Találatok a következő kifejezésre: Álltalában mennyit 8 (3 db)

Mit eszik a 8 hónapos babátok az anyatejen kívül és milyen sürün etetitek? Mit szoktatok főzni neki? Álltalában mennyit eszik?

Legjobb válasz: 8 hónaposan naponta 5-6-szor evett. Már szinte mindent. Nem fõztem neki külön,csak nagyon ritkán,ha a mi ebédünk pl. bab volt,amit nem adtam neki. Most 14 hónaposa,és mindent megeszik.

8 hónaposan naponta 5-6-szor evett. Már szinte mindent. Nem fõztem neki külön, csak nagyon ritkán, ha a mi ebédünk pl. bab volt, amit nem adtam neki. Most 14 hónaposa, és mindent megeszik.
5x eszik. Babaételt: fõzelék hússal és gyümölcsöt, tejpépet. Még nem fõzök neki.
Szia! Kb 5-ször eszik. Reggel-vacsi (néha délben is) szopi. Amúgy gyümölcs, fõzelék, tejpép. néha tápszeres kiegészítés a szopi után. A gyümölcs friss, a fõzelék általában nem jön be neki, amit csinálok, ezért legtöbbször husis babakaja.
Enyém 7, 5 hónapos.Rengeteg tejem van, szopi után kínálom naponta 2x, egyszer gyümölccsel, egyszer zöldséggel.Fél adagot sem eszik még meg, de legalább eljutottunk már oda, hogy nem kifelé tolja a kaját, hanem befelé.:) Nem is akarom sürgetni, mert sokáig szeretném szoptatni.Elsõ fiam 1 évesen elválasztotta magát egyik napról a másikra, szerintem azért, mert túl nagy tempóban váltottam ki neki a szopikat.Õ ennyi idõsen, már 2x csak szilárdat evett, szopi nélkül.
8, 5 hós babám napi 6x szopizik, ebbõl a 9-10 órai szopi után kap gyümölcsöt/zabkását, a 12-1órai szopi után meg fõzeléket (ezekbõl kombinálva: sütõtök, krumpli, brokkoli, cukkini, cékla, spenót, répa, karalábé, zeller, csirke, gesztenye). ezen kívül csak rágcsálni adunk neki kölesgolyót, kenyeret, vizeskiflit amikor mi vacsizunk.

Álltalában mennyit alszik 8 hónapos baba nappal ha éjszaka 11óra?

Legjobb válasz: Szia. Húúú´...De irigelek érte.Nekem a lányom 6 hónaposnappal 2 órát alszik,éjjel pedig 5x felkel. Szerintem ha ilyen jól alszik éjjel,attól még nappal 2-3 orát aludhat összesen,de ha nem az sem baj,mert kialussza maga´t éjjel.

Szia. Húúú´...De irigelek érte.Nekem a lányom 6 hónaposnappal 2 órát alszik, éjjel pedig 5x felkel. Szerintem ha ilyen jól alszik éjjel, attól még nappal 2-3 orát aludhat összesen, de ha nem az sem baj, mert kialussza maga´t éjjel.
Szerintem azért a kis délutáni 2-3 órás alvás mindenképpen kell neki.

Holnap 8.30 - kor a CERN kutatóintézet hadronutkozteto kísérlete. Szerintetek mennyi az esélye hogy túléljuk az egyre erosodo utkoztetéseket? Az emberiség a tudomány álltal pusztítja el Onmagát?

Legjobb válasz: Nekem a tesóm ott dolgozik, ne parázz, az egész nem olyan misztikus, mint amilyennek látszik. Nem fog történni semmi!

