Találatok a következő kifejezésre: Törvényszerű, hogy kell (9 db)

A gyógyszer mentes napokon hogyan kell jelentkeznie a menstruációnak? Törvényszerű, hogy az első napon kell megjönnie?

Gyógyszer alatt is kimaradhat?

Legjobb válasz: Nem, nem törvényszerû, hogy az elsõ gyógyszermentes napon meg kell jönnie. Sõt! Nekem az elsõ hónap szedés után az elsõ gyógyszermentes napon megjött. Utána viszont szép lassan átcsúszott pár napot. Most ott tartunk, és ez már "állandó", hogy csütörtökön szedem be az utolsót és vasárnap reggel-délelõtt befigyel a ferrári. A három hét vérzés viszont elgondolkodtató, lehet tényleg vissza kéne menned a dokihoz. Amúgy ne stresszelj, nem tudom milyen gyógyszert szedsz, de az enyémnek (Lindy20) a tájékoztatójában az volt, hogy a szedés elsõ hónapjaiban kimaradó vérzés nem kóros, és nem feltétlenül jelent "bajt". Ha nem akarsz még tabit váltani irány egy drogéria és vegyél egy tesztet. Azzal biztosra mehetsz.

Nem, nem törvényszerû, hogy az elsõ gyógyszermentes napon meg kell jönnie. Sõt! Nekem az elsõ hónap szedés után az elsõ gyógyszermentes napon megjött. Utána viszont szép lassan átcsúszott pár napot. Most ott tartunk, és ez már "állandó", hogy csütörtökön szedem be az utolsót és vasárnap reggel-délelõtt befigyel a ferrári. A három hét vérzés viszont elgondolkodtató, lehet tényleg vissza kéne menned a dokihoz. Amúgy ne stresszelj, nem tudom milyen gyógyszert szedsz, de az enyémnek (Lindy20) a tájékoztatójában az volt, hogy a szedés elsõ hónapjaiban kimaradó vérzés nem kóros, és nem feltétlenül jelent "bajt". Ha nem akarsz még tabit váltani irány egy drogéria és vegyél egy tesztet. Azzal biztosra mehetsz.
Ha a gyógyszer szedése körül(közbe vagy után) véreztél 3hétig menj el dokihoz mert nem jó a gyógyszered. Én is így jártam a harmonet nevü bogyóval, 3hétig véreztem majd egy fasza kis gyulladást kaptam, 2hónapig kezeltek vele. Amúgy meg nekem ugy jön meg hogy hétfõn veszem be a levélbõl az uccsó szemet és csüt jön meg.
A kérdező hozzászólása: Én Lindynettet szedek. Úgy volt 3 hétig h kis cseppekbe. Meg nem érzek változás, h probléma lenne. De ezzel most megnyugtattál :) Köszi :)
A kérdező hozzászólása: Fentebb írtam. Lindynette20. :) Köszi Még tapasztalat? :)
Szia! Én nem ezt szedem, de az elsõ levélnél én s 2hétig véreztem (utolsó héten csak vérezgettem én is). mivel (pont ezért) csak egy adagot írt fel a doki modntam neki mikor isszamentem és megint csak egy havit írt ki, h ha ez megint elõfordul akkor leváltjuk egy másikra. most kezdtem a második levelet 7napja mensturálok.. kíváncsi vagoyk h ma abbahgyja e..

Elég ha 2-3 naponta vagyunk együtt? Törvényszerű, hogy hónap közepén kell peteérésnek lenni? Többi lent.

Múlt hét hétvégén kezdtünk bele a babaprojektbe és azóta 2-3 naponta együtt vagyunk. Elvileg 29 naposak a ciklusaim,. így 19-re mondja a peteérést a ciklus.hu, de szerintem már megvolt, vagy ma van. Tegnap este nagyon szúrkált a petefészkem, együtt is voltunk este, ma is szúrt és tegnapra már volt a tojásfehérjés folyás is.

Legjobb válasz: Miert, nem akkor kell sz-xelni a babaprojekthez, amikor eppen VAN ez a tojasfeherjeszerü folyas? En igy tudtam. Tehat neked tegnap. Szerintem mindegy, milyen gyakran vagytok együtt. Eleg akar egyszer egy honapban is, de az akkor legyen, amikor van ez a folyas.

