Találatok a következő kifejezésre: Általában, hogy el a (127 db)

Elfogadott a katolikus vallás által, hogy ha a természetben szórják el az elhunyt hamvait?

Arról is írhattok, hogy nem maga a vallás által, hanem hogy úgy általában az ilyen vallásúak között mennyire elfogadott szokás ez. Arra gondolok, hogy az is lehetséges, hogy a vallás nem tiltja mégsem lenne ez jó szemmel nézve.

Legjobb válasz: A Biblia sehol sem tiltja a holttestek elhamvasztását, de azt se mondja, hogy el kell. Szóval kinek-kinek a belátása szerint, a feltámadás ettõl nem fog függeni. Nekem személyesen nem tetszik, valahogy nagyon "furcsa" (nem igazán tudom megfogalmazni). De akinek ez ok, tegye.

A Biblia sehol sem tiltja a holttestek elhamvasztását, de azt se mondja, hogy el kell. Szóval kinek-kinek a belátása szerint, a feltámadás ettõl nem fog függeni. Nekem személyesen nem tetszik, valahogy nagyon "furcsa" (nem igazán tudom megfogalmazni). De akinek ez ok, tegye.
A hamvasztást a Katolikus Egyház tudomásom szerint nem tiltja - tehát elvileg lehet - de ellene van és a temetés hagyományos, keresztény módját vallja helyesnek.
Pont tegnap beszélt nálunk errõl a pap. Nem tiltja, de nem tartja helyesnek. A szertartáskönyvben sincs pl. a szóróparcellás "temetéshez" megfelelõ szöveg, bár nem ezt kérdezed. A természetben elszórást sem tartja helyesnek, szertartás pedig nincs is rá, a hozzátartozók pedig jó, ha egy konkrét helyhez tudják kötni a megemlékezést. Valamint! Az Egyház szerint az irgalmasság egyik testi cselekedete a halottak eltemetése. Tehát emberhez méltóbbnak tartja a temetést mint a szétszórást. A hamvak különbözõ lelki indokokkal otthonunkban tartása pedig végképp nem katolikus gyakorlat.
Hogy tiltaná már a katolikus egyház a hamvasztást! Még csak nem is ellenzi. Azt tartja szem elõtt, hogy lehetõleg gyászmisés temetés legyen, de a hamvasztással semmi gond nincsen. (A mi plébániánkon speciel urnatemetõ mûködik.) Olyanról sem hallottam, hogy a természetben elszórt hamvakat ellenezné a Katolikus Egyház, de ez lehet a tájékozatlanságom is. Mindenesetre egy pap valószínûleg meg tudja mondani - ha õ sem tud róla, hogy határozottan elleneznék, akkor valószínûleg nem ellenzik.
a keresztény hitben nem elfogadott a hamvasztás.
Miért akarnál más embereknek megfelelni? Ha már vallás akkor Istenrõl kellene szólnia, vajon Õt mi érdekli jobban? Az, hogy egy illetõ evilági formáját miként búcsúztatják vagy az, hogy amíg itt élt jót vagy rosszakat cselekedett?
A kérdező hozzászólása: a hamvasztást szerintem sem tiltják, mert templomban lehet hamvasztás utáni gyászszertartást tartani. A kérdés igazából nem is a hamvasztásra vonatkozik. Hanem arra, hogy a hamvakkal mi történik utána. Szabadon tehet vele bármit egy katolikus?
A kérdező hozzászólása: mondjuk elvben amúgy azt eltudnám képzelni, hogy van olyan vallás, ahol azt gondolják, hogy kellenek a csontok a feltámadáshoz.
Az lehet, hogy a szórást nem helyteleníti, ez esetben tévedtem. Viszont a hamvasztásról biztosan nincs negatív véleménnyel.

Egy fiú általában mikor veszti el a szüzességét? És még ha egy lányt el akarok hívni randira, hogy kezdjek hozzá? 16/F

Legjobb válasz: nincs korhoz kötve hogy mikor veszítsd el de 30 alatt a legjobb talán(onnantól nehezebb csajozni).Hogy hogy hívd el az attól is függ hogy mennyi önbizalmad van általában a "Szia szeretnélek megismerni elmegyünk valahova?" a legegyszerûbb,egyenes nyílt és bátorságot sugall(azt veszi le hogy nem félsz a visszautasítástól)(persze utána hozz fel témákat)

nincs korhoz kötve hogy mikor veszítsd el de 30 alatt a legjobb talán(onnantól nehezebb csajozni).Hogy hogy hívd el az attól is függ hogy mennyi önbizalmad van általában a "Szia szeretnélek megismerni elmegyünk valahova?" a legegyszerûbb, egyenes nyílt és bátorságot sugall(azt veszi le hogy nem félsz a visszautasítástól)(persze utána hozz fel témákat)
16 évesen oda mész hozzá köszönsz és megkérdezed van e kedve eljönni veled valahova
14 évesen
-1mp

