Találatok a következő kifejezésre: Általában, hogy el (155 db)

Ha írtam egy könyvet, akkor általában hogyan juthet el a könyvesboltig a könyvem? Kell ehhez vállalkozást csinálni vagy magánszemélyként is megoldható az adózása?

Azoktól várnék inkább választ, aki már írtak könyvet és ki is adták valamilyen módon. Hogyan csináltátok?

Legjobb válasz: Legelsõ lépés, a Kéziratodat vidd be az ARTISJUS Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesülethez.(Budapest) és helyezd letétbe !! Utána keresel egy megbízható kiadót itthon vagy külföldön 1., Nem ingyen kínálja a megjelenést, 2., Tudsz árajánlatot kérni, 3., A weboldalukon kész árlista és tájékoztató van, 4., Neked mint szerzõnek és írónak korrekt %-ot ad Írd be a keresõbe,hogy Könyvkiadók Magyarországon,interneten vedd fel többel a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevélre, tedd fel a kérdéseidet,kérj árajánlatot,stb. Nézd meg mennyiért tudsz megjelenni az általad elképzelt példányszámban. Keress a könyv témájához illõ Szponzorokat ! Például. Ha én most egy sportszakkönyvet akarok kiadni,akkor reklám felületet kínálok sportmárkáknak, sportszergyártóknak,sportcsarnokoknak,kereskedelmi csatornáknak, stb. De más lehet a krimi, a vers, vagy novelláskötet. Vagy nekiugrassz magánkiadásban,ami abban különbözik,hogy a kéziratot a nyomdába viszed,kifizeted a nyomdaköltséget, és a kész könyveket ha készen vannak vagy Te magad terjeszted, vagy szerzõdést kötsz egy terjesztõvel. Mivel a nyomdák is sok pénzért nyomnak, itt is jól jöhetnek a szponzorok. Egyéb lehetõség: E-book formátumban Te magad árusítod a Neten. Kell hozzá egy ingyenes webáruház és egy Pay Pal számla,no és a termék. Ez sem lehet rossz ! Remélem tudtam segíteni.

Legelsõ lépés, a Kéziratodat vidd be az ARTISJUS Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesülethez.(Budapest) és helyezd letétbe !! Utána keresel egy megbízható kiadót itthon vagy külföldön 1., Nem ingyen kínálja a megjelenést, 2., Tudsz árajánlatot kérni, 3., A weboldalukon kész árlista és tájékoztató van, 4., Neked mint szerzõnek és írónak korrekt %-ot ad Írd be a keresõbe, hogy Könyvkiadók Magyarországon, interneten vedd fel többel a kapcsolatot, iratkozz fel hírlevélre, tedd fel a kérdéseidet, kérj árajánlatot, stb. Nézd meg mennyiért tudsz megjelenni az általad elképzelt példányszámban. Keress a könyv témájához illõ Szponzorokat ! Például. Ha én most egy sportszakkönyvet akarok kiadni, akkor reklám felületet kínálok sportmárkáknak, sportszergyártóknak, sportcsarnokoknak, kereskedelmi csatornáknak, stb. De más lehet a krimi, a vers, vagy novelláskötet. Vagy nekiugrassz magánkiadásban, ami abban különbözik, hogy a kéziratot a nyomdába viszed, kifizeted a nyomdaköltséget, és a kész könyveket ha készen vannak vagy Te magad terjeszted, vagy szerzõdést kötsz egy terjesztõvel. Mivel a nyomdák is sok pénzért nyomnak, itt is jól jöhetnek a szponzorok. Egyéb lehetõség: E-book formátumban Te magad árusítod a Neten. Kell hozzá egy ingyenes webáruház és egy Pay Pal számla, no és a termék. Ez sem lehet rossz ! Remélem tudtam segíteni.
Magánszemélyként is megoldható - ha egy kiadó hajlandó kiadni. De tudd, hogy 10 könyvbõl jó, ha 1-be lát a kiadó annyi fantáziát, hogy kiadja, akkor sem mindig vállalják be a nyomdai költségek rizikóját, hanem neked kell megtámogatni pénzzel a nyomtatást...
Csak 14ezer szó?! Bocs, de ez nem könyv! Mi a téma egyébként?
A kérdező hozzászólása: Egyébként ennek a könyvnek nem a hossza a lényeg, hanem a benne lévõ információ az értékes. Nem akarom hosszúra ereszteni mert elvesznének a részletekben.
Nem sértegetek én senkit - de ez tény, az idõsebb korosztály legnagyobb része idegenkedik a modern technikától.
ma 08:03-nak nem kell sértegetni a 40 év felettieket. Jó magam is 40 év feletti vagyok, közelebb az 50-hez mint a 40-hez. Ettõl függetlenül pontosan tudom mi az az e-book.. A gond inkább az, hogy jó magam, és akik igazán szeretnek olvasni a könyvet ami kézzel fogható, lapozható jobban szeretik mint az e-book formában olvasott könyveket. Ennek csak ennyi a magyarázata.. A laptop monitorján meg a legtöbb ember utál regényeket olvasni, mert kényelmetlen és jobban fárad a szeme. Van e-book olvasom is, de az meg olyan személytelen.. Nincs meg a varázsa..Így még ma is ha tehetem inkább megveszem vagy kikölcsönzöm a könyvet..
A kérdező hozzászólása: Most éppen 13768 szavas. Még finomítgatom itt-ott beleírok, ettõl még egy kicsit több lesz.
A kérdező hozzászólása: Én is azon gondolkodtam, hogy ha valaki leszarja hogy mi van a copyright oldalra írva és kiteszi valahova. Magyar nyelven írtam, magyar embereknek. Amirõl szól az az idõsebb korosztályt is érniti. Szóval elgondolkodtató, hogy talán mégis érdemesebb lenne nyomtatva. Mondjuk pár darabot elére kinyomtatni, a többit meg csak ha van rá igény. Ez a tendenciából úgy is kiderülne. De ezt is csak úgy tudom elképzelni, hogy magánkiadásban weboldal támogatással. Nem sajnos még nem látta szerksztõ. Ez lényegében egy gyakorlati útmutató egy adott probléma megoldására, lépésrõl lépésre.
Magyar vagy angol nyelven írtad? Magyar nyelven az ebook tényleg felejtõs, de az angolok szívesebben fizetnek ebookért, mert ott $5 szinte semmi. Milliókra itt sem lehet azért számítani, de pár ezer dollár összejöhet. De az 50 oldal elég kevés. Pont a tördelés, betûméret stb. miatt nem oldalban, hanem szavak számában szokták meghatározni a hosszat. Hány szó?! 40-50k? Szerkesztõ látta már? Anélkül kiadni könyvet írói öngyilkosság.
Azt tartsd szem elõtt, hogy E-bookért kb. senki nem fizet. Ha már 10 ember megvette és 1 kiteszi valahova az internetre akkor soha többet nem adsz el egy darabot sem... Ráadásul a 40 feletti korosztály 99%-a azt sem tudja mi az az EBOOK meg a ZINTERNETRÕL is csak annyit tud, hogy az égbül gyün. Õket meg kizárod, mint vásárlókat.
A kérdező hozzászólása: Hmm, számolgattam, olvasgattam, kalkuláltam. Szinte biztos, hogy ebook-ban fogom terjeszteni.
A kérdező hozzászólása: Most azt kalkulálom, hogy magánkiadásban nyomtatott könyvet weboldallal reklámoznám. Szerencsére értek a SEO optimalizáláshoz, szóval könnyen tudnék az elsõ találatok közé kerül gugliban néhány kulcsszóra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi tanácsokat. Ez a könyv egyfajta "hogyan csináld, hogyan oldj meg egy bizonyos problémát" témába tartozik. Higyjétek el az adott probléma sok embert érint, tehát népszerû lenne, mert ilyen könyvet nem találtam. Éppen ezért írtam meg mert nekem is szükségem lett volna rá. Tetszik a webolda/blog ötlet. Jómagam programozó volnék és nekem is ez volt az elsõ ötletem. A digitális világban valóban alacsonyabbak a fenntartási költségek. De még nem tudom nyomtatva mennyibe kerülne ha mondjuk 100 db-ot magánkiadásban kifizetnékelõre. A könyv nem lenne hosszú, mondjuk kb 50 db A4-es lap terjedelem. (A betûmérettel lehet játszani egy kicsit).
Nagyságrendekkel kisebb a reklámköltség, mintha papír-alapon adsz ki egy könyvet. Boltok-bolthálózatok szóba sem állnak veled, max bizományba veszik be, õk határozzák meg, hogy mennyiért, s fél év múlva fizetik ki azt, amit eladtak. Nyomtatsz 2000 példányt, beleraksz milliókat, s évek alatt sem tudsz szabadulni tõle. Tudom, mirõl beszélek... Ehhez képest az e-booknak valóban elenyészõ reklámköltsége van. Egy jól felépített blog, feliratkozással, hírlevél-küldõ rendszer, automatizált webáruház, s tiszta haszon. (Nyilván állambácsi leveszi a részét.)
Elenyészõ költség a reklám? Na persze!
Attól függ, hogy mi a cél. Ha a maximális profit, akkor nem kell papírra nyomtatni, hanem e-book, s egy automatizált (!) weboldal. Vevõ fizet, automatikusan kap egy linket, ahonnan letöltheti a könyvet. Ez a leggazdaságosabb megjelenés. A nyomtatott könyvnek rendkívül magasak az elõállítási költségei, s a szerzõ keres rajta a legkevesebbet... Az e-book árának 100%-a a szerzõé; itt is vannak költségek, de elenyészõek (weboldal, reklám stb).
Nem kell vállalkozás. Mirõl írtál könyvet? Regény? Cím? Szóhossz?

