Találatok a következő kifejezésre: Ádámnak és hogy (2141 db)

ebédre v vacsira
Nagyon sok elkészítési módja van.Lehet csak magával, de almával is nagyon finom. Lehet hússal és krumplival. De van amikor egy kis zabpehellyel keverem neki. Én ebédre vagy vacsira szoktam.
Mi is ebédre vagy vacsira szoktuk enni.Tehetsz bele almát, körtét együtt vagy külön-külön is.
Én cikkekre vágom és sütõben megsütöm, úgy a legfinomabb szerintem és utánna még napokig el is áll.

Ha a Vatera.hu oldalon le ütök egy terméket a fix árán és utána mégse veszem meg de az eladónak pozitív visszajelzést adok és hogy megtörtént az átvétel akkor mért követel tőlem 660Ft-ot valami miatt? Ezt tényleg terelheti jogi ügyre?

Legjobb válasz: Ha azt jelzed vissza, hogy megtörtént az adás-vétel, akkor a vatera követeli a jutalékát az eladott áru után az eladótól, így teljesen jogos a felháborodása és a követelése. Igen, elméletileg jogi útra terelheti, olvasd el a vatera üzletszabályzatát. Ha már voltál annyira (bocs) inkorrekt, hogy a leütött árut nem vetted át, akkor sûrû elnézéskérés közepette olyan visszajelzést kellett volna adnod, amiben leírod hogy a Te hibádból meghiúsúlt az ügylet, adás-vétel nem történt...

Ha azt jelzed vissza, hogy megtörtént az adás-vétel, akkor a vatera követeli a jutalékát az eladott áru után az eladótól, így teljesen jogos a felháborodása és a követelése. Igen, elméletileg jogi útra terelheti, olvasd el a vatera üzletszabályzatát. Ha már voltál annyira (bocs) inkorrekt, hogy a leütött árut nem vetted át, akkor sûrû elnézéskérés közepette olyan visszajelzést kellett volna adnod, amiben leírod hogy a Te hibádból meghiúsúlt az ügylet, adás-vétel nem történt...
Igen, mivel pozitivat adtál, ezért a Vatera levonja tõle az eladási ár 6%-át (vagy nem tudom hány %-ot), és még a termék meghirdetése is pénzbe került, így hát mindenképp helytelen volt, amit tettél és neki kára származott belõle.
Na az ilyenek miatt van tele álruhás vásárlókkal az összes webshop. Mert nem olvassa el a vásárlási feltételeket, rögtön csak KELL KELL, majd mégse kell. Az ilyenek meg is érdemlik az ilyesfajta JOGOS követeléseket. Kérdést már megválaszolták elõttem, ez csak egy vélemény, amit szükségesnek tartottam közölni veled.
Ez nem volt szép tõled és amúgy jogos a követelés is. A vatera viszont nem számol jutalékot a vásárló értékelése alapján. Szóval rosszul írták itt. Mert mindegy mit értékel a vevõ, az eladó szava a döntõ, hiszen õ fog fizetni. Azonban ettõl még keletkezett kár: a termék feltöltési és esetleges kiemelési díjakat mindenképp kiszámlázza a vatera az eladónak. Ezt pedig neked kéne megtéríteni!!

Igaz hogy a sok gyógyszer és idegesség tönkre tesz? Mit szedjek az idegességre? Nem vagyok még 18 és így olyan erős gyógyszsreket nem adnak? És hogyan tudnák leszokni a sok gyógyszerezésről?

Nagy baj!!

Legjobb válasz: naja de a sedatif pc-nek nemcsak mellékhatása hanem hatása sincsen. Amit esetleg érdemes megpróbálni. citromfû tea, enyhe sttesszre nagyon jó és még finom is