Lányok, ti általában, hogy lovagoltok szeretkezés közben? A párotokkal szemben vagy neki háttal, illetve a lábatokat hogy helyezitek el lovaglás közben? Kort írjatok

Legjobb válasz: Szoktam vele szemben is, háttal is. Általában térdelek közben, de néha átváltok guggolásra is...attól függ milyen kedvünk van :) 22/L

Szoktam vele szemben is, háttal is. Általában térdelek közben, de néha átváltok guggolásra is...attól függ milyen kedvünk van :) 22/L
Én szemben a párommal a lábam meg mintha térdelnék. 19L
Sehogy. Utálom a lovaglópózt.
második: próbáljátok ki guggolva, és közben szorítson rá alul a farkára (mintha egy péniszgyûrû lenne). nem sokáig fogja bírni...:) ja, bocs - most látom, hogy csak lányok voltak kérdezve... sorry:) egyébként eddig sajnos nekem háttal lovaglóm nem volt pedig az is jó lehet...:)
szemben is és háttal is :) az utóbbi pasim meg volt õrülve azért hogy én háttal legyek neki behajolva mert annyira imádta nézni ahogyan ki be járt bennem a [email protected] és ilyenkor jobban oda is tud nyúlni akár a popsival is játszani ..
mi a különbség, hogy ha guggol és ha térdel között?
is-is (: a legtöbbet szembe, de mostanában kezdünk áttérni inkább a hátasra (: egyszerûen szétteszem a lábam és mellette van a két oldalán a földön :D ha háttal vagyok neki, úgy jobban élvezzünk mindketten (:

Miért van az, hogy általában szex közben a férfi és a nõ egyszerre, együtt élvez el?

Légyszi' kíméljetek meg az ironizáló,viccelõdõ válaszoktól. köszi

Legjobb válasz: "általában"? én úgy tudom ez ritka eset, de javítsatok ki ha tévedek...

"általában"? én úgy tudom ez ritka eset, de javítsatok ki ha tévedek...
Én örülök ha sikerül elélveznem, ez már csak álom marad, hogy a párommal egyszerre.....
10-bõl 8 alkalommal egyszerre élvezünk el a párommal. A maradék 2 alkalommal nem jön össze a vaginális orgazmus, így késõbb befejezi máshogy, miután õ elélvezett. Amúgy elég látványosan szoktam elérni az orgazmust, illetve olyankor nagyon összeszorítom a hüvelyem, sokkal szûkebb leszek, hangosan nyögök, beleremeg a testem, és ez számára annyira izgató, hogy õ is elélvez tõle.
Nálunk ez közel 100%-os lenne, ha nem akarnék a testére élvezni. Amikor a nõ elélvez, az összerándulásoknak nehéz ellenállni. Fõleg ha nem is akar az ember... És egyáltalán nem nehéz összehozni csak egy kicsit kell figyelni, és érezni a másikat...
Nálunk is inkább az 50-60% a valós. Mondjuk azért meg kell dolgoznom, mert a barátnõm nehezn élvez el, de akkor legalább nagyon. :) Ha meg nem sikerül egyszerre, akkor még mindig ott a nyelvem vagy a kezem. :)
Nem tudom, hogy találkoztál ezzel az információval, hogy "általában", de nem hinném, hogy általános jelenség lenne. Mi elég összeszokott pár vagyunk, de szerintem még így is csak a szeretkezéseink kb. 65-70 %-ában sikerül az én utolsó orgazmusomat a Pároméval összedidõzítenünk, pontosabban inkább neki összeidõzítenie. Amúgy ez tényleg eszméletlen jó érzés tud lenni. :-)) Nem tudom, hogy amit olvashattál, az nem arról szólt-e, esetleg, hogy a legtöbb férfira annyira izgatóan hat, ahogy a nõ átéli az orgazmust, az neki is egy akkora plusz stimuláció egyrészt pszichésen, másrészt amiatt, hogy ahogy a hüvelyizmok ritmikusan összehúzódnak, a péniszére rászorítva, hogy ha már õ is orgazmus-közeli állapotban volt, akkor jó eséllyel õ is elélvez.
Már az is ritka, ha a nõ egyáltalán elélvez hüvelyizgatással...
Ritkán van ilyen, egyszer jött össze nálunk is.
Ritka hogy egyszerre élvezzenek el..
Akkor aki írta, az nem sûrûn csinálta... Nem egyszerû dolog összehozni...
A kérdező hozzászólása: olvastam valahol, én is csak arra tudok alapozni :)
Ritka szerintem
mi akkor ezekszerint a szerencsésebbek közé tartozunk a párommal! sokáig kényeztet orálisan ( a csiklómat, nem élvezek el), és miután behatol (misszionárius a kedvenc) úgy csinálja, hogy akkor élvezek el, mert nem úgy csinálja mint a pornófilmekben, hanem rámsimul, és ott lennt dörzsöli a csiklómat a döféseknél (:D bocsi) nem a kezével, hanem értitek... szerintem egyáltalán nem nehéz dolog, aki egyszer elélvez így, utána mindkét fél tudni fogja, hogy hogyan kell így mozogni stb :D

