Találatok a következő kifejezésre: Ádám és majom (142 db)

Isten megteremtette a Földet, majd az emberpárt Ádámot és Évát. De honnan lettek a többiek?

Ádám és Éva gyermekei: Káin és Ábel, amikor Káin megöli Ábelt és Isten haragra lobban, elüldözi Káin ezt mondja: "Ímé elűzöl engem ma e földnek színéről, és a te színed elől el kell rejtőznöm; bujdosó és vándorló leszek a földön, és akkor akárki talál reám, megöl engemet. " Ki találna rá? Honnan származnak? Aztán Káin megnősül...honnan származik a felesége? Ki teremtette a többi embert?

Legjobb válasz: Nos Ádámnak és Évának nem csak Káin és Ábel volt, de ott volt Séth is. Meg ha jól tudom a Biblia írja azt is, hogy születtek nekik fiaik és lányaik. Nos kizáró alapon testvérekkel majd alakult sorjában, de az özönvíz után borult minden. Ott már Noé 3 fiai saját feleségükkel népesítettek és feltehetõleg unokatestvérek jöttek össze aztán majd Isten új törvényt hozott. Lásd 3Mózes 18 fejezet.

Nos Ádámnak és Évának nem csak Káin és Ábel volt, de ott volt Séth is. Meg ha jól tudom a Biblia írja azt is, hogy születtek nekik fiaik és lányaik. Nos kizáró alapon testvérekkel majd alakult sorjában, de az özönvíz után borult minden. Ott már Noé 3 fiai saját feleségükkel népesítettek és feltehetõleg unokatestvérek jöttek össze aztán majd Isten új törvényt hozott. Lásd 3Mózes 18 fejezet.
A nemzetségtáblázat a Bibliában legfõképpen Krisztus nemzetségtáblázatával foglalkozik. Ádámnak és Évának egy tipp alapján több száz gyermeke volt. Viszont a Biblia csak hárommal foglalkozik, mert a többi a történet szempontjából a legkevésbé sem érdekes. Nincs említve a többi gyermek, csak úgy, hogy születtek nekik fiaik és lányaik. Ki mondta neked, hogy Ábel a második gyerek lett volna, vagy Séth a harmadik? Szó sincs róla. Csak annyit tudni, hogy Séth Ábel halála után született, de ez a legkevésbé sem igaz, hogy õ a harmadik lett volna. Így a kérdésedbõl kiderûl, hogy nem olvasod körûltekintõen az írást. Figyelj jobban oda.
Kérem a biblia emberi találmány, méghozzá nem mai. Az akkori ember nem veszett el annyira a részletekben, bõven beérte azzal pl. "kelj fel és járj" nem filózott azon, hogy de hát ez biológiailag hogyan lehetcséges. A bibliát csak úgy érdemes olvasgatni mint egy több ezer éves mesét, amit az akkori keresztények saját érdekükben nyögtek ki magukból.
Ezt az akkori emberek próbálták így megmagyarázni. Lényege Isten termtette az embert.
Ám meg kedves Vidiripi, ha nézted volna a videot amit linkeltem akkor láthatnád, hogy a Babilonon ott van ábrázolva Lilithu néven azaz a Babilon nem 13. században lett építve, ugye? Tehát kérdezhetném tõled is, hogy honnan szeded az információkat? Gondolom nem vagy zsidó és sem az akik a Bibliát elemzik illesztik helyükre. Azért nem tették bele vagy tettek bele dolgokat, mert vagy már ismert volt vagy éppen pont ellent mondana egyesekben. Ezért lett apokrif. Az éremnek két oldala van vagyis én is kérdezhetnék visszafele. Na meg a Bibliában sem olvasol olyat, hogy konkrétan szószerint Évát nevezi meg az elsõ nõnek. Én nem volt ott 6. napon, te sem voltál és senki se, hogy tudja az igazat. Nekik a hit marad és elõbb utóbb kiderül melyik volt igaz. Volt Lilith vagy sem.
Nem mondtam, hogy a teremtés könyvébõl van, bocsi.
Vidiripi Lilith története a 13. századból való. Már bocs de a teremtés könyvét sokkal korábban kezdték el írni. Idõszámításunk Elõtt 1500 körül. A Zohár meg a zsidó misztikával foglalkozik. Valószínûleg démoni ihletésû. S ez a könyv is jóval késõbb íródott.
Egy kis video ami a kimaradt Bibliát magyarázza: http://www.youtube.com/watch?v=y95oHrZogu4&feature=related Itt egy angol oldal ahol Lilith-rõl való idézet van, persze angolul: http://www.thethinkingatheist.com/blogpost/23 És itt van apokrif iratok magyarul amit még nem olvastam, de gondolom nem fog írni szószerint Lilth-rõl: http://apokrifak.blogter.hu/
Vidiripi S azok az írások amelyekben szerepel Lilith története. Azokat hol lehet megtalálni s azok az írások mikor keletkeztek?
Vidiripi Pont ebben a videóban hangzik el a 13. század. Amit te is linkeltél. http://www.youtube.com/watch?v=y95oHrZogu4&feature=related
De a Babilon nem 13. század és ott van Lilith neve. Mindegy, mert kézzel fogható bizonyíték neked se és nekem sincs semmirõl se beleértve az összes Bibliai dologokról. Nekünk csak a hit marad és én hiszek Istenben. Egyetlen dolgot sem vetek el, mert nincs bizonyítékom melyik igaz vagy sem ahogy neked se. Bármelyik zsidó bármit kihagyhatott vagy módosíthatott mikor a Bibliát állította össze. Szoktam is néha olvasni itt gyakorin: A Jézusba vetett hit reményt ad Nem akarok én senkit se félre vezetni, ezért talán jobb is ha nem írok Lilith-rõl inkább. Nem vagyunk okosabbak akár mennyire szeretnénk azt.