naja de a sedatif pc-nek nemcsak mellékhatása hanem hatása sincsen. Amit esetleg érdemes megpróbálni. citromfû tea, enyhe sttesszre nagyon jó és még finom is
A stresszre nincs gyógyszer. Csak a következményeire vannak gyógyszerek, de azok már elég súlyos problémák pl: gyomorfekély, depresszió, stbstb... Ne idegeskedj annyit csak ezt tudom ajánlani. Menj bulizni, csajozni/pasizni, haverokkal lógj, stb...
Valeriána tabletta? (a valeriána magyarul macskagyökér, ez egy gyógynövény) Vagy van egy gyógynövényes nyugtató, a neve Nervenpflege, itt egy link, hogy mi is ez és mi van benne: http://www.bioszallito.hu/Nervenpflege-tabletta?termek-7206 én ezt szoktam szedni néha, ha nem tudok elaludni vagy nagyon ideges vagyok. Nekem használ, de valahogy az én szervezetem általában egész jól reagál a gyógynövényekre. 22/L
Ne szedj be mindenféle vackot. Inkább sportolj menny bulizni vagy moziba valamit.
Szia! Én most térek át a rendes gyógyszerrõl a homeopátiásra.Gyógyszertárban is lehet kapni, SEDATIF PC a neve, el kell szopogatni.Alvászavar, szorongás, idegesség, ingerlékenységre van.Ja, és nincs mellékhatása. És a sok gyógyszer és az idegesség tényleg tönkre tesz.Nagyon.


Egy srác akibe bele vok zúgva, még1x taliztam vele, napi 4ótár chatelünk.1 évig nem találkozhatok vele, mert csak 1év múlva gyűl össze a repjegy, hogy hazautazak. Utána ott is élnék, mit írjak rá chaten, hogy ne unjon meg addig, és hogy veszítsem el?

:// félek h megun, ha nincs semmilyen témám chaten. mir?l tudnék vele beszélni? Tudnátok segíteni? és kezdd elfogyni az ötletem h mir?l chateljek vele :S nagyon szeretem. :/ 14/L a srác meg 16

Legjobb válasz: Tarthattok pár hét szünetet, akkor összegyûlik a mesélni való és nem untok annyira egymásra.

Tarthattok pár hét szünetet, akkor összegyûlik a mesélni való és nem untok annyira egymásra.
Lehet csak neten létezik Õ és személyesen nem lennél bele szerelmes! Sajnos Én jártam így amikor fiatal voltam :\
A kérdező hozzászólása: igen erre én is gondoltam, de mind a 3 legjobb barátnõm ismeri személyesen, és barátok, és aztmondják õk is hogy nagyon ari xD köszönöm 1. válaszadó, megfogadom a tanácsod <3 :)
Küldj neki zenét s kérd ki a véleményét!
A kérdező hozzászólása: ó köszi, az is jó ötlet :D csak mostanában vissza sem ír :// de legalább az adatlapomra kiírt egy viccet, amit csak mi ketten érthetünk, és az nagyon jólesett
Az S3 egy ipari hulladék, ne vegyél olyat. Annál még egy S4-utánzat is jó eséllyel jobb lehet.
Pontosan ez a baj, hogy tudom. Telefonokat javítok.
Nagyon olcsón nem lehet eredeti. Vagy lopott.
De az is lehet, hogy csak utaltatni akar teló meg nincs is.
A kérdező hozzászólása: Az lehet.Inkább maradok a S3-nál az már valószínûbb , jobb.Illetve azok eredetiek.
Elõzõ látszik azt se tudod mirõl van szó csak te is beálltál a nyájba bégetni.S4-et megbízható forrásból vegyél ha nagyon olcsó az gyanús.S3-ból meg az LTE verzió nagyon jó választás csak ott is figyeld hogy eredetit vegyél.
Nekem ma volt szerencsém venni egy kínai hamisítványt belõle.Személyes átvételnél mikor kipróbáltam a beállításokban megnéztem a névjegyet, de minden szabályos volt.

Meddig kell befizetnem az adómat és hogy?

most kaptam meg amit apeh készített és abban 750 ft szerepel amit vissza kell fizetnem, de csekket nem küldtek vele menjek be és kérjek tőlük csekket vagy helyben is lehet fizetni?

Legjobb válasz: Apeh ügyfélszolgáton tudsz csekket kérni vagy lakossági folyószámláról is el tudod utalni a NAV szja számlára 10032000-06056353 Közlemény rovatba, ha utalsz az adójeledet írd

Apeh ügyfélszolgáton tudsz csekket kérni vagy lakossági folyószámláról is el tudod utalni a NAV szja számlára 10032000-06056353 Közlemény rovatba, ha utalsz az adójeledet írd
feétátelezem az személyi jövedelemadót értesz az "adó" alatt. ezt május 21-ig kell megfizetned, amire három módszer van: 1. csekk: igényelhetsz telefonon is (06-40-42-42-42), de bármelyik ügyfélszolgálaton kiállítanak neked egyet. 2. bankkártyás befizetés ügyfélszolgálatokon: központi ügyfélszolgálatokon és pár kijelölt kirendeltségen bankkártyával is megfizetheted. (http://nav.gov.hu/data/cms277139/35_IF_A_bankkartyas_adofize.. 3. átutalással: ahogy fentebb is írták közlemény rovatba beírod az adóazonosítód és utalod a következõ számlaszámra: 10032000-06056353

Megvettem életem első kocsiját, milyen adókat és hogyan, hova kell fizetnem utána? Mi lesz ha nem fizetem őket?