Általában elmondható, hogy azok a nők, akiknek nehezebben alakul ki kapcsolata, sok kudarcot átéltek már, sokkal normálisabbak; mint azok, akiknek mindig könnyedén összejön egy kapcsolat és folyton abban élnek?

Eddig ezt vettem észre. Amikor olyan nőkkel beszélgettem itt, akik jó ideje szinglik/nehezen alakult ki bármikor kapcsolatuk, azok sokkal kedvesebbek, emberségesebbek; mint azok a nők, akik állandóan körül voltak rajongva/mindig volt valakijük. Az előbbiek mintha felsőbbrendűnek képzelnék magukat, sokuk néha kifejezetten trágárul beszél, míg az utóbbiak pont úgy, mint egy normális ember.

Legjobb válasz: 100%-ban egyetértek! Én is ugyanígy veszem észre. De ez nem csak a nõkre igaz, általában minden emberre. Egy másik példában, a rosszab sorsú (mondjuk szegényebb) emberek mindig emberiesebbek és rendesebbek az elkényeztetett, minden össze jött neki típusú embereknél.

100%-ban egyetértek! Én is ugyanígy veszem észre. De ez nem csak a nõkre igaz, általában minden emberre. Egy másik példában, a rosszab sorsú (mondjuk szegényebb) emberek mindig emberiesebbek és rendesebbek az elkényeztetett, minden össze jött neki típusú embereknél.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy azért, mert sokkal jobban át tudják érezni. Kicsit olyanok az utóbbiak, mint a politikusok/újgazdagok.
igen, ez pont így van, én is ezt tapasztaltam.
Pedig ez pont nem így van.Attól függ, hogy mennyire viselte meg a dolog.Van, aki nem tudja túltenni magát a dolgokon és mindenkire ráaggatja a "biztos egy *aszkalap" táblát úgy, hogy nem is ismeri az illetõt.Szóval nem minden esetben van ez így.

Ha az emberek elfogadják azt, hogy az élet a Földön teljesen véletlenül vagy egy "isten" által lett teremtve, miért nem mérlegelik annak a lehetősésgét is, hogy egy földönkívüli civilizáció hozta létre azt?

Mindegyiknek ugyanakkora az esélye. Tehát mi az oka ennek a szelektálásnak? Képzel?er? hiánya, félelem, média agymosása vagy érdektelenség?

Legjobb válasz: És a földönkívüliek hogy jöttek létre? a. véletlenül b. egy isten hozta létre c. másik földönkiívüliek által

