Találatok a következő kifejezésre: Rosszabb a hós (8 db)

5 hós kisfiamnak kicsit szörcsög és folyik az orra, kivihetem ebben az időben sétálni? Nem lesz rosszabb a hideg levegőtől? Csak tüsszögni szokott, köhögni nem.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ha lázas akkor nem szabad kivinni. Én ugyanígy vagyok a babómmal, napi 20 perc séta belefér.

Én úgy tudom, hogy ha lázas akkor nem szabad kivinni. Én ugyanígy vagyok a babómmal, napi 20 perc séta belefér.
Ha lázas vagy fúj a szél, akkor nem szabad kivinni. Egyébként ha nagyon hideg van, az még jó is, mert a bacik, amiket kilehel, megfagynak, és így elõbb gyógyul. Ha lehet, akkor tiszta levegõjû helyre vidd. Nekem mindig azt mondta doki, hogy vigyem a hegyekbe sétálni a babát, de nálunk az közel van.
A hideg levegõ szûkíti az ereket, így csökkenti az orrban a nyálkahártya duzzanatot, tehát nagyon hasznos, nyugodtan levegõztesd.
Egy kis friss levegõ kell neki.
A friss levegõn még jobbat is alszik, mert ott jobban kap levegõt.

Anyukák? Egyre rosszabb a kisfiam apjával a viszonyunk. De a kicsi csak 5 hós. Én mind azt vártam h helyre jön minden, de nem. Nincs más kiút csak, h szétmenjünk?

Legjobb válasz: Hullámhegyek-völgyek bárhol, bárkinél elõfordulnak, nálunk is volt. Sokat számít, ha fáradt vagy, nem tudtok kettesben lenni, nem lehet megbeszélni a problémákat, mert mindig közbejön valami. Nálunk fél évvel ezelõtt volt ilyen, de szerencsére megoldódott. Csak nagyon kell akarni, és nemcsak a gyerek apját, hanem a FÉRFIT, A FÉRJET is kell látni a párunkban:)

Hullámhegyek-völgyek bárhol, bárkinél elõfordulnak, nálunk is volt. Sokat számít, ha fáradt vagy, nem tudtok kettesben lenni, nem lehet megbeszélni a problémákat, mert mindig közbejön valami. Nálunk fél évvel ezelõtt volt ilyen, de szerencsére megoldódott. Csak nagyon kell akarni, és nemcsak a gyerek apját, hanem a FÉRFIT, A FÉRJET is kell látni a párunkban:)
Nem várjad, tegyél érte.
Szervezd úgy a napjaidat, hogy minden nap kettesben tölthessetek legalább 1 órát.Ha lehet este, amikor a kicsi alszik!És nincs több kifogás, így kell tenni , mert ugyan olyan fontos a házasságotok is mint a kicsi!Ennyi!!
Nem írtad, de sejthetõ, hogy a pici miatt valszeg távolabb kerültetek egymástól, mivel most teljesen más az életetek, mint azelõtt. Tényleg próbálj meg minden nap egy kis idõt a férjeddel is tölteni, akár kimozdulni egy kicsit kettesben. Neked is jól fog esni, és jó lesz egy kicsit újra felfedezni egymást. Ha csak várod-várod, attól nem lesz semmi sem jobb. Sõt rosszabb lesz!!!! Ha mind a kettõtöknek fontos a házasságotok és szeretitek egymást, akkor meg fogjátok oldani. De még egyszer: NEM VÁRNI KELL!!!TENNI ÉRTE!!!
A kérdező hozzászólása: NEM a férjem! Csak élettárs.Ez is bánt engem, mert a gyerek születése elött mind azzal hüjített h feleségûl akar venni blá-blá. A másik meg mindent ott hagy maga után rendetlen és nem gyõzöm a kicsi mellett. Töltünk együtt idõt talán sokat is . Vajon nem lenne jobb egy kicsit távol lenni egymástól? Köszi a figyelmeteket.
Mi is szinte elváltunk amikor kicsi volt a lányunk.Meg még építkeztünk is , azelött albérletrõl albérletbe. Most már örülünk mind a ketten h együtt maradtunk és most vagyok 3 hónapos terhes. Most már összeszoktunk és felnõttesen kezeljük majd a problémákat. Csak mert gondok adódnak egy kapcsolatban nem kell felrugni , mert a következõ kapcsi is ugyanitt akad EL. Hova jútnánk, ha mindig kapcsolatból kapcsolatba menekülnénk? Oldjátok meg.

