Találatok a következő kifejezésre: Általában 8-a körül (7 db)

Általában 8-a 9-e körül szokott megjönni, most 5. napon kezdtem a tabit, akkor most a 7 napos szünetben elvileg meg fog jönni?

vagy most is 8.-9.e körül? mert elvileg 10 én már kezdenem kell a 2. levelet...

Legjobb válasz: Mindíg az utolsó tabletta bevétele után 2-3 nappal kell megjönni, függetlenül attól, hogy hányadika van.

Mindíg az utolsó tabletta bevétele után 2-3 nappal kell megjönni, függetlenül attól, hogy hányadika van.
A kérdező hozzászólása: szal akkor mind1 hogy amugy mikor mensizek?
A tablettaszedést lehet a menstruáció elsõ napján, vagy ötödik napján kezdeni. Ettõl függetlenül 21 napig szeded, utána 7 nap szünetet tartasz. A szünet 2-3. napján szokott megjönni. Függetlenül attól, hogy elmúlt-e a vérzés, a 7 nap szünet után elkezded a következõ levelet. Ha mindíg így csinálod, akkor beáll arra, hogy nagyjából egy bizonyos napon fog megjönni, esetleg egy-egy nap eltéréssel. Egyébként a gyógyszer betegtájékoztatójában szerintem részletesen le van írva minden, nézd meg.
A kérdező hozzászólása: ha meg nem jön meg akkor van gáz gondolom...

7 honapos kisfiam van, sokat aggodok hogy hanykor adjak a kisfiamnak enni? Altalaban 8-kor kel reggel. Aki ilyen helyzetben van kerlek irjatok pontos idopontot es kelrek irjatok oda az etkezes tipusat (reggel, tizorai, ebed, uzsonna, vacsora? )

Legjobb válasz: Gondolom 8-kor reggeli.Utána én úgy adnám,hogy 11-kor tízórai(nem túl sok)aztán 2-fél 3 körül ebéd,6-kor uzsi,9-fél 10 körül vacsi.Persze ez annak is a függvénye,hogy este mikor alszik el. Kb. 3 és fél óránként kéne ennie,ha korán alszik el este,akkor kevesebb az idõ , akkor kicsit kisebb mennyiséget adnék.

Gondolom 8-kor reggeli.Utána én úgy adnám, hogy 11-kor tízórai(nem túl sok)aztán 2-fél 3 körül ebéd, 6-kor uzsi, 9-fél 10 körül vacsi.Persze ez annak is a függvénye, hogy este mikor alszik el. Kb. 3 és fél óránként kéne ennie, ha korán alszik el este, akkor kevesebb az idõ , akkor kicsit kisebb mennyiséget adnék.
Az én kislányom is 7 hónapos lesz néhány nap múlva. Õ még fõképp szopik. Reggel 7 óra körül ébred, olyankor szopizik és vissza is alszik. Legközelebb 10-1/2 11 körül tízóraizik, gyümölcsöt kap, de utána még szopizik is. Du.1 és 1/2 2 körül újra szopik, ez az ebéd. Uzsira 4 és 1/2 5 körül szopi van. Este 8 körül szopik (vacsora). Éjjel még felébred általában 1-2x pár korty tejért. Tehát ez nappal 5 étkezést tesz ki + az éjszakai.
A kérdező hozzászólása: Reggel cicivel kezdjuk ugy 6-7 ora kozott, 9kor szoktam adni a reggelit, 1-kor az ebedet, 5-kor a pepet es fel 9-kor cicit, megint, mert 9-kor mar aliszik. De ugy erzem be kellene iktatnom egy uzsonnat es a vacsorat kesobbre tegyem. A reggeli es az ebed koztt kellene tizorait is tegyek?
Mi tápszeresek vagyunk és most volt 5 hónapos és így alakul egy napunk. 7 kor tápszer 10 kor gyümölcs 12 kor tápszer 16 kor fõzelék 19 kor tápszer aztán alvás és Õ még hajnalban egyszer változó idõben egyszer kap tápszert és aaztán alvás reggelig.
Elsõ vagyok.A reggeli szopi nem reggeli?Én annak tekintenén.A 9 órás evést lehetne kicsit csúsztatni, az a tízórai.Aztán ebéd, a pép szerintem uzsi(az is csúszhat kicst)aztán a fél 9-es szopi meg vacsi.
Nyolc hós kislányom van. Mi már régóta csak napi négyszer eszünk. Reggel 8-kor tápszer, délben fõzelék, délután 4-kor gyümölcs, joghurt, tejpép gyümölccsel, este nyolckor fürdés után tápszer. Szépen fejlõdik, a doktornõ szerint már 1 éves babának néz ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! az a helhyzet a reggeli szopizással, hogy szerintem már nagyon kevés tejci van ezért a reggeli és a hajnali szopizást egy ételnek tekinteném.

