Találatok a következő kifejezésre: Hogyan mondjam neked, amit (82 db)

Megismertem egy lányt, nagyon jó barátok lettünk, holnap talizunk (nem lakik tőlem messze csak 2 utcányira) nem tudom hogy mit mondjak neki amikor találkozunk hogyan köszönjek meg bemutatkozás. Mit mondjak neki?

Tiszta lámpalázas vagyok meg parás! :D

Legjobb válasz: Praktikusan: a nevedet, megspékelve egy sziával. És nyugi, szerintem õ is ugyanúgy izgul, mint Te. :)

Praktikusan: a nevedet, megspékelve egy sziával. És nyugi, szerintem õ is ugyanúgy izgul, mint Te. :)
Elõször is döntsd el hogy mit akarsz.Barátságot?Nem hinném, mert akkor nem lennél lámpalázas.Szépen 2 avagy 3 puszival köszönjél.Bemutatkozás?Most ezt nem értem..Szerintem ismeritek már egymást nem-e?Ha barátnõdnek akarod, akkor legyél magabiztos(ezen áll vagy bukik) a testbeszéd nagyon fontos, ne legyél határozatlan, bukdácsoló hanem próbálj meg minnél összeszedettebb lenni.Ha beszélgettek akkor ha mondasz neki valamit nézz mélyen a szemébe, ne kerüldd a szemkontaktust.Próbáld meg a tudomására adni hogy ez nem csak egy barátság kezdete, hanem egy kapcsolaté is lehetne.Amennyiben õ erre rájön és azt mondja hogy "legyünk inkább barátok" hagyd ott a fenébe...
A kérdező hozzászólása: 2/ Úgy érted hogy köszönök neki és pusziljam meg? :D Nem fog meglepõdni hogy máris rá startolnék?
Hogy jött ez ki h csak 2 utcányira lakik? Tudtad elõre vagy mi?
Arcra puszi. De látni fogod, hogy õ szeretné-e.
A kérdező hozzászólása: Onan tudom hogy 2 utcányira lakik tõlem mert egymásnak meg montuk hogy pontosan hol lakunk.;)
es hol talaltatok igy egymasra?
A kérdező hozzászólása: Debrecen környékén
:O tehát nem vmi országos társkeresõn :D

Hogy mondjam el, annak a fiúnak hogy tetszik nekem amikor nagyon nyuszi vagyok?

Legjobb válasz: Ez baromság, hogy a férfi/fiú dolga. Azé, aki kezdeményezni akar, ez ilyen egyszerû. Ha TE akarod, hogy legyen valami, kezdeményezz te. Ennyi. Ahogy írták, nyugodtan menj oda hozzá. Nem kell egybõl szerelmi vallomás, csak beszélgessetek. Aztán ha kialakul egy kicsit bizalmasabb kapcsolat, akkor elmondhatod neki, hogy mit akarsz. Közben persze az is kiderülhet, ha annyira nem szimpatikus. A lényeg, hogy nem kell ajtóstul a házba rontani. 22/F

Ez baromság, hogy a férfi/fiú dolga. Azé, aki kezdeményezni akar, ez ilyen egyszerû. Ha TE akarod, hogy legyen valami, kezdeményezz te. Ennyi. Ahogy írták, nyugodtan menj oda hozzá. Nem kell egybõl szerelmi vallomás, csak beszélgessetek. Aztán ha kialakul egy kicsit bizalmasabb kapcsolat, akkor elmondhatod neki, hogy mit akarsz. Közben persze az is kiderülhet, ha annyira nem szimpatikus. A lényeg, hogy nem kell ajtóstul a házba rontani. 22/F
próbáld meg így: mak-mak-mak-mak-mak-mak...
Sehogy.Ez a pasi dolga.
2 És mit csinál ha mélyen belenézel a szemébe?:D
musszogd el
A kérdező hozzászólása: Tudom de ha beszélgetünk azt is én kezdeményeztem.
ja és a kérdésre valaszolva:Az egyesnek igaza van, az erzeseidet tenyleg ne mond el, elriaszthatja. (elozo voltam)
A kérdező hozzászólása: 4-es, az szokott lenni hogy rám néz én vissza nézek közben egymásra mosolygunk
A kérdező hozzászólása: 6-os csak az a gond hogy sosincs egyedül. A múltkor úgy beszéltünk hogy ment a barátaival és megált hogy beszéljünk.
Menj oda hozzá, mikor egyedül van és beszéljetek. Fogadd meg magadnak : ha alkalom lesz megteszed. Én ugyanilyen helyzetben vagyok/voltam és nem olyan rég odamentem hozzá. Egyedül nem mertem ugyhogy baratnom odajott velem . Nagyon zavarban voltam semmi nem jutott eszembe (pl kerdezte h milyen oraim voltak es a 7-bõl csak kettõ jutott eszembe :D ), de nem bantam meg. Utána nagyon boldog voltam, viszont muszaly volt ülve maradnom még kb. 10 percig mert remegett a labam :) . Bátorsag, és sok sikert! (ird meg mi volt...ha gondolod)