És a földönkívüliek hogy jöttek létre? a. véletlenül b. egy isten hozta létre c. másik földönkiívüliek által
OK. tehát a kérdés az, hogy az EMBER kialakulását magyarázó két elmélet (evolució vs teremtés) mellett, mért nem szerepel azonos súllyal a földönkívüliek beavatkozása? Mert semmivel sem magyaráz meg többet mint a másik kettõ, a valószínûsége pedig csak a tudományos magyarázattal vethetõ össze, amivel szemben azonban elenyészõ az esélye, és ennek megfelelõ, bár nem nulla az elmélet támogatottsága.
Én még mindig az evolúcióban hiszek, noha még nem tart ott a tudomány, hogy mindenre választ tudjanak adni.Kérdésedre válaszolva, lehet azt is mérlegelni, hogy egy földönkívüli civilizáció hozta létre az emberiséget, de persze azt se kell figyelmen kívül hagyni, hogy õket is létre kellett hozni valahogy.
4-es ha valoban szetneztelvolna a kerdest illetoen a valaszod nemlettvolna banalis es hasracsapott valasz. tanacsolom kicsit minimalisan nezzel utanna es rajossz hogy a Foldunkon rengeteg azon bizonyitek mely alatamassza hogy nem mi vagyunk a legfejlettebb nep a Foldon es jartak mas civilizaciok is a Foldon.
"És az Isten hogy jött létre? a-egy másik Isten teremtette b-evolúció?" c: mindig is létezett.
8-as amikor mered vallalni neveddel az irasaidat akkor valaszt is kapsz arra amit allitok.
Az elsõtõl kérdezem: És az Isten hogy jött létre? a-egy másik Isten teremtette b-evolúció?
Pontosan így van, ahogy az utolsó válaszadó írta. Én sem tudom elképzelni az idõ, anyag, energia és tér, nélküli létet, sõt az öröklétet, mindenhatóságot sem. Nem mondom, hogy ne filózzunk rajta, vagy, hogy tök felesleges elméleteket gyártani, de ezeknek a dolgoknak egyenlõre több köze van a fantázia világához, mint a valós élethez ezért így is kezelem. Majd, ha tények is rendelkezésre állnak, természetesen átértékelem a nézetemet. Addig viszont miért is kellene tényként kezelnem?
Nagyon sokan képtelenek elvonatkoztatni a jelenlegi élettõl, nem tudnak idõ nélküliséget elképzelni sem, ezért ragaszkodnak mereven az evolúcióhoz.
Van a SETI program de egyenlõre kidobott pénz, mert sehol nem talált semmit.
Olvasni kéne és mûvelõdni. Ha ez valakit komolyan érdekel, könyvtárnyi irodalma van a témának, el kell õket olvasni, nem fogsz itt egyértelmû válaszokat kapni. Csak Daniken hülyeségeinek a cáfolatára könyvek tucatja született, mégis egy csomóan szajkózzák az ostobaságait. A kérdésed alapján te UFÓ hívõ lehetsz, de a kérdésedre válaszolva: igen, mérlegelik a lehetõségét az idegen civilizációk emberiségre gyakorolt hatásait, de még nem találtak cáfolhatatlan bizonytékot rá hogy valóban történt volna ilyesmi.
Világos, hogy Marslakó volt Jézus. Más nem is hisz benne, csak a földönkívüliek.
Figyelj Titak! Akármit elfogadhatsz, de az nem lesz valóság. A gondolat nem idegen az embertõl, hiszen számos scifi író keresett ezzel pénzt, de miért nem elég neked a tudomány verziója, amit minden értelmes ember elfogad? Egyébként írjál róla könyvet, keress "bizonyítékokat" és ha szórakoztatóan megírod, híres és gazdag lehetsz. De akár gyerekmeséket is kitalálhatsz...
És ha elfogadnánk egy olyan hipotézist, miszerint a földre véletlenül jött az "élet", amibõl aztán sok-sok év alatt kifejlõdött egy valódi életforma. Majd jött egy "földönkívüli"-akit nevezhetünk Istennek is- és a meglévõ alapanyagból "megteremtette" az embert?
Nem unod még ezeket a kérdéseket? Milyen reális oka lett volna egy földönkívüli civilizációnak a Föld és az ember létrehozására? Miért volna mérlegelendõ? Csak az eredeti problémát helyezné át és behoz egy fölösleges hipotézist a rendszerbe, ami ráadásul teljesen légbõl kapott.
Én nem vetem el mint lehetõséget, (bár közelebb ez sem vinne a világ megértéshez). Meglehet, hogy egy idegen civilizáció teremtette a földön az életet, sõt azt sem kizárt, hogy esetleg a tudtukon kívül. A jelenlegi, legtöbbek által elfogadottabb tudományos álláspont szerint, mi magunk is földönkívüliek vagyunk, hiszen azt mondják, hogy az élet építõ kövei a meteoritokkal érkeztek a földre. Én legalábbis úgy látom, hogy több kutató hisz ebben, mint a helyi spontán kialakulásban. Mi magunk is képesek lennénk már, bacikat, vírusokat, sõt emberi DNS-t küldeni a világûrbe, igaz, hogy még nem túl messzire, de ami késik nem múlik. Úgy gondolom, hogy az élethez szükséges anyagok, mindig is jelen voltak a világegyetemben és minden hová el is jutottak. Ha kedvezõ körülmények adódnak valahol, valamilyen életforma kialakulásához, ott létre is jöhetett, sõt hiszem, hogy létre is jött. Azt viszont valóban kevesebben hiszik, hogy idejöttek és tudatosan hozták létre az életet, valamint, hogy bennük látta az ember a teremtõ Istent, Isteneket. Minden esetre szép kultuszt lehet e köré is teremteni, hisze még a Bibliával is összemosható.
6-os: csak egyet mondj.
Általánosítasz, hiszen korántsem fogadja el mind, és még kevésbé van kizárva, hogy bárhol máshol kialakultak volna az élethez szükséges feltételek, hiszen csak egy apró töredékét ismerjük a világegyetemnek, arról is csak felületesen, megdönthetõ elméletekre és képletekre alapozott számításokra épített feltételezésekkel próbálunk értelmezhetõ képet alkotni.
A kérdező hozzászólása: Most nem az a kérdés, hogyan jöttek létre a földönkívüliek. Bár tény, lehet egy kicsit rosszul fogalmaztam. Maradjunk akkor csak az ember kialakulásánál.
Prometheus. The film. Van ott fantázia, csak emberi ésszel felfogni egy ekkora mértékû tudományos ugrást kb. 6000 bizonyítékkal szemben elég durva lenne.