Vidiripi Elképzelhetõ hogy volt olyan zsidó aki kiakart hagyni valamit az írásból. De szerinted a Teremtõ hagyta volna ezt ha nem egyezik az akaratával? "Mindegy, mert kézzel fogható bizonyíték neked se és nekem sincs semmirõl se beleértve az összes Bibliai dologokról." Igaz hogy vannak olyan dolgok amire nincs tárgyi bizonyíték. De rengeteg olyan dolog van amire igen is van kézzelfogható tárgyi bizonyíték.
"Elképzelhetõ hogy volt olyan zsidó aki kiakart hagyni valamit az írásból. De szerinted a Teremtõ hagyta volna ezt ha nem egyezik az akaratával?" Ha nem hagyná akkor Lilith-rõl se engedné, hogy ezt állítsák, nem? "Igaz hogy vannak olyan dolgok amire nincs tárgyi bizonyíték. De rengeteg olyan dolog van amire igen is van kézzelfogható tárgyi bizonyíték." Ezt értem, de az a te kezedben van? Hát nem. Azt vagy média által tudod vagy valami közvetiti, de nem te láttad saját szemeddel a saját kezedben. Én is hívõ vagyok, ezért nem cáfolni akarom a dolgokot! Csak azt mondom, hogy én nem tagadom meg ezt se és azt se. Egyik írás sem tagadja meg Istent. Miért én tagadjam meg? Higyj abban amiben akarsz, mert én nem mondok ellened se.
Vidiripi Ha Lilith valóban létezett akkor a Teremtõ miért hagyta azt hogy ne kerüljön bele a Bibliába ha az az igazság?
Isten miért hagyja, hogy legyenek rosszak? Miért hagyja, hogy az Isten káromlók az õ nevét szídják? Na van ez így, nem de?
Vidiripi Igen ez így van. S hogy miért van így? Ádámmal és Évával kezdõdött. Ettek a tiltott gyümölcsbõl. Pedig a Teremtõ megmondta nekik hogy ne egyenek. S így ezt az utódaik is örökölték. A halált. Az elsõ ember pár tökéletes volt. Genetikailag is. De sajna az emberiség genetikai állománya egyre romlik. S ez nem csak külsõ hatás. Van most ez az idõszak amely arra hivatott hogy az ember belássa a Teremtõnek joga van megmondani hogy mit tilt meg az embernek s mit nem. S ez a világ pontosan olyan amelyet nem a Teremtõ felügyel hanem az aki bûnbe vitte az embert. Valaha fényhozónak hívták de már csak az elvakítás és sötétség ura. S rengeteget tesz azért hogy ez egyre csak fokozódjon. Aztán ott vannak még az elõre nem látott események. (anyagfáradás miatt leszakad egy híd) Meg az emberi tökéletlenségbõl adódó hibák balesetek s döntések vagy épp az önzés illetve az önzõ vágyak kielégítése. (erõszak) Mert ha ismerjük az Isten törvényét és féljük is õt annyira hogy elfogadjuk az útmutatását akkor nem így állna az emberiség. De sajna a gonosz hatalmában vagyunk.
Ne keverjük össze a miért bûnhödünk és miért halunk meggel. Nem az volt a kérdés. Az Isten káromlás nem tartozik oda. Ha valaki káromolja az nem Ádám és Éva bûne miatt van. Az õ bûnük miatt megkaptuk a sorsunkat ez így van, de ez más. Ha eljön az idõ akkor mindent megtudunk.
"por porból" mármint porból lettünk.
Nos igen a Biblia Ádám és Évát emlegetik, de azóta bukkantak pár dologra. Isten megteremtette Ádámot és Lilthet (egyenlõek voltak, por porból) csak Lilith nem akart hálni Ádámmal és Lilith elhagyta a paradicsomot, stb. Ekkor Isten Ádám bordájából megteremtette Évát aki már nem tudott Ádámnak nemet mondani. Kilehet keresni google-ben ezt a nevet, Lilith.
Szerintem a Biblia a legkevésbé sem sántít. Az nem számított bûnnek, hogy az unokatestvér az unokatestvérét vette el. Amúgy gondolkozz, az emberek nem 100, hanem akár 800 évet is éltek. Valószínûleg akkor még a föld éghajlata is sokkal kedvezõbb volt, és az emberek génállománya sokkal jobb. Akkor még sokkal egészségesebbek voltak az emberek, sokat éltek, és sok gyerekük született. Azért is nem született pl.az unokatestvéreknek torz-mutáns gyerekük, mivel a gének sokkal tökéletesebbek voltak. A Biblia nem számol be Ádám összes gyerekérõl, másképp a Biblia legalább 2x olyan vastag lenne. Isten nem teremtett több embert, csak Ádámot és Évát. A többiek az utódaik.
Tudod, a három székely alapszabály (1. A nõ nem ember. 2. A sör nem alkohol. 3. A medve nem játék.) elsõ része érvényben volt a zsidóknál is, oldalborda és egyenrangúság ide vagy oda. Szóval az elsõ emberek közül csak a férfiakról emlékeztek meg. Tehát a többi ember Ádám, Éva, a harmadik fiuk és lányaik utóda. Van egy kis vérfertõzés, de az a rendes, tudományos evolúció elméletben is akad... Ha tovább olvasod a Bibliát, akkor még Noé környékén is vannak ilyesmi gubancok, ott engem még az is zavar, hogy a Noé elõtti õsatyákról is leírják, hogy kiknek az õsatyjai, miközben a Vízözönben Noé családja kivételével mindenki elpusztult.
A kérdező hozzászólása: Amikor Káint Isten elüldözi, még nem él Séth és egyedüli nõ Éva... már az elején erõsen sántít a történet.
Az miért szabály, hogy egy bûnözõt nála idõsebb valakinek kell elkapnia? Akár a fiai közül is fordulhatnak ellene. Másrészt a legeslegelején minden a világ keletkezésérõl szóló történet sántít...
Azt is tudod hánny évig éltek? Mert mi hozzájuk képest gyerköcök lennénk nyugdíjas korunkban és a Biblia egy mondatban lebonyolítja a dolgokat. Érted? Mint amikor 5 percet néznél meg a valóvilág showból miközben a nap 24 órájából semmit se tudsz csak összevágva. Kimaradt jelenetek vannak. Hát a Bibliában is. Nem sátínt az:) Akkoriban álítólag nem volt veszélyes az a vérfertõzés hisz az hogy többszáz évig lélni az lehetséges? Na így mûködött anno vagy legalábbis így tudom.
