Találatok a következő kifejezésre: Általában mennyire a kórházi (4 db)

Szia! Én úgy tudom, hogy max. 2 hetet.

Általában mennyire tolerálja a kórházi személyzet, ha egy kismama vajúdás közben kiabál vagy sikoltozik?

Els? szülésem el?tt állok, vissza lehet tartani a kiabálást, mennyire tudja az ember önkontroll alatt tartani magát?

Legjobb válasz: Orvostól függ. Barátnõmet jól lecseszte az orvos, hogy hang nélkül nyomjon, nekem meg tök normálisan mondták, hogy tartsam bent a levegõt. Amúgy egy hete szültem. Tényleg nincs értelme kiabálni meg sikoltozni, kevesebb erõd marad nyomni. Bár nekem volt néhány fájás, amikor nagyon nem jól vettem a levegõt és ezért inkább csak kiabálni tudtam, de alapjában jobb, ha erre odafigyelsz, mert így rosszabb.

Orvostól függ. Barátnõmet jól lecseszte az orvos, hogy hang nélkül nyomjon, nekem meg tök normálisan mondták, hogy tartsam bent a levegõt. Amúgy egy hete szültem. Tényleg nincs értelme kiabálni meg sikoltozni, kevesebb erõd marad nyomni. Bár nekem volt néhány fájás, amikor nagyon nem jól vettem a levegõt és ezért inkább csak kiabálni tudtam, de alapjában jobb, ha erre odafigyelsz, mert így rosszabb.
Tényleg orvostól függ és abban is igaza van az elõttem szólónak, hogy ha nem kiabálsz, hanem nagy levegõt veszel, és benntartod, csöndben nyomsz, nagyobb erõt tudsz kifejteni és hamarabb megszületik a babád. Ha az orvossal nem tudod ezt megbeszélni, akkor beszéld meg azzal, aki bent lesz veled, hogy figyelmeztessen erre! Ha tudod is magad kontrollálni (ez egyénenként elég változó, de azért szerintem lehet), akkor is lehet, hogy épp nem gondolsz arra, amitõl könnyebb lenne, ezért jó, ha van aki segít, hogy mit hogyan csinálj. Kicsit nézz utána a neten a szülésnek, mert emlékszem, hogy én terhesen találtam egy jó kis segítséget, egy részletes cikket egy orvostól, de sajnos már nem emlékszem, hol. Sok jó tanácsot adott aminek egy része eszembe jutott szülés közben, más része nem. Ha megmutattam volna az anyukámnak (õ volt bent velem), neki talán több dolog eszébe jutott volna.
Maximum a te érdekedbe figyelmeztet, hogy ne kiabálj.A kiabálás is elveszi az erõdet amire meg egész a végéig, sõt leginkább ott van szükség.Ha belegondolsz akkor sem fájdalmasabb ha kiabálsz és akkor sem ha nem:-).Bár ez attól is függ mekkora az ember fájdalomküszöbe.Én 4 gyereket szültem, ha jól emlékszem hang nélkül, pedig volt fájdalmam.Fog összeszorít, koncentrálás, mély levegõvételek, és türelem.Ha meg apás szülésre készültök akkor nincs ok az aggódalomra, pároddal tereljétek el a figyelmet egy jó kis beszélgetéssel, mintha nem is szülés közbe lennél:-). Kitartás, menni fog.Sok sikert.
Amikor én szültem a fiamat 9 éve, 14-15 órát vajúdtam. Végig csöndben voltam... A végén már a szülésznõ és az orvos kértek, hogy legalább síjak és ne tûrjem szó nélkül a fájdalmat, szûlés közben engem õk biztattak, hogy nyugodtan ordítsak... Persze, egy hang nem jött ki a torkomon, sírni sem tudtam:(
Én végig ordítottam a 9 órát, a szülésznõ csak néha szólt rám hogy kicsit halkabban. Persze én csak jobban ordítottam. Akármennyire is szerettem volna nem ment csöndben. Az orvos nem szólt rám, rendes volt. A tólófájásoknál már könnyebb volt, ott az a lényeg, hogy csukva legyen a szemed, és ne a fejedbe nyomj, mert elszédülsz.Ha jól csinálod csak 2-3-at kell nyomni, és kint van!
Ugyan az elõttem szólóknak is igaza van. Én szerintem ne azzal törödj, hogy fogy*e kiabálni és ki szól vagy nem szól érte. Én babám 6 hónapos és a szülésnél én ordítottam, ugyan szóltak, hogy ezt az erõt inkább a nyomásra fordítsam, hát nekem nem sikerült. Lesz ami lesz ne törõdj vele. Úgy is mindenki azon lesz körülötted, hogy segítsen. Szurkolok értetek:) Amúgy mindenkinek más a fájdalomküszöbe.
aZ ELÖTTEM SZÓLOKNAK MAXIMÁLISAN IGAZAT ADOK DE! én pl csendben türtem a fájdalmat és jo lett volna ha hasonló nyugalom vesz körül de mellettem mindkét anyuka ordított(mintha ölnék õket) nagyon nehéz volt hallgatni és nyugtatni magam..... Az orvos és a szülésznö véleménye is fontos de gondolj a többi vajúdora is ! jo babavárást és könnyü szülést kivánok neked!:)