Ha írtam egy könyvet, akkor általában hogyan juthet el a könyvesboltig a könyvem? Kell ehhez vállalkozást csinálni vagy magánszemélyként is megoldható az adózása?

Azoktól várnék inkább választ, aki már írtak könyvet és ki is adták valamilyen módon. Hogyan csináltátok?

Legjobb válasz: Legelsõ lépés, a Kéziratodat vidd be az ARTISJUS Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesülethez.(Budapest) és helyezd letétbe !! Utána keresel egy megbízható kiadót itthon vagy külföldön 1., Nem ingyen kínálja a megjelenést, 2., Tudsz árajánlatot kérni, 3., A weboldalukon kész árlista és tájékoztató van, 4., Neked mint szerzõnek és írónak korrekt %-ot ad Írd be a keresõbe,hogy Könyvkiadók Magyarországon,interneten vedd fel többel a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevélre, tedd fel a kérdéseidet,kérj árajánlatot,stb. Nézd meg mennyiért tudsz megjelenni az általad elképzelt példányszámban. Keress a könyv témájához illõ Szponzorokat ! Például. Ha én most egy sportszakkönyvet akarok kiadni,akkor reklám felületet kínálok sportmárkáknak, sportszergyártóknak,sportcsarnokoknak,kereskedelmi csatornáknak, stb. De más lehet a krimi, a vers, vagy novelláskötet. Vagy nekiugrassz magánkiadásban,ami abban különbözik,hogy a kéziratot a nyomdába viszed,kifizeted a nyomdaköltséget, és a kész könyveket ha készen vannak vagy Te magad terjeszted, vagy szerzõdést kötsz egy terjesztõvel. Mivel a nyomdák is sok pénzért nyomnak, itt is jól jöhetnek a szponzorok. Egyéb lehetõség: E-book formátumban Te magad árusítod a Neten. Kell hozzá egy ingyenes webáruház és egy Pay Pal számla,no és a termék. Ez sem lehet rossz ! Remélem tudtam segíteni.

