Találatok a következő kifejezésre: Borban az - Ki mondta ezt (1 db)

"Borban az igazság" - Ki mondta ezt és mire utalt ezzel?

Legjobb válasz: Ez egy latin mondás ("In vino veritas").Nem tudom kitõl származik pontosan,és az én olvasatomban azt jelenti, hogy aki ivott kicsot, könnyebben lesz õszinte.(hogy is van?részeg és gyerek mindig igazat mond?)

Ez egy latin mondás ("In vino veritas").Nem tudom kitõl származik pontosan, és az én olvasatomban azt jelenti, hogy aki ivott kicsot, könnyebben lesz õszinte.(hogy is van?részeg és gyerek mindig igazat mond?)
azt jelenti, h berugni jó..
terhes vagy
egy balhere mondhatta, mert utálom a bort, mondjátok: PÁLESZ PÁLESZ PÁLESZ
Szerintem nem ittasan látszik meg valaki valós jelleme, mert az alkohol egy drog. De hamarabb elmondjuk az igazat, sajnos nem sajnos.
Az elõttem szólók már leírták a mondás jelentését, még annyit fûznék hozzá az eredetéhez, hogy a ránk maradt forrásokban Alkaiosz használta elõször a görög mondást, a latin változatot pedig Plinius kreálta.
Vagy inkább azt jelenti hogy ittasan látszik meg igaán valaki valós jelleme, de az elõbbiek is megállják a helyüket
Valójában ókori görög mondás, a rómaiak csak átvették. Nincs személyhez kötve. A jelentése valóban az, hogy aki kicsit beborozik, az olyat is elmond az alkohol hatására, amit józanul nem mondana el.
közmondás; a részeg kimondja az igazat.
Ha ez igaz lenne, akkor én már férjhez mentem volna életem szerelméhez. Szóval nem igaz, hogy részeg mindig igazat mond


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vajon mit jelenthet?

A bontott tégla históriáját tartsuk evidenciában.

1

Mi volt az amitől az ember lett az uralkodó faj a bolygón?

Mi indította el ezt a folyamatot? Szerencsénk volt amikor a majom felkapott egy botot, hadonászott vele és rájött hogy ez jó?

15

A reformkor kibontakozása és a polgárosodás főbb kérdéseit vki elmagyarázná?

Nagyon örülnék neki ha vki összegezné nekem legalább 1 A4 es lapra tudnék vmit írni, mert nem nagyon értem ezt témakőrt sajnos... Neten is találtam már sok kidolgozott tételt róla, de... Hát nem a legjobbak szerintem, vagy csak én nem értem :)

0

Szent Katalin kardjával mi történt Szent Johanna (Jeanne d’Arc) halála után? Most meg van még, vagy elveszett?

2

Mi az egyház véleménye a dinoszauruszokról?

Elismeri hogy léteztek? ha igen, isten miért teremtette meg őket és írtotta ki?

13

Miért osztja meg a társadalmat ennyire az abortusz kérdése?

Van aki túl hidegen kezeli, van aki többet lát bele mint ami. Társaságban nem ajánlatos felhozni a témát.

Egyébként azzal kapcsolatban mi az igazság, hogy a magzat menekül a "kiszedőszerkezet" elől?
Én videót nem láttam még, csak egy orvosi választ olvastam ezzel kapcsolatban, hogy nem menekülhet, mivel 12 hetesen még nincs kifejlődve az idegrendszer, ezért is ez az abortusz határideje.

20

A felvilágosodás kori egyenlőség bajnokai bölcsek, miért nem fedezték fel a nők egyenjogúságát is?

4

A humor miért számít negatív esztétikai minőségnek?

5

Elérhető az részletesen leírva az interneten a (9-es) gimnáziumi történelem tananyag?

Tudnátok linkelni olyan oldalt, ahol megtalálható a tananyag úgy, ahogy egy tanár lediktálná? Versenyre szeretnék majd felkészülni, a tankönyv pedig vajmi kevésnek tűnik.

2

Van-e olyan szabályzat az egyetemeken, hogy a vizsgákon a hallgatók bizonyos %-nak át kell mennie, különben a vizsgát meg kell ismételni? Érthetőbben lent

Érthetőbben: Ha egy tárgyból elmegyünk 50-en vizsgázni, és csak 5-nek van meg, így 90%-uk megbukott, ez elegendő az "eredményes vizsga" címszónak, vagy van valamilyen határ, hogy ha egy hallgatói létszámból bizonyos %-nyi hallgató nem teljesíti a vizsgát, akkor a vizsgát a vizsga kiírói kötelesek "saját hibájukból" újra meghirdetni (és ez nem megy a félév/3 vizsgalehetőség rovására)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!