Találatok a következő kifejezésre: Általában mennyit egy (293 db)

Egy szobafestő (1 fő) munkadíja általában mennyi egy napra?

Vagy ha nm-ben van megadva, akkor hány nap alatt végez mondjuk 100nm felülettel?

Legjobb válasz: Szia.Kérdés mit szeretnél vele csináltatni?Egy sima tisztasági festést,vagy esetleg glettelni,flekkelni,mély alapozni is kell-e.Persze ha meszes alapra kell menni az is más tarifa !Egy sima fehér festésnek anyagosan kb 800-1000 Ft /négyzetmétere.De ha sok benne a sarok nyílászáró az emelheti a m2 árat és persze ha színes.Egy festõ szakmunkás általában 8000-10000 Ft a napszám a 100 m2 kb 2 napos munka ha üres a helyiség és nem kell sokat tésázni és csak festeni kell.

Szia.Kérdés mit szeretnél vele csináltatni?Egy sima tisztasági festést, vagy esetleg glettelni, flekkelni, mély alapozni is kell-e.Persze ha meszes alapra kell menni az is más tarifa !Egy sima fehér festésnek anyagosan kb 800-1000 Ft /négyzetmétere.De ha sok benne a sarok nyílászáró az emelheti a m2 árat és persze ha színes.Egy festõ szakmunkás általában 8000-10000 Ft a napszám a 100 m2 kb 2 napos munka ha üres a helyiség és nem kell sokat tésázni és csak festeni kell.
A kérdező hozzászólása: kunu lenke: Köszönöm! Igen, budapesti vagyok.
Szia.Én úgy értettem, hogy ha nem kell glettelni flekkelni csiszolgatni kapargatni mert olyan állapotban van a fal, hogy csak festeni kell akkor kb 2 nap alatt meg lehet csinálni ami kb 20000 Ft-ból meg úszható a munkadíj!!Abban az esetben ha kaparni glettelni flekkelni csiszolni kell akkor nyilván ez munkaórában több!!A 14 literes fehér festék 5500 Ft a 25 kg gipsz kb 4000 csiszoló vászon 300 Ft ív Tésa 1000 Ft tekercs Így már tudsz számolgatni.Remélem sikerült segítenem!Pesti vagy?
Közgazdaságilag így racionális. : Reménytelen eset!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Mégis melyik válaszra gondolsz? Az elsõ hozzászóló válasza nem egyértelmû, lásd a 2. hozzászólásban a kérdésemet. Ha meg szerinted te megfelelõ választ adtál, akkor oldd meg a következõ matekpéldát: Ha egy festõ 800-1300Ft-ot kap óránként, akkor: a. hány napig tart kifesteni 100nm-t? b. mennyit keres ezzel a munkával? Na csá.
Nem a festés a lényeg! festeni mindenki tud a mai világban /henger/. Nem árt alá is dolgozni, vagy az nem számít, de tudom te jól el tudod glettelni a repedésen a mûanyag hálót is, stb. Az elején nem kaptál választ a kérdésedre? vagy az már régen volt , igaz sem volt.Pedig le van írva! :) )))))
A kérdező hozzászólása: Mint sokan, te is abba a hibába esel, hogy csak szélsõségekben tudsz gondolkodni. Nem mondtam, hogy 100%-osan értek mindenhez, de már festettem és csempéztem. Ha az ember odafigyel és van türelme, akkor meg lehet csinálni jobban, mint ahogy hivatásosok nagy része dolgozik. Tovább tart és olcsóbb, de attól még nem biztos, hogy nekem megéri. Ezért kérdeztem a munkadíjat, de úgy látom hiába.
JAJ bocsi, nem tudtam, hogy te mindenhez100%-osan értesz! Tudod azt szokták mondani , aki mindenhez ért , az nem ért semmihez! De akkor minek a kérdés.Ha te megtudod csinálni , akkor az a legolcsóbb!! és legszebb./Mert sajnos, van festõ aki gagyi munkát végez!/
A kérdező hozzászólása: nem végzek gagyi munkát -.-"
Közgazdaságilag meg úgy racionális, hogy te 1-hón keresztül nem dolgozol mást, ha ezt megteheted. Meg a festõ lehet hogy minõségi munkát végez, / nap mint nap azt csinálja / te meg gagyi munkát. De felfogás kérdése.
A kérdező hozzászólása: Igazából azért kérdezem, mert ha többet kér, mint amennyit én keresek ugyanannyi idõ alatt, akkor nincs értelme, hogy megbízzak valakit, mert összességében olcsóbban jövök ki, ha én festek. Közgazdaságilag így racionális. :) (vagy mondjuk 2-szer annyi idõ alatt, mert nekem tovább tart a kevés gyakorlat miatt)
/3/. vagyok. Lehet, hogy kell mosni /zsirtalanítani/ glettelni, csiszolni, festés 1, v2, v3, réteg.Repedések eltüntetése , stb. Azt látni kell , még a mesternek is!
Ez nagyon tág fogalom. Felénk a festõk 800-1300ft/óra. De embere válogatja , mennyit csinál meg 1 óra alatt. Órabérbe csak ismerõst vagy komoly ajánlat után hívj. Az általán dij az mindig drágább de nem kell aggódni hogy dolgozik vagy nézelõdik. Mesterben csak ISMERÕST, fõleg festésben, gondolom nem szeretnéd 1-2év múlva újra eljátszani.Mert szerintem egy nagy szívás a festési idõszak!!!
A kérdező hozzászólása: Ez így hogy jön ki? Ha 1000Ft/nm, akkor 100nm 100eFt, két napra elosztva az napi 50ezer, nem 10...?
"Igazából azért kérdezem, mert ha többet kér, mint amennyit én keresek ugyanannyi idõ alatt, akkor nincs értelme, hogy megbízzak valakit, mert összességében olcsóbban jövök ki, ha én festek." Alkalmazott vagy vagy vállalkozó? vezetõ vagy beosztott? Ha beosztott vagy akkor valószínûleg a festõ vállalkozó többet fog keresni 1 nap alatt mint te. Az alkalmazott, mint én, napi 4-5 ezret. Én amikor maszek munkát vállaltam akkor 250ft/m2 áron festettem. Ha 100m2-t kell lefesteni akkor az 25.000ft. 2 nap alatt kész van ha nincs sok javítani való a falon, nincs tele csövekkel, ablakokkal, ajtókkal. Ha komolyabb repedés van akkor a javítással is megy az idõ. Budapesten szerintem 300ft/m2 áron se mennek el festeni.