Nőgyógyászhoz megyek. Már egy ideje szedek gyógyszert, de amikor felírta, meg sem vizsgált. Most megyek megint, gyógyszert iratni. De szeretném, ha megvizsgálna, és citológiai vizsgálatot is szeretnék. Hogy mondjam neki, h ezeket szeretném?

De mi ezeknek a rendes neve? Általános vizsgálat és citológia vizsgálat? vagy micsoda? és azt hallottam, h a kenet vétel fájdalmas. sztk-ban kell a citológiáért fizetni? vagy hogy megy ez egyátalán?

Legjobb válasz: Úgy mond meg neki, hogy kinyitod a szádat. Ha nem tudod a nevét, akkor írd körbe, magyarázd el, pont úgy, ahogy mások teszik. A nõgyógyásszal meg lehet beszélni az ilyen dolgokat, azért van, h segítsen.

Úgy mond meg neki, hogy kinyitod a szádat. Ha nem tudod a nevét, akkor írd körbe, magyarázd el, pont úgy, ahogy mások teszik. A nõgyógyásszal meg lehet beszélni az ilyen dolgokat, azért van, h segítsen.
Amikor felírta a gyógyszert meg kellett volna vizsgálnia téged! Anélkül elvileg nem is írhatna fel. Ha mész következõleg nyugodtan mondd neki h mit szeretnél, bár lehet jobban járnál ha orvost váltanál. A kenetvétel nem fájdalmas csak kellemetlen, nekem rákszûrésnél volt. Én nem tudom h a citológiai vizsgálat mit takar, de a doki úgyis mondja. De azt még ideírom h egy rendes orvos addig nem ír fel gyógyszert amíg nem csinál rákszûrést stb, amíg meg nem vizsgál! Lehet nem a legjobb orvosnál vagy.
A kérdező hozzászólása: azt én is tudom, h kellett volna vizsgálat, most egy másik orvoshoz járok, de eddig csak gyógyszertirattatni mentem. de most már elhatároztam, h szólok a vizsgálatok miatt. sajnos nem minden orvos olyan, amilyennek lennie kell(ene).
rákszûrést kérj

Ma találkoztunk először, beszélgetünk msn-en is, de már nem tudom hogy mit mondjak neki ami érdekes is. Szerintetek?

Legjobb válasz: Csak lazán,amit érzel..ne kelljen erõlködnötök,az nem a legjobb kezdet..:)

Csak lazán, amit érzel..ne kelljen erõlködnötök, az nem a legjobb kezdet..:)
A kérdező hozzászólása: Már mindenrõl beszéltünk, de szeretnék még valamirõl beszélni neki.. nehéz témát találnom..
Ez érdekes én mindig ezt gondolom hogy nincs téma vajon mit mondjak még aztán pedig mindig bejön csak mondani kell 1 dolgot és abból jön sok kicsi :)
már fél éve a semmirõl beszélek :) biztos menni fog neked is :)
Leszel a feleségem? Szerintem ennél több nem kell.. xd
Semmi mást nem kell mondani, mint a kötelezõ kérdést :) Ha már szerényen szeretnéd akkor nem kell túlspilázni. Csak a rokonok milyenek, az nem mindegy. A párom is így kérte meg a kezem, anyósék hetekig nem szóltak hozzánk mert hát ezt nem így szokás. Nem mintha zavart volna :D
Hozzám jössz feleségül?
A kérdező hozzászólása: ja és pontoztam a válaszokat :)
Sok sikert :)
"csak mert még nekem ez lesz az elsõ eljegyzés majd :) " Elsõ? Úgy gondolod, hogy több is lesz? :D
"csak mert még nekem ez lesz az elsõ eljegyzés majd :) " Reménykedj, hogy az utolsó is! :D Amúgy sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Nem úgy értettem, hogy több is lesz, hanem úgy, hogy még nem voltam ilyen helyzetben sose :D Hát reménykedek is, hogy az lesz az utolsó.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok választ, most már, akkor tudom mit hogy csináljak :) csak mert még nekem ez lesz az elsõ eljegyzés majd :)

Anyum olyan munkákat keres nekem, ami abszolút nem illik hozzám vagy nem is értek hozzá, hogy mondjam meg neki szépen?