Súlyadóról hallottam eddig csak, de azt is hova hogyan fizessem, arról nem tudok semmit.

Legjobb válasz: Át kell íratnod a nevedre, és elvileg az önkormányzat majd kiszámlázza neked a súlyadót, amikor az esedékessé válik minden évben.

Át kell íratnod a nevedre, és elvileg az önkormányzat majd kiszámlázza neked a súlyadót, amikor az esedékessé válik minden évben.
Ma már nem a súly, hanem a gépjármû teljesítménye alapján fizetünk. Az átírással egyidejûleg az okmányiroda a területileg illetékes adóosztályt vagy -csoportot értesíti a tulajdonosváltásról és az adócsoport küldi ki az "adókivetést"'. Használt kocsi esetén nagyon figyelj a 15 napos átíratási határidõre, mert kegyetlenül büntetnek. Az új tulajdonosnak a következõ év január 1-tõl keletkezik adófizetési kötelezettsége. Ha új kocsit vettél, akkor gépjármûadó címszó alatt próbálj keresgélni a google-ban, biztos találsz választ. Mivel ilyenkor a nevedre íratást a gépkocsi értékesítõje intézi az okmányirodánál, valószínû, hogy nincs teendõd, mert automatikusan kapod az adókivetésrõl a határozatot.
A kötelezõ biztosítást se felejtsd el. Ez a legkirályabb adó mer azt hiszed, hogy kapsz is érte valamit. :)

Másfél év körüli gyermekednek melyik márkájú tejet adod és hogyan?

Legjobb válasz: Sima bolti tejet kap, mikor milyet. Nem forralom. Ízesítés nélkül issza, langyosan.

Sima bolti tejet kap, mikor milyet. Nem forralom. Ízesítés nélkül issza, langyosan.
Én azért nem írtam le, mert mindig másfélét veszek, épp ahol járok, pl. Pennyben veszek Sissy márkát, Tescoban Magyar tejet...most meg épp Mizo tej van itthon.
Igen, most ez a trend, hogy 3 éves koráig nem ihat tejet, bár lassan jön vissza az a szokás, hogy már minél elõbb kaphat tejet a baba, sõt lassan meg az lesz a kötelezõ, csak várj pár évet... Lányom 15 hónapos kora óta nem iszik tápszert, sem semmiféle tejitalt, de a sima bolti tejbõl hajlandó inni. Hát akkor most mifenére várjak? Egy újabb és újabb ajánlásra? Amúgy sok doki és védõnõ is mást mond. Figyeld a gyereked igényeit, és hallgass az anyai ösztönökre, ez a tuti. :)
2. vagyok, az lemaradt hogy 2, 8-as tejet veszek.
Biopont márkájú rizstejet kap, teszek bele Nestlé babakakaót és már issza is.
Natúr, frissen fejt tehéntejet.Felforralom, semmi hígítás, egy kanál instant kakaó és máris megvagyunk.Van amikor karamellt csinálok és arra öntöm a tejet, feloldódik és kész is a fincsi itóka.
Utolsó vagyok. Az lemaradt hogy este sima tejet kap langyosan, reggel pedig teszek neki bele macikávét.
csajok, nekem azt mondták 3 éves korig nem ihat tejet
2, 8-as magyar tejet kap a kislányom, forralva.Igaz már elmúlott 2 éves, de 1 éves kora óta ezt a tejet kapja és forralva.Próbáltam neki simán forralás nélkül is adni de úgy egy kicsit meghajtja.
Elnézést kérek, én adom a házi tejet a lányomnak, de NEM PONTOZTAM LE SENKIT.
A kérdező hozzászólása: ja, a házi tejesek pontoztak le a többi választ. nos, én nem adok házitejet a gyerekemnek, én is boltit adok és semmi baja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Nem tudom ki pontoz össze-vissza, de én minden választ hasznosnak ítélek. Aki pontoz, az meg menjen oda....
3.vagyok Oda írtam hogy magyar tejet kap a kislányom.Ez a tej márkája. Amúgy látom megjöttek a lepontozók.Köszi.
Én 2, 8%-os Pilos tejet adok a 20hónaposomnak.A védõnõ mondta h ez az egyik legegészségesebb tej ami nincs tele minden féle adalékkal.
házi tejet, jól felforralva Ha épp nincs, akkor Naszálytej, ezt nem forralom.
A kérdező hozzászólása: a márkákat miért nem írtátok le? vagy azt nem lehet itt?
3.vagyok. Engem szépen lepontoztak.Gondolom mivel azt írtam hogy forralom a tejet.Csak az a baj hogy a sok idióta azt már nem fogja fel hogy a nyers tej meghajtja a kislányomat. Javaslom mielõtt nyomjátok a piros kezet elõször értelmezzétek amit írtam!Okoskák.