A kérdező hozzászólása: Számomra az egész úgy értelmezhetõ, hogy valaki idetévedt az ûrbõl, megalkotott egy "emberpárt", akik késõbb elvegyülnek a Föld lakosságával. Lehet, hogy õk tényleg képesek voltak több 100 évet élni, mert nem voltak egészen emberek. Jézus születése pedig a mesterséges megtermékenyítés gyönyörû példája, csak az akkori emberek ezt még nem ismerték, nem tudták másképp megfogalmazni, de nézhetjük Sára példáját is.
Hát... Végülis nem neked írták a Bibliát. Ha neked hihetõbb az UFO-s sztori, akkor senki nem tilthatja meg, hogy abban higgyél. (bár az is legalább annyira sántít, mint a Biblia). A középkorban és elõtte az emberek úgy fogták a világot, hogy van felettünk egy boltozat, arra rá vannak festve a csillagok, és a boltozat elõtt vonulnak a bolygók, a Nap nap mint nap megkerüli a Földet, stb. A világûr az elképzelhetetlen dolog volt, ezért nem gondolom, hogy hittek volna földönkívüliekben, esetleg gondoltak volna rájuk. Amit a Bibliában leírva láttak, azt a többség kapásból elfogadta igaznak, azért is mert rá volt kényszerítve (legalábbis az ókori Izrael területén, majd késõbb Európában). Ezzel el is volt, az volt a fontos, hogy mikor kell kapálni, és hogy jó legyen a termés. Ha rossz volt, akkor meg lehetett kihez fohászkodni jobbért. Inkább az Evangéliumot olvasgasd, és ott is az erkölcsi tanítás lényegére figyelj, mert abban is tuti lehet ellentmondásokat találni. Az egész mai Európa erre épült. Másrészt meg ma egyáltalán nem az a célja a vallásnak, hogy megmagyarázza, hogyan kerültünk ide, az (SzVSz) tökmindegy. Az lenne a lényeg, hogy mi fog velünk történni, amikor meghalunk. És errõl is lehetne még egy pár oldalt írni... Viszonylag kellemes dolog abban hinni, amit Jézus hirdetett ezen a téren, legalábbis szerintem.
A kérdező hozzászólása: A Bibliát az elejérõl kell kezdeni.. a teremtéssel és nem Krisztus nemzetségtáblájával.. szerintem. Éva rendkívül termékeny lehetett, ha több száz gyermeke lehetett.. ami szintén csak tipp a te szavaiddal élve. Maradjunk már meg a kérdésnél.. Ki teremtette a többi embert?
Éva és Ádám! És a gyermekei egymással, és azok gyermekei. A Bibliát ki mondta neked, hogy fejezetenként és ott is az elejétõl kell értelmezned? Te az életed értelmezését a születésed elemzésével kezded? Nem egészében nézed? Úgyhogy a kérdésed mint mondtam, tájékozatlanságra vall. Éva és Ádámnak nem három gyermeke volt, és Ábelrõl ki mondta neked, hogy a második volt és Séthrõl, hogy a harmadik? A testvérek eggymással lévõ szexualitását meg ha nem érted, akkor elmagyarázom.
A kérdező hozzászólása: Írta valaki valahol, hogy ki volt a második vagy a harmadik gyermek?
Ha mondjuk Ábel a nagyon sokadik volt, akkor Káinnak nyugodtan lehetett felesége. Akkor mi a gondod vele? Magyarán a kérdésedre a válasz, hogy Isten teremtette Ádámot a föld porából, Évát Ádámból, és lettek gyermekei, és gyermekeinek gyermekei szintén. A testvérházasság több szempontból sem volt gebasz. Egyrészrõl ki tiltotta meg? Isten nem mondta, hogy ne, ráadául ez a dolog Mózesnél lett tiltva. Ádám és Éva tökéletesnek lett teremtve nulla genetikai hibával, mivel Isten is azt mondta, hogy minden igen jó. A testvérházasság a genetikai ütközés miatt tilos. Nézd meg a beltenyészetet, Habsburgok, de megnézheted Darwin házasságát is, nem lett normális gyereke. Ádáméknál nem volt ez a genetikai ütközés. Mi hozzájuk képest egy mutálódott selejtek vagyunk mint mentálisan, mint fizikailag.
Vidiripi "Számomra az egész úgy értelmezhetõ, hogy valaki idetévedt az ûrbõl, megalkotott egy "emberpárt", akik késõbb elvegyülnek a Föld lakosságával. Lehet, hogy õk tényleg képesek voltak több 100 évet élni, mert nem voltak egészen emberek. Jézus születése pedig a mesterséges megtermékenyítés gyönyörû példája, csak az akkori emberek ezt még nem ismerték, nem tudták másképp megfogalmazni, de nézhetjük Sára példáját is." Úgy gondolod Jézus is földönkívüli volt? De azért mégis csak figyelembe kellene venni mirõl beszélt hisz így is úgy is egy magasabb bölcsességet közvetített az embereknek.
A kérdező hozzászólása: Nem, úgy gondolom, hogy Mária mesterségesen lett megtermékenyítve..amikor Gábriel megtalálja õt és azt mondja neki, hogy fiút fog szülni, így és így kell neveznie, akkor Mária meglepõdik: "mimódon lesz ez, hiszen én férfiat nem ismerek?"
Vidiripi Kérdezõ én ezt nem is vitatom. Mária mesterségesen lett megtermékenyítve nem pedig biológiai úton esett teherbe Jézussal. Ez nem vita tárgya hanem tény. Az angyal aztán Józsefet is figyelmezteti hogy mi történt Máriával a feleségével. A biblia úgy írja hogy József addig nem ismeri a feleségét amíg meg szülte Jézust. Késõbb születtek testvérei Jézusnak.
Vidiripi "Isten miért hagyja, hogy legyenek rosszak? Miért hagyja, hogy az Isten káromlók az õ nevét szídják?" Azért mert még nem jött el az ítélet napja.