Munkanélküli vagyok,örülök,hogy segít.De állandóan olyan munkákat talál ami tőlem távol áll. Én jellemben elég félénk,önbizalom hiányos lány vagyok. Erre meg elakar küldeni egy kocsmába pultos lánynak. Vagy pl most olyan munkát talált ahol angolul és németűl kell beszélni,úgy,hogy angolul nem tudok,németből sem vagyok jó.Szar a nyelvérzékem. Amikor meg szóvá teszem,hogy nem jó a munka stb én vagyok a hülye,lusta,meg vhol elkell kezdeni.Csak nem érti meg milyen nehéz nekem :/ Nem tudom mit mondhatnék neki,hogyha keres munkát nekem akkor olyat keressen amit el is tudnék végezni. Csak egy érettségim van.

Legjobb válasz: Nyugi, ahol nem ütöd meg a szintet, ill. az angol és német nyelvre gondolok, oda fel sem vennének. Pultosnak meg gondolom nemcsak önbizalom kell, nekem pl. fogalmam sincs, melyik ital micsoda, fõleg a kevertek, ráadásul oda gondolom dekoratív csajokat keresnek. Viszont elmehetsz csak azért interjúra, hogy tapasztalatot gyûjtsél. Ha el sem mész, akkor jogosan mondják, hogy lusta vagy. Ami probléma: végzettség hiánya. Keress valamit, ami a Munkaügyi Központ finanszíroz, és fejleszd a német tudásodat. Nincs szar nyelvérzék, csak minden nap foglalkozni kellene egy nyelvvel. Nekem is csak addig volt szar nyelvérzékem, míg nem tanultam napi 2 órát németül, onnantól könnyebb volt.

