Találatok a következő kifejezésre: Borban az - Ki mondta (3 db)

"Borban az igazság" - Ki mondta ezt és mire utalt ezzel?

Legjobb válasz: Ez egy latin mondás ("In vino veritas").Nem tudom kitõl származik pontosan,és az én olvasatomban azt jelenti, hogy aki ivott kicsot, könnyebben lesz õszinte.(hogy is van?részeg és gyerek mindig igazat mond?)

Ez egy latin mondás ("In vino veritas").Nem tudom kitõl származik pontosan, és az én olvasatomban azt jelenti, hogy aki ivott kicsot, könnyebben lesz õszinte.(hogy is van?részeg és gyerek mindig igazat mond?)
azt jelenti, h berugni jó..
terhes vagy
egy balhere mondhatta, mert utálom a bort, mondjátok: PÁLESZ PÁLESZ PÁLESZ
Szerintem nem ittasan látszik meg valaki valós jelleme, mert az alkohol egy drog. De hamarabb elmondjuk az igazat, sajnos nem sajnos.
Az elõttem szólók már leírták a mondás jelentését, még annyit fûznék hozzá az eredetéhez, hogy a ránk maradt forrásokban Alkaiosz használta elõször a görög mondást, a latin változatot pedig Plinius kreálta.
Vagy inkább azt jelenti hogy ittasan látszik meg igaán valaki valós jelleme, de az elõbbiek is megállják a helyüket
Valójában ókori görög mondás, a rómaiak csak átvették. Nincs személyhez kötve. A jelentése valóban az, hogy aki kicsit beborozik, az olyat is elmond az alkohol hatására, amit józanul nem mondana el.
közmondás; a részeg kimondja az igazat.
Ha ez igaz lenne, akkor én már férjhez mentem volna életem szerelméhez. Szóval nem igaz, hogy részeg mindig igazat mond

Mik a legenyhébb tünetei a mozaik dawn-nak? Ma a doki azt mondta, "furcsa a gyerek feje", elkéne menni genetikai szűrésre.2 hónapos, pettyek voltak a bőrén, de szerintem a melegtől. Létezhet olyan, hogy eddig nem látták, és most derül ki?

Legjobb válasz: Sajnos igen..pont a rokonságban fordult elõ egy hasonló fokú probléma, ami a 3hónapos babánál derült ki. Akkor még csak szegeden tudták kezelni 1990-ben, azóta mindennap gyógyszert kap..teljesen normális életet él melette, de nem szabad a gyógyszert abbahagynia.. Érdemes a tanácsadás, ha egy orvos mondta, mert gondolom már látott elég sok gyereket, de ne ijedj meg, csak inkább ellenõriztesd.

Sajnos igen..pont a rokonságban fordult elõ egy hasonló fokú probléma, ami a 3hónapos babánál derült ki. Akkor még csak szegeden tudták kezelni 1990-ben, azóta mindennap gyógyszert kap..teljesen normális életet él melette, de nem szabad a gyógyszert abbahagynia.. Érdemes a tanácsadás, ha egy orvos mondta, mert gondolom már látott elég sok gyereket, de ne ijedj meg, csak inkább ellenõriztesd.
Pontosan mit jelent az, hogy furcsa a feje?
A kérdező hozzászólása: Õ sem tudta megmondani. Elég unszimpi volt, csak dünnyögött. Kérdeztem, de azt hajtogatta, hogy javasolja a genetikai szûrést. Aztán behívott egy másik orvost, aki azt mondta, hogy nincs ennek a gyereknek ilyen baja. Na de könyörgöm, rám hozta a frászt. Azért elmegyünk szûrásre, mert mostmár addig nem nyugszom, de iszonyatosan félek. Mandulavágású egy kicsit a szeme, de az apjának is olyan volt picinek. Meg a pettyek a mellkasán, (az elismúlt estére). Szóval csak nézte és kijelentett: furcsa a feje. :(
szorííítunk! majd írj!
jajistenem, nagyon remélem, hogy semmi baja nincs a babócádnak. Én is mindig attól rettegek, hogy késõbb derül ki valami. De idefigyelj, ha te egészségesnek látod a babád, és annak is néz ki, akkor az is! Vidd el szûrésre és megnyugszol.
Elõzõ vagyok. Itt a második kérdés hasonló a tiédhez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Kedden megyünk gen.tanácsadásra. De tuti megcsináltatom a szûrést. Szorítsatok! Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Túl vagyunk rajta, kiröhögött a doki, makk egészséses a Picikém! Köszönöm a drukkolást!