Ádám és Éva majom volt?

Ha az ember a majombol lett akkor Ádám és Éva majom volt mivel ?k voltak az els? él?lények. erre a kérdésre egy lelkész zavarba jött és azt válaszolta hogy nem szó szerint kell érteni Ádám és Éva földrészek voltak. FÖLDRÉSZEK!!!!!! egy ellkész ezt mondta. szerintetek is földrészek voltak vagy majmok?

Legjobb válasz: Ha Ádám és Éva majom volt,akkor mi is azok vagyunk.:DDDDDD

Ha Ádám és Éva majom volt, akkor mi is azok vagyunk.:DDDDDD
Nem kell mindent szó szerint gondolni. Egy kis elvontságot, könyörgöm! Attól, hogy a Bibliában az van írva, hogy elsõ, második, harmadik, stb. nap mit teremtett Isten, azt nem feltétlen emberi idõmértékkel kell érteni. Lehetnek évmilliók is. És ha azok, akkor összefüggésben lehet a teremtéstörténet és az evolúcióval --> Föld kialakulása --> növények, állatok megjelenése --> az ember megjelenése. Hozzám ez a tézis áll legközelebb.
Az ember nem a majomtól származik. Az embernek és a majomnak közös õse volt; attól származunk. (Bár az is valami hasonló volt. :) ) Az ember viszont szerintem semmivel nem több, mint az állat (vagy a többi élõlény). Sokan szeretik ezt hinni, de nem vagyunk többek. Csak erõsebbek. Ez az egyetlen dolog, ami felsõbbrendûvé tesz. És ez az agyunk miatt van. Mi azt fejlesztettük; na meg a kézügyességet. A tigris a karmait és az izmait, más élõlény mást. A mostani körülmények között mi bizonyulunk erõsebbnek. De lehet, hogy párezer/millió év múlva ez megváltozik. (Lehet, hogy akár holnap.) És az eddigi elõnyünk lehet, hogy hátránnyá válik. Az elõzõ hozzászólóhoz. Irtad: "Mégpedig azért nem, mert bár az állatok tudnak szeretni, kommunikálni, de családot alapítani, JÖVÕT TERVEZNI, GONDOLKODNI nem tudnak." Segítek. Az állatok családot alapítanak (nem mind ugyan, de van rá jópár példa). Jövõt is terveznek. Ugyan nem olyan szinten, mint mi, de tervezik. Néha ösztönösen, de néha elgondolkodom rajta, hogy egy-két fajnál ez akár tudatos is lehet. Gondolkodás: bizony, hogy van. Talán csak fejletlenebb. Persze lehet, hogy csak nem ismerjük õket teljesen, azért hisszük, hogy fejletlenek; valójában viszont lehet, hogy igenis fejlettek. "Damnant quod non intelligunt."
Én nem keverném össze a Bibliát a evolúció-elmélettel.A kettõnek semmi köze egymáshoz.A Biblia/szerintem/ mondagyûjtemény, míg az evolúció tudományosan bizonyított tény. De ez az én véleményem. Nem akarok senkit vallásában megsérteni!
A válaszom az, hogy mindent Isten Szavából, a Bibliából kell megállapítani, hiszen ez egy bibliai kérdés. Ádám és Éva nem volt majom, mivel a Mózes elsõ könyve elsõ fejezet 21-es vers arról beszél, hogy Isten mindent a maga neme szerint teremtett, ami azt jelenti, hogy fajtája szerint. Az ember mindig ember volt, a majom, pedig mindig majom. Ha végig olvassuk a MÓzes elsõ könyvét, abból világosan megállapítható, hogy az ember embernek lett megteremtve. Valóban nem az ember volt az elsõ élõlény a földön, mivel Isten megteremtette a növényeket, az állatokat, és legutoljára az embert. De ez még önmagában nem igazolja azt, hogy majmok lennénk, és majmoktól származnánk. Mégpedig azért nem, mert bár az állatok tudnak szeretni, kommunikálni, de családot alapítani, JÖVÕT TERVEZNI, GONDOLKODNI nem tudnak. Ez már önmagában megkülönbözteti az embert az állattól. Szerintem ez logikus.
A papok, meg az egész egyház már azt sem tudják, hogy mit hordjanak össze, hogy az emberek még higyjenek nekik! Ez az egész egy nagy mese! Honnan tudják, hogy létezett-e egyátalán Ádám és Éva!?
Ha nem hiszel az Isten Igéjében, a Bibliában, minek érdekel a kérdés? Az, hogy melyik vallás mit mond, az egy dolog. Az, hogy Isten mit mond, az az igazság. Az igazság pedig benne van a Bibliában. Ádám és Éva ember volt! Nekik normális identitásuk volt, teljesen tisztában voltak vele, hogy Isten képére vannak megteremtve. Néhány embernek azért van identitászavara, mert azt hiszi, hogy a majomtól származik, és nem az Istentõl.
Szerintem az evulóció létezett, de mikor elértük a mostani ember szintjét akkor az elsõ pár volt Ádám és Éva, szerintem Isten addig alaktítgatta az embert, és az ember is egy állat más állatok is gondolkodnak.
Én nem származhatok "Isten-tõl", mert nem hiszem hogy létezik! Ennyi! Ez a valóság, a többiek, meg mind álomvilágban élnek!