Nyugi, ahol nem ütöd meg a szintet, ill. az angol és német nyelvre gondolok, oda fel sem vennének. Pultosnak meg gondolom nemcsak önbizalom kell, nekem pl. fogalmam sincs, melyik ital micsoda, fõleg a kevertek, ráadásul oda gondolom dekoratív csajokat keresnek. Viszont elmehetsz csak azért interjúra, hogy tapasztalatot gyûjtsél. Ha el sem mész, akkor jogosan mondják, hogy lusta vagy. Ami probléma: végzettség hiánya. Keress valamit, ami a Munkaügyi Központ finanszíroz, és fejleszd a német tudásodat. Nincs szar nyelvérzék, csak minden nap foglalkozni kellene egy nyelvvel. Nekem is csak addig volt szar nyelvérzékem, míg nem tanultam napi 2 órát németül, onnantól könnyebb volt.
Ne haragudj, de ideje lenned szembemenni a félelmekkel. Nulla végzettséged és nyelvtudásod van. Sajna a semmire nem lesz vezetõ "néma" állás jó pénzért. Vagy tanulsz, vagy elmész és elfogadod az állásokat, amik akadnak. A semmire ne legyen válogatós az ember! A lelki beállítottságod, meg egyéni problémáid nem érdekesek, amikor megjönnek a csekkek, és anyuci nem fog mindig eltartani. Ideje felnõni és lépni valamerre! N30
A pultoskodás nem olyan rossz, hidd el. Meg fog ott jönni az önbizalmad. A családba erre van példa, jól bevált a dolog. Abban igaza van, hogy valahol el kell kezdeni, de ha te magad sem tudod hol, akkor az így nagyon nehéz.
Elõször is elmúltál már tizenynyolc, leérettségiztél, tehát elvileg önálló, érett, felnõtt nõként kéne helytállnod.Ehelyett hagyod, hogy anyád keressen neked melót, holott neked kéne saját magadnak boldogulnod az életben, tehát ez eleve gáz.Hagyod, hogy irányítsanak, ugyanakkor annyira önállótlan és fantáziátlan vagy a soraid alapján, hogy szinte még igényled is ezt.Ha szorult volna beléd némi szorgalom és életrevalóság, nem magadat sajnálnád meg válogatnál, hanem képeznéd magad, tanulnál, vagy megragadnál bármilyen adódó munkalehetõséget.Nem válogatni meg kényeskedni kell, hanem ha kell, elmenni szépen mosogatni, hogy pénzt keress, aztán attól még tanulhatsz is tovább, ha akarsz.Nem muszály leragadnod a kocsmapultnál, de ha egyelõre nincs más, kénytelen vagy elfogadni a lehetõséget.Persze könnyebb anyucit hibáztatni, meg a szobában sírni...
Most én is ilyen helyzetben vagyok, csak én lehet hogy most be is kerülök arra a helyre ahová nem akarok menni. Nekem is a szüleim erõltették. Félek is mert ahhoz a feladathoz nem értek amit csinálni kéne és elég szomorú is vagyok miatta. :(
Nem akarásnak nyögés a vége. Nem lehet manapság a munkák között csak úgy válogatni. Lehet, hogy nem fûlik a fogad ahhoz, hogy beállj pultosnak. De ha nincs munkád, akkor ezt is el kell vállalni. Ne légy tutyi mutyi.
Mekkora városban laksz? Fõváros/nagyváros/kisváros/falu? A pultos munkák nem feltétlenül kocsmai munkák. Egyébként pedig hamarabb el tudnál helyezkedni pincérnõként, pultosként, eladóként, mint kutyakozmetikusként.
A kérdező hozzászólása: Jó, akkor ma keresek olyan munkát amit nem vállalnék be és elküldöm az önéletrajzomat. Igazából a kedvem elment a sok visszautasítástól azért állok a dolgokhoz negatívan.Pontosan tudom, hogy változtatni kell.
És azért mert egy helyrõl negatívan jeleznek vissza, másikat már meg sem lehet próbálni? Üdv a felnõttek világában! Ha nem erõszakoskodsz és nem mész a dolgok után, nem akarod igazán, akkor nem lesz munkahelyed ennyi! Egy munkáltató sem akar olyan emberrel dolgozni, aki reggel azt sem tudja eldönteni egyedül, hogy milyen színû zoknit vegyen fel. Ha ismerõsnél tudnál kutyakozmetikusként dolgozni, akkor miért nem mész el hozzá dolgozni? Kérd meg, hogy tanítson be egy kis zsebpénzért, azt összegyûjtögeted, megcsinálod a szakmát és utána teljes állásban is lehetsz kozmetikus. Azt azért megjegyezném, hogy attól, hogy mindenkinek van kutyája, az nem jelent semmit. Nekem is van, kettõ is, de még az életben nem jártunk kozmetikusnál és jó eséllyel nem is fogunk. Ez nagyvárosokban jól menõ vállalkozás, vagy olyan kutyáknál, amik szõre folyamatos karbantartást igényel. Faluhelyen nem foglalkozik ilyenekkel egy gazdi sem.
"Most akkor még is mi a szart csináljak??" Többször nem tudom elmondani: hajts olyan munkákra is, amikhez egyáltalán nincs kedved, hogy legyen pénzed arra, amihez viszont van kedved. A csodára lehet várni, csak nem érdemes!
A kérdező hozzászólása: Igen én vagyok a béna.Anyumat tisztelem, hogy próbál segíteni. Amúgy eladónak is mentem volna, amit õ talált.De oda se hívtak be.Szóval kb eddigi 5 helyet talált anyum amibõl 3-ra mentem volna.Mert úgy voltam bevállalom.De nem hívtak be.Erre 2-re nem mentem.Az egyik a pultos a másik ez a két nyelvû. Akkor megyek a híd alá :D
Összegezve. Most otthon ülsz, nem csinálsz semmit, elvárod, hogy anyukád eltartson. És ha esetleg egy állásajánlatot rak eléd, akkor felháborodsz rajta. "Én, pultos? Na ne már!" Sok boldogságot az életedhez.
A kérdező hozzászólása: Keresek munkát ÉN magam mivel a net elõtt ülök!!! napi 2 órát munka kereséssel töltök és mint írtam küldtem el önéletrajzot több helyre is !! De minden munkához, tapasztalat, gyakorlat , nappali tagozatos jogviszony kell..annyi a kritérium, hogy ezeknek egy érettségivel rendelkezõ ember nem tud megfelelni. De tettem próbát és elküldtem olyan helyre az önéletrajzomat ahová azt írták diákokat keresnek és tapasztalat kell, lám lám vissza írtak, hogy tapasztalat hiányában nem vagyok alkalmas a munkára.Most akkor még is mi a szart csináljak??