Lányok, ti általában, hogy lovagoltok szeretkezés közben? A párotokkal szemben vagy neki háttal, illetve a lábatokat hogy helyezitek el lovaglás közben? Kort írjatok

Legjobb válasz: Szoktam vele szemben is, háttal is. Általában térdelek közben, de néha átváltok guggolásra is...attól függ milyen kedvünk van :) 22/L

Szoktam vele szemben is, háttal is. Általában térdelek közben, de néha átváltok guggolásra is...attól függ milyen kedvünk van :) 22/L
Én szemben a párommal a lábam meg mintha térdelnék. 19L
Sehogy. Utálom a lovaglópózt.
második: próbáljátok ki guggolva, és közben szorítson rá alul a farkára (mintha egy péniszgyûrû lenne). nem sokáig fogja bírni...:) ja, bocs - most látom, hogy csak lányok voltak kérdezve... sorry:) egyébként eddig sajnos nekem háttal lovaglóm nem volt pedig az is jó lehet...:)
szemben is és háttal is :) az utóbbi pasim meg volt õrülve azért hogy én háttal legyek neki behajolva mert annyira imádta nézni ahogyan ki be járt bennem a [email protected] és ilyenkor jobban oda is tud nyúlni akár a popsival is játszani ..
mi a különbség, hogy ha guggol és ha térdel között?
is-is (: a legtöbbet szembe, de mostanában kezdünk áttérni inkább a hátasra (: egyszerûen szétteszem a lábam és mellette van a két oldalán a földön :D ha háttal vagyok neki, úgy jobban élvezzünk mindketten (:
mondjuk abban, hogy nem itt próbálod neki megmondani, hogy mit érzel, hanem élõben
A kérdező hozzászólása: Figy pajti, ha 2percre laknák tõle rég ott lennék de nem 2percre lakom tõle:)
alapvetõen akkor van esélyed visszakapni õt, ha a lány még szeret téged. akkor nincs megbocsáthatatlan bûn. egy kis virágcsokor, vagy szerenád csodákat tehet. de olyan szerenád, ami sok ember elõtt történik. ígérd meg neki nyilvánosan, hogy nem leszel többet féltékeny. remélem segítettem..:)
A kérdező hozzászólása: Igen, ez már értelmes köszönöm:) Igen szeret ezt õ is mondta, csak éppenséggel elege lett belõlem....
Az én barátom is nagyon féltékeny, az elején még örültem is úgymond neki mert ezzel náam azt bizonyitotta h nagyon szeret és nem akar elvesziteni (gondolom nálatok is ez van). De mostanra zavaró, beszéljétek meg a dolgot. Meg vegyél vissza a féltékenységedbõl amennyire lehet és bízz meg a barátnõdben B&R

Ki hogy éli meg azt hogy nem élheti meg az általa hívott nagy szerelmet?

arra célzok h van valaki aki iránt hatalmas szerelmet éez a másik de valami miatt mégsem teljesülhet be a szerelem.