"Rosszabb" a 3 hós oltás mint a 2 hónapos, érdemes rögtön kúpot adni ha hazaértünk, jobb a nurofen / panadol mint a kúp?

Legjobb válasz: Nekünk se a 2, se a 4 hónapos oltásnál nem volt gond, de a 3 hónaposnál úgy bedagadt a lába, hogy órákig görcsösen sírt. Amint megkapta az oltást tegyél rá vizes zsepit és hagyd is rajta / nekünk harisnyás idõszak volt, amikor kapta, így könnyû volt rajtahagyni /, fél óránként cserélgesd. Kúpot ill. fajdalomcsillapítót csak akkor adj, ha lázas v. fáj neki.

Nekünk se a 2, se a 4 hónapos oltásnál nem volt gond, de a 3 hónaposnál úgy bedagadt a lába, hogy órákig görcsösen sírt. Amint megkapta az oltást tegyél rá vizes zsepit és hagyd is rajta / nekünk harisnyás idõszak volt, amikor kapta, így könnyû volt rajtahagyni /, fél óránként cserélgesd. Kúpot ill. fajdalomcsillapítót csak akkor adj, ha lázas v. fáj neki.
Az én kislányom tegnep kapta meg a 3hós oltást. Nem volt rosszab, csak hamarabb belázasodott. Már dél körül adtam neki panadolt és estére kúpot. A kúp gyorsabban hat de nem nagyon szereti a baba. A panadol finom csak sok a 3 mili neki egyszerre, nincs hozzászokva a kajához és nehezen nyelte le. Ma reggel nem volt lázas, csak hõemelkedése van de szerintem még ma nyomok neki egy kúpot estére ha rosszabbul lesz.
Nálunk a 2 hósnál nem volt láz, a 3 hósnál igen, de lehet hogy azért mert kettõt kapott egyszerre (kapott egy meningo ellenit is). Kúpot felesleges adni neki addig amíg nem lázasodik be, hisz lehet hogy megússzátok láz nélkül. Nekünk a kúp nagyon bevállt én még nem használtam mást, szerencsére nem kellett.


15 hós oltás miert rosszabb mint a többi? Jobban belázasodhat?

Legjobb válasz: Nálunk semmivel sem volt rosszabb, pedig együtt kapta a pneumo 3. adagjával. Nem lett sem lázas, sem kiütéses, csak egy kicsit nyûgösebb volt 1-2 napig.

Nálunk semmivel sem volt rosszabb, pedig együtt kapta a pneumo 3. adagjával. Nem lett sem lázas, sem kiütéses, csak egy kicsit nyûgösebb volt 1-2 napig.
A kérdező hozzászólása: nálunk is elvileg prevenáral egyutt kapja
Mert ezzel együtt jár láz, kiütés, nyûglõdés, esetleg hasmenés, szóval minden nyavaja. Szerencsére nekünk sem lett bajunk, mi is a prevennárral együt kaptuk, attól lett pici hõemelkedése, de a kötelezetõl semmi. A barátnõm kisfiának 39 fokos láza volt, a másik ismerõsöm gyereke, lázas és csupa pöttyös volt.

5 hós kisfiam nagyon picit náthás. Onnan gondolom, hogy hallom a levegővételeit, kicsit el van dugulva az orra. Hogy ne legyen rosszabb az állapota, mit adhatok neki?