A rosszlanyok.hu-n látható nõknél általában mennyi egy óra?

Tudom, mindenkinél más, de azért csak van vmilyen átlag. Mire számítsak?

Legjobb válasz: Ugy 10e és felfelé

Ugy 10e és felfelé
Pontosan 60 perc. !!!
Bármennyi lehet egy óra és az sem mindegy mit vállal be ezért a csaj.Azért van ott a telefonszámuk, hogy mielõtt mész hozzá, érdeklõdd meg az árait.
10-20 ig akármennyi lehet az alap óra + az extrák ha kéred. Ha kérdésed van írj privit.
Ugy 40-45 perc.
Átlag 15ezer.
Ilyen természetes örömteli dologért fizetni kell??
15 ezertõl kezdõdik, ez az alap
60 perc ahogy másnál is :D
12-15 ezer+extrák, ha kérsd
Azta :)

Egyetemen a vizsga időszakban a vizsgák olyan mint egy zh? Vagy miben más? Ki kell rá öltözni ha írásbeli? Általában mennyi idős egy vizsga? 45 perc?

Legjobb válasz: A vizsgák olyanok mint a zh, csak sokkal nehezebbek, több anyagrész szerepel benne, általában az egész féléves anyagból. Illik szépen felöltözni. Az hogy mennyi ideig lehet írni, általában meg szokta mondani az adott tanár az utolsó órán, hogy mire lehet számítani.

A vizsgák olyanok mint a zh, csak sokkal nehezebbek, több anyagrész szerepel benne, általában az egész féléves anyagból. Illik szépen felöltözni. Az hogy mennyi ideig lehet írni, általában meg szokta mondani az adott tanár az utolsó órán, hogy mire lehet számítani.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Nekem azt mondták az írásbelire nem kell kiöltözni na mindegy
Írásbelire nem kell kiöltözni. Persze nem koszos, szakadt ruhában megy oda az ember, de a hétköznapi ruha van annyira igényes a legtöbbünknél, hogy bõven elég. Az, hogy meddig tart, az oktatótól függ (nálunk legalábbis, ha jól emlékszem:) . Amúgy meg igen, olyasmi mint a zh, csak persze nagyobb anyagot ölel fel.
Nálunk van olyan tanár, akinél írásbelire is ki kell öltözni. Utolsó órán erre érdemes rákérdezni, mert nálunk már küldtek haza embert emiatt. Szóbelire viszont illik szépen megjelenni. Ez eléggé el szokott húzódni. Írásbeli meg tanár függõ mennyi idõt ad rá, nálunk 1-2 óra között váltakozott. Az egész féléves anyagot felölte a kérdés sor. Nem tudom milyen oktatóid vannak, de nálunk mindig elmondták, hogy mibe kell jönni és mire számíthatunk. Ha valaki nem mondta magától, akkor mi kérdeztünk rá.
A kérdező hozzászólása: Igen nálunk senki sem mondott semmit de majd rákérdezünk köszike