Miert, nem akkor kell sz-xelni a babaprojekthez, amikor eppen VAN ez a tojasfeherjeszerü folyas? En igy tudtam. Tehat neked tegnap. Szerintem mindegy, milyen gyakran vagytok együtt. Eleg akar egyszer egy honapban is, de az akkor legyen, amikor van ez a folyas.
A kérdező hozzászólása: de az már tegnap volt
Minden másnap jo egyutt lenni.A "katonák" ennyi ido alatt beérnek és megfelelloek a megtermékenyítésre.
Én ezekhez a tünetekhez-nyákokhoz nem értek, de nekem is 29 naposak a ciklusaim, ennek ellenére a hetedik napon fogant a babánk. Tehát semmi nem törvényszerû. (Uh alapján is nagyobb a baba pont egy héttel - korrigáltuk is a szülés várható idejét, plusz mivel a 7. nap után nem voltunk együtt egy jó darabig, mivel mûtötték a fogamat és brrrr, nem volt jó, ezért akkor kellett fogannia.) 32 hetes kismama

Mennyire törvényszerű, hogy fél évvel szülés után abba kell hagynom a szoptatást, mert újra babát várok? Még vam rajtam súlyfelesleg az előző babám miatt, mit tegyek, hogy ne hízzak el túlságosan, de a pocaklakó is megkapjon minden szükségeset?

Legjobb válasz: Csak akkor hagyd abba a szoptatást ha az orvosod ezt javasolja! Sok gyümi, zöldség, kismama torna segít, hogy ne hízz sokat. Gratulálok a babádhoz! Minden jót! 2,5 hós baba boldog anyukája

Csak akkor hagyd abba a szoptatást ha az orvosod ezt javasolja! Sok gyümi, zöldség, kismama torna segít, hogy ne hízz sokat. Gratulálok a babádhoz! Minden jót! 2, 5 hós baba boldog anyukája
Miért kell abbahagynod? Nem ízlik a kicsinek a tej? Ha szopik, akkor szoptass nyugodtan tovább, nem lesz semmi baja egyiknek sem.
Nem kell abbahagynod a szoptatást, de lehet, hogy a várandósság miatt megváltozik a tej íze, és a babád elválasztja magát.

Hétvégén el kell mennünk vásárolni, nagyon féltem a babámat az influenzajárványtól, mit csináljak? Nem törvényszerü, hogy elkapják ugye?

Van még ilyen pánikolós kismama mint én?????

Legjobb válasz: Nálunk 3 nagy tesó van. Sajnos, ha pánikolok, azzal nem segítek. A nagylányom lázas betegen, köhögõsen volt itthon, a pici (5 hónapos )nem kapta el. Most a férjem beteg, eddig õ se adta át..remélem nem is fogja. Mondjuk, azért nem biztos, hogy most mennék bevásárlóközpontba..de ha máshogy nem megy..

Nálunk 3 nagy tesó van. Sajnos, ha pánikolok, azzal nem segítek. A nagylányom lázas betegen, köhögõsen volt itthon, a pici (5 hónapos )nem kapta el. Most a férjem beteg, eddig õ se adta át..remélem nem is fogja. Mondjuk, azért nem biztos, hogy most mennék bevásárlóközpontba..de ha máshogy nem megy..
Szia! Ha ennyire pánikban vagy az inflenzától, nem tudod, valakire rábízni, míg elmentek bevásárolni, vagy csak az egyikõtök menne vásárolni?! 8 hónapos anyuka!
Én egy hányós-hasmenõs vírust kaptam el.Annyira fertõzõ, h édesanyámmal csak egy légtérben tartózkodtunk, és én totál elkaptam.Szoptatok, tehát elég sok testközeli élményünk volt a gyerekkel.A férjem is elkapta, õ tõlem, pedig nem is pusziszkodtunk, h õ neh kimaradjon a melóból.Nos a gyerek nem kapta el, pedig mi 3-3 napig dögrováson voltunk. Ez csak egy kis reménykeltõ akart lenni, h nem biztos, h elkapja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat , hát de lehet az lesz!! Na de a párom is hazahozhatja nem igaz?!! a dokinéni engedéjével adtam neki Ocsillococcinumot fél tubust , hát elõbb is kinyöghette volna!! Én is szedem hetente már rég üdv
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszike kedves utolsó válaszoló!! Hát tényleg megnyigtattál!!! meg mondjuk tömöm napi 6-8 csep Cebiont a babóba meg Oscillococcinumot hetente , meg a Milupa tápszert esszük ami megintcsak erõsíti az immunrendszert!!
Az én babám anyatejes, de alig 2 hónaposan a családon átment egy nátha és neki semmi baja nem volt.pedig én volt hogy mellette kellett orrot fújnom.... De lehet hogy most a 7végén "apa"egyedül megy bevásárolni

"Törvényszerű", hogy hol kell érezni a baba mocorgását? Nekem a köldökömmel egy szintben mozgott, de mindenki azt írja, hogy lent mozdult meg. Lehetett ez a baba mozgása?