Azért világvégét ne kiáltsunk. Széles univerzumunkban elég sok hatalmas és zord csillag, fekete lyuk és egyéb égitestnek sem éppen definiálható képzõdmény van. Mégis jól elférnek egymás mellett. Ha keletkezik egy hatalmas, mindent magába szippantó fekete lyuk az ütköztetés hatására, akkor is mi lesz? Semmi. Történt valami abszolút jelentéktelen, talán nem is definiálható dolog az univerzum történetében.
Nekem a tesóm ott dolgozik, ne parázz, az egész nem olyan misztikus, mint amilyennek látszik. Nem fog történni semmi!
Ezt a világvége mániát már egyszer elsütötték, akkor sem volt semmi. Keletkeznek fekete lyukak a másodperc ezred részei alatt.
A tudomány határait súrolják...xD Szegény görögök, rómaiak, Newton, Galilei, Einstein is ezt gondolták. A fekete lyukakról meg szerintem te olvass, nem ilyen kis atomoktól keletkeznek azok...
Az ütközõ protonok energiája akkora mint egy repülõ szúnyogé. Egy protonhoz mérten tényleg óriási energia, de mi azért nagyobb nagyságrendekben gondolkodunk. Egy szúnyog pedig túl sok visszafordíthatatlan dolgot nem szokott okozni
És? Legalább boldogan halsz meg abban a tudatban, hogy neked volt igazad.
Nézd, azok, akik a világon legjobban értenek ehhez a dologhoz, azoknak kb 80 %-uk ott van az LHC-nál. Ha valakik, õk biztos tudnák, hogy reális veszélyt jelentene a kísérlet. Ha pedig mohóságból csinálnák, akkor pedig nem kockáztatnának. Nem megveszekedett õrült tudósok vannak ott, mint a mesékben, akik halálsugarat fejlesztenek, és démonian kacagnak a villámfényben, hanem a világ legfelvilágosultabb elméinek színe-java. Pontosan azért csinálják hogy új ismeretek segítségével elõrébb mozdítsák a világot, tisztább energiát, nagy teljesítményû számítógépeket alkothatnak azon ismeretek birtokában, amikhez ebben a kísérletben jutnak.
Ha meg is halunk emiatt, az olyan gyorsan következik be, hogy nem észlelünk belõle semmit. Kár ezen pörögni.
Szerintem ez egyáltalán nem veszélyes, a Föld légkörén belül ennél is nagyobb részecskeütközések zajlanak, csak azokat nem vizsgálják kísérleti körülmények között. Élõben követhetõ energia-növekedés; az elsõ cél a 3500 GeV http://op-webtools.web.cern.ch/op-webtools/vistar/vistars.ph.. Magyar Cern-blog: http://cernblog.wordpress.com/ Cern élõ webstream: http://webcast.cern.ch/lhcfirstphysics/ Cern a Twitteren: http://twitter.com/cern/
A kérdező hozzászólása: Macikám nem mára gondoltam ez ma csak a nyitánya a sorozatnak ennél márcsak erosebb utkozéseket fognak végrehajtani meg akarják 90%-ban kozelíteni az osrobbanáskori utkozést. A mostani 7 Tev mégcsak kismiska ahhoz ezzel 18-24 hónapig mukodtetik majd erosítik. Ez a folyamat kezdete 40 évnyi fejlesztés és kutatás után. Hurrázni én csak akkor hurráznék ha már végre valaki megnyugtatna és elhitetné velem hogy ez kell nekunk. Egyébkédnt 9-11-ig írták amúgy is hamar volt a hurrá... Honnan tudod hogy a világ másik végébe a kísérlet kovetkezményeként nem éppen tobb ezer embel hal meg ismét a foldrengés, katasztrófa kovetkeztébe. Na azoknak hurrázz ! Nem verték azt se nagy dobra és nem volt felelos azért sem mikor a kisérletezgetések folytán tobb ezreket vitt el a cunami. Ja igaz az nekunk nem fájt csak azoknak akik átélték akik árván maradtak vagy egy életre nyomorékan.
"meg akarják 90%-ban kozelíteni az osrobbanáskori utkozést" Linket is dobj kérlek, hol olvasol ilyen hülyeségeketxD