15 hónap körüli gyermeketek mit eszik reggelire, tízóraira, ebédre, uzsira és vacsorára általában, és egy evéskor mennyit?

Csak azért kérdezek másokat, hogy meg tudjam ítélni, az átlaghoz képest eleget eszik-e kislányom, hogy ne aggódjam már hülyére magam állandóan.

Legjobb válasz: Nálunk a reggeli junior ital (150-200 ml), és néha csipeget a kisasszony kis kalácsot is mellé. A tízórai általában gyümölcs, ezt nehéz meghatározni, de ha üvegeset eszik, akkor 15 gramm az adag, ami lecsúszik. Ebédre húsos fõzi többnyire, max. 200 ml-t eszik. Az uzsi tejberizs, vagy joghurt, vagy krémtúró (100 ml max.), néha eszik mellé tejszeletet, vagy szintén kalácsot csipeget. A vacsi általában szendvicsféle, pár szelet felvágott, vagy egy virsli, kis sajt, említésre nem méltó mennyiségû kenyérrel. Lefekvés elõtt még lemegy 100-150 ml junior ital. Ezen felül megiszik napi 3-4 deci teát, vagy gyümilevet, utóbbit vízzel higítom, néha nasizik kölesgolyót, illetve sokszor majszol kiflit, úgy értem napi egyszer elõfordul talán. Elég ez neki?

A kérdező hozzászólása: Nálunk a reggeli junior ital (150-200 ml), és néha csipeget a kisasszony kis kalácsot is mellé. A tízórai általában gyümölcs, ezt nehéz meghatározni, de ha üvegeset eszik, akkor 15 gramm az adag, ami lecsúszik. Ebédre húsos fõzi többnyire, max. 200 ml-t eszik. Az uzsi tejberizs, vagy joghurt, vagy krémtúró (100 ml max.), néha eszik mellé tejszeletet, vagy szintén kalácsot csipeget. A vacsi általában szendvicsféle, pár szelet felvágott, vagy egy virsli, kis sajt, említésre nem méltó mennyiségû kenyérrel. Lefekvés elõtt még lemegy 100-150 ml junior ital. Ezen felül megiszik napi 3-4 deci teát, vagy gyümilevet, utóbbit vízzel higítom, néha nasizik kölesgolyót, illetve sokszor majszol kiflit, úgy értem napi egyszer elõfordul talán. Elég ez neki?
Na, akkor az enyém miatt lehetne aggódni eleget :) )) Reggel még szopik, délelõtt gyümölcsöt kap (fél alma, fél banán, fél körte max. persze külön-külön :) ), ebédere fõzelék+ feltét: max 150 g körül, uzsonna: fél pohár joghurt vagy krémtúró. Vacsora 1 virsli, vagy egy kevés fõzelék, 1 szelt szalámi fél kiflivel... Elalvás elõtt szopizik még , meg napközben is többször.. Így is 12, 5-13 kiló között van, pedig 1 évesen még csak 10 kg volt... Az, hogy mennyit eszik egy kisgyerek, nem mérvadó. Ha állandó a feszültség az evés körül, õ is érzi, és késõbb komoly problémái lehetnek miatta. Ha rendesen fejlõdik a kislányod, mozog, okosodik, akkor nem kell amiatt aggódni, hogy neki mennyi az adagja. Nem ehet meg minden baba 250-300 grammokat evésenként...
No komment.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató választ. Csak annyit még a manóról, hogy Õ 1 évesen 8200 gramm volt (2700-al született), jövõ héten megyünk a 15 hónapos státusz + oltásokra, és már nincs mérlegünk, de amennyire a fürdõszobai mérleggel meg lehet mérni (ráálltam Én vele a kezemben, utána egyedül, így számoltam a különbséget), nem több, mint 8, 5 kg. Szóval, talán ha 30 dekát hízott 3 hónap alatt. Csak ezért aggódom, szerencsére, más téren "nincs baj" vele.
A kérdező hozzászólása: Szia második válaszoló, hogy érted, hogy no komment?
szia.reggeli 250 tejital, aztán kb másfél óra múlva eszik egy szelet kenyeret, szalámival, vagy sajtkrémmel, májkrémmel, lekvárral, vagy bundás kenyér, vagy rántotta.még 11 körül kap almát, vagy banánt, vagy joghurtot.Ebéd amit mi eszünk.uzsi, szintén joghurt, banán.vacsora szintén egy szelet kenyér amikkel az elõbb írtam.Ritkán kap pogácsát vagy péksütit, kalácsot is.fürdés után 250ml tejital.Hogy jó e ez a mennyiség vagy nem, ezt nem tudom, pont jó kilóra, és szép a testfelépítése is, nem sovány nem kövér.annyit eszik amennyit kér.És nálunk nincs az hogy ha ezt nem eszem meg, kap mást.ha éhes lesz megeszi.