Csak az én kisfiam ilyen? 2, 5 éves múlt a kisfiam és most pár napja nem akar aludni délben! Reggel 8 körül ébred és általában 1 óra körül szoktam letenni aludni.

Pár napja kitalál mindent csak aludni ne kelljen! Ez csak egy átmeneti dolog vagy ennyi az alvásigénye? Félek mert nemsokára kezdi az ovit és ott pedig aludnia kell!!

Legjobb válasz: en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)

en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)
Csak azt tudom írni, hogy ugyanez van nálunk(jun 7. fiú).8-ig alszik ebéd után nagyon ritkán alszik.Este ha nem aludt napközben, akkor 7, 30-kor altatom, ha aludt, akkor 8, 30-kor.A védõnõ szerint még kéne aludnia napközben.Ha nem is alszik, akkor is csendes pihenõzzünk.Avval nyugtatom magam, hogy amikor ovis lesz, akkor úgyis korábban kell ébrednie és fáradt lesz, így aludni is fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nálunk is elég erõsen tud tiltakozni! Mondjuk õ nem nyügös, hogy ha nem alszik de ilyenkor már este 8-kor alszik! Én is szerintem be fogom vezetni hogy reggel fel fogom ébreszteni elõbb egy kicsit és akkor talán elalszik délben!
A lányom kétéves alig múlt, amikor teljesen leszokott a délutáni alvásról. Ha véletlenül elaludt (pl. kocsiban) akkor este képtelen voltam éjfél elõtt lerakni. Azóta nem erõltetem, így este nyolc-fél kilenc körül alvás van, reggel nyolcig kb.
Szia! Az én fiam sem alszik 2 hónapja itthon, az elején még a bölcsiben aludt, aztán már ott sem.Szépen fekszik, nem zavarja a többieket, amikor itthon van inkább rajzol, kirakózik, erõszakkal nem hagyhatom az ágyban:) !

Egy külső pontból érintőket húzunk egy 8 cm sugarú körhöz. Az érintők által bezárt szög 42, 38 fokos mekkora a kör és az érintők közötti terület?

Léci segítsetek! KÖSZI!!!

Legjobb válasz: Szerinted így jó? http://kepfeltoltes.hu/131007/4914570_www.kepfeltoltes.hu_.png

A kérdező hozzászólása: Köszi

Az normális, hogy kb.8 éves koromig (amíg befértünk ketten a kádba) Anya és én általában minden hétvégén egy kádban fürödtünk (és játszottunk az üres tusfürdős palackokkal)?

Egyedül nevelt Anya. Apukám 2 éves koromban meghalt, testvéreim az ország másik végén voltak.

Legjobb válasz: Amíg anyukád nem csinált veled olyan dolgokat amik már gyerek molesztálásnak vagy családon belüli molesztálásnak minõsül addig igen..:)

Amíg anyukád nem csinált veled olyan dolgokat amik már gyerek molesztálásnak vagy családon belüli molesztálásnak minõsül addig igen..:)
Ha téged nem zavart és nem érezted kellemetlennek akkor semmi gond nincs vele....
Én is fürödtem együtt anyukámmal is, apukámmal is, meg a húgommal is, én nem tartom furcsának. Ha gyerekem lesz, én is szívesen fürdök majd vele. Szerintem ez egy bizonyos korig normális, amíg a gyerek nem érzi kellemetlenül magát.
Én is sokáig fürödtem együtt anyukámmal (lány vagyok), olyan 6 éves koromig. Apukámmal pedig talán 4. Mi is ilyenekkel játszottunk :) Én élveztem, és most sem tartom furcsának. Szerintem normális.
Szerintem ez teljesen normális. Bár a szüleimmel nem fürödtem együtt, de öcsémmel igen. Szerinte én is 8 körül lehettem mikor abbamaradtak. Semmi bajunk nem lett tõle. csak a fürdõszoba úszott mindig :)
Miért érdekes, mit játszottatok a palackokkal?
Soha nem normális! Még a pici gyerekeket sem fürdettem egyszerre. Felnõttel pedig nem is higiénikus.
A kérdező hozzászólása: Oookés :)
Nekem van 12 éves lányom, meg 2 éves kisfiam. Gyakori, hogy együtt fürödnek. Sõt, van olyan, hogy én fürdök, bejön a lányom, õ is beül mellém, sõt... a pici már érti a fürdés szót, ha hallja, hogy megy valaki fürödni, jön õ is. Van, hogy 3-an ülünk a kádban...ennyit a nyugodt fürdésemrõl... És mi is tök jókat játszunk, locsoljuk egymást.
Én úgy gondolom, hogy egy bizonyos korig, és pszihésen normális szülõ-gyermek kapcsolat esetén semmi kivetnivaló nincs benne. Bár nekem sose volt részem ilyenben, mégis így vélekedek.
Én nõvéremmel fürödtem, aki már bõven tini volt akkor, és semmi extra nemvolt. Barbieztunk meg hasonlók :) szerintem normális.
Szerintem sincs benne semmi furcsa.
Én az unokatesóimmal fürödtem együtt kicsi koromban. Egy hatalmas kádban voltunk 3-an, 4-en fiúk-lányok és nagyon élveztük. Vizes fejjel vigyorogtunk ki az anyukáinkra, akik a kád mellett felügyeltek. Egyikünkbõl sem lett lelki beteg ember emiatt.
A kérdező hozzászólása: Okés:)
Nyugi, teljesen normális bizonyos korig.A 8 év az teljesen korrekt!:)
A kérdező hozzászólása: 8-as: fröcsköltük egymást és a csempét. Többieknek: köszönöm, azt hittem, hogy csak velünk volt ilyen :D
Bent ültem a nõvéremmel a kádban, apám meg mellettünk fürdött az üvegajtós zuhanyzóban. Legalább megtudtuk, mi a külömbség fiúk és lányok közt. Minden családban mások a hagyományok. A nagyszüleimnél mikor ott voltunk egy kád vizet lehetett használni. Elõször a húgom fürdött, aztán én, aztán a nõvérem, a bátyám, a nagyapám, és legvégül nagyanyám. Na ez a durva fürdõs emlék a számomra.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem zavart. De most így visszagondolva elég érdekesnek tûnik...
A kérdező hozzászólása: Értem...Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm a válaszokat!