A kérdező hozzászólása: Koszi ígérem megnézem mindet és próbálom a jót meglátni benne hátha ráakadok valamire ami eloszlatja fenntartásaim és kétségeim a kísérletuk iránt. És kevésbé fog félelmet kelteni bennem az elkovetkezo kísérletezgetéseik. Viszont én pezsgot még azért nem bontottam volna ! Adódhatnak még boven problémák a dologgal. De ne nekem legyen igazam.
http://www.youtube.com/watch?v=_rMth3DsxzU A téged érdeklõ rész 3:23-tõl kezdõdik és 6 percnél pedig a lehetséges feketelyuk teóriáról van szó. Nézd csak meg. És tanulj!
A kérdező hozzászólása: A 16:26-os válaszolónak koszonom szépen igazán érdekes volt a kis film és még mellette is találok számtalan érdekességet ezen az oldalon. Én azért kérdeztem mert kíváncsi voltam véleményekre érvekre és ellenérvekre. Érdekel a téma. Nem hinném hogy ezért bárkit is ostobának kéne leminosíteni hisz azért van ez az oldal hogy itt meg lehet kérdezni bármit.....Mindenkinek koszonom aki segíto szándékkal írt hogy eloszlassa kétségeimet. Részben ugyan de azért sikerult megnyugtatni engem és másként, más szemszogbol látni a dolgot. Nem vagyok elvakult olvasgattam más oldalakon is a témával kapcsolatban viszont az már magában hogy vajon a másik tudoscsoport vajon miért harácsol ellene és mi lehet ezen dolgok kozott kíváncsivá tett így mások véleményét is szerettem volna megtudni. Miért lenne ez baj ? Ja, és igen a természet az Úr számtalanszor bizonyította már hatalmát torténik épp elég katasztrófa minek ha nem is kozvetlenul de kozvetve azért mi is okozói vagyunk /kornyezetszennyezés - ismeros fogalom mindenki számára/ de azért nekunk nem kéne katasztrofákat eloidéznunk. Ez csak egy kis ostoba laikus olvasatlan kis ember meglátása de lehet hogy mégis van benne igazság és talán egy kicsit elgondolkodtató......Mégegyszer mindenkinek koszonom a kommenteket !
A kérdező hozzászólása: Érdemes utánnaolvasni ! Bennem félelmet kelt !!!! Hova vezet mindez ? Súrolják a tudomány határait melynek kovetkeztében fekete lyuk, mindent elnyelo vákumbuborékok keletkezhetnek. Szerintem fogalmunk sincs mik lesznek a kovetkezményei ! Az emberi mohósság határtalan mind elpusztulunk végettuk !!!!!
láttam egy rakás satu embert akik be voltak szarva a világvégétöl. Szégyen tanult emberek ijent kérdeznek. Ha tudnád hogy hogy keletkezik egy fedete juk akkor fel se tevödött volna eza kérdés. 3 honapon kersztül tanulmányoztam a hadront és nagyon támagatom ezeket a kisérleteket. 13 év iskolát csináltam és a többit ami érdekelt minden után utánanéztem. amit elkébzeltem és a saját elméletem szerint müködik aze gész gép. illene tudni hogy egy atom miböl van felépitve és mégis mekkor egy fél arasz csö amiben végbemegy a gyogyitás. Ez egy jött ki hogy tart valaki attol hogy éjjel a kenyérpiritója rátámad. képtelenség.
Jéééé elmúlt az ominózus idõpont és élünk ....hurrááááá :DDDD maci
A kérdező hozzászólása: Még egy valami ! Én ugyan laikus vagyok tudatlan nem értek a technikához de azok a tudosok akik tiltakoztak és bíróskodtak is ellene vajon azok mire alapoztak? Én nem hinném hogy oket is a pénz motiválta szerintem inkább a józan ész mondatta veluk hogy ezt már nem tehetik de mivel sok milliárdok benne vannak már nem tehetik meg hogy leállítassák mivel nem szól semmi másról csak a pénzrol. Még azért feltenném a nagy kérdést : Mit várnak ettol miért lesz jobb nekunk? Nem nyomorgunk majd, nem lesznek háborúk és oldoklések biztonságban élhetunk mejd, lesznek tán új munkahelyek, nem lesz éhínség, járvány boldogok lesznek az emberek? Nem hinném.... Pedig mégcsak most jon a neheze.... Már lassan nem az állatoktól a természettol hanem magától az emberektol kell félni.