Legjobb válasz: Érdekes kérdés. Velem olyan fordult elõ, hogy vonzalom volt, szinte "beleszerettem" a nõbe, de ha valami miatt ez nem jött össze, akkor ez az érzés idõvel elhalt. Ezt értem akkor, amikor kide- rült, hogy a nõ részérõl se lenne akadály... (de aztán mégis lett). Tudom magamról, hogy ezt az egyoldalú meg- kedvelem érzést nem engedhetem meg magamnak, mert akkor egy "illúziót" húzok magam köré, persze addig lehetek boldog, de ha elmúlik a hatás, akkor viszont jön a mélypont.

Érdekes kérdés. Velem olyan fordult elõ, hogy vonzalom volt, szinte "beleszerettem" a nõbe, de ha valami miatt ez nem jött össze, akkor ez az érzés idõvel elhalt. Ezt értem akkor, amikor kide- rült, hogy a nõ részérõl se lenne akadály... (de aztán mégis lett). Tudom magamról, hogy ezt az egyoldalú meg- kedvelem érzést nem engedhetem meg magamnak, mert akkor egy "illúziót" húzok magam köré, persze addig lehetek boldog, de ha elmúlik a hatás, akkor viszont jön a mélypont.
Nálam az a baj, hogy reménytelenül szerelmes vagyok egy foglalt pasiba már 2 éve, és nem tudok szabadulni ettõl az érzéstõl. Próbálom kerülni (egy helyen dolgozunk) nem beszélek vele, ilyenkor meg csak néz, nem tudja mi bajom van. Pokolian nehéz! Most felraktam magam egy társkeresõre, már vannak is jelentkezõk, elkezdek randizgatni és megpróbálom elfelejteni...
Jópár éve szerelmes voltam egy lányba, akinek a barátnõje az egyik haverom húga és alkalmunk nyílt ugyanabban a házban aludni. Errõl a helyzetról szól a versem: Reggeli csend Reggel kicsikét néztem, ahogy alszol csendesen, Hangtalanul. Léptem csendes volt. Az ajtó halkan nyílt, Én belestem lassan, nehogy zavarjak. Nekem háttal feküdtél, sötét hajad eltakart, szívem halkan hadart. Pihe takaró fedett, óra zakatolt fejed felett. Puha szõnyegen léphettem volna, bátorságom akkor szállt tova. Tudtam, hogy Te vagy az, mégsem mentem oda, nem mertem, vajon egyszer megteszem, vagy tán soha? 21F

Általában, hogy fogadjátok el a menstruációt az életetekben?

Nekem 11 éves koromban jött meg. Most 17 vagyok már. Amikor megvolt mindig b?gtem talán az 5. hónapig. Iskolába se mertem menni. A szüleim már elkezdtek a pszihológussal fenyeget?zni, hogy elvisznek. Na ekkor gondoltam, hogy nem megyek semmilyen kuruzslóhoz és nagy nehezen beletör?dtem.

Legjobb válasz: Szörnyû dolog, én is 17 vagyok. én igazságtalannak tartom, mert a barátnõimnek 2-3 napig van meg, és alig. de nekem meg NAGYON és 2 hétig. olyan kényelmetlen amikor suliba se merek menni, mert félek hogy átázok vagy valami, mert ilyen már fordult elö velem sajnos, akár hogy vigyázok is. és ha belegondolok, hogy ez 50 éves koromig igylessz akkor inkább kinyirnám magam. a pasik azt mondják, hogy a nõ a gengébb nem.. háát, nem tudom mits zólnának ha havonta véreznének, görcsölnének, és gyereket szülnek, meg millio több dolgunk vnan kekünk mint nekik, és õk meg akkor hisztiznek, ha fáj a fejük. amikor nekem megjön olyankor nagyon síratnékom van, hogy akkor most megyin rettegés. olyankor nem tudok programokat szervezni, és tesizni is kell, pedig az a legrosszabb az egészben... és a fiúk csodálkoznak, hogy miért vagyunk olyankor olyan ingerlékenyek...:S