A miskolci Semmelweis Kórházban általában mennyit kérnek/adnak manapság (2013 nyarán) egy szülésért az orvosnak? Tökéletesen tájékozatlan vagyok, kérem és várom a segítő válaszokat! Köszönettel.

Legjobb válasz: Semennyit nem kell adni hacsak nem magánorvost fogadtál. Én tavaly szültem ott, meg voltam elégedve a szülésznõvel, a dokival kevésbé, de úgysem volt bent sokat. Senkinek nem adtam semmit, nem is terveztem, így is maximálisan elláttak. Alapból ellenzem a hálapénzt.

Semennyit nem kell adni hacsak nem magánorvost fogadtál. Én tavaly szültem ott, meg voltam elégedve a szülésznõvel, a dokival kevésbé, de úgysem volt bent sokat. Senkinek nem adtam semmit, nem is terveztem, így is maximálisan elláttak. Alapból ellenzem a hálapénzt.
Én itt szültem. Ha nem lett volna fogadott orvosom nem adtam volna semmit. A szülésznõm nem volt fogadott nem is kapott egy vasat sem. Nagyon bunkó és lekezelõ volt velem.
Ha ügyeletesnél szülsz semmit nem kell adnod...én se adtam semmit és nem bántak velem másképp...és nem is néztek rám mint a véres rongyra h nem adok... Ha magándokid van akkor vagy amennyit õ mond, azt tudom h 1-2 doki megszabja az árat de ha nem mond semmit akkor amennyit gondolsz és amennyire elégedett voltál a munkájával. :)
Ja am nincs 5 hónapja h ott szültem utolsó voltam :)
2, 5 hónapja szültem ott, fogadott dokim volt, 30-at adtunk.
A kérdező hozzászólása: Kedves Zsófi! Megkérdezhetem, hogy ki volt a fogadott orvosod?
Gubás Péter
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Mennyit kérnek általában az orvosok, illetve a szülésznők a MÁV kórházban a szülés levezetéséért?

Legjobb válasz: ha jól tudom a MÁV kórházban már nem lehet szülni átteték a Szabolcs utcaiba

ha jól tudom a MÁV kórházban már nem lehet szülni átteték a Szabolcs utcaiba
A kérdező hozzászólása: Rosszul tudod, csak a felújítás miatt kellett átmenetileg a Szabolcsban szülni, de már átadták ismét a szülészetet és a Szabolcsot zárták be végleg!
Ez éppen fordítva van!A Szabolcs u.-i kórházat zárták be 2007.12.31-el!Én is ott szültem volna, de emiatt a MÁV-ban fogok.Az én orvosom kerek perec közölte, hogy nála 70.000.- lesz a szülés.Egyébként azt olvastam, hogy 50.000.- és 100.000.- között mozog az összeg.Amúgy nálunk Apás szülés lesz és ha nem leszünk esetleg megelégedve a Dr.nõ "munkájával", akkor nem fogunk ennyit adni neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!