Mit tegyek? A rokonaim ellenem fórdultak mer másnak a véleményére adok, és hogy nagyon berúgtam!

Pedig nagyon szeretem őket! Hogy tudnák a kedvükben járni?

Legjobb válasz: Talan nem kellene ennyire berugni, es ha fontosnak tartod ezt a kapcsolatot, akkor alkalmazkodnod is kell, turni pl.

Talan nem kellene ennyire berugni, es ha fontosnak tartod ezt a kapcsolatot, akkor alkalmazkodnod is kell, turni pl.
Kifejtenéd bõvebben?
A kérdező hozzászólása: Mondanak rám pár dolgot az iskolábam és a rokonaim azt monták h ne foglalkozzak velük! De én mégis foglalkozok vele!
A kérdező hozzászólása: Keresztyén lány vagyok, és nem szeretik ha iszok!
Akkor ne kösd az orrukra, hogy adsz mások véleményére! És azt se, hogy iszol... Úgy menj haza, hogy ne lássák rajtad.

Ha Ádámnak és Évának csak két fia volt, hogyan lett a többi ember?

Magyarázatot kérek szépen!

Legjobb válasz: Elõször is a Szentírás nem feltétlenül akar konkrétan Ádámról, mint személyrõl szólni. Nem Ádám, mint személy történetét akarja elmesélni, hanem Ádám, mint korporatív személyiség, azaz az Ember történetét. Hiszen a héber szövegben az Ádám szó (ha’ adam) mindenhol annyit jelent, hogy „az ember”. Ez világosan kitûnik a Ter 5,2-bõl, ahol mind „Ádámot” mind „Évát” (a férfit és a nõt) „adam”-nak nevezi. Személynévvé csak késõbb vált a különbözõ fordításokban. Tehát a Teremtés könyvének az elsõ fejezetei az elsõ ember személyében az egész emberi faj történetét mondja el. Ez nem azt jelenti, hogy nem volt egy elsõ ember (logikailag mindenképpen kellett lennie, de ezt az újabb mitokondriális DNS-kutatások is kezdik alátámasztani: a ma élõ emberiség összes tagja egyetlen anyára vezethetõ vissza), de a Teremtés könyvében nem feltétlenül errõl van szó. A Ter 5,4-ben ez áll: „Azután, hogy Szetet nemzette, Ádám még nyolcszáz esztendeig élt, és nemzett még fiakat meg leányokat.”. Tehát Káin találhatott magának feleséget nõtestvérei közül. (Ekkor a genetikai vérfertõzés még nem állhatott fenn, hiszen Ádám, mint elsõ és tökéletes ember nem adhatott át súlyos mutációkat fiainak és lányainak, amik veszélyeztették volna gyermekeik életét.)