02-25 12:17 Ezt hogy számoltad ki? Nem értem. Lényeg, amit mondani akartam, hogy ne ragadjunk le szavakon, hanem gondolkozzunk összefüggésekben és akkor meglátjuk, hogy a teremtés és az evolúció lényegében egy és ugyanaz. Ezért nem kéne vitáknak alávetni, mert ez olyan, mintha számmal vagy betûvel írnánk le a 3-as számot. Mindkettõ ugyanaz, csak más tálalásban.
Elméletileg lehetséges, hogy Ádám és Éva földrész volt ha nem szó szerint akarjuk értelmezni a Bibliát. Ez esetben Isten az Univerzum, mely megteremtette a földet, a vizet, az eget, a csillagokat, és a többit. És két nagy föld részt, Ádámot És Évát. És ha úgy vesszük valahogy mégis csak a képmására teremtette, hiszen abban is meg vannak azok az elemek, amik az Univerzumban, és más bolygókon. És való igaz, Paradicsomba, a Földre tette õket. És valahogy mégis csak õk adtak nevet az állatoknak, pl.: tasmán ördög, afrikai elefánt stb. A kígyó nem csak állatként értelmezhetõ, úgy is lehet venni, hogy folyó volt a kettõ kontinens között, kivájta közöttük a földet, és így "rávette" õket, hogy egyenek a jelképes almából, a Földbõl. Az Univerzum pedig kiûzte õket onnan egy "angyallal" meteorit formájában és elsüllyesztette a kontinenseket, de így nagyobb és kisebb szigetek jöttek létre, amiken emberek kezdtek élni, így tényleg Ádámtól és Évától származik az élet. A Bibliát pedig olyan szerzetesek írták, akik allegóriákba burkolták a történetet. De nem akarom megsérteni az istenfélõ embereket, csak egy elméletet mondtam.
A kérdezõ második kommentjéhez írom: A Biblia szerint Isten tényleg a képmására teremtette az embert szabad akarattal, de bûntelenül, aztán a kígyó kísértésére evett a jó és rossz ismeretének fájának gyümölcsébõl és akkor esett bûnbe, de néhány dolog tényleg nem passzol össze a Bibliában.
A kreaconizmus (teremtés) nem egyeztethetõ össze a tudománnyal. Természetesen az ember és a majom közös õstõl származik, az elsõ emberszabásúak pedig körülbelül tizenötezer évvel ezelõtt jelentek meg a Földön (tehát nem lakhattak "emberek 300000 éve a Kárpát-medencében). A nagyonhülye hozzászólónak: Az emberszabású majom más, alacsonyabb rendû állatfajokból alakult ki az evolúció során, nem csak úgy itt termett.
Ja.
Ne zagyváljatok már össze mindent? Ádám és Éva története egy mese, egy oktató mese, amit a papok találtak, ki, hogy tanítsanak. Nem kell szó szerint venni, csak sajnos az egyház már annyit összehazudott, hogy maga se tudja, h akkor most mi van. Lehet átvitt értelemben két földrész, a kígyó meg folyó, stb, ahogy elõttem írták, mese, ki hogy értelmezi, úgy jó. Az ember meg létrejött a majomtól és ennyi. ÉS igen, az állatoknak is van annyi IQ-ja, és terveznek és gondolkodnak is, mi meg a majomtól vagyunk. El kell fogadni "nem bukott angyalok vagyunk, hanem felkapaszkodott majmok".
Szóval, sajnálattal láttam, hogy mennyire nem értik az emberek az összefüggéséket. A Biblia úgy mutatja be a teremtést történetét, ahogyan az akkori 3000 évvel ezelõtti emberek fel tudták fogni. Nyilván nem sokan értelmezték volna könnyedén, hogy a Föld 3, 5 milliárd éves és hogyan ment végbe az evolúció, bár ezt még sokan most sem fogják fel......Mellesleg ha utánagondoltok, ahogyan a teremtés története végbemegy eléggé hasonlít az evolúcióhoz is. Ádám és Éva voltak az elsõ emberek, akik be tudták fogadni Istent. A gonosz kígyó csak szimbólum, nyilván nem szó szerint kell értelmezni mindent stb...A Biblia tökéletesen válaszol minden kérdésre csak értelmezni kéne kicsit, szöveg mögé látni gyerekek....
"Az, hogy Isten mit mond, az az igazság." Azt aztán te marhára tudod hogy mit mondott Isten, mert az még soha egy büdös szót nem szólt hozzád és hozzám sem.Meg másokhoz sem. (Jeanne D'Arc- on kívûl azt meg e keresztyén barátaid megégették egy kicsit, tehát ezt még õk sem hitték el.) A Bibliát amire hivatkozol meg emberek írták nem Isten, úgyhogy ez ide most nem jó. Tovább Isten azért sem teremthette az embert mert mint említed ez a maga képmására történt. Ezek szerin Isten hazudik, csal, gyilkol, aljas, nyerészkedõ és esendõ? Az ember igenis a majomtól származik és vannak olyanok mint te akik még úgy is viselkednek. Majomként!