Legjobb válasz: Jaj, dehogyis törvényszerû, a lényeg az, hogy mozog. itt mindenki csak a saját bõrén tapasztaltakat írja le, attól az még nem szentírás! Nem vagyunk egyformák, a kölkök se azok, a Tied biztos ügyesebb, hogy ott mozog! :))

Jaj, dehogyis törvényszerû, a lényeg az, hogy mozog. itt mindenki csak a saját bõrén tapasztaltakat írja le, attól az még nem szentírás! Nem vagyunk egyformák, a kölkök se azok, a Tied biztos ügyesebb, hogy ott mozog! :) )
A kérdező hozzászólása: jó fej vagy, köszike :) megnyugodtam
Szia! Aranyos vagy, de ez tényleg nem törvényszerû, õ mindenhol ott lehet és lesz is! Nekem is többnyire a köldökömtõl jobbra vagy balra rúgdos, de mióta betöltöttem a 30. hetet már fentebb is érzem, a bordáimat rendezi... Minden jót!
Nem törvényszerû, de én pl. 19 hetesen még nem érezhetem a köldökömnél, mert még nincs akkora a méhem, igy én alatta érzem, vagy alul, vagy oldalt. Az a lényeg, hogy mozog a baba.
Én elõször csak ott teljesen lenn éreztem a mocorgásait, de egy pár napja a köldököm vonalában is érzem. Szerintem ez is alkatfüggõ, ill. hogy hogy fekszik a baba! Ha te úgy érzed, hogy ez a babó, akkor biztosan úgy is van! 19 hetes kismama
28 hetes vagyok, eddig csakis alul éreztem, a hasam legalján, a hólyagom környékén. Tegnap éreztem elõször szerintem a hasamon felül, majdnem a köldökkel egyvonalban. Nagyon különbözünk, itt tényleg mindenkinek az egyéni, saját tapasztalását olvashatjuk és mindenki más szerintem.

Miért gondolják sokan itt hogy törvényszerűen az eljegyzést egy vgay két éven belül esküvőnek kell követnie?

Vasárnap óta menyasszony vagyok, körülbelül jövő őszre tervezzük az esküvőt, tehát mi ebbe az időkeretbe pont beleférnénk. Viszont elborzadva olvastam itt sok választ, miszerint, nincs értelme jegyben járni, ha azt egyből nem követi esküvő. Véleményem szerint a mai világban hatalmas terhet ró egy lagzi a fiatal párra, gyakran olvasok olyan válaszokat, hogy ha nem tudják kifizetni a lagzit akkor, csak legyen polgári. Mi se szeretnénk nagy lagzit, részemről szinte alig lenne vendég, összesen lennénk 50-en, ennek ellenére szerintem ez is nagyon drága lesz. Ami miatt a kérdést kiírtam, hogy megbeszéltük a párommal, hogy megvesszük a karikagyűrűket, viszont amiket nézegettem, azok olyan 100-120 ezer forint környékén mozognak, bár van félretett pénzünk, a vőlegényem ma felvetette, hogy mi lenne ha csak később vennénk meg őket és inkább saját házra gyűjtenénk. Rossz ember vagyok, ha előbbre helyezem a saját otthont, ahol talán majd a gyerekeinket nevelhetjük, mint a karikagyűrűt és a házasságot?

Legjobb válasz: mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. nem mindegy, h mi hogy gondoljuk? túlzás elborzadni :) mindenkinek megvan a maga sorrendje, ha neked ez, hát ez. elõször házat akartok, mert az neked sokkal fontosabb, akkor miért jegyzitek el egymást mégis?... van ebben egy kis ellentmondás, nem? hisz akkor voltaképpen a ház és az eljegyzés egyformán fontos a számodra. az én magánvéleményem, h komoly vagyonközösséget (pl lakás hitelre) és gyereket csak házasság után vállalnék. és amíg nem tudunk összeházasodni, addig nem is járnék jegyben, mert szerintem nincs értelme 8 évig jegyese lenni valakinek. ha mûködik házasság nélkül, akkor jegyben járás nélkül is mûködik. ha valóban szorosra akarjuk fûzni a kapcsolatot, akkor házasodjunk össze. ez igazi "eskü", egy beváltott ígéret, a jegyben járás szinte formalitás, ígéret csupán. a jegyességek kb. 70%-ából soha nem is lesz házasság.

mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. nem mindegy, h mi hogy gondoljuk? túlzás elborzadni :) mindenkinek megvan a maga sorrendje, ha neked ez, hát ez. elõször házat akartok, mert az neked sokkal fontosabb, akkor miért jegyzitek el egymást mégis?... van ebben egy kis ellentmondás, nem? hisz akkor voltaképpen a ház és az eljegyzés egyformán fontos a számodra. az én magánvéleményem, h komoly vagyonközösséget (pl lakás hitelre) és gyereket csak házasság után vállalnék. és amíg nem tudunk összeházasodni, addig nem is járnék jegyben, mert szerintem nincs értelme 8 évig jegyese lenni valakinek. ha mûködik házasság nélkül, akkor jegyben járás nélkül is mûködik. ha valóban szorosra akarjuk fûzni a kapcsolatot, akkor házasodjunk össze. ez igazi "eskü", egy beváltott ígéret, a jegyben járás szinte formalitás, ígéret csupán. a jegyességek kb. 70%-ából soha nem is lesz házasság.
Azt írod, vasárnap óta menyasszony vagy, de nincs még meg a gyûrû? Nem vagy rossz ember, ha elösször saját házat akarsz a jövendõbeli gyerekeknek, sõt!Szíved joga a döntés! Az biztos, hogy én "családtervezés" elött férjhez akarok menni. Ha lesz rá pénzünk, akkor nagy lagzival megtartva, ha nem lesz, akkor pedig szûk családi vacsora lesz nagy lagzi helyett. Talán nektek is szûk családi kellene, nem? Mellesleg szerintem, saját ház vásárlása, és gyermekek születése után már nem olyan házasságot kötni mint ezek elött... de a te dolgod...
"nem a papír tart össze két embert" - és nem is az eljegyzés :)
Nem gondollak rossz embernek és gratulálok. De én úgy lennék vele, ha 500eFt-ért lehetne venni saját házat, akkor azt mondanám én is, hogy nem kell gyûrû 100eFt-ért, elõbb ház és majd utána. De mivel ez lehetetlen és még egy faluban is 5 millió Ft-tól indulnak, így azt mondanám, hogy az a 100eFt már nem visz elõrébb...
4-es vagyok. Az 5-ösnek üzenem:igazad van nem is az eljegyzés tart össze két embert.De nem is azért volt eljegyzés, hogy összetartson minket.Sõt!Konkrétan eljegyzés nem is volt tartva.Megvette a gyûrûket és megkérte a kezemet.Húúúú!Ez most biztos szörnyen hangzik... Kérdezõnek:ha valaki lenéz ezért azzal nem érdemes foglalkozni.A ti döntésetek, hogy mit hogyan szeretnétek csinálni.A lényeg, hogy legyetek boldogok együtt!Én magasról teszek rá, hogy kinek nem tetszik mi így vagyunk kerek egész és így jó.Volt róla szó, hogy esetleg valamikor összeházasodunk, de akkor is csak két tanú és a gyerek. :-)
Elõször is gratulálok! Most pedig lehet lepontozni....Mi 10, 5 éve vagyunk együtt a párommal, 7 éve kérte meg a kezemet és van egy 18 hónapos kislányunk.Nem házasodtunk össze azóta sem.Részben anyagi okok miatt, részben pedig mert úgy vagyunk vele, hogy nem a papír tart össze két embert, vagy ha igen akkor már régen rossz.Az anyagi okokat úgy értem, hogy lakodalomra nem lett volna pénz, szûk családi vacsorára igen, de azt beleforgattuk a ház felújításába(párom anyukájáé a ház).Boldogok vagyunk így is immár hármasban. :-)
4-es vagyok. Az 5-ösnek üzenem:igazad van nem is az eljegyzés tart össze két embert.De nem is azért volt eljegyzés, hogy összetartson minket.Sõt!Konkrétan eljegyzés nem is volt tartva.Megvette a gyûrûket és megkérte a kezemet.Húúúú!Ez most biztos szörnyen hangzik... Kérdezõnek:ha valaki lenéz ezért azzal nem érdemes foglalkozni.A ti döntésetek, hogy mit hogyan szeretnétek csinálni.A lényeg, hogy legyetek boldogok együtt!Én magasról teszek rá, hogy kinek nem tetszik mi így vagyunk kerek egész és így jó.Volt róla szó, hogy esetleg valamikor összeházasodunk, de akkor is csak két tanú és a gyerek. :-)
Biztosan lesz olyan, aki nem néz rátok jó szemmel, vagy furcsállni fogja a dolgot. Ilyenkor be kell hogy jöjjön az az érzés, hogy "ki nem sz.rja le?" Már elnézést :) A ti életetek, ha elõször saját lakásra gyûjtötök, az is abszolút érthetõ, sõt!! Érett gondolkodásra vall! Sok boldogságot kívánok Nektek, és azt ne felejtsd el, elõttem valaki már írta, nem a papír tart össze egy házasságot :)
