagy székre ugrást, béka, pók vagy egér elõl. Amit a liftben mondtál, kedves dolog volt, de nem észérv. Az észérv azt lett volna, hogy "Miért sírsz? Nem sérültél meg, nem fáj semmid, csak megállt a lift.", vagy "Magyarországon még senki nem halt meg liftben". Nem szerettem volna bebizonyítani, hogy egy hideg gondolkodású fafej vagy. Semmit nem szerettem volna bebizonyítani, nem hinném, hogy fafej vagy, szerintem egyszerûen nem értesz minket, és nem érted, hogy mi miért nem értjük. :) Egyébként, ha ez számít, én soha nem attól félek, hogy belémfészkel, kikelnek a petéi bennem, és a hasamból fognak kiszakadni, vagy hogy megeszik a szememet, vagy emeletesháznagyságúra nõnek, és lerombolják a várost. Én egyszerûen magától az állattól félek, az érintésétõl, és semmi hollywood-i továbbgondolása nincs a dolognak. És megint itt vagyunk: van minimális ismeretem, tudom, hogy az embert a kisebb állatok nem nézik zsákmányállatnak, meg semmilyen állat nem bántja ok nélkül. A linkelt képen egy zengõlégy van. Ártalmatlan (mint gyakorlatilag minden, amirõl fentebb beszéltünk).
Én nem félek tõlük, de a lakásban nem szeretem õket. Vidéken, családi házban élek, és ha jó idõben, tavasszal, nyáron tárva-nyitva vannak az ablakok, néhány termetes példány megjelenik a lakásban hamarosan. Az egyik korábbi válaszoló által említett befõttes-üveges módszerrel elfogom õket, és utána az udvaron elengedem. Bár lehet, van olyan példányt, amelyiket így már tízszer költöztettem ki, de visszajött :-). Egyszer viszont elõfordult, mikor nagyon megijedtem. Fel kellett kelnem éjjel, és a takarómon ott figyelt egy szép darab keresztes, akkor ijedtem rúgtam is le magamról a plédet.

Miért van az, hogy ugyan a sávszélességem lehetővé tesz 140 kb/sec-et, a torrenten a feltöltésem mégis csak 20-szal döcög általában?

Legjobb válasz: Lehet, hogy már nem tölti lefele senki, csak páran, vagy nagyon sok embernek van már meg, és így eloszlik a felöltési sebesség. Gondolom tudod: A kbit (általában az internet sebességénél adnak meg) nem egyezik meg a Kbyte-al (ami általában a torrentnél van).

Lehet, hogy már nem tölti lefele senki, csak páran, vagy nagyon sok embernek van már meg, és így eloszlik a felöltési sebesség. Gondolom tudod: A kbit (általában az internet sebességénél adnak meg) nem egyezik meg a Kbyte-al (ami általában a torrentnél van).
Valószínû, hogy a másik fél kis sávszélességû netet használ.
nekem is ugyanez a problémám!!!!!
Amikor keresed a torrentet pl a thepiratebay.org on akkor nézd a jobb sarkábnan irja hogy se le ami jelentése seed leecher a seed ami küldi neked a leecher meg aki tölti azt amit te letöltöttél ugy nézd hogy minimum 20seeder legyen és 5-10ig leecher de ez is rossz ami már jó az a 300seed 10-30leecher Na vágod a vakerom?

Miért van az hogy a mások által "szépnek", "csinosnak" mondott lánynak nincs barátja, nem is udvarolnak neki, pedig kor szerint már illett volna? 20 és afölött.

Legjobb válasz: Lehet, hogy megvoltak azok az udvarlók, csak te lekezelted õket, a szõke herceg volt az egyetlen aki le sem szart?! Minden mások által "szépnek", "csinosnak" mondott lány mellett van egy fiú akit barátzónába zárt.