Általában mennyit kér egy ügyvéd egy gyermekelhelyezési per során?

Nem tudom, hogy mi szerint kell fizetni, még nem adtam be semmit. Valószín?, hogy elég macerás lesz a dolog, mert nem valószín?, hogy lesz közös megegyezés, meg a sem biztos, hogy az apa egyáltalán eljön a tárgyalásra. Egy ügyvédnek tárgyalásonként kell fizetni? És kb. mennyit szoktak kérni?

Legjobb válasz: Ügyvéde válogatja, és persze attól is függ, hogy Bp. vagy nem. (20.000.-Ft-tól a csillagos égig) Általában egyösszegû megbízási díj van esetleg + a költségek.

Ügyvéde válogatja, és persze attól is függ, hogy Bp. vagy nem. (20.000.-Ft-tól a csillagos égig) Általában egyösszegû megbízási díj van esetleg + a költségek.
Én 15000, - -et fizettem. :( Egyedül.Az apa semmit nem tett bele!!!

Egy ebéd elkészítése általában mennyi idő?

Szeretnék megtanulni főzni és mindig időre kész lenni vele. Ha szeretném, hogy az ebédek 11:45-től fogyaszthatóak legyenek, akkor kb. mikor kell kezdeni a főzést? A bevásárlást reggel oldom meg. Tudom, hogy vannak ételek amik elkészítése 30 perc meg van ami 3 óra, de általában a hétköznapi ételek elkészítése mennyi időt vesz igénybe tehát mikortól kezdjem a főzést kb? 10kor? 11kor?

Legjobb válasz: Gyakorlottságtól is függ, hogy mennyire tudsz egyszerre több mindenre figyelni, beosztani az idõt. Pl. mire megmelegszik az olaj, bepanírozod a húst, mire megfõ a leves, elkészül a rántás is, stb. Eleinte kezd 10 órakor, akkor délre kész lesz. Húsos ételeknél függ a hústól, mikorra puhul meg, egy jó marhahús levest, marhapörköltet már reggel korán érdemes odatenni. És vannak jó technikák, pl én a gomba panírozását úgy csinálom, hogy beleöntöm egy nagy zacskóba a 1/4 zacskó lisztet, ebbe beleöntöm az összes gombát, karfiolt, stb. Bekötöm a zacsi száját és jól összerázom. Aztán egy mély pitliben a felvert tojásba mártogatom, és utána másik zacskóba dobálom, amibe fél cs. morzsa van, és azt is csak összerázom. Így a panÍrozás csak 10 perc maximum. A mirelit hasábkrumplit, krokettet csak bedobom 20 percre a tepsibe, nem baj ha nincs ráírva, hogy sütõben süthetõ, akkor is jó lesz. És mindig használok idõjelzõt, ami jelez, ha letelt az idõ, így nem ég oda semmi.