Szörnyû dolog, én is 17 vagyok. én igazságtalannak tartom, mert a barátnõimnek 2-3 napig van meg, és alig. de nekem meg NAGYON és 2 hétig. olyan kényelmetlen amikor suliba se merek menni, mert félek hogy átázok vagy valami, mert ilyen már fordult elö velem sajnos, akár hogy vigyázok is. és ha belegondolok, hogy ez 50 éves koromig igylessz akkor inkább kinyirnám magam. a pasik azt mondják, hogy a nõ a gengébb nem.. háát, nem tudom mits zólnának ha havonta véreznének, görcsölnének, és gyereket szülnek, meg millio több dolgunk vnan kekünk mint nekik, és õk meg akkor hisztiznek, ha fáj a fejük. amikor nekem megjön olyankor nagyon síratnékom van, hogy akkor most megyin rettegés. olyankor nem tudok programokat szervezni, és tesizni is kell, pedig az a legrosszabb az egészben... és a fiúk csodálkoznak, hogy miért vagyunk olyankor olyan ingerlékenyek...:S
Sziasztok!31 éves 2 gyerkõcös anya vagyok 13 évesen megjött és sajna minden egyes alkalommal hánytam és görcsöltem csak a szuri, után állt le a görcs.Kivizsgáláson is votam, azt mondták szervi baj nincs és a terhesség után elmúlik-hát ez nem jött be.12 napig tart, ez csak a "pirosa".Viszont, szülés után használhatom 3 havonta(1 szuri)a /depo pro-vera/fogamzásgátlót amitõl se vérzés , se görcs!Több éve használom, évente ellenõrzés kell.A bulizós anyukának csak annyit, lehet bulizni otthon is pia nélkül -1 jó kis zene, szolíd táncika ami nem megerõltetõ és a baba is szeretni fogja a ritmust a mami pedig nem lesz depis.
lehet hogy a történet amit mondok érdekes, de a barátnõm anyja például gunyolta azzal a barátnõmet hogy megjött neki, meg hogy nõ a melle, és többet a barátnõm sosem beszél erröl az anyjának, most meg az anyja azt hiszi hogy a lánya egyáltalán nem menstruál és azt is csak ugy régen mondta és ennek már 6 éve.
Ezt dobta a gép. Gondolj azokra, akiknek soha nem jön meg, és emiatt nem lehet soha saját gyerekük...
Anyunak van egy nagyon jó elmélete erre: Mi lenne ha minden nõbe lenne egy gomb. Ha szeretne gyereket, akkor be kellene kapcsolni és menstruál, ha nem fogan meg a baba. Minek szenvedjenek a tízenévesek és a már gyerekes idõsebb korosztály? Egyébként szerintem ez diszkrimináció. Nekem annak idején a suliban elsõk között jött meg. Utáltam az egészet, mert csak utána fél évvel kezdtünk róla beszélni és eleinte csak sejtettem, hogy mi ez az egész. Ami sztem a legérdekesebb az a fura szaga, ami van. Én kicsinek mindig azt hittem, hogy ez tipikus anya szag. Aztán amikor nekem rendszeresen megjött, és felismertem uazt a szagot, mondtam anyának õ meg csak mosolygot rajtam.=) Én a hirtelen hõmérséklet változásokat utálom. Olyankor (tavasz, õsz) meg tudnák halni, de szerencsére egyre rövidebb az az idõ, amikor iszonyatosan fáj.
Én is mindig görcsöltem, 6-8 napig tartott és erõs is volt, egészen addig, amíg el nem kezdtem szedni a fogamzásgátlót. Azóta 2-3 napos, alig van, és csak egy picit görcsöl tõle a hasam. Van két gyerekem, amikor a tablettával leálltam, akkor sem sokat változott, csak pár nappal tovább tartott. Volt egy barátnõm, akinek 15 évesen az orvos javasolta a fog.gátlót (barátja nem volt), mert sokat szenvedett a mensivel minden hónapban, onnantól nála is rendezõdött a helyzet. Esetleg kérd ki a nõgyógyászod véleményét.
Sziasztok!Én 114 vagyok.11, 5 évesen jött meg suliban, Észre sem vettem meg semmi és nem értem meg nagy nyûggel.Hála nekem az 4-5 nap is olyan, mint a többi.Nem fáj a hasam és semmi bajom, ugyanolyan vidám vagyokm, mint amikor nincs meg :D
nekem semmi problémám azzal ha megjon a havim. ha tampont használsz , akkor szinte olyan mintha nem is volna. Mega mugy is addig oruljunk, amig megjon(már gondolok igy a fiatal korra, amíg nem akarunk babát), plusz az egyik hozzászolo irta a cisztát(ez is fontos dolog). IGY találta ki a természet, így van rendjén...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Biztosan az õskorból adódik az, hogy már 10-13 évesen megjön mindenkinek. Bõven elég lenne 20 évesen mikor már megérünk.
Az elsõ nap szörnyû, de a többin észre sem veszem.
Nekem az a bajom vele, hogy az elsõ napon borzalmas görcseim vannak.
Én örülök neki, bármennyire is hülyén hangzik. PCOS van, amitõl elég rendszertelen, kimaradozó. Ha kimarad, akkor az megint egy akadályt jelentene, mert valszeg 'ciszta' keletkezik. Amikor megjött elõször, akkor anyám hegyibeszédet tartott, hogy ez mennyire szörnyû! Nekem szörnyûbb, ha nem jön. S mióta változott a hozzáállásom, azóta nem is görcsölök, s rendszeresebb is lett! Külön szerencse, hogy mi még ezt a tisztulási folyamatot is 'élvezhetjük' havonta, vagy pontosabban lehetõségünk van rá, mert élvezetnek nem élvezet! A pszichológus pedig nem kuruzsló! Éveket tanul, hogy pszichológus lehessen!
Több ilyen ember kéne mint az elöttem szóló, hiszen a fiataloknak nem azt kéne belebeszélni a fejükbe, hogy rossz a terhesség, mert akkor nem lennének emberek, hanem mint egy áldásról kell beszélni róla... Fru