A Kárpát-medence már kb. 350-400 ezer éve is lakott volt emberek által. Ádám és Éva teremtése 6000 évvel ezelõtt történt, tehát embereknek kellett lenniük. Bár ebben az esetben nem tekinthetjük Ádámot és Évát az elsõ emberpárnak a földön. Hacsak nem egy kis földrész tekintünk "földnek" a földön, mert akkor ott lehettek az elsõk. A földrészes magyarázat még inkább valószerûtlen, mivel a földrészek elkülönülése 235-65 millió évvel ezelõtt történt és nem két darabra hanem négyre ha jól tudom. Szerintem ezt nincs értelme tovább taglalni.
009-06-13 23:55 Tehát az evolúció 7 nap alatt jött létre, vagy a bibliában a 7 nap 7milliárd évnek számít? És az õsemberek vagy a dinók csak sikertelen próbálkozások voltak Ádám és Éva elõtt?
Az ember és a majom KÖZÖS õstõl száramzik, tehát NEM a majomtól. Nem majmok vagyunk. Gondolom ez a nagy többségnek feltûnt, aki pedig lealacsonyítónak tartja, hogy majomtól származik, az szimplán hülye, bocs... Ebben a két elméletben (Biblia-Darwin), kár összefüggéseket keresni, mivel korábban elég éles ellentétben állnak. Sokan azt mondják, hogy Ádámtól és Évától származunk. Tehát õk voltak az elsõ 2 ember a Földön, és az emberiség az õ leszármazottaik. Felmerül a kérdés: hogyan lehettek élettképes leszármazottaik, ha 2 embertõl indult az egész szaporodás. Mivel hogy voltak nekik gyerekeik, és õk hoztak össze újabb gyerekeket. Ez belterjesség lenne, lehet hogy meg se születnének azok a gyerekek, nemhogy tovább szaporodjanak életképes utódokkal. Még másodunokatestvéreknél is nagyon nagy a belterjesség veszélye, nemhogy ilyen közelségben.
A kérdező hozzászólása: igen igen! én is az utolsó válaszadóval értek egyet. az egész biblia egy kamu csak arra megy ki hogy az embereket megfélemlitsék, visszatartsák, hogy ne legyenek melegek mert azért isten büntet, jó kis politika elakarok érni valami hatalmat kitalálok valami istent és az embereket az által befojásolom, azok meg ugy is olyan hülyék hogy elhiszik az egészet.
A kérdező hozzászólása: én nem származok istentõl. de büszke lehetsz rá hogy te onnan származol, elvégre az azember gyarlo szemét tehát isten is az. te mondtad a saját képére teremtette az embert. tehát olyan mint mi.
Én azt is hallottam, hogy egy földönkívüli civilizáció ide telepített biológiai prototípusai voltak genetikai frissítés céljából. :) A véleményem, hogy emberek voltak és Isten teremtette õket (is). Az evolúció pedig csak fajon belül létezik, fajok között nem. Tehát pl. nem lesz keszegbõl és pontyból nyúl, de lóból és szamárból lesz öszvér, és tigrisbõl és leopárból is lesz egy érdekes utód, de ezek már nem tudnak tovább szaporodni tudtommal.
Ne keverjük a vallást a természettudománnyal és ne vessünk össze egy 100 valahány éves tudományos eredményt egy több ezer éves könyvvel, kiiktatva a tudomány idõközbeni fejlõdését. Az ember, jól mondták elõttem, az ember és a majom közös õsétõl származik. Ádám és Éva a Biblia szerint az elsõ emberek voltak, akiket Isten teremtett - persze, mert akkor még nem létezett a 19. századi szintû biológia, archeológia, anatómia. Aki pedig lealacsonyítónak tartja, hogy egy majomtól származik, az önzõ, és vegye azt is figyelembe, hogy az alsóbbrendûként kezelt majom a saját fajtársát csak kivételes esetben öli meg, és akkor se halomra. Az állatok tudnak gondolkodni is, kutyáknak, disznóknak és delfineknek elég magas IQ-juk van (bár nem tudom, hogy mérték meg)
nyilvánvaló, hogy ádám és éva csiga volt
En az elso valasz irojaval ertek egyet 100% osan.Isten embernek teremtette az embert, ez a bibliaban van, viszont a tudomanyos kiserletek alapjan pedig az ember majombol lett ami egy nagy baromsag, mert akko ki tudja meg magyarazni hogy a majom mibol lett es ha arra is tudnak valaszolni akkor arra is fel lehet ezt a kerdest tenni hogy:az mibol lett!En nagyon csalodott vagyok hogy magyarorszagon ilyen kevesen hisznek Istenben.De en nem ertem ezt a kerdest.Miert neveztek el Adamot es Evat Adamnak es Evanak ha egyszer majmoknak kepzelik???valaki tehat 2 majmot Adamnak es Evanak nevezett el??Vagy most mar nem is elolenyek hanem foldreszek?Ez az egesz mind az emberi agy szulemenye.Keves a bizonyitek arra hogy az ember majombol lett, es ha errol van szo akko ne is beszeljetek Adamrol es Evarol mert az a bibliaban jelenik meg csak!!!!!!
Jól van, értékeljétek le a válaszomat és higgyetek amiben akartok, elkendõzve az egzakt, nyilvánvaló igazságot.
NEM, ÕK EMBEREK VOLTAK.
Majmok, Cornelius ès Zira csak átkeresztelték ôket Ádámra meg Évára:-D