Anyukádat hibáztatod, amikor te vagy a béna? Vajon meddig kell téged szoptatni, amíg magadratalálsz? "Csak egy érettségim van." És arról ki tehet?
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem tõle, hogy nem mehetnék e hozzá egy minimális pénzért, de azt mondta, hogy elõbb jobb lenne ha tanfolyamra járnék és közben gyakorlatra hozzá. Akkor úgy mondom, hogy sok kozmetikázós fajta gazdái az ismerõseim.(yorki, bichon, uszkár stb.) Budapesten dolgoznék ott azért ez menne.De nem csak ebbõl élnék meg hanem pluszba fotóznék is.Most is fotózok és az ismerõseim hírdetnek.De pénzes dolgom ebbõl sem volt.
A kérdező hozzászólása: Budapesttõl 30 km-re lakok.
Akkor fogd magad, iratkozz be egy akármilyen OKJ-s képzésre, ahova felvesznek még. Nem sok idõ telt el az évbõl, talán még van esélyed bekönyörögni magad valahova. Onnan kapsz iskolalátogatásit, aztán hétvégente válogathatsz a diákmelók közül, plusz a szünetekben, és néha betegséget is színlelhetsz. A melóval keresel év közben egy kis pénzt, spórolsz, és jövõre jelentkezel egy olyan képzésre, ami érdekel. Ha meg nagyon nem akarsz pultosként dolgozni, hazudj anyukádnak, hogy jelentkeztél, bár ez nem szép dolog. Mióta nem dolgozol? Miért nem jelentkeztél több helyre érettségi után? Csak akkor szabad abbahagyni a tanulást, ha van munkád...
Mond már meg nekem, milyen munkákra jelentkezel?
Utolsó vagyok.Nekem "csak"szakmunkás végzettségem van mégis felvettek többször is"elvileg"magasabb végzettséget igénylõ munkakörökbe.Mondjuk én nem válogattam sosem, szerettem volna minél több dolgot kipróbálni ennek hála ma már sokmindenhez értek.
Bocs, de ilyen hozzáállással tényleg nem fogod semmire vinni.Álmodozni lehet, de az kevés a megélhetéshez.Manapság szerintem elég sok ember nem a szakmájában dolgozik és még csak nem is olyan munkakörben amit esetleg szeretne, de dolgozik mert muszály, valamibõl meg kell élni.És igaza van anyudnak, nem vagy abban a helyzetben hogy válogass, szóval ha egy kocsmában is de el kell kezdened valahol, mert így a büdös életbe nem lesz belõled semmi.
Fotózásból megélni? Ott nem emberekkel kell foglalkozni? Amúgy lehetetlen! Honnan lesz pénzed a milliós gépekre? Meg ilyen OKJ fotósok annyit is tudnak! Referenciák nélkül senki sem bérel fel! Kutyakozmetika? Nem rossz. DE ott is vannak emberek, fõleg ha kiállításokra akarsz menni. Aki meg béna, oda nem járnak! Sok gyakorlás kell, hogy valaki rád bízza a kutyáját kemény pénzekért! De bocs! Rinyálsz, mikor nincs nyelvtudásod és végzettséged! Én is utáltam a németet, de akkor válaszd az angolt vagy akármelyik másik nyelvet! A pultos meló pedig nem rossz, borravaló is van, részegek is, na és? Ha végigmész az utcán ott is vannak!
Írtad, hogy állatokkal szeretnél foglalkozni... Állatkertre gondoltál? Mármint, hülyeséget nem akarok mondani, nem tudom oda milyen feltételek kellenek, de nekem jól hangzik, én szívesen dolgoznék állatkertben :) Hacsak majomsz*rt is lapátolnék kezdetben, megfelelne, gyûjtenék pénzt késõbbi tanfolyamra, hogy fejlesszem magam, stb, stb :) 23/N
Ha a drégelybe akarsz menni, akkor inkább dobd a kukába a pénzedet, mert az annyit is ér, rengeteg per zajlik most is éppen ellenük, egy kókler banda sajnos, és megvezetik a tanulókat és tanárokat egyaránt. Ezt csak jótanácsként mondom.
Tessék, itt indulnak még OKJ képzések. Szept. 30-ig kell rá jelentkezni. 22 éves korig ingyen van a nappali, 21 évestõl pedig az esti.
A kérdező hozzászólása: De ismerõsömhöz mennék gyakorlatra és dolgozni, a környéken a legfelkapotabb kutyakozmetikus kiállításokra készít fel kutyákat mellesleg tenyésztõ is.Szóval nála tudnék dolgozni.Plussz elég sok kutyás ismerõsöm van, sõt szinte mindenkinek van kutyája.Szóval ettõl nem félnék. Fotózást csinálnám pluszban.Ami plusz pénz ugye. Az a baj, hogy nincs más szakma amit tanulnék, az 5 év a gimibe is egy szenvedés volt. Igen kéne tudnom egy nyelvet csak sose voltam jó németbõl, meg tanultam, mert muszáj volt, bemagoltam. Ápoló nem akarok lenni, nem szeretek emberekkel foglalkozni! Kicsit antiszoc vagyok ez van.Régen normális voltam, a sok hülye ember aki körülvett az 5 év alatt olyan szinten összetörtem lelkileg, hogy magam sem akarom elhinni. Nem sajnáltatom magam, beismerem, hogy nem egészséges állapot ez. Nem is kértem, hogy nekem adjatok igazat és sajnáljatok meg.Mert nincs erre szükségem.
Vagy megrázod magad és csinálod, vagy ennyi volt, és 21 évesen feladtad. Ez a két lehetõség van, nincs más! Tudod, mire van szükséged (pénz kell olyan sulira, ami érdekel) - tudod, mi kell hozzá (akármilyen munka, ami fizet) - és ezek után sem csinálod, de ami a legszánalmasabb, meg sem próbálod. Ez nem önbizalomhiány és jellemhiba, hanem _hülyeség_. De a te életed, mi éljük a miénket, írunk még ide neked 10 kommentet ma, aztán vége a napnak, te pedig holnap felkelsz és semmi, de SEMMI nem fog változni az életedben. És miért? Mert gyáva voltál belevágni! Ez a szomorú! 21 évesen!
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: nekem már nem ingyenes, mert kicsúsztam a korhatárból, fotós suliba se vettek fel ez miatt.