Nekem 12éves koromban jött meg elõször!Nem volt annyira rémes...de aztán egyre jobban görcsöltem az idõk folyamán!Betétet használtam akkoriban, és hát igen, azzal nem egy álom átvészelni 6napot, mert nekem sajna addig tart.És igen, általános iskolában nagyon kínos volt, mert volt olyan is, hogy átázott a betét.Gyûlöltem azokon a napokon iskolába járni.Nem is beszélve a görcsökrõl, amik nagyon fájtak.De ahogy idõsödtem, úgy enyhültek a görcsök.Most 25éves vagyok, és már nem vészes abszolút.Amikor megjön kb. 2órát fáj egy kicsit a hasam, utána már csak alig érezhetõ, tompa fájdalmat érzek...Ja, és tampont használok már 4éve!Így nagyon-nagyon jó!Nagyon kényelmes!Azóta elviselhetõ a mensi minden hónapban! ;) Próbáld ki!
Ez olyan dolog, amit nem lehet megszokni, de meg kell. De amúgy én is nagyon útálom.
Megszoksz vagy megszöksz. Én 17 évesen kezdtem tampont használni, és így sokkal jobb. :)
Szia! Nekem 12évesen jött meg és most 18vok. Nagyon utáltam fõleg hogy másoknak csak 16év körül jött meg. Igazságtalannak tartottam. Én minden egyes mensinél görcsölök és hiába veszek be mindenféle görcsoldót nem használ semmit. Van amikor egy fél napon keresztül görcsölök. Tamponnal valóban kényelmesebb a dolog de viszont nem egészséges az ha a menzesz teljes ideje alatt tampont használsz. Amúgy én is jobban örülnék ha csak 3napig lenne meg de sajnos nekem 6-7napig tart:(.Viszont mikor nemi életet élsz és esetleg vannak necces helyzetek akkor meg azt fogod várni hogy jöjjön meg. Sajnos a nõknek ezt a terhet adta a sors amit majdnem egész életünkön át viselnünk kell. Ilyenkor szoktam kérdezni hogy miért nem születtem fiúnak:) Szóval elõbb vagy utóbb meg fogsz tanulni együtt élni ezzel a dologgal! Sok sikert hozzá!
Ugy latom eddig en vagyok a "legorogebb" aki bevallja a korat. 33 eves vagyok es 13 evesen menstrualtam eloszor. Nem keritettem nagy dolgot belole bar ez mindenkinel mas. Kulonosen egy tinedzsert viselhet meg ilyesmi a legjobban, hiszen minden valtozik es a suliban sokszor nagyon bunkok tudnak lenni(bocs!!!). Tampont csak nyaron hasznalok, mikor nagyon meleg van vagy eppen az utolso napokat elem es strandra vagyom. Az elso ket napon csakis szarnyakat. A szuleidnek nem agyturkasszal kellene teged fenyegetni, hanem segiteni hogy tuleld a valtozasokat. En is feltem, hogy latszik, hogy atverzek - egyszer sikerult is laboratoriumi feher nadragban... - ez normalis, hogy van. Ha nem lenne, az lenne a nagyon nagy baj. Kesobb, beletorodsz noi mivoltodba es gyermeket szeretnel, mar maskent fogod latni ezeket a dolgokat es nem jelent majd akkora nagy problemat. Elfogadod a dolgok menetet es azon kezdessz majd gondolkodni, hogy jesszus ha lanyod lesz, mikent mondod el mi is tortenik vele...? En most ebben a fazisban vagyok...
NEM KELL IZGULNOD MERT HA BABÁD LESSZ EGY JODARABIG NEM FOGSZ MENSZESZELNI.AKKOR MAJD KICSIT HIÁNYOZNI IS FOG.
Hmm... Jó kérdés!! Engem sosem zavart, ha a kedvesemnek épp "megvan" de vannak olyan férfiak akik ilyenkor nem szeretnek szeretkezni a kedvesükkel.
A 8. válaszadóhoz intézném szavaimat: BULIZNI AKARSZ?? ÉS INNI?? hát nagyszerû anyja lessz annak a gyereknek, hogyha miközben a szived alatt hordod a gyermeked, közben a kimaradt bulikra és a piára gondolsz... szerintem ez szánalmas... bocsi, de gondolkodj el ezen: ANYA LESZEL... nem hiszem hogy mostantõl bulizhatsz a baba mellett...... és a menstruáció egy olyan dolog (most már válaszolok a kérdésre...) hogy nem fogod SOHA megszokni, és gyûlölni fogod, de legyél erõs... nõk milliói kibírják, te is ki fogod.....:D sok sikert... Fru
nah hát én 14 vagyok egy éve volt a nagy nap. én se csipem szar olyankor a suliba minden szünetbe wcre járok h mikor kell cserélni. tesióra = katasztrófa...a tampont meg nemigazán merem kipróbálni (még).Meg most hogy még nem állt be folyton "úristen mikor jön?" lehet ma vagy csak 1 hét mulva?! Suliba nemszoktunk ilyenekrõl beszélni , pedig néha jó lenne. de a legjobb bnõm nemcsip ilyenekrõl beszélni. pedig néha jobb olyanokkal beszélni ilyenrõl aki veled egykorúú nem mint az anyukád akinek már vagy 25 éve megvan. De amugy nem vészes, viszont érdekes belegondolni hogy ez sokáig igylesz. ugyérzem mintha ez egy átmeneti dolog lenne. (kb 14x volt eddig)meg hát nincs mibe beleavatkoznia. de ha már 16 leszek? bulik, fiuk stb... és mi lesz ha 20 leszek? 30? fõleg ha akkora már fájni is fog. mert most még (szerencsére) nem! Érdekes dolog! Tudjátok mit csajok? Lõjjük szét a holdat! Minden az õ hibája!!! :) )
Hát szerintem az egyetlen, aki szereti, az a "terhesen bilizni vágyó" "anyuka". Én sem szeretem. De hülyíeség, hogy a terhesség rosszabb!! Imádtam terhes lenni és imádom a fiamat is! Nincs annál jobb érzés, mint hogy valaki ott mozgolódik a pocakodban! Kedves tinilányok! Ne higyjétek el, hogy nem jó terhesnek lenni! Csak annak nem jó, akinek fontosabb a pia, meg a buli, mint a gyereke! És külön jó benne, hogy nem menstruálsz! Nekem cseppet sem hiányzott!
nekem az elsõ napok szörnyûek, ha nem lenne fájdalomcsillapító azthiszem megõrülnék