Matematikai SOROZATOK! A sorozat így megy:1, 2, 4, 5, 7, 8. A szabály szerint 1-ről indulunk és először 1-et adunk hozzá majd 2-őt és megint 1-et. Hogyan lehet kiszámolni az 1000. TAGOT anélkül hogy kiszámolnánk egyesével? Mi az 1000. tag?

Legjobb válasz: Mivel 1000. tagot keressük és addig felváltva lesz +1 ill. +2, ezért addig 500X lesz +1 és 500X lesz +2. Azaz a végeredmény: (500*1+500*2)+1=1501

Mivel 1000. tagot keressük és addig felváltva lesz +1 ill. +2, ezért addig 500X lesz +1 és 500X lesz +2. Azaz a végeredmény: (500*1+500*2)+1=1501
A kérdező hozzászólása: Én is ezt hittem de nem. de ebböl lehetett kiszámolni. Az eredmény 1499 de azért köszönöm
Mivel az 1000. tagot keresed, ezért a 2-t csak 499-szer kell venni.(500*1+499*2)+1=1499

Az ábrán látható 8 cm-es négyzetből kivágták az ECFO 4 cm sugarú négyzetet, majd a keletkezett alakzatot körbeforgatták egyszer az AD él, majd utána a BC él egyenese körül. Mekkora a keletkezett testek térfogata és felszíne?

Bocsi a béna ábráért, ez volna az:

Legjobb válasz: Elsõ nekifutásra azt javasolnám, hogy vágd ki az alakzatot kartonpapírból, és forgasd meg a két él körül. Szerintem rájössz, hogy tulajdonképpen hengerek térfogatát és felszínét kell kiszámítani a megoldáshoz. Ha kérdés van, írj.

Elsõ nekifutásra azt javasolnám, hogy vágd ki az alakzatot kartonpapírból, és forgasd meg a két él körül. Szerintem rájössz, hogy tulajdonképpen hengerek térfogatát és felszínét kell kiszámítani a megoldáshoz. Ha kérdés van, írj.
A kérdező hozzászólása: Nagy koppanás volt! Köszönöm. Nem tudtam elképzelni miféle pergament lesz ebbõl ha össze vissza csavargatják és mi értelme, meg egyébként is. Így már világos. 448pí, 320 pí a térfogatokra 336 pí és 224 pí a felszínekre kijött.
Örülök, hogy sikerült segítenem. :-)
Dvi csak képet visz. A hangot máshonnan kell megoldanod.
DVI-HDMI kábellel lehet hangot is átvinni. Ha a vga-dban van audio codec, és a beállításoknál megjelenik a monitor, mint hangeszköz, akkor beállítod alapértelmezettnek és lesz hangod rajta. DVI-DVI csatlakozás nem tudom, átviszi e a hangot, de elméletileg képes lehet rá a vga.
A dvi csak képet a hdmi képet és hangot ha átállítod a hangot digital outputra.
A DVI kimeneten nincs hang, és ezen nem változtat egy átalakító sem. Illetve létezik olyan kábel amin a DVI-HDMI átalakítón kívül még egy 3, 5 JACK kábel is van. [link] Persze ezzel csak akkor mûködik, ha van a monitoron JACK aljzat.
[link] DVI kimenetre dug DVI-HDMI átalakítót, és ott a hang, szóval kimegy rajta a hang is.
#4 vagyok. Tényleg van ilyen! Ott a pont! Jó pap holtig tanul... Ezt az nVidia -k is tudják?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Még egy kis adalék a DVI csatlakozáshoz. Mindenki úgy emlegeti a DVI csatit mintha csak egy féle lenne belõle.Ebbõl adódóan itt a gyakorin is rengeteg kérdés panasz van rá a kavalkád miatt.Nem részletezem a miértjét inkább itt egy kis olvasnivaló:[link]
Bizony, sok féle DVI van, az új vga-k már eleve két különbözõvel jönnek ki, hogy az átalakításnál adott esetben ne legyen probléma.
a kifejlettek biztosan, valószínûleg a kicsik is
Akváriumi halak 3 napig bírják kaja nélkül.Ez még pont belefér.Ha tavi halakról van szó, akkor semmi bajuk nem esik majd.Sokáig bírják kaja nélkül.
kibírják
Egy hetet is kibírnak, ha úgy alakul.
A kérdező hozzászólása: köszöntem szépen :)
Simán. A halaknak 3 nap meg se kottyan.

Ha hitelesítettem e-felvin a jelentkezésemet, kinyomtattam a hitelesítő lapot és majd postára adom van még teendő?

Legjobb válasz: Be kell majd küldeni/ fel kell tölteni az érettségi és évvégi bizonyítvány másolatát, sokat kell izgulni, hogy felvesz nek e...

Be kell majd küldeni/ fel kell tölteni az érettségi és évvégi bizonyítvány másolatát, sokat kell izgulni, hogy felvesz nek e...
Sztem nem! de 1kérdés: hitelesítés folyamatban nekem pipálva van de maga a hitelesítés színtelen maradt, lementettem a dokumentumot ahogy te is majd nyomtatom de most nem t'om mivan?
nem baj ha nem lett zöld a hitelesítés menü. felhívtam õket ezért és azt mondták nem baj, csak késõbb lesz zöld ha feldolgozták az adatokat. amúgy nincs most más teendõ egyenlõre. csak jul. 10-ig a dokumentumokat küldeni kell.