Gyakorlottságtól is függ, hogy mennyire tudsz egyszerre több mindenre figyelni, beosztani az idõt. Pl. mire megmelegszik az olaj, bepanírozod a húst, mire megfõ a leves, elkészül a rántás is, stb. Eleinte kezd 10 órakor, akkor délre kész lesz. Húsos ételeknél függ a hústól, mikorra puhul meg, egy jó marhahús levest, marhapörköltet már reggel korán érdemes odatenni. És vannak jó technikák, pl én a gomba panírozását úgy csinálom, hogy beleöntöm egy nagy zacskóba a 1/4 zacskó lisztet, ebbe beleöntöm az összes gombát, karfiolt, stb. Bekötöm a zacsi száját és jól összerázom. Aztán egy mély pitliben a felvert tojásba mártogatom, és utána másik zacskóba dobálom, amibe fél cs. morzsa van, és azt is csak összerázom. Így a panÍrozás csak 10 perc maximum. A mirelit hasábkrumplit, krokettet csak bedobom 20 percre a tepsibe, nem baj ha nincs ráírva, hogy sütõben süthetõ, akkor is jó lesz. És mindig használok idõjelzõt, ami jelez, ha letelt az idõ, így nem ég oda semmi.
Hát ez tényleg nagyon attól függ, mit fõzöl. Valamelyik nap zöldborsófõzeléket készítettem konzerv babból, kevesebb mint 10 perc volt. Az átlag egyébként fél-másfél óra között van, de ez nem azt jelenti, hogy ennyit kell szöszölni vele, mert van egy csomó, amit elõkészítesz mondjuk 20 perc alatt, aztán egy óra, amíg megsül a sütõben, ez alatt értelemszerûen mással foglalkozhatsz.
1. "zöldborsófõzeléket készítettem konzerv babból" Azt meg hogy? :-)
No kedves erre mondják: ilyen szembõl egy is elég, ... :) )
Elõzõ vagyok, olyan jót nevettem, hogy a feltett kérdésre már nem is válaszoltam: Pl. felteszem a nokedli-fõzéshez a vizet, amíg az felforr, pontosan annyi idõ alatt meg lehet kavarni a nokedli tésztát. Utána már csak percek kérdése, és meg is fõtt. Mindig azt a kaját rakd fel elõször fõni, aminek a leghosszabb a fõzési ideje, pl. húsleves, vagy pörkölt, vagy a sütõbe bedugod a tepsi husit, hadd süljön. Utána már van idõd, hogy pl. krumplit pucolj körethez, és hasonlók. A paprikás-kumpli is készen van cca fél óra alatt, de a húsleves, pörkölt/sült, rántott husi + köret bizony elviszi sokszor közel 3 órát is, ha pl. marhahúsból van. Sertésbõl elég a 2, 0-2, 5 óra, de a csirke-máj is készen van kb. fél óra alatt. A palacsinta-tésztát is megkavarod 10 perc alatt, de a mennyiségtõl függ, hogy mennyi idõ alatt tudod kisütni. Ez esetben pl. biztos, hogy amíg az egyik palacsinta egyik oldala sül, addig az elõzõbe a tölteléket bele tudod símogat. A serpenyõben levõt megfordítod, és amíg az az oldala is megsül, az elõzõt fel tudod tekerni! Érted, ugye? Tehát valóban attól függ, mit készítel, hogyan osztod az idõdet, a gyakorlat majd hozza egyik idõ-spórolást a másik után. Fogj hozzá bátran, menni fog az!

4óra paintball játék alatt egy ember általában mennyi golyót használ el?

Legjobb válasz: Ezt nem lehet megmondani... Nem mindegy milyen intenziv a csata, az se mindegy mennyi szünet van egy-egy menet között és még sok más...

Ezt nem lehet megmondani... Nem mindegy milyen intenziv a csata, az se mindegy mennyi szünet van egy-egy menet között és még sok más...
Gondolom azért kérdezed mert 1 golyó ára 15 ft. Szóval. 1-1 menet átlagban 2-5 percesek. A profibbak fél perc alatt is lenyomhatnak egy menetet. 1 menet alatt is el lehet durrogtatni egy teli tárat. Nekem szerencsére 4 óra alatt csak 250 re volt szükségem de az is 3750 ft. Szóval ne darálj. ha 500 alatt megúszod jó vagy.

Általában mennyibe kerül egy menyasszonyi ruha? És kölcsönözve? A fátyol bele van számítva, vagy azt külön kell?

Legjobb válasz: Általában 50 ezertõl 50 millióig terjed az ára. Kölcsönözve 20 ezertõl 200 ezerig. A fátyolt van, ahol beleszámítják, van ahol nem. Nézz meg több helyet is, mert tényleg hatalmasak a különbségek.