Elõször is a Szentírás nem feltétlenül akar konkrétan Ádámról, mint személyrõl szólni. Nem Ádám, mint személy történetét akarja elmesélni, hanem Ádám, mint korporatív személyiség, azaz az Ember történetét. Hiszen a héber szövegben az Ádám szó (ha’ adam) mindenhol annyit jelent, hogy „az ember”. Ez világosan kitûnik a Ter 5, 2-bõl, ahol mind „Ádámot” mind „Évát” (a férfit és a nõt) „adam”-nak nevezi. Személynévvé csak késõbb vált a különbözõ fordításokban. Tehát a Teremtés könyvének az elsõ fejezetei az elsõ ember személyében az egész emberi faj történetét mondja el. Ez nem azt jelenti, hogy nem volt egy elsõ ember (logikailag mindenképpen kellett lennie, de ezt az újabb mitokondriális DNS-kutatások is kezdik alátámasztani: a ma élõ emberiség összes tagja egyetlen anyára vezethetõ vissza), de a Teremtés könyvében nem feltétlenül errõl van szó. A Ter 5, 4-ben ez áll: „Azután, hogy Szetet nemzette, Ádám még nyolcszáz esztendeig élt, és nemzett még fiakat meg leányokat.”. Tehát Káin találhatott magának feleséget nõtestvérei közül. (Ekkor a genetikai vérfertõzés még nem állhatott fenn, hiszen Ádám, mint elsõ és tökéletes ember nem adhatott át súlyos mutációkat fiainak és lányainak, amik veszélyeztették volna gyermekeik életét.)
"Amikor Ádám 130 esztendõs volt, magához hasonló, saját képmása szerinti fiút nemzett, akit Szetnek hívott. Ádám Szet születése után még 800 évig élt, s fiai meg lányai születtek." Legalább vennéd a fáradságot, hogy elolvasod...
Hogy a francba tarthatunk még itt? mindenki tudja h kamu az egész. egyszerûen csak azért hisznek benne az emberek h legyen vmibe kapaszkodniuk ha már nincs más, ilyen egyszerû. fölösleges ezen vitatkozni.
a genetikai betegségek meg azért nem okoztak problémát, mert az ember génállománya még közel 100%-osan ép volt. vagy mi. különben az evolúciós elmélet szerint is az emberiség egy nagyon kis csoportból eredeztethetõ, vannak ilyen Éva-elméetek, keress rá a neten.
Három fiuk volt. Legalább. Olvasgasd a Bibliát, ha kritizálni akarod. Anélkül nem megy. ;) (Ezt olyan ateistaként mondom, aki elg sok ellentmonmdást tud mutatni a Bibliában. De te is észreveszed, ha elolvasod. Viszont olvasás nélkül csak magadat járatod le. Egyébként meg már vagy tucatszor volt ez a kérdés. Keress rá, és olvasd el.)
Gratulálok, sikerült a Biblia szó szerinti értelmezésébõl adódó 8923472346 hiba közül egyet kiszúrnod, és fennakadnod rajta. Ateista vok, te meg röhejes.
mármint a kérdezõ
A vallásban sose keresd a hibát, mert ezzel csak nevetségessé teszed magad.
09.48. 11.45. Ne haragudj, nem megbántani akartalak, több hozzászólásodból egyértelmûen kiderül, hogy kifejezetten intelligens és mûvelt vagy. Az intelligencia veled született tulajdonság, tehát nem érdem, a mûveltséghez már kellett a te szorgalmad is. A stílusod pedig a lelkületedrõl árulkodik. Tehát azzal nem én járatlak le, ha lejárat, hanem te saját magad. A gyermekeimnek azt szoktam tanítani, mindent meg lehet mondani mindenkinek, csak nem mindegy, hogyan. De ez nem jelenti azt, hogy én mindig, mindenütt, mindent helyesen teszek, vagy mondok meg. És ez már az én szégyenem. A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is de az nem ad semmit.
A válasz megírásának idõpontja: ma 18:53 Igen, tudom. Mint ahogy épp te is. ;) A válasz megírásának idõpontja: ma 21:42 "A stílusod pedig a lelkületedrõl árulkodik." Nem igazán. Ezernyi stílusom van, és bármikor tudom változtatni. Szerintem rossz úton jársz, ha azt gondolod, meg tudsz ismerni pár hozzászólás után, holott eddig még senkinek sem jött ez össze még a való életben sem. Ez csak egy arc a sok közül. :) "Tehát azzal nem én járatlak le, ha lejárat, hanem te saját magad." Mint ahogy te is saját magadat járattad le az elõzõ hsz-ben. Csak nem vetted észre. Én észrevettem a sajátomban az ellentmondást - csak nem érdekelt, mivel nem tartom magam sem "jónak", sem szentnek. És nem is törekszem arra, hogy "jó" legyek.