Mikor lesz az Oscar gála és melyik TV adón lehet majd nézni?

Legjobb válasz: Amerikában március 7-én este lesz. Így az idõeltolódás miatt nálunk március 8-án éjfél után vmikor. Az elmúlt években az RTL Klub közvetítette, szerintem idén is õk fogják. 1-2 hét múlva már érdemes nézegetni az RTL mûsorait, mert addigra már össze lesz állítva a leadandó mûsor. Ha ott nem találod majd kiírva, akkor nem õk fogják közvetíteni.

Amerikában március 7-én este lesz. Így az idõeltolódás miatt nálunk március 8-án éjfél után vmikor. Az elmúlt években az RTL Klub közvetítette, szerintem idén is õk fogják. 1-2 hét múlva már érdemes nézegetni az RTL mûsorait, mert addigra már össze lesz állítva a leadandó mûsor. Ha ott nem találod majd kiírva, akkor nem õk fogják közvetíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes infókat :)
Tök jó, hogy minden idióta terjeszti a hülyeséget. Most mondom, mivel választ kaptam az RTL-tõl. Õk idén biztos NEM adják az Oscar-gálát! Eleddig nem vette meg senki a vonatkozó jogokat, és én nem sok esélyt látok rá, hogy ez változik a díjátadásig. De az RTL NEM adja. Eygelõre marad a Pro7, ORF mint alternatíva.
Én a tizórai és az uzsit váltottam ki elõször gyümivel. Nem muszáj ugyanabban az idõben kóstoltatnod.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor próbálhatom tízórainál is az ízeket?De akkor is adhatok pl répa-krumplit v akkor inkább csak gyümivel próbálkozzak?
utolsó vagyok. végül is lehet délelõtt is zöldséget adni, de jobb a gyümölcs...vagy éppen ez a megszokottabb.
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos lesz jövö7en, almát már próbáltam neki délelõtt, de nem jött be, sem üveges, sem reszelt.Majd áttértem arra, hogy inkább zöldséget próbáltam délben, répa, krumpli, majd sütõtök.Eddig a tökbõl evett meg a legtöbbet, de még mindig megeszik 180ml tápszert is. Holnap sütõtök-almára gondoltam, de az már desszertnek minõsül, Vagy az nem gond?
Almát fözd meg. Az enyémek csak gy eszik meg.
A kérdező hozzászólása: Tegnap ahogy tököt evett, máig nem kakált, így most adtam neki három kiskanál õszibarackot, elfogadta.Hátha rendben lesz, meg csináltam neki teát, mert eddig mindig kapott kóstoltatás után.Esetleg délben adhatok neki a tökhöz keverve kis barackot?
utolsó vagyok. persze, nyugodtan keverheted az ismert ízeket, ahogy elfogadja.

Mar majus ota nem jött meg a mensim csak akkor amikor egyszer Norcolut majd 2 honapra ra Duphaston kurat csinaltam, de csak akkor. Es utanna a következö sem, addig es azota se semmi, ketsegbe vagyok esve, sose all helyre a peteeresem?

most megint menjek el es irassak fel valamit amitöl megin nem lesz semmi?jart valaki mar igy?nem tudom mit csinaljak?a doki szerint nincs bajom,bar nem vizsgalt meg soha ultrahanggal,ez baj?amugy semmi panaszom

Legjobb válasz: Miért maradt ki a menzid? Talán abbahagytad a fogigátló szedését? Nekem is ez volt mikor abbahagytam a gyógyszer szedését és mindig gyógyszeresen jött meg csak. De mivel babát szeretnénk ezért clostit kaptam. De az tényleg nem jó hogy nem voltál dokinál. Ha kell minden hónapban menj el, én is így csináltam.

Miért maradt ki a menzid? Talán abbahagytad a fogigátló szedését? Nekem is ez volt mikor abbahagytam a gyógyszer szedését és mindig gyógyszeresen jött meg csak. De mivel babát szeretnénk ezért clostit kaptam. De az tényleg nem jó hogy nem voltál dokinál. Ha kell minden hónapban menj el, én is így csináltam.
Május óta nem jött meg, és nem voltál orvosnál???Ne haragudj, de ez felelõtlenség.Persze, hogy menj dokihoz, és neki mondd el a problémád.Itt ebben senki nem tud neked érdemben segíteni.Sokminden okozhatta, hogy nem jött meg.Terhes nem vagy?
A kérdező hozzászólása: dehogynem voltam dokinal, persze hogy voltam, csak ö nem tett semmit minthogy felirta ezeket a gyogyszereket majd mindig azt mondta varjunk...mert nincs peteeresem.de igy nem is lesz ahogy nezem
A kérdező hozzászólása: ja igen abba hagytam a fogamzasgatlot es azota nincs amugy mensim
Nálam is így volt csak én másfél évig csináltam ezt hogy minden hónapban dokinál voltam és vártunk. Ennek vége lett nem állt be a menzim és ezután kaptam a clostit. Most vagyok túl az elsó hónapon. Ja második válaszoló voltam : Erika
szia! én is hasonlóan jártam. gyógyszer abbahagyás óta májusban volt a saját menszim, azóta csak úgy van menszeszem, hogy az orvos megindítja proverával. természetesen én is kibuktam, hogy nem igaz, hogy innentõl kezdve mindig így lesz. menszi késés, negatív teszt, menszi megindító. (ja, de én pcos vagyok)most, vagyok túkl az elsõ hónapos closti kúrán eddig, peteérés nélkül sajna:-(( egyébként ha egészséges vagy, akkor a gyógyszer abbahagyása után fél évig is eltarthat, mire beáll a menszesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!