A kérdező hozzászólása: Remélem a legjobbakat ! Meggyozni ugyan nem tudtok arról jó-e nekunk Istent játszani bár a tudománynak fejlodni kell bármi áron nincs megállás hatalmas pénzek vannak benne semmi nem számít. Szerintem viszon az a nem mindegy hogy a foldon kivul torténik vagy a fold belsejében egy ilyen ereju utkozés ami foldrengést, katasztrófákat idézhet elo. Biztos baromira megéri valakinek. De én csak egy kis laikus vagyok nem látom át az egészet. Vagy sikerul vagy nem megnyugtatni mindenesetre nem tudtatok nincs elég érv ami meggyozne arról hogy így helyes túlnovi magát már a nagy tudniakarásunk és a technika. De nincs megállj.... Korul kell csak nézni a sok kísérletezgetés a technika az orvostudomány fejlodése jobb lett nekunk? Hogyan élunk ? pusztítóan, egy bizonytalan világban és tehetetlenul a természet még ma is az Úr hatalmas eroivel szemben tehetetlenek vagyunk.
Ezek nagyon pici ütközések ahhoz képest, amik elõfordulnak a természetben, az ûrben nap mint nap, csak azokat nem tudják megvizsgálni. Ezért nem kell félni. Ezek egyszerû, apró kísérletezgetések, csak a média felfújja kicsit. A Cern már az 50-es évek óta létezik, ha eddig nem robbantották fel a világot, ezután sem kéne ettõl félni:)
Kutatóként el tudom neked mondani, hogy a világ számos pontján végeznek különféle kísérleteket tudósok. Az LHC csak egy a számtalan ilyen közül, de mivel te is csak a bulvárhírekböl tájékozódtál róla, a kérdésedböl látszik, hogy felültél egy szenzációhajhász újságírónak. Javaslom, hogy inkább olvass utána magad az LHC müködésének, és kis utánajárással magad is rájöhetsz, hogy ebben semmi veszélyes nincs, viszont remekül lehet vele a tudatlan embereket ijesztgetni.
Akiket a mohóság vezérli, azok olyan emberek akik kitalálnak ilyen félelemkeltõ baromságokat, hogy aztán pénzt csináljanak az emberek hiszékenységébõl.
"Szerintetek mennyi az esélye hogy túléljuk az egyre erosodo utkoztetéseket?" 100% Szerinted az ott dolgozók, akik azért mégiscsak ennek a kérdésnek a szakemberei, elvégeznék a kísérletet, ha csak a legparányibb gyanújuk lenne rá, hjogy veszélyes? Nyilván nem emósok, nem akarnak meghalni.
figyelj.. ha tényleg az lesz, amit a rémhírek mondanak, ugyis olyan gyorsan történik, hogy nem fogod fel, és nem fogod sajnálni.
A kérdező hozzászólása: A tesód ott dolgozik ? És Ok nem tartanak attól hogy valami visszafordíthatatlan dolog fog bekovetkezni a kísérlet sorám amivel Ok se számoltak illetve hogy az egyre eroteljesebb utkozések során katasztrófát, foldrengéseket idéznek elo ? Vagy a tudomány érdekében mindent egy lapra tesznek fel ? Nem tudom én laikus vagyok de úgy hiszem akik tiltakoznak ellene azok is csak alapoznak valamire és nálam tutira okosabbak. Bennem bizony félelmet kelt a mohósságuk én csak azt érzem nagy pénzek vannak ebbe az egészbe és nagyot akarnak durrantani de ha a viszájára sul el nincs visszaút......
A kérdező hozzászólása: És az alatt a 13 év alatt helyesírást nem tanultál ? :o)Bocsi ne haragudj de nem tudtam megállni hogy ne kérdezzem meg ugyanis 2-szer el kellett olvasnom hogy rájojjek mit is akartál írni. Szóval igen van mikor az emberben bizonyos hírek inkább félelmet keltenek mintsem oromot. Ja amúgy még mindíg nem tudom hogy miért is lesz jó ez nekunk minek is kéne most orulnom ? Szerintem nincsenek az emberek megfeleloen tájékoztatva, de azt tisztán látni hogy valahogy nem jó irányba haladunk. Pusztul a világ. Vagy Te talán még nem néztél korul ?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!