A kérdező hozzászólása: "Ez csak egy arc a sok közül. :) " Azért ez eléggé tüskés arc. Aki csak úgy egy névtelen fórumon a legkeményebb arcát próbálja mutatni, annak nem biztos, hogy kíváncsi vagyok a véleményére...de most én is offolok. Szóval, köszi a válaszokat, magamba is szálltam, mert te, 67%-os, valójában igazat mondtál, analfabéta vagyok, de úgy gondoltam, ha itt felteszek egy kérdést, abból táncsak nem lesz III. világháború. Hát, tévedni emberi dolog. De azt még én is tudom, hogy a viselkedés és az intelligencia azért együtt járnak. Pont ezért köszönöm a válaszokat, azoknak akik tényleg segíteni akartak, és nem a felsõbbrendûségüket sértõ és mindeki mást elutasító módon a pofámba csapni!
Igazán gonosz csak intelligens ember tud lenni. A butának nincs elég esze hozzá! A kérdésedre Péternél jobban én sem tudom leírni a válasz, ezért nem mondtam rá semmit. A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Hogyan tudom az álláspontomat úgy képviselni, hogy közben alázatosnak tûnjek? Van gonoszság, amit nem lehet megkérdõjelezni. Ami Auschwitzban történt, te milyen szempontok alapján látod jónak? Ha azt, ami ott történt, veled és szeretteiddel tennék, milyen szempontok alapján tudnád elfogadni? De kétségtelen tény, a német gépezet oly precízen dolgozott, ami igen komoly intelligenciára utal. A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nem ad semmit.
Nekem van jobb kérdésem: Ádám és Éva gyerekeinek hogyan lehettek gyerekei? A vérfertõzés, tehát csak egy csomó torzszülött lett volna belõle.
A válasz megírásának idõpontja: tegnap 18:52 Ez szerintem korántsem így van. A Biblia szerint csak a Kánaánban volt minden jó és szép. Káin és Ábel viszont már nem a Kánaánban született. A Biblia pedig sehol nem ír konkrétan arról, hogy a "züllés" folyamatos lenne. Csak azt írja, hogy a kiûzetés azzal jár, hogy véget érnek az idilli állapotok. Nem folyamatosan, hanem egyik napról a másikra.
"A vallásban sose keresd a hibát, mert ezzel csak nevetségessé teszed magad." Na igen... Egy vallásos szemében nevetséges az aki gondolkodni mer, és rámutat a hülye hiedelmeikben lévõ hibákra. Nem ok nélkül tiltják a gondolkodást keresztény körökben, és istenítik a vak hitet.
ma 11:45 Most te is offoltál...
a rágcsálókból fejlõdött ki :) (bocs)
"Ne haragudjatok, de ha csak válaszok stílusát figyelitek is, meg lehet mondani, ki a hívõ, és ki nem." Így van. Te is ezért esel neki most az ateistáknak, és próbálsz kapaszkodót találni bennük, hogy bizonyítsd a felsõbbrendûségedet. Mert ha nem azért írtál volna, hogy az ateistákat fikázd, akkor a témával kapcsolatban írtál volna, és nem a másikat pocskondiázod. Ehelyett nekiálltál OFF-olni, és az ateistákat minõsíteni. Így csak egyetérteni tudok veled. Látszik is, hogy hívõ vagy, akinek csak az a lényeg, hogy a saját igazát bizonyítsa, és a másikat megpróbálja rossznak, gonosznak beállítani. "Bízz azokban, akik az igazságot keresik, és kételkedj azokban, akik már megtalálták." /André Gide/
Ez engem is érdekelne! Én is gondolkoztam már rajta... Vmi ilyesmi is van, hogy valahonnan, hoztak nekik feleségeket... És akkor azok a nõk honnan lettek? hmm, érdekes...
A kérdező hozzászólása: Köszi a rendkívül gyors és agresszív válszokat. Ja...akkor legalább 3 gyerekük volt...és akkor hogyan lett a többi ember? Vérfertõzéssel, vagy anélkül? Továbbiakban is magyarázatot szeretnék. Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A fáradságot vettem, el is kezdtem olvasni, de olyan nehézkes volt olvasni, hogy egyszerûen nem bírta a szervezetem. Ezért tettem fel a kérdést, mert nem jutottam csak a "S lõn világosság" részig, a Biblia kivonat pedig nem érintett minden részletet. Nade úgy látszik a válaszokból, hogy a Bibliát nem is kell szó szerint venni...de ez egy másik kérdés.