Legelsõ lépés, a Kéziratodat vidd be az ARTISJUS Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesülethez.(Budapest) és helyezd letétbe !! Utána keresel egy megbízható kiadót itthon vagy külföldön 1., Nem ingyen kínálja a megjelenést, 2., Tudsz árajánlatot kérni, 3., A weboldalukon kész árlista és tájékoztató van, 4., Neked mint szerzõnek és írónak korrekt %-ot ad Írd be a keresõbe, hogy Könyvkiadók Magyarországon, interneten vedd fel többel a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevélre, tedd fel a kérdéseidet, kérj árajánlatot, stb. Nézd meg mennyiért tudsz megjelenni az általad elképzelt példányszámban. Keress a könyv témájához illõ Szponzorokat ! Például. Ha én most egy sportszakkönyvet akarok kiadni, akkor reklám felületet kínálok sportmárkáknak, sportszergyártóknak, sportcsarnokoknak, kereskedelmi csatornáknak, stb. De más lehet a krimi, a vers, vagy novelláskötet. Vagy nekiugrassz magánkiadásban, ami abban különbözik, hogy a kéziratot a nyomdába viszed, kifizeted a nyomdaköltséget, és a kész könyveket ha készen vannak vagy Te magad terjeszted, vagy szerzõdést kötsz egy terjesztõvel. Mivel a nyomdák is sok pénzért nyomnak, itt is jól jöhetnek a szponzorok. Egyéb lehetõség: E-book formátumban Te magad árusítod a Neten. Kell hozzá egy ingyenes webáruház és egy Pay Pal számla, no és a termék. Ez sem lehet rossz ! Remélem tudtam segíteni.
Magánszemélyként is megoldható - ha egy kiadó hajlandó kiadni. De tudd, hogy 10 könyvbõl jó, ha 1-be lát a kiadó annyi fantáziát, hogy kiadja, akkor sem mindig vállalják be a nyomdai költségek rizikóját, hanem neked kell megtámogatni pénzzel a nyomtatást...
Csak 14ezer szó?! Bocs, de ez nem könyv! Mi a téma egyébként?
A kérdező hozzászólása: Egyébként ennek a könyvnek nem a hossza a lényeg, hanem a benne lévõ információ az értékes. Nem akarom hosszúra ereszteni mert elvesznének a részletekben.
Nem sértegetek én senkit - de ez tény, az idõsebb korosztály legnagyobb része idegenkedik a modern technikától.
ma 08:03-nak nem kell sértegetni a 40 év felettieket. Jó magam is 40 év feletti vagyok, közelebb az 50-hez mint a 40-hez. Ettõl függetlenül pontosan tudom mi az az e-book.. A gond inkább az, hogy jó magam, és akik igazán szeretnek olvasni a könyvet ami kézzel fogható, lapozható jobban szeretik mint az e-book formában olvasott könyveket. Ennek csak ennyi a magyarázata.. A laptop monitorján meg a legtöbb ember utál regényeket olvasni, mert kényelmetlen és jobban fárad a szeme. Van e-book olvasom is, de az meg olyan személytelen.. Nincs meg a varázsa..Így még ma is ha tehetem inkább megveszem vagy kikölcsönzöm a könyvet..
A kérdező hozzászólása: Most éppen 13768 szavas. Még finomítgatom itt-ott beleírok, ettõl még egy kicsit több lesz.
A kérdező hozzászólása: Én is azon gondolkodtam, hogy ha valaki leszarja hogy mi van a copyright oldalra írva és kiteszi valahova. Magyar nyelven írtam, magyar embereknek. Amirõl szól az az idõsebb korosztályt is érniti. Szóval elgondolkodtató, hogy talán mégis érdemesebb lenne nyomtatva. Mondjuk pár darabot elére kinyomtatni, a többit meg csak ha van rá igény. Ez a tendenciából úgy is kiderülne. De ezt is csak úgy tudom elképzelni, hogy magánkiadásban weboldal támogatással. Nem sajnos még nem látta szerksztõ. Ez lényegében egy gyakorlati útmutató egy adott probléma megoldására, lépésrõl lépésre.
Magyar vagy angol nyelven írtad? Magyar nyelven az ebook tényleg felejtõs, de az angolok szívesebben fizetnek ebookért, mert ott $5 szinte semmi. Milliókra itt sem lehet azért számítani, de pár ezer dollár összejöhet. De az 50 oldal elég kevés. Pont a tördelés, betûméret stb. miatt nem oldalban, hanem szavak számában szokták meghatározni a hosszat. Hány szó?! 40-50k? Szerkesztõ látta már? Anélkül kiadni könyvet írói öngyilkosság.
Azt tartsd szem elõtt, hogy E-bookért kb. senki nem fizet. Ha már 10 ember megvette és 1 kiteszi valahova az internetre akkor soha többet nem adsz el egy darabot sem... Ráadásul a 40 feletti korosztály 99%-a azt sem tudja mi az az EBOOK meg a ZINTERNETRÕL is csak annyit tud, hogy az égbül gyün. Õket meg kizárod, mint vásárlókat.
A kérdező hozzászólása: Hmm, számolgattam, olvasgattam, kalkuláltam. Szinte biztos, hogy ebook-ban fogom terjeszteni.
A kérdező hozzászólása: Most azt kalkulálom, hogy magánkiadásban nyomtatott könyvet weboldallal reklámoznám. Szerencsére értek a SEO optimalizáláshoz, szóval könnyen tudnék az elsõ találatok közé kerül gugliban néhány kulcsszóra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi tanácsokat. Ez a könyv egyfajta "hogyan csináld, hogyan oldj meg egy bizonyos problémát" témába tartozik. Higyjétek el az adott probléma sok embert érint, tehát népszerû lenne, mert ilyen könyvet nem találtam. Éppen ezért írtam meg mert nekem is szükségem lett volna rá. Tetszik a webolda/blog ötlet. Jómagam programozó volnék és nekem is ez volt az elsõ ötletem. A digitális világban valóban alacsonyabbak a fenntartási költségek. De még nem tudom nyomtatva mennyibe kerülne ha mondjuk 100 db-ot magánkiadásban kifizetnékelõre. A könyv nem lenne hosszú, mondjuk kb 50 db A4-es lap terjedelem. (A betûmérettel lehet játszani egy kicsit).
Nagyságrendekkel kisebb a reklámköltség, mintha papír-alapon adsz ki egy könyvet. Boltok-bolthálózatok szóba sem állnak veled, max bizományba veszik be, õk határozzák meg, hogy mennyiért, s fél év múlva fizetik ki azt, amit eladtak. Nyomtatsz 2000 példányt, beleraksz milliókat, s évek alatt sem tudsz szabadulni tõle. Tudom, mirõl beszélek... Ehhez képest az e-booknak valóban elenyészõ reklámköltsége van. Egy jól felépített blog, feliratkozással, hírlevél-küldõ rendszer, automatizált webáruház, s tiszta haszon. (Nyilván állambácsi leveszi a részét.)
Elenyészõ költség a reklám? Na persze!
Attól függ, hogy mi a cél. Ha a maximális profit, akkor nem kell papírra nyomtatni, hanem e-book, s egy automatizált (!) weboldal. Vevõ fizet, automatikusan kap egy linket, ahonnan letöltheti a könyvet. Ez a leggazdaságosabb megjelenés. A nyomtatott könyvnek rendkívül magasak az elõállítási költségei, s a szerzõ keres rajta a legkevesebbet... Az e-book árának 100%-a a szerzõé; itt is vannak költségek, de elenyészõek (weboldal, reklám stb).
Nem kell vállalkozás. Mirõl írtál könyvet? Regény? Cím? Szóhossz?