Kezdj el egy OKJ-s szakmát, akkor mehetsz diákmunkára is.
A kérdező hozzászólása: még csomagolói munkára is mennék, de mindenhová csak diákokat keresnek, nekem meg nincs nappali tagozatos jogviszonyom vagy mi a szar -.-
Keress ingyenes tanfolyamot, az elsõ OKJ-s szakma ingyenes. Sajnos manapság nem lehet válogatni a munkák között. Meg kell próbálni, ha nem megy akkor ez van. Meddig akarsz "megfelelõ munkát" keresni? 1 évig, 5 évig, 10 évig? Addig meg tartsanak el a szüleid?
Amúgy nem minden helyen vannak részegek, és nem minden részeg gáz. Az italokhoz meg nem kell túl nagy ész, a sört meg a bort csak meg tudod különböztetni. A többit úgy is megmutatják, meg rá is van írva az üvegre. Elsõ nap biztos nem kell rögtön koktélt keverni. Szóval én is voltam pultos, mikor még suliba jártam, nyaranta dolgoztam pékségben, pultosként. Mindent megmutattak és nem nagy dolog. Számolni meg ott van a gép, meg úgyis számlát kell elvileg adni, mindent kiszámol a pénztárgép.Szóval ezzel a pultossággal teljesen alaptalan a félelmed, ezek ilyen mondvacsinált dolgok, akire rájössz ha csinálod hogy alaptalan. Annyit megcsinálhatnál ha ennyire tartasz ettõl a dologtól, hogy elmész arra a helyre valakivel és beültök mint vendég, és csak megfigyelsz.Akkor meg látod mi a helyzet, megnézed az itallapot stb..
A kérdező hozzászólása: 2 szakmát szeretnék elvégezni, az egyik a fotózás másik a kutyakozmetika. De a tanfolyamok pénzbe kerülnek. Úgy volt, hogy szeptembertõl tudok menni ingyen fotós képzésre, de az új törvény miatt eltörölték a szakot a suliba ahová jelentkeztem.Több sulit is felhívtam és nem vettek fel sehová :/ De úgy igazán állatokkal foglalkoznék, de ilyen munka nincs. Tudom, hogy kevés a lehetõség, de amihez nem abszolút alkalmatlan vagyok minek jelentkezzek? Hiszen tudom, hogy ezt meg azt nem tudom és pont az az elvárás amit nem tudok akkor sokra megyek vele!
A kérdező hozzászólása: mármint a nyári 2 úgy nem jött be, hogy nem vettek fel, mert alkalmatlan voltam..
Vállald el az elsõ munkát, és akkor ki tudod fizetni a tandíjat, és máris jobban érzed majd magad hogy tettél valamit. Sajnos túl sok a félelemed, kifogás. Tudod mindig az erõsek gyõznek. Egy kicsit legyél határozottabb, erõszakosabb. Neked kell az munka akkor szerezd meg, ne várj a sült galambra. Te fotós akarsz lenni, akkor tegyél érte és iratkozz be.Szóval légy életre valóbb.
A kérdező hozzászólása: 21 éves vagyok, most érettségiztem (évvesztes is vagyok meg a gimi is 5 éves volt) Én olyan gyenge jellmû vagyok, akár hogy is próbálkozok nem sikerül határozottabb lennem, mert mindig csak a negatívat kapom az emberktõl, sok elnyomásból meg egy félénk, gyenge jellmû lettem. Minden olyan munkát elvállalnék ahol nem emberekkel kell dolgoznom.De ilyenek meg nincsenek.Nem is akarok anyámék nyakán élni sokáig.Csak nehéz kitörnöm a jellemem miatt.Utóbbi idõben próbáltam változtatni, de nem sikerült. :((
Nálam már az is furcsa, hogy anyukád segít munkát keresni. Felnõtt ember vagy ha igazán akarnál egyedül is tudnál keresni. Nem egy nagy dolog netre felmenni és kikeresni azt ami neked való. Ha igazán elszánt lennél, biztos találtál volna valamit. Egy 14 éves lány is komolyabb szinten van, hidd el másnak is pocsék az élete, másnak is nehéz. Légy egy kicsit erõsebb, mert ha ilyen a hozzáállásod akkor még 40 évesen is anyukád fog eltartani és munkát keresni neked.
Nézd, akkor barátkozz a hajléktalansággal. Ugyanis az általad leírtak alapján ez az egyetlen racionális jövõkép számodra.
És még önsajnálat is
Ingyen OKJ képzés 23 éves korig van. Egyébként a kutyakozmetikusi papírral sem lesz túl nagy esélyed elhelyezkedni. Gondolom azért volt 5 éves a suli, mert nyelvi tagozatosba jártál. Tehát 1 nyelvet jól kéne, hogy beszélj, csak gondolom kicsi az önbizalmad. Írtad, hogy tudsz valamit németül. A helyedben elmennék ápoló OKJ-s képzésre, és kimennék dolgozni külföldre.
A kérdező hozzászólása: Kifogás, mert nincs pénz és egy szar, gyenge alak vagyok, nem tudok mit csinálni.
A kérdező hozzászólása: Az egyetem is pénz, nem kevés, mellesleg nincs olyan szak amire szívesen mennék.
Kifogás, kifogás, kifogás....
Jelentkezz egyetemre egy másik városba és máris nem lesz annyi kifogásod. Akkor rá leszel kényszerítve, hogy magadnak csináld a dolgokat. Egyébként anyudnak igaza van, valahol el kell indulni. A részegek pedig nem olyan gázosak, a pultosoknak pedig alig kell italokat megkülönböztetni, arról nem is beszélve, hogy egy kiskocsmában a helyi alkeszok/egyetemisták sem a drága koktélokra utaznak hanem a vodkára és a pálinkára.
A kérdező hozzászólása: Van két szakma amire mennék, csak hát pénzbe kerül a tanfolyam. Már elég rég munkát keresek érettségi óta, de semmi, több helyre beküldtem ÉN az önéletrajzomat, de semmi. Én minden nap munkát keresek, ha olyan van elküldöm az önéletrajzom, de ettõl döbbet nem tudok tenni. Pultosnak a sok részeg miatt nem mennék mellesleg nem is vagyok olyan szép, hogy felvegyenek.Na meg az italok abszolút nem értek. Tudom, hogy önállónak kéne lennem, volt is 2 tervem és mind2 összeomlott :( És én is keresek munkát nem csak anyum, mondtam is neki, hogy nem kell keresnie, keresek én..amúgy nyáron is talált 2 munkát az se jöttek be..