Lehet, hogy megvoltak azok az udvarlók, csak te lekezelted õket, a szõke herceg volt az egyetlen aki le sem szart?! Minden mások által "szépnek", "csinosnak" mondott lány mellett van egy fiú akit barátzónába zárt.
Van, aki hûvös, mint egy jéghegy (tudat alatt), és nem mernek hozzá közeledni a pasik.
Talán.... 1. mert valóban túl jól nézel ki és nem mernek az átlagosabb normálisabb pasik közeledni hozzád mert "na ennek ugysem kellenék" 2. vagy mert valóban lekezelõ a stílusod, egy nyavajás mosolyt sem tudsz vágni 3. avagy te körülötted is van egy nagy magas fal, amin nehezen jut át bárki is, mert olyan h "ide merj jönni mert te is csak azt akarod tuti csak azt" a másik h Ezen a falon csak az hatolhat át aki a 10 pontos listában leírtaknak megfelel. 4. észre sem veszed õket.
Mert nemcsak a külsö számit, ha töksötét belül, akkor hiába szép.
A kérdező hozzászólása: Huhh...akkor szerintem egy kicsit zûr volt nála odabennt :D ez a veszély legalább nem fenyeget annyira...És mondjuk társaságban mi a kizáró ok, ha már nem mennek oda hozzá?Nagy társasággal van, egyedül van, fiúkkal van ?
Ha fiúkkal vagy, valószínûleg senki nem fog odamenni hozzád. Ha nagy társaságban vagy, akkor leginkább csak a társaságod tagjaira számíthatsz, senki nem fog odalépni hozzád kívülrõl. Szóval ha idegen srácokkal akarsz ismerkedni, akkor egyedül legyél - esetleg egyetlen barátnõddel, mert akkor még két srác jól meg tud szólítani benneteket. Na és viselkedj nyitottan, nem úgy, mint a fenti lány.:) Ha nem tudod, hogy kell, az is elég, ha sokat a fiú szemébe nézel, akivel beszélsz, meg mosolyogsz rá. Ha csak látsz olyan srácot, aki tetszik, de még nem szólított meg, arra is nézhetsz meg mosolyoghatsz.:)
doktorrossznak:) és az a lány a többi lánnyal se beszélgetett? vagy ez olyan szak volt, ahol õ volt az egyetlen XDD mert akkor megérteném szegényt :D ha engem raknának be egy tucat fiú közé, én is felhúznám azt az erõdöt XDDD
doktorrossz Te melyik suliba jártál?:S
ELTE, több lány volt, mint fiú. Egyszer (1x!) láttam beszélgetni egy másik lánnyal.:) Akkor is valami vizsgaidõpontról volt szó, szóval valszeg elkerülhetetlen volt beszélnie... Ha két óra volt egymás után, akkor általában kiment a vécére, és csak az új óra elején jött vissza. A legemberkerülõbb csaj volt, akit valaha láttam. És ez egy megdöbbentõen szép arcú, bombajó alakú lány volt!
akkor viszont nem értem miért volt ilyen:S 18-as voltam XD
tuti vmi lelki trauma érte vagy bántották... általában ez van mögötte
Kisugárzás miatt. Ha szépnek tartanak az semmit se jelent. Ha mosolyogsz teljesen mindegy hogy állnak a fogaid vagy van e pattanás a homlokod közepén. Ha kedves vagy egy férfihoz, az a világgal is szemben megy. Ezért nem értik a nõk miért van a csúnyább lányoknak mind barátja. Nem azért mert ilyen igénytelenek vagyunk, hanem mert többre értékelünk egy mosolygós lányt, mint egy gyönyörût, aki savanyú. 27F
nektek nem kellett ilyen közös beadandót csinálni, nekünk médiatörténeti szakon egy csomót kell
Leitatni? Szóba sem állt senkivel, max. pár szót, amikor elkerülhetetlen volt vmi iskolai dolog miatt. Órákon megszólalt, ha kérdezte a tanár, de ennyi, órákra közvetlenül az óra elején érkezett, a végén pedig rögtön felugrott és elrohant. Mondom, hogy teljesen, de teljesen megközelíthetetlen volt.:)
Miért nem itattátok le? Akkor mindenki jobban érzi magát.
A kérdező hozzászólása: Belsõleg nem egy nyafkacafka, inkább minden iránt érdeklõdõ, mások szerint okos, jó humorú, általában közvetlen, egy kicsit vadóc.
ha mosolygós vagy vidám, és nem elutasító, nem lenézõ, nem viselkedsz úgy mint aki királykisasszonynak hiszi magát... és nincs egy 10 pontos listád és nem vagy zárkózott nincs egy berlini fal körülötted noss...akkor Vagy nem látni téged mert bújócskát játszol, vagy túl szexi vagy és ebben az esetben: a, nem ártana elmenni ismerkedni járkálni emberek közé stb. ha esetleg túl otthonülõs lennél b, kezdeményezz [email protected]! :)
Én is elvileg csinos, értelmes lány vagyok, mégsincs pasim. Azért néha próbálnak udvarolni. Amúgy 21 vagyok. Nálam egyértelmûek az okok: 1) nagyon tetszik egy srác már 2 éve (de õ foglalt), ezért nem tudok másokra koncentrálni. sokszor nem is érdekel más 2) magasan van a léc, eléggé (talán túl) kritikus vagyok 3) az 1. pont miatt gyakran vagyok rosszkedvû, ami nem vonzó más emberek számára Szóval csak az én hibám, azt hiszem. Te is próbálj mélyen magadbanézni és r fogsz jönni, mi a gond. Azt az esetet zárjuk ki, hogy a valóságban csúnya vagy, mert szerintem ezt kb. meg tudod ítélni. És még valami, én azt tapasztaltam az utóbbi idõben, hogy nem az a legfontosabb, hogy hogy nézek ki, hanem inkább a kisugárzás. Nézz körül, egy csomó igazán ronda csaj szaladgál normális pasival :) Szóval hajrá és ha tényleg szeretnél pasit, akkor változtass a hozzáállásodon.
A kérdező hozzászólása: Elvileg nálam egy dolog is elég, ami megfog a másikban, minden tulajdonságot szerethetõnek fogok fel, ezt kipipáltam. Többi gátló tényezõt még nem tudom, elgondolkodom rajta :/ Azon gondolkodtam, hogy lehet hogy zárkózottnak tartanak talán, ez is lehetne gátló tényezõ? mivel otthon ülõs nem kimondottan vagyok.
én így vagyok de tudom miért ritkán mozdulok ki és ha mégis, mindig egy-egy barátnõm társaságával. az új embereknek akikkel találkozok nincs is nagyon alkalmuk megismerni mert legközelebb talán fél év múlva vagy év múlva találkozok velük szeretnék olyannal járni aki pasiban megüti azt a szintet amit én csajban...nos az ilyeneket vagy nem érdeklem vagy nagyon nyuszik ezért érvénybe lép az 1. pont, hogy meg se ismerem õket mert én nem kezdeményezek soha. azokat meg elutasítom mind akikre nem gerjedek, mert nem tudok mit kezdeni egy olyannal akinél nem érzek ingert rá hogy megérintsem, kényeztessen, magyarán nem látom benne a pasit 1. pillanattól kezdve.
Egyik legjobb csaj, akit életemben láttam, még az egyetemen, tök egyedül volt. Olyan megközelíthetetlen lányt azóta és azelõtt sem láttam. Mintha egy egész erõdrendszer vette volna körül, olyan volt. Hogy odavoltam érte... Senki nem merte megszólítani, csak egy nagydumás macsó csávó, de két perc múlva õ is elnémulva kullogott el a közelébõl. Pár éve újra láttam a lányt, a könyvtárban, még mindig nagyon szép volt, és lerítt róla, hogy olyan egyedül van, mint az ujjam. Szóval lehet, veled is valami hasonló van, bár te biztos nem vagy ennyire súlyos eset. De ha próbálsz nyitni az emberek felé, az csak segíthet.:)
úr isten doktorrossz mindjárt sírok ezen sztorin :, (
Hát, annak idején én sírtam is rajta...:/
Lehet kapok majd ezért, de ismertem egy bûnronda csajt, aki ugyanúgy azt állította magáról, hogy mások szerint õ szép, mint most a kérdezõ. Ugyanakkor ismertem olyat is, aki olyan volt, mint a kilométerkõ, egyszerûen sose kezdeményezett, én meg úgy éreztem magam mellette, mint aki kaktuszt szarik, olyan mértékben közönyös volt.