Az miért lehetséges, hogy aki 14 kora körül veszti el a szüzességét, az mind azzal jön, hogy ő ugyan nem mondta el otthon, mert tartozik rájuk, de aki később, az általában elmondta otthon?

Most is van egy ilyen kérdés hogy ki hány évesen vesztette el, és hogy elmondta e otthon, itt most egyel?re a 14 évesek dominálnak, akik nem mondják el, mert nincs köze hozzá az anyjának, de volt már pár ilyen kérdés, amire több válasz érkezett, és ott az volt megfigyelhet?, hogy aki id?sebb korában vesztette el, az másik állásponton volt inká?bb, hogy ? elmondta otthon.

Legjobb válasz: Hát de nehogymár beszámoljon az anyósomnak a barátnõm a közös életünkrõl. Majd minden nap menne és mesélne hogy na most ma ez volt ma ilyen pózba csináltuk ma olyanba. Hát szép lenne. xD

Hát de nehogymár beszámoljon az anyósomnak a barátnõm a közös életünkrõl. Majd minden nap menne és mesélne hogy na most ma ez volt ma ilyen pózba csináltuk ma olyanba. Hát szép lenne. xD
Jóhogy nem áll itt anyósom a szobában és tartja a gyertyát. Jézusom.
mert még a szülõk is túl fiatalnák tartják õket ehhez amiben igazuk van (késõbb kiégés) és nem kíváncsiak a 14 évesek a kioktatásra mert õk most oylan okosak aztán itt meg kérdezgetik h ha lenyelem teherbe eshetek-e stb..A másik h lázadnak h nem rájuk tartozik miközbe igen, mivel felelõsséget vállalnak a szülõk értük. Az idõsebbek már érettebben gondolkodnak és nem kell félniük h lehurrogják õket vagy ha igen tudnak normálisan érvelni. 19/lány
Végülis lehet hogy igenis tartozik részben a szüleikre mert fiatalok, de azért nem azon van szerintem a hangsúly hogy elmondta-e hanem hogy egyáltalán megtette.
Már megint 1 felmérés xP Ha már felmérést végeztek akkor elgondolkozhatnátok azon h valyon miért is csinálják ezt? xD Minél érettebb valaki és minél jobban közelit a felnõtt kor felé annál könnyebben beszél a szüleivel vagy felnõttekkel ilyen témákrol.Egy 14éves csaj mit mondjon az apjának/anyjának? Neki is cikibb ilyenrõl beszélni... És lényegtelen h elmondja-e vagy sem... Max mégjobban odafigyelnek rá a szülei h mostmár ne dugjon fûvel fával...
17:52 milyen fürõl meg fáról beszél ugyan. Csak szajkózzátok a sablonokat és ennyit tudtok. De az száz hogy az ilyen fûfázóknak sose volt még kapcsolatuk.
A kérdező hozzászólása: javítások: '14 éves kora körül', 'õ ugyan nem mondta el otthon, mert NEM tartozik rájuk'
En tuti nem fogom elmondani ha elvesztettem.mondjuk meg eleg fiatal vagyok.
Én 14 voltam, de nem kellett beszámolót tartanom, rájött anyukám magától, megkérdezte, hogy nem bántam e meg, mondtam, hogy nem, ez az én életem, egy 14 éves azért annyira már nem gyerek, és mindig felelõsség teljesen viselkedtem, minden szempontból, sosem feküdnék le senkivel védekezés nélkül, kivéve, ha konkrétan szeretnék gyereket. A nagymamámék meg a többi felmenõm 16 évesen férjhez ment, õk sem voltak fiatalok hozzá érdekes módon. 22L
az anyád h jo a kapcsolat akkor sztem elmondhatsz neki midnent mint egy barátnak h mondjuk elsõ csók és mondjuk mint az elsõ szexet nem azt h hool mikor mit mien pózban csak h anya megvolt és mien volt jó?! ennyi sztem de amugy meg sztema 14évesek félnek elmonddnai h azért "büntetés lenne" vagy nem tudom :S:|
hát ... én még szûz vagyok... de szerintem nem függ annyira össze az életkor azzal hogy elmondja e valaki a szüleinek... inkább azon múlik szerintem hogy ki milyen viszonyban van a szüleivel... én pl apámnak elmondom majd ha lesz valami de anyámnak nem... a barátnõm ittvolt filmetnézni anyámtól már azt hallgattam hogy "megk*féltem"... szóval szerintem ez mindenkinél változó 15/F
11-18 22:45: nagymamádék 16 évesen házasodtak már... igen, de akkoriban ez volt a szokás, más idõk jártak, elõtte való generációk meg néha már 14 évesen szültek, akkor még sietni kellett, mert nem éltek annyit az emberek, mint ma.
15/L, nemrégen volt az elsõ, és én sem mondtam el otthon. anyával mindenrõl lehet beszélni, és amikor 1 éve megkérdezte, hogy meg tudnám-e tenni, azt válaszoltam, hogy szerelembõl igen. a barátommal 1 hónap után lefeküdtem. tuti megölne, ha meg tudná:S nem bírja a srácot:S
Namost, 18 vagyok, még szûz, de ha elmondanám anyámnak, hogy már "túl vagyok az elsõn", úgy kiabálna ki a családból, hogy alig érném utol a nem létezõ farkamat.:/ Bár az ilyen 14 éves lányoknál én is alapos pofont mérnék rájuk, ha ilyen hírrel kullognának haza.
Mert nyilván tisztában van vele, hogy a szülõk nagy többsége nem örülne ha megtudná, hogy a lányát 13 évesen jól megrakták. Ugyanakkor ez egy 18 évesnél már természetes dolog, hogy nemi életet él, amin egy normál szülõ nem hogy nem lepõdik meg, hanem még jónak is tartja. Másrészt kisebb korban szégyellõsebb szerelmi és szexuális téren az ember.
A füvesfás vagyok...anyukádnak nem volt még kapcsolata...oké? 14 évesen még féltik a kicsi lányukat a szülõk... Sablonos köcsög xD
És ha most azt állítjátok hogy a nõk beszámolót tartanak anyósomnak hogy mit csinálunk kettesben akkor soha többet nem kezdek senkivel.
Amott se írt egy 14 éves se. A másik kérdésnél. Csak akkor volt az elsõ nekik. De már 25 évesek.
A kérdező hozzászólása: csakhogy újabb statisztikát tudjak felállítani...:D de jólenne ha nemcsak a 14 évesek válaszolnának, hanem az idõsebb korosztály is, akik kicsit jobban átlátják a dolgot, és nem következtetnek rögtön arra hogy az anyjuk majd áthívja az egész barátnõi kart és elmeséli nekik h az õ kicsi lánya már nem szûz, vagy hogy hívja anyóst, kezében a gumival, hogy mindig kéznél legyen
A kérdező hozzászólása: korotokat is lécci :)
Elsõ: nem arról van szó, hogy egy lány mondjuk elmondja abarátja anyjának, hogy lefeküdt a fiával. Hanem a saját anyjának. Te jó ég, milyen értetlen vagy. :D Amúgy én se mondanám el, ha elveszteném a szüzességem. Se most, se késõbb. De mi nem is vagyunk olyan kapcsolatban anyummal. :( 15L