Elfogadott a katolikus vallás által, hogy ha a természetben szórják el az elhunyt hamvait?

Arról is írhattok, hogy nem maga a vallás által, hanem hogy úgy általában az ilyen vallásúak között mennyire elfogadott szokás ez. Arra gondolok, hogy az is lehetséges, hogy a vallás nem tiltja mégsem lenne ez jó szemmel nézve.

Legjobb válasz: A Biblia sehol sem tiltja a holttestek elhamvasztását, de azt se mondja, hogy el kell. Szóval kinek-kinek a belátása szerint, a feltámadás ettõl nem fog függeni. Nekem személyesen nem tetszik, valahogy nagyon "furcsa" (nem igazán tudom megfogalmazni). De akinek ez ok, tegye.

A Biblia sehol sem tiltja a holttestek elhamvasztását, de azt se mondja, hogy el kell. Szóval kinek-kinek a belátása szerint, a feltámadás ettõl nem fog függeni. Nekem személyesen nem tetszik, valahogy nagyon "furcsa" (nem igazán tudom megfogalmazni). De akinek ez ok, tegye.
A hamvasztást a Katolikus Egyház tudomásom szerint nem tiltja - tehát elvileg lehet - de ellene van és a temetés hagyományos, keresztény módját vallja helyesnek.
Pont tegnap beszélt nálunk errõl a pap. Nem tiltja, de nem tartja helyesnek. A szertartáskönyvben sincs pl. a szóróparcellás "temetéshez" megfelelõ szöveg, bár nem ezt kérdezed. A természetben elszórást sem tartja helyesnek, szertartás pedig nincs is rá, a hozzátartozók pedig jó, ha egy konkrét helyhez tudják kötni a megemlékezést. Valamint! Az Egyház szerint az irgalmasság egyik testi cselekedete a halottak eltemetése. Tehát emberhez méltóbbnak tartja a temetést mint a szétszórást. A hamvak különbözõ lelki indokokkal otthonunkban tartása pedig végképp nem katolikus gyakorlat.
Hogy tiltaná már a katolikus egyház a hamvasztást! Még csak nem is ellenzi. Azt tartja szem elõtt, hogy lehetõleg gyászmisés temetés legyen, de a hamvasztással semmi gond nincsen. (A mi plébániánkon speciel urnatemetõ mûködik.) Olyanról sem hallottam, hogy a természetben elszórt hamvakat ellenezné a Katolikus Egyház, de ez lehet a tájékozatlanságom is. Mindenesetre egy pap valószínûleg meg tudja mondani - ha õ sem tud róla, hogy határozottan elleneznék, akkor valószínûleg nem ellenzik.
a keresztény hitben nem elfogadott a hamvasztás.
Miért akarnál más embereknek megfelelni? Ha már vallás akkor Istenrõl kellene szólnia, vajon Õt mi érdekli jobban? Az, hogy egy illetõ evilági formáját miként búcsúztatják vagy az, hogy amíg itt élt jót vagy rosszakat cselekedett?
A kérdező hozzászólása: a hamvasztást szerintem sem tiltják, mert templomban lehet hamvasztás utáni gyászszertartást tartani. A kérdés igazából nem is a hamvasztásra vonatkozik. Hanem arra, hogy a hamvakkal mi történik utána. Szabadon tehet vele bármit egy katolikus?
A kérdező hozzászólása: mondjuk elvben amúgy azt eltudnám képzelni, hogy van olyan vallás, ahol azt gondolják, hogy kellenek a csontok a feltámadáshoz.
Az lehet, hogy a szórást nem helyteleníti, ez esetben tévedtem. Viszont a hamvasztásról biztosan nincs negatív véleménnyel.

Miért van az, hogy a főnökök nagy része imádja, ha nyaliznak neki? Ezek a legbutább emberek általába, akik előre is jutnak. A normális, dolgozó, nem nyalizók meg szívnak. Ti is így látjátok? Jó ez így?

Legjobb válasz: én mindkét végérõl látom ezt a dolgot, ugyanis középvezetõi beosztásban dolgozom. szóval: lefelé: az persze jólesik, ha kedvesek, segítõkészek velem, nem felejtik el a névnapomat meg ilyenek (mondjuk én sem szoktam az övékét!), de a direktbe nyalizást azonnal kiszúrom, és a hideg ráz tõle! sajnos sokszor kell "népszerûtlen" döntéseket végrehajtanom, azt értékelem, ha valaki ezt megérti, és nem személye elleni támadásnak veszi. szeretni nem kell érte, elég nekem, ha a férjem meg a lányom szeret... felfelé: nem vagyok az a tipikus nyalizós, viszont lojális, azt pedig mindig fontosnak tartottam, hogy a fõnökeimmel normális EMBERI viszonyt alakítsak ki.