Nem, a Bibliát nem kell szó szerint venni. Neked viszont inkább a Dörmögõ Dömötörnél kéne megmaradnod, talán az elsõ három oldalt még fel is fognád belõle.
igazából mind Magdi anyus és Vili bácsi leszármazottjai vagyunk.
A kérdező hozzászólása: "Neked viszont inkább a Dörmögõ Dömötörnél kéne megmaradnod, talán az elsõ három oldalt még fel is fognád belõle." Igen, ez biztos így van. Nagyon építõ jellegû volt a kritikád. Remélem megkönnyebbültél, hogy ilyen tökösen megmondtad a frankót!
Hihetetlen! Ott van a kezedben az a szájbatekert Biblia. Az elsõ fejezet elsõ részében (Mózes 1, 1) van 31 sor. Utána 25 sor, majd a 3. jön 24 sorral és a 4. 26-al. És ekkor eljutsz Mózes 1, 5-ig. Itt azt írja a 3. sorban: 3. "Élt vala pedig Ádám száz harmincz esztendõt, és nemze fiat az õ képére és hasonlatosságára és nevezé annak nevét Séthnek." a 4.-ben meg: "És telének Ádám napjai, minekutánna Séthet nemzette, nyolczszáz esztendõre, és nemze fiakat és leányokat." Bakker, te hihetetlen egy idióta vagy, már meg ne haragudj. Összesen 108 sort kellett volna végigolvasnod, és máris választ kaptál volna a kérdésedre. (Ez a 108 sor 12-es betûmérettel, TimesNewRoman betûtípussal, A4-es lapon nem tesz ki 4 oldalt!!!) De neeeem! Te ehelyett idejössz 0 (azaz NULLA) tudással, és nekiállsz fikázni meg magyarázatot követelni egy olyan könyvrõl, amibõl még az elsõ 5 oldalt sem olvastad el. Ekkora barmot régen hordott a hátán a Föld, hallod-e?! Igaza volt az egyik hozzászólónak. Neked a Dörmögõ Dömötör kellene, vagy valami hasonló szintû iromány. Az megfelelne az értelmi képességednek. Nem beszélve arról, hogy a Biblia elsõ pár oldalát még egy általános iskolás is megérti. Te hány éves vagy? 10? Mert ha annyi, akkor megértem, hogy csak az elsõ pár sorig jutottál, és nem szólok egy szót sem. Csak hát akkor nem kellene magyarázatokat követelned olyan dolgokra, amit csak hallomásból ismersz. Gondolom a hozzád hasonlóan értelmes kispajtásaid felvetették, hogy Ádámnak és Évának csak két fia volt, és gyorsan kikombináltátok, hogy ez így biológiailag nem mûködik. Az, hogy esetleg ne csak hallomásból tudjatok valamirõl, gondolom fel sem merült bennetek. Gratulálok. Azt tudtam, hogy Magyarországon sok a funkcionális analfabéta, de hogy ilyen szint legyen...?! :S Mondom ezt továbbra is úgy, hogy ateista vagyok, és a teremtértörténetbõl (akár ebbõl a részbõl) is tudok ellentmondást felfedezni. Csak el kellene olvasni hozzá. Ha könyveket nem szoktál olvasni (mert láthatóan roppant megerõltetõ az agyadnak, tehát nyilván nem szoktál, és a kötelezõt is csak rövidített verzióban olvasod), akkor próbáld a neten. Hátha úgy emészthetõbb lesz: http://www.biblia.hu/biblia/biblia.htm Ez már a szánalom tetõfoka.
^ Neked sikerült tökösen megmondanod a frankót, te szánalmas komplexusos majom :D Húzzál el szépen és kötözködjél anyucival, hátha ad neked csokis tejet uzsira.
Ne haragudjatok, de ha csak válaszok stílusát figyelitek is, meg lehet mondani, ki a hívõ, és ki nem. A kettõvel felettem lévõnek köszönöm, hogy kihangsúlyozta, nem hívõ, mert bár igaza van, azt más kép is elmondhatta volna. Mondjuk szeretettel, mintha az is ember lenne, akinek válaszol. A kérdésre Péter mindent leírt amit én is a helyes válasznak gondolok, nem ismételném meg. A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
"Van két fiam, mind a kettõ Jenõ mind a kettõ rádió-szerelõ rádió-szerelõ gyere be a rózsámmal ketten vagyunk idebennt" tehát bementek egyenként és megb...szták az anyjukat.persze lehet, hogy nem Jenõ-nek hivták a két pajkos lurkót hanem Káinnak és Ábelnek dehát ugye ezek szimbolikus nevek a bibliában is:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!