Egy hete kezdtem hőmérőzni, általában reggel 8 körül mérem, viszont, ha dolgozni megyek, (folyamatos munkarend, 2 munka, 2 pihenő) gyakran kelek hajnalban fél 4 és 5 óra között. Ezeken a napokon is korrekt hőt mutat a lázmérő?

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom, közel egy idöben (1-2 óra eltérés) kell mérni, hogy láss is valamit. Én egy idöben még hétvégén is 6 -kor keltem ( egyébként 5-kor), hogy mérjem. Nem kell kimászni az ágyból, utána alhatsz tovább! Fontos az is, hogy ha 3-4 óránál kevesebbet alszol, ez is befolyásolja a pontosságot. Sok sikert!

Szia! Úgy tudom, közel egy idöben (1-2 óra eltérés) kell mérni, hogy láss is valamit. Én egy idöben még hétvégén is 6 -kor keltem ( egyébként 5-kor), hogy mérjem. Nem kell kimászni az ágyból, utána alhatsz tovább! Fontos az is, hogy ha 3-4 óránál kevesebbet alszol, ez is befolyásolja a pontosságot. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Nektek bevált a hõmérõzés? Esetleg már baba is van? :)
Szia! Az elsö válaszoló vagyok. Most várom a második babámat. A második elött egy jó évet höméröztem, s mivel késön volt a tüszörepedésem, így pár homeos szert illetve teát is kipróbáltam. Sok sikert neked is!

A reggeli hőmérséklet általában 37 fölött van, ha babát vár valaki, vagy lehet 36, 8 körül is?

Legjobb válasz: Szia! A tüszörepedést követõen az alaphõmérséklet 37 C-ra vagy annál magasabbra akár 37,5 C-ra emelkedik. A mensturáció elõtt l-2 nappal a hõmérséklet esni kezd. Ha babát vársz akkor a hõmérséklet 37 C vagy a fölötti. A hõmérsékletet mindig reggel ébredéskor /szájban v. végbélben/ kell mérni. Kb 6 óra nyugodt alvás után és a hõmérõt még este kell lerázni. A hónaljban mért hõmérséklet nem megbizható.

Szia! A tüszörepedést követõen az alaphõmérséklet 37 C-ra vagy annál magasabbra akár 37, 5 C-ra emelkedik. A mensturáció elõtt l-2 nappal a hõmérséklet esni kezd. Ha babát vársz akkor a hõmérséklet 37 C vagy a fölötti. A hõmérsékletet mindig reggel ébredéskor /szájban v. végbélben/ kell mérni. Kb 6 óra nyugodt alvás után és a hõmérõt még este kell lerázni. A hónaljban mért hõmérséklet nem megbizható.
Azért ez nagyban függ az egyéntõl is!! Nem vagyunk egyformák. Ha már régóta folyamatosan méred, és az átlag ez alatt van, akkor egy ilyen kiugrás utalhat peteérésre. A babavárásra szerintem ez nem igaz, nekem is elõfordul, hogy a 36, 5-öt sem haladja meg és már a 30. hétben járok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!