én mindkét végérõl látom ezt a dolgot, ugyanis középvezetõi beosztásban dolgozom. szóval: lefelé: az persze jólesik, ha kedvesek, segítõkészek velem, nem felejtik el a névnapomat meg ilyenek (mondjuk én sem szoktam az övékét!), de a direktbe nyalizást azonnal kiszúrom, és a hideg ráz tõle! sajnos sokszor kell "népszerûtlen" döntéseket végrehajtanom, azt értékelem, ha valaki ezt megérti, és nem személye elleni támadásnak veszi. szeretni nem kell érte, elég nekem, ha a férjem meg a lányom szeret... felfelé: nem vagyok az a tipikus nyalizós, viszont lojális, azt pedig mindig fontosnak tartottam, hogy a fõnökeimmel normális EMBERI viszonyt alakítsak ki.
Azért, mert egy jelentõs rész nem ért az alá rendelt folyamatokhoz, így a munkát végzõk értékét sem tudja/akarja megbecsülni. Ezzel szemben magát rendkívül fontosnak érzékeli, tehát minden, ami az egoját hízlalja, szívesen veszi. A kivétel, akinek tisztelet, rendelkezik önkritikával és szakmai hozzáértéssel, azaz valahonnan jött és nem is felejtette el honnan. A többi viszont a készbe ült bele.
"Miért van az, hogy a fõnökök nagy része imádja, ha nyaliznak neki?" Az az igazság, hogy minden ember a jót szereti hallani és a kedves embereket szereti. Szerintem ezzel te is így lennél, ha fõnök lennél. Nem valami überbunkó embert alkalmaznál vagy valakit, aki közömbös veled, ha egyszer van, aki fõnöknek tekint és felnéz rád. Ehhez nem kell nyalizni, de ha valaki úgymond már túl õszinte, egy munkahelyen, hátrány lehet.
Attól függ, mit lehet nyalizásnak venni. Van, aki a figyelmességet(értsd szülinap, névnap el nem felejtését) veszi annak, van, aki mindezt alap udvariasságnak. Van, aki szerint az már nyalizós, aki komolyan veszi a munkáját és a fõnöktõl kapott utasításokat haladéktalanul, nagy pontossággal végrehajtja. Nem egy olyan munkahelyem volt már, ahol a szorgalmas dolgozókat kiutálták, mert nem viselték el, hogy valaki annyival jobban teljesít náluk. Szóval a nyalizás nem jó, de definiálni kellene, hogy ki is számít nyalizónak. Nem egyértelmû.
Ide még annyit, hogy lehetsz fõnök, mondhatod, hogy bizony az nem nyali, ha valaki pozitív és inkább a pozitívot választod, mint a szókimondót, de van egy (sok) mondás: jobb az õszinte ellenség, mint a hazug barát. v.: amilyen ritka dolog az igazság, olyan kicsi rá a kereslet. Ha fõnök volnék, a fõnökségem mércéje az volna, hogy önként is követnének-e a beosztottaim? Vagy a harctéri 'roham' kiáltásom és elsõ lépéseim mögött nem léptek, hanem sortûz és örömujjongás zaja volna-e az utolsó, amit hallok? :)
elsõ vagyok, még annyi, hogy mindenben kompromisszumkész vagyok a fõnökeimmel, kivéve, ami a beosztottaimat illeti. értük a végsõkig kiállok (mondjuk úgy vettem észre, ezt inkább értékelik a feletteseim, mint azt a viselkedést, amikor egyik-másik kollégám feltartott kézzel akar háborút nyerni...)
Az én fõnökömnél se lehet/kell nyalizni. De nem is nagyon panaszkodhatok rá.
ûNálunk ez elég érdekes volt, mert a fõnököm nagyon jóban volt egy nyalizós csajjal (a legrosszabb kolléganõ, mindenkirõl rosszat mond a háta mögött, és nyalizik, mint állat), és velem is, peedig én voltam a legvisszahúzódóbb munkatárs, és csak akkor mertem a fõnökhöz szólni, ha köszöntem vagy ha munkával kapcsolatos volt. Persze kedvesen beszéltem vele, de csak keveset. Nem tudom, hogy mi alapján választotta ki, hogy kivel lesz jóban, de szerintem nagyon rossz emberismerõ volt. Mert voltak olyan kolléganõim, akik egyformán jól dolgoztak, mégis az egyiket szerette, a másikat utálta.
Az én fõnökömnél nem lehet nyalizni. Eddig két olyan fõnököm volt, aki kifejezetten utálta a nyalisokat. Az én munkakörömben a nyalizással, csak árthat a dolgozó a lapkiadónak. Hiába lenne a külcsin, meg a piszi-puszi, ha csapnivalóan írna valaki. A tisztelet és kölcsönös megbecsülés övezi a fõnökömmel a viszonyomat.
Ez a hosszú, lassan 65 éves kontraszelekció eredménye. Jól látod, a buták jutnak elõre, aztán belõlük lesznek a fõnökök, akik rendre újratermelik és fokozzák a butaságot. De persze az is közrejátszik a dologban, hogy itt mifelénk nem az számít, hogy ki mit tud, hanem hogy kinek milyen diplomája, milyen papírja van. Vagyis aki képes végigülni az egyetemet, végighallgatni azt a temérdek butaságot, közben elnyomni a saját kreativitását abból lényegében befutó lesz, a tehetséges emberek meg elmehetnek portásnak meg taxisnak.

Ha a fiu messze lakik, hogy van ez altalaban, hogy eloszor o jon el hozzam 1x vagy 2x?

most ismerkedtunk meg , o 18 eves, es ez amolyan szerelem elso latasra, de tul nagy a tavolsag, es szeretnenk egyutt lenni.

Legjobb válasz: Hát ez nálunk úgy volt, hogy õ jött el az elején:Dszerintem ez a legjobb...Amúgy mennyi az a nagyon sok távolság?

Hát ez nálunk úgy volt, hogy õ jött el az elején:Dszerintem ez a legjobb...Amúgy mennyi az a nagyon sok távolság?
A kérdező hozzászólása: kb. 63 km ... s azaz, h vonat nincs.... a busz pedig non draga ..
Hát nálunk úgy volt, hogy õ jött el eleinte autóval. Amikor elõször jártam a mostani barátommal akkor mindig csak õ jött, mert én 16 voltam és nem engedtek a szüleim, ezért járt csak õ hozzám, hétvégente. Most hogy újra járunk, a szakításunkra két évre, most is úgy volt hogy eleinte õ jött, most meg már felváltva megyünk egymáshoz hétvégente.
nekem is nagy a távolság a barátom és köztem, nagyobb mint nálatok.eleinte szerintem úgy illene, hogy a fiú látogat a lányhoz, ez nálunk is így történt aztán 1-2 alkalom után én mentem.és még valami, a busz szerintem nem drága hiszen az én barátom is azzal jár és nem fizet istentelen pénzeket =)
A kérdező hozzászólása: csakhogy ez kulfold, nem magyarorszag :) koxonom mindenkinek a valaszokat ! :D
Szerintem ö jöjjön nálunk is a párom jött eloször!

Aki már régóta 4-5 éve várja, hogy végre megszülessen az első gyermeke, hogy viseli lelkileg mikor minden hónapban, megjön? És általában az egész gyermekért küzdést hogy élitek meg?

Legjobb válasz: Ma is kaptam egy baba hírt. Hát letörtem megint, fõleg mikor láttam hogy nekem megint megjött. Én már néha hinni sem tudom, hogy lesz valaha gyerekem. Már attól rosszul vagyok ha terhes nõt látok, vagy babakocsit toló anyukát, csak azt érzem hogy irigy vagyok. Pedig nem akarok ilyen lenni. sokszor azon gondolkozom hogy normálisak ezek az érzések? Bennetek nincs düh vagy irigység? Vagy már lehet hogy teljesen belekeseredtem. Lehet hagyni kéne az egészet?