Általában 50 ezertõl 50 millióig terjed az ára. Kölcsönözve 20 ezertõl 200 ezerig. A fátyolt van, ahol beleszámítják, van ahol nem. Nézz meg több helyet is, mert tényleg hatalmasak a különbségek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szolnok megyében lakom.Igazándiból még csak tervezzük a "NAGY NAPOT", (4 éve minden évben, de most elhatározta magát a párom, és együtt) számolgatunk... és vagy 2011 nyarán, vagy 2012 nyarán szeretnénk egybe kelni. Keresgettem a neten, és "rátaláltam" a vaterára, ahol már 30-ért nagyon szép rucit lehet venni, és ha nem is pont a méretem, ingyen rám igazítja a párom nagyanyja:) Nagyon köszönöm mindenki válaszát!
Szegeden, az elképzelésed szerint, megvarratott, Szvarovszki kristályokkal díszített menyasszonyi ruha, 2009-ben, 160 ezer Ft, menyecske ruha saját anyagból, 25 ezer Ft. http://httpeskuvo.blog.hu
Én tavaly mentem férjhez... A ruhát amit kinéztem 40eFt-ért lehett volna kikölcsönözni, megvételre pedig 55eFt-ba került.Külön vettem hozzá:fátylat, tiarát, kesztyût - ezek 13.500.-Ft-ba kerültek.Most eladó kb féláron, együtt vagy külön-külön is. A mi városunkban van egy "maszek" ruhakölcsönzõ onnan már 20eFt-ért is lehet ruhát kölcsönözni, csak ki kell fogni, hogy a jobb/szebb darabok ne legyenek lefoglalva elõtted.
Ja és általában a kiegészítõket (fátyol, fejdísz, ékszerek, kesztyû) bizonyos ártól számítják bele a kölcsönzésbe, ahol én kölcsönöztem, ott 50 0000-tõl járt vele, az alatt külön kellett értük fizetni.
Kölcsönözni általában 40-80 000 körül már lehet nagyon szépeket, venni 15 0000-tõl (használtan!) kezdõdõen a határ a csillagos ég.
Jól írta az elsõ! A felsõ határ a csillagos ég, az alsó meg tényleg úgy 50 körül. Az enyém pl. 155 ezer volt. Mármint a bérleti díja, megvenni kb. 700 ezerért lehetett volna. Ebben a szalonban nagyon drága volt a fátyol is, azt megcsináltattam máshol és megtartottam. Az 15 ezer volt!
Elõzõ jól írja. Nálunk van olyan szalon, ahol a 2008-2009-es modellek 25.000 ft-tól megvehetõk, ill. kölcsönözhetõk. Ha kölcsönzi valaki, akkor a kesztyû, fátyol és abroncs is benne van az árban. Barátnõm 50.000-ért bérelte tartozékokkal együtt.
Menyasszonyi ruhát Ukrajnában érdemes vásárolni, 25 ezer forintból megúszhatod, kiegészítõkkel együtt.
Én varratom Debrecenben, elõl fûzõs, magyaros ruha lesz, szépen díszített pártával, fátyollal.Van abroncsom hozzá, így lesz 60 ezer, abronccsal 75 lett volna.Kölcsönzõben ez több, mint a duplája lett volna.Ha érdekel, adok tel.számot(bár nem írtad, merre laksz)

A kiskutya mikor kapja az első oltását? Ez az oltás általában mennyiben kerül? Mik a következők? Mennyi idősen mehet utcára? (gondolok itt pl egy panelba kerülő kiskutyára. )

Legjobb válasz: 8 hetesen már 2 oltásának kéne lennie. Itt találsz egy oltási programot: http://webarculat.hu/allatorvosirendelo/index.php?f=3&sf=22290 Attól is függ az oltási program, hogy a szuka minden oltását megkapta-e. Ahogy megkapod hivj orvost hozzá (kölyöknél jobb kihívni az orvost, amíg nem kapta meg az összes oltását veszélyes lehet egy rendelõbe vinni, ahol mindenféle beteg állatok lehetnek), az orvos el fogja mondani az oltásokat, megvizsgálja. Utcára elvileg a veszettség elleni oltás után mehet, természetesen panelból kénytelen vagy levinni, de ne engedd, hogy nagyon rohangáljon, összenyalogasson mindent.

