Találatok a következő kifejezésre: Ájulástól lehet a (2 db)

A mesterséges ájulástól lehet baja az embernek?

Nos... Ma kipróbáltuk, hogy milyen ha mesterségesen elájul az ember. -leguggoltunk -mély levegőt vettünk (10-et) -felálltunk -a mögöttünk lévő ember megszorította a mellkasunkat addig amíg el nem ájultunk. Na akkor. Hogy ez mire jó? Először is, én még nem ájultam el kíváncsi voltam milyen érzés. Másodszor, szerintem nem én voltam az első aki ezt kipróbálta. Harmadszor, ez nem egy elítélendő dolog szerintem. Negyedszer pedig, csak annyit erről, hogy kb. 5 másodpercre nem voltam magamnál. Kérdés: Ebbe az egészbe bele lehet halni? Csak mert ha belegondolok, hogy ha valaki elájul, akkor az nem hal meg. Szóval....?

Legjobb válasz: Veszélyes. Nem tudod, hogy nincs-e rejtett betegséged. Sok betegség rejtõzködik a szervezetben, és csak provokáció hatására jelenik meg. Pl. érfejlõdési rendellenesség, szívbetegség, ... Ezekben az esetekben pedig súlyos szövõdményhez is vezethet az ájulás.

Veszélyes. Nem tudod, hogy nincs-e rejtett betegséged. Sok betegség rejtõzködik a szervezetben, és csak provokáció hatására jelenik meg. Pl. érfejlõdési rendellenesség, szívbetegség, ... Ezekben az esetekben pedig súlyos szövõdményhez is vezethet az ájulás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Gondoltam, hogy nem egészséges dolog ez az egész, de én úgy gondoltam, hogy ha egyszer kipróbálom, akkor semmi bajom nem lehet. Természetesen, csak egy pár másodpercre "ájultam el" már ha ez ájulásnak számít.

Ájulástól lehet baja a bébimnek?

Tegnap kutyakiállításon voltam és elájultam. Már volt hasonló dolog 2szer is, de akkor megel?ztem az ájulást, úgy, hogy leültem, de most nem tudtam. Nem ütöttem meg magam, mert elkaptak.

Legjobb válasz: Jó lenne az ájulás okát megkeresni, bár valószínü az alcsony vérnyomásod. Ezzel meg sokat nem tudsz tenni, csak annyit, hogy nagyon figyelsz, és bármi van, bárhol vagy, leülsz, ha kell a földre az út közeépn, de ne üsd meg magad. Igyál sok folyadékot, legalább 2-3 litert, az i snöveli a vérnyomást. Magának a babának nem hiszem, hogy ettõl baja lenne, csak nehogy úgy ess, hogy gond legyen. És lehet a cukrodat is jó lenne elõbb megnézni, mert a cukor leesése is okoz ilyen panaszt, és akkor mielbb kezelni kéne. Járj utána, és ne hagyd magad. Ha még nem voltál, csináltass egy EKGt is a háziorvosnál vagy belgyógyásznál.

Jó lenne az ájulás okát megkeresni, bár valószínü az alcsony vérnyomásod. Ezzel meg sokat nem tudsz tenni, csak annyit, hogy nagyon figyelsz, és bármi van, bárhol vagy, leülsz, ha kell a földre az út közeépn, de ne üsd meg magad. Igyál sok folyadékot, legalább 2-3 litert, az i snöveli a vérnyomást. Magának a babának nem hiszem, hogy ettõl baja lenne, csak nehogy úgy ess, hogy gond legyen. És lehet a cukrodat is jó lenne elõbb megnézni, mert a cukor leesése is okoz ilyen panaszt, és akkor mielbb kezelni kéne. Járj utána, és ne hagyd magad. Ha még nem voltál, csináltass egy EKGt is a háziorvosnál vagy belgyógyásznál.
Minden jobb annál, ha elájulsz.A babának nem árt, de neked igen.No meg a környezetedben lévõk is megijednek.Én is nagyon ájulós voltam, és bizony volt, hogy úgy döntöttem leszámolok a társadalmi szokásokkal és leültem a távolsági busz lépcsõjére, ha már 26 hetesen állnom kell, emrt az emberek annyira félti ka helyüket. Valószínûleg a vérnyomásoddal vagy a vércukroddal van a gond.Legyen nálad mindig egy kis folyadék és egy szelet csoki, vagy valami gyümölcs, amit bhol el tudsz fogyasztani.Fel a fejjel, a babának nem lesz semmi baja, ha nem ütöd meg a hasad.Késõbb majd rendezõdik a szervezetedben minden.
nem jó, tesómmal is ez történt anno, orvos, orvos! és vércukormérés, folyadék, ekg, - szóval doki!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Egyébként a vérnyomásom elég alacsony szokott lenni. Az EKG és a cukrom rendben van. Hát, remélem, hogy tényleg nincs nagyobb gond!! :)
Alapból ájulós vagyok, ennek örömére heti egyszer mehetek ellenõrzésre a dokimhoz. Nem éppen kellemes. Ha figyelsz magadra nem lesz baj, de az orvosodat keresd fel mindenképpen. /8hetes kismama/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!