Másfél hónapos a picifiunk, és sokan mondják most hogy adjunk neki almalét. Ilyenkorban lehet már neki adni mást is? Valami gyümölcslé vagy akármi? Vannak olyanok akik már adtak a kicsijüknek? Vagy van már olyan amit adhatok neki?

Legjobb válasz: Ne adj neki. Bõven ráér még anyatejen/tápszeren kívül mást is enni. Persze majd sokan mondják, hogy az õ babájuknak se lett semmi baja, de van olyan gyerek, aki nagyon megszenvedte a korai hozzátáplálást, ezt nem éri meg megkockáztatni. Hová rohannál?

Ne adj neki. Bõven ráér még anyatejen/tápszeren kívül mást is enni. Persze majd sokan mondják, hogy az õ babájuknak se lett semmi baja, de van olyan gyerek, aki nagyon megszenvedte a korai hozzátáplálást, ezt nem éri meg megkockáztatni. Hová rohannál?
Anyatejes babat altalaban 6, tapszerest 4 honapos kor elott nem nagyon szoktak hozzataplalni. Persze van olyan, aki hamarabb elkezdi, de enyi idosen meg semmikepp ne adj neki a tejen, tapszeren kivul mast. esetleg pici forralt vizet, ha meleg van, de anyatejeseknek az sem mindig szukseges.
4 hónapnál korábban semmi másra nincs szüksége, mint anyatej, annak hiányában tápszer, vagy egy kis víz (uram bocsá' híg babatea). Almalét semmiképpen se!
Ki az a sok, aki ezt a marhaságot mondja? Bocsánat, de erre mindig berágok. Ilyen pici babának még az emésztõemzimei, bélflórája sem fejlõdött ki. Igazuk van minden elõzõ hsz-nak.
Anyatejesnek és tápszeresnek is szerintem max nagy melegben vizet. Gyümölcsleveket semmiképp! Nem is értem....
Jujjjj, ne. Ha már mindenképp akarsz valamit adni inni neki, akkor vizet, vagy max egy pici cukrozatlan teát. De semmi mást ne. Még nem tudná megemészteni a gyomra, plusz lehet megfogná a hasát is.
A kérdező hozzászólása: Jó köszönöm a segítségeteket, tudjátok én még kezdõ vagyok, én is tudtam ezeket de annyian mondták nekem, és gondoltam rákérdek.De így tudom a választ!!!!!! :) Igen vizet kap, issza is:) Sokan hülyének néztek, amikor azt mondtam nem merek neki ilyet adni még míg kicsi! De az a lényeg hogy segítettetek! sziasztok
én 4 hónapos korában kezdtem almával a hozzátáplálást, mert ugye azt mondják legyen az az elsõ de ha újrakezdeném nem adnék még neki akkor sem almát, ugyanis székletfogó, és nálunk nagyon nagy szorulást csinált neki, csak bogyózni tudott szegénykém szóval ekkora babának még semmiképp ne adj