az utolsó arra célzott, h a külvilág számára nem lesz egyértelmû a jelzés, azaz pl vadidegenek a közértben, a villamoson nem fogják automatikusan látni, h az illetõ (te v a párod) "foglalt. már ha ez (neked) fontos egyáltalán
22-es nem hiszem, hogy színházzal élünk azért mert nem házasodtunk össze!Valamint ott van a gyerek, aki nem "becsúszott" baba lett, hanem azért mert komolyan gondoljuk, hogy együtt vagyunk és szeretjük egymást.Tervezett gyerek volt, szóval nem játszunk színházasdit!Lehet együtt élni papír nélkül is! De van példa arra a környezetünkben, hogy összeházasodtak, mert húúú akkor biztos együtt maradnak és meg kellett mutatni, hogy tudnak nagy lakodalmat tartani és ettõl majd boldogok lesznek.Ja...most válnak 8 hónapnyi házasság után!Na...ez tényleg színház volt!
Nem neked irtam, épp az nem színház, az a színház, mikor fehér ruciba bemegy az ara a templomba mikor már rég nem szûz, és elõadják a népnek a pazar flancot, pénzkidobás, aztán lehet két évet nem maradnak meg együtt, és fizethetik a válópert, na az ilyen a színház a szemembe, mi 10 éve élünk papír nélkül, õ feleségének hív, én férjemnek, és boldogok vagyunk, jelképek nélkül, az rég rossz ha mutogatni kell a gyûrût, hogy lássák a köztünk lévõ kapcsot, ezt nem kell reklámozni fényes lagzival, nem az a lényeg...Amúgy is, úgy éljen mindenki ahogy neki jó, nem a szomszédoknak kell élni.
Ne haragudj 25-ös!Félreértettem rendesen és egyetértek veled.Akikrõl írtam(nagy lagzi és válás most)éppen ezt csinálták...De 60 ezerért(ennyit kapartunk össze nekik mi) jót vacsiztunk és most hozzá járultunk a válási költségekhez(a kapott pénzbõl fedezik).Meg a násznép többi része.Megérte! :-( Vagyis akkor a házasság is felrúgható! Én is elfogadom annak a véleményét aki házasodik, akkor nem értem miért kell megszólni azt aki nem teszi.Na mindegy! Kérdezõ legyetek nagyon boldogok és jó pár egészséges gyereket kívánok nektek! :) Éljétek az életeteket úgy ahogy szeretnétek és ne foglalkozzatok a beszólogatásokkal!
A kérdező hozzászólása: Köszönjük utolsó ! :D
Nem hiszem, hogy emiatt rossz ember lennél! Nyugodtan csináljátok csak így, ha nektek így jó. A véleményem az egészrõl az, hogy az eljegyzés önmagában semmit sem jelent. Értem én, hogy komoly szándékot jelez, de láttam én már karón varjút, simán fel leget bontani, semmi következménnyel nem jár. Nem így a házasság. Ha a szerzõdés alá van írva, akkor azt már csak jogi procedúrával lehet szétbontani. Azt viszont nem értem, hogy ha a fiatal párok annyira össze akarnak házasodni, akkor miért nem teszik? Hivatkoznak a pénzre, de az anyakönyvvezetõ elõtt (ha jól tudom) ingyen nyugodtan össze lehet házasodni. Esküvõt késõbb is lehet tartani.
A kérdező hozzászólása: Kedves 29-es! Sajnos, manapság már semmit nem adnak ingyen, két tanús esküvõn is zsebbe kell nyúlni. Pl: egy pohár pezsgõért, gyertyagyújtásért vagy csak a bevonulózenéért is hatalmas összegeket kérnek el. Tudom nem feltétlen kellenek ezek az "extrák", de zene nélkül csak úgy bevágtatva én úgy érezném magam mint egy mészárszéken :( Persze ezeket az árakat nem lehet egy lapon említeni egy lagzival.
Amúgy régen meg lehetett élni a fizetésbõl, egy könyv nem volt luxus cikk, ma a fizetés elmegy olcsó kajára rezsire, sokan ezért nem házasodnak akik pedig szeretnének, de nincs mibõl enni meg kell, van akinek 500 forint is nagy pénz, mások(ezt erõsítem én is)meg nem tartom fontosnak.