Hogy tudom a winampomat beállítani, hogy mindig az általam kedvelt vizualizáció induljon el zenehallgatáskor?

version 5.541 van. Akárhogy próbálom, mindig másikat ad be ha újraindítom a progit.

Ha a fiu messze lakik, hogy van ez altalaban, hogy eloszor o jon el hozzam 1x vagy 2x?

most ismerkedtunk meg , o 18 eves, es ez amolyan szerelem elso latasra, de tul nagy a tavolsag, es szeretnenk egyutt lenni.

Legjobb válasz: Hát ez nálunk úgy volt, hogy õ jött el az elején:Dszerintem ez a legjobb...Amúgy mennyi az a nagyon sok távolság?

Hát ez nálunk úgy volt, hogy õ jött el az elején:Dszerintem ez a legjobb...Amúgy mennyi az a nagyon sok távolság?
A kérdező hozzászólása: kb. 63 km ... s azaz, h vonat nincs.... a busz pedig non draga ..
Hát nálunk úgy volt, hogy õ jött el eleinte autóval. Amikor elõször jártam a mostani barátommal akkor mindig csak õ jött, mert én 16 voltam és nem engedtek a szüleim, ezért járt csak õ hozzám, hétvégente. Most hogy újra járunk, a szakításunkra két évre, most is úgy volt hogy eleinte õ jött, most meg már felváltva megyünk egymáshoz hétvégente.
nekem is nagy a távolság a barátom és köztem, nagyobb mint nálatok.eleinte szerintem úgy illene, hogy a fiú látogat a lányhoz, ez nálunk is így történt aztán 1-2 alkalom után én mentem.és még valami, a busz szerintem nem drága hiszen az én barátom is azzal jár és nem fizet istentelen pénzeket =)
A kérdező hozzászólása: csakhogy ez kulfold, nem magyarorszag :) koxonom mindenkinek a valaszokat ! :D
Szerintem ö jöjjön nálunk is a párom jött eloször!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!