8 hetesen már 2 oltásának kéne lennie. Itt találsz egy oltási programot: http://webarculat.hu/allatorvosirendelo/index.php?f=3&sf=22290 Attól is függ az oltási program, hogy a szuka minden oltását megkapta-e. Ahogy megkapod hivj orvost hozzá (kölyöknél jobb kihívni az orvost, amíg nem kapta meg az összes oltását veszélyes lehet egy rendelõbe vinni, ahol mindenféle beteg állatok lehetnek), az orvos el fogja mondani az oltásokat, megvizsgálja. Utcára elvileg a veszettség elleni oltás után mehet, természetesen panelból kénytelen vagy levinni, de ne engedd, hogy nagyon rohangáljon, összenyalogasson mindent.
bocsi, kihagytam pár dolgot. Állatorvos válogatja, hogy mennyibe kerülnek az oltások. Átlagosan egy parvo oltás 300 Ft egy kombinált 4000Ft egy veszettségi is kb 4000Ft. Féreghajtás kortól és a féreg hajtó szertõl (paszta vagy tabletta) változik. Akkor mehet az utcára, ha már megkapta az alap oltásokat. kb 3 hónapos korára jön el ez az idõ, ha nem csúszik az oltási programja.
Az én kutyám az elsõ oltását 2 hónaposan kapta
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépena gyors és bõ választ! A kutyus nem menhelyi, de nem is tenyészeti. Egy ismerõstõl lenne majd 8hetesen, azt még nem tudom, hogy addigra lesz/lesznek-e oltásai, bár jó lenne.. Eléggé kezdõ kutyás vok (mivel csak a nagyszüleimnékl van kutyám és õt nagyon ritkán látom, gondozhatom, s tb..) szal minden infót megköszönnék amit hasznos tudnom! Egyébként egy németjuhász keverékrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: oké, nagyon oda fogok figyleni. Köszönöm a hasznos válaszokat! 1ébként szerintem a szuka kutya rendesen van oltva, d eutána fogok érdeklõdni minden tudnivalónak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ezt a rengeteg hasznos tanácsot! Még egyenlõre a rábeszélés részénnél tartok a kutyus ügyében, d emivel már megvan, h honnan és melyik kutyus lenne az enyém ezért gondoltma, h felkészülök egy kicsit elõre a picire. :) Máshol is olvastam az újságpapíros szobatisztaságra szoktatásos módszert.. Az nagyon megviselné eleinte, ha reggel kb 7tõl délután 3ig egyedül kellene lennie? :( Sajnos ezalatt az idõ alatt nekem sulim van és nem tudok vele lenni ez miatt hiába szeretnék, olvastam h végülis nem nagy gáz de félek, h eleinte baj lenne belõle.. vagy esetleg depis lenne .. ez elõfordulhat? :( Parkettát nem kell félteni, ugye? (anyám legújabb kifogása az volt, h mivel sajna bérlakásban lakunk és parkatte van h biztsoan felkarcolja meg ilyenek és h õ nem fogja kifizetni a károkat..meg h az ajtót is megkapirgálná szerinte..)

Csajok. Általában mennyi idő után szexeltek egy sráccal? Mennyi időnek kell normáls esetben eltelnie?

Legjobb válasz: Attól függ hogy hány évesek vagytok, és hgoy szüzek (legalábbis a lány) vagytok-e. mondjuk 14-17-ig mn 5hónap (gondolom én) aztán késõbb egyre kevesebb :)

Attól függ hogy hány évesek vagytok, és hgoy szüzek (legalábbis a lány) vagytok-e. mondjuk 14-17-ig mn 5hónap (gondolom én) aztán késõbb egyre kevesebb :)
Elsõ barátommal 1 évet vártunk, a mostani párommal úgy kezdõdött a kapcsolatunk, hogy egyéjszakásnak indult... Tehát vele, kb megismerkedés után 4 óra. Uramisten, de [email protected] néz ez ki így leírva... De a lényeg, hogy jól alakult, mert már 2 éve együtt vagyunk nagy boldogságban:D 22L
1. barátom 15 éves koromban fél év után 2. barátom 18 éves koromban 2 hónap után 3. barátom és most már a férjem 19 éves koromban 2 hét után 26 N
nekem az elso 15 évesen 2honap utan
szerintem ez nem kortól függ, hanem hogy mennyire szerted õt, és mennyire bízol meg benne:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!