Szerintem sokkal kényelmesebb lenne majd a saját házatokban megbeszélni a karikagyûrû, meghívók és a többi esküvõ körüli hercehurcát :) Szerintem teljesen korrekt amire most te gondolsz. Fõleg hogy a párod is ezt szeretné. Én is úgy vagyok vele, hogy miután van eljegyzés, már az esküvõt akarom majd tervezni, de ha esetleg szóba jöhet egy ház, szerintem az sokkal fontosabb. Fõleg hogy ma egy csomó esküvõ költséget olvastam és átlagba 1 millió körül jön ki. ez kész rablás. volt olyan ami másél millió volt, igaz 75 fõre de az még a spórolósabb volt, mert csomó dolgot be tudtak szerezni anyagáron, a tüllöket meg ilyen díszítéshez való anyagokat meg valami függöny-turiban vették. Mégis milyen drága :/
Szerintem azért gondolják sokan úgy, h az eljegyzést házasság kell, hogy kövesse, mert alapvetõen arra találták ki.Fiatal férfi ment háztûznézõbe, megtetszett neki egy lány, azonnal nem tudta feleségül venni, max udvarolni neki, látogatni, aztán megkérni a kezét, majd szervezték a lagzit.Én nem mondom azt, hogy önmagában nincs értelme az eljegyzésnek, mert szép gesztus, de alapvetõen arra van, hogy arra a kis idõre "lefoglalja"magának az egyik fél a másikat, amig az esküvõt meg nem szervezik.Ezért gondolja azt mindenki, hogy eljegyzést kövesse csak házasság.Egyébként az én kezemen is van jegygyûrû, pedig még nem tervezzük a lagzit.Ez is csak egy szép üzenet volt a barátom részérõl, hogy szeret, komolyan gondolja, és el tudná velem képzelni a jövõjét, és hogy majd egyszer(ha lediplomáztunk, lesz saját házunk, anyagi egzisztenciánk)elvegyen feleségül. Egyébként a saját otthonnal tökéletesen egyetértek, hogy fontosabb, mint az ékszer...a gyûrûvel nem sokat kezdhetsz, azon kivül, hogy nézegeted, de a ház az hosszútávú befektetés!
"nem a papír tart össze két embert" - és nem is az eljegyzés :) És mindkettõ felrúgható... Csináljátok úgy ahogy nektek jó, ne másoknak éljetek színházzal, hanem magatoknak.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Akkor én nem vagyok menyasszony számodra, mert nincs az ujjamon karikagyûrû? Édesapámék 25 éve házasok, megcsináltatták a gyûrûket de egy percig nem viselték. Akkor õk csak akkor házasok a szemedben ha megmutatják neked a gyûrûiket ?
Magyar szokás szerint az eljegyzés az, amikor mindketten felhúzzák az ujjukra a jegygyûrût. Aki a kezükre néz, az látja, hogy már jegyesek. Nem ez tart össze két embert, csak jelzés a külvilág felé. Ha csak a lány kap egy köves gyûrût, az nem eljegyzés. Amerikai szokás, és senki nem nézi a lányt jegyesnek. Van egy szép ékszer az ujján, ennyi. Legfeljebb dicsekedhet vele, hogy ezzel jegyzett el a párom. A férfi viszont nem visel semmit, így facér. Ami az esküvõt illeti: soha nem értettem, hogy akiknek nincs pénze lakodalomra, az miért nem esküdik meg csak két tanúval. A házasság sikere nem azon múlik, hogy hány embert etet-itat lagzi címszóval. Felénk egyre inkább szokás, még a jobb módúaknál is, hogy nem tartanak lagzit. A szertartásra meghívják a rokonokat, ismerõsöket, a templomajtóban fogadják a gratulációkat, és mindenki megy haza. Igaz, hogy nincs nászajándék, de költség sem.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, lehet zavarosan írtam, kisérõgyûrût kaptam, a karikagyûrûket pedig mi szeretnénk kiválasztani késõbb. A másik, hogy én elõbb szeretnék esküvõt és csak utána gyereket :D
A kérdező hozzászólása: Igazából nem azon borzadtam el, hogy másoknak más a véleménye, hisz ahogy írtad mindenkinek szive joga úgy élni, ahogy szeretne. Igazából belegondoltam, hogy lehet lesz olyan ismerõs, aki gratulál, de ha nem lesz meg az esküvõ le fog nézni minket mert ezen az állásponton van? Mi nagyon komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat, tudom mások is ezt mondják, ennek ellenére tudom, hogy vele fogom leélni az életem.
A kérdező hozzászólása: Köszönjük a gratulációt! Én biztos nem foglak lepontozni és a többieknek is ment a zöld kéz. Attól függetlenül, hogy ki mit ír, úgyis a kettõnk döntése lesz, hogy mikor házasodunk. Csak számomra nagyon furcsa volt, hogy van ilyen társadalmi elvárás, ha nem látogatom ezt az oldalt, soha nem tudom meg, hogy ez másoknak ilyen fontos.