Marek 18 Köszönöm, és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Ma is kaptam egy baba hírt. Hát letörtem megint, fõleg mikor láttam hogy nekem megint megjött. Én már néha hinni sem tudom, hogy lesz valaha gyerekem. Már attól rosszul vagyok ha terhes nõt látok, vagy babakocsit toló anyukát, csak azt érzem hogy irigy vagyok. Pedig nem akarok ilyen lenni. sokszor azon gondolkozom hogy normálisak ezek az érzések? Bennetek nincs düh vagy irigység? Vagy már lehet hogy teljesen belekeseredtem. Lehet hagyni kéne az egészet?
Nekem ráment az elsõ házasságom:-(
Ha megadod az emiled akkor küldök valamit amit minden reggel olvass el és ráhangol hogyan legyél pozitív gondolkodású!! Szorítok, hogy sikerüljön! Elõzõ voltam:-))
Bocsi a 1946os vagyok!!! Igen sikerült a második kapcsolatomban sok év után!! Nagyon nehéz és le voltam törve én is mikor valakinél jött a baba nálam semmi. Nekem clostyl kúra volt 3 hónapig és a 4ben megfogyant a kislányom!!!! Ja és 35 évesen!!!!!! ne add fel!! Nekem jót tett az új dolom, és jártam mellette akupunktúrás dokihoz aki nagyon jó!!!! Optimizmus és tényleg tarts ki!!!
A kérdező hozzászólása: Kösz az eddigi biztatásokat. Kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egy lelketlen valami, bár tegnap eléggé kikészültem, de újabb hónap újabb remény. Mindenkinek kívánok sok - sok erõt, kitartást, és hitet. Akinek meg sikerült már a baba sok boldog gyermeknevelõs órát.
A 14:19-nek válaszolok bocsi a kérdezõtõl, a kúra Vironal csepp (2 doboz), Gynex csepp(2 doboz) és Peralgin kapszula (1 doboz). A Vironal-ból és a Gynex-bõl 2 hétig 3x3 csepp étkezés elõtt, a 3. héten 3x5 csepp majd 1 hét szünet és 3 hétig 3x9 csepp. A Peralgin-ból 3x1 kapszula étkezés után, itt nem kell szünetet hagyni, végig kell szedni amíg el nem fogy. Nem szabad napokat kihagyni, folyamatosan kell szedni! Remélem tudtam segíteni!
Bocsi Kérdezõ, de ezt Marek18-tól kérdezném, hogy mibõl állt az a kúra? Remélem még visszaolvassa ezt a kérdést.
Teljesen normális a reakciód, én is 6 évet vártam a babára, szörnyû volt. Sorba születtek a környezetemben a gyerekek, nekem meg csak a negatív tesztek maradtak... Mondjuk jó sokára kiderítették a PCOS betegségemet, de a végére már nem is görcsöltem annyira a babára. Közben egy csomó kezelésen voltunk, kaptam hormont, amitõl annyira rosszul voltam, hogy két hónapig szinte ágyhoz voltam kötve, szóval megszenvedtünk mi is. Az elõzõ válaszadók közül volt aki kineziológust ajánlott, próbáld meg azt is, bár ha szervi bajod van, azt is kell kezelni. Szorítok és ne keseredj el, a negatív gondolatok hátráltatják a sikert!
Nem szabad feladni! Mi is 4 és fél évet vártunk arra, hogy végre megszülessen és sikerült, igaz ez az út nagyon hosszú volt, mert 7 inszemináció és 4 sikertelen lombik, plusz a természetgyógyászat, gyógyteák, és hormonális gyógyszerek után sem volt semmi eredmény. Végül elmenetem egy kineziológushoz aki lelkileg helyrerakott és felírt nekem egy gyógycsepppes kúrát, rá 2 hónapra terhes lettem, spontán. Ha érdekel, szívesen megadom, hogy milyen arányban és mit kellett szedni, de a lelkiekben csak õ tud segíteni.(32 éves, 6 hónapos kislány anyukája)
A próbálkozások elején még én vigasztaltam a párom, utána viszont õ engem. 6 éve várjuk a Csodánkat.
A kérdező hozzászólása: 19:46-os. A második házasságodban sikerült a baba? Az én férjemnek az elsõ házasságából már van egy gyereke, õ már átélte az apaságot de remélem nem hagy el azért ha netán én nem tudnék neki szülni.
Ha a doki biztat, addig tényleg nem szabad feladni!Egyik ismerõsömék sokáig vártak a babázással, mert karrier, ilyesmik, 30 felett voltak mindketten mikor elkezdtek próbálkozni, közben a férjnek hererákja lett spermákat fagyasztottak le tõle, közben a feleségnek cisztái lettek, mûtötték, rengeteg gyógyszer és injekció van a hátuk mögött, és rengeteg elvetélés!De sikerült nekik!Ezt csak azért írtam le, h nem szabad feladni sosem!bármi van, küzdeni kell!Tudom h nehéz, de csak egy kis lelket akarok önteni belétke, akik már feladni ksézültök!
Sziasztok! Mi is régóta várunk a babára minden vizsgálaton túl vagyunk, minden rendben, mégsem sikerül.Júliusban volt laparoszkópiám, novemberben kezdjük az inszeminációt, már nagyon el vagyunk keseredve.
A kérdező hozzászólása: Alacsony a progeszteron szintem, kaptam gyógyszert de nem használ, azt mondta az orvos, hogy nincs értelme tovább várni - már csak a korom miatt sem, 32 múltam - próbáljuk meg az inszeminációt. Hát most erre készülök.
Lányok!Nem szabad feladni!!!Sosem!Kérlek!Kitartás és össze fog jönni!Esetleg betegség áll a háttérben, h nem sikerül?Vagy csak nagyon rágörcsöltök a dologra?Én nagyon szoritok h összejöjjön nektek!
nagyon nehezen nagyon sokszor le török nagyon sokszor sírok miatta!nehez lekileg meg pláne!a sok doki a gyógyszerek az injekciók az átfújás a vitaminok teák sok dili bogyó sokszor már a fülemen jön kis sokszor úgy vagyok vele hogy feladom hagyoma francba!de ezt meg nem vagyok képes meg tenni!még mindig várok meg probálok mindent meg tenni az ügy érdekében és mindenkinek kítartást kívánok nagyon sokat és fel a fejjel!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!