Teszik egy fiu, de nem tudom hogy mondjam meg neki sokat vagyunk szemben mert vizilabdazunk es pl olyan jo volt amikor kb 4 centire voltunk egymashoz. Hogy mondjam meg neki?

Kedves es sokat beszelgetunk nekem bejon de nemtudom viszonozza e:(

Legjobb válasz: Próbáld meg borkoltan célozgatva kideriteni vagy valameik barétját kérd meg h beszéljen vele ienekrõl...

Próbáld meg borkoltan célozgatva kideriteni vagy valameik barétját kérd meg h beszéljen vele ienekrõl...

Az első vizsgálat alkalmával amikor megkérdezi a doki, hogy miben segíthet, mit mondjak neki? Hogy fogalmazzam meg?

Tudom hülyén hangzik a kérdés:), de úgy izgulok! Mondjam azt, hogy szeretném megtudni, hogy terhes vagyok? És ntegyem hozzá, hogy mióta késik, meg csináltam tesztet stb...

Legjobb válasz: Én az elsõnél bementem fal fehéren, közöltem van két pozitív tesztem, most mi van, semmi mást nem mondtam, le is szúrt, hogy ebbõl még õ semmit sem tud, szépen megkért mondjam el, mikor volt utoljára, kiszámolta, hogy mennyit késik(azért is kaptam, mert túl korán mentem), és csak utána vizsgált meg. A másodiknál már "rutinosan" elmondtam, hogy mikor volt az utolsó, mikor kellett volna jönnie, mennyi ideje késik, és volt pozitív tesztem, azóta nem volt problémám, azt hiszem terhes vagyok, erõsítse meg. Megvizsgált, megmutatta a picikét, visszarendelt a protokolnak megfelelõen 2héttel késõbbre is. És annyi.

Én az elsõnél bementem fal fehéren, közöltem van két pozitív tesztem, most mi van, semmi mást nem mondtam, le is szúrt, hogy ebbõl még õ semmit sem tud, szépen megkért mondjam el, mikor volt utoljára, kiszámolta, hogy mennyit késik(azért is kaptam, mert túl korán mentem), és csak utána vizsgált meg. A másodiknál már "rutinosan" elmondtam, hogy mikor volt az utolsó, mikor kellett volna jönnie, mennyi ideje késik, és volt pozitív tesztem, azóta nem volt problémám, azt hiszem terhes vagyok, erõsítse meg. Megvizsgált, megmutatta a picikét, visszarendelt a protokolnak megfelelõen 2héttel késõbbre is. És annyi.
Én csak anyit mondtam, hoyg erõs a gyanúm, hogy gyereket várok. A többit már õ kérdezte. :-))
Szia!Amikor én bementem a dokihoz azt mondtam, hogy a párommal szeretnénk babát.Megmondtam, hogy mikor volt az utolsó menszim és, hogy már xy napja késik csináltam tesztet ami pozitív lett.Utána kérdeztem tõle, hogy mi a teendõ ilyenkor? Ne izgulj utána már megy minden magától.Engem megvizsgált de UH-t még nem csinált mert fiatal terhes voltam.1 hétre rá vissza rendelt, akkor volt UH.Sok sikert és minden jót kívánok neked és a babának! 18 hetes
Szia én bementem és mondtam hogy késik csiniztem tesztett poz lett és meg tatom.
A kérdező hozzászólása: Köszi
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!