aki ilyenért képes lenézni valakit, azzal nem érdemes foglalkozni. ez a ti dolgotok, miért törõdsz ennyire mások véleményével. én csak azt nem értem, h ha akinek a házasság nem olyan fontos, és ezt váltig állítja, bizonygatja, akkor miért fontos neki mégis az eljegyzés?
4. most olvastam a válaszaidat. én senkire nem húúú-zok, aki jegyben jár. feltételezem, te nem is írsz ki ilyen kérdést itt, részedrõl ennyi, el van intézve. a kérdezõ az, akit nem pontosan értek... :)
Engem is eljegyzett a párom, megkérte a kezem amikor kettesben voltunk. Hajcihõ sem volt, vacsi, család kizárva. Csak romantikusan :) De esküvõt nem is tervezünk a közeljövõben, még csak nem is téma nálunk. Az eljegyzési gyûrût amolyan "szerelmi, összetartozási szimbólumnak" tekintem! Nem feltétlen ragaszkodok az esküvõhöz, sõt, ha nem lenne soha, akkor sem érezném kevesebbnek magunkat, a kapcsolatunkat.
Egyáltalán nem vagy rossz ember, és nem kell másokkal törõdni. Megmondom, miért jegyzik el egymást akik még nem akarnak esküvõt: mert ugyanúgy ott a gyûrû, ami felér a "foglalt" tábla hurcolásával. Gyûrû, gyûrû, az, hogy volt-e mellé megható beszéd vagy sem, és van-e papír vagy sem, már részletkérdés. Én sem tudom még mikor lesz az esküvõ, pár hete jegyzett el a párom. Térdre vetette magát, rámhúzta a gyûrût, és ennyi. Persze anyósék rendre megsértõdtek mikor megtudták, hogy "ezt nem így szokás", de tudtommal engem kértek meg, nem õket :) Esküvõ majd lesz amikor lesz, még félreteszünk rá picit. De engem is folyton kérdezget mindenki hogy jajj de mikor lesz, már megõrülök tõle -.-
A kérdező hozzászólása: Számomra nem volt fontos az eljegyzés, persze iszonyatosan boldog voltam tõle :D Nem törõdök mások véleményével, aki ismerõs az úgysem fog elém állni és azt mondani, hogy de gáz vagyok mert nem volt még esküvõ. Csak fura, hogy lehet valakinek ez átfut az agyán...
14. nagyon jól megfogalmaztad. bár, õszintén szólva én nem érzem ezt a különbséget komoly kapcsolat és jegyesség között. számomra mindenki "foglalt", aki párkapcsolatban él! soha nem rondítanék bele. számomra a jegyesség nem esik komolyabb megítélés alá, mint a párkapcsolat. egyformán komoly és tisztelendõ. a házasságot viszont valóban egy másik szintnek tekintem.
szerintem a jegyben járásnak épp az a lényege, h ne azonnal házasodjanak az emberek, hanemhogy bizonyosságot leljenek, hogy tényleg ezzel az emberrel akarják e leélni az életüket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ, várom még a többit is :D Akik azt mondják, hogy nem 100 ezer forint a világ azoknak teljesen igazuk van, csak az a baj, hogy nekünk rettenetesen meg kell szenvedni ennyi pénzért, elkölteni nagyon könnyû, viszont vért izzadva spórolunk meg ennyi pénzt. Már nem élünk otthon, mindent magnknak teremtünk elõ, munka és tanulás mellett nagyon nehéz félretenni.
nem olvastam el a válaszokat, Ezt egy másik kérdéshez írtam: Szerintem az eljegyzésnek csak akkor van értelme, ha 1 éven belül össze is házasodik a pár. évekig nem járnék jegyben...az kicsit olyan hitegetés szerû nekem (erre láttam példát) azért kérte meg a fiú, hogy a lány megnyugodjon. ha megkérnek az jelentse azt, hogy el akarnak venni feleségül, de nem sohanapján kiskedden viszont mindig elfelejtik: az esküvõ/házasság nem = a lagzival!!!!! nem vagy rossz ember emiatt:)
Elég valószínûtlen, mert menstruáció elötti pár napban nem vagy termékeny...
Ha a rendes peteérése csúszott addig, akkor "elmarad" a menstruáció. Azért tettem " jelbe, mert végül is akkor még nem beszélünk elmaradásról, mert ovuláció után kb. 14 nap múlva kell csak megjönnie, tehát így a mensi várható ideje is tolódik. Ha viszont spontán peteérés miatt történik a teherbeesés, akkor elképzelhetõ, hogy még megjön.
A kérdező hozzászólása: De valakinek mensi alatt is érik petéje ettõl függetlenül idõben menstruál...
Lehetséges, de elég ritka a menstruáció alatti teherbeesés.