Legjobb válasz: Szia! Tengeri sóoldatos spray és kiszippantod az orrát. Mi Cebion cseppet és 2Xfél ampulla kalciumot szedtünk, hamar elmúlt a nátha. Jobbulást!

Szia! Tengeri sóoldatos spray és kiszippantod az orrát. Mi Cebion cseppet és 2Xfél ampulla kalciumot szedtünk, hamar elmúlt a nátha. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Stérimar-t használunk, de nem jön semmi a nóziból. Tényleg nem veszélyes még, de nem szeretném, ha rosszabb lenne. Ezt a Cebion-t még nem próbáltuk, ez jó megelõzésre is?
Igen, ez végülis c-vitamin csepp formában. 3 hónaposan 5-7 cseppet mondott a doki náthára. Mi azóta is szedünk napi 3-4 cseppet, félek az influenzától :(
Mi ilyenkor cebion cseppezünk + sterimarral fújom az orrát és orrszívó porszívóval szívom. Próbáltam már mindenféle orrszívási módszert, de nem jött ki a takonyka és csak elhúzódott az egész, féltem, hogy rámegy a fülére. Szertintem csak a porszívós módszer a jó. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Vettem Cebiont, orrszívó-porszívózom, remélem nem fog eldurvulni.

Mi ez? 5 hós kislányomon kb.1 hónapja a hajlataiban vörös folt van. Ami hol jobb, hol rosszabb. Ezenkívül vöröses pettyes foltok vannak az egész testén.

A doktorn? és a véd?n? azt mondja atópiás dermatitis és kinövi, de szerintem ?k se biztosak benne! Mit tehetnék? Volt nektek ilyen? Aggódom hogy fáj neki és maradandó lesz!

Legjobb válasz: Szia! Atopiás dermatitises gyerek anyukája vagyok. Elõször is mihamarabb vidd el gyerek bõrgyógyászhoz! Ha tudod, akkor olyanhoz, aki foglalkozik ekcémás gyerekekkel. Csak és kizárólag gyógyszertári termékeket használj: fürdetõ, popsikenõcs. Sampon Babé lehet, ha muszáj. Kóstolgat már a babád? Ha lehet, ne izzadjon, az rossz a bõrének. Kinövi... Jó esetben igen, de mi már 13 éve kínlódunk vele :(