Nem bújik ki a makk ha húzogatom a bőrt a péniszemen. Azt mondták hogy valami fitymaszűkület, mit kell ilyenkor tenni?

12 éves fiú vagyok

Legjobb válasz: igen, az. doktorbácsihoz menni, aki majd megoldja. nem jó halogatni mert idõ kell, amíg begyógyul, egyébként meg fertõzés forrása lehet, meg majd a szexben is akadályozhat. (Megjegyzem már régen észre kellett volna vennie valamelyik szülõdnek, sõt minket annak idején általános elején az iskolában is szûrtek erre.) szóval irány az orvos. (anyunak vagy apunak szólni, vagy egyszerûen bemenni az iskolaorvoshoz/háziorvoshoz, majd õk intézkednek) Igen, kicsit ciki, de sokkal cikibb lesz akkor amikor majd esetleg begyullad, vagy amikor életed elsõ szeretkezését teszi tönkre.

igen, az. doktorbácsihoz menni, aki majd megoldja. nem jó halogatni mert idõ kell, amíg begyógyul, egyébként meg fertõzés forrása lehet, meg majd a szexben is akadályozhat. (Megjegyzem már régen észre kellett volna vennie valamelyik szülõdnek, sõt minket annak idején általános elején az iskolában is szûrtek erre.) szóval irány az orvos. (anyunak vagy apunak szólni, vagy egyszerûen bemenni az iskolaorvoshoz/háziorvoshoz, majd õk intézkednek) Igen, kicsit ciki, de sokkal cikibb lesz akkor amikor majd esetleg begyullad, vagy amikor életed elsõ szeretkezését teszi tönkre.
Csak szólnék, hogy anyuka/apuka nem mindig veheti észre! 1.) Vannak ugye a szégyenlõsebb családok... 2.) Ha kismértékû a szûkület, akkor lankadt állapotban még felcsúszik, és csak merevedéskor zavaró, ami a pubertás kezdetén okoz elõször problémát.
Mindenképpen doki! Valszeg fitymaszûkület! Nekem is volt, csak nekem sokkal idõsebb korban.(ez már picit húzósabb volt) A doki azt mondta, 2 lehetõség van, az elsõ egy bemetszés, melyet enyhe szûkületnél alkalmaznak, (egy picike vágás), a második a körülmetélés, na ez már kicsit nagyobb vágással jár... Jelzem, sokkal higiénikusabb.
"a második a körülmetélés, na ez már kicsit nagyobb vágással jár... Jelzem, sokkal higiénikusabb." Azért ezzel vitatkoznék. Nekem a teljes körülmetélés után 20 évvel kijött a varrat, méghozzá jól látható helyen, középen elöl, az a lyuk azóta ott tátong és bûzös lesz, ha nem tisztítom. Nehezebb tisztítani, mint a bõr alatti tisztítás lenne. De sajnos nem hagytak bõrt, így a makk egészen ki van száradva. A kiszáradt makk meg foltos, kérges, hámlik és smirgliszerû. NAgyon undorító, nem ajánlom senkinek. Nem is lehet vele mit kezdeni, úgyhogy kicsit furán nézem, hogy valaki azért ajánlgatja ezt a barbarizmust, mert neki épp jól sikerült, azért még elgondolkodhatna, mert ez nem normális: a lép, a köröm, a fityma... funkcióval bír, mint minden rajtunk/bennünk

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!