"Törvényszerű" az, hogy a babáknak egy idő után át kell állniuk a 4 óránkénti evésre? (Bővebben lent. )

A kislányom 4,5 hónapos,és 3 óránként eszik.8hetes korától kap tápszert is,ami a napi evési mennyiség felét tette ki.Egyre kevesebb a tejem,vagy ? "nem bajlódik" már annyit,h kiszívja,de már csak 50-60akat szopizik,amikor az van soron.4hónapos korától elkezdtem adni neki gyümölcsöket,meg tejpépet,de nem váltottam még ki vele étkezést.

Legjobb válasz: Szerintem majd magától fog átállni a 4óránkénti evésre,de még egy kicsi késõbb.Amúgy ez sem törvényszerû,mert nem minden étkezés között bírja ki a 4órát.

Szerintem majd magától fog átállni a 4óránkénti evésre, de még egy kicsi késõbb.Amúgy ez sem törvényszerû, mert nem minden étkezés között bírja ki a 4órát.
Magától átáll majd, úgy h észre sem veszed, feltéve ha tele a hasikója.Enyémeim még 6 hósan, sõt sztem még késõbb is 3 óránként ettek.Ezt siettetni, erõltetni nem lehet.
Nálunk a 8 hós még 3 óránként eszik. Vannak csúszások, de áltagban a 3 órát tartja, éjjel a 4-et.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!:-) Én jobban szeretem, h így eszik, nem is akarnám erõltetni:-) Ezt már amúgy is jól megszokta õ is, én is.

Végrehajtható -e területileg illetékes biróság jogerős itélete nélkül egy ingatlan? Mit jelent a végrehajtási lapon az, hogy előzetesen nem hajtható végre? Konkrétan mi kell egy törvényszerű végrehajtáshoz?

Legjobb válasz: "Elõzetesen végrehajtható, az alperes által elismert követelésben marasztaló ítélet, a közokiratban vagy teljes bizonyító erejû magánokiratban vállalt kötelezettségen alapuló pénzbeli marasztalást tartalmazó ítélet." Tehát elõzetes végrehajtásnak csak akkor van helye, ha a követelést valami indokoltan alátámasztja, és PÉNZRE irányul. Ilyen pl. egy közjegyzõi okirat. Amely jogerõre való tekintet nélkül elõzetesen is végrehajtható. Ez akár ingatlanra is vonatkozhat. Tehát igen, a jogerõs BÍRÓSÁGI végzés nélkül is végre lehet hajtani egy ingatlanon a követelést - ha pl. közjegyzõi okiratban foglalt és záradékolt. De ez azért ennyire nem ilyen egyszerû, sokszor nem szokták ezt "hagyni", hiszen nem minden követelés egyértelmû.

"Elõzetesen végrehajtható, az alperes által elismert követelésben marasztaló ítélet, a közokiratban vagy teljes bizonyító erejû magánokiratban vállalt kötelezettségen alapuló pénzbeli marasztalást tartalmazó ítélet." Tehát elõzetes végrehajtásnak csak akkor van helye, ha a követelést valami indokoltan alátámasztja, és PÉNZRE irányul. Ilyen pl. egy közjegyzõi okirat. Amely jogerõre való tekintet nélkül elõzetesen is végrehajtható. Ez akár ingatlanra is vonatkozhat. Tehát igen, a jogerõs BÍRÓSÁGI végzés nélkül is végre lehet hajtani egy ingatlanon a követelést - ha pl. közjegyzõi okiratban foglalt és záradékolt. De ez azért ennyire nem ilyen egyszerû, sokszor nem szokták ezt "hagyni", hiszen nem minden követelés egyértelmû.
szerintem ez a kérdés inkább a "jog" témakörbe való, mint ide.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!