Szia! Atopiás dermatitises gyerek anyukája vagyok. Elõször is mihamarabb vidd el gyerek bõrgyógyászhoz! Ha tudod, akkor olyanhoz, aki foglalkozik ekcémás gyerekekkel. Csak és kizárólag gyógyszertári termékeket használj: fürdetõ, popsikenõcs. Sampon Babé lehet, ha muszáj. Kóstolgat már a babád? Ha lehet, ne izzadjon, az rossz a bõrének. Kinövi... Jó esetben igen, de mi már 13 éve kínlódunk vele :(
Tegnapi 17:43-nak: szerintem ne használj rá Babét meg ilyesmit, hanem gyermek bõrgyógyásszal írass rá megfelelõ kenõcsöt. Ha szteroidosat kaptok, pontosan tartsd be az használati utasítást! (persze a többinél is) És ne használjatok illatosított kozmetikumokat. Figyeld meg, ha melege van, akkor jön ki jobban, nem?
Az atópiás dermatitis tartós betegség, szakorvos kell hozzá, hogy megállapítsa, és javasolja az emelt családi pótlékot. Többezres kenõcsök és gyógyszerek vannak a tünetek enyhítésére, ezért jó a közgyógy-igazolvány. 3 éves kor felett Gyes jár 10 éves korig. Mindezt nekünk "elfelejtették" mondani, sajnos nem a megfelelõ orvosokhoz jártunk. És mulya is voltam, hiszen hallottam róla, de nem mertem rákérdezni, magam sem hittem, hogy emiatt tényleg Gyest adnak meg emelt családit. Pedig de. Kérdezzetek rá a gyermek bõrgyógyászaton! Évente van felülvizsgálat, negyedévente ellenõrzés. De leginkább azt kívánom, hogy hamar múljon el!!! Legyetek szerencsésebbek, mint mi, és nõje ki gyorsan!!!
15:26-os vagyok. A dokival írasd fel, az a legjobb. A többi nekünk csak ideig-óráig használt, aztán ugyanolyan lett. Ami a doki felírt, egy nap alatt levitte róla a pöttyöket és egy nap csak egyszer kell bekenni.
Bocsi az offért: milyen krémet használtok a piros foltokra? Az én kislányomnak a fültövénél van és állandóan vakarja. Babe testápoló jó rá? Ajánlották a Halicar nevû homeopátiásat is? Melyik jó?
Ekcéma. Sensitive mosószer, ecetes viz öblitõ helyett, kûlön mosd a ruháit, ne etesd citrusfélékkel és hüvelyesekkel, kerüld jó darabig a tehéntejet, pamut ruhákat adj rá, minden este alapos krémezés fürdés után, csak gyógyszertári fürdetõkrém és babé sampon, se gabi, se johnson, meg ilyenek, mert rettentõ allergènek. A babakori ekcéma kinõhetõ probléma. Ha odafigyelsz, tünetmentes lehet.
Én is ilyen piros pöttyös vakarózós voltam gyerekkoromban, volt amikor véresre vakartam a hajlataimat, mármint a kezemet és a hátul a térdemnél. Úgy emlékszem, hogy alsós koromban még bõven vakaróztam, de késõbb már elmúlt. Azóta sem jött elõ szerencsére. Úgyhogy van esély rá, hogy elmúlik. A kisfiam is örökölte a szerencsétlen bõrömet, úgyhogy õt is kenegetni kell, a doki írt fel neki tök jó kenõcsöt, de még így is 1200, - forint volt egy kis tubus.
Én a második vagyok. Bocs, hogy közbekérdezek, de nekünk nem mondták, hogy tartós betegségnek számít. Azt sem mondták a Heim Pálban, hogy vissza kellene járnunk. A gyerekorvos ellenõrzi a fiam bõrét, és ha kell felírja a krémeket.
Elsõ vagyok megint. A bõrgyógyász nagyon fontos most is és a késõbbiekre gondolva is! Fájni nem fáj, max. viszket, de helyileg lehet kezelni, és ha szükséges gyógyszerrel is. Nehéz vele együtt élni, de meg lehet tanulni. Tartós betegség, tehát közgyógy-igazolvány, emelt családi pótlék jár majd, ha nem múlik el, de ehhez is szakorvos kell. Mi pár évet elszúrtunk, mert nem a megfelelõ orvos kezelte :P Remélem, elmúlik a kislányodon! Kérdezz, ha tudok segítek.
Valószínû, hogy tényleg ekcéma, az én fiamon is ilyen idõsen jött ki. Gyermekbõrgyógyászaton biztosat tudnak mondani. Ha ekcéma, akkor kezelni kell, folyamatosan testápolózni, és a foltokat speciális krémmel kenni. Fájni nem fáj, viszont ha bedurran valamitõl, például a fiamnak a szeles idõjárástól, akkor nagyon tud viszketni. Nekünk is azt mondták, hogy kinõheti, de még mindig van rajta három folt, ami szerintem már meg is marad:( 19 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Most várom a gyerekorvost, megvárom mit mond. Ha nem tud semmit, viszem tovább. Csak az érdekel, hogy elmúljon róla és ne szenvedjen. Én most nagyon a tápszerre gyanakszom, változtatok. Mert most kellett a tej mellé.Amúgy eszeget, de a kajától semmi baja.

Miért nem alszik a babám? 7 és fél hós és sem éjjel sem nappal nem akar aludni. Max fél órákat. Soha nem volt jó alvó, de most egyre rosszabb.

Egész éjjel csak verg?dik, sírdogál, van amikor alig lehet megvígasztalni. Foga már van 6 de azt nem hiszem el, hogy 7és fél hónap alatt ne lett volna t?le egy nyugodt éjszakája. A pocakjára espumisant kap. Nem éhes, nem szomjas. Van aki azt mondja el van kényeztetve, de minden nap többször is hagyom sírni, hogy megtanuljon egyedül elaludni, képes egy órán át üvölteni. Már nem tudom hová forduljak. A dokink is azt mondta, hogy hagyjam sírni, de ennyit? Ha van még így valaki kérem segítsetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia! És, ha felveszed megnyugszik? Nekem is ilyen volt a fiam, és nekem sem használt, ha sírni hagytam, akkor is addig sírt míg be nem mentem! Nekem azt mondta a doktornõ(már mást õ sem tudott), hogy aludjunk együtt! Akkor legalább éjszaka tudtunk aludni!:) Napközben meg kapott egy pizsomámat amin érezte az illatomat és azzal is elvolt!:) Mondjuk ez annyiból rossz, hogy nehéz visszaszoktatni az egyedül alváshoz!:)

Szia! És, ha felveszed megnyugszik? Nekem is ilyen volt a fiam, és nekem sem használt, ha sírni hagytam, akkor is addig sírt míg be nem mentem! Nekem azt mondta a doktornõ(már mást õ sem tudott), hogy aludjunk együtt! Akkor legalább éjszaka tudtunk aludni!:) Napközben meg kapott egy pizsomámat amin érezte az illatomat és azzal is elvolt!:) Mondjuk ez annyiból rossz, hogy nehéz visszaszoktatni az egyedül alváshoz!:)
pedig símán lehet a foga. amíg nem evett "rendes adag" chaomillát a kisfiam, dettó ez ment nálunk is. 1 éjjel 12szer keltem fel. hónapokon át. most, mikor jön a foga, reggel - este 5-5 golyócska, és minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Ha felveszem megnyugszik, de jó esetben fél óra múlva újra kezdi. A chamomil-t is próbáltuk avval sem jobb!
Próbáld ki a sedatifpc-t!Vagy a viburcol kúpot!
Szia! Szerintem nem vagyunk egyformák, mindenkinek van dilije. Neki ez. Én nem hagynám sírni, nem hiszem, hogy ez megoldást hozhat. Viszont ha mindig megvigasztalod, megtanul bízni Benned, talán könnyebben alszik is. És mi lenne ha Veled aludna éjjel? Legalább kipihennétek magatokat. Sok sikert!
Szia!Nálunk ugyaz ez a helyzet.Amióta hazahoztuk a kórházból a fiamat(28-án lesz 1 éves)még nem aludtam egy egészségeset.Néha fél óránként fel kell kelni hozzá.Amikor már nem bírom, magam mellé veszem és akkor jó esteben csak kétszer kell felkelnem megitatni, ha megszomjazik, de van, hogy mellettem is ezt csinálja. Hánynom kell, amikor azt hallom, hogy el van kényeztetve a gyerek.Nincs!!!!! Ilyen és kész. Sajna nem tudunk velük mit csinálni.Én többször is beszéltem egy alvászavar kutatóval, de egy módszer sem vált be, mert a végtelenségig azért nem hagyom sírni a gyereket, mivel sajna õ üvöltene addig, ha hagynám. Sajnos csak annyit tudok mondani kitartás!

Az normális, hogy a terhesség és a babzás óta (most 3 hós a bébike) rosszabbul hallok?

Tapasztaltatok ilyet? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy összefüggésben lenne. Menj el egy hallásvizsgálatra, ezt meg kell nézetni. De szerintem nincs köze ahhoz, hogy terhes voltál és hogy szültél.

Nem hiszem, hogy összefüggésben lenne. Menj el egy hallásvizsgálatra, ezt meg kell nézetni. De szerintem nincs köze ahhoz, hogy terhes voltál és hogy szültél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!