Miért nem keres minden nap? Õ 28, én 27 vagyok! Egy héten általában 3 alkalommal találkozunk. A többi napon nem is keres! Miért van ez? Ha együtt vagyunk, akkor meg annyi szeretet kapok tőle.

Másik nője szerintem nincs. Azt mondja azért nem keres,mert ha találkozunk úgy is megbeszélünk mindent. Nem értem!

Legjobb válasz: nyugi, van, akinek ennyi is elég, mi se beszéltünk minden áldott nap, amikor még külön laktunk! Pedig jegyesek vagyunk:D

nyugi, van, akinek ennyi is elég, mi se beszéltünk minden áldott nap, amikor még külön laktunk! Pedig jegyesek vagyunk:D
emiatt nem kell idegesnek lenned! heti 3x találkoztok, gondolom ha majd idõvel komolyabbra fordul a dolog akkor talán össze is költöztök majd..idõvel... De nem kell h minden nap beszéljetek, legalább nem unjátok meg egymást túl, hamar, attól h minden elmondanátok 10x h szeretlek, attól még nem lesz értékesebb..... Tény annyit talán lehetne, hogy legalább este egy pár perces telefon.... (nálam volt ilyen, mi is heti 3-4x találkoztunk, de nap végén este pár percet mindig beszéltünk telon) Szerintem annyit mondj csak neki, (értelmes ember gondolom), hogy jól esne ha legalább 1 nap 1x beszélnétek.
A kérdező hozzászólása: Említettem neki, hogy legalább 1 sms-t írhatna, de azt fölöslegesnek tartja! 3 hónap után , viszont nekem erre már szükségem lenne.
akkor értesd meg, vele, hogy neked csak 1 hívás kéne esténként semmi több, csak h halljátok egymást ennyi! Ezt próbálja meg megérteni, ha ezt nem érti meg akkor gondok vannak....